|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Musiałam dziś nadrobić aż 20 stron! Ale dałam radę i jestem już z Wami na bieżąco
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Jednak z jednym się zgodzę - ważni sa ludzie, którzy są z Wami w trudnych chwilach. Są w życiu momenty, że aż żyć się odechciewa ale trzeba postawić sobie jakieś cele do osiągnięcia i do nich dążyć. Moim najważniejszym zadaniem jest teraz ustabilizować ten cukier, żeby ciąża prawidłowo przebiegała i urodzić zdrową córkę - a reszta się ułoży |
||||||
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu pieska I mam nadzieję, że maluch jednak postanowił podpłynąć nieco wyżej, za wizytę
|
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przykra sprawa z pieskiem... Współczuję |
||
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
|
|
#1835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mimo, że rodziców i teściów mam w tym samym mieście (teściów nawet na tej samej dzielnicy) to już kombinuję jakby im powiedzieć, że nie życzę sobie wizyty w szpitalu po porodzie a w domu najchętniej dopiero z 2 tygodnie po narodzinach dziecka. Musimy się sami nauczyć obsługi noworodka. I czemu miałabyś nie dać rady??? nie przejmuj się takim pitoleniem - dasz radę Karolina
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem poradzisz sobie sama! |
|
|
|
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę Mój Mały też leży niziutko, ale czasem się podnosi do góry. Tego nie da się przoczyć, bo mam nagle wielką górę pod piersiami ![]() Cytat:
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam już 2 twarde jabłka
|
|
|
|
#1839 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie po mojej mamie mogłam sie tego spodziewać, bo jest ona osobą która zawsze potrafiła mnie "wdeptać w ziemię" i zdołować, zabić poczucie własnej wartości i wiary we własne siły itp. ale po mężu bym sie tego nie spodziewała. On wie jakie jest moje zdanie a mimo to mnie nie popiera...muszę z nim jeszcze raz szczerze porozmawiać.Cytat:
![]() Cytat:
,to straszne przeżycieKciuki za kontrolę
|
|||
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
kurcze nie wiem czy to ta pogoda, czy hormony, czy jedno i drugie.... ale zaraz będę ryczeć. już od rana walczę z łzami....
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochane jesteście |
||
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry! obejrzyj sobie coś optymistycznego to zapomnisz o smutkach
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest na przykładu tak że rodzice są 100 km a teście na miejscu. My po porodzie mamy taki plan że mój tż bierze miesiąc urlopu
Pierwsze 2 tygodnie spędzamy sami a później moja mama ma urlop i mój tż ją zaprosił że pomoże nam i troszkę nas odciąży. Ja się cieszę bo jestem związana z moją mamą i miło będzie z nią pomieszkać 2 tygodnie
|
|
|
|
#1844 | |||
|
Rozeznanie
|
gratulacje!Cytat:
. Ale decyzja należy do Ciebie, jeżeli czujesz, że będziesz potrzebowała pomocy to jedź, ale nikt nie powinien Cię do tego zmuszać. Takie jest moje zdanie.Z tą moja dietką to dziś pierwszy dzień i jem pieczywo ciemne razowe, jutro spróbuję je wyeliminować. Jak nie pieczywo to coś innego, nie wiem - będę kombinować na różne sposoby. Najbardziej martwi mnie cukier na czczo 110... Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę.
|
|||
|
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za słowa otuchy.
Co do kreski, to nie mam, najnormalniej w świecie się nie pojawiła a dziś zaczynam 27 tydzień!!! W perspektywie czasu to przeleciało, ale chyba najcięższe dni dopiero nadchodzą. W sensie, że ciężko, mało snu, itd. Zgaga mnie męczy i czasami się zastanawiam czy dziecko włosy będzie miało bo mówią, że jak zgaga męczy to włosy rosną A jak sobie radzicie z bólami kręgosłupa, lędźwi? Macie jakieś zestawy ćwiczeń?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pójdę spać zaraz
|
|
|
|
#1847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już jestem po badaniu nie było źle, pani pozwoliła mi wcisnąć cytrynkę i wypiłam dość szybko, trochę mnie mdliło, ale jakoś dało radę ![]() malutka kopała jak szalona, aż mi brzuch falował ![]() po 14 wyniki
|
||
|
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
Hey! Ale numer wczoraj poszlam spac o 19:00, obudziłam się o 1 na kapakę i potem dalej spałam do 9!!! Za dużo atracji mam ostatio
![]() Jeszcze dzisiaj od rana awaria w firmie...ale mąż pojechał ja się denerwowac nie będę! |
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#1850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe, piękna historia, cieszę się, że wyszłaś z niej cało i dała Ci siłę
![]() Karolina, nie rozumiem podejścia Twojej mamy czy ogólnie ludzi, którzy depczą swoje dzieci, negują wszystkie ich decyzje i wybory. Rodzice powinni być wsparciem, a nie problemem... Nie przejmuj się, porozmawiaj z mężem i jestem pewna, że w końcu stanie po Twojej stronie i zrozumie, że kto jak kto, ale Ty na pewno dasz sobie radę Agunia, moja teściowa to nawet chce być ze mną na porodówce - teść to samo - boże, co za koszmar hehe. Moja mama nawet tego nie proponowała, a co dopiero obcy ludzie... Tak czy siak fajnie, że Twoja mama może do was przyjechać na jakiś czas - na pewno będzie Ci raźniej i poza tym odciąży cię choćby w domowych obowiązkach Moja mama prawdopodobnie przyjedzie też na jakieś 2 tygodnie - nie wiem, czy będzie cały czas, ale wiem, że będzie ogromnym wsparciem. A co do mądrych rad - jestem zdania, że warto wysłuchać, a zostawić dla siebie tylko te, które do nas trafiają. Szkoda się kłócić czy spierać ze starszymi doświadczonymi i w ich mniemaniu najmądrzejszymi ![]() Red Scorpio - wspolczuję uśpienia pieska - też to kiedyś przeżyłam, nic przyjemnego Jak patrzę na mojego obecnego, to aż mi łzy stają na myśl, że mogłoby się mu coś stać.W sobotę odbieramy wózek, kwota total za spacerówkę, gondolę, adaptery i uchwyt na kubek - 1720 zł. Jestem bardzo zadowolona z tej ceny! Doliczając fotelik wyszło nas to w sumie: 2186 ! Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-05-17 o 11:38 |
|
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bólu kręgosłupa to pomaga mi zmiana pozycji i masaż. Ćwiczyć nie mogę, więc się tym nie interesowałam. Cytat:
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
U nas położna na szkole rodzenia mówiła że jak mamy możliwość skorzystać z czyjejś pomocy to trzeba brać żeby choć troszkę mieć czasu dla siebie odpocząć. No wiadomo tak jak ja oczekuje na moją kruszynkę tak rodzice i teście też już się jej nie mogą doczekać wiec pewnie dzień po porodzie w szpitalu będą tłumy tak samo jak u szwagierki ( sami ją często odwiedzaliśmy, w końcu to bratanek tż )
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do odwiedzin w szpitalu, to nie mam nic przeciwko. W końcu dziadkowie i ciocie też czekają na narodziny naszego Malucha
|
|
#1855 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
A ciuszki superowe Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja trzymam kciuki,żeby cukier się ustabilizował ![]() Haniu gratki Ja już po śniadanku,teraz pieluszki tetrowe się piorą . Ale dzisiaj zimno , musiałam włączyć piecyk na grzanie .Wczoraj wieczorem znowu miałam mega kłucie w pochwie i dole brzucha,zwijałam się z bólu. Ale po pół godzince przeszło . Muszę ogarnąć mieszkanie,a tak mi się nie chce
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci z doświadczenia osoby, która od początku musiała radzić sobie sama (oprócz oczywiście pomocy męża i mamy, która przyjechała do nas na 3 tygodnie). DASZ SOBIE RADĘ!!! Jak będziesz się musiała dzieckiem sama zająć to będziesz mieć większą satysfakcję z tego i kontrolę, że to TY decydujesz o dziecku, a nie jego babcie. Szkoda, że tż Cię w tym nie wspiera... Ale w końcu to TY będziesz rodzić i to TWÓJ komfort psychiczny jest teraz najważniejszy. Trzymam kciuki, żeby szczera rozmowa z nim pomogła Moje zdanie jest takie: nasi rodzice i dziadkowie już odchowali swoje dzieci-już mieli swoją szansę. Teraz kolej na nas-matki. Jak mamy się nauczyć opieki nad dziećmi, jak nam inne doświadczone kobiety powtarzają, że nic nie umiemy, nie damy rady. W końcu skądś trzeba nabrać doświadczenia, prawda? Pomoc i rady babć wskazane, ale to my jesteśmy matkami i to nasze zadanie by zająć się dzieckiem. Na naukach przedmałżeńskich byliśmy u mojej teściowej. I to ona nam powiedziała, że jak nam coś mama albo teściowa radzą to grzecznie za radę podziękować ale robić po swojemu I na szczęście ona się tego trzyma
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-05-17 o 11:55 |
|
|
|
|
#1857 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy wszystkim za kciuki za nas wczoraj! podziałały
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje 29 tc! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
ja mam możliwosc korzystania z pomocy i tesciow i moich rodzicow, ale skorzystam tylko z mojej mamy co do utrzymania porzadku w gospodarstwie domowym . Do dzidzi prozse mi isę nie wtracac! Sama chce sie wszystkiego nauczyc. Będzie mi trudno, wiem, ale to moje dziecko i licze na mój instynkt macierzyński.
|
|||||||
|
|
|
#1858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dietkę, może spadnie też ten poranny, chociaż u mnie jakaś dziwna sprawa się zrobiła, bo w czwartym tygodniu diety poranny cukier z 70-80 podniósł sie do 91-95, ciekawe czemu. kontrolę mam za 2 tyg. A Ty kiedy idziesz na wizytę kontrolną? Cytat:
No niestety moje relacje z mamą raczej łatwe nie są, kiedyś pisałam, że musiałam się uciec do profesjonalnej pomocy, żeby podbudować swoją samoocenę. Książkę można by napisać ![]() Pogadam jeszcze z mężem mam nadzieję, że mnie w końcu zrozumie
|
||
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Za miesiąc akurat Lutkę będę mieć odstawioną ![]() Byłam dzisiaj w Pepco tak zajrzeć ile pieluchy flanelowe kosztują... 5 zł sztuka
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz mądrą i fajną teściową nabrałam nowej otuchy dzięki Wam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

masz wspaniałych Teściów i kochanego Męża, super, że udało Wam się przetrwać te trudniejsze chwile i jesteście szczęśliwi
twoja historia jest tak poruszająca, że aż nie wiem c powiedzieć... Masz ogromne szczęście że otaczają cię tacy ludzie.
za wizytę
Tyle, że nie jest bardzo ciemna. Taka beżowa.

Ja z mężem też jesteśmy tutaj sami, jedni rodzice są 100km od nas, drudzy ponad 200 i żadnym nie przyszło do głowy, że mam rodzić w ich mieście, bo sobie nie dam rady sama... a tym bardziej mojemu mężowi. On też ma podejście takie, że damy sobie radę i tyle, bo dlaczego by nie? Ja wiem, że sobie poradzimy, chociaż i mama i teściowa oferują się, że mogą przyjechać pomóc (no moją mamę bym jeszcze chciała mieć chwilę przy sobie, ale teściowej nie