|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1503 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
My dzisiaj po wizycie, szyjka skrócona rozwarcie na 1 cm gin twierdzi, że do tygodnia powinnam urodzić chciałabym żeby miał rację ![]() Z wrażenia aż pościerałam wszystkie kurze, założyłam ochraniacz i prześcieradełko do Leonowego łóżeczka ![]() zmolestowałam męża no i czekam ![]() jutro wizyta w klinice w Krakowie ehh Cytat:
Zastanawiam się też nad sterylizatorem takim do mikrofali. Moja w wózku była spokojna tylko i wyłącznie jak jechał, w momencie w którym stawał rozlegał się wrzask ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki Kism Twoje słowa napawają mnie nadzieją ![]() Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej wyszli do domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Źle by było wtedy gdyby jeden i drugi znacznie przekraczał normy Ale to na pewno jeszcze Twoja ginekolog Ci wszystko powie ![]() Ja mam niby tą najgorszą odmianę bo czynną, ale to o niczym nie przesądza wiadomo jest cholerny niepokój Jednak usg nie wykazało żadnych zmian i tego się trzymam Zdaję sobie sprawę, że możemy trochę dłużej w szpitalu posiedzieć, ale wiem, że w razie czego tfu tfu mały będzie pod dobrą opieką Cytat:
ania85 jeszcze raz gratuluję, opis powala na kolana ![]() No widzisz, że też nikt nie pomyślał żeby od razu do dzieciaka instrukcję dokładać ![]() blueelektron, begie, ladybird gratuluję wizyt
Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-05-16 o 23:10 |
|||||||
|
|
|
#1504 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to wogole nie wiem jak odroznic twardnienie brzucha To niby to samo jak maly wymina pupenka albo stopke? Domyslam sie ze nie takze ja nie czuje twardnienia wogole Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1505 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Po wizycie u lekarza główka nisko, ale jestem jeszcze pozamykana..... Dzień spędzony z twardnieniem brzucha co 15 min tak przez 3 h i póxniej godzina przerwy i tak wkoło. Zaliczyliśmy urodziny u babci Tż jeszcze. Na wieczór najpierw twardnienia co 15 min, póxniej co 10 min, a w noc się rozkręciło, doszły skurcze z bólami co 7 min i tak trzymają mnie do teraz. Wody jeszcze nie odeszły. Za nie długo jedziemy na IP mam nadzieję że to już się zaczęło. Dam znać co i jak ![]()
|
|
|
|
#1506 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Znowu spałam jak niemowlę Tylko raz obudziłam się na siusiu i nie miałam żadnego problemu z ponownym zaśnięciem Szkoda, że już niedługo tak się wysypiać nie będę.Pierwsze śniadanie już zjedzone i teraz akcja internet Pewnie jeszcze chwilkę się zdrzemnę, zanim wstanę na dobre.Dzisiaj popołudniu wizyta u ginki. Ciekawe co tam, jak tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za niedługo masz ponowne ktg Oby poszło po Twojej myśli. Jak nie chcesz mieć wywoływanego porodu, to nie zgadzaj się na zostanie w szpitalu. Czekaj w domu na właściwą akcję porodową. W domu, podobno, szybciej to wszystko się rozwija ![]() Cytat:
Wczoraj trochę poczytałam o tej chorobie i się przeraziłam Chyba faktycznie, w internecie piszą tylko o tych najgorszych skutkach. A kiedy ja mogłam przechodzić tę chorobę Najwidoczniej bezobjawowo. A jak czytałam, to większość populacji ma do czynienia właśnie z tym wirusem ![]() Cytat:
![]() Jesteś już przeterminowana więc przydało by się....
|
|||||
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz IgM wątpliwe. musiałabyś powtórzyć badanie zobaczyć jak się zmienia... |
|
|
|
|
#1508 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana z kawą
![]() Dziewczyny macie jakiegoś poleconego sprzedawcę z karuzelą Fisher Price Rainforest? chyba któraś zamawiała ale nie pamiętam która z Was. i jeszcze mam pytanie- mam zamiar zakupić dziś jakieś mleko- tak żeby mieć w razie W w domu dla małej, tylko kompletnie się nie znam - może polecicie jakieś- bebilon/bebiko czy jeszcze coś innego....?
|
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w nocy zaobserwowałam śluz z zabarwieniem krwi, rano też, myślę, że to czop. Gin mówił, że po tym badaniu może się trochę krwi pojawić więc czop lub nie czop ?
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja przegapiłam te warsztaty, ale może Wy z okolic Łodzi, a później Lublina się załapiecie
![]() http://www.modanabrzuszek.pl/index.p...zegoly-spotkan |
|
|
|
#1515 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
powodzenia na dzisiejszym ktg, oby coś sie rozkręciło Cytat:
![]() A ja miałam koszmarną noc, skurcze bolesne, ból krzyża i ból miesiączkowy i do tego mega ból pachwin, myślałam że mi biodra eksplodują. Cieszylam się że w tej ciąży mam spokój z pachwinami i biodrami, a tu zaatakowało na sam koniec ze zdwojoną siłą. Nie wyspałam się i mam teraz kiepski humor. Zeżarłam 4 wczorajsze placki ziemniaczane, a jeszcze zostały... szkoda wyrzucić, a karkóweczka na obiad juz się rozmroziła, nie wspomnę że mam wczorajszy rosół i udka, z którymi nie wiem co zrobić. Po co ja tyle gotuję, a potem wciskam na siłę i tyję na potęgę |
|||
|
|
|
#1516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja już po badaniach a tak mi się nie chciało wstawać, że szok. Dobrze, że tata mnie zawiózł i przywiózł bo w taką pogodę to można zwątpić. Ale apropos jeżdżenia samochodem to nie wiem czy to wina naszych dróg czy tego służbowego samochodu ale normalnie tak mną telepie, brzuch mi się spina w trakcie jazdy a w niedzielę mamy komunię, trzeba dojechać jakieś 100 km i się boję czy jak to tak będzie w podróży to czy nie urodzę w którymś szpitalu w Warszawie Cytat:
Nie spiesz się z tym IP chyba że skurcze stają się już częste i nie do wytrzymania bo w domu zawsze wygodniej i łatwiej się je znosi ![]() Cytat:
Znaczy Oliwka nie narzekała bo ja to nie bardzo próbowałam tego mleka
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wstałam wyspana, teraz mogę zabrać się za sprzątanie później prasowanko pieluch i szlafroka i po tym wszystkim mogę leżeć i pachnieć małe ciuszki już poukładane w komodzie i doszłam do wniosku po podliczeniu sztuk że tych pierwszych rozmiarów nie mam wcale tak dużo...same body z długim i krótkim rękawem, bez rękawków tylko 3 szt, żadnych rampersów i 3 koszulki...śpiochów i pajacy mam po 5 szt...ale chyba na razie niczego nie będę dokupowała
|
|
|
|
#1518 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dziękuję za komplementy dla synka Tahito, gratulacje!!! Cytat:
![]() Kaj ruszał się dość długo w trakcie porodu między skurczami, dopóki nie przyszły te naprawdę mocno bolesne skurcze. Nawet parę razy w trakcie skurczu się ruszał, gdzie wcześniej w domu przy tych moich twardnieniach/skurczach nieruchomiał. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia!!! ![]() Dużo siły i szybko upływającego czasu życzę wszystkim wypatrującym porodów! |
||||
|
|
|
#1519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem czemu ale założyłam z góry że pewnie wszystkie w jednej cenie są a tu faktycznie jeszcze koszty sie liczą![]() no cóż, popatrzę w sklepie na ceny i wybiore jakieś rozsądne , kiedyś porównywałam wartości odżywcze na opakowaniu bebiko i bebilon to było w zasadzie to samo oczywiście tak pobierznie i na szybko przy półce sklepowej
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gabbi, ja też dzisiaj wizyta, znów się nasiedzę jak głupia. Jakis lęk teraz czuję przed tymi wizytami, zawsze mi się wydaje, że mi każe jechać do szpitala |
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
Byłam tu kiedyś, ale niestety się nie udało.. Wczoraj zrobiłam test... dwie grube krechy..., aż się boję co będzie dalej.... Oprócz mnie i TZta no i teraz Was nie wie nikt... boje sie o tym głośno mówić...
|
|
#1523 | |
|
Zadomowienie
|
W ogóle Kaj śliczny! Wygląda już na takiego starszego bobaska.
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję, że tym razem wszystko przebiegnie pozytywnie! Trzymam kciuki. |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Staraj się nie myśleć o tym co było, ciesz się tym co jest teraz i uważaj na siebie. Każda ciąża jest inna i inaczej przebiega, obyś tym razem dotrwała do końca bez żadnych komplikacji. Powodzenia |
|
|
|
|
#1525 |
|
Rozeznanie
|
gratuluje, cieszę się, że Ci się udało, najważniejsze to starać się myśleć pozytywnie, trzymam kciuki !!!!!
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- idę na kawkę do mamy |
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde dziurawa ciążowa głowa, a nie zapisałam - no której z tych) jest słodkie i że dzieci które go posmakują plują i nie chcą później mleka z piersi bo te z piersi mniej słodkie jest, więc jeśli zależy nam na karmieniu piersią a MM do ew dokarmiania to żeby brać inne.
|
|
#1528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam moje notatki ze SR
Niewiele tego jest, ale napiszę Wam to, co sobie zanotowałam na różny temat ![]() * kąpiel noworodka: min. temperatura pomieszczenia 24st., temperatura wody 37st. Wody w wanience powinno być ok. 20cm. Kąpiel powinna trwać ok. 15min. Do kąpieli można używać parafiny. Kąpać dziecko godzinę przed jedzeniem. Obmywać dziecko najlepiej wodą i wacikami, rzadko używać chusteczek nawilżających. Twarz myjemy wacikiem, przesuwając go w kształcie cyfry 6, zaczynamy od czoła, kończymy pod nosem ![]() -Sól fizjologiczną aplikujemy do noska wacikiem. -dziecko starsze- na pleśniawki AFLI- na wacik i usuwamy z jamy ustnej. * ulgę podczas skurczy porodowych może przynieść m.in. przykładanie na przemian woreczków z wodą zimną i ciepłą, - imersja (kąpiel wodna). Wchodzić do wody na 30min i wychodzić na 30 min. Temp. wody min. 34st. max. 37st. * aromaterapia: na stres: 4 krople olejku lawendowego, 3 krople olejku geraniowego, 3 krople olejku z drzewa różanego. po porodzie: 4 krople olejek rozmarynowy, 3 krople olejek cytrynowy (yplangowy), 1 kropla mięty pieprzowej. * przy karmieniu noworodka piersią, nie można robić dłuższej przerwy niż 3h, * kiedy noworodek ma żółtaczkę, dobrze mu robią naświetlania promieniami słonecznymi np. przez okno, * wypryski u noworodka, to najprawdopodobniej zmiany hormonalne spowodowane krwią mamy, która krąży jeszcze w ciele noworodka. Skutkiem tego mogą być również powiększone sutki u dzidziusia, a dziewczynka może mieć krwawienia (miesiączka), * kartę ze szczepieniami, ze szpitala, zanieść do poradni D, a później przynieść do szpitala potwierdzenie, * cc najwcześniej po 38tc, bo musi się zakończyć dojrzewanie płuc. znieczulenie epiduralne- zoo opioidy- środki przeciwbólowe narkotyczne np. dolargan. Po podaniu dolarganu musi być później podane antidotum. Trochę to wszystko chaotycznie podane, ale może coś się przyda ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Ja też mam obawy, co do położenia mnie w szpitalu, ale mniejsze niż 3tyg temu. Będę się broniła rękami i nogami, żeby wrócić do domu, a nie czekać na poród w szpitalu Wczoraj lekko podgalałam moją...nawet nie wiem jak ją nazwać jak dla mnie, to ona teraz wygląda jak dupa pawiana Też tak macie? Aż normalnie wstyd gince pokazać...o P już nie wspomnę ![]() Cytat:
SUPER!!! Dzięki, że się z nami dzielisz tak miłą informacją. Trzymam mocno kciuki za powodzenie Byłaś już u lekarza? Który to tydzień? Musi być dobrze!!! Pozytywne myślenie, to połowa sukcesu |
||
|
|
|
#1529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o "nią", to też jest jakaś jakby napuchnięta, dobrze, że jej nie widzę normalnie bo brzuch ją zasłąnia ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ja teraz czytam gazetę twoje dziecko i tam jest napisane o pępku ,żeby nie ruszać kikuta, że odchodzi się od używania spirytusu i bądz tu człowieku mądry. Czyżby producenci tych drogich zastępczych produktów, maczali ręce w tym artykule?
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-05-17 o 09:41 |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobno raz dziennie wystarczy obmyć pępek i dużo wietrzyć Ile w tym prawdy, nie wiem. Ja będę miała i spirytus i Oktanisept. Sama nie wiem co lepiej używać.---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- dostałam właśnie wyniki moczu na maila i jest wszystko ok |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

tylko raz sie brzuch postawil.... a ja sie zwijam z bolu... caly czas nieregularne co 10-15 minut... szyjki prawie nie ma, rozwarcie na 1,5palca, mieciutko... Pani doktor powiedziala, ze jak chce to moge zostac w szpitalu, ale na razie nie ma to raczej sensu, jutro musze sie zglosic na ktg o 9 rano... 
13.08.2011 

w razie tylko gdyby dzidziuś po porodzie miał infekcje jakąś to mój gin kazał mi pamiętac że była ta wstrętna cytomegalia wtedy tez dokładnie wiedzą lekarze jaki antybiotyk podac ale niekoniecznie w ogóle infekcja jakakolwiek sie pojawi... mój gin twierdzi że są setki takich wirusów jak ten które np powodują zapalenie płuc u noworodka a to że akurat wykonuje sie badanie na cytomegalię nie znaczy że jest gorsza...
Chyba faktycznie, w internecie piszą tylko o tych najgorszych skutkach.

Wczoraj zrobiłam test... dwie grube krechy..., aż się boję co będzie dalej.... 
jak dla mnie, to ona teraz wygląda jak dupa pawiana
Też tak macie? Aż normalnie wstyd gince pokazać...o P już nie wspomnę