Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 20:53   #2221
potty
Wtajemniczenie

GG do potty
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

my tez mamy rajstopki z Primarka! po kilku praniach sa do kosza bo sie rozciagaja, ale w sumie bez roznicy, bo M rosnie jak drozdzowka

*luna posypalam szafki w kuchni cynamonem wczoraj wieczorem i dzis nie widzialam jeszcze ani ednej mrowki!!! dzieki wielkie za pomysl!!!

ja tez jakos strasznie sie nie udzielam spolecznie... nie lubie/nie mam czasu/mam inne zajecia... w tygodniu jestem w pracy od 8 do 17, wiec jak wracam to kolacja, godzina zabawy z eM/spacer, kapanie, bajka i spac, a potem socjalizujemy sie z mezem w weekend caly dzien jestem z eM - sama, bo Piotr pracuje. i nie siedzimy w domu, ale tez nie chodzimy od znajomych do znajomych. tak jak luna wspomniala - trzymama balans poza tym eM w tygodniu 10h siedzi z Linda i innymi dziecmi, wiec nawet jezeli ja slabo ja uspoleczniam to przez kontakty u Lindy ma tych kontaktow az nazbyt! mam nadzieje, ze dzieki temu bedzie odwazniejsza, pewniejsza siebie i bedzie miec dzieki temu hoc troche latwiej w zyciu ;p

dziecko moje ma jakas nietolerancje pokarmowa chyba drugi raz w tym tygodniu ma luzne kupki nie wiem czy isc z tym do lekarza czy co... nie wydaje mi sie zebym jakos specjalnie zmienila cokolwiek w sposobie karmienia/diecie. macie jakies pomysly co to moze byc? uczymy sie plukac usta po myciu zebow i troche tej wody czasem wypije - myslicie ze to moze byc przyczyna?

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:08   #2222
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Ja jestem zadowolona z tych rajstopek z primarka-nic nam się do tej pory nie rozciągnęło. Dla siebie też tam kupuję (bieliznę, skarpetki, koszulki) i też po praniu są ok.

Potty-a może jej jakieś zęby idą?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:12   #2223
blonde_hair
Zakorzenienie

Ja juz myslalam ze Seba ma wszystkie 5, ale chyba sie pomylilam
Ta dzisiejsza goraczka to chyba ewidentnie zeby, bo ciagle paluchy ma w buzi
Cały dzien rozpalony, goraczka po lekach na zbicie temp. nie spada
Wisial na mnie cały dzien, jestem wykonczona dzis...

Ja mialam raz rajstopki z primarka dla Seby ale szybko sie rozlazciagneły...
bardzo lubie firme lupilu z lidla i sporo rzeczy tam kupuje dla dzieci jak tylko sa

Kingaa a moze to uczulenie a nie odparzenie?
Seba czasem takie ma w zgieciach pod kolankami...niby zawsze mam ten sam proszek, ale cos go uczula
Mam dobra masc z Pl (laticort), ponadto dobry jest oilatum krem

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-05-17 o 21:16
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:25   #2224
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Kingaa a moze to uczulenie a nie odparzenie?
Seba czasem takie ma w zgieciach pod kolankami...niby zawsze mam ten sam proszek, ale cos go uczula
Mam dobra masc z Pl (laticort), ponadto dobry jest oilatum krem
no my mamy tak samo
i właśnie ona często ma jak jest ciepło a ją za grubo ubiorę
nawet czasem w zgięciach rączek, małe plamki wysuszone

ojj biedna ty i Sebuś
z tymi zębami ehhhh

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:39   #2225
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
no my mamy tak samo

ojj biedna ty i Sebuś
z tymi zębami ehhhh

jeszcze na nadgarstku czasem mana moje oko to uczuleniowe, ale pojecia zupelnie nie mam od czego
Stary 2012-05-17, 21:44   #2226
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Hanjah chodzilo mi,ze nam ogolnie czyli nam i wam,ale namotalam.

Rajstopki polecam next-dosc dobra jakosc
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:51   #2227
dulcynea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
no i dlatego ja,im jestem starsza tym ostrozniej sobie dobieram ludzi do towarzystwa.i to oni maja pasowac do mnie a nie ja dopasowywac do nich.
I gdzies mam mozliwa opinie o mnie,ze jestem odludkiem bo jestem,zawsze mowie ze jestem asocjalna i dobrze mi z tym.
W tym właśnie tkwi sedno sprawy

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
kobieto czemu nie mieszkasz koło mnie,bo chyba nie wychodząc z domu trafiłam na "swego" Moja mama osoba wybitnie towarzyska,ja przeciwnie Co do chrztu to też się zgadzamy Nie nawidzę hipokryzji,a tym bardziej robienia czegoś na pokaz,więc nie widzę sensu w chrzczeniu dziecka tylko dlatego,bo tak wypada,bo tak chcą i oczekują inni Fakt,że pierwsze dziecko ochrzciłam,ale nie czuję się dobrze z tą decyzją i zdecydowanie było to zrobione dla dziadków i pod ich presją A na spacery z małym wychodzisz? Na plac zabaw? Na razie jest mały,ale jak podrośnie to sam będzie szukał kontaktu z innymi na placu zabaw i nie sądzę,abyś zamierzała mu w tym przeszkadzać Jak długo jesteś w UK? I kiedy chcesz wracać do PL?
Tż rozważał ochrzczenie, żeby się babcie nie czepiały, ale mowy nie ma. Sam w kościele nie był z 15 lat, a tylko święty spokój chciał sobie zapewnić
Wychodzę, kiedy jest ładna pogoda. My mieszkamy trochę na wzniesieniu, więc bardzo często wieje, że aż piszczy - wtedy raczej unikam No i nie ukrywam, że czekam zazwyczaj aż tż zniesie wózek, bo waży to to kilkanaście kg, dziecko ponad 10 i jestem zsapana zanim to z piętra zniosę, a gdzie tu później zjechać z górki, albo pod nią wózek zapchać ;]
Wiem, że jest plac zabaw, ale Mich jest za mały - ma zwyczaj zsuwać się dołem huśtawki
W uk jestem nieco ponad półtora roku z czego pierwsze kilka miesięcy wierzyłam, że to tylko dłuższe wakacje
A wracać... z pewnością zanim Mały pójdzie do przedszkola, czyli najdalej za 4 lata, a najwcześniej jak spłacimy długi ;] Chociaż w pl czeka na mnie dom dziadków i stado hien żądnych zachówku, więc chcielibyśmy parę tysi na poczet tego mieć...

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Myślę, że oceniając ludzi wokół i odcinając się od towarzystwa nie masz szansy poznać osób co najmniej tak błyskotliwych i inteligentnych jak ty
Nigdzie napisałam, ze wiele kontaktów towarzyskich jest związane z dobrym rozwojem dziecka. Miłość do świata i zdrowy balans to podstawa.
Nie chcę tu robić jakiś wycieczek osobistych, ale to ty wspominałaś o tym jak unikasz sytuacji, gdzie mówisz po angielsku, bo swoje błedy językowe przezywasz bardzo emocjonalnie.
Nie trzeba udawać, kłamać i czy cieszyć się z benzdziejnych i powierzchownych relacji z ludźmi. Przecież nie o to chodzi.
Myslę, że większość ludzi na emigracji przeżywa rozczarowania jeśli chodzi o znajomości nawiązywane poza krajem.
Nie jedna osoba, była i jest wykorzystywana przez 'znajomych', którzy oczekiwali: załatwienia pracy, benefitów, pozyczek finansowych i innych.
Takie kontakty nie sa ani zdrowe ani sensowne.
Mam wrażenie, ze się oddzielasz od tych głupszych i zasciankowych- czy jak ich tam nazwać- jako ta lepsza. Możliwe, że sama jesteś odbierana za zbyt rozgarniętą, ale nie jest to istotne, bo po pierwsze ciebie to nie interesuje; po drugieludzie często mają do innych jakieś 'ale' i tego by, żyli wg ich zasad
Nie twierdzę, że jestem błyskotliwa czy megainteligentna, ale nie ukrywam, że w takim właśnie towarzystwie przebywanie preferuję
Nie lubię mówić po ang i unikam tego jak tylko mogę, a przyczyna jest bardzo prozaiczna i sięga gimnazjum - byłam wtedy kujonem, zawsze odrobione zadania, zawsze najwższe oceny, 1 i 2 brak, trójki solidnie opłakane przynajmniej przez pół nocy. Chciałam być najlepsza w klasie i udawało mi się to do czasu... Ogólnie nauczciele mnie nie odpytywali, bo wiedzieli, że umiem, aż pani od ang. poprosiła mnie o przeczytanie zadania domowego... O dziwo w klasie byłam bardzo lubiana, ale kiedy odkryli jak "cudny" jest mój akcent i jak "śmiesznie" po ang. brzmie, to oczywiście mi śmiechów nie oszczędzili ;] A ja śmiałam się razem z nimi, też do czasu... A teraz doskonale pamiętam jak choćby najprostsze słowo u mnie tragicznie brzmi i - owszem - blokuje mnie to, zupełnie sobie z tym nie radzę. Bardzo się staram codziennie przerobić coś z gramatyki czy słówek, ale mówienie mnie przeraża nadal.

Próbuję się nie zrażać na ludzi, ale jeśli ktoś:
- wyraża głupie poglądy,
- nie liczy się ze zdaniem innych,
- pyta, a później nie słucha odp.,
- przerywa kiedy mówię,
- uważa swoje zdanie za jedne słuszne,
- jest fanatykiem,
- jest hipokrytą ("liczy się tylko ślub kościelny i ja taki mam", a w kościele raz na 10 lat, jak tylko parner(ka) się odwróci już ktoś inny łóżko grzeje),
- zajmuje się ocenianiem czyjegoś życia,
- tworzy idiotyczne plotki,
- zdradza tajemnice osoby, która właśnie opuściła pomieszczenie,
to na listę moich znajomych nie trafi.

Po prostu unikam stresów.

Swoją drogą - z takich rodziców rosną takie same bez zasad dzieci, więc nie wiem czymi zależy, żeby moje miało z takimi kontakt Ale to niech już sobie wybiera sam...

Mój blog jedzeniowy

Edytowane przez dulcynea
Czas edycji: 2012-05-17 o 21:53
dulcynea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 21:53   #2228
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A wiecie może czy jak na pierwsze dziecko nie dostaliśmy Sure Start (właściwie nawet nie wysłaliśmy aplikacji), to dostaniemy przy drugim? Teraz to chociaż CTC mamy

Edit: znalzłam

Cytat:
How much do you get?
You can get £500 for each baby. Your savings won't affect the grant.
Miesiąc temu pisałam tu o Sure Start Grant-i taki cytat znalazłam na stronie-że jest to 500f na każde dziecko. A teraz znów czytam na tej stronie tak:

Cytat:
The rules for your new baby and any other babies born at the same time
You can only get a Sure Start Maternity Grant if there are no other children under 16 years in your family.
I są to zmiany wprowadzone 11.04.11, więc nie wiem jakim cudem miesiąc temu wyczytałam co innego
W formularzu jest miejsce na wpisanie pozostałych dzieci w rodzinie i pytanie czy na dziecko/dzieci dostało się już ten grant. Więc chyba wyślemy aplikację-najwyżej dostaniemy odmowę...
Stary 2012-05-17, 21:55   #2229
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Miesiąc temu pisałam tu o Sure Start Grant-i taki cytat znalazłam na stronie-że jest to 500f na każde dziecko. A teraz znów czytam na tej stronie tak:

I są to zmiany wprowadzone 11.04.11, więc nie wiem jakim cudem miesiąc temu wyczytałam co innego
W formularzu jest miejsce na wpisanie pozostałych dzieci w rodzinie i pytanie czy na dziecko/dzieci dostało się już ten grant. Więc chyba wyślemy aplikację-najwyżej dostaniemy odmowę...
a dostałas na Dorotke?
Stary 2012-05-17, 21:57   #2230
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a dostałas na Dorotke?
Nie dostałam, bo mi HV nie chciała tego formularza wypełnić (wysłaliśmy jeszcze jak byłam w szpitalu i nie doczytałam że musi być przez kogoś jeszcze podpisane).

Tylko ja sierota jestem Bo czytam właśnie na tej stronie że jednak na każde dziecko 500f Chyba ślepnę przez tę ciążę
Stary 2012-05-17, 22:00   #2231
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze na nadgarstku czasem mana moje oko to uczuleniowe, ale pojecia zupelnie nie mam od czego
może to podchodzić pod tą egzemę...

you have lost a diamond

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 22:23   #2232
ursull
Zakorzenienie

Hania niestety nie dostaneicie ssmg zmieniło się prawo i :

"
Uwaga! Zmiana w zasadach przyznawania SSMG
Zgodnie z nowymi przepisami, w przypadku dzieci:
  • które - zgodnie z wyznaczonym terminem porodu - mają przyjść na świat 11 kwietnia 2011 r. lub po tej dacie;
  • urodzonych 11 kwietnia 2011 r. lub po tej dacie;
  • adoptowanych 11 kwietnia 2011 r. lub po tej dacie;
możesz starać się o Sure Start Maternity Grant tylko wówczas, gdy nie masz innych dzieci poniżej 16. roku życia."

to samo jest na gov: http://www.direct.gov.uk/en/moneytax...en/dg_10018854

i nie ma znaczenia,że na Dorotkę nie dostaliście

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 22:36   #2233
Kinqaa
Zakorzenienie

sorry, że odbiegnę trochę od tematu
miała któraś z Was wyrywane tu ósemki??

właśnie zaczęła mnie boleć ósemka, która nie wyszła do końca, tylko trochę i jest czarna w sumie, i pobolewa mnie dzisiaj cały dzien, w dodatku czuję jakby mi ta strona spuchła...

idę brać tabletkę i do spania
ale jutro dzwonię do dentystki i pewnie dopiero na następny tydzień da mi termin lub za 2 tyg chyba ocipieję, za przeproszeniem

dobranoc

you have lost a diamond

Stary 2012-05-17, 22:38   #2234
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hania niestety nie dostaneicie ssmg zmieniło się prawo i :

"
Uwaga! Zmiana w zasadach przyznawania SSMG
Zgodnie z nowymi przepisami, w przypadku dzieci:
  • które - zgodnie z wyznaczonym terminem porodu - mają przyjść na świat 11 kwietnia 2011 r. lub po tej dacie;
  • urodzonych 11 kwietnia 2011 r. lub po tej dacie;
  • adoptowanych 11 kwietnia 2011 r. lub po tej dacie;
możesz starać się o Sure Start Maternity Grant tylko wówczas, gdy nie masz innych dzieci poniżej 16. roku życia."

to samo jest na gov: http://www.direct.gov.uk/en/moneytax...en/dg_10018854

i nie ma znaczenia,że na Dorotkę nie dostaliście
No czyli tak jak myślałam
Tylko po co niżej na tej stronie piszą, że na każde dziecko 500f??? Albo to może ja czegoś nie rozumiem...
Stary 2012-05-17, 22:41   #2235
ursull
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie zaczęła mnie boleć ósemka, która nie wyszła do końca, tylko trochę i jest czarna w sumie, i pobolewa mnie dzisiaj cały dzien, w dodatku czuję jakby mi ta strona spuchła...

ale jutro dzwonię do dentystki i pewnie dopiero na następny tydzień da mi termin lub za 2 tyg chyba ocipieję, za przeproszeniem

dobranoc
ja miałam szóstkę i żyję dalej A czemu pytasz?

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
No czyli tak jak myślałam
Tylko po co niżej na tej stronie piszą, że na każde dziecko 500f??? Albo to może ja czegoś nie rozumiem...

bo pewnie im chodzi o to,że przysługuje na dziecko 500f,niezależnie od zarobków,etc. czyli,że ta kwota jest stała

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Hania,ale możesz aplikować,najwyżej wam odmówią

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 22:43   #2236
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
bo pewnie im chodzi o to,że przysługuje na dziecko 500f,niezależnie od zarobków,etc. czyli,że ta kwota jest stała
Ano chyba że tak...
No trudno, nic na to nie poradzimy...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Hania,ale możesz aplikować,najwyżej wam odmówią
W sumie tyle nas to będzie kosztować co znaczek
W formularzu jest miejsce na wpisanie pozostałych dzieci w rodzinie i pytanie czy już się dostało na dziecko/dzieci ten grant...
Stary 2012-05-18, 05:19   #2237
Darianna25
Zakorzenienie

Hej.

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
dziecko moje ma jakas nietolerancje pokarmowa chyba drugi raz w tym tygodniu ma luzne kupki nie wiem czy isc z tym do lekarza czy co... nie wydaje mi sie zebym jakos specjalnie zmienila cokolwiek w sposobie karmienia/diecie. macie jakies pomysly co to moze byc? uczymy sie plukac usta po myciu zebow i troche tej wody czasem wypije - myslicie ze to moze byc przyczyna?
Raczej zęby.

Cytat:
no my mamy tak samo

ojj biedna ty i Sebuś
z tymi zębami ehhhh
To jest jakaś alergia a nie zgrzanie.

Cytat:

dobranoc
Ja miałam rwana ale na emergency i zapłaciąłm 70f.
Znieczulenie dali i było ok.Nawet podziałaniu znieczulenia nic n=mnienei bolało.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 07:50   #2238
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
chcecie sie przeprowadzac?

My teraz wynajmujemy od osoby prywatnej i znacznie lepiej niz przez agencje. Super babka, ze wszystkim pomoze i mozna sie z nia dogadacWczesniej z agencjami bywało roznie
my od zawsze wynajmujemy od prywatnego lanlorda, na dodatek jest on szefem mojego tż i jeśli nie dostaniemy domu z counsilu to nie chcę się wyprowadzać

Ok - ogarnęłam wczorajsze zaległości

My Mariczkę ochrzciliśmy i postanowiliśmy że pójdzie do komunii co dalej zadecyduje sama. Mam dużo znajomych, którzy nie zdecydowali się na chrzest i w ogóle mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Każdy z nas podejmuje decyzje słuszne dla siebie

Witam mamusie z samego rana

u nas pięknie słoneczko świeci oby tak cały dzień

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Hej.

Raczej zęby.

To jest jakaś alergia a nie zgrzanie.

Ja miałam rwana ale na emergency i zapłaciąłm 70f.
Znieczulenie dali i było ok.Nawet podziałaniu znieczulenia nic n=mnienei bolało.
o widzę że nie jestem dzisiaj sama z tym porannym wstawaniem

Edytowane przez czarnula4321
Czas edycji: 2012-05-18 o 07:48
czarnula4321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:28   #2239
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

sloneczko jes ale wieje jak w kieleckiem

eM odstawiona do minder... ja sie zabieram za pmoje raporty

Darianna a moze to zeby? trojki sie przebijaja wszystkie na raz - juz je widac. zostaly zatem tylko 5tki, ale na nie nie licze jakos bardzo szybko ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 08:29   #2240
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
sloneczko jes ale wieje jak w kieleckiem

eM odstawiona do minder... ja sie zabieram za pmoje raporty

Darianna a moze to zeby? trojki sie przebijaja wszystkie na raz - juz je widac. zostaly zatem tylko 5tki, ale na nie nie licze jakos bardzo szybko ;p
a czym Ty się zajmujesz? O ile mogę zapytać?
Stary 2012-05-18, 08:44   #2241
Kinqaa
Zakorzenienie

good morning!

dzięki za odpowiedzi
ursull pytam, bo nie miałam jeszcze tu wyrywanego zęba, a słyszałam,że się odbywa tu w szpitalu...
miałam wyrywaną szóstkę dolną w PL, prywatnie
ale ósemki to już grubsza sprawa

mam kurdę staff meeting nie chce mi się! ale to na popołudnie...
ale jak mus to mus, pójdę przy okazji też na solarkę

Młoda wstała po 7 już nie pamiętam kiedy spałam do 9:30 max.
ma-sa-kra
Od razu jak wstała kazała mi siebie uczesać i kitkę zrobić zaskakuje mnie z dnia na dzień te moje dziecię ..

you have lost a diamond

Stary 2012-05-18, 08:56   #2242
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Cytat:
Młoda wstała po 7 już nie pamiętam kiedy spałam do 9:30 max.
ma-sa-kra
Od razu jak wstała kazała mi siebie uczesać i kitkę zrobić zaskakuje mnie z dnia na dzień te moje dziecię ..
na co narzekasz? ja nie pamietam kiedy spalam dluzej niz do 8! a to i tak z przerwa w nocy
marze zeby polozyc sie spac wieczorem i nieprzerwanie spac chocby do tej 8mej, bo marzyc o snie do 9:30 w moim przypadku to conajmniej niemoralne

czarnula jasne ze mozna zadna tajemnica jestem data analyst i customer support w jednym w firmie z branzy telecoms, obsluguje program lojalnosciowy dla klientow z Europy i Afryki

zdecydowlismy, ze wybierzemy sie na wakacje 'krajowe' w tym roku. pierwsze odkad jestem w UK (nie liczac ' wakacji' w PL). tylko nie wiem gdzie jechac chcemy zeby byla plaza to na pewno i raczej w poludniowej czesci poradzicie cos?

Stary 2012-05-18, 09:06   #2243
Kinqaa
Zakorzenienie

potty ja byłam w Torquay i mogę spokojnie polecić (angielska riwiera)

narzekam, bo jeszcze moja też się budzi w nocy często z krzykiem, jakby miała jakiś koszmar nocny...
w dodatku nie ważne o której bym jej nie położyła, nawet bym ją przytrzymała do 23 to i tak wstanie po 7 , albo przebudzi się czasem o 6 i komunikuje, że chce wstawać...

jestem trochę zmęczona, bo jednak tylko ja do niej wstaję
faceci...... pffffff

you have lost a diamond

Edytowane przez Kinqaa
Czas edycji: 2012-05-18 o 09:07
Stary 2012-05-18, 09:11   #2244
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

Kingaa ja naprawde mam tak samo. kladziemy eM o 20.00 - 20.30. budzi sie zazwyczaj ok 2 w nocy i rano w okolicach 7.00, czasami pospi do 7.30. i tez tylko ja do niej wstaje w nocy. przyzwyczailam sie, ale marze o PRAWDZIWYM snie

Stary 2012-05-18, 09:13   #2245
Kinqaa
Zakorzenienie

Miałam taki widok z okna

w sumie jeszcze raz bym tam pojechała gdyby się nadażyła okazja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12985ab5a2.jpg (71,0 KB, 15 załadowań)

you have lost a diamond

Stary 2012-05-18, 09:14   #2246
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kingaa ja naprawde mam tak samo. kladziemy eM o 20.00 - 20.30. budzi sie zazwyczaj ok 2 w nocy i rano w okolicach 7.00, czasami pospi do 7.30. i tez tylko ja do niej wstaje w nocy. przyzwyczailam sie, ale marze o PRAWDZIWYM snie
to nie jestem sama
nie wyobrażam sobie teraz do tego mieć noworodka... to byłby armagedon i w ogóle bym chodziła z oczami na zapałkach

you have lost a diamond

Stary 2012-05-18, 09:15   #2247
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

w Torquay bylismy kiedys na romantyczny weekend znalezlismy B&B u przemilych starszych panstwa za £19/os!!! czysciutki pokoik z lazienka, TV, czajnikiem i zestawem herbatek i kaw. przepyszne sniadanko zrobione przez pania gospodynie. bardzo milo wspominam

Stary 2012-05-18, 09:17   #2248
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
My tak mielismy do niedawna
Seba tak zasypia przewaznie ok 20.00, ok 3 przybiegal do Nas do lózka z placzem, pokrecil sie i spal z Nami do rana...ale od jakiegos czasu(3tyg moze)spi sam od 20 do 6-7.00 u siebieNiestety budzi sie wczesnie, bo przyzwyczajony do wczesnego wstawania jak idziemy do zlobka i w weekendy jak Tz mnie odbiera z pracy.Ale zawsze polezymy do tej 8.00 ogladajac ksiazeczki czy bajeczki

Potty w Kornwalii jest podobno slicznie

Kingaa nienawidze staff meetingow...u mnie zawsze OPR
Ja we wtorek musze jechac na fire training

Dzien dobry

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-05-18 o 09:18
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:17   #2249
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

dobranoc
ja miałam wyrwane dwie.
jedna była dziurawa, od razu się zepsuła jak tylko wyszła i musiałam wyrwać.
a druga mi rosła krzywo, była to górna osemka, nie rosła w dół tylko w przód, w kierunku ust i mi inne zeby przesuwała i musiałam usunąć, aby zmiejszyć ucisk w jamie ustnej.

oba usunięcia były bezproblemowe, na znieczuleniu oczywiscie.
także nie masz się co martwić. dobry silny dentysta poradzi sobie bez problemu.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:18   #2250
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

tez sobie niewyobrazam drugiego dziecka teraz!
i denerwuja mnie kolezanki, ktore mnie namawiaja, bo one wlasnie sa w ciazy/dopiero urodzily drugie dziecko. tyle, ze ich dzieci spia cala noc od kiedy skonczyly x miesiecy, nie ma problemu z zasypianiem, budza sie po 8 i na dodatek spia 1-3h w ciagu dnia. oprocz tego potrafia siedziec godzine przed TV i sie nie ruszyc...
i nie rozumieja, ze inne dzieci sa troche bardziej 'towarzyskie' badz 'wymagajace' - kewstia terminologii

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości