|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
U osób z przetłuszczającymi się włosami dużą różnicę robi to, czy umyją głowę rano, czy dzień wcześniej wieczorem. |
|
|
|
|
#4442 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. ja w tygodniu potrzebuje okolo 6---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- godziny "nocne" rzeczywiscie duzo zmieniaja, widze po moich wlosach - po 6 godzinach snu sa bardziej przetluszczone niz po uplywie 6 godzin w ciagu dnia.
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Ja też nie śpię do późna. Dla mnie spanie do późna, o wstawanie o 10, 11. Ja wstaję o 7 czy 8 - dla mnie normalna pora. I niezależnie, czy muszę gdzieś iść rano czy nie. Zawsze jest to mniej więcej taka sama pora. W moim przypadku natomiast dodatkowa godzina snu robi różnicę ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Zgadzam się. Dlatego tylko jak wyjątkowo mi się nie chce rano wstawać to myję wieczorem.
|
|
#4445 |
|
jestę wieszczę
|
Mój idealny tryb dnia to chodzenie spać późno i wstawanie też późno. Zazdroszczę osobie powyżej, która przez liceum spała 6-7 godzin na dobę. Ja szłam do szkoły po nieprzespanej nocy, albo po 2-3 godzinach snu
i tak całe 3 lata.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#4446 | |
|
Flawless
|
Cytat:
to ja zazdroszczę Tobie, że dałaś rade funkcjonować ja mam uwaga...paniczny strach przed tym, że będę spała np. mniej niż 5 godzin ![]() Mój organizm jest tak ustawiony, że w nocy się śpi i należy spać dlatego standardowo idę spać ok 23, a wstaję 6-7 i jest elegancko ahh i włosy też zdążę umyć i wysuszyć, ulożyć itd. itp
|
|
|
#4447 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
powiem tak: mi po prostu szkoda czasu na spanie w takiej ilosci; w sytuacji kiedy praca wraz z dojazdami zajmuje mi srednio minimum 10 godzin, gdybym spala w tygodniu 8 - 10 godzin, mialabym dla siebie (wliczajac tu czas na szykowanie sie do pracy, jedzenie w ciagu dnia, "zabiegi" higieniczne wieczorem) wszystkiego 4 - 6 godzin...
|
|
|
#4449 | |
|
Flawless
|
Cytat:
jaka to jest oszczędność czasu..No właśnie, ja słowa bezsenność nie znam, bo zasnąć potrafię prawie o każdej porze xD
|
|
|
#4450 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
.Jak miałam weekendowe zjazdy na uczelni, nie sypiam wcale. Przez całe dwie doby. Jak przyjeżdżam do domu w niedzielę wieczorem, jestem nieludzko zmęczona, ale nie zasnę. Mimo że chwilami widzę jakieś plamy i mroczki .
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak się nie wyśpię to nie funkcjonuję. Wtedy tracę już cały dzień, który będzie po prostu do upy, a na to z kolei nie mogę sobie pozwolić bo szybko wylecę ze studiów
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-05-17 o 14:36 |
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie jak jakaś osoba zadaje pytanie jak ma napisać w cv, że nie ma żadnego doświadczenia i od razy wszyscy `ale jak to nie masz doświadczenia?` , `na pewno masz na koncie jakiś wolontariat`, `musisz mieć na pewno jakiś kurs` , `rusz głową na pewno odbywałaś jakiś staż`...
No sorry ale każdy chyba kiedyś zaczyna ![]() Nie mówiąc już o tych komentarzach na temat wolontariatów. Czy tylko ja jestem zdania, że nie każdy musi mieć ochotę pracować za darmo ??
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie mechanizm działał na zasadzie kładę się, mam 5,5h snu przed sobą. Zaczynam się bać, że nie zasnę i nie wstanę i w końcu dzięki kochanej adrenalince nie zasypiam ![]() Głupia byłam. Pod koniec szkoły po prostu nie spałam, szłam z marszu do szkoły, a spałam popołudniami. I nagle 4h wystarczyły... A nie 7/8/10/12 w normalnych godzinach i wiecznie nieprzytomna. A głowę właśnie myję wieczorem zdąży mi się natłuścić to siano trochę i nie fruwa aż tak zaciekle
|
|
|
#4454 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() No moje włosy niestety z natury są kręcone i nawet gdybym wieczorem je myła, suszyła i układała to rano i tak wyglądają beznadziejnie
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wpisałam "prace sezonowe" ^^ u mnie w szkole cała klasa szła na wolontariat, oprócz mnie. Ogólnie fajna idea, tylko obstawiana impreza zupełnie nie dla mnie. Nauczyciele namawiali mnie całą długą przerwę i roztaczali przede mną wizje cudownie spędzonych kilku dni. A ja myślałam, że w wieku tych 20 lat ma się już jakiś pogląd na kilka tematów i jakieś swoje preferencje...
|
|
|
#4456 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4457 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Bo myślałam, że to z doktoranckich kolega
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4458 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tyle, że mój po politechnice. I się potrafi pochwalić, że w życiu żadnej książki nie przeczytał. Ogólnie jest całkiem inteligentny w innych sprawach, ale mówi w taki sposób i z takimi błędami, że od razu słychać, że nie miał z żadną książką do czynienia. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
O właśnie, dziwi mnie, że dziewczyny w wieku 18 lat wyprowadzają się od rodziców, żeby zamieszkać z chłopakiem.
Tzn, ich sprawa. Ale podziwiam, że taka osoba, ma tak tolerancyjnych rodziców. Niby 18 lat skończone, powiecie - może robić, co chce. Może posypią się na mnie gromy. Ale i tak mnie to dziwi, dla mnie to nie do pomyślenia. Jak to z Wami było? Sadzicie, że też by rodzicie Wam próbowali wybić ten pomysł z głowy? Czy tylko moi nie są tolerancyjni i mieli by coś przeciwko? Tym bardziej jak w niektórych przypadkach jeszcze dają pieniądze na utrzymanie takiej osobie
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ![]() ![]() Mój jest po zawodówce i mówi z jakąś dziwną gwarą, z błędami oczywiście. I chyba czytać nie umie, bo wszystko za niego baba i dzieci czytają. On podobno nie widzi... |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, niektórzy tolerują dużo, dają pieniądze itp. A niektórzy maja przechlapane i nic nie mogą, nawet mają problem z wyjazdem na weekend z chłopakiem/dziewczyną. ![]() Nie popieram przesadzania w żadną ze stron, ale nie dałabym 18 dziecku pieniędzy-jak chce mieszkać to za swoje pieniądze, no ewentualnie mogłabym pomoc ![]() Nie wspomne, że nie raz niektórzy latają od mieszkania do moeszkania, ale jak mówisz ich sprawa Edytowane przez 201605021613 Czas edycji: 2012-05-17 o 15:38 |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4463 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4464 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie, po północy to bardzo rzadko zdarza mi się zasypiać.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4465 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż jak mieszkałam ze współlokatorami, też myłam wieczorem, bo łazienka rano była wiecznie zajęta. Nie wpłynęło to dobrze na moje włosy, które już ok.15 były mocno nieświeże ![]() Cytat:
nie wiem po co, na co. Lepiej rozbudować sekcję umiejętności czy cechy charakteru. Rozumiem praca kelnera: kontakt z klientami, pieniędzmi. Ale ulotki? To praca wyłącznie dla pieniędzy.
Edytowane przez a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 Czas edycji: 2012-05-17 o 15:52 |
||
|
|
|
#4466 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No to właśnie dlatego napisałam: jeśli masz
|
|
#4467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kręciołki są śliczne nie wiem w sumie, czy podziwiać, czy się dziwić ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- [1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34180348] (...) Taaa.. też mnie to dziwi. Albo wpisywanie do cv prac w stylu roznoszenie ulotek nie wiem po co, na co. Lepiej rozbudować sekcję umiejętności czy cechy charakteru. Rozumiem praca kelnera: kontakt z klientami, pieniędzmi. Ale ulotki? To praca wyłącznie dla pieniędzy.[/QUOTE]Babeczka od przedsiębiorczości mówiła nam, że to świadczy o naszej pracowitości. Ewentualny pracodawca chętniej spojrzy na tego, kto stał z tymi ulotkami/ zbierał truskawki, niż na kogoś, kto przez np. 20 lat życia żadną pracą się nie shańbił. Nawet widzę w tym sens
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Ja w ciągu tygodnia cierpię na chroniczny niedobór snu, bo mój organizm jest tak ustawiony, że przed ok. 1-2 po północy nie zaśnie (godziny ok. 21-1 to czas, gdy jestem najbardziej aktywna i produktywna), za to jeśli od czasu do czasu muszę wstać np. o 7, to jest dramat
Dlatego trudno mi pojąć, że ktoś może z własnej nieprzymuszonej woli wstawać jeszcze wcześniej i jakoś funkcjonować - no, ale jak kto woli Włosy myję wieczorem także dlatego, że tuż po myciu aż za lekkie, puszą się, elektryzują i nie chcą układać (mimo odżywki) - a gdy potem idę spać, przygładzają się i wyglądają w sam raz. I nie sądzę, żeby te parę godzin robiło wielką różnicę, jeśli chodzi o świeżość włosów - chyba że samej właścicielce, natomiast jestem przekonana, że osoby z otoczenia nic by nie zauważyły. Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2012-05-17 o 17:29 |
|
|
|
#4469 |
|
Konto usunięte
|
Moim włosom robi to ogromną różnicę. Po umyciu wieczorem, rano są po prostu przetłuszczone.
|
|
|
|
#4470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam koleżankę w klasie, która chwali się dosłownie wszystkim. A to ile książek przeczytała, jak bardzo się zna na tym czy tamtym, ile całej reszcie do niej brakuje, bo ona taka mądra. Ma się za wielką fankę HP, a widziała tylko filmy, niby znawszyni japońskiej kultury i języka, a nie wie gdzie ta Japonia leży i przedstawić się nie potrafi, wypowiada się na temat Stephena Kinga, a w rękach nie miała ani jednej jego książki. To samo tyczy się muzyki, chodzi w koszulkach Iron Maiden, Rammsteina, Nightwisha. Na moje pytanie co najbardziej z tego lubi odpowiedziała "nie wiem, nie słuchałam" To jest żenujące
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

Jeśli ja muszę wcześnie wstać (na szczęście rzadko się to zdarza), każda minuta snu jest dla mnie bezcenna 
Nie odstawiam się codziennie jak na gale, ale rano zawsze biorę prysznic, myję włosy i suszę, maluje się itd. Co nie znaczy, że jestem powolna i muszę wstać tak wcześnie bo nie zdążę. Po prostu budzę się 5-6 codziennie i wtedy uczę się, sprzątam, czytam, szykuję się do wyjścia. Naprawdę to takie dziwne? Jak mówię o tym znajomym na studiach to wszyscy przecierają oczy ze zdumienia, że jaka ja jestem dziwna, bo nie śpię do późna.
A no nie śpię i tyle.

Tyle, że mój po politechnice. I się potrafi pochwalić, że w życiu żadnej książki nie przeczytał. Ogólnie jest całkiem inteligentny w innych sprawach, ale mówi w taki sposób i z takimi błędami, że od razu słychać, że nie miał z żadną książką do czynienia.
.
.