|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() Ja się troszkę myłam na leżąco chusteczką dla dzieci, maż zakłądał majteczki, żeby brzucha nie nacisnąć, bo wtedy ucieka. Leżałam ma pleckach z zgiętymi kolanami i tak starałam się zasnąć.
30.04.2011 Żonka 2mc starań- są II kreski NT7mm- kariotyp prawidlowy męski 06.01.2013- Synek Nikodem Edytowane przez evvelina88 Czas edycji: 2012-05-17 o 21:29 |
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za profesjonalizm...
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem pewna ze nawet w nieplanowany, nieprofesjonalny, szybki sex mozna zaciążyć hahaaale podziwiam Cię evvelina ![]() myślałam, że to tylko ja taka szalona, ale nie! i fajnie |
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
8 tydzień ciązy leci, więc się opłacało
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
jeśli często się przytulamy i starania trwają więcej niż rok, to wtedy plemniczki są osłabione.
Zalecane jest badanie nasienia + 2 miesiące przerwy. To z doświadczenia siostry, której już się nie uda zajść z ciążę
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
ja też muszę iść do ubikacji
))chociaż się podetrzeć albo cuś ![]() ale może powinnam przecierpieć mokra i nic nie wycierać )
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
ja staram sie kochac z pustym pecherzem bo tez zawsze musze po do kibelka. Poki co wychodzi
Po wszystkim nogi w kolanach zgiete i tak leze pol godz a pozniej juz zasypiam sobie w normalnej pozycji i dopiero rano pedze do kibelka
|
|
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
Ooo;-) prawidłowo. Jak musicie sie czymś troszke umyć to najlepiej partner albo mieć pod ręką chusteczki dla dzieci. Do higieny intymnej nie, bo zawierają kwas mlekowy. A plemniczki nie lubią;-) podobnie te silikonowe zwilacze czy nawet ślina. Na języku siedzi dużo bakterii a jak ktoś ma zepsutego zęba to jeszcze więcej;-) U mnie początek ciąży a już 1 ząbek do poprawy. A 3 miesiące temu wszystkie wyleczone;-)
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak facet często uprawiał seks jako młodzieniaszek to co, skończyły mu się plemniki czy jak? Czemu się nie uda siostrze już zajść? Jedyne co potwierdzam to to, że gdy się stara o dziecko to warto przed owu się wstrzymać na kilka dni no i w dniach płodnych nie częściej niż co 2 dzień. Plemniki się nie kończą przecież, cykl ich dojrzewania trwa po prostu ok 70 dni i zwyczajnie gdy się zbyt często współżyje facet może nie nadążać z produkcją. Ale to wszystko ...
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że evvelina miałą na myśli, że jak po roku regularnych stosunków nie ma dzidziusia, to można podejrzewać, że może coś z nasieniem nie tak. że może słabe plemniki.
ja tak zrozumiałam jej wypowiedź |
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewuszki
u mnie brak dalszej części miesiączki ![]() co to może być,może zakupić test? |
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szanse zawsze są jak najbardziej ![]() Cytat:
Ja dzis wybywam do babci na weekend i wracam w niedziele. Życzę miłego owocnego wekeednu kochane moje |
||
|
|
|
#2025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć Dziewczyny. Anna2007 zrób test ciążowy bo to nie wyglądało na @. Może to była implantacja. Czasowo by sie zgadzało. W pierwszej ciązy tak miałam. Myślałam że to okres bo coś tam mi 3 dni leciało. Dlatego dowiedziałam się dopiero w 7 tygodniu ![]() Nie odzywałam się wczoraj ale was podglądałam i czytałam wszystko . Byłam tak śpiąca że nie miałam siły nic napisać. Dzisiaj 18 dzień wyższych temperatur. Czuje się ok ale jestem strasznie zmęczona i mam taką jakby gulę w gardle ciągle. Już nie mogę się doczekać 4 czerwca i usg.djmoniska zdecydowanie za szybko poszłaś do ginekologa. Mi moja od razu powiedziała że pod koniec 7 tygodnia mam przyjść. Nie martw się bo to raczej normalne że jeszcze nie widać. dmoc GRATULUJĘ!!!! ![]() k laski:![]() domciatko Witam i życzę powodzenia w starankach. Przeglądałam Twojego bloga. Piękne rzeczy robisz Gratuluję talentu.Życzę wszystkim miłego dzionka. ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- pszczoua ja miałam teraz owulację 16 przy 31 dniach. Przytulałam się w podobnych dniach do Ciebie i się udało więc szansa jest . 6 dni po owulacji strasznie bolał mnie brzuch i krzyż i chyba to była implantacja. Temperatura mi wtedy rano strasznie spadła na jeden dzień a potem się bardzo podniosła. Może u Ciebie jest podobnie. Trzymam kciukasy
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2027 |
|
Raczkowanie
|
krwawienie pokazało się w środę rano, przeleciałam przez 2 dni na dwóch podpaskach i jednej wkładce,bardzo skąpe to "coś"
Postanowiłam ,że sie nakręcać nie będę i poczekam na rozwój wydarzeń jeszcze ze 3-4 dni i dopiero kupię test mokka tak 26dc |
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale póki co nie chcę się nakręcać. Za tydzień testuję
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Czytałam że po implantacji w przeciągu 3 dni może pojawić się wystarczająca ilość hormonu która wykryje test. Lepiej jednak chyba poczekać do dnia @ bo można niepotrzebnie się rozczarować.
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
dusia7 a Tobie w którym cyklu starań się udało?
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam taki 3 dniowy niby okres i beta wyszła 3 więc myślałam że lipa ale jednak :-D test ci prędko nie wyjdzie bo mi wyszedł 2 tyg po plaeniu i to blady
lepiej idź na bete bo test cię zmyli tak jak mnie
|
|
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Lunao nie nastawiam sie na ciążę,bo myślałam,że dzieci robi się szybko łatwo i przyjemnie....
co ma być to będzie 1 czerwca zapierniczam do gina po tabsy,niech się ureguluje ta wstrętna @ ![]() byłam na becie w 23dc i wynik <1,00 9 dni po widzeniu Edytowane przez anna2007 Czas edycji: 2012-05-18 o 08:31 |
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki. Jak tam u Was?? bo u mnie chyba nie ma szansy na dzidzie
i znow rozczarowanie choc do @ zostalo 7dni;/Milego dnia Wam zycze |
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
ale pędzicie.....
gratulejszyn dla zadzieciowanych, tak was dużo, ze niedługo w brudnych pieluchach tu zginiemy Maru wiesz sama doskonale, że organizm potrafi czasami spłatać nam takiego figla, że galaty z duuupy spadają, więc za każdym razem kiedy jeszcze nie ma@ jest szansa na ciążę - ja za Twoją trzymam duble kciuka. witam się z nowymi dziewczynami o so cho z tymi słabnącymi plemnikami to też nie kumam ja psychicznie nastawiam się na seksik ( nie wiem czy nie za wcześnie...), bo co mnie połówek w szyję cmoknie to mi olej z podwozia wycieka... ju noł łot aj min? . i gwoli przypomnienia ja zaciążylam po 10 mcach starań z tym że cykle miałam 21-23 dni, wiec cykli wypadło ciut więcej. Potem poronienie w 10 tc i zaczynamy od początku. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- równie dobrze może to być implantacja, termin by się zgadzał
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-05-18 o 09:07 |
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy przynajmniej wyedukowane, bo nam tu mamusie będą opowiadać o dzieciaczkach ![]() Cytat:
będzie dobrze.No i najważniejsze - Kwitko kochana, zawsze jak czytam Twoje posty to mam banana na buzi jesteś niesamowita i tyle ![]() No i działaj, działaj, ja trzymam kciukasy uda się na pewno ![]()
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
)gaduły poranne, ale nabeblałyście )ja dziś do pracy na 14 idę, a puki co przyglądam się sobie. coś mnie piersi pobolewają, i u mnie od razu myśli, że może to ciąża. ale pewnie nie
|
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wczoraj mialam badanie a dziś po tym badaniu w nocy lekkie plamienie
boje się czy wszystko ok...
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
o ja też jestem ciekawa co z tą implantacją.
wiem tylko, że może nastąpić od 3 to 10 dni po stosunku ) nie jestem pewna czy kobieta może odczuć jakieś szczególne zmiany, ale nie wiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

k laski:

.