|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Ja niestety palę nałogowo, ale staram się nikogo nie zmuszać do wdychania dymu i śmierdzenia nim, tak więc na przystanku nigdy nie zdarzyło mi się palić ani w ogóle miejscach w których ludzie mogą mieć coś przeciwko. Tak więc też mnie dziwią tacy ludzie, co muuuuszą na przystanku, w tłumie po wyjściu z Kościoła itd. Naprawdę da się powstrzymać - mówię z doświadczenia...
|
|
#4412 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też dziwi palenie na cmentarzu.
|
#4414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie rozumiem osób wtryniających się w sprawy innych. Moja koleżanka dzisiaj zaczęła się wtryniać w to, co mam robić. Czy ludzie nie mają własnego życia? |
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie obnoszenie się ze swoją ignorancją i cwaniactwem. Studiuję rzecz,mogłoby się zdawać, dla pasjonatów, ale i tak mam tam buraka, który dziś połowie zgromadzonej wokół niego grupy chwalił się, że książki X i książki Y i książki Z nigdy nie przeczytał i nie ma zamiaru, bo jego to w ogóle nie interesuje. W tym miejscu zaznaczyć należy, że wszystkie te książki są absolutną podstawą do tego, czym się zajmujemy i wszystkie kolejne lektury w jakiś sposób ustosunkowują się do ich autorów. Jaki sens studiować w takim razie? I po co o tym opowiadać dumnie?
Na kolejnej przerwie tłumaczył koleżance, że on pisze prace zaliczeniowe z angielskiej Wikipedii. Bo tam są przypisy do książek i on może je sobie kopiować. Niby śmieszne, ale w sumie straszne. Bo wiecie, ja rozumiem, człek ma różne zainteresowania, czasem też nie ma kiedy się nie wiadomo jak przykładać do zaliczeń z jakichś pomniejszych kursów, ale żeby chwalić się tym, że będąc na studiach przepisuje się prace z Wikipedii, a lektur nie czyta wcale...?
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2012-05-17 o 00:43 |
|
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak się wyróżniał, tu każdy patrzy jak najlepiej wyciągnąć ocenę, a ten łazi i od wszystkich oczekuje oklasków, że ma 32% i może jeszcze dostać dwie jedynki a i tak zda. No szał po prostu, jesteś moim guru, koles
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tacy byli na licencjacie. Turystyka ich średnio interesowała, już nie mówiąc o bardziej specjalistycznych przedmiotach, a praktyki to odbębniali u jakiejś cioci Kloci, która im tylko je podbijała. Ale zaznaczam, że jak ja studiowałam, to mnie jakoś mega nie dziwiło, bo takie podejście mieli faceci, którzy uciekali od wojska. Zamiast słowa dziwiło, użyłabym słowo - żenowało, no ale nie moje życie. Na magisterce już takich ludzi nie miałam, bo raczej na takie studia idą ludzie, których dane zagadnienie interesuje bardziej, no i nas było na roku może z 20 osób
(tzn. na naszej specjalizacji, która była jedną z wielu).Co do studiów... mnie nadal dziwi podejście wielu osób, że jak się ma studia, to można podbijać świat i zarabiać kokosy, a ci bez studiów to jakaś "gorsza kategoria". |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4421 |
|
Konto usunięte
|
A ja myślę że nie ma co za bardzo się ciskać o życie i innych studentów, a tekst że łojojoj niedobroty blokują miejsca dla tych co chcieliby studiować z pasji.. Niech pasjonaci poprawią maturę, ależ mi filozofia
dla pasjonujących studiów pasjonat powinien chcieć zrobić więcej niż tylko wpłacić opłatę rekrutacyjną
|
|
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Ooo, taak! MonikaFaustyna, czy mogę przeczytać Twoją wypowiedź rodzinie?
![]() Do pasji mnie doprowadza to parcie na studia; po nich mi będą rozkładać czerwone dywany do firm, a tak to jeno rowy kopać, zaiste Moja perełka, o której zapomniałam wcześniej koleżanka z klasy przyjaźni się z drugą koleżanką. Językowiec to ona nie jest, na angielskim NIC, za to na niemieckim choć orłem nie jest, to jednak ogarnia więcej niż nasza reszta razem wzięta :p zmienia deklarację maturalną z niemca na angielski, bo jej psiółka pisze, a ona nie chce sama... ![]() Dzisiaj się zastanawiałam, czy będzie z nią przez życie szła; może będą miały też męża wspólnego, tylko my pruderyjny zaścianek nic nie kumamy??
Edytowane przez Olivvek Czas edycji: 2012-05-17 o 10:51 |
|
|
|
#4423 |
|
Konto usunięte
|
przecież może zdawać i to i to
|
|
|
|
#4424 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że to nie moja sprawa, bo każdy ma prawo wybrać, kiedy wstaje (choć większość ludzi w pewnych granicach), ale zadziwia mnie to, że niektórym chce się wstawać znacznie wcześniej niż muszą, nawet jeśli idą do pracy na 6 lub daleko dojeżdżają, tylko po to, by umyć rano włosy. Zakładam, że chodzi o uniknięcie efektu włosów pogniecionych i/lub sterczących w różnych kierunkach, co często się dzieje, gdy się idzie spać z mokrymi. Ale przecież można umyć na 2-3 godziny przed spaniem i ewentualnie lekko podsuszyć suszarką, a potem rano dłużej pospać
Jeśli ja muszę wcześnie wstać (na szczęście rzadko się to zdarza), każda minuta snu jest dla mnie bezcenna
|
|
|
|
#4425 | ||||||
|
BAN stały
|
Właśnie, przecież można schować wpisy znajomych, którzy Cię denerwują.
Cytat:
![]() Cytat:
to takie gadanie, seplenienie itp. szkodzi rozwojowi mowy u dziecka. Nieraz latami się to nadrabia. No bo jak dziecko ma się nauczyć normalnego języka, jak go nie słyszy, tylko jakieś seplenienie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4426 |
|
Zadomowienie
|
A no
ale tego nie zrobiła, zdeklarowała angielski obowiązkowy. Jestem pewna, w końcu moja klasa i tego bijcie mnie, ale nie pojmę.
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=Laurelindorenan;341 74356]Wiem, że to nie moja sprawa, bo każdy ma prawo wybrać, kiedy wstaje (choć większość ludzi w pewnych granicach), ale zadziwia mnie to, że niektórym chce się wstawać znacznie wcześniej niż muszą, nawet jeśli idą do pracy na 6 lub daleko dojeżdżają, tylko po to, by umyć rano włosy. Zakładam, że chodzi o uniknięcie efektu włosów pogniecionych i/lub sterczących w różnych kierunkach, co często się dzieje, gdy się idzie spać z mokrymi. Ale przecież można umyć na 2-3 godziny przed spaniem i ewentualnie lekko podsuszyć suszarką, a potem rano dłużej pospać
Jeśli ja muszę wcześnie wstać (na szczęście rzadko się to zdarza), każda minuta snu jest dla mnie bezcenna [/QUOTE]ja tak robiłam przez kilka dobrych lat (nawet, gdy miałam do pracy na 5.45, a tramwaj jechał o 5.10). na szczęście już mi przeszło
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeraża mnie zachowanie mojego kumpla. Ponad rok temu zostawiła go kobieta, nadmienię że związek mieli burzliwy i toksyczny. Koleś ma obsesję na jej punkcie, zamieszcza jej zdjęcia na fb, wydzwania do niej, jeździ, nachodzi. Chciał się zabijać z jej powodu, popada w coraz głębszy alkoholizm. Straszne to jest.
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale tylko dlatego, że muszę! ![]() Mam długie prawie do pasa, całkowicie proste włosy ( ) i jeśli chcę wyjść z rozpuszczonymi to muszą rano wyschnąć same. Muszą. Inaczej miejscami się puszą, miejscami zbijają w strąki albo ulizane są przy głowie; koszmar.
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój szwagier jest taki!! Potrafi się chwalić tym, że w życiu ani jednej książki nie przeczytał. Owszem robotnik budowlany nie musi być oczytany czy wybitnie inteligentny, ale chwalenie się matołectwem jest dla mnie niepojętne. Cytat:
Patologia jednym słowem. Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2012-05-17 o 11:56 |
||
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
To muszą wstawać przed 6, bo to wymaga czasu ![]() Ja sama oczywiście też czasami myję rano włosy, bo mam ładniejsze. Jak umyję wieczorem to mi sterczą ranno we wszystkie strony. Ale zazwyczaj mi się nie chce wstawać, za leniwa jestem. Najwyżej będę gorzej wyglądać, a co tam
|
|
#4435 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie odstawiam się codziennie jak na gale, ale rano zawsze biorę prysznic, myję włosy i suszę, maluje się itd. Co nie znaczy, że jestem powolna i muszę wstać tak wcześnie bo nie zdążę. Po prostu budzę się 5-6 codziennie i wtedy uczę się, sprzątam, czytam, szykuję się do wyjścia. Naprawdę to takie dziwne? Jak mówię o tym znajomym na studiach to wszyscy przecierają oczy ze zdumienia, że jaka ja jestem dziwna, bo nie śpię do późna. A no nie śpię i tyle.
|
|||
|
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mycie i suszenie włosów (mam długie), zajmuje mi ok.20 minut.czy wstanę o 5 czy 5:20 - i tak jestem niewyspana, więc wsio równo. Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam kiedyś chłopaka (byłam idiotką ), który gdy u niego byłam rzucił do swojej matki (tonem "czaisz, qrwa?!?"): Ty wiesz, że ona książki czyta?Sodomia i gomoria. I chyba trochę oleju w głowie trzeba mieć do tego fachu, ja przez rok nie mogłam pojąć zasad stawiania muru z cegły ![]() Ad 2 Też pomyślałam o policji, ale tak jakoś... chyba zrobiono mi krzywdę, przesadnie ucząc samodzielności rzeczywiście, nie rozumiem dziewczyny. Po mojemu to ma trochę wypaczony instynkt samozachowawczy
|
|
|
#4438 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. niestety, dla mnie raczej pozostanie utopia .
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz mogę zacząć się śmiać z komizmu tej sytuacji
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w tygodniu nie mam szans położyć się przed północą, a najczęściej wstaję po 5. 20 minut na włosy nie robi różnicy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Bo tam są przypisy do książek i on może je sobie kopiować.
Bo wiecie, ja rozumiem, człek ma różne zainteresowania, czasem też nie ma kiedy się nie wiadomo jak przykładać do zaliczeń z jakichś pomniejszych kursów, ale żeby chwalić się tym, że będąc na studiach przepisuje się prace z Wikipedii, a lektur nie czyta wcale...?
ale i tak się wyróżniał, tu każdy patrzy jak najlepiej wyciągnąć ocenę, a ten łazi i od wszystkich oczekuje oklasków, że ma 32% i może jeszcze dostać dwie jedynki a i tak zda. No szał po prostu, jesteś moim guru, koles

(tzn. na naszej specjalizacji, która była jedną z wielu).
ale tego nie zrobiła, zdeklarowała angielski obowiązkowy. Jestem pewna, w końcu moja klasa
.
.