|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
my tez mamy rajstopki z Primarka! po kilku praniach sa do kosza bo sie rozciagaja, ale w sumie bez roznicy, bo M rosnie jak drozdzowka
![]() *luna posypalam szafki w kuchni cynamonem wczoraj wieczorem i dzis nie widzialam jeszcze ani ednej mrowki!!! dzieki wielkie za pomysl!!! ja tez jakos strasznie sie nie udzielam spolecznie... nie lubie/nie mam czasu/mam inne zajecia... w tygodniu jestem w pracy od 8 do 17, wiec jak wracam to kolacja, godzina zabawy z eM/spacer, kapanie, bajka i spac, a potem socjalizujemy sie z mezem ![]() ![]() dziecko moje ma jakas nietolerancje pokarmowa chyba ![]() ![]()
#2222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Ja jestem zadowolona z tych rajstopek z primarka-nic nam się do tej pory nie rozciągnęło. Dla siebie też tam kupuję (bieliznę, skarpetki, koszulki) i też po praniu są ok.
Potty-a może jej jakieś zęby idą? |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Ja juz myslalam ze Seba ma wszystkie 5, ale chyba sie pomylilam
![]() Ta dzisiejsza goraczka to chyba ewidentnie zeby, bo ciagle paluchy ma w buzi ![]() Cały dzien rozpalony, goraczka po lekach na zbicie temp. nie spada ![]() Wisial na mnie cały dzien, jestem wykonczona dzis... Ja mialam raz rajstopki z primarka dla Seby ale szybko sie rozlazciagneły... bardzo lubie firme lupilu z lidla i sporo rzeczy tam kupuje dla dzieci jak tylko sa ![]() Kingaa a moze to uczulenie a nie odparzenie? Seba czasem takie ma w zgieciach pod kolankami...niby zawsze mam ten sam proszek, ale cos go uczula ![]() Mam dobra masc z Pl (laticort), ponadto dobry jest oilatum krem ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-17 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i właśnie ona często ma jak jest ciepło a ją za grubo ubiorę ![]() nawet czasem w zgięciach rączek, małe plamki wysuszone ojj biedna ty i Sebuś ![]() z tymi zębami ![]()
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze na nadgarstku czasem ma ![]() ![]()
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Hanjah chodzilo mi,ze nam ogolnie czyli nam i wam,ale namotalam.
Rajstopki polecam next-dosc dobra jakosc |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wychodzę, kiedy jest ładna pogoda. My mieszkamy trochę na wzniesieniu, więc bardzo często wieje, że aż piszczy - wtedy raczej unikam ![]() Wiem, że jest plac zabaw, ale Mich jest za mały - ma zwyczaj zsuwać się dołem huśtawki ![]() W uk jestem nieco ponad półtora roku z czego pierwsze kilka miesięcy wierzyłam, że to tylko dłuższe wakacje ![]() A wracać... z pewnością zanim Mały pójdzie do przedszkola, czyli najdalej za 4 lata, a najwcześniej jak spłacimy długi ;] Chociaż w pl czeka na mnie dom dziadków i stado hien żądnych zachówku, więc chcielibyśmy parę tysi na poczet tego mieć... Cytat:
![]() Nie lubię mówić po ang i unikam tego jak tylko mogę, a przyczyna jest bardzo prozaiczna i sięga gimnazjum - byłam wtedy kujonem, zawsze odrobione zadania, zawsze najwższe oceny, 1 i 2 brak, trójki solidnie opłakane przynajmniej przez pół nocy. Chciałam być najlepsza w klasie i udawało mi się to do czasu... Ogólnie nauczciele mnie nie odpytywali, bo wiedzieli, że umiem, aż pani od ang. poprosiła mnie o przeczytanie zadania domowego... O dziwo w klasie byłam bardzo lubiana, ale kiedy odkryli jak "cudny" jest mój akcent i jak "śmiesznie" po ang. brzmie, to oczywiście mi śmiechów nie oszczędzili ;] A ja śmiałam się razem z nimi, też do czasu... A teraz doskonale pamiętam jak choćby najprostsze słowo u mnie tragicznie brzmi i - owszem - blokuje mnie to, zupełnie sobie z tym nie radzę. ![]() Próbuję się nie zrażać na ludzi, ale jeśli ktoś: - wyraża głupie poglądy, - nie liczy się ze zdaniem innych, - pyta, a później nie słucha odp., - przerywa kiedy mówię, - uważa swoje zdanie za jedne słuszne, - jest fanatykiem, - jest hipokrytą ("liczy się tylko ślub kościelny i ja taki mam", a w kościele raz na 10 lat, jak tylko parner(ka) się odwróci już ktoś inny łóżko grzeje), - zajmuje się ocenianiem czyjegoś życia, - tworzy idiotyczne plotki, - zdradza tajemnice osoby, która właśnie opuściła pomieszczenie, to na listę moich znajomych nie trafi. Po prostu unikam stresów. Swoją drogą - z takich rodziców rosną takie same bez zasad dzieci, więc nie wiem czymi zależy, żeby moje miało z takimi kontakt ![]() Edytowane przez dulcynea Czas edycji: 2012-05-17 o 21:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W formularzu jest miejsce na wpisanie pozostałych dzieci w rodzinie i pytanie czy na dziecko/dzieci dostało się już ten grant. Więc chyba wyślemy aplikację-najwyżej dostaniemy odmowę... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
Nie dostałam, bo mi HV nie chciała tego formularza wypełnić (wysłaliśmy jeszcze jak byłam w szpitalu i nie doczytałam że musi być przez kogoś jeszcze podpisane).
Tylko ja sierota jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
może to podchodzić pod tą egzemę...
#2232 |
Zakorzenienie
|
Hania niestety nie dostaneicie ssmg
![]() " Uwaga! Zmiana w zasadach przyznawania SSMG Zgodnie z nowymi przepisami, w przypadku dzieci:
to samo jest na gov: http://www.direct.gov.uk/en/moneytax...en/dg_10018854 i nie ma znaczenia,że na Dorotkę nie dostaliście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
sorry, że odbiegnę trochę od tematu
miała któraś z Was wyrywane tu ósemki?? właśnie zaczęła mnie boleć ósemka, która nie wyszła do końca, tylko trochę i jest czarna w sumie, i pobolewa mnie dzisiaj cały dzien, w dodatku czuję jakby mi ta strona spuchła... idę brać tabletkę i do spania ![]() ale jutro dzwonię do dentystki i pewnie dopiero na następny tydzień da mi termin lub za 2 tyg ![]() dobranoc ![]()
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko po co niżej na tej stronie piszą, że na każde dziecko 500f??? Albo to może ja czegoś nie rozumiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
bo pewnie im chodzi o to,że przysługuje na dziecko 500f,niezależnie od zarobków,etc. czyli,że ta kwota jest stała ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Hania,ale możesz aplikować,najwyżej wam odmówią ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudno, nic na to nie poradzimy... ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- W sumie tyle nas to będzie kosztować co znaczek ![]() W formularzu jest miejsce na wpisanie pozostałych dzieci w rodzinie i pytanie czy już się dostało na dziecko/dzieci ten grant... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |||
Zakorzenienie
|
Hej.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znieczulenie dali i było ok.Nawet podziałaniu znieczulenia nic n=mnienei bolało. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok - ogarnęłam wczorajsze zaległości ![]() My Mariczkę ochrzciliśmy i postanowiliśmy że pójdzie do komunii co dalej zadecyduje sama. Mam dużo znajomych, którzy nie zdecydowali się na chrzest i w ogóle mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza. Każdy z nas podejmuje decyzje słuszne dla siebie ![]() Witam mamusie z samego rana ![]() u nas pięknie słoneczko świeci oby tak cały dzień ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]()
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-05-18 o 07:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Wtajemniczenie
|
sloneczko jes ale wieje jak w kieleckiem
![]() eM odstawiona do minder... ja sie zabieram za pmoje raporty ![]() Darianna a moze to zeby? trojki sie przebijaja wszystkie na raz - juz je widac. zostaly zatem tylko 5tki, ale na nie nie licze jakos bardzo szybko ;p
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
good morning!
![]() dzięki za odpowiedzi ![]() ursull pytam, bo nie miałam jeszcze tu wyrywanego zęba, a słyszałam,że się odbywa tu w szpitalu... ![]() miałam wyrywaną szóstkę dolną w PL, prywatnie ![]() ale ósemki to już grubsza sprawa ![]() mam kurdę staff meeting ![]() ale jak mus to mus, pójdę przy okazji też na solarkę ![]() Młoda wstała po 7 ![]() ma-sa-kra ![]() Od razu jak wstała kazała mi siebie uczesać i kitkę zrobić ![]()
#2242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() marze zeby polozyc sie spac wieczorem i nieprzerwanie spac chocby do tej 8mej, bo marzyc o snie do 9:30 w moim przypadku to conajmniej niemoralne ![]() czarnula jasne ze mozna ![]() ![]() zdecydowlismy, ze wybierzemy sie na wakacje 'krajowe' w tym roku. pierwsze odkad jestem w UK (nie liczac ' wakacji' w PL). tylko nie wiem gdzie jechac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
potty ja byłam w Torquay i mogę spokojnie polecić
![]() narzekam, bo jeszcze moja też się budzi w nocy ![]() w dodatku nie ważne o której bym jej nie położyła, nawet bym ją przytrzymała do 23 to i tak wstanie po 7 , albo przebudzi się czasem o 6 i komunikuje, że chce wstawać... jestem trochę zmęczona, bo jednak tylko ja do niej wstaję ![]() faceci...... pffffff
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2012-05-18 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Wtajemniczenie
|
Kingaa ja naprawde mam tak samo. kladziemy eM o 20.00 - 20.30. budzi sie zazwyczaj ok 2 w nocy i rano w okolicach 7.00, czasami pospi do 7.30. i tez tylko ja do niej wstaje w nocy. przyzwyczailam sie, ale marze o PRAWDZIWYM snie
#2245 |
Zakorzenienie
|
Miałam taki widok z okna
![]() w sumie jeszcze raz bym tam pojechała ![]() ![]()
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie teraz do tego mieć noworodka... ![]()
![]() |
#2247 |
Wtajemniczenie
|
w Torquay bylismy kiedys na romantyczny weekend
![]() ![]()
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Seba tak zasypia przewaznie ok 20.00, ok 3 przybiegal do Nas do lózka z placzem, pokrecil sie i spal z Nami do rana...ale od jakiegos czasu(3tyg moze)spi sam od 20 do 6-7.00 u siebie ![]() ![]() Potty w Kornwalii jest podobno slicznie ![]() Kingaa nienawidze staff meetingow...u mnie zawsze OPR ![]() Ja we wtorek musze jechac na fire training ![]() Dzien dobry ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-18 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna była dziurawa, od razu się zepsuła jak tylko wyszła i musiałam wyrwać. a druga mi rosła krzywo, była to górna osemka, nie rosła w dół tylko w przód, w kierunku ust i mi inne zeby przesuwała i musiałam usunąć, aby zmiejszyć ucisk w jamie ustnej. oba usunięcia były bezproblemowe, na znieczuleniu oczywiscie. także nie masz się co martwić. dobry silny dentysta poradzi sobie bez problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Wtajemniczenie
|
tez sobie niewyobrazam drugiego dziecka teraz!
i denerwuja mnie kolezanki, ktore mnie namawiaja, bo one wlasnie sa w ciazy/dopiero urodzily drugie dziecko. tyle, ze ich dzieci spia cala noc od kiedy skonczyly x miesiecy, nie ma problemu z zasypianiem, budza sie po 8 i na dodatek spia 1-3h w ciagu dnia. oprocz tego potrafia siedziec godzine przed TV i sie nie ruszyc... i nie rozumieja, ze inne dzieci sa troche bardziej 'towarzyskie' badz 'wymagajace' - kewstia terminologii ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.