|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
Cytat:
wiem co czujesz i jest mi strasznie,ale to straznie przykro ![]() Pisałam Wam o mojej kotce i o tym paskudnym guzie, który miała w pyszczku. W poniedziałek,tydzień przed moim porodem miała wycięty i udało się go wyciąć w całości o czym też Wam pisałam. Guz pojechał do diagnostyki i wynik odebrałam dopiero po porodzie, a okazał się być nowotworem złośliwym Ale powiedziano mi, że skoro ognisko pierwotne było wycięte w całości to rokowania są optymistyczne. Szkoda tylko, że mój mąż i moja mama nie powiedzieli mi, że z drugiej strony w pysczku też ma guza i weterynarz powiedział, że to może być przerzut... Za dwa tygodnie ja jadę z nią na kontrolę, ponieważ moja rodzina zataja przede mną różne informacje. Jeśli okaże się, że ta zmiana się powiększa, nie wiem co zrobię weterynarz powiedział, że kolejna operacja to duże obciążenie i męczarnia dla zwierzątka, ale powiedział również, że gdyby to co wyciął nie okazało się być nowotworem to ten guz z drugiej strony wcale by mu na to nie wyglądał... Wiem co przeżywasz, moja kicia zachowuje się normalnie, je, bawi się i jest dalej taka kochana jak była, a jest tak ciężko chora ![]() Trzymaj się dzielnie ![]() Gratuluję Moniczce i Gattcie
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-05-18 o 15:00 |
||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet nie wiem jak się nazywa położna ode mnie z przychodni. dowiem się dopiero jak mąż pójdzie powiedzieć, że urodziłam :P
|
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
może nasze mamusie niech sie wypowiedzą w sprawie pediatry, czy miałyście wybranych przed porodem?
jakich informacji w szpitalu potrzebowali? zastanawiam się nad kupnem chusty do noszenia dziecka jakie firmy polecacie? |
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam mogę jeszcze chodzić. Okien myć nie zamierzam, bo tu co chwilę leje. Mam w nosie. Poza tym nie będę u siebie wywoływać porodu na siłę. Natomiast energii mam sporo, właśnie wróciłam ze spaceru. Dla mnie dzień bez spaceru, to jakaś masakra. Jutro mamy gości, to będę musiała poodkurzać i jakieś nieskomplikowane ciasto upiec, coby za wiele nad nim nie stać. W sumie przywykłam do siebie w pełniejszych kształtach, ale nie podobają mi się moje udka i łydki, które chyba nagromadziły wodę. Jedyne, co bym zachowała, to cycki, mam nadzieję, że jak schudnę to one pierwsze nie polecą
.
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już trochę zmęczona...
bolą plecy, trochę brzuch. ale pogoda dzisiaj piękna, że nie zamierzam odpoczywać :P |
|
|
|
#1807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
dobra mykam od kompa, bo mąż przyjdzie zaraz i tak mi go zabierze. zajrzę najwyżej z tela. miłego popołudnia |
|
|
|
#1809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mieszkam w małym mieście, więc tego problemu nie miałam. Podałam tylko nazwę przychodni, a reszta ich nie interesuje. Pediatrę wybrałam, jak pierwszy raz poszłam z małą na szczepienie. A szczerze powiedziawszy, to lekarz przeze mnie wybrany, tylko 2 razy widział moją córkę, bo u nas jest tak, że na dzieci zdrowe przychodzi ten lekarz, który akurat nie ma pacjentów. Na dzieci chore poszliśmy tylko raz, ale i tak nas nie przyjęli
|
|
|
|
|
#1810 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rozumiem Cię, też musiałam podjąć taką decyzję kilka lat temu, od tego czasu nie mam psa. Cytat:
![]() Co do karmienia na żądanie to ja nie polecam, mleko co 3h a w między czasie próbowałabym ze smoczkiem Cytat:
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kontaktu do niej chyba nikt nie ma...mam nadzieję, że zajęta już maluchem jest
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie ma jej nr na poczcie...?
|
|
|
|
|
#1813 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to jak patrzyłam na mamę jak przymierza, wybiera i jakie są ciuchy w sklepach to mnie zazdrość brała, ale co tam, po porodzie wiem, że przerzuce się na długie sukienki i spódnice, bo to najwygodniejsze będzie.Cytat:
Co do magnezu w tabletkach musujących to piłam, ale źle się po nim czułam i wróciłam do tabletek. Cytat:
millena też kiedyś miałam taką sytuację, było cholernie ciężko, ale wiem, że pomogłam naszej psinie, bo męczyła się niemiłosiernie. Nawet rok po uśpieniu zdarzało nam się w domu ją zawołać jak szliśmy na dwór. Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-05-18 o 17:26 |
|||
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam dzis pranie, jutro o ile pogoda dopisze zrobie nastepne i mam ochote posprzatac
![]() A tak w ogole to była u mnie kolezanka z zaproszeniem na slub na 23 czerwca. Ehh chciałabym isc, ale raczej mało prawdopodobne ze na weselu bedziemy, moze tylko na slub sam. Powiedziałam jej, ze raczej nas nie bedzie, ale damy znac, to mi odp. ze nie wyobraza sobie by nas nie było i zawsze moge podjechac do domu nakarmic i wrócic na wesele Kurde, albo ja głupia jestem, albo nie czaje tak jak powinnam, ale jak moge zostawic tak małe dziecko, tym bardziej ze na 8 czerwca mam termin, wiec zakładajac ze o czasie sie urodzi lub po terminie to mam niecałego 2 tyg. malucha zostawic i isc sie bawic?
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma.
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanka pojechała, a zanim przyjechała zdążyłam zrobić naleśniki
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy wam coś napiszę,bo Szymon jest strasznie absorbujący,na rękach leży ładnie,uśmiecha się i leży zadowolony ale tylko go odłożyć i wrzask
Mało spi,spał do 11 a od tej 11 pół godziny :confuse d:teraz śpi jakąś godzinkę.Do tego Filip,jemu też musze pośiwęcić czas,którego nie mam.Jem w biegu,sikam w biegu,pranie wieszałam na kilka rat.Szymon nie lubi się przebierać,zmnieniać pampka,kąpć wrzasku narobił wczoraj jak go kapałam jakby ze skóry go obdzierali.Cyce mam straszne,suty poranione,krew mi z nich leci.Ściągam mleko i daje z butelki,cyce bolą.No dość narzekania.Jest ciężko,ja nie wiem jak radzą sobie kobiety jak mają przerwę pomiędzy dziećmi np 2 lata. Kocham ich nad życie moich chłopaczków |
|
|
|
#1822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witajcie U mnie dzisiaj dokladnie 3tyg do porodu ![]()
|
|
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że za kilka dni jakoś się dotrzecie i będzie ok |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj z mamą na zakupach. Starałam się nawet nie patrzeć na ciuszki dla siebie. Sukienki były fantastyczne. Nie chcę kupować nic w tym rozmiarze który teraz noszę. Bo jeszcze okazałoby się że nie ma takiego rozmiaru. Też dziś dostaliśmy zaproszenie na ślub i wesele. Na 4 sierpnia. Bardzo chciałabym pójść ale nie wiadomo czy damy radę. To wesele jest 50 km od nas i nie ma tam możliwości noclegu. Jeszcze nie przekreślam tej imprezy. Zobaczymy jaka mała będzie. I czy ja dam radę bez niej wytrzymać całą noc.
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie 2 lata 8 miesiecy roznicy nie straszta bo uciekne ze stolu operacyjnego
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
Millena współczuję przeżyć
![]() Sweetjoy spoko, ja też miałam paciora, ale nie panikuję. Podczas porodu podadzą antybiotyk, a jak nie zdążą to chyba wtedy dziecku też podają. Najważniejsze to wiedzieć, że to dziadostwo jest, bo można wtedy odpowiednio zareagować Jak rozmawiałam na ten temat z położną to w ogóle bardzo spokojnie do tego podchodziła, więc stwierdziłam, że też nie będę panikować - w końcu oni w szpitalu chyba wiedzą co robić ![]() Wiecie co, ostatnie parę dni czułam się źle psychicznie, bo chciałam już urodzić i mnie irytowało to czekanie na skurcze i to, że nic się nie dzieje. A dzisiaj rano stwierdziłam, że olewam. I zabrałam się znowu za szydełkowanie Robię 2 letnie czapeczki dla moich bratanic na Dzień Dziecka, bo i tak nie będę w stanie im nic kupić, bo nawet nie mam jak wyjść do sklepu. No więc znowu mam zajęcie i od razu mi lepiej jak nie myślę o porodzie |
|
|
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() :hahaha : aby miotełke wsadzić w d... i zamiatać po sobie od razu : DDAMY RADĘ
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
M własnie wraca
Ale dam radę,za kilka dni moje cyce się unormują,może i Szymon tak reaguję na zmiane miejsca bo w szpitalu był grzeczny.Ale tam było cicho a Filip jest głośnym dzieckiem.Ale przecież nie zabronie mu się odzywać.Już kwękoli,spadam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

wiem co czujesz i jest mi strasznie,ale to straznie przykro
weterynarz powiedział, że kolejna operacja to duże obciążenie i męczarnia dla zwierzątka, ale powiedział również, że gdyby to co wyciął nie okazało się być nowotworem to ten guz z drugiej strony wcale by mu na to nie wyglądał... 

.

a kontaktu do niej chyba nikt nie ma...