|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Utrzymanie
Przytycie Redukcja
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziekuje
... ale jestem najedzona przynajmniej ![]() ok , koniec offtopu ! jeszcze raz dzieki !
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
Moje U ( zerknie ktoś ?
) :śniadanie : owsianka ( 5 porządnych łych płatków na szklance mleka 2%) z jabłkiem i paskiem gorzkiej czekolady, kubas capppucino II śniadanie : jogurt nat. wymieszany z kakao,jabłko, marchew xxl, 100g twarogu Obiad : micha pożywnej ogórkowej z parówką, szklanka soku pomidorowego, wpadło kilka plastrów szynki Podwieczorek : kubek gęstego budyniu czekoladowego, jabłko, 2 marchewki Kolacja : chyba będą 2 kromki razowca z masłem, szynką, żółtym serem, ogórkiem i pomidorem, reszta -100g twarogu |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I płatki ryżowe z serkiem wiejskim, płatkami zdrowy błonnik, 1/2 duzego zielonego jabłka, cynamonem i rodzynkami II 3 kromki chleba z soją, jajecznica z 2 swojskich jaj z łososiem, ogórki z cebulką i śmietaną, kilka domowych owsiano-ryżowych kokosanek III micha łazanek z kapustą IV 3 słodkie bułki irlandzkie z cynamonem, duży lód w rożku z orzechami i sosem czekoladowym V 3 kromki sojowego z sałatą, serem topionym w plastrach z pieczarkami, łososiem, pomidorem, szczypiorem i cebulką Dzisiaj domowe wypieki
|
#156 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Domowe wypieki - najlepsze!
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
||
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze lekkie R
I- jajecznica z dwóch jajek na teflonie z groszkiem i parowaną marchewką, 3 pieczywa chrupkie błonnikowe II- serek wiejski 3%, mała miseczka truskawek III- pierś z kurczaka z grilla beztłuszczowego ( wcześniej marynowana w oliwie z oliwek, soku z cytryny i przyprawie gyros), 3 łyżki ryżu, groszek z marchewką na parze (sporo) IV- pół miseczki truskawek V- tost z pieczywa pełnoziaristego z serem żółtym light do picia woda źródlana 1,5 litra |
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Ervisha, pyszny jadłospis!
![]() mój dzisiejszy (U/R) I duży tost z białej bułki z plastrem sera (straszną ochotę miałam :P), kiełbaska na ciepło, ketchup, musztarda jabłko II kasza gryczana z sosem gulaszowym ( z warzywami) na kurczaku, ogórki kiszone; gryz kit kata III pół dużego jogurtu truskawkowego z dosypaną garścią płatków i trochę fistaszków IV jajecznica na maśle z dwóch jaj, marynowana papryka albo coś podobnego, jeszcze nie wiem, na co będę miała ochotę Wiem, że nie wygląda to na typową redukcję, ale tracę na tym ok. 0,5 kg tygodniowo i takie tempo mi odpowiada, poza tym nie chcę spowalniać metabolizmu, bo w końcu udało mi się go troszkę podkręcić
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Moje P
I Muesli- domowa granola, prażone płatki żytnie, płatki kukurydziane, 1/2 dużego grapefruita, jabłko, garść fistaszków i nerkowców, prażone pestki słonecznika i dyni, łycha dżemu jeżynowego, jogurt naturalny (wyszła duża miska); inka karmelowa z mlekiem i czekoladka kinder country II Pełnoziarniste penne z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowo-szpinakowym (<3), później pochrupane marchewki III Owsiane bananowe scramble, podane z masłem orzechowym, gorącym musem z truskawek i kleksem jogurtu greckiego, posypane startą kostką czekolady mlecznej i gorzkiej , inka karmelowa z mlekiem (mamooo, chyba się uzależniłam )IV Duża grahamka, przypieczona; 1 połówka z masłem i roladą ustrzycką, 2 z oliwą czosnkową i polędwicą drobiową z przyprawami, miska gęstej zupy krem z pieczarek z pszennymi grzankami Mniam, mniam, mniam. ![]() Ruch zerowy. Może wygląda to trochę jak U, ale porcje był solidne. Poza tym w ogóle dziś nie odczuwałam głodu, jakiś taki dzień. ![]() Dziękuję za wszystkie oceny, dziewczyny. ;* Ah, muszę dodać, że się zważyłam i waga poszła w górę (też dziwne, gdyby nie poszła przy 600-900 nadprogramowych kaloriach dziennie). ![]()
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
Uh! to dobrze wiedzieć ze nie tylko ja mam takie dylematy jedzeniowe czasem
U ![]() I jogurt naturalny z prażonymi płatkami orkiszowymi, musem z mrozonych malin, bananem i siekanymi orzechami + kawa II pokaźny kapuśniaczek z ciasta francuskiego III pełnoziarniste tagiatelle z krewetkami, pieczarkami, dużą iloscią ziół i natką pietruszki kawałek biszkoptu z agrestem ![]() IV bedzie pikantny chlebek kukurydziany (ewentualnie polenta) z pastą z wędzonego dorsza, ricotty i suszonych pomidorów albo homo naturalny zmiksowany z kiwi i orzeszkami ![]() ponadto do picia: woda, herbaty Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-05-19 o 18:12 |
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a aktywnośc nie jest już taka duża : byłam z psem na 1h spacerze i może pójdę pobiegać na 35 min a i doszedł u mnie 6 posiłek - rodzice kupili lody i herbatniki więc zjadłam sporo lodów i z 4-5 herbatników
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Wstawiam moją dzisiejszą R
I (wyszło pyszne ): 2 tosty z chleba wieloziarnistego posmarowane grubą warstwą bielucha, z plasterkami wędliny drobiowej i kawałkami awokado, do tego jajo na miękkoII: koktajl z kefiru naturalnego i suszonej żurawiny - niestety zalegała na dnie... ![]() III: powtórka z wczoraj - sałatka z fileta z eko kurczaka, melona, sałaty lodowej, papryki, pomidora, ogórka i prażonego słonecznika IV: lekki wiejski & marchewka Napoje: kawa, czerwona herbata, herbata jeżyna & jagoda, cola zero (ostatni raz w najbliższym czasie...), woda z aktywności przez większość dnia: nauka, nauka i jeszcze raz nauka.... Czekam na komentarz Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-19 o 19:12 |
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Wzorowy
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
no to teraz ja
R Ś 3 małe kanapeczki z pieczywa orkiszowego , masło , sałata , plasterki udźca wołowego (mniam!) , żółta papryczka , pomidor , szczypiorek O 1.5 steka karkówki z girlla + warzywa na parze tz. żółta szparagówka i brokuły. K (zaraz lece jeść ) kanapeczka z tym samym co na śniadanie ;> uwielbiam tego udźca ! a z tego co wyczytałam na necie to ma duuużo białka , malutko tłuszczu i jeszcze mniej węgli więc się naddaje na eRkę btw tylko 3 posilki bo wstaje ok 12 i tak mi jest wygodnie
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie takowych brak
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
hehe nie martw sie u mnie tez
ale kiedy ustawiałam podpis to starałam się sobie wmówić , że tak na prawdę będzie no ale cóż...
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam swoje dzisiejsze U,
śniadanie było około 12, a posiłki dziś w małych odstępach po około 2 godz, a najadłam się tym dziś nawet bardzo. 1. dwie drożdżowe razowe buły z suszonymi pomidorami ( mojej produkcji ), dwie połówki grubo z masłem, a dwie same ( bo solo było przepyszne) do tego miseczka twarożku z szczypiorkiem, dymką, kiełkami i bazylią + warzywa: sałata,kapusta pekińska,pomidor, kawałek papryki, rzodkiewki/kawa z mlekiem/ 2.obiad: sałatka ( mega porcja) : 3 jajka na twardo, 1/2 gotowanego brokuła, pomidor, cebula, papryka,kiełki, sałata lodowa,masłowa,kapusta pekińska, szczypiorek, świeża natka pietruszki i musztarda francuska /kawa z mlekiem/ 3. czerwony grejfrut i za chwilę : pół wędzonej makreli z dymką i kiełkami + warzywa: marchewka, kapusta pekińska, pomidor, rzodkiewki, seler naciowy <--obrzydlistwo ( kupiłam z ciekawości na spróbowanie ,pierwszy i ostatni raz) /tak niestety kawa z mlekiem/ 4. teraz : serek homo naturalny 180g i garść orzechów laskowych 5.tak przed 23 planuję jeszcze twarożek lub coś w tym stylu dziś miałam ochotę na warzywa, chyba widać a teraz mam na czekoladę i chyba się skuszę , jest ok??aktywność zerowa, zamulam przed kompem dziś ![]() a nie wiem czy dokładnie wszystko wpisałam, bo już nie pamiętam tak wiem, że dziś za dużo nabiału, tak wyszło ( nie jest tak co dziennie) , może tą 5 zmienię ..no i ta nieszczęsna kawa
|
|
|
|
#169 |
|
Przyczajenie
|
Moje U
Śniadanie: jogurt grecki 150g z garścią orzechów, kostką czekolady i garstką płatków pełnoziarnistych II śniadanie: kanapka złożona z serem żółtym i pomidorem Obiad: makaron durum (ok. 100g suchego) z sosem z sera pleśniowego i pieczarkami Podwieczorek: trzy kostki czekolady, małe monte Kolacja: kilka truskawek, serek wiejski 150g z masłem orzechowym, orzechami + zdrowotnie: łyżka oleju lnianego Do picia: woda, 2x kawa czarna, kawa ze śmietanką, cappuccino, buteleczka 330ml soku pomidorowego |
|
|
|
#170 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepiej taka z grilla, z keczupem, musztardą i białą bułką!białko jest, warzywka też (chociaż świeże by mogły w I wpaść), a także tłuszcze. jeżeli chudniesz to zastrzeżeń brak, i gratuluję podkręcenia metabolizmu to siłowe na siłowni, tak? czy w domu?i chyba już niedługo U na stałe, co? ![]() Cytat:
Cytat:
jak wyleczysz kostkę, to może pomyśl o 2-3h ćwiczeń w tygodniu chociaż ( i zwiększ jedzenie wtedy oczywiscie)a kanapki z awokado są pyyyszne ! Moje Uu ![]() I.woda z cytryną kasza jęczmienna z serkiem homo naturalnym, jabłkiem duszonym z cynamonem, rodzynkami, orzechami włoskimi i miodem II. bułka dyniowa z masłem na pół - serkiem wiejskim i szczypiorkiem/polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem + rzodkiewki, kawa z mlekiem III. micha zupy z botwinki ( w składzie ziemniaki, mnóstwo gotowanych warzyw) z jajkiem IV. micha zupy z botwinki z mnóstwem warzyw j.w., z piersią kurczaka duuuża czekoladka z nadzieniem nugatowym V. ( właśnie zjedzone) resztka wiejskiego ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, kromka razowca z masłem, sałatą, polędwicą, pomidorem i szczypiorem do picia woda,herbata zielona ale dziś... redukcyjnie |
|||
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
i dużo ? ;d
Cytat:
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
up a w piątce na życzenie Tż zrobiłam sałatkę : pół brokuła, cebula, dużo zielonych oliwek,cały zielony ogórek i opakowanie sera feta, przyprawy ( zjadłam trochę mniej niż pół jakoś po 23) spojrzy ktoś na całość? |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś kolejna wzorcowa "jadłospiska"<neologizm >(moze pomijając kawy :P) Wszystko smacznie, różnorodnie i looznie ![]() ![]() btw-łączę się w fochu na seler naciowy <ja tego nawet połknąć nie umiałam >
|
|
|
#174 | |
|
Przyczajenie
|
sub.
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-20 o 08:41 |
|
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łazanki bym zjadła. ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|
#177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Na śniadanie powinnaś zjeść solidną porcję węgli złożonych, dlatego ta 'garstka' płatków to zdecydowanie za mało... II śniadanie jest w porządku, o ile kromka nie była taka sucha z samym serem i pomidorem. Obiad jak na U może być, podwieczorek też, chociaż bardzo słodki. Na kolację mogłaś pozwolić sobie na jakieś dodatkowe węgle, ale jak nie miałas ochoty, to tragedii nie ma. Poza tym, za mało warzyw i węgli złożonych. Ale + za zdrowe tłuszcze.
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Spróbowałam sobie przypomnieć moje wczorajsze, sobotnie i tżtowe U
Ale nie jestem pewna czy o czymś nie zapomniałam. ![]() śniadanie- co sobotę takie samo śniadanie, ulubione i robione przez tż ![]() omlet z dwóch jaj ze szczypiorkiem smażony na oleju świeży zielony ogórek, surówka pięć małych kromek bagietki z masłem II śniadanie- była przerwa od śniadania do obiadu jakiś 3godzin stąd takie małe II śniadanie kilka dużych migdałów w czekoladzie obiad- i znów robota tż ![]() 150g(wiem z opakowania )fileta z łososia w pysznej marynacie z ziół i oliwybiały ryż, surówka, kiszony ogórek podwieczorek- spacer Rożek straciatella Około 5-6 kostek ekstra mlecznej czekolady kolacja- oglądanie xfactor, a potem filmu - lenistwo ![]() dwa duże kawałki bagietki, kromka chleba z masłem: pastą jajeczną i szczypiorkiem; serkiem śmietankowym w plastrach z ziołami i szczypiorkiem; z kabanosem drobiowo- wieprzowym plasterek polędwicy z indyka, parówka surówka, kiszony ogórek do picia: herbata earl grey, woda mineralna, dwie duże kawy (jedna chyba z odrobiną cukru) ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
P
Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na maśle, pół kromki chleba z mąki z pełnego przemiału Drugie śniadanie: bieluch lekki z mieszanką(2 łyzki orzeszków ziemnych&żurawina, 2 łyżki płatków JustFit, jabłko, przyprawa do piernika, cynamon) Podwieczorek: (zamieniona kolejność) lody czy coś takiego na ochlodę Obiad: dorsz grillowany z kuką ziemniaków, buraczki Kolacja: serek wiejski Piątnica Poprawiać, oceniac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

... ale jestem najedzona przynajmniej 
) :
Domowe wypieki - najlepsze!

a i doszedł u mnie 6 posiłek - rodzice kupili lody i herbatniki więc zjadłam sporo lodów i z 4-5 herbatników 

klask i: