|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
powodzenia ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-05-18 o 11:34 |
||
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gubię się i nie wiem co macać hahah
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
oj dziewczyny, od tych waszych opowiesci to ja sie czuje im lepiej tym gorzej
juz bym chciala, zeby sie cokolwiek dzialo - jakies klucia, bolenia, krawienia moglyby oznaczac, ze cos sie dzieje a tu z tydzien od owulki i nic... chociaz w tym miesiacu to nawet ona przeszla bez objawow i tylko po dacie sie domyslam...
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wujek Google pomoże o każdej porze...( o mój Boże ) , wiec GO zapytaj
|
|
#2045 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
o impantacji ostatnio czytałam, bo też miałam wyraźny dołek w temperaturze około 7 dpo. Ponoć implatancja u większości kobiet zachodzi pomiędzy 7-10 dniem po owulacji. Trzeci dzien to moim zdaniem zdecydowanie za wcześniej. Zapłodniona komórka wówczas wędruje sobie jeszcze i jeszcze nie zagnieżdza się. No i przy implatancji może również wystąpić lekkie plamienie. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Tutaj znalazłam ostatnio dobrą instrukcję w jaki sposób macac szyjkę macicy http://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pyta...macicy,42.html Ja już zaczynam powoli to ogarniać. Potrzeba kilku dni aby zacząć widzieć różnicę. Teraz potrafię wyczuć różnicę w wysokości i twardości. Nie mam pojecia kiedy jest otwarta a kiedy zamknięta...I ważne żeby macać zawsze w tej samej pozycji (to jest wazne jesli chodzi o zmianę wysokości). Zreszta poczytaj sobie sama. Ładne te Twoje rzeczy! Ale masz talent... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
))bardzo za każde miłe słówko!!!!
|
|
|
|
#2047 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=kwitka13;34196395]mnie do zrobienia testu skłoniła szyjka macicy, zawsze przed okresem miałam długą i twardą a w ciążowym cyklu była taka jakby pulchna.... pisałam o tym wcześniej. Jeśli dobrze znasz swój organizm to wyłapiesz takie sygnały przed zrobieniem testu.
powodzenia[COLOR="Silver"] Ach ja też czytałam że w ciąży szyjka jest rozpulchniona. Ale nie wiem czy to tak odrazu można wyczuć? No i jest więcej białego śluzu ponoć. |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to wolałabym ich właśnie nie mieć, tym bardziej, że moje są w sporym % na pewno związane z endometriozą. Właściwie 2 połowa cyklu to ciągłe kłucia jajników na przemian. I mimo tego, że wiem to, to się czasem niepotrzebnie nakręcę ...
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po raz pierwszy
kurcze chcę podziękować wszystkim dziewczynom które tak niesamowicie pozytywnie i skutecznie potrafią i chcą potrafić wspomóc dobrym słowem i pozytywnym myśleniem,wiarą i nadzieją.![]() dodam że od wielu lat przyjmuje leki na niedoczynność tarczycy i boję że że to może mieć związek chociaż od długiego czasu utrzymuję hormony tarczycy w normie.Test robiłam tydzień temu teraz mam blokadę przed zrobieniem kolejnego żeby znów sie nie rozczarować Edytowane przez NiteczkA696 Czas edycji: 2012-05-18 o 14:27 Powód: błąd w tekście |
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
hej Niteczko!
Witamy w klubie. Ja dopiero zaczelam sie starac i nie mam jeszcze takich doswiadczen jak Ty. Ale wyobrazam sobie jak sie czujesz, bo ja tez nie chce sie rozczarowac, dlatego staram sie nie schizowac. i mysle, ze bedzie co bedzie. co do lekow na tarczyce to nie wiem, chyba najlepiej zapytac sie specjalisty. ja jestem po 4 latach brania pigulek, takze tez mam pewne obawy, ale jestem pozytywnie nastawiona i mam wiare! |
|
|
|
#2051 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, dziwnie się czuje. Jestem już po @, która nawiedziła mnie 13 maja a ciągle mam takie bóle jak przed. Lekkie skurcze i jakby ciągnięcie w dół. To dziwne
. Wie ktoś może czemu? Już nie mam krwawienia. Co się dzieje z moją macicą ? Kurczy się jeszcze bardziej??? A może usycha?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Doświadczenia z tarczycą nie mam, ale może warto iść na betę, ona jest bardziej wiarygodna niż test.
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyna.
jesteście? czy zajęte jesteście staraniami? )kto dziś się postarał, ręka do góry! |
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Na partnera muszę poczekać, wróci dopiero za tydzień. Tymczasem może i kąpiel pomoże, samotna...kąpiel. Ale za nim tęsknie. Trudno, trzeba czekać, żeby móc się w niego wtulić. Powiem Wam, że uwielbiam zasypiać przytulona do jego pleców. Bardziej niż jak on się przytula do moich. Jak spię za nim to czuję się taka bezpieczna, jakby on chronił mnie przed całym złem, ochraniał, nic złego mi się stać nie może. Buuuu...niech już będzie za tydzień.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
a mój chrapie i czasami ciężko spać wtulonej bo mi do ucha chrapie hahaha
)
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
hello wieczorową porą
ja to muszę poczekac 3 miesiące na swojego ![]() i brak @ nadal,delikatne brudzenie,ból piersi ![]() ![]()
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja może czuje te skurcze dlatego, że pije ziółka na owulacje???
|
|
|
|
#2058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bete robiłam 9 dni po stosunku i nic test zrobię w nastepnym tygodniu jak nie rozkręci się podejrzewana przeze mnie @ |
|
|
|
|
#2059 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny !!
![]() Zniknęłam na chwilę ale jestem na bieżąco ![]() Moja beta wyszła 70 więc jest ciąża i mam się w przyszłym tygodniu zgłosić do gina. Trochę dziwnie ale oprócz tego bólu brzucha i duuuużych piersi (doczekałam się - zawsze mówiłam że są małe i stało się ) nic takiego przełomowego się nie dzieje.Do starających się i czekających na nie przyjście @ Moje drogie, może powiem to co każda wie ale może warto przypomnieć : Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na ciąże, więc nie warto doszukiwać się WSZYSTKICH prawdopodobnych objawów. Ja tak na dobrą sprawę to miałam tylko dwa (biust i brzuch) a sama przed zrobieniem testu pytałam się o śluz - jaki powinien być bo u mnie nie było w ogóle więc już myślałam że po ptaszkach a tu następnego dnia zrobiłam test i były II kreski ! I jeszcze co do testu to też był psikus bo zrobiłam go około 2 dni przed spodziewaną @ i na wynik pozytywny wyszedł dopiero po około 10 minutach. Najpierw była tylko jedna - myślę sobie - trudno, spróbujemy kolejny cykl. Odłożyłam test do szafki, umyłam włosy i pomyślałam że jeszcze raz zobaczę czy na pewno ![]() a tu psikus ! był II tylko jedna jasna ale widoczna. Spanikowałam bo pomyślałam że to może dlatego że minęło więcej niż 5 min ale poszłam na betę i potwierdziła Więc może dlatego że wcześniej zrobiłam to test potrzebował pare minut więcej żeby się oswoił z drugą kreską ![]() Życze Wam moje miłe alby każdej z Was się udało, bo wszystkie będziemy wspaniałymi mami ![]() Jeszcze nie powiedziałam mojemu Synowi że będzie miał rodzeństwo ... Jedynak zmieni się w starszego brata - teraz dużo się zmieni ale mam nadzieję że się ucieszy ![]() Powodzenia, i do roboty Miłego weekendu - oby owocnego ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Aaaaa i wiem jeszcze co miałam dodać : Że ten ból brzucha to nie jest tak jak boli przed okresem to jest tak jakby ciągnęło do dołu tak jakby coś się naciągało napinało a nie taki ból ból... nie wiem jak to wytłumaczyć ale to jest inaczej - przynajmniej w moim przypadku, a jeżeli chodzi o piersi to one też nie bolą bolą tylko zrobiły się większe i tak jakby napęczniały, a nie tak jak przed okresem, że robiły się duże ale przy dotyku bolały, a teraz są taki twarde i jakby nadmuchane - i pojawiły się ze dwie taki duże żyły prowadzące do nich takie które widać bez specjalnego przyglądania się. Chyba udało mi się jakoś sprecyzować te objawy. Może będą jakoś podpowiedzią dla Was ))
|
|
|
|
#2060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz wszystko identycznie jak u mnie
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry w piękny słoneczny weekendowy dzień
![]() ![]() ![]() u mnie brak @ czekam..... |
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do objawów prawda .. ja np mam normalnie w każdym cyklu białego gluta w 2 fazie cyklu a żyłki też mam ciągle widocznie więc na początku podkręcałam się na maksa .. więc jeśli jakimś cudem zajdę to będę musiała szukać innych objawów i całkiem możliwe, ze nie znajdę
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
witam witam
)naczytałam się djmoniski i teraz patrzę na siebie i myślę, że czy mam takie objawy czy mi się tylko zdaję. czy mam większe piersi czy sobie wmawiam, czy bolał mnie brzuch czy nie. okres mam dostać za niby tydzień, więc poczekam i przestane sobie wmawiać ![]() cieszę się z wami dziewczyny, że macie już ziarenko pod sercem! |
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie też próbuje jej to powiedzieć, że może jest zafasolkowana. Poczekamy Aniu, zobaczymy. Bo coś mi to podejrzanie wygląda. Oczywiście w stronę ciąży. Ale może faktycznie się nie nakręcaj, będzie - to fajnie, a jak nie to przynajmniej nie będziesz nakręcona i nie będzie aż tak żal. Tak sobie myślę. I 3mam kciukasy za fasolkę!!! ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A ja sobie grzecznie pije wieczorem ziółka Także trzymam się swojej wersji, że na razie nie chcę być w ciąży. Bo jak się nie chce to się ma, no nie? Przewrotność natury hi,hi.
|
|
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jesli nie boli to i tak caly czas go czujesz, jakby ktos go trzymał.. heh nie da sie wytlumaczyc, taki bol ze ja myslalam ze mam jakas bakterie skoro nie tyle ze boli co czujłam go caly czas. A jak sie zdenerwowałam to myslalam ze mnie rozsadzi.. niestety nie wiedziałam że jestem w ciazy ![]() Cytat:
Zreszta u niej wszystko identycznie jak u mnie wiec nie dziwne, a przeciez ja fasolke mam
|
||
|
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
Heja
![]() Cześć nowym ![]() Anna trzymam kciukasy, jak Wam udało sie na widzeniu, to piekna sprawa, tak się wbić w odpowiedni moment Mąż jak wróci to już byłabyś z widocznym brzuszkiem ![]() ![]() ![]() Isia my Cie tulimy zamiast meża (póki co ) , gadamy wspólnie - tymczasem czas leci jak oszlały a i tak najważniejsze, ze siebie macie i już nie długo się widzicie, więc się nie smuć i czekaj Będziecie się witać pewnie bardzo długo i namietnie, a takie rozstania są bardzo pozytywne Nas dzis z rańca wzieło , nawet nie myślałam, czy są płodne czy nie , ale zaraz sprawidziłam w jakim jestem dniu cyklu, bo przecież przypomniałam sobie, iż mówiłyście, że z rana najlepiej ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Acha, życzę miłego słoncznego weekendu!
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-05-19 o 13:09 |
|
|
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uch...też mam ochotę na namiętne przytulanki....ale będzie ogień jak go dopadnę!!!
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Isia dziś 12 dc - ja mam cykle krótkie 24,25 a w tym miesiacu też @ wcześniej przyszła... tak wiec badz co bądz i tak wyszło, że dzis płodne
![]() Ja postanowiłam nie wyliczać dokładnie co do dnia kiedy i jak najlepiej. Szczególnie, iż w czerwcu ruszamy na te wczasy zabukowane przez TŻ i raczej nie byłoby wskazane abym była w ciązy . Tyle, że ze starań nie rezygnujemy (miesiąc dla mnie w tył to już strata kupy czasu) Dlatego nie wyliczam i najwyżej stracimy kasę ale cóż kasa rzecz nabyta, czasami jest czasami jej nie ma - a w zamian bedzie niespodzianka w postaci fasolki ![]() Wiec podchodzimy w tym msc na luzie, a zobaczymy co nam los przyniesie! Nie ukrywam, że już ewentualnie (odpukać w niemalowane ) pogodziłam się, że z wyjazdu nici
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

będziemy przynajmniej wyedukowane, bo nam tu mamusie będą opowiadać o dzieciaczkach 

i nie wiem co macać hahah
juz bym chciala, zeby sie cokolwiek dzialo - jakies klucia, bolenia, krawienia moglyby oznaczac, ze cos sie dzieje a tu z tydzien od owulki i nic... chociaz w tym miesiacu to nawet ona przeszla bez objawow i tylko po dacie sie domyslam...

? Kurczy się jeszcze bardziej??? A może usycha?

Także trzymam się swojej wersji, że na razie nie chcę być w ciąży. Bo jak się nie chce to się ma, no nie? Przewrotność natury hi,hi.
, ale zaraz sprawidziłam w jakim jestem dniu cyklu, bo przecież przypomniałam sobie, iż mówiłyście, że z rana najlepiej
. Tyle, że ze starań nie rezygnujemy (miesiąc dla mnie w tył to już strata kupy czasu) Dlatego nie wyliczam i najwyżej stracimy kasę ale cóż kasa rzecz nabyta, czasami jest czasami jej nie ma - a w zamian bedzie niespodzianka w postaci fasolki