Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 14:39   #2101
missmalezji
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
ale fajnie

Niezle się dzieje,nasze zdjęcia,telefony.

Szymon w nocy spał,jadł co bite 3 godziny,przebieranie i spanieWczoraj cały dzień też praktycznie przespał.Dzisiaj pobudka o 7 teraz dopiero przymknął oczka.
Zastanawiam się czy my możemy iścć już na spacer,mamy ponad 20stopni.
Miss Szymon ma cały czas po karmieniu czkawkęOd mamy usłyszałam że pewnie mu zimno.Czy to mit czy prawda?No i wiecznie lodowate dłonie ma i stopy,a leży ubrany w body,pajac i przykryty kocem jak spi?i już sama zgłupiałam czy mu zimno czy ma lodowate dłonie po mnie?
Anulka, to mit oczywiście czy Tobie jak zimno masz czkawkę? dziecko ma prawo mieć zimne stópki i dłonie, u dziecka sprawdza się temperaturę na karku między łopatkami, wzdłuż kręgosłupa i na klatce piersiowej. mi np może być super ciepło a stopy mam praktycznie ciągle chłodne
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
rinco, ale szybciutko, GRATULACJE!!

znów mam spuchniętą prawą nogę! nie wiem czemu mi jedna puchnie
ewus, no to nie jest prawidłowo jak jedna noga puchnie.. chodzi o łydkę rozumiem,tak? na moje powinnaś przedzwonić do lekarza prowadzącego albo na izbę jeśli nie masz takiej możliwości, bo mi pierwsza wpada do głowy zakrzepica.

Rinco,gratulacje!
Czułam,że tak będzie z tym hasłem.. póki nie ustaliłyście na jakiej podstawie dać hasło, dziewczyny oferowały swoją pomoc w ustaleniu co to za troll (chodzi o to żeby pocztę zamrozić, żeby nikt nie miał do niej kontaktu) to już po poczcie.. troll się wystraszył że dziewczyny dojdą kto to więc łatwiej było mu usunąć pocztę.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:45   #2102
8ewus8
Zadomowienie

miss, ale czy przy zakrzepicy to ciśnienie jest podwyższone? bo ja mam cały czas ciśnienie ok.
Wydaje mi się, że może mi puchnąć ze względu na to, ze była kiedyś skręcona ta kostka i może teraz nie wytrzymuje ciężaru, do tego gorąco jest. To taka moja teoria oczywiście.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:46   #2103
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Anulka, to mit oczywiście czy Tobie jak zimno masz czkawkę? dziecko ma prawo mieć zimne stópki i dłonie, u dziecka sprawdza się temperaturę na karku między łopatkami, wzdłuż kręgosłupa i na klatce piersiowej. mi np może być super ciepło a stopy mam praktycznie ciągle chłodne

ewus, no to nie jest prawidłowo jak jedna noga puchnie.. chodzi o łydkę rozumiem,tak? na moje powinnaś przedzwonić do lekarza prowadzącego albo na izbę jeśli nie masz takiej możliwości, bo mi pierwsza wpada do głowy zakrzepica.

Rinco,gratulacje!
Czułam,że tak będzie z tym hasłem.. póki nie ustaliłyście na jakiej podstawie dać hasło, dziewczyny oferowały swoją pomoc w ustaleniu co to za troll (chodzi o to żeby pocztę zamrozić, żeby nikt nie miał do niej kontaktu) to już po poczcie.. troll się wystraszył że dziewczyny dojdą kto to więc łatwiej było mu usunąć pocztę.
jeśli sprawę wezmą w ręce odpowiednie organy to i konto da się odtworzyć, więc trol, niech nie śpi spokojnie
Stary 2012-05-20, 14:46   #2104
karozka
Raczkowanie

Witam

Uhh zostawiłam Was na chwilę i tyle nadrabiania
Ja ostatnio korzystam z ostatnich spokojnych dni i pięknej pogody, przesiaduje z książką w ręku na ogrodzie

Póki co nie rodzę, czym jestem mocno zirytowana bo boli mnie i boli i nic z tego nie wynika
Do tego z każdym dniem ruchy Leona dają mi coraz bardziej w kość

Jestem zdruzgotana próbowałam już naprawdę wszystkiego żeby go wygonić i nic Lekarz narobił mi nadziei i d...
a 23 będę się modlić żeby przypadkiem nie wychodził bo mąż idzie do pracy na 16h i nie będzie mógł się zwolnić w razie czego
a sama nie mam zamiaru rodzić już zwłaszcza w klinice na kopernika

begie wózek zamawiałam na allegro, ale ponoć to konto firmy Mikado bezpośrednie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
karozka, przytulny kącik dla malucha
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Bardzo przytulny.
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Super kącik! Bryka też niezła. Brałam ten wózek pod uwagę.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Piękny kącik a skąd masz te materiałowe pojemniki 1-2-3 ?
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
bardzo przytulny kacik
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Karozka - śliczny kącik dla maluszka!
dziękuję
cieszę się, że Wam się podoba
stokroteczko pojemniki są z Ikei

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Trochę mi przykro jak czytam takie wypowiedzi, ponieważ ja też w ostatnim czasie dostałam hasło. Fakt że piszę od niedawna, bo dopiero drugi tydzień jestem na L4, ale czytam Was od początku. Nie będę drugi raz prosiła o hasło, bo w zasadzie wystarczy mi że mogę z Wami pisać, a jeżeli nie chcecie tu "nowych", to mogę wogóle nie pisać, ale i tak będę Was podczytywać Zresztą nieważne....
Też się trochę teraz tak poczułam, gdybym wiedziała, że wyniknie taka sytuacja nie prosiłabym o hasło i teraz o nowe też nie będę prosić
Rozumiem wasze zdenerwowanie dziewczyny i się nie dziwię

Mam nadzieję, że uda się szybko wyjaśnić kto wyprawia takie rzeczy żenada po prostu

sweetjoy paciorem się nie przejmuj, podadzą Ci antybiotyk i będzie wszystko w porządku
Ja tak samo karmiłam małą przez nakładki bo inaczej nie dało rady.
Uważam, że lepiej tak niż wcale

anulka mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej. Wyrobicie sobie rytm dnia i będzie Wam łatwiej
super opis

kism super, że wracacie do domu

szerylka
no to we wtorek trzymamy kciuki

mar2sia gratulacje i dużo zdrówka dla Antosia

agabre

aaaggusia gratulacje

Kapukat współczuje Wam tych kolek, oby szybko przeszły

zabcia niefajna sytuacja z tym wózkiem, mam nadzieję, że szybko uda Wam się znaleźć coś równie fajnego

Ewunia super, że udało Ci się uwolnić od teściowej

Rinco gratulacje

Małż wybył do kościoła, młoda z dziadkami na imprezce rodzinnej, chwila spokoju dla siebie

Później mój mężczyzna ma mnie zabrać na lody
Po cichu liczę, że może spacer po mieście wygoni małego uparciucha
Stary 2012-05-20, 14:54   #2105
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Grrrrr!!! Ale sie wkurzylam !!! Sprawdzam na necie gdzie jest wozek ( we wtorek beda 2 tyg jak go zamowilismy ) a tu wyskakuje mi blad, dzwonie do serwisu .. a Ci mi gadaja ze nie ma juz na magazynach i szukaja po calych stanach A je mowie ze potrzebuje wozek na teraz a ten ze nie wie kiedy bedzie wyslany ( czy wogole bedzie ) Takze musimy jechac do tego sklepu odwolac zamowienie wziasc kase i szukac wozka gdzie indziej
My już czekamy na wózek 10 tygodni a mieliśmy czekać 5 !! A zamówiliśmy w sklepie stacjonarnym,i to wszystko moja wina, bo to ja sie uparłam na stacjonarny. Tż chciał zamówić przez internet
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Też tak napisałam Gaabbii, że hasło powinny dostać dziewczyny z np. min. 100 postami w jednej części, albo te które wrzucają zdjęcia na pocztę. Nie wiem, ale jakas selekcja byc musi. Ja wrzuciłam kiedyś swoje zdjęcia z "sesji", pisałyście, że odwazne itp. i aż mnie ciary przechodzą jak pomyślę, że ktoś mógł je wykorzystać

Mi przychodzi tylko jedna osoba na myśl. Ważne, żeby teraz rozdawać hasło rozsądniej.
Musi być jakaś selekcja.
Masz podejrzaną szerloku?
Cytat:
Ponieważ to ja zmieniłam hasło na mailu, a _agata wiadomo, że ma teraz ważniejsze sprawy do ogarnięcia, to ja też póki co zajmę się udzielaniem nowego hasła do poczty.

Musimy jednak wyznaczyć jakieś zasady.
Czy zgadzacie się na to, że hasło dostaną tylko osoby, które mają swoje zdjęcia na mailu?
A może każdą osobę, która prosi o maila będę Wam tutaj przedstawiać i wspólnie będziemy decydowały, kto dostaje, a kto nie?
Jakieś inne pomysły?

Mnie ręce opadają w obliczu tej sytuacji. Że też komuś się chce takie dziecinne rzeczy robić.
Szkoda, że nie da się sprawdzić, kto to taki.
Wstyd!!! Zazdrość ludzka nie zna granic.
Zgadzam się.
Cytat:
P niestety nie zdążył wrócić przed północą. Jak próbował uporać się z zamkiem, to było gdzieś 0:15 Spał na szczęście osobno. Zaoszczędził mi wątpliwej przyjemności wdychania wyziewu niewiadomej treści Teraz chyba ma focha....o co Albo o to, że ja mam focha, albo o to "jak mogłam" No, najlepszą obroną jest atak ;
Mój też był w pubie, mimo że byłam temu przeciwna, ponieważ w piątek był na pepkowym !! Mam go tylko w weekend a on sobie idzie z kolegami na piwo

Któraś napisała że skasowano maila czy coś takiego tak?
Jeśli jednak nie, to moje zdanie jest takie, że powinnyśmy go usunąć!! Przynajmniej na jakiś czas. Albo założyć nowego. Gabi co Ty na to ?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:58   #2106
8ewus8
Zadomowienie

ja czekam na wózek od marca! i się okazuje, że raczej go nie będzie do czerwca. To dopiero idzie się wkurzyć.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które orientują się w x-landerach, czy któraś z Was może wie czy gondola xq z 2011 roku pasuje do stelaża z 2012r?
Stary 2012-05-20, 14:58   #2107
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
miss, ale czy przy zakrzepicy to ciśnienie jest podwyższone? bo ja mam cały czas ciśnienie ok.
Wydaje mi się, że może mi puchnąć ze względu na to, ze była kiedyś skręcona ta kostka i może teraz nie wytrzymuje ciężaru, do tego gorąco jest. To taka moja teoria oczywiście.
ja nic nie słyszałam o takim objawie przy zakrzepicy, ale to nie znaczy że takiego nie może być
diagnoistyka zakrzepicy u ciężarnych jest trudna,ale myślę, że skoro widocznie jedna noga jest bardziej spuchnięta,to lepiej to skonsultować z lekarzem. może zrobi poziom d-dimerów?

Stary 2012-05-20, 15:01   #2108
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Moja koleżanka ma zakrzepicę, jest teraz w ciąży i nie puchnie, i nic nie mówiła żeby miała podwyższone ciśnienie.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-20, 15:04   #2109
Timii
Rozeznanie

witam Was mamuśki. jesteśmy z powrotem

mam dużo zaległości ale spokojnie wszystko nadrobię. narazie jestem na etapie jak to trzymacie za nas kciuki czytam i rycze, jestem strasznie wzruszona i dziękuję Wam bardzo za wsparcie.

napiszę też o porodzie i wyślę zdj jak tylko troszkę się ogarnę.

póki co jeszcze raz bardzo Wam dziękuję i gratulacje dla kism, Anulki

my jesteśmy w domu od piątku wieczorem i czuję się ciągle nie najlepiej. nie ma już takiej tragedii jak w pierwszych 3 dobach ale ogólnie to jestem ciągle bardzo obolała. Martusia jest przesłodka. oboje z mężem zbzikowaliśmy na jej punkcie jest śliczna i jak tylko na nią patrzę to zapominam o całym bólu. póki co życzę wszystkim nierozpakowanym żebyście cieszyły się ciążą bo ja będę ten czas bardzo dobrze wspominać i już brakuje mi kopniaków no i najwspanialszy moment - kiedy dziecko przychodzi na świat - macie przed sobą! ja mimo że jestem jeszcze obolała to i tak chciałabym przeżyć to jeszcze raz. to była najpiękniejsza chwila w moim życiu

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

No i jeszcze Timmi sie rozpakowuje
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Timmi za Ciebie i maleństwo też trzymam mocno kciuki.
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Timmi, Kism Powodzenie dziewczyny
.
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Timii trzymamy kciuki najmocniej jak się da!
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Timmi kciuki za poród
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Timii trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
kism,timii-powodzenia i życze szybkich porodów
Cytat:
kism napisała:

"Jesteśmy już po, zdrowi i szczęśliwi. 58cm 3840g"

gratulacje!!
!

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam Timii
.
Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

nie bylo mnie pare dni... i widze ze sporo narodzilo sie malenstw
Dzis wrocilam ze szpitala wraz z nasz coreczka... w sobote12.05 na swiat przyszla Oliwia 55 cm i 3380g Urodzilam sn, czuje sie ogolnie bardzo dobrze.. aczkolwiek mam problem z piersiami. Nie mialam do nikogo numeru wiec niestety nie dalam rady wczesniej powiadomic.
Jestem bardzo szczesliwa, ale tez i zmeczona.
W kolejnych dniach postaram sie w miare nadrobic zaleglosci.

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM, KTORYM NA SWIAT PRZYSZLY POCIECHY
gratulacje martula!! wspaniale że jesteście już w komplecie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:09   #2110
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżanka ma zakrzepicę, jest teraz w ciąży i nie puchnie, i nic nie mówiła żeby miała podwyższone ciśnienie.
to że nie puchnie to akurat bardzo dobrze ale zapewne jest to spowodowane przyjmowaniem leków i stałą opieką lekarską w tym temacie. tak zdiagnozowana zakrzepica może być w ciąży niebezpieczna.
ewus, ja nie wyrokuję,ale dla mnie to taki sygnał ostrzegawczy jak jedna noga sporo się różni od drugiej. lepiej to sprawdzić.

Timii, witaj i jeszcze raz gratulacje!

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2012-05-20 o 15:11
Stary 2012-05-20, 15:11   #2111
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
ja nic nie słyszałam o takim objawie przy zakrzepicy, ale to nie znaczy że takiego nie może być
diagnoistyka zakrzepicy u ciężarnych jest trudna,ale myślę, że skoro widocznie jedna noga jest bardziej spuchnięta,to lepiej to skonsultować z lekarzem. może zrobi poziom d-dimerów?
ok, dzięki. Jutro spróbuję zadzwonić do gina. Jakoś drastycznie nie jest, spuchnięta jest stopa i kostka trochę (widać ją nadal). Czytałam, że może być też tak od długiego siedzenia w bezruchu a ja dziś całe do południa na kompie stacjonarnym siedziałam, teraz zabrałam mężowi laptopa.
Stary 2012-05-20, 15:14   #2112
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
to że nie puchnie to akurat bardzo dobrze ale zapewne jest to spowodowane przyjmowaniem leków i stałą opieką lekarską w tym temacie. tak zdiagnozowana zakrzepica może być w ciąży niebezpieczna.
ewus, ja nie wyrokuję,ale dla mnie to taki sygnał ostrzegawczy jak jedna noga sporo się różni od drugiej. lepiej to sprawdzić.

Timii, witaj i jeszcze raz gratulacje!
Tak, bierze zastrzyki, heparynę, jak dobrze zapamiętałam, jest pod stałą opieką lekarską. Pierwszą ciążę straciła!! nie wiedziała że jest chora.

ewus idź do lekarza najlepiej.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-20, 15:15   #2113
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Ja po obiadku u Mamy Wiem, że niedziela, ale chyba coś poprasuję i popiorę
Mój psiak zarósł... Trzeba go obciąć, ale nie wiem czy dam radę z brzuchem
Czekam z niecierpliwością na wizytę u ginekologa w czwartek. Mam nadzieję, że wszystko jest o.k. i nie urodzę przed terminem (czyli, że mój szpagat balkonowy nie wpłynął na Małą).

Miłego dnia
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:17   #2114
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja po obiadku u Mamy Wiem, że niedziela, ale chyba coś poprasuję i popiorę
Mój psiak zarósł... Trzeba go obciąć, ale nie wiem czy dam radę z brzuchem
Czekam z niecierpliwością na wizytę u ginekologa w czwartek. Mam nadzieję, że wszystko jest o.k. i nie urodzę przed terminem (czyli, że mój szpagat balkonowy nie wpłynął na Małą).

Miłego dnia
uważaj na siebie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-20, 15:18   #2115
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Och nie straszcie z tym puchnięciem... Ja od początku ciąży mam "większą" prawą nogę w kostce. Jak puchną to też nierównomiernie. Chociaż ostatnio stwierdziłam, że jestem tak gruba razem z nogami, że wydają się czasami być spuchnięte a tak naprawdę nie są - są po prostu tłuste

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
uważaj na siebie
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:20   #2116
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Och nie straszcie z tym puchnięciem... Ja od początku ciąży mam "większą" prawą nogę w kostce. Jak puchną to też nierównomiernie. Chociaż ostatnio stwierdziłam, że jestem tak gruba razem z nogami, że wydają się czasami być spuchnięte a tak naprawdę nie są - są po prostu tłuste

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

No ja w sumie też mam opuchnięte np palce u rąk i stopy trochę też, ale nie widze tego tylko czuje że buty zrobiły się ciasne. Dziś w kościele byłam w japonkach nie kojarzyłam tego nigdy np z zakrzepicą.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-20, 15:22   #2117
missmalezji
Wtajemniczenie

Maloka, widzę cię akurat o Tobie myślałam, bo piszę fragment o karmieniu bliźniąt

Stary 2012-05-20, 15:24   #2118
blueelektron
Rozeznanie

kurcze właśnie zauważyłam, że w okół pępka pojawiły mi się małe kropki wybroczyny krwi, czy to normalne?dziś zaczynam 40 tc
Stary 2012-05-20, 15:28   #2119
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Właśnie Maloka co u Ciebie??

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

missmalezji gdzie Ty ją widzisz??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-20, 15:30   #2120
blueelektron
Rozeznanie

z
Cytat:

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

zjedz na dół strony, to zobaczysz

Ten wątek obecnie przeglądają: 14 (13 użytkowników i 1 gości) , stokroteczka777, loksa, Pandzia_2010, aneczka246, missmalezji, Maloka, agusia891989, justysd, chooco92, Timii
Stary 2012-05-20, 15:32   #2121
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[QUOTE=blueelektron;342286 97]z
zjedz na dół strony, to zobaczysz

AHAA a ja nad tym od dawna dumam, skąd Wy wiecie kto jest akurat na wizażu i też kto nas podczytuje dzięki

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-20, 15:34   #2122
loksa
Raczkowanie

8ewus8 wiem ze stelaz z 2011 roku pasuje do gondoli z 2012 roku.(bo ja bede miala ta starsza wersje spacerowki a nowa gondola-juz mam w kolorze antarctica ! w piatek mi kurier przywiozl w pon.lub wtorek reszta ma byc(tzn stelaz i spacerowka)
Proponuje Ci zadzwonic do producenta xlandera,oni Ci napewno udziela takiej informacji

Edytowane przez loksa
Czas edycji: 2012-05-20 o 15:35
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:34   #2123
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
kurcze właśnie zauważyłam, że w okół pępka pojawiły mi się małe kropki wybroczyny krwi, czy to normalne?dziś zaczynam 40 tc
pękają drobne naczynka. ja bym się nie martwiła.
Cytat:

na końcu okna są pokazane osoby które aktualnie przeglądają wątek

Stary 2012-05-20, 15:39   #2124
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
na końcu okna są pokazane osoby które aktualnie przeglądają wątek
Już wiem dzięki
Teraz ja też będę mogła pisać " Widzę Cię"

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

My idziemy teraz po lody iii potem kawusia
Do jutra dziewczynki

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-20, 16:07   #2125
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Info od rinco!

HejTuRinco.JestemJuzPoDos talam SkurczyWNocy.SebaZdrowySl icznyUrodzilSie10.20,3250 g53cm.NiestetyOstatecznie CieliMnieBoTrocheZleSieUl ozylNaKoncowce.Pozdrawiam y

Gratulacje!!!
ale super i jak szybko

GRATULACJE !!!

ja też już chcę!!! to już "nasza" pora...

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
witam Was mamuśki. jesteśmy z powrotem

mam dużo zaległości ale spokojnie wszystko nadrobię. narazie jestem na etapie jak to trzymacie za nas kciuki czytam i rycze, jestem strasznie wzruszona i dziękuję Wam bardzo za wsparcie.

napiszę też o porodzie i wyślę zdj jak tylko troszkę się ogarnę.

póki co jeszcze raz bardzo Wam dziękuję i gratulacje dla kism, Anulki

my jesteśmy w domu od piątku wieczorem i czuję się ciągle nie najlepiej. nie ma już takiej tragedii jak w pierwszych 3 dobach ale ogólnie to jestem ciągle bardzo obolała. Martusia jest przesłodka. oboje z mężem zbzikowaliśmy na jej punkcie jest śliczna i jak tylko na nią patrzę to zapominam o całym bólu. póki co życzę wszystkim nierozpakowanym żebyście cieszyły się ciążą bo ja będę ten czas bardzo dobrze wspominać i już brakuje mi kopniaków no i najwspanialszy moment - kiedy dziecko przychodzi na świat - macie przed sobą! ja mimo że jestem jeszcze obolała to i tak chciałabym przeżyć to jeszcze raz. to była najpiękniejsza chwila w moim życiu
piękne słowa

jeszcze raz gratuluję

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:24   #2126
Maloka
Raczkowanie

Cytat:
Maloka, widzę cię akurat o Tobie myślałam, bo piszę fragment o karmieniu bliźniąt
Witam dziewczyny
A propo karmienia piersią bliźniąt to ostatnio widziałam program o karmieniu, najlepsze było jednoczesne karmienia obu dzieciaczków, normalnie kosmos dla mnie .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:26   #2127
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to się wkurzyłam

Ktoś zmienił hasło na pocztę!!!!!!!!!!
Tam są nasze nr telefonów i już, z tego co wiem, są w użyciu

Jak dostaniecie jakiegoś smsa, to go nie kasujcie!!!!!
Rany... ale sobie ktoś zabawę urządził...

Właśnie próbowałam się zalogować żeby zobaczyć TO zdjęcie, ale nie dane mi było...
Ale jestem ciekawa co to było...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Info od rinco!

HejTuRinco.JestemJuzPoDos talam SkurczyWNocy.SebaZdrowySl icznyUrodzilSie10.20,3250 g53cm.NiestetyOstatecznie CieliMnieBoTrocheZleSieUl ozylNaKoncowce.Pozdrawiam y

Gratulacje!!!
Wszystkiego dobrego dla kolejnej mamusi

Mój maminsynek śpi na kolanach, odłożony do łóżeczka budzi się z wrzaskiem. Ale co się dziwić, jak za nami 3 godziny spaceru... wyspał się, dotlenił, to pourzęduje teraz trochę... na szczęście noce mamy spokojne. Budzi się na karmienie 3-4 razy, nie narzekamy

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:27   #2128
Maloka
Raczkowanie

Cytat:

Od ostatniej wizyty w pozycji pół siedzącej i pół leżącej ogarniam świat .
Jutro mam wizytę to się dowiem co dalej, czy będzie eksmisja moich dziewczyn, czy jeszcze sobie pomieszkają .
Chociaż jak mam być szczera to już ciężko mi z nimi, chyba lubią się znęcać nad mamą .
Maloka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:35   #2129
onething
Zadomowienie

Cytat:
spoko nasz
Sherloku
Cytat:

Musi być jakaś selekcja.
Masz podejrzaną szerloku?
Ja to bardziej jak ten kot ze Shreka i to z ostatniej części Ale mam podejrzaną, zobaczymy czy uda się potwioerdzić.

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Hej,

U nas dzis super słoneczko świeci. Tż pojechał na motorze do kolegi a ja myślę co tu zrobić. Pojechałabym nad jeziorko, ale tak samej to się nie chce. I to najlepiej rowerem, jak za starych dobrych czasów. Niestety mam górala i nie za bardzo z tym brzuchem.
Od paru dni mam takie kłucia w biodrach. Wczoraj jak wracałam do domu to musiałam przystawać bo tak nagle takie ostre kłucie. Ale góra 3 sek. i mijało. Też to macie?
Wczoraj rano też bolał mnie brzuch tak co 10-15 minut. Powiem wam, że jak poczułam te bóle to już mi się odechciało całego tego porodu (szczególnie w domu) i powiedziałam tżtowi żebyśmy to odwołali i załatwiali zzo. No i parę opisów porodów z ostatnich dni mnie nie nastroiło pozytywnie. Ogólnie: s..am po gaciach.
No ale zobaczymy.... najwyżej następną razą się zzo weźmie
Też ostatnio miałam ciężkie noce i dnie i ryczałam jak bóbr z bólu, a wiem, że to dopiero początek i te prawdziwe bóle jeszcze nastaną i mam nadzieję, że dam radę i nie będę darła się w niebogłosy i nie zemdleje

Cytat:
no to mamy pierwszą 26 majówkę rozpakowaną!!!!!:ju pi:
Gratulacje!!!!!!!
Mój też się dziś wierci jakby miał owsiki i może daje znać, że nadchodzi. Cholernie się tego boję, ale mus to mus, wiem że te cierpienie będzie mi milion razy wynagrodzone

Cytat:
Też tak mam, do tego ostatnio skóra mnie swędzi na brzuchu, więc modle się, żeby mi się rozstępy nie porobiły, bo teraz mały nabrał masy i naprawdę mu tam już ciasno

A my już po lodach (chyba smakowały, bo dał mi nieźle po szyjce) i kawa (a raczej inka) wypita, więc teraz chwila relaxu w cieniu.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:46   #2130
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja już prawie spakowana i trzęsę się ze strachu ale cóż odwrotu nie ma co za życie. Jutro pewnie ktoś Wam da znać czy już po czy we wtorek rano dopiero

ale myślę że jak kazano być mi po 15 po lekkim śniadaniu to już będę cięta we wtorek.

Co do poczty to pamiętam że na studiach mieliśmy email i kumpel sprawdzał IP kto wchodził na pocztę. Świństwo i chamstwo. Zwłaszcza, że miałam kiedyś 1 hasło i chyba nawet wstawiłam zzdjęcie ech

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=oYVSK_1J0DA

i od rana mam takie widoki z okna

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości