|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34097730]gimli666 - Dzięki za odpowiedź. Trochę się teraz obawiam tego oleju. Mam nadzieję, że umnie będzie ok, bo drogie to było :/ mój najdroższy olej do tej pory.
A próbowałaś nakładać sam olej rycynowy? U mnie ten właśnie jest niezmywalny, a jeśli Khadi jest jeszcze gorszy, to się chyba pochlastam ![]() sam jest troche za gęsty, na moje długie włosy to raczej byłoby dosyc trudno i do tego nie mam pojęcia jak to zmyć
#4832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myję co 2 dni, ostatnimi czasy musiałam każdego dnia(z powodów opisanych wcześniej) i po płukankach włosy są w lepszej kondycji ![]() Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2012-05-14 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Raczkowanie
|
Pisałam wczoraj ale posta nie widzę ...
Od wczoraj drożdżami piwowarskimi się wspomagam. Myślałam, że piekarskie są obrzydliwe, ale tego to z niczym się porównac nie da, blehhh Powiedzcie mi kochane czy robicie jakieś przerwy w braniu CP? Od drożdży trzeba, pokrzywy tez , wcierki wszelakie i zastanawiam się czy przy kuracji CP tez trzeba ? No i jak tam dziewczyny słychać jak rosną ? ![]()
#4835 |
Zadomowienie
|
Hej!
ja mam dziś bad hair day... Dobija mnie wywijanie się tych kłaków we wszystkie strony:/ Jutro sobie nałożę maskę na włosy, bo dziś za późno... a mierzenie za 2 tygodnie. Liczę na większy przyrost w tym miesiącu ![]() ![]() marwel33 od CP też chyba się robi przerwę.
#4836 |
Raczkowanie
|
Tylko troszkę podrosły. Na dzień dzisiejszy odrost 1 cm. Po długości nie mam jak mierzyć bo włosy mam wycieniowane.
#4837 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Podcięłam wczoraj włosy o jakieś 2 cm, co sprawiło, że są już prawie wszystkie wyrównane. Zafarbowałam też włosy, więc łatwiej będzie mierzyć odrost.
![]() Marzę o tym, żeby urosły chociaż o jakieś 5-6 cm. ![]() Startuję od nowa z suplementami i pokrzywą. ![]()
![]() |
#4838 |
Rozeznanie
|
Ja od dłuższego czasu wszystko zaniedbuje i ograniczam się tylko do skrzypu&pokrzywy oraz jakiejś maski, odżywki i szamponu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kamila_Blondi, bo to w ogóle jest bad day dla włosków. Zaczęłam obserwować i widzę, że fazy księżyca mają bardzo duży wpływ na moje włosy, teraz sa totanie nieznośne. Każdy w inną stronę Przestanę je dotykać w skorpionie i rybach. Nacięłam dziś wieczorem pokrzywki ![]() ![]()
![]() |
#4840 | |
BAN stały
|
Cytat:
Także podpisuje sie pod tym, że po Sufrinie włosy znacznie szybciej rosną. Brałam siarkę ale na skórę i głównie skupiłam się na tej części ciała ;-) a tu po paru miesiącach stosowania włosy tak się rozpędziły, że aż fryzjerka dopytywała, co by Sufrin swoim klientkom mogła na szybszy porost polecać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja biorę CP i będę brała przez 3 miesiące bez przerwy ![]()
Zapuszczam włosy ![]() ![]() 02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar 05.05.12 pokrzywa 11.05.2012-11.08.2012 CP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zabijcie mnie
![]() przestałam dbać o włosy - chyba uznałam, że jak to zrobię to łatwiej będzie sobie wytłumaczyć dlaczego są brzydkie ![]() Przestałam pić drożdże, brać suplementy, maski mi się pokończyły i w zasadzie używam samego szamponu Dove i wiecie co - mam takie same włosy jak za pielęgnacji naturalnej ![]() ale może wezmę się za siebie za jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Rozeznanie
|
Brakuje mi już tylko 5 cm do satysfakcjonującej długości! I zastanawiam się, jak często chodzić teraz na podcięcie końcówek.. Jak końce będą przerzedzone, czy systematycznie co 2 miesiące żeby zapobiec zniszczonym końcówkom? I koniecznie muszę kupić jakieś tabletki wzmacniające, może to przyspieszy trochę przyrost, bo teraz uparcie 1-1,5 cm na miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
BAN stały
|
Sufrin zaczełam stosować ponad rok temu, ale to głównie z powodu zmory łojotokowego zapalenia skóry, dlatego w pierwszych 2-3 miesiącach stosowałam dużą dawkę 3 tabletki dziennie, potem zeszłam do dwóch a teraz profilaktycznie biorę po 1, a czasami nawet robię dłuższe przerwy, tak po prostu ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście. Od pokrzywy należy zrobić przerwę. np 3 msc picia 1 miesiąc przerwy. W takim razie też będę brała CP 3 miesiące i później 1 miesiąc przerwy.
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny..Ja tak może nie we właściwym temacie piszę, ale zaryzykuję, bo wiem, że Wy mi pomożecie ;*
Jutro wybieram się na imprezę, w niedzielę na komunię i teraz pytanie, jaką fryzurę mogłabym zrobić z moich włosów, zawsze na takie okoliczności prostowałam lub robiłam loczki prostownicą, ale teraz nie chcę by mi się zniszczyły ![]() Poradźcie coś ![]() Może zrobić przed tym jakieś nawilżenie czy coś i wtedy się nic nie stanie? Mam tylko maskę Dove, odżywkę i szampon z Alterry, olejek Alterra i jakiś tam szampon z silikonami mamy ;p Możecie też dawać zdjęcia ![]() (Mam włosy takie jak na avatarze, no może troszeczkę dłuższe)
#4849 |
Raczkowanie
|
miranda ja bym zakręciła włosy na gumkę na noc albo na skarpetę ewentualnie papiloty (ja nie potrafię spać w papilotach) i upięła z loków koka. Z tej długości włosów bardzo ładne koki wychodzą
![]()
#4850 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
dziękuję ;*
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie dziewczyny, bo ja już nie mam siły
![]() ![]() A może znacie jeszcze jakieś rozsądne cenowo, nie wysuszające, do bardzo suchej skóry głowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...body-wash.html http://allegro.pl/weleda-baby-szampo...339533511.html
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
Mi osobiście pomaga Jantar, którego używam już kilka miesięcy (z zalecanymi przerwami oczywiście) , piję pokrzywę (jeden kubek dziennie) , olejuję, stosuję dużo odżywek i maski. Praktycznie wyeliminowałam sylikony. I z bardzo krótkich są już nawet, nawet możliwe. Chociaż i tak im jeszcze dużo brakuje.
![]()
#4855 |
Zakorzenienie
|
melduje sie na posterunku zapuszczania włosów
![]() ![]()
#4856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
może ci podpasuje
![]() |
#4857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gwen nie pomogę niestety, dla mnie na bez silikonową kurację zbytnio za wcześnie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
Zaciekawiłaś mnie czemu za wcześnie?
#4859 |
Raczkowanie
|
Kamila, jest bardzo ciekawy tym bardziej, że w przyszły weekend będę na wyspach, ale ma w składzie alkohol, który mi nie służy... ale spróbować zawsze można
![]() Kuleczkka, nie zwróciłam na niego wcześniej uwagi w rossmanie, muszę po niego pędzić ![]() Sama próbowałam dzisiaj zmywać olej olejkiem kremowym z ziaji ulga, nie pieni się, ale ma taką konsystencję, którą miło się masuje głowę, zobaczymy jak włosy mi wyschną czy są w ogóle domyte ![]() Marwel33 też mnie zaciekawiłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Hej ja również zapuszczam włosy, praktycznie od kilku lat non stop, jednak efekty średnie. Pod koniec marca ścięłam 10 cm włosów, do długości 45 cm i walczę dalej. Mam nadzieję, że na wątku znajdę jakieś inspiracje i porady
![]() aktualnie mój arsenał w walce o długość to: olejowanie, pielęgnacja bezsilikonowa i bez SLSów, mycie włosów odżywką, częste maski wzbogacane o półprodukty, moje własne psikadełka, wcierka Joanny na skalp, kubek podwójnej pokrzywy codziennie ![]() też mam ten olejek i myłam nim raz włosy i byłam niezadowolona niestety
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.