Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 15:29   #4141
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
musze Wam cos napisać, bo sama nie moge uwierzyc !!

Robson zasnał SAM...całkiem SAM!
Lezelismy sobie po jedzeniu i zabawie na lozku...Mlody cos tam zaczal powoli marudzic. Przekreciłam Go z pleców na brzuszek(czyli tj lubi spac) i patrze,a On zaczyna odjezdzac(takie spojrzenie w jeden punkt przez dluzszy czas). Jakis bąk Go tam meczyl, ale tylko sie wykrzywil i przewrocil na druga strone głowke...i po 15 min już spał jak suseł.
Moja obecnosc totalnie do niczego nie była Mu potrzebna (a przez ostatni ponad tydzien szuszałam i poklepywałam Go po pleckach puszcxzajac kołysanke w tle )

Wiem wiem, że to pewnie dla niektorych z Was calkiem normalne i pomysliscie,ze zwariowałam. Jednak ja sie tak ciesze,bo oznacza to,ze albo moje tygodniowe nauki daly rade, albo poprostu Mlody sie ogarnia)))
Moze to taki przypadek, nie zmienia to jednak faktu,ze ciesze sie przeogromnie, bo to naprawde miła niespodzianka po tym trudnym czasie.

Az z tej radosci ide cos zrobić do jedzenia
super
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 15:49   #4142
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej
Zaraz Was nadrobie ale musze napisac ze ciezki poranek za mna. Od rana dopiero teraz usiadlam. Filip ma zapalenie krtani, rano mial szczekajacy kaszel i lekka dusznosc. Wystawilam go w kocu na balkon i szybko dzwonilam do meza, zeby przyjechal z pracy i zabral Filipa do lekarza, bo balam sie ze dusznosc sie rozwinie. Poza tym w jednym momencie Szymon sie rozplakal ze glodny a ja musialam stac z Filipem zeby oddychal zimnym powietrzem bo to pomaga. Ech...
Filip dostal leki i jest lepiej ale ja ledwo żyję.

oj Kochana, współczuję, Biedny Filipek, znów chory. Pamiętam jak kiedyś pisałaś o tych dusznościach co miał jak jeszcze w ciąży chodziłyśmy. Zdrówka życzę Filipkowi, a Wam dużo sił!

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

Gratuluje skonczonych 6 tygodni
Ciesze sie, ze biustonosz sie podoba
Co do mleczka, ja juz nawet nie probuje odciagac laktatorem, bo nie bardzo chce cos leciec. Ostatni raz jak odciagalam, mimo ze czulam, ze piersi nie byly do konca oproznione, jednak odciagnelam zaledwie 20, 30 ml....Ale mleczko jest lenka, inaczej te nasze bobasy tak pieknie by nie przybieraly!

Dzieki za opinie Dzis pierwszy raz mam lovi, no niestety drozsze.. na razie poki co spodobalo mi sie, ze duze i cienkie no i mieciutkie. Zakupilam je z mysla o wyjsciach.
A tamtych baby ono jeszcze nie otwieralam, wiec dopiero zobacze moze dzis na noc zaloze. TT tez uzywalam i byly fajne. Uzywalam ten J&J ale te zostawiaja na brodawce nitki z waty co mnei strasznie draznilo, jedyne co mi sie u nich podobalo, to ksztalt i to, ze maja wyprofilowanie na sutek.

No wlasnie te wloski mnie strasznie draznia...;/ Takie wloski tez zostawia J&J
oj mnie też wkurzają te wkładki J&J, na szczęście mi się już kończą, następne mam TT.

Aguśka, tak, mleczko jest na pewno, bo Kajcia przełyka i tak czasem zachłannie je, że Jej leci z buźki
Ale czasem bardzo chciałabym odciągnąc, żeby dac Jej wieczorem dodatkowo moje z butli bo wtedy Jej nie wystarcza sam cycus na bieżąco
Czasem udaje mi się w ciągu całego dnia odciągnąc chociaż z 50 ml, to wtedy jest super, a jak nie to Kajcia wieczorem marudna, oj marudna

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jestem dzisiaj klebek nerwow.
I nakrzyczalam na Eryka
A teraz rycze,bo mi tak przykro...

Mravka gratulacje! Super uczucie jak starania przynoszą efekty!
A wcześniej zasypiał tylko na rękach?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-18 o 15:51
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 15:56   #4143
desia888
Wtajemniczenie

Napisalam dlugiego posta i mi go wcielo, jak ja tego nienawidze
To teraz krociutko bo juz nie mam nerwow pisac drugi raz wszystkiego
Aguska- wspoczuje poranka, masakra!
Zycze zeby Filipek szybko po lekach wyzdrowial no i Tobie tez zeby angina sobie poszla!

Gosiu, kazdy ma czasami gorszy dzien, u Ciebie nalozylo sie na siebie kilka problemow, to kazdy by stracil w koncu cierpliwosc!
nie martw sie, mam nadzieje ze Eryczek niedlugo zasnie zebys mogla troche odpoczac

My bylismy dzisiaj zarejestrowac Viki oraz poswiadczyc (czy jak to sie mowi) ojcostwo
Tym oto sposobem Viktoria ma tatusia i drugie imie - EMILIA, niestety trzeciego nie chcieli nam zarejestrowac bo w PL tylko dwa sie praktykuje
A mialo byc Julia , tzn w sumie miala byc Viktoria, Julia, Emilia, no ale jak pozostaly 2 do wyboru to jednak padlo na Emilie
Szkoda bo Adas ma 3 imiona i chcielismy zeby Viki miala tak samo

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-05-18 o 16:12
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 16:42   #4144
tynka88
Zadomowienie

My juz po spacerku 2,5 godzinnym, mały spał jak zabity.
Ugotowalam pomidorowa, bo tesciowa "zabawiala" mi dziecko
odłozyla go do lozeczka i poszla, wytrzymal 2 minuty, teraz usypia w bujaczku (swoja droga bardzo przydatny ), bo ja nie mam sily dzwigac Mateuszka na rekach, boli mnie kręgoslup.

Aguska wspolczuje, jak tu sie rozerwac pomiedzy dwojke dzieciaczków, jak jedno i drugie natychmiast potrzebuje mamy. Zdrówka dla Filipka

My poswiecamy tez okolo 10 minut na kapiel, szybko namydlam małego , troszke lezy w wodzie i fru z wanienki, ale to dlatego ze moje dziecko jest nerwuskiem i dlugo nie polezy spokojnie.

Ja na okres wciaz czekam, ciekawa jestem kiedy dostane, bo ja sciagam mleczko Mateuszkowi , ale nie regularnie i czasem sa dluzsze przerwy, wiec w sumie powinnam pewnie niedlugo dostac.

Ja mleczka na dobe odciagam srednio okolo 600- 700 ml, reszte dokarmiam.

Gosia doskonale cie rozumiem, ja przez to sypiam w nocy, chyba mi psychika siada i wieczorami jak mały płacze przez brzuszek nie daje rady, ostatnio płakałam razem znim i troche krzyczalam do niego, straszne wyrzuty sumienia miałam, ze jego boli, a ja jeszcze krzycze i sama placze a nic mi przeciez nie jest.Czasami brak mi cierpliwosci.

Mały jeszcze spi a mnie sie tak chce spac,ze ledwo zyje, ale boje sie klasc ,bo zawsze jak sie poloze to on sie budzii wtedy jeszcze gorzej sie czuje taka rozespana.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-05-18 o 16:45
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 16:48   #4145
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja dopiero teraz bo dzisiaj tż miał wolne i pojechalismy do Poznania między innymi pokazać Anię u nas w pracy Wszyscy się nią zachwycali a ja rano umyłam włosy zrobiłam makijaż ubrałam spodnie fajną bluzkę przede wszystkim nieciążową ubrałam szpilki i czułam się świetnie. W pracy było sympatycznie wszyscy mi gratulowali córeczki oraz tego jak wyglądam . A teraz nie mogę dojść do siebie po tym Poznaniu bo już odzwyczaiłam się od takich jazd Ale fajnie jest móc się na chwilę oderwać

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:01   #4146
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Nikii ja mysle ze jestem zla matka bo moje dziecko nie chce w nocy spac wiec sie nie przejmuj
Wezcie przestancie z tymi zlymi matkami - jestesmy wszystkie najlepsze dla naszych dzieci, to one sobie wybraly nas na rodzicow

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja robie to podczas kapieli - na mokre wlosy nakladam OLIWE Z OLIWEK a nie oliwke ja posiwecam na kapiel ok 15-20 minut wiec po 3-4-5 minutach jak oliwa jest na wlosach to zaczynam wyczesywac malym grzebyczkiem, potem myje normalnie wloski szamponem. Wszystko zalezy jak i ile kapiesz, ja na kapiel poswiecam czas, zeby mala czula sie bezpiecznie i sie wyluzowala, lezy w lezaczku w duzej wannie zawsze. A wiem ze sa osoby co na kapiel poswiecaja 5 minut - zamoczyc, wymyc, splukac i koniec.
Hehe, to tak jak my Ta czesc w wodzie mila jest ale za dlugo nei trwa, do kosmetyki Ania ma juz mniej cierpliwosci. Ale i tak jest o niebo lepiej od keidy kapiemy po jedzeniu, wczesniej to byl jeden wielki ryk. A teraz jedyne co nam groz to ulanie
Ewelajna, dzielna jestes ze tak wszystko ogarniasz bez TZ. Ja bym sie bala sama zostac, choc w teorii zajmuje sie mala 22h. Ale wiadomo sama obeznosc kogos obok pomaga, plus TZ gotuje, czasem odbeknie mala itp.

Teraz probuje nieskutecznie uspic Matylde w lozeczku ale co kilka minut wrzask. Poddaje sie-pakuje ksiezniczke do gondolki i spacer! A propos spacerkow o ktore wczoraj Jolka pytala, u nas sa codziennie bez wzgledu na pogode, i czesto az dwa. No bo jakbym sie na pogode ogladala, to nie wychodzilabym prawie wcale bo u nas bardzo czesto pada[/QUOTE]
Hehe, ja tez czasem 2 razy spaceruje, z tych samych powodow Dzis nawet

Cytat:

Lezelismy sobie po jedzeniu i zabawie na lozku...Mlody cos tam zaczal powoli marudzic. Przekreciłam Go z pleców na brzuszek(czyli tj lubi spac) i patrze,a On zaczyna odjezdzac(takie spojrzenie w jeden punkt przez dluzszy czas). Jakis bąk Go tam meczyl, ale tylko sie wykrzywil i przewrocil na druga strone głowke...i po 15 min już spał jak suseł.
Moja obecnosc totalnie do niczego nie była Mu potrzebna (a przez ostatni ponad tydzien szuszałam i poklepywałam Go po pleckach puszcxzajac kołysanke w tle )

Wiem wiem, że to pewnie dla niektorych z Was calkiem normalne i pomysliscie,ze zwariowałam. Jednak ja sie tak ciesze,bo oznacza to,ze albo moje tygodniowe nauki daly rade, albo poprostu Mlody sie ogarnia)))
Moze to taki przypadek, nie zmienia to jednak faktu,ze ciesze sie przeogromnie, bo to naprawde miła niespodzianka po tym trudnym czasie.

I u mnie pora budzic Anusie na podwieczorek (ponazywalam jej karmienia dzienne - 1. sniadanie, 2, sniadanie, lancz, podwieczorek i koalcja )
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:33   #4147
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

No to super ze Twoja mama idzie na emeryture, od czerwca tego roku czy przyszlego?
A czemu tesciowa nie zajmie sie Anią?
Moja mama idzie od czerwca przyszłego roku a teściowa ma 66 lat i nie za bardzo już ma siły zajmować się maleństwem ale mój tż dzisiaj stwierdził że może przez zimę poprosi aby jego mama zajęła się Anią będzie dobrze

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak mocno stekaja i sie preza przy czym puszczaja baki?Bo Eryk tak ma.Nie placze przy tym,ale czesto tak robi spiac jednoczesnie.I mysle,ze sie meczy,bo to stekanie jest mocne strasznie,glosne.Martwie sie,ale chyba gdyby go bolalo to by plakal
Moja Ania też sobie stęka i się pręży a bąki puszcze lepsze niż Antek Ona zasypiając sobie tak głośno stęka a nawet przez sen. Jakby coś ich bolało to podejrzewam że darliby się w niebo głosy

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Hej
Zaraz Was nadrobie ale musze napisac ze ciezki poranek za mna. Od rana dopiero teraz usiadlam. Filip ma zapalenie krtani, rano mial szczekajacy kaszel i lekka dusznosc. Wystawilam go w kocu na balkon i szybko dzwonilam do meza, zeby przyjechal z pracy i zabral Filipa do lekarza, bo balam sie ze dusznosc sie rozwinie. Poza tym w jednym momencie Szymon sie rozplakal ze glodny a ja musialam stac z Filipem zeby oddychal zimnym powietrzem bo to pomaga. Ech...
Filip dostal leki i jest lepiej ale ja ledwo żyję.
Aguśka dużo zdrówka dla Filipka wierzę że ledwo żyjesz ale jeszcze kiedyś będziemy te wszystkie "kłopoty" wspominać z łezką w oku.

Stary 2012-05-18, 17:45   #4148
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Zia, dzieki ale bylam sama tylko niecale 2 dni. Za pierwszym razem maz odmowil wyjazdu, a bylo to chyba 3 czy 4 tyg temu...Gdy teraz ponowili propozycje, to po przedyskutowaniu powiedzialam Mu, ze jakos dam rade, choc wiadomo, ze wizja bycia samej zdanej wylacznie na wlasne sily nie usmiechala mi sie.

Ale dalysmy rade i gdzie tak za 2 h TZ bedzie juz w domku Tymczasem Matylda spi, odbylysmy dosc dlugi spacer, oczywiscie w deszczu-mrzawka bo mrzawka ale deszcz musi byc hehe

Zapomnialam dodac, ze Matylda zaczela czesciej robic kupki-raz po 5 a wczoraj po 3 dniach przerwy! Nigdy bym nie pomyslala, ze takie cos bedzie mnie tak bardzo cieszyc a jednak

Nowaken, to musi byc fajne uczucie ładnie sie ubrac, szpilki i pojechac gdzies poza dom. Ja na codzien niestety wybieram opcje dres i wygodna bluzka do karmienia, o makijazu juz nie wpsomne...Ale zamierzam wkrotce wybrac sie na jakies odziezowe zakupy a TZ przypilnuje Matyldke w domu. Mam zamrozone porcje mleczka wiec nie bedzie wymowek ze tatus nie ma cyca hihi
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:12   #4149
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Nowaken, to musi byc fajne uczucie ładnie sie ubrac, szpilki i pojechac gdzies poza dom. Ja na codzien niestety wybieram opcje dres i wygodna bluzka do karmienia, o makijazu juz nie wpsomne...Ale zamierzam wkrotce wybrac sie na jakies odziezowe zakupy a TZ przypilnuje Matyldke w domu. Mam zamrozone porcje mleczka wiec nie bedzie wymowek ze tatus nie ma cyca hihi
Super uczucie ja dresów nienawidzę teraz muszę kupić sobie sukienkę albo coś eleganckiego na chrzciny i na imprezę rodzinną na 25 maja a przed pójściem do pracy się ubiorę na nowo bo mi tż obiecał że dostanę na to fundusze

Stary 2012-05-18, 18:18   #4150
tikki85
Zakorzenienie

hej Dziewczyny! Tyle dziś napisałyście a ja nie mam sił nadrabiać. Byłam dziś w Konsulacie po Paszport Andrei i postanowiłyśmy z mamą jeszcze pojechać na Las Ramblas, bo dawno nie byłam. Nakarmiłam Andreę w Konsulacie i pojechałyśmy Metrem do centrum. Andrea ładnie przespała całą drogę. Nie ma to jak sen w wózeczku na "świeżym" powietrzu . Później w drodze powrotnej do domu musiałam ją karmić w autobusie - hardcore . Nałaziłam się aż nogi mnie bolą.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Oglądałam zdjęcia na mailu. Ale nasze dzieciaczki rosną
Stary 2012-05-18, 18:25   #4151
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny! Tyle dziś napisałyście a ja nie mam sił nadrabiać. Byłam dziś w Konsulacie po Paszport Andrei i postanowiłyśmy z mamą jeszcze pojechać na Las Ramblas, bo dawno nie byłam. Nakarmiłam Andreę w Konsulacie i pojechałyśmy Metrem do centrum. Andrea ładnie przespała całą drogę. Nie ma to jak sen w wózeczku na "świeżym" powietrzu . Później w drodze powrotnej do domu musiałam ją karmić w autobusie - hardcore . Nałaziłam się aż nogi mnie bolą.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Oglądałam zdjęcia na mailu. Ale nasze dzieciaczki rosną
W samochodzie kilka razy już karmiłam (na parkingu rzecz jasna), w przychodni w gabinecie zabiegowym również. Ale autobus to naprawdę hardcore

Mama zrobiła mi dziś bardzo przyjemny masaż pleców czuję się nieco lepiej (poproszę o taki codziennie ).

Przed popołudniowym karmieniem Ewelinka chwilę ze mną "pogadała". W sumie raczej z aparatem, zaczął się jej bardzo podobać.
I chyba założę album "Wszystkie śmieszne minki Ewelinki"
DSC07397.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:28   #4152
tikki85
Zakorzenienie

Karolca - Ewelinka PRZESŁODKA !
Karmienie hardcore głównie dlatego, że na dziurach musiałam zapierać się ramieniem, żeby Andrea nie uderzyła się główką w ścianę . Ludzi już dużo nie było więc nie miał mnie kto oglądać ..zresztą - dziecko ważniejsze .
Stary 2012-05-18, 18:34   #4153
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W samochodzie kilka razy już karmiłam (na parkingu rzecz jasna), w przychodni w gabinecie zabiegowym również. Ale autobus to naprawdę hardcore

Mama zrobiła mi dziś bardzo przyjemny masaż pleców czuję się nieco lepiej (poproszę o taki codziennie ).

Przed popołudniowym karmieniem Ewelinka chwilę ze mną "pogadała". W sumie raczej z aparatem, zaczął się jej bardzo podobać.
I chyba założę album "Wszystkie śmieszne minki Ewelinki"
Załącznik 4681209
Jaka słodka Ewelinka

Stary 2012-05-18, 18:47   #4154
Flowerbombka
Zadomowienie

Tikki to ładną wycieczkę sobie zrobiłyście i tak jak mówisz..dzieciaczki najwazniesze, więc czy to autobus czy przychodnia czy tez inne miejsce trzeba wymować (oczywiście dyskretnie) mleczarnię i karmić bez krempacji

Karolca Ewelinka jak zwykle słodzinka

Ciekawe co tam u Gosi?
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:55   #4155
gkatarzynka
Zadomowienie

Dziewczyny, mam problem... moja Hania ma jakieś takie napady płaczu i wygląda, ze to brzuszkowe. Nie są regularnie o jakiejś konkretnej porze i czasem są w okolicach południa, czasem tak ok 19-20 a dzis się nam przydarzyło ok17. Ten płacz jest straszny, Malutka się zachodzi wręcz i ja płaczę razem z Nią... Najczęściej płacz jest ok pół godziny do godziny po karmieniu - więc raczej nie z głodu, no i ładnie się Hani odbija kilkakrotnie.... Po godzinie takiej męki i próbach uspokojenia na rękach, na brzuszku, masując brzuszek, robiąc rowerek... po prostu przystawiam do piersi i wszystko jak ręką odjął... Hania zasypia spokojnie i śpi wtedy dość długo.... Tak sobie pomyślałam, że jutro to chyba jak tylko się zacznie od razu ją przystawię...
Wszyscy mi mówią, że to taka samonakręcająca się spirala i że Mała po takim karmieniu dodatkowym będzie jeszcze bardziej płakać, a Ona jednak zasypia...
Od prawie tygodnia podajemy Jej espumisan, bo po koperku była tragedia - mam wrażenie, że to właśnie koperek ją tak rozregulował i w zasadzie od kiedy pierwszy raz wypiłam koperek, to Maleńka mi tak płacze...

A tak w ogóle, to my właśnie dziś skończyłyśmy miesiąc
A mój Mąż wyjechał na weekend służbowo i wraca dopiero w niedzielę i boję się, że sobie nie poradzę jak mi tak Hania będzie płakać, bo psychicznie wysiadam podczas takiej sesji płaczowej
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:01   #4156
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem... moja Hania ma jakieś takie napady płaczu i wygląda, ze to brzuszkowe. Nie są regularnie o jakiejś konkretnej porze i czasem są w okolicach południa, czasem tak ok 19-20 a dzis się nam przydarzyło ok17. Ten płacz jest straszny, Malutka się zachodzi wręcz i ja płaczę razem z Nią... Najczęściej płacz jest ok pół godziny do godziny po karmieniu - więc raczej nie z głodu, no i ładnie się Hani odbija kilkakrotnie.... Po godzinie takiej męki i próbach uspokojenia na rękach, na brzuszku, masując brzuszek, robiąc rowerek... po prostu przystawiam do piersi i wszystko jak ręką odjął... Hania zasypia spokojnie i śpi wtedy dość długo.... Tak sobie pomyślałam, że jutro to chyba jak tylko się zacznie od razu ją przystawię...
Wszyscy mi mówią, że to taka samonakręcająca się spirala i że Mała po takim karmieniu dodatkowym będzie jeszcze bardziej płakać, a Ona jednak zasypia...
Od prawie tygodnia podajemy Jej espumisan, bo po koperku była tragedia - mam wrażenie, że to właśnie koperek ją tak rozregulował i w zasadzie od kiedy pierwszy raz wypiłam koperek, to Maleńka mi tak płacze...

A mój Mąż wyjechał na weekend służbowo i wraca dopiero w niedzielę i boję się, że sobie nie poradzę jak mi tak Hania będzie płakać, bo psychicznie wysiadam podczas takiej sesji płaczowej
Dobrze Cie rozumiem ale musisz być silna i przy Hani nie płakać bo to jeszcze gorzej a jak zostaniesz z nią sama na pewno dasz sobie radę Może Hanię pobolewa brzuszek dlatego płacze. Antek płakał codziennie od 17 do kąpieli czyli do koło 19.

Stary 2012-05-18, 19:07   #4157
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Jak będzie tak płakała spróbuj ją rozebrać i zrobić ciepłą kapiel, potrzymac chwilę w wodzie - oczywiście jesli kapiele lubi. Wody daj tylko troszkę, połóż ją wtedy na brzuszku.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-18, 19:23   #4158
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dobrze Cie rozumiem ale musisz być silna i przy Hani nie płakać bo to jeszcze gorzej a jak zostaniesz z nią sama na pewno dasz sobie radę Może Hanię pobolewa brzuszek dlatego płacze. Antek płakał codziennie od 17 do kąpieli czyli do koło 19.
Jak byłam na studiach opiekowałam się dziewczynka, która miała regularne kolki i wtedy normalnie mi łzy w oczach stały jak widziałam jej cierpienie... a teraz przy moim dziecku jest mi jeszcze trudniej... Najgorsza jest tak bezradność
Cytat:
Jak będzie tak płakała spróbuj ją rozebrać i zrobić ciepłą kapiel, potrzymac chwilę w wodzie - oczywiście jesli kapiele lubi. Wody daj tylko troszkę, połóż ją wtedy na brzuszku.
Z kąpielą to chyba poczekam do jutra... zastanawiam się ejszcze nad tymi ciepłymi okładami na brzuszek bo może to pomoże - choć rozebranie Jej w takim stanie graniczy z cudem - Hania strasznie wtedy macha rączkami i nóżkami, drapie siebie i mnie. Położenie Jej na rękach na brzuszku troszkę pomaga, ale dziś już nawet to nie działało.
Dopiero pierś okazała się zbawienna (smoczka nie chciała ssać).
Stary 2012-05-18, 19:37   #4159
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

ja dopiero teraz bo dzisiaj tż miał wolne i pojechalismy do Poznania między innymi pokazać Anię u nas w pracy Wszyscy się nią zachwycali a ja rano umyłam włosy zrobiłam makijaż ubrałam spodnie fajną bluzkę przede wszystkim nieciążową ubrałam szpilki i czułam się świetnie. W pracy było sympatycznie wszyscy mi gratulowali córeczki oraz tego jak wyglądam . A teraz nie mogę dojść do siebie po tym Poznaniu bo już odzwyczaiłam się od takich jazd Ale fajnie jest móc się na chwilę oderwać
Troche to prozne ale mysle ze kazda z nas wlasnie teraz potrzebuje czasem sie wystoic, make-up zrobic i wygladac choc przez chwile jak czlowiek. Milo jak ktos pochwali

Cytat:
Karolca - Ewelinka PRZESŁODKA !
Karmienie hardcore głównie dlatego, że na dziurach musiałam zapierać się ramieniem, żeby Andrea nie uderzyła się główką w ścianę . Ludzi już dużo nie było więc nie miał mnie kto oglądać ..zresztą - dziecko ważniejsze .
Heh to faktycznie hardcore! Ja poki co poza domem to karmilam Anie u znajomych w domach i w aucie na parkingu 2 razy. W moim miescie sa podobno pokoje dla matek karmiacych we wszystkich wiekszych centrach handlowych, trzeba bedzie obczaic przy okazji.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 19:40   #4160
Flowerbombka
Zadomowienie

Pierwszy sen Morfeuszka w dużym łóżku
Chyba mu dobrze..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sen.jpg (50,2 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-05-18, 19:47   #4161
tikki85
Zakorzenienie

gkatarzynka wspolczuje problemow brzuszkowych.

U nas problem ze sluzem na razie zniknal. Mam nadzieje ze na dlugo, bo nie moge patrzec jak moj Malutek sie meczy a ja nieumiem jej pomoc . Ona biedna tak przez 1-3 dni ma zatkany nos i gardlo i jak je to kilka razy wymiotuje tym sluzem. Masakra!

Co do karmienia - dobrze ze piersi mamy zawsze przy sobie
Stary 2012-05-18, 19:49   #4162
Flowerbombka
Zadomowienie

Tikki to długo ją trzyma z tym śluzem...bidulka..
Stary 2012-05-18, 19:59   #4163
tikki85
Zakorzenienie

Flower jak slodko spi Morfeuszek...w koncu Morfeusz to bog snu z tego co sie orientuje.
Oj dlugo ja trzyma i to powtarza sie raz na jakis czas.

Zia u mnie tez sa takie pokoje, ale nie bylam blisko centrum handlowego. Jest w takim pokoju umywalka, przewijak, wygodny fotel i mikrofalowka.
Stary 2012-05-18, 20:25   #4164
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Super!!

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Co wkładałyście pod nózki łóżeczka żeby było z jednej strony wyżej?
Ja mam troche podniesione ksiazkami.

Cytat:

I jak po espumisanie?Lepiej?
Gratulacje miesiaca

Eryk ma dzis imieniny
Ale miala mata przyjsc do dzis i nie przyszla
Poczekam do poniedzialku,jak nie dojdzie bede pisac do nich. to mial byc prezent na imieninki dla Eryka

Byla Health Visitor i Eryk wazy juz 4280,duzy z niego facet
Reszte napisze zaraz w klubie.
Stary 2012-05-18, 20:46   #4165
karolca
Zakorzenienie

Jak sobie "półleżę" opieram Ewelinkę o zgięte nogi.
Podałam jej ręce, trzymała się... i podniosła do siadu Musiałam swoje ręce odsunąć na tyle, aby była 'napięta'... nie mogę wyjść z szoku! Przeciez ona ma 2 miesiące. A jak lezy na brzuchu to nie chce główki za wysoko podnosić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-18, 21:11   #4166
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Super!!

Ja mam troche podniesione ksiazkami.

I jak po espumisanie?Lepiej?
Gratulacje miesiaca

Eryk ma dzis imieniny
Ale miala mata przyjsc do dzis i nie przyszla
Poczekam do poniedzialku,jak nie dojdzie bede pisac do nich. to mial byc prezent na imieninki dla Eryka

Byla Health Visitor i Eryk wazy juz 4280,duzy z niego facet
Reszte napisze zaraz w klubie.
No to Eryk duży chłopak już jest I najlepsze życzenia imieninowe dla NIego

A espumisan nie wiem czy działa czy nie... położna powiedziała, że tak naprawdę na efekty trzeba czekać ok tygodnia więc czekamy... nasze problemy brzuszkowe zaczęły się w ubiegły piątek, bo moja mama doradziła mi herbatkę z koperku na wszelki wypadek gdybym wprowadziła do jedzenia coś, co Hani mogłoby nie posłużyć... no i nie posłużył... koperek
I od piątku raz dziennie mamy donośny płacz, na który nic nie pomaga - ale jak teraz widzę, zawsze w końcu przystawiałam Małą do piersi i wtedy wszystkie bóle znikały. Po karmieniu ładnie odbijała i po zmianie pieluszki bardzo szybko zasypiała...
Stary 2012-05-18, 21:15   #4167
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
gkatarzynka wspolczuje problemow brzuszkowych.

U nas problem ze sluzem na razie zniknal. Mam nadzieje ze na dlugo, bo nie moge patrzec jak moj Malutek sie meczy a ja nieumiem jej pomoc . Ona biedna tak przez 1-3 dni ma zatkany nos i gardlo i jak je to kilka razy wymiotuje tym sluzem. Masakra!

Co do karmienia - dobrze ze piersi mamy zawsze przy sobie
Jejku, to biedna z tym sluzem!
Doczytalam juz ze mama nadal u Ciebie
Brawo za karmienie w autobusie

Flower - brawa dla malego Morfeuszka

Katarzynka, moja pediatra twierdzi ze hustowanie bardzo pomaga na kolki! Lagodne kolysanie dziecka brzuszkiem do brzucha matki masuje i pomaga gazom sie uwalniac, plus dochodzi bliskosc , ktorej dziecko wtedy potrzebuje.
Moze warto to rozwazyc i sprobowac?
No i jeli dziecko butelka karmione to butelki dr brown sa podobno najlepsze.
A pozatym to jest kilka lekow na kolki w sprzedazy i trzeba je wyprobowac zeby trafic w ten , ktory akurta pomaga Twojemu dziecku.
Mam nadzieje ze znajdziecie sposob na ten maly biedny brzuszek

Karolca, sliczna masz Ewelinke

Gosiu, lepiej sie czujesz?

A moj tz dzisiaj wyszedl z Viki na spacer i mowi idz si poloz i sobie odpocznij, a ze mnie glowa bolala to chetnie skorzystalam, jak przyszedl do domu to dostalam kwiaty (wprawdzie tylko roze z biedronki, ale zawsze) no i tak sobie mysle, co jest grane
A potem wyciagnal spod wozka czteropak piwa
Czyli przygotowal sobie mnie, znaczy zmiekczyl zebym o piwo nie marudzila
Ale zrobil grilla i ziemniaczki pieczone w piekarniku, wiec zasluzyl sobie!
Faceci sa przewidywalni, wiedzialam ze cos jest grane , mialam nosa

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-05-18 o 21:17
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:51   #4168
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jejku, to biedna z tym sluzem!
Doczytalam juz ze mama nadal u Ciebie
Brawo za karmienie w autobusie

Flower - brawa dla malego Morfeuszka

Katarzynka, moja pediatra twierdzi ze hustowanie bardzo pomaga na kolki! Lagodne kolysanie dziecka brzuszkiem do brzucha matki masuje i pomaga gazom sie uwalniac, plus dochodzi bliskosc , ktorej dziecko wtedy potrzebuje.
Moze warto to rozwazyc i sprobowac?
No i jeli dziecko butelka karmione to butelki dr brown sa podobno najlepsze.
A pozatym to jest kilka lekow na kolki w sprzedazy i trzeba je wyprobowac zeby trafic w ten , ktory akurta pomaga Twojemu dziecku.
Mam nadzieje ze znajdziecie sposob na ten maly biedny brzuszek

Karolca, sliczna masz Ewelinke

Gosiu, lepiej sie czujesz?

A moj tz dzisiaj wyszedl z Viki na spacer i mowi idz si poloz i sobie odpocznij, a ze mnie glowa bolala to chetnie skorzystalam, jak przyszedl do domu to dostalam kwiaty (wprawdzie tylko roze z biedronki, ale zawsze) no i tak sobie mysle, co jest grane
A potem wyciagnal spod wozka czteropak piwa
Czyli przygotowal sobie mnie, znaczy zmiekczyl zebym o piwo nie marudzila
Ale zrobil grilla i ziemniaczki pieczone w piekarniku, wiec zasluzyl sobie!
Faceci sa przewidywalni, wiedzialam ze cos jest grane , mialam nosa
Z chustowaniem to jestem jak najbardziej za, tylko że nie chcę teraz kupować nowej chusty, bo czeka na mnie chusta u moich rodziców i pewnie jak oni albo my się spotkamy, to wtedy zacznę. Co do leków na kolki, to chyba żaden nie działa po pierwszej dawce i trzeba sprawdzać więc narazie sprawdzamy espumisan, a jak nie da rady, to będziemy szukać czegoś innego. No i Hania jest karmiona w 100% tylko z piersi więc butelek narazie nie szukam, choć słyszałam o tych... Teraz to tylko zostaje czekać i psychicznie się uodpornić na ten straszny płacz.
Tak patrzę na moje notatki a dzisiejszego dnia i widzę, że przed tym atakiem płaczowym była dłuższa przerwa w podawaniu espumisanu - może to jest powód i wczoraj też po dłuższej przerwie. Bo szkoda mi wybudzać Małą, żeby Jej podać espumisan.
A tak swoją drogą, to mały lekoman mi rośnie, bo witaminki i espumisan zjada z wielkim usmiechem na twarzy i tak jakby czeka na jeszcze
Stary 2012-05-18, 21:54   #4169
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Pierwszy sen Morfeuszka w dużym łóżku
Chyba mu dobrze..
Moja Kaja ma zdjęcie z identyczną pozą, tylko do góry trzyma lewą rączkę Się dobrali

Tikki całuski dla Twojej Córeńki, oby się już nie męczyła!

gkatarzynka współczuję płaczu i męki córci, moja tez czasem tak wierzga, że mnie podrapie..
Oby brzuszek już nie bolał!

Dziś pierwszy raz obcięłam Jej pazurki (dopiero na tyle urosły) ale i tak są ostre.

Desia hehe nieźle z tym Twoim Tż, ale dobrze, że o kwiatkach pomyślał! Mógł w sumie tylko piwo kupic Trzeba docenic I jeszcze jedzonko zrobił! Brawo

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-18 o 21:59
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 21:58   #4170
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Jak sobie "półleżę" opieram Ewelinkę o zgięte nogi.
Podałam jej ręce, trzymała się... i podniosła do siadu Musiałam swoje ręce odsunąć na tyle, aby była 'napięta'... nie mogę wyjść z szoku! Przeciez ona ma 2 miesiące. A jak lezy na brzuchu to nie chce główki za wysoko podnosić
W podobniej pozycji moj maz usypia Matylde Ewelinka zdolna dziewczynka, ale mnie to nie dziwi, wszystkie Ewelinki sa takie

Cytat:
No to Eryk duży chłopak już jest I najlepsze życzenia imieninowe dla NIego

A espumisan nie wiem czy działa czy nie... położna powiedziała, że tak naprawdę na efekty trzeba czekać ok tygodnia więc czekamy... nasze problemy brzuszkowe zaczęły się w ubiegły piątek, bo moja mama doradziła mi herbatkę z koperku na wszelki wypadek gdybym wprowadziła do jedzenia coś, co Hani mogłoby nie posłużyć... no i nie posłużył... koperek
I od piątku raz dziennie mamy donośny płacz, na który nic nie pomaga - ale jak teraz widzę, zawsze w końcu przystawiałam Małą do piersi i wtedy wszystkie bóle znikały. Po karmieniu ładnie odbijała i po zmianie pieluszki bardzo szybko zasypiała...
Moze to sa placze wieczorne, odreagowanie po calym dniu wrazen... U nas wlasnie wieczorem nasila sie placz,marudzenie etc. Matylda zasypia ok 22, 23...Podanie piersi zawsze Ja uspokajalo, czasem pomagalo usnac. Chyba wiele dzieci tak ma
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości