|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
oj Kochana, współczuję, Biedny Filipek, znów chory. Pamiętam jak kiedyś pisałaś o tych dusznościach co miał jak jeszcze w ciąży chodziłyśmy. Zdrówka życzę Filipkowi, a Wam dużo sił! ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Aguśka, tak, mleczko jest na pewno, bo Kajcia przełyka i tak czasem zachłannie je, że Jej leci z buźki ![]() Ale czasem bardzo chciałabym odciągnąc, żeby dac Jej wieczorem dodatkowo moje z butli bo wtedy Jej nie wystarcza sam cycus na bieżąco ![]() Czasem udaje mi się w ciągu całego dnia odciągnąc chociaż z 50 ml, to wtedy jest super, a jak nie to Kajcia wieczorem marudna, oj marudna ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Mravka gratulacje! Super uczucie jak starania przynoszą efekty! ![]() A wcześniej zasypiał tylko na rękach? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-18 o 15:51 |
|||
|
|
|
#4143 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisalam dlugiego posta i mi go wcielo, jak ja tego nienawidze
To teraz krociutko bo juz nie mam nerwow pisac drugi raz wszystkiego ![]() Aguska- wspoczuje poranka, masakra! Zycze zeby Filipek szybko po lekach wyzdrowial no i Tobie tez zeby angina sobie poszla! Gosiu, kazdy ma czasami gorszy dzien, u Ciebie nalozylo sie na siebie kilka problemow, to kazdy by stracil w koncu cierpliwosc! nie martw sie, mam nadzieje ze Eryczek niedlugo zasnie zebys mogla troche odpoczac My bylismy dzisiaj zarejestrowac Viki oraz poswiadczyc (czy jak to sie mowi) ojcostwo ![]() Tym oto sposobem Viktoria ma tatusia i drugie imie - EMILIA, niestety trzeciego nie chcieli nam zarejestrowac bo w PL tylko dwa sie praktykuje![]() A mialo byc Julia , tzn w sumie miala byc Viktoria, Julia, Emilia, no ale jak pozostaly 2 do wyboru to jednak padlo na Emilie Szkoda bo Adas ma 3 imiona i chcielismy zeby Viki miala tak samo
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-18 o 16:12 |
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
My juz po spacerku 2,5 godzinnym, mały spał jak zabity.
Ugotowalam pomidorowa, bo tesciowa "zabawiala" mi dziecko ![]() odłozyla go do lozeczka i poszla, wytrzymal 2 minuty, teraz usypia w bujaczku (swoja droga bardzo przydatny ), bo ja nie mam sily dzwigac Mateuszka na rekach, boli mnie kręgoslup. Aguska wspolczuje, jak tu sie rozerwac pomiedzy dwojke dzieciaczków, jak jedno i drugie natychmiast potrzebuje mamy. Zdrówka dla Filipka ![]() My poswiecamy tez okolo 10 minut na kapiel, szybko namydlam małego , troszke lezy w wodzie i fru z wanienki, ale to dlatego ze moje dziecko jest nerwuskiem i dlugo nie polezy spokojnie. Ja na okres wciaz czekam, ciekawa jestem kiedy dostane, bo ja sciagam mleczko Mateuszkowi , ale nie regularnie i czasem sa dluzsze przerwy, wiec w sumie powinnam pewnie niedlugo dostac. Ja mleczka na dobe odciagam srednio okolo 600- 700 ml, reszte dokarmiam. Gosia doskonale cie rozumiem, ja przez to sypiam w nocy, chyba mi psychika siada i wieczorami jak mały płacze przez brzuszek nie daje rady, ostatnio płakałam razem znim i troche krzyczalam do niego, straszne wyrzuty sumienia miałam, ze jego boli, a ja jeszcze krzycze i sama placze a nic mi przeciez nie jest.Czasami brak mi cierpliwosci. Mały jeszcze spi a mnie sie tak chce spac,ze ledwo zyje, ale boje sie klasc ,bo zawsze jak sie poloze to on sie budzii wtedy jeszcze gorzej sie czuje taka rozespana.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-05-18 o 16:45 |
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dopiero teraz bo dzisiaj tż miał wolne i pojechalismy do Poznania między innymi pokazać Anię u nas w pracy Wszyscy się nią zachwycali a ja rano umyłam włosy zrobiłam makijaż ubrałam spodnie fajną bluzkę przede wszystkim nieciążową ubrałam szpilki i czułam się świetnie. W pracy było sympatycznie wszyscy mi gratulowali córeczki oraz tego jak wyglądam . A teraz nie mogę dojść do siebie po tym Poznaniu bo już odzwyczaiłam się od takich jazd Ale fajnie jest móc się na chwilę oderwać
|
|
|
|
#4146 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta czesc w wodzie mila jest ale za dlugo nei trwa, do kosmetyki Ania ma juz mniej cierpliwosci. Ale i tak jest o niebo lepiej od keidy kapiemy po jedzeniu, wczesniej to byl jeden wielki ryk. A teraz jedyne co nam groz to ulanie ![]() Ewelajna, dzielna jestes ze tak wszystko ogarniasz bez TZ. Ja bym sie bala sama zostac, choc w teorii zajmuje sie mala 22h. Ale wiadomo sama obeznosc kogos obok pomaga, plus TZ gotuje, czasem odbeknie mala itp. Teraz probuje nieskutecznie uspic Matylde w lozeczku ale co kilka minut wrzask. Poddaje sie-pakuje ksiezniczke do gondolki i spacer! A propos spacerkow o ktore wczoraj Jolka pytala, u nas sa codziennie bez wzgledu na pogode, i czesto az dwa. No bo jakbym sie na pogode ogladala, to nie wychodzilabym prawie wcale bo u nas bardzo czesto pada Hehe, ja tez czasem 2 razy spaceruje, z tych samych powodow Dzis nawetCytat:
I u mnie pora budzic Anusie na podwieczorek (ponazywalam jej karmienia dzienne - 1. sniadanie, 2, sniadanie, lancz, podwieczorek i koalcja ) |
|||
|
|
|
#4147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teściowa ma 66 lat i nie za bardzo już ma siły zajmować się maleństwem ale mój tż dzisiaj stwierdził że może przez zimę poprosi aby jego mama zajęła się Anią będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Ona zasypiając sobie tak głośno stęka a nawet przez sen. Jakby coś ich bolało to podejrzewam że darliby się w niebo głosy![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Zia, dzieki ale bylam sama tylko niecale 2 dni. Za pierwszym razem maz odmowil wyjazdu, a bylo to chyba 3 czy 4 tyg temu...Gdy teraz ponowili propozycje, to po przedyskutowaniu powiedzialam Mu, ze jakos dam rade, choc wiadomo, ze wizja bycia samej zdanej wylacznie na wlasne sily nie usmiechala mi sie.
Ale dalysmy rade i gdzie tak za 2 h TZ bedzie juz w domku Tymczasem Matylda spi, odbylysmy dosc dlugi spacer, oczywiscie w deszczu-mrzawka bo mrzawka ale deszcz musi byc heheZapomnialam dodac, ze Matylda zaczela czesciej robic kupki-raz po 5 a wczoraj po 3 dniach przerwy! Nigdy bym nie pomyslala, ze takie cos bedzie mnie tak bardzo cieszyc a jednak ![]() Nowaken, to musi byc fajne uczucie ładnie sie ubrac, szpilki i pojechac gdzies poza dom. Ja na codzien niestety wybieram opcje dres i wygodna bluzka do karmienia, o makijazu juz nie wpsomne...Ale zamierzam wkrotce wybrac sie na jakies odziezowe zakupy a TZ przypilnuje Matyldke w domu. Mam zamrozone porcje mleczka wiec nie bedzie wymowek ze tatus nie ma cyca hihi |
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dresów nienawidzę teraz muszę kupić sobie sukienkę albo coś eleganckiego na chrzciny i na imprezę rodzinną na 25 maja a przed pójściem do pracy się ubiorę na nowo bo mi tż obiecał że dostanę na to fundusze
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny! Tyle dziś napisałyście a ja nie mam sił nadrabiać. Byłam dziś w Konsulacie po Paszport Andrei i postanowiłyśmy z mamą jeszcze pojechać na Las Ramblas, bo dawno nie byłam. Nakarmiłam Andreę w Konsulacie i pojechałyśmy Metrem do centrum. Andrea ładnie przespała całą drogę. Nie ma to jak sen w wózeczku na "świeżym" powietrzu
. Później w drodze powrotnej do domu musiałam ją karmić w autobusie - hardcore . Nałaziłam się aż nogi mnie bolą.---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Oglądałam zdjęcia na mailu. Ale nasze dzieciaczki rosną
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama zrobiła mi dziś bardzo przyjemny masaż pleców czuję się nieco lepiej (poproszę o taki codziennie ).Przed popołudniowym karmieniem Ewelinka chwilę ze mną "pogadała". W sumie raczej z aparatem, zaczął się jej bardzo podobać. I chyba założę album "Wszystkie śmieszne minki Ewelinki" DSC07397.jpg
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca - Ewelinka PRZESŁODKA
Karmienie hardcore głównie dlatego, że na dziurach musiałam zapierać się ramieniem, żeby Andrea nie uderzyła się główką w ścianę . Ludzi już dużo nie było więc nie miał mnie kto oglądać ..zresztą - dziecko ważniejsze .
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zadomowienie
|
Tikki to ładną wycieczkę sobie zrobiłyście
![]() Karolca Ewelinka jak zwykle słodzinka Ciekawe co tam u Gosi? |
|
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problem... moja Hania ma jakieś takie napady płaczu i wygląda, ze to brzuszkowe. Nie są regularnie o jakiejś konkretnej porze i czasem są w okolicach południa, czasem tak ok 19-20 a dzis się nam przydarzyło ok17. Ten płacz jest straszny, Malutka się zachodzi wręcz i ja płaczę razem z Nią... Najczęściej płacz jest ok pół godziny do godziny po karmieniu - więc raczej nie z głodu, no i ładnie się Hani odbija kilkakrotnie.... Po godzinie takiej męki i próbach uspokojenia na rękach, na brzuszku, masując brzuszek, robiąc rowerek... po prostu przystawiam do piersi i wszystko jak ręką odjął... Hania zasypia spokojnie i śpi wtedy dość długo.... Tak sobie pomyślałam, że jutro to chyba jak tylko się zacznie od razu ją przystawię...
Wszyscy mi mówią, że to taka samonakręcająca się spirala i że Mała po takim karmieniu dodatkowym będzie jeszcze bardziej płakać, a Ona jednak zasypia... Od prawie tygodnia podajemy Jej espumisan, bo po koperku była tragedia - mam wrażenie, że to właśnie koperek ją tak rozregulował i w zasadzie od kiedy pierwszy raz wypiłam koperek, to Maleńka mi tak płacze... A tak w ogóle, to my właśnie dziś skończyłyśmy miesiąc A mój Mąż wyjechał na weekend służbowo i wraca dopiero w niedzielę i boję się, że sobie nie poradzę jak mi tak Hania będzie płakać, bo psychicznie wysiadam podczas takiej sesji płaczowej |
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Hanię pobolewa brzuszek dlatego płacze. Antek płakał codziennie od 17 do kąpieli czyli do koło 19.
|
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dopiero pierś okazała się zbawienna (smoczka nie chciała ssać). |
||
|
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh to faktycznie hardcore! Ja poki co poza domem to karmilam Anie u znajomych w domach i w aucie na parkingu 2 razy. W moim miescie sa podobno pokoje dla matek karmiacych we wszystkich wiekszych centrach handlowych, trzeba bedzie obczaic przy okazji. |
|
|
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy sen Morfeuszka w dużym łóżku
![]() Chyba mu dobrze.. |
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka wspolczuje problemow brzuszkowych.
U nas problem ze sluzem na razie zniknal. Mam nadzieje ze na dlugo, bo nie moge patrzec jak moj Malutek sie meczy a ja nieumiem jej pomoc . Ona biedna tak przez 1-3 dni ma zatkany nos i gardlo i jak je to kilka razy wymiotuje tym sluzem. Masakra! Co do karmienia - dobrze ze piersi mamy zawsze przy sobie
|
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Tikki to długo ją trzyma z tym śluzem...bidulka..
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Flower jak slodko spi Morfeuszek...w koncu Morfeusz to bog snu z tego co sie orientuje.
Oj dlugo ja trzyma i to powtarza sie raz na jakis czas.Zia u mnie tez sa takie pokoje, ale nie bylam blisko centrum handlowego. Jest w takim pokoju umywalka, przewijak, wygodny fotel i mikrofalowka. |
|
|
|
#4164 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja mam troche podniesione ksiazkami. Cytat:
Gratulacje miesiaca ![]() Eryk ma dzis imieniny ![]() Ale miala mata przyjsc do dzis i nie przyszla ![]() Poczekam do poniedzialku,jak nie dojdzie bede pisac do nich. to mial byc prezent na imieninki dla Eryka ![]() Byla Health Visitor i Eryk wazy juz 4280,duzy z niego facet ![]() Reszte napisze zaraz w klubie.
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sobie "półleżę" opieram Ewelinkę o zgięte nogi.
Podałam jej ręce, trzymała się... i podniosła do siadu
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I najlepsze życzenia imieninowe dla NIegoA espumisan nie wiem czy działa czy nie... położna powiedziała, że tak naprawdę na efekty trzeba czekać ok tygodnia więc czekamy... nasze problemy brzuszkowe zaczęły się w ubiegły piątek, bo moja mama doradziła mi herbatkę z koperku na wszelki wypadek gdybym wprowadziła do jedzenia coś, co Hani mogłoby nie posłużyć... no i nie posłużył... koperek I od piątku raz dziennie mamy donośny płacz, na który nic nie pomaga - ale jak teraz widzę, zawsze w końcu przystawiałam Małą do piersi i wtedy wszystkie bóle znikały. Po karmieniu ładnie odbijała i po zmianie pieluszki bardzo szybko zasypiała... |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doczytalam juz ze mama nadal u Ciebie ![]() Brawo za karmienie w autobusie Flower - brawa dla malego Morfeuszka ![]() Katarzynka, moja pediatra twierdzi ze hustowanie bardzo pomaga na kolki! Lagodne kolysanie dziecka brzuszkiem do brzucha matki masuje i pomaga gazom sie uwalniac, plus dochodzi bliskosc , ktorej dziecko wtedy potrzebuje. Moze warto to rozwazyc i sprobowac? No i jeli dziecko butelka karmione to butelki dr brown sa podobno najlepsze. A pozatym to jest kilka lekow na kolki w sprzedazy i trzeba je wyprobowac zeby trafic w ten , ktory akurta pomaga Twojemu dziecku. Mam nadzieje ze znajdziecie sposob na ten maly biedny brzuszek ![]() Karolca, sliczna masz Ewelinke Gosiu, lepiej sie czujesz? A moj tz dzisiaj wyszedl z Viki na spacer i mowi idz si poloz i sobie odpocznij, a ze mnie glowa bolala to chetnie skorzystalam, jak przyszedl do domu to dostalam kwiaty ![]() A potem wyciagnal spod wozka czteropak piwa Czyli przygotowal sobie mnie, znaczy zmiekczyl zebym o piwo nie marudzila ![]() Ale zrobil grilla i ziemniaczki pieczone w piekarniku, wiec zasluzyl sobie! Faceci sa przewidywalni
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-18 o 21:17 |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak patrzę na moje notatki a dzisiejszego dnia i widzę, że przed tym atakiem płaczowym była dłuższa przerwa w podawaniu espumisanu - może to jest powód i wczoraj też po dłuższej przerwie. Bo szkoda mi wybudzać Małą, żeby Jej podać espumisan.A tak swoją drogą, to mały lekoman mi rośnie, bo witaminki i espumisan zjada z wielkim usmiechem na twarzy i tak jakby czeka na jeszcze |
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Kaja ma zdjęcie z identyczną pozą, tylko do góry trzyma lewą rączkę
Się dobrali ![]() Tikki całuski dla Twojej Córeńki, oby się już nie męczyła! gkatarzynka współczuję płaczu i męki córci, moja tez czasem tak wierzga, że mnie podrapie.. Oby brzuszek już nie bolał! Dziś pierwszy raz obcięłam Jej pazurki (dopiero na tyle urosły) ale i tak są ostre. Desia hehe nieźle z tym Twoim Tż, ale dobrze, że o kwiatkach pomyślał! Mógł w sumie tylko piwo kupic Trzeba docenic I jeszcze jedzonko zrobił! Brawo
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-18 o 21:59 |
|
|
|
#4170 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Ewelinka zdolna dziewczynka, ale mnie to nie dziwi, wszystkie Ewelinki sa takieCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

)
i pomysliscie,ze zwariowałam. Jednak ja sie tak ciesze,bo oznacza to,ze albo moje tygodniowe nauki daly rade, albo poprostu Mlody sie ogarnia

).
. Ludzi już dużo nie było więc nie miał mnie kto oglądać