Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-17, 22:12   #781
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania robisz może doktorat? łebski Hary z Ciebie Ja już tymi studiami.

zgadza się, robię.

Zdrówka dla Sary i powodzenia na egzaminie!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Adrij mase cukrowa robie zawsze z tego przepisu:
http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...nie-tortu.html
Tak jak piszesz do tej pory zawsze mi wychodzila, ale ostatnio nie, ale winie tu glukoze, bo dodalam taka, ktora mialam juz dlugo otwarta (sknerstwo nie popłaca)

Moje mniej lub bardziej udane torty:
Cuda!!!!!!
Aguś, zdradź, jak robisz te figurki?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mnie nie skuszą nagrodą.
W Luksji i Therm Line też wygrałam, udało się
Nagród jeszcze nie dostałam

Załączam Radzia mojego
Jak czyta i jak je

gratulacje!

Słodki Radzio!!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
To jak sie chwalicie tortami, to ja tez moge???
chwal się, takimi ślicznymi rzeczami trzeba!!!
Cytat:
Sliczy!

I z tego, co kojarze to nasza Ania tez z tego linka robi mase cukrowa, no i Babonik tez robila taka krowke. Wiec przepis naprawde sprawdzony.

też robiłam, i potwierdzam, nie jest taka trudna jak się wydaje, i za każdym razem mi wyszła.

Ale do pięknych tortów Agi G to mi daleko

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 22:37   #782
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Marina ją "pieke" tak samo jak Ty . Też raz sernik na zimno z torebki mi wyszedł. Teraz karpatka z torebki czeka aż się odważe dwa razy próbowałam upiec ciasto ale raz pomyliłam sol z cukrem a za drugim razem drożdżowe nie wyszlo. Oba poszly do kosza i moja przygoda z pieczeniem się skończyla. Może zmierze się kiedyś z beza, ta co Ula robila.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 22:38   #783
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kajool... , Boże, ja to przy Was mogę się schować z moim sernikiem błyskawicznym z torebki ( i to raz w życiu robionym...). Nigdy nic nie upiekłam.
Jesteście rewelacyjne.
cos ty nawet sernik z torebki mozna zawalic.
Ja piec lubie od dawna ale mam to po tacie. Moj tato jest mistrzem w pieczeniu tortow, chociaz ostatnio wedlug rodziny dorownuje mu. Masa cukrowa bawie sie od niedawna, bo jednak lubie tradycyjne torty.

Cytat:
No ba! Toż to dzieło, tylko się chwalić
A to jest "cała" Barbie wbita w torta?

Dzięki Pytań to będę miała mnóstwo

Uciekam spać. Dzisiaj udało nam się Radka do łóżeczka położyć ale nie wiadomo jak długo tam będzie spał.
Bo muszę Wam zdradzić, że ta mała bestia chce spać z nami w łóżku.
Milion razy jak zasnął próbowałam go do łóżeczka przenieść i za każdym razem się wybudzał i był ryk...
Aczkolwiek uwielbiam z nim spać
Dobranoc.
tak to cala barbie. Zrobilam biszkopt w tortownicy a potem wycielam suknie na ksztalt stozka. Lalce owinelam nogi folia aluminiowa i wbilam w biszkopt. No a sukienka, kto z nas nie lubi szyc :P
Wiem, ze dziewczyny piekly w misce biszkopt ale jakos te sukienki takie krotkie byly.

Jutro przyjda skladniki do mojego tortu na roczek Szymka. Juz sie nie moge doczekac. Upieke tez sernik z wisniami. Zrobie dwie salatki plus pomidory z mozzarela, no i cos na cieplo.
Stary 2012-05-17, 22:40   #784
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Ania nie gadaj, pamietam torty, ktore wklejalas, cudne byly.
A figurki lepie po prostu, tak jakbym lepila z plasteliny. Oczywiscie wzorzec staram sie znalezc w necie i do pierwowzoru najczesciej mi daleko.
Poczekaj kupisz Adasiowi ciastoline, to razem bedziecie lepic, a torty wtedy beda jak marzenie!

Lece spac, poki Antek spi, a wrecz nie wierze, ze to mozliwe po ostatnich dwoch nocach
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 22:41   #785
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marina ją "pieke" tak samo jak Ty . Też raz sernik na zimno z torebki mi wyszedł. Teraz karpatka z torebki czeka aż się odważe dwa razy próbowałam upiec ciasto ale raz pomyliłam sol z cukrem a za drugim razem drożdżowe nie wyszlo. Oba poszly do kosza i moja przygoda z pieczeniem się skończyla. Może zmierze się kiedyś z beza, ta co Ula robila.
ale drozdzowe to strasznie trudne ciasto, tzn. wymagajace cierpliwosci.
Ja bym zaczela od jakiegos zwyklego murzynka albo innego ucieranego. Murzynek kazdemu powinnien wyjsc a mozna przelozyc bita smietana albo kremem kawowym i voila.

Brumku gdzies ty??

Moj maz jutro bedzie
Stary 2012-05-17, 23:02   #786
brumek
Zakorzenienie

Witam piękne panie
Dominik i Filip - sto lat bobaski

Cytat:
Coś pieknego

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Donoszę że jestem na bieżąco i wiem co u Was.
Przepraszam, ze się nie odnoszę - na to już nie starczyło czasu.
Dzień Filipa trwa ok 12 godzin, z czego tylko 2 godziny to sen - jakoś tak nagle na to zapadł
Nie może być, Brida się odezwała
U nas w ciągu dnia jeszcze mniej spania Z tym, że u nas tak od poczatku prawie. Ale w sumie to lubię, bo cały czas mam z kim pogadać Jakby spał, to bym sama siedziała

Cytat:
Załączam Radzia mojego
Jak czyta i jak je
Piękny dzieć I chyba głodny był, co?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Troszke ostatnio bylo tego sloneczka, I sie jeszcze na koniec pochwale. Dzis mija nam z Tz 9 lat jak jestesmy razem Boshee....kiedy to zlecialo?
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dobry artykuł, szkoda że nie cały http://wyborcza.pl/1,75480,11735747,...paign=wyborcza
To straszne Co tu zrobić, żeby nie stać się taką matką? Chyba nie jest to łatwe, patrząc na ilość problemowych teściowych, które tu mamy

Cytat:
Wyspałam się .
Tak, tak - wyspałam się. Poszłam spać razem z Kubą o 21.20. Nawet dwie pobudki o 23.15 i 3.45 mi nie przeszkodziły w wyspaniu się . O 7.00 Kuba obudził mnie słowami: " mamusiu zesikałem się"... ale to na Tż połowie łóżka. Zdarza się nawet najlepszym.
Należało Ci się wreszcie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
1. Właśnie potem dopiero
Dziękujęmy za kciuki, z oczkami Julci WSZYSTKO ok nie ma żadnego zeza i wogóle wszystko ok.
Miała badane dno oczek po kropelkach i wtedy tylko płakała, ale tak gorzko, że i ja się popłakałam nie moglam potem się uspokoić STRASZNIE wrażliwa się zrobiłam

2. II wiadomość to taka, że wczoraj oficjalnie zaczęliśmy II trymestr
1. Super, bardzo się cieszę

2. Gratulacje
I pisz szybko, co gin powiedział dzisiaj? Podejrzewa coś?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
tak, Nati ma chore gardelko, ma antybiotyk, dziekuje ze pytasz
Biedna
A szczęka już CIę przestaje boleć? możesz już jeść?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
tak przyjeli, my przy kupnie dostalismy info ze mozna zalozyc go i wyprobowac i zwrocic, nie byl uszkodzony ani odrapany, wiec nic nie mowili. oddali kase i juz. a hamax siestea 2012 zupelnie inny. I maz wreszcie mi przyznal racje, bo ja od poczatku go chcialam.

Witam sie!!!
moja panna dzis po polnocy marudzila, mleka nie chciala i caly czas jej cos dolegala, w koncu dalam jej ibum i sie uspokoila zjadla mleka i poszla spac i tak o to wlasnie sie obudzilysmy.
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
za cały słoiczek - ten wiekszy cały już wcina ten 190g czy ten mniejszy 125?g?
u nas Julka max zje tak ze 120ml zupki bądź obiadku na raz, więcej nie zję bo zatyka buzię rączkami i kręci głową ---->> - że nie chce już jeść
Coś Ty - ten mniejszy
Ale dziś już tylko 2/3 zjadł. Widocznie wczoraj tak go ta wizyta lekarska wygłodziła Postanowił zajeść stres

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
aha zapomniałabym
wczoraj leżymy z TŻ wieczorem, oglądamy TV, Lena śpi obok na łóżku
i nagle zaczyna się śmiać w głos, ja na TŻ, on na mnie, razem na Lenę i się śmiejemy
pierwszy raz mi dziecko się śmiało przez sen, ale to było słodkie
Pewnie padaliście ze śmiechu
Tymek się czasem uśmiecha przez sen, ale na głos nie śmiał sie nigdy.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
odkurzaczowy pomagacz
Mam taki sam pomagacz na wyposażeniu mieszkania

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jest wynik mojego taty - operacja ratujaca zycie bez gwarancji na to ze bedzie OK w srode. Czekaja na jego decyzje
O matko, i co? Zdecydował się na operację?
A Ty z nim jesteś blisko czy nie bardzo?

Tymek zaczął robić to o czym Aania ostatnio pisała - śmiać sie głośno, gdy inni się śmieją. Mąż mi dziś opowiadał coś miesznego,co mu się w dzień przydarzyło i zaczęliśmy chichotać. A po sekundzie Tymek się dołączył ze swoim rechotem. Więc my momentalnie z niego się zaczęliśmy śmiać, a on na to jeszcze głośniej

I póki co definitywnie przeszła mu tak nieśmiałość przed obcymi. Miał ją ze 3-4 tygodnie. A teraz zaczepia mi ludzi na ulicy Jak gdzieś stoję w kolejce to śle uśmiechy na prawo i lewo i zawiera znajomości

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Brumku gdzies ty??

Moj maz jutro bedzie
Tu

Jakoś nie miałm dziś czasu do Was zajrzeć. W dzień na dwóch spacerkach byliśmy, mimo że 10 stopni tylko A poza tym się bawiliśmy dużo

A jutro to pewnie Ciebie mało będzie skoro mąż wraca
Stary 2012-05-17, 23:21   #787
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i porady. Narazie odstawie ten jogurt i bede obserwować. Jak zejdzie zrobię test i bede wiedziała. Jeśli Nie bedzie poprawy wybiore sie do lekarza w przyszłym tygodniu.

My lezaczka jeszcze używamy. Głownie Wiki w nim je ale zdaza sie ze Sadzam
Ja w nim gdy Musze cos zrobić a na łóżku nie moge jej zostawić bo boje sie ze spadnie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 23:55   #788
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór!

Kajool, jakbyś mogła to spytaj siostrę o opiekunkę-będę bardzo wdzięczna. Miałabym alternatywę jeśli ze żłobkiem by nie wyszło.

Lili, ale on urósł! Za rzadko Nam go pokazujesz! Przystojniak.

Carmela,kruszynek z Sarenki. No i jaki piękny wózior- kolor najlepszy z najlepszych. (ja długo różowego koloru nie lubiłam, a teraz u Hani mi jakoś on nie przeszkadza i z tż się śmiejemy przytaczając cytat z kiedyś widzianego filmu "różowy to nie kolor- to styl życia! " )

Eveewe, oby tata zdecydował się na operację. Dużo siły i zdrowia mu życzę.

Beata, Aga, Kajool- torty rewelacyjne,macie talent dziewczyny!

Stronczku, piękny staż- gratulacje.

Patik, zdrówka!

Alibany, brawa dla tuptającej kaskaderki.

Brumek, Tymek rośnie jak na drożdżach.

U Nas dzisiaj zabiegany dzień. Najpierw kawka z Blondynką i Brunem (ps. były jakieś fajne buty w Smyku, czy tylko zmierzyliście stópkę?) , a później wyruszyliśmy na zakupy przed wyjazdowe. Jutro wyruszamy na dwutygodniowe wdychanie jodu- mam nadzieję, że pogoda dopisze. Rok temu Hania mogła tylko posłuchać szumu morza, a w tym już je zobaczy.

A teraz się pochwalę trochę swoim dzieckiem. Hania po raz pierwszy zaczęła nazywać przedmiot. Wybrała (tak jak mój bratanek ) lampę i mówi na nią "apa/lapa". Robi też i mówi "papa" (dzisiaj po raz pierwszy udało się równocześnie), pokazuje jaka będzie duża i pije przez słomkę jak stara - uwielbiam ją. Żeby nie było za pięknie to noce cały czas są do dupy.

Trzymajcie kciuki za naszą podróż- czeka Nas 5-6 godzin jazdy.

Aaa, w Realu promocja na pampki- za 132 szt rozm 4 zapłaciłam 84zł. Dużo dzieciowych rzeczy w atrakcyjnych cenach- słoiczki, soki. Kupiliśmy Hani fajny kubek ze słomką Aventu za 29zł.

Ale ze mnie ... Dominik, Filip- sto lat chłopcy!

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-05-18 o 00:02
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 00:21   #789
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
ale chyba ta masa, to nie do przekladania tylko do dekorowania

ha widze, ze i u was odkurzacz to hicior

a patrzylas co jest w jogurcie?? na sklad??

Ha a ja juz mam plan tortu dla szymka, jak zrobie to pokaze :P
pomagacz zawsze wisi na rurze jak odkurzam
jak chce to szybko zrobic, to wkladam go w hustawkę

Cytat:
...Moje mniej lub bardziej udane torty:
chylę czoła
piękne

Cytat:
...
I sie jeszcze na koniec pochwale. Dzis mija nam z Tz 9 lat jak jestesmy razem Boshee....kiedy to zlecialo?

oooo Lili jestes
brawo
a my 30go maja mamy roczniće ślubu

Cytat:
...
Załączam Radzia mojego
Jak czyta i jak je
czytanie go wygłodziło bardzo

Cytat:
Dziewczyny używacie jeszcze leżaczków/bujaczków?
Bo my już jakiś czas nie. Wyprałam go dzisiaj i wystawimy na all. Jak sprzedam to będę chciała ten domek kupić co któraś niedawno pokazywała.

Marzena Radek się przekonał do arki, świetna ta zabawka. Chętnie się nią bawi. Tylko gdzieś nam wcięło konia
my mamy hustawko-leżak fp, Dawid ciągle jej używa, po każdym posiłku sobie leżakuje

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Laski wczoraj kupiliśmy chodzik uwaga za całe 5zł
i mały od dzisiaj już w Nim śmiga muszę mu buciki kupić rozm 19
o! ale cena!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
...Kolina fajny ten Twój "pomagier" Dominik boi się odkurzacza, a nawet pralki A kiedyś był nimi zaciekawiony.
.....
Dominik po dwutygodniowym strajku obiadkowym zjadł dziś pomidorówkę. Teściu wziął go sposobem i podał mu ją w zwykłym talerzu, a nie dziecięcej miseczce, bo z Naszych talerzy zawsze chętnie podjadał. Jutro okaże się, czy to zbieg okoliczności czy rozwiązanie zagadki

Dominik, Filip
dziękuję
jeżeli podjadał z Waszych talerzy, to faktycznie to mógł być powód że chętniej dziś jadł, no zobaczysz przy kolejnej okazji

Cytat:
...To jak sie chwalicie tortami, to ja tez moge???
kolejne dzieło sztuki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kajool... , Boże, ja to przy Was mogę się schować z moim sernikiem błyskawicznym z torebki ( i to raz w życiu robionym...). Nigdy nic nie upiekłam.
Jesteście rewelacyjne.
to ja razem z Toba idę się schować....

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
... Mam taki sam pomagacz na wyposażeniu mieszkania

...
Tymek zaczął robić to o czym Aania ostatnio pisała - śmiać sie głośno, gdy inni się śmieją. Mąż mi dziś opowiadał coś miesznego,co mu się w dzień przydarzyło i zaczęliśmy chichotać. A po sekundzie Tymek się dołączył ze swoim rechotem. Więc my momentalnie z niego się zaczęliśmy śmiać, a on na to jeszcze głośniej

I póki co definitywnie przeszła mu tak nieśmiałość przed obcymi. Miał ją ze 3-4 tygodnie. A teraz zaczepia mi ludzi na ulicy Jak gdzieś stoję w kolejce to śle uśmiechy na prawo i lewo i zawiera znajomości
pomagacz jest super, mobilny przesuwacz rur

Tymek już bierze udział w rozmowie
my dzisiaj nie byliśmy na spacerze, ja troszkę jeździłam w sprawie pomnika dla taty.... zimno było, z okien widzę śnieg w górach

a przy kociej misce zauważyłam dziś takiego zwierzątko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jez.jpg (120,7 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-05-18, 01:15   #790
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A teraz się pochwalę trochę swoim dzieckiem. Hania po raz pierwszy zaczęła nazywać przedmiot. Wybrała (tak jak mój bratanek ) lampę i mówi na nią "apa/lapa". Robi też i mówi "papa" (dzisiaj po raz pierwszy udało się równocześnie), pokazuje jaka będzie duża i pije przez słomkę jak stara - uwielbiam ją. Żeby nie było za pięknie to noce cały czas są do dupy.
Wow! Nazywa? No to super zdolna z niej dziewczynka Tymek póki co nauczył się pokazywać lampę paluszkiem

Cytat:
1. Trzymajcie kciuki za naszą podróż- czeka Nas 5-6 godzin jazdy.

2. Aaa, w Realu promocja na pampki- za 132 szt rozm 4 zapłaciłam 84zł. Dużo dzieciowych rzeczy w atrakcyjnych cenach- słoiczki, soki. Kupiliśmy Hani fajny kubek ze słomką Aventu za 29zł.
1. Żeby szybko minęła
A komputer bierzesz?
2. Byłam wczoraj, ale po tych Pampkach ani śladu Kubek oglądałam, fajny. No ale jakoś się nie mogłam zdecydować, barć czy nie brać i nie wzięłam w końcu

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:
a przy kociej misce zauważyłam dziś takiego zwierzątko

Koło nas też jest sporo jeży, mimo że to środek miasta.
Niestety przedwczoraj na spacerze widziałam jednego rozjechanego przez samochód
Stary 2012-05-18, 07:43   #791
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
I sie jeszcze na koniec pochwale. Dzis mija nam z Tz 9 lat jak jestesmy razem Boshee....kiedy to zlecialo?
To co ty tak dopiero wieczorem się chwalisz? GRATULACJE i kolejnych szczęśliwych lat życzę
Cytat:

Załączam Radzia mojego
Jak czyta i jak je
Głodny był

Lili, a co to jest reebook?

Cytat:
Dziewczyny używacie jeszcze leżaczków/bujaczków?
Bo my już jakiś czas nie. Wyprałam go dzisiaj i wystawimy na all. Jak sprzedam to będę chciała ten domek kupić co któraś niedawno pokazywała.

My już od dawna nie używamy, bo aby z niego wypadala, ale jak już będzie chodziła, to będzie go używała jako krzesełka może, lub będzie dla kolejnego dzidziusia

Cytat:
ale drozdzowe to strasznie trudne ciasto, tzn. wymagajace cierpliwosci.
Ja bym zaczela od jakiegos zwyklego murzynka albo innego ucieranego. Murzynek kazdemu powinnien wyjsc a mozna przelozyc bita smietana albo kremem kawowym i voila.
ja wogole nie potrafię robić drożdżowych ciast
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Jakbys pisała o mojej Julci
Cytat:
U Nas dzisiaj zabiegany dzień. Najpierw kawka z Blondynką i Brunem (ps. były jakieś fajne buty w Smyku, czy tylko zmierzyliście stópkę?) , a później wyruszyliśmy na zakupy przed wyjazdowe. Jutro wyruszamy na dwutygodniowe wdychanie jodu- mam nadzieję, że pogoda dopisze. Rok temu Hania mogła tylko posłuchać szumu morza, a w tym już je zobaczy.

Trzymajcie kciuki za naszą podróż- czeka Nas 5-6 godzin jazdy.
za podróż

Dzień Dobry

Wieści z wizyty:
Dzidzia jest zdrowa, wszystkie badania typu przezierność karkowa itd. są bardzo dobre, wogóle wszystko ok Ma całe 6cm Płci jeszcze nie poznałam, może za miesiąc?
Moje wyniki też bardzo dobre
Kilogramowo, to gdzieś o 1,5 kg.na plusie(pisze gdzieś, bo raz mnie ważą na jednej, a raz na drugiej wadze....)

Aha! Powiedzcie mi jeśli pamiętacie- w których tygodniach ciąży chodzi się do lekarza co dwa tygodnie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-18 o 07:55
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 07:58   #792
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny cudne torty
ja niestety nie mam takich zdolności i chęci
ja poproszę ciocię aby mi zrobiła tort.Ost dziadkowi na 80tkę zrobiła taki z truskawkami i był przepyszny

Marzenko udanej podróży i świetnej pogody
co do bucików to jednak poszłam zob bo długo tramwaj nie jechał on musi mieć rozm 19.Ale ma szczupłą stopę i większość sandałków jest luźna
a i kupiłam sobie torebkę w hm.Miałam kupić B buty a zwróciłam że spódnica i torebką dla siebie.
Oliweczko dla dzidzi.Za to że tak świetnie się rozwija
Stronczek Gratuluję tak wysokiego stażu

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-05-18 o 08:00
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:04   #793
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Zajmuje miejsce nr 1 w kupie
Sara wstawała co 1,5 h, mnie kaszel i nos męczył, spałam może 2 h łącznie.
I Młoda zarządziła wake up o...4.40
Czuję się i wyglądam okropnie.
Trzymajcie kciuki za egzaminy

Marzena zazdroszczę 2 tygodniowego lenistwa..ah rozmarzylam się. Pogoda ma być, słonecznie i burzowo.

Kajool
wow pięne cudo.

Marina ja spierdzieliłam sernik na zimno z torebki kiedyś o tym pisałam w poczekalni. Póki co umię robić szarlotkę z brumkowego przepisu, i tego się trzymam.

Oliweczka brawo za wizytę
Stary 2012-05-18, 08:09   #794
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-18, 08:33   #795
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Kolinko, śliczny jeżyk

a moję dziecię właśnie przyszło do mnie bo zrobiła kupkę i chciała żeby ją przebrać przemilczę fakt że wstała dziś o 4,50 - próbowałam ululać, przytulać - nic nie pomogło. Chyba zbyt długo rozpieszczała ostatnio rodziców spaniem do 6,10 i teraz odrabia

już ma za sobą jedną drzemkę pół godzinną - padła po wpół do 7 wstała o 7,10 definitywnie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Laski wczoraj kupiliśmy chodzik uwaga za całe 5zł
i mały od dzisiaj już w Nim śmiga muszę mu buciki kupić rozm 19
ale taki chodzik typowy? one nie są zbyt zdrowe.
A Bruno raczkuje ?Julka ma chodzik, spadkowy od kuzynki, ale w nim nie jeździ bo po 1. nie chce w chodziku być, czuje się uwięziona - woli sama na czterech a po 2. chodziki nie są zdrowe dla bioderek.. zwłaszcza jak dziecko jeszcze samo nie wstaje. Raz na jakiś czas myślę że można ale nie za często.

u nas Julka częściej z chodzika korzystała jak jeszcze sama nie siedziała stabilnie, to ją wsadzaliśmy do chodzika złożonego na podłodze i siedziała i się bawiła w nim bo ma trochę fajnych bajerów.

Cytat:
skaza ma raczej plamy...a tu takie krosteczki, no nie wiem..
dokładnie, skaza to takie suche zaczerwienione plamy raczej a nie pojedyncze krostki.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Dominik po dwutygodniowym strajku obiadkowym zjadł dziś pomidorówkę. Teściu wziął go sposobem i podał mu ją w zwykłym talerzu, a nie dziecięcej miseczce, bo z Naszych talerzy zawsze chętnie podjadał. Jutro okaże się, czy to zbieg okoliczności czy rozwiązanie zagadki
spryciarz

Cytat:
cudowny jubilatka chyba była zachwycona.

Cytat:
A jesli chodzi o "makarony" to tutaj przydalo sie miec dzieci, bo podebralam im sprzet do ciastoliny, wyparzylam i juz.

I widze juz, ze na niektorych rzeczach zarabiam. Ciesze sie, ze troche grosza wpadnie, bede miala na stroj lub biustonosz
sprzęty do ciastoliny?? nie wpadłabym na to!

jesteś genialna AGa i niesamowita

ja też wyprzedaje niepotrzebne rzeczy na allegro i za kaskę kupiłam Julce garnuszek FP i pianinko-cymbałki Lillte Tikes - czekam na przesyłki.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Sprzedałam pełzaka z FP za 21 zł (kupiłam za 20) i książkę w oczekiwaniu na dziecko za 20 zł. Bedzie akurat na prezent na dzień dziecka - chce kupic ten traktorek z kiddeland, na roczek ten odkrywczy domek
obrotna Pani pedagog - ja takiego biznesa zrobiłąm na aspiratorze który kupiła nam Stapelka

Kupiłam za 30zł a sprzedałam za 40zł skoro na allegro nowe chodza po 60-70zł..

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
normalnie słodki interes mozna otwierac jakbyśmy się wszystkie skrzyknęły

Cytat:

Moj maz jutro bedzie
klask i: to bawcie się dobrze
Cytat:

zazdroszczę wypadu nad morze ach..

ale Hania już rozgadana jest a Julka to nawet jeszcze mama nie mówi ani tata. Ty "ej", "eee" i "nieee" - zaznaczam że "niee" wychodzi jej najlepiej - takie przeciągłe długie dobitne nieeeee jak jej się coś nie podoba, nie chce iść do kogoś na ręce, albo nie chce jeść itd

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:

Aha! Powiedzcie mi jeśli pamiętacie- w których tygodniach ciąży chodzi się do lekarza co dwa tygodnie?
wspaniałe wieści z wizyty

co 2 tygodnie chyba w ostatnich tygodniach ciąży - ja chyba od 32tyg chodziłam co 2 tyg na wizyty

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-18 o 08:47
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:33   #796
jacieeeee
Wtajemniczenie

Patik ja tez w kupie po pachy. Domek niespokojny cala noc, a pobudke zarzadzil o 5. Pobawilam go godzine i dalam TZtowi zeby jeszcze dospac przed praca. za egzaminy.

W ogole to dzien dobry. Slonko swieci ale jeszcze zimno jak diabli.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:37   #797
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
I Młoda zarządziła wake up o...4.40

witaj w klubie (kupie)
my od 4,50 na nogach

i trzymam kciuki

słyszałam właśnie, że chcą egzekwować żeby płacić podatek od prezentów które dziecko dostaje na pierwszą komunię...
paranoja....

Stary 2012-05-18, 08:39   #798
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
co 2 tygodnie chyba w ostatnich tygodniach ciąży - ja chyba od 32tyg chodziłam co 2 tyg na wizyty

Dziękuję-tak właśnie myślałam, że w parzyste tygodnie Musze poumawiać wizyty chociaż te co 2 tygodnie, bo strasznie dużo kasy idzie na lekarzy...
W tym miesiącu wydałam lącznie 830zł aż się słabo robi.... więc kombinuje jak się da.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-18, 08:40   #799
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wstałam dziś wcześniej niż moje dziecko. o 7.20 poszłam sie umyć wracam a brzdąc śpi.
Agata upodobała sobie słowo kaka, ma taką gumową kaczuszke z którą się nie rozstaje. I nauczyła się naśladować psa. I taką groźną minę robi przy tym. W ogóle mam wrażenie, ze bardzo się zmieniła przez tydzień, zrobiła się taka rozumna. Wie gdzie lala, gdzie krowa, gdzie miś i taka uśmiechnięta jest. Wczoraj gadaliśmy z M. w nocy ze to niesamowite jak sie ten mały człowiek zmiania w ciągu roku.

Beatka no to udana transakcja

Kolina świetny pomocnik

Więcej nie pamiętam

A miałam pytać czy Wasze dzieci tez tak sępią o jedzenie? Jak tylko któreś z nas coś je, to przychodzi, patrzy i woła nenene, wie, ze na stole leżą ciastka i tez wspina się po stole, pokazuje palcem i woła nenene.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 08:42   #800
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam właśnie, że chcą egzekwować żeby płacić podatek od prezentów które dziecko dostaje na pierwszą komunię...
paranoja....
k... a wmawiają te pożal się Boże polityczki, że żyjemy w państwie sprzyjającym macierzyństwu, dzieciom....

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-18, 09:29   #801
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili, a co to jest reebook?
Reebok napisałam przez dwa o
To ta firma co ma sportowe rzeczy, no wiesz
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:32   #802
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ale z Was zawodowe panie domu, no no, takie pysznosci umiecie robic! Ja to torta ani zadnego ciasta w zyciu nie upieklam..
moj pierwszy tort wspominaja wszyscy zrobilam testowy na urodziny artura. i wyszedł prawie niejadalny jakis kiepski przpis na mase marcepanowa mialam, nie dalo sie kroić nawet, jak kamień! na testowanie zaprosilismy chrzestnego artura, do dzis mowi ze to najgorsze ciasto i chwali mnie ze inne rzeczy robie jadalne

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

słodycze polskie http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...e=facebook.com

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:48   #803
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
odkurzaczowy pomagacz
uroczy jest!!!!
Cytat:
Adrij mase cukrowa robie zawsze z tego przepisu:
http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...nie-tortu.html
Tak jak piszesz do tej pory zawsze mi wychodzila, ale ostatnio nie, ale winie tu glukoze, bo dodalam taka, ktora mialam juz dlugo otwarta (sknerstwo nie popłaca)

Moje mniej lub bardziej udane torty:

patik Radzio uroczy

Cytat:
dla dzielnego i zdolnego szkraba

podpytam Eweeve jak wpadnie do nas o to zapalenie jamy ustnej

oby to nie było to..
kochane zapalenie jamu ustnej... wyglada jakby dziecko od srodka przygryzlo sobie warge i zostaje przekrwiona rana - nie wiem jak wam to dokladnie opisac. Miala to na dolnej i gornej wardze od wewnatrz.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 09:50   #804
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Dziękuję-tak właśnie myślałam, że w parzyste tygodnie Musze poumawiać wizyty chociaż te co 2 tygodnie, bo strasznie dużo kasy idzie na lekarzy...
W tym miesiącu wydałam lącznie 830zł aż się słabo robi.... więc kombinuje jak się da.
o matko... nie dziwię Ci się że chcesz na zapas się umówić na NFZ... ceny wizyt plus badania masakryczne są...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

A miałam pytać czy Wasze dzieci tez tak sępią o jedzenie? Jak tylko któreś z nas coś je, to przychodzi, patrzy i woła nenene, wie, ze na stole leżą ciastka i tez wspina się po stole, pokazuje palcem i woła nenene.
tak samo tyle że moja sięga rączkami i woła "eeeeee" jak coś je albo jak widzi że coś na stole jest.

Cytat:
k... a wmawiają te pożal się Boże polityczki, że żyjemy w państwie sprzyjającym macierzyństwu, dzieciom....
Polska...

Stary 2012-05-18, 09:57   #805
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
. O 7.00 Kuba obudził mnie słowami: " mamusiu zesikałem się"...
e, to spoko, artur zawsze twierdził że sie spocił

Stary 2012-05-18, 09:59   #806
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dziekuje dziewczynki za mile slowa. Podjal decyzje, bo z bolu sie nadal zwija i nie mozna zyc o kroplowce i zastrzykach z morfiny
brumku pytalas czy blisko jestesmy - no coz moj ojciec nie byl najlepszym ojcem, ale jest tym ojcem i zostalam mu tylko ja, bo z mama sa po rozwodzie i mieszka sam.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-18, 10:13   #807
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry w końcu jakieś słoneczko się pojawiło za nami niezła noc, ostatnio Maja śpi do 7, ale nie chwalę, nie chwalę, nie chwalę

Zaległe życzenia z okazji miesięcznicy dla Filipa i Dominika bo wczoraj zapomniałam złożyć

AgaG. Twoje tory są bajeczne raczej wszystkie udane, niż mniej udane
Kolina ładnie Dawidek pomaga mamusi w sprzątaniu
Stronczek ja nie wiem, czy krostki teraz mogą być od skazy, myślałam, że już nie, ale przykład zanki pokazuje, że może jednak tak ale skoro mała piła normalne mleko i nic jej nie było to nie sądzę, że to
skaza
Beatka moja nic takiego nie miała, a też wszystko pcha do buzi, no i o higienę teraz trudniej bo ciągle raczkuje i wszędzie jej pełno
Lili no to nieźle dajesz czadu z konkursami, oby i z reebokiem się udało a Radzio słodziak straszny (o ile można być strasznym słodziakiem )
Alibany mała już chodzi? moja na razie jest wstanie zrobić kilka kroczków sama w kierunku mamy oczywiście
lili my jeszcze używamy leżaczka bo nie mamy krzesełka do karmienia (jako jedyne? ) i się tam karmimy
kajool i Ty takie dzieło tortowe stworzyłaś?
Brumek moja to akurat od zawsze towarzyszka, ostatnio uśmiechała się nawet do żula w sklepie (stał za nami w kolejce z puszką piwa)
marzena dla zdolnej Hani a kciuki za podróż zaciskam
oliweczka za wyniki za zdrową dzidzię, duża już
patik co za noc
scio moja ostatnio strasznie sępi i jestem tym faktem zdziwiona bo ona nie jest żarłokiem ale to, co na talerzu u mamusi bardzo ją interesuje

No! W końcu nadrobiłam i odpisałam jak należy

Mały bonus na nowy dzień Maja, która baaaaardzo kocha swojego misia (tylko nie wiem czemu, zdjęcie mi się bokiem wkleja mimo, że w kompie jest ok )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maja z misiem.jpg (80,9 KB, 38 załadowań)

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 10:14   #808
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Reebok napisałam przez dwa o
To ta firma co ma sportowe rzeczy, no wiesz
Nie no to firmę czaję, ale wydawało mi się, że napisałaś, że nie masz czasu przez ten reebok, więc się zaczęlam zastanawiać o co chodzi?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-18, 10:14   #809
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

dzien dobry...

szybkie pytanko... jak wyglada wysypka po nabiale? dawalam Wiki jogurt naturalny (taki normalny...jak dla doroslych). Ma teraz na policzkach wysypke, taka kaszke w kolorze skory, ale tylko na buzi. I co to oznacza na dluzsza mete? Ma uczulenie na mleko krowie?
u nas mniej wiecej taka byla a pod wpływem ciepła czerwieniała. potem były suche placki. ma tez "ponadrywane" uszy. miala w sumie uczulenie na naboal, ale powoli przechodzi. podobno do 2 roku zycia moze wlasnie przejsc calkowicie

Stary 2012-05-18, 10:16   #810
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

sliczna majeczka

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości