|
|
#601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Pstryczek84 gratuluje przecinka mamy ten sam termin porodu na 6.01. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wy będziecie chodzić na jakieś ćwiczenia czy coś ?? bo ja w pierwszej ciąży przytyłam prawie 30 kg. i z chudej dziewczyny zrobiłam się kulą toczącą (dobrze że szybko doszłam do swojej wagi
)Macie jakieś plany w tym kierunku ??? |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz staram sie jesc zdrowo i duuuuzo chodzic. Zobaczymy co lekarz powie, ale na pewno bede chodzic na basen |
|
|
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero teraz zaczyna mówić :jak będzie brat/siostra" mieć 7 lat to ja już się wyprowadzę poza tym nie pozwala mi nic dzwigać, co chwile pyta jak się czuję, kupa śmiechu no a co do pracy to fakt, że ja też zawodowo mocno się ostatnio rozwinęłam i troszkę ciężko mi będzie usiedzień na tyłku na szczęście za płotem mieszka moja wspaniała teściowa a w delegacje będę zabierać i ją i maleństwo, wszystko da się zorganizować ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
a teraz... schudłam 1,5 kg od kilku lat regularnie trenuje siłowo, no ale teraz odstawiłam ciężary, mam zamiar zapisać się na fitness dla ciężarnych jak lekarka powie,że nie ma przeciwskazań |
||
|
|
|
#606 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem takim leniem ze szok, mam nadzieję że ciąża obejdzie się ze mną łaskawie i jakoś genetycznie będę wyglądać przyzwoicie
|
||
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, okazało się,że jest inaczej i przysięgłam sobie,że tym nie ma rozpieszczanie tylko muszę trochę ruszyć moje 4 litery |
|
|
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
Te, które na basen chcą - że tak powiem, zatkajcie się tamponem
mnie gin zalecał, zawsze to dodatkowa osłona przed syfami róznymi Z córką przytyłam tylko 9kg, ale większość ciąży byłam aktywna - pracowałam, a tam raczej na tyłku nie siedzę, chodziłam bardzo dużo, codziennie spacery. A potem też zrzuciłam - w 2 tygodnie. |
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34220437]Te, które na basen chcą - że tak powiem, zatkajcie się tamponem
mnie gin zalecał, zawsze to dodatkowa osłona przed syfami róznymi Z córką przytyłam tylko 9kg, ale większość ciąży byłam aktywna - pracowałam, a tam raczej na tyłku nie siedzę, chodziłam bardzo dużo, codziennie spacery. A potem też zrzuciłam - w 2 tygodnie.[/QUOTE] ja za basen dziękuję po tym jak we wrocławskim aquaparku pływał tampon zakrawawiony...... bleeeeeeeeee nigdy więcej |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34220437]Te, które na basen chcą - że tak powiem, zatkajcie się tamponem
mnie gin zalecał, zawsze to dodatkowa osłona przed syfami róznymi Z córką przytyłam tylko 9kg, ale większość ciąży byłam aktywna - pracowałam, a tam raczej na tyłku nie siedzę, chodziłam bardzo dużo, codziennie spacery. A potem też zrzuciłam - w 2 tygodnie.[/QUOTE] Tak trzeba sie zatykać..masz racje Moja siostra przybrała 11 i zrzuciła w sumie w kilka dni....tak jak piszesz po 2 tygodniach nic nie było widac..
|
|
|
|
#611 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- A tak wogóle to dziewczyny...czuję się znów okrutnie..kręci mi się w głowie non stop.. no i te stałe uczucie kaca..
|
|||
|
|
|
#612 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
dziewczyny ciężko za Wami nadążyć tak się rozpisałyście :0Fajnie tak poczytac o kimś kto przeżywa to samo co ja, Powiem Wam że pierwsze huśtawki nastroju mam właśnie za sobą masakra jakaś cały dzień płakałam i kłóciłam się z mężem o pierdołe ehhh On ze mną nie wytrzyma w tej ciąży :P Ogólnie mam dziś nienajlepszy humor zaczęłam się martwić co to będzie jak się Małe urodzi, poza tym moja pierwsza u gin bedzie dopiero 31 maja juz doczekac sie nie mogę - mam nadzieje ze wszystko sie potwierdzi . Troche Wam zazdroszczę tych wszystkich zachciewajek, mdłości itp ja nie mam czegoś takiego i troche mnie to martwi bo czuje tylko balon w brzuchu i zawroty głowy,eeeech panika mnie dopada
|
|
|
|
#613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo damn....zazdrościsz? mdłości? spoko ja chętnie swoje oddam
|
|
|
|
|
#614 |
|
Konto usunięte
|
Ej, no jak to co będzie? Dalsze życie z dzieckiem i tyle
![]() Słuchaj, naprawdę AŻ tak bardzo, jak to sobie wyobrażasz, życie się nie zmienia. Wbrew pozorom większość znanych mi noworodków spokojnie śpi, je, sra, śpi, je sika... Pewnie, że są i dzieci absorbujące. Ale pomyśl, ile my teraz ułatwień mamy. Pralka, mikrofala (do podgrzania mleka czy wody), pampersy, super żelazka, żarcie gotowe... Milion zabawek i ułatwiaczy dodatkowych. A jak ci się egzemplarz mocno tulaśny trafi, to kupisz chustę i już ![]() A ja sobie powspominałam i zapisałam, co to w torbie szpitalnej brałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html |
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34221749]Ej, no jak to co będzie? Dalsze życie z dzieckiem i tyle
![]() Słuchaj, naprawdę AŻ tak bardzo, jak to sobie wyobrażasz, życie się nie zmienia. Wbrew pozorom większość znanych mi noworodków spokojnie śpi, je, sra, śpi, je sika... Pewnie, że są i dzieci absorbujące. Ale pomyśl, ile my teraz ułatwień mamy. Pralka, mikrofala (do podgrzania mleka czy wody), pampersy, super żelazka, żarcie gotowe... Milion zabawek i ułatwiaczy dodatkowych. A jak ci się egzemplarz mocno tulaśny trafi, to kupisz chustę i już ![]() A ja sobie powspominałam i zapisałam, co to w torbie szpitalnej brałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html[/QUOTE] dokładnie..take it easy
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34221749]Ej, no jak to co będzie? Dalsze życie z dzieckiem i tyle
![]() Słuchaj, naprawdę AŻ tak bardzo, jak to sobie wyobrażasz, życie się nie zmienia. Wbrew pozorom większość znanych mi noworodków spokojnie śpi, je, sra, śpi, je sika... Pewnie, że są i dzieci absorbujące. Ale pomyśl, ile my teraz ułatwień mamy. Pralka, mikrofala (do podgrzania mleka czy wody), pampersy, super żelazka, żarcie gotowe... Milion zabawek i ułatwiaczy dodatkowych. A jak ci się egzemplarz mocno tulaśny trafi, to kupisz chustę i już ![]() A ja sobie powspominałam i zapisałam, co to w torbie szpitalnej brałam: http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html[/QUOTE] Ooooo skarpetki..rodząc w styczniu skarpetki to dobra rzecz!
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Marsi11 ja się podpytywałam syna czy chciałby mieć rodzeństwo, a on na to że nie bo by mu zajadał Lego i ryczałby w nocy, ale jak mu powiedziałam że był by najlepszym starszym bratem na świecie to go to trochę zastanowiło i powiedział że może i by chciał ale brata
ale myślę że będzie ok bo wszyscy jego najlepsi kumple mają rodzeństwo więc chyba będzie ok.A co do ćwiczeń to ja też chyba będę chodziła na jakiś fitness dla ciężarnych bo basen odpada bo mam uczulenie na chlor i jakoś nie mam zaufania do basenów ale zobaczę jak to będzie. Ja na wstępie przytyje pare kilo bo rzucam fajki więc siłą rzeczy coś przybędzie. Pijecie jeszcze kawę ??? |
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Padam po imprezie.. Najgorsze, ze nikt nic nie wie jeszcze to sie nachodziłam, nadzwigałam.. Na szczęście wszystko dobrze.. I wczoraj wieczorem mozna było sobie odpocząć.. Mąż kochany poczytał córce i git ![]() Co do tycia w ciążźy to ja w pierwszej też przytyłam az 22 kg powiedziałam sobie, że nigdy więcej.. Nawet jeśli w tej ciąży będą też takie koplikacje - nie pozwole sobie na takie dogadzanie.. za długo potem dochodziłam do poprzedniej wagi i wymagało to naprawde sporo pracy..Maksika moja córa wręcz przeciwnie - od roku wypytuje nas kiedy bedzie miała małą siostrzyczke.. więc myśle, że będzie dobrze.. Coraz więcej bawi się i "zajmuje" roczną kuzynka - naprawde na urodzinach byłam z niej dumna.. Najstarsza ze wszystkim i jakoś to ogarnęła maluchy ja obsiadły przytulały się do niej.. A co do kawki to ja jakoś nie mam ochoty samo mnie odrzuciło..
Edytowane przez baska201 Czas edycji: 2012-05-20 o 08:18 |
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
No widzisz, tylko jednak z dziewczynkami jest inaczej - zabawa w domek, rodzinkę itp
Ale jakby nie było to masz szczęście że tak pozytywnie
|
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dołączyłam do chorych mam - "gula" w gardle, lekki katar - złe samopoczucie......a dziś chcemy powiedzieć rodzicom
|
|
|
|
#621 |
|
Konto usunięte
|
No to powiecie, ew. napiszecie na kartce jakbyś głos straciła
![]() Mnie rano muli lekko, no i - przestaje mi kawa smakować. Z córką też tak miałam, przez pierwszy trymestr kawa była niesmaczna, za to pochłaniałam herbatę z cytryną A dzisiaj teściowy obiad, bo z nimi mieszka szwagierka i córka, która ma urodziny dzień po mojej (ale 11 lat kończy) no i torcisko ma być. A w ogóle jak mała się urodziła, to tamta zazdrosna! ogromnie. Aż w szoku byłam. I wiecie kiedy minęło? Gdy Agu zaczęła chodzić. Chyba starsza przestała się obawiać, że to to takie małe i pełzające a teraz luz, bawi się, a jak jeszcze koleżanka przyjdzie to ja dziecka nie mam I bardzo miło rok temu mi było, gdy już po naszym roczku, który robiliśmy, teściowa jeszcze u siebie tort upiekła i na połowie napisała lata mojej, na drugiej połowie lata starszej
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Chciałabym się przyłączyć do wątku
![]() OM 22.04.2012, pierwszy cykl starań, dzisiaj zaczęłam 5 tydz. od początku czułam, ze to już jest to bladą kreseczkę widziałam już tydzień temu. W poniedziałek zrobiłam betę a we wtorek odebrałam wyniki z wielkim bananem na twarzy pokazałam je mężowi Pozdrawiam Was wszystkie. Co do kawy, to rano piję słabą rozpuszczalną z mlekiem, no i czasami po południu się zdarza też rozpuszczalna z mleczkiem Ogólnie jestem niskociśnieniowcem (ok. 100/60 , 90/55 itd.) i mam nadzieję, ze nie szkodzi to dzidzi.
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Heya
![]() Wczoraj z moim TŻ przekazaliśmy wieści haha wszyscy ucieszeni, moja mama jeszcze w szoku ale jest dobrze ) co do ćwiczeń, ja wcześniej codziennie biegałam 4-5 km, zapytałam panią dr czy mogłabym no ale niestety nie, lepiej dmuchać na zimne, mimo wszystko zamierzam się zapisać na jakieś ćwiczenia ale to dopiero po sesji czyli gdzieś pod koniec czerwca;/ no ale.. ja zamierzam się odżywiać zdrowo( chociaż i tak jem w miarę zdrowo) , umiem nad sobą na szczęście panować, do słodyczy mnie nie ciągnęło nigdy.. teraz też nie i mam nadzieje że to się nie zmieni, gorzej będzie w święta BN hahaha ojj wtedy to nie ma u mnie czegoś takiego jak umiar ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Witaj w gronie mamusiek zimowych ehehe
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczęta, nie było mnie kilka dni i NA PEWNO Was nie nadrobię bo naprodukowałyście ponad 300 postów! :P Szalone
![]() Ja już po wizycie u gin, dostałam skierowanie na morfologię , mocz i glukozę, grupę krwi mam na wypisie ze szpitala więc nie potrzebowali. USG dopiero w czwartek. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() na razie nie mam planó na aktywność w ciąży, przed ciążą jeździłąm sporo na rowerze ale teraz troche sie boje. Może basen a powiedzice mi czy którąś z Was też tak "wywaliło" - ja mam brzuchol jak z Wojtkiem w 4 m-cu !!!! czyżby mi się tyle wody w organiźmie zatrzymało czy jak? ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Acha! i możecie mi wpisać na pierwszej stronie - TP 19.01. |
|
|
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już na tyle spuchłam że nie mogę sie dopiąć !!!! szok!!!!
dziewczyny dostałyście jakieś witaminki? mnie kazał lekarz kupić Pharmaton Matruelle. W pierwszej ciąży brałam tylko kwas i żelazo. |
|
|
|
#627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też się wydaje że spuchłam spodnie juz mam przyciasnawe, a co do witamin mi kazał gin kupić kwas i witaminy dla kobiet w ciąży ale nie mówił jakiej firmy konkretnie. a ja od jutro za tydzień mam wizyte juz sie doczekać nie moge, mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze i zobacze serduszko |
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
czy można się dołączyć ? zdrówka dla wszyskich styczniowo-lutowych mamuś ja pewnie na lutego bo owulacje miallam 4 maja
|
#630 | |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak się dziś czujecie? bo ja to cały dzień bym przespała
dopiero teraz wypiłam małą kawe rozpuszczalną z mlekiem i jakos mi pomogło---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Widzę że zaczyna nas coraz bardziej przybywać ![]() aniolekKB i djmoniska witajcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, widziałam moje Maleństwo ("Przecinek" jak Go nazwala p. Doktor
) i Jego serduszko
mamy ten sam termin porodu na 6.01. Pozdrawiam.

powiedziałam sobie, że nigdy więcej.. Nawet jeśli w tej ciąży będą też takie koplikacje - nie pozwole sobie na takie dogadzanie..