Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 12:05   #1891
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Współczuję to chyba musi być norma w III trym bo coraz więcej nas skarży się na te kłucia Mnie też czasem tak zaboli, że aż się zwijam.
Pewnie tak, bo przecież teraz całe ciało przygotowuje się do porodu

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mały się jakoś dziwnie ustawił, brzuch mam cały twardy, czuję go na dole i do tego cała tam spuchłam

Ciekawe jak w jakiej pozycji się ułożył

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:05   #1892
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny bola Was kolana? mnie ostatnio tak bola ze po schodach wchodze jak stara babunia masakra. Chyba Niunia na nerw jakis naciska bo posladek mnie starsznie kłuje i boli i krzyz i wlasnie te kolana

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:06   #1893
Soleilka
Zakorzenienie

Ciastek a jakiś model wózka macie już upatrzony?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak w jakiej pozycji się ułożył
Wczoraj miał główkę z prawej strony I od 21tc siedzi główką w dół, więc może coś tam łapkami gmera

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:08   #1894
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny bola Was kolana? mnie ostatnio tak bola ze po schodach wchodze jak stara babunia masakra. Chyba Niunia na nerw jakis naciska bo posladek mnie starsznie kłuje i boli i krzyz i wlasnie te kolana
współczuje mnie jak na razie nie bolą kolana.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:09   #1895
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Haniu napisz później jak poszła kotrola
I już po kontroli
Bardzo miły pan wpadł na parę minut, rzucił okiem na wszystkie pomieszczenia i tyle

No ale przynajmniej mam mieszkanie posprzątane-póki jeszcze mam siłę na to
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:11   #1896
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
I już po kontroli
Bardzo miły pan wpadł na parę minut, rzucił okiem na wszystkie pomieszczenia i tyle

No ale przynajmniej mam mieszkanie posprzątane-póki jeszcze mam siłę na to
dobrze, że już po
Stary 2012-05-17, 12:16   #1897
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
dobrze, że już po
I jeszcze depozyt za to mieszkanie odzyskamy już teraz (w listopadzie zmienia się tu prawo), potrącą tylko 100f na cleaning po naszej wyprowadzce (także nie musimy się o to martwić)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:16   #1898
Soleilka
Zakorzenienie

Ale bym zjadła tort jakiś

Bloguję
Stary 2012-05-17, 12:20   #1899
prince_polo
Zakorzenienie

jadla bym dzis ciągle banany

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-17, 12:27   #1900
Soleilka
Zakorzenienie

Idę się położyć, bo później do babci i siostra do mnie przychodzi

Bloguję
Stary 2012-05-17, 12:32   #1901
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro bardzo to czytać
Powiem Ci z doświadczenia osoby, która od początku musiała radzić sobie sama (oprócz oczywiście pomocy męża i mamy, która przyjechała do nas na 3 tygodnie). DASZ SOBIE RADĘ!!! Jak będziesz się musiała dzieckiem sama zająć to będziesz mieć większą satysfakcję z tego i kontrolę, że to TY decydujesz o dziecku, a nie jego babcie.
Szkoda, że tż Cię w tym nie wspiera... Ale w końcu to TY będziesz rodzić i to TWÓJ komfort psychiczny jest teraz najważniejszy. Trzymam kciuki, żeby szczera rozmowa z nim pomogła

Moje zdanie jest takie: nasi rodzice i dziadkowie już odchowali swoje dzieci-już mieli swoją szansę. Teraz kolej na nas-matki. Jak mamy się nauczyć opieki nad dziećmi, jak nam inne doświadczone kobiety powtarzają, że nic nie umiemy, nie damy rady. W końcu skądś trzeba nabrać doświadczenia, prawda?
Pomoc i rady babć wskazane, ale to my jesteśmy matkami i to nasze zadanie by zająć się dzieckiem.

Na naukach przedmałżeńskich byliśmy u mojej teściowej. I to ona nam powiedziała, że jak nam coś mama albo teściowa radzą to grzecznie za radę podziękować ale robić po swojemu I na szczęście ona się tego trzyma
Hania zgadzam sie całkowiecie! Bardzo mądra wypowiedź.

Karolina - nie daj się, podjęłaś dobrą decyzję. Ja też się trochę obawiam jak to będzie, mam zerowe doświadczenie z dziećmi, ale nie dam sie wyręczać Szczęście, ze TZ mnie uspokaja i twierdzi, ze to nic trudnego, nic nie do zrobienia, przecież nie jesteśmy pierwsi i nie ostatni.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Wybraliśmy Mamas&Papas model Sola, taki jak w załączniku
piękny!! ile waży to cudo?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:03   #1902
bebe1987
Rozeznanie

Pumas, piękny wózek .
Ja jeszcze nie mam swojego typu, planuję kupić w czerwcu. Może od Was coś podpatrzę

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To masz bardziej profesjonalne narzędzia
ja dostaję tylko ustne porady, a posiłki i pomiary zapisuję w kalendarzu
W tej mojej poradni każda ciężarna dostała indywidualne wyliczenie do diety wg. swojej wagi i tygodnia ciąży, potem pobrali nam krew i przeprowadzili szkolenie z obsługi glukometru i planowania diety. Mam zjeść 7 posiłków w ciągu dnia:
- godz. 8:00 I śniadanie - 2,5 kromki chleba razowego z czym tylko mam ochotę, do tego 2 inne wymienniki węglowodanowe WW - jest to porcja produktu w gramach, która zawiera 10 g węglowodanów przyswajalnych (mleczne, warzywa, owoce, soki),
- godz. 10:30 II śniadanie - 1,5 WW mączne, do tego 1,5 innych wymienników węglowodanowych,
- godz. 13:00 obiad - 3 małe ziemniaki albo 3 WW mączne, do tego 3 inne wymienniki węglowodanowe,
- godz. 15:30 podwieczorek - 1,5 WW mączne, do tego 1,5 innych wymienników węglowodanowych,
- godz. 18:00 I kolacja - 2,5 kromki chleba razowego z czym tylko mam ochotę, do tego 2 inne wymienniki węglowodanowe,
- godz. 20:30 II kolacja - sok lub owoc,
- godz. ok. 22:00 przed snem - 1,5 kromki chleba razowego z czym tylko mam ochotę.

Przy czym nowalijki nie liczą się do WW i powinnam ich zjadać ok. 0,5 kg dziennie. Nie liczę też mięsa, wędlin, ryb, jaj, sera żółtego - to mogę jeść bez liczenia.

Trochę skomplikowana ta dieta i bardzo często trzeba jeść ale wszystko jest do zrobienia - oby cukier się unormował...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:12   #1903
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamcie
Melduję się po pracy Byliśmy z małżem na zakupach spożywczych bo już bardzo długo nie byliśmy, dzięki temu rachunek był wysoki W sklepie były książeczki dla dzieci - baśnie z różnych stron świta, braci Grimm, Andersena, dla chłopców i dziewczynek. Oczywiście zaraz się nimi zainteresowałam. Małż na to: a po co Ci już, zresztą w domu mamy jakieś baśnie. Ale obejrzał je i wziął... dwie
Na obiad mieliśmy makaron z białym serem na słodko i jeszcze gotuję zupę pomidorową.
Jestem objedzona i najchętniej nic bym nie robiła... oprócz wizażowania.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:15   #1904
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no i wyglada na to ze jeszcze bede musiala pracowac przez 4 tygodnie,...
Jestem niemilosiernie wkur,wiona boli mnie brzuch krzyz i ide spac....
bosh co za przepisy...
ale dasz rade
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale dzis dobry dzien-jedziemy po zakupy dla małego i chyba po cos dla mnie
udanych zakupów jak zwykle coś pieknego przytargasz
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Mamuśki!

Staram się Was nadrobić ale nie jest to taki proste .
Na początku gratuluję rozpoczętych tygodni, miesięcy i udanych wizyt.
Doczytałam, że Muminek była w szpitalu, mam nadzieję, że to nic poważnego... Przeczytałam też incydent z Ivoncią... Przykra sprawa, bo faktycznie niefajnie się jej sytuacja prezentuje. Ja też mieszkałam z moim przyszłym mężem przez 4 lata z jego rodzicami i powiem szczerze, że dobrze się nam mieszkało - na wszystko mieliśmy pieniądze (oboje pracujemy), odkładaliśmy na usamodzielnienie się. Na początku w planach mieliśmy budowę domu - nawet załatwiliśmy wszystkie formalności - ale zmieniliśmy plany i postanowiliśmy kupić nowe mieszkanie, było to dla nas najwygodniejsze rozwiązanie. Zatem wzięliśmy kredyt, kupiliśmy własne mieszkanko i wyprowadziliśmy się. W czerwcu będzie rok jak mieszkamy osobno i jest super. Potem ślub, dzidźka i życie toczy się dalej.
Moja historia brzmi bardzo ładnie i bajkowo ale nie zawsze tak było... Miałam ciężkie życie z moimi rodzicami, w domu ciągłe kłótnie, brakowało pieniędzy... Gdy miałam 20 lat i przyszłam do domu o godz. 22 zamiast o 21 (kiedy wyszłam z domu o 20 i mówiłam, ze będę za 2 h) miałam drzwi zamknięte na łańcuch i miałam sobie radzić sama. Byłam tego wieczoru z moim Radkiem, dzwoniliśmy do drzwi przez 2 h żeby rodzice mnie wpuścili... Byli nieugięci . To było 16 grudnia 2007 roku, czyli tuż przed świętami. Radek podjął decyzję, że przenocuję u niego a jutro zobaczymy co dalej. Szliśmy w mrozie 5 km do domu jego rodziców... Było mi zimno i strasznie wstyd. Jego mama otworzyła nam drzwi i o nic nie pytając powiedziała do mnie: idź się umyj i połóż się spać, jutro pogadamy. Następnego dnia Radek pojechał do pracy, to była sobota (ja byłam na stażu od pn. do pt.), moja przyszła teściowa zrobiła kawę i opowiedziałam jej co sie wydarzyło. Postanowiła, że jak do świąt sytuacja się nie wyjaśni to w 2 święto pojedziemy po moje rzeczy. Niestety rodzicom nie zależało na zgodzie . Byłam załamana, zamieszkałam w domu Radka rodziców. Postanowiłam sobie jedno - dać sobie radę, skończyć studia (byłam na 2 roku), po stażu znaleźć pracę i wspomóc moich przyszłych teściów w miarę możliwości. Nie powiem, że było łatwo ale dałam radę! Zrobiłam inżynierkę, potem magisterkę (zresztą za studia od początku płaciłam sama, nawet jak mieszkałam z moimi rodzicami), miałam i mam nadal dobrą pracę, pomagałam moim teściom jak tylko mogłam (sprzątałam, gotowałam itp.). Kiedyś moja teściowa powiedziała, że nie sztuką jest kogoś odepchnąć, sztuką jest wyciągnąć do kogoś rękę - piękne słowa. 2 lata później kontakty z rodzicami się poprawiły, w kolejnym roku Radek poprosił mnie o rękę - dostał zgodę mojego ojca. Tata mój od roku nie żyje, mama urwała z nami kontakt po tym jak znalazła sobie faceta... Bardzo przykro się stało . Jednak nie poddajemy się, kochamy się z mężem i wiemy, że musimy liczyć na siebie by dalej żyć. Od wielu lat moja teściowa jest moją przyjaciółką i mamą zarazem. To tyle o radzeniu sobie w życiu.

Byłam wczoraj w Bydgoszczy w poradni diabetologicznej, dostałam dietę i glukometr. Dziś od rana wprowadzam dietkę i mierzę cukier. Tylko duzo tego cukru wychodzi... Na czczo 110 a godzinę po śniadaniu 163, cienko to widzę... Jak sie nie ustabilizuje to czeka mnie insulina.

Chciałam się pochwalić, że dziś z Gośką zaczynamy 29 tc!

No, to tyle o mnie, trochę się rozpisałam
Idę Was dalej nadrabiać.
poruszające to co napisałaś, ale ile w tym radości, ze masz tak kochającego męża i wsparcie w jego rodzinie
Cytat:
Zjadłam już 2 twarde jabłka Jakoś dziś miałam smaka na nie
ja od kilku tyg mam jazdy na twarde i kwaśne jabłka
Cytat:
Ja też, już podjęłam decyzję, że rodzę tu, tylko rodzina (mama i mąż, bo teście się nie wtrącają) mnie w tym nie wspiera W sumie po mojej mamie mogłam sie tego spodziewać, bo jest ona osobą która zawsze potrafiła mnie "wdeptać w ziemię" i zdołować, zabić poczucie własnej wartości i wiary we własne siły itp. ale po mężu bym sie tego nie spodziewała. On wie jakie jest moje zdanie a mimo to mnie nie popiera...muszę z nim jeszcze raz szczerze porozmawiać.
przykro mi z powodu mamy... wiem coś o tym, bo moja tez nie jest idealna... najgorsze tylko to, że TŻ nie jest po Twojej stronie w takich chwilach, musicie trzymać sie razem, oby rozmowa pomogła
Cytat:
Byłam dzisiaj w Pepco tak zajrzeć ile pieluchy flanelowe kosztują... 5 zł sztuka
no chyba ich porąba.ło
mój znajomy właśnie leciał na tydzien do PL i kazałam mu przywieźć pieluszki, mówił, ze takie fajne kolorowe są po 3.50zł gdzieś na hali targowej.
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ale te wisienki to już takie bardziej dziewczyńskie poza tym na straży męskości naszego synka stoi mój Małżon, który decyduje czy coś nie jest wg niego zbyt hmmm g..ejowskie
mój tż też ma takie jazdy
ostatnio widziałam taką ładną maskotke kubusia puchatka (mój motyw przewodni to tygrysek i puchatek )w przebraniu żabki to powiedział, ze to zbyt pedal.skie myślałam, że pękne przy tym stoisku
ciągle powtarza, ze musi kontrolować moje zakupy, zeby z Jego syna nie zrobiła cio.ty
przepraszam, jesli brzmi to wulgarnie, ale w ustach mojego TŻ to brzmi jak jakiś kawał
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej. Poczytałam Was, ale niestety nie mam czasu poodpisywać. Bedę się zbierać właśnie do tego banku i na stacje po bilet. Później czeka mnie grzanie wody w garnkach i czajniku do kąpieli a wieczorem obiecałam koleżance że zaglądne do niej na chociaż godzinkę przed wyjazdem. W międzyczasie pakowanie. Buziaki i do chyba do soboty
Spokojnej podróży

Cytat:
Ale bym zjadła tort jakiś
ja wczoraj w jednym filmie zobaczyłam takie smakowite ciasta i torty, ze nie moge przestać o nich myśleć
brakuje mi polskich wypieków

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-05-17 o 13:18
natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:18   #1905
prince_polo
Zakorzenienie

ale dobrami wyszła lazania pojadłam se

zaraz se zjem jeszcze loda

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 13:22   #1906
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hania zgadzam sie całkowiecie! Bardzo mądra wypowiedź.

Karolina - nie daj się, podjęłaś dobrą decyzję. Ja też się trochę obawiam jak to będzie, mam zerowe doświadczenie z dziećmi, ale nie dam sie wyręczać Szczęście, ze TZ mnie uspokaja i twierdzi, ze to nic trudnego, nic nie do zrobienia, przecież nie jesteśmy pierwsi i nie ostatni.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dasz sobie radę! Tylko z mężem pogadaj, żeby Cię w tym wspierał - to ważniejsze niż słowa mamy. Choć na pewno jest Ci przykro, że ona tak myśli.

Cytat:
W tej mojej poradni każda ciężarna dostała indywidualne wyliczenie do diety wg. swojej wagi i tygodnia ciąży, potem pobrali nam krew i przeprowadzili szkolenie z obsługi glukometru i planowania diety. Mam zjeść 7 posiłków w ciągu dnia:
- godz. 8:00 I śniadanie - 2,5 kromki chleba razowego z czym tylko mam ochotę, do tego 2 inne wymienniki węglowodanowe WW - jest to porcja produktu w gramach, która zawiera 10 g węglowodanów przyswajalnych (mleczne, warzywa, owoce, soki),
- godz. 10:30 II śniadanie - 1,5 WW mączne, do tego 1,5 innych wymienników węglowodanowych,
- godz. 13:00 obiad - 3 małe ziemniaki albo 3 WW mączne, do tego 3 inne wymienniki węglowodanowe,
- godz. 15:30 podwieczorek - 1,5 WW mączne, do tego 1,5 innych wymienników węglowodanowych,
- godz. 18:00 I kolacja - 2,5 kromki chleba razowego z czym tylko mam ochotę, do tego 2 inne wymienniki węglowodanowe,
- godz. 20:30 II kolacja - sok lub owoc,
- godz. ok. 22:00 przed snem - 1,5 kromki chleba razowego z czym tylko mam ochotę.

Przy czym nowalijki nie liczą się do WW i powinnam ich zjadać ok. 0,5 kg dziennie. Nie liczę też mięsa, wędlin, ryb, jaj, sera żółtego - to mogę jeść bez liczenia.

Trochę skomplikowana ta dieta i bardzo często trzeba jeść ale wszystko jest do zrobienia - oby cukier się unormował...
Spisałam sobie ten plan od Ciebie, ślicznie dziękuję
Rzeczywiście trochę to skomplikowane, moja diabetolog nic mi nie mówiła o tych wymiennikach węglowodanowych, szczerze mówiąc to od Ciebie słyszę pierwszy raz. Owoce mam dozwolone do max. 16tej, soków nie mogę pić

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
przykro mi z powodu mamy... wiem coś o tym, bo moja tez nie jest idealna... najgorsze tylko to, że TŻ nie jest po Twojej stronie w takich chwilach, musicie trzymać sie razem, oby rozmowa pomogła
Dziękuję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:25   #1907
natee
Zakorzenienie

Cytat:
ale dobrami wyszła lazania pojadłam se

zaraz se zjem jeszcze loda
nie kuś

jutro mam ważenie u położnej a przez ostatnie 3 tyg nieźle wszystko pałaszowałam

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:37   #1908
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:

Spisałam sobie ten plan od Ciebie, ślicznie dziękuję
Rzeczywiście trochę to skomplikowane, moja diabetolog nic mi nie mówiła o tych wymiennikach węglowodanowych, szczerze mówiąc to od Ciebie słyszę pierwszy raz. Owoce mam dozwolone do max. 16tej, soków nie mogę pić
W załączeniu zestawienie tych wymienników, każda pozycja to jeden wymiennik. Nie wiem czy zdjęcia czytelne ale nie mam skanera, więc muszą wystarczyć.
Z jadłospisu wypada wszystko co zawiera cukier (lody..., czekolada, słodycze, słodkie jogurty - chyba, że słodzone owocami, słodkie napoje itp.)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120517047.jpg (133,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120517048.jpg (141,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120517049.jpg (135,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120517050.jpg (97,6 KB, 7 załadowań)
Stary 2012-05-17, 13:41   #1909
pumas
Zakorzenienie

Linka, wózek waży 10 kg. Podnosiłam go jedną ręką, wydaje się być lekki
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 13:42   #1910
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
nie kuś

jutro mam ważenie u położnej a przez ostatnie 3 tyg nieźle wszystko pałaszowałam
etam ja sie juz tym nie przejmuje. fakt bialego chleba dalej nie jem i slodyczy, ale jakos juz nie swiruje.....
Dzis mierzylam sie to w tylku/biodrach ubyło mi 1 cm w udach sie trzymają a brzuch mi sie zwiekszyl o 2 cm juz mam 108 Teraz dzidzi bedzie przybierała na wadze, trzeba Ja karmic

to juz tak blisko ze trzeba sie cieszyc z tych kragłosci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-17, 13:44   #1911
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
etam ja sie juz tym nie przejmuje. fakt bialego chleba dalej nie jem i slodyczy, ale jakos juz nie swiruje.....
Dzis mierzylam sie to w tylku/biodrach ubyło mi 1 cm w udach sie trzymają a brzuch mi sie zwiekszyl o 2 cm juz mam 108 Teraz dzidzi bedzie przybierała na wadze, trzeba Ja karmic

to juz tak blisko ze trzeba sie cieszyc z tych kragłosci
Też jestem tego zdania, przestałam świrować, choć staram się nie objadać. Jem standardowo.

Dzisiaj będę robić czekoladowe naleśniki z truskawkami i śmietaną, pyyyychaaaa, powiem wam, jak wyszły

W ogóle wypogodziło się, jutro ma być pełne słońce i 16 stopni, nie jest źle
Stary 2012-05-17, 13:46   #1912
Linka25
Zakorzenienie

Pumcia zaraziłaś mnie tym wózkiem. Czytam o nim w necie i juz chyba jestem zdecydowana. Przede wszystkim jest lekki i .. ładny
Stary 2012-05-17, 13:47   #1913
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Aż tak mu się to podoba?

Jak przyjdzie materacyk to fotki fotki
Ja jestem ciekawa jak to moje będzie wyglądać
Nie wiem, nie wnikam
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no i wyglada na to ze jeszcze bede musiala pracowac przez 4 tygodnie,...
Jestem niemilosiernie wkur,wiona boli mnie brzuch krzyz i ide spac....
A czemu musisz pracować jeszcze tyle czasu?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 13:48   #1914
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Też jestem tego zdania, przestałam świrować, choć staram się nie objadać. Jem standardowo.

Dzisiaj będę robić czekoladowe naleśniki z truskawkami i śmietaną, pyyyychaaaa, powiem wam, jak wyszły

W ogóle wypogodziło się, jutro ma być pełne słońce i 16 stopni, nie jest źle
daj znac jak wyszło

chyba ide zjesc porcje loda tz a Jemu jakos wynagrodze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-05-17, 13:52   #1915
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
W załączeniu zestawienie tych wymienników, każda pozycja to jeden wymiennik. Nie wiem czy zdjęcia czytelne ale nie mam skanera, więc muszą wystarczyć.
Z jadłospisu wypada wszystko co zawiera cukier (lody..., czekolada, słodycze, słodkie jogurty - chyba, że słodzone owocami, słodkie napoje itp.)
Czytelne, zapisałam i zrobię wydruki, dziękuję Ci bardzo
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:52   #1916
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
daj znac jak wyszło

chyba ide zjesc porcje loda tz a Jemu jakos wynagrodze
hehe ale miałam skojarzenie: tym samym?
Stary 2012-05-17, 13:57   #1917
ajka89
Zadomowienie

Dziewczyny, ile płaciliście za badanie glukozy w laboratorium? Bo nie wiem na ile mam sobie wybrać kasy.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:57   #1918
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Pumcia zaraziłaś mnie tym wózkiem. Czytam o nim w necie i juz chyba jestem zdecydowana. Przede wszystkim jest lekki i .. ładny
Taaak, jest śliczny, na zywo jeszcze lepszy, gwarantuję. Dzisiaj może go odbierzemy, to Ci wrzucę fotki, żebyś się upewniła - bo jak mniemam, nie masz gdzie go zobaczyć (jedynym polskim dystrybutorem jest firma krakowska właśnie). Jak przeczytałam opinie na ich angielskiej stronie, to się upewniłam na 100%, że to jest to, czego szukamy
Stary 2012-05-17, 13:59   #1919
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze depozyt za to mieszkanie odzyskamy już teraz (w listopadzie zmienia się tu prawo), potrącą tylko 100f na cleaning po naszej wyprowadzce (także nie musimy się o to martwić)
super!
Stary 2012-05-17, 14:00   #1920
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile płaciliście za badanie glukozy w laboratorium? Bo nie wiem na ile mam sobie wybrać kasy.

Glukozę kupujesz sama (ok. 4 zł) a badanie kosztowało 16 zł.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości