Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 08:53   #2341
agnusek22
Wtajemniczenie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Nikita, co artykuł to inna opinia, ja znalazłam jeszcze coś takiego http://ciaza.mp.pl/aktualnosci/show.html?id=67948
Myślę, że problem mogą stanowić bardzo długie i meczące treningi albo wyczynowe uprawianie sportu. Ja póki co, nie przekraczam tych 5 godzin tygodniowo i będę się trzymać tego, że 30-40min sportu wychodzi na zdrowie
Popytam przy okazji swojej ginki, co ona o tym myśli.

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:54   #2342
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

Bika z soboty na niedzielę śniłaś mi się śniło mi się, że byłam we Wrocławiu i ty tam mieszkałaś i chciałam cię koniecznie odwiedzić i szukałam cię gdzieś na jakimś blokowisku aż wreszcie znalazłam blok, patrzę a twój mąż nosi cię na barana po schodach i mówicie że to wasza taka zabawa bałam się, ze mnie nie rozpoznasz a ty od razu mnie rozpoznałaś i siedzieliśmy u was w mieszkaniu i piliśmy kawkę
Hehehe... niezły sen.
A ja zapomniałam napisać, że chyba z tydzień temu śniła mi się Strong, że byłyśmy w jakimś takim bardzo wysokim budynku i musiałyśmy skakać z okna na takie rozciągnięte w powietrzy szmaty, które potem okazały się być balonami i gdzieś latałyśmy w tych balonach

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:56   #2343
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Martynka, jak plotkują to już nie taka cisza

Butter, tak, masz rację nie było to mądre co mu powiedziała. I w sumie nie pomyślałam o tym że ten co mu zabierają też się czegoś uczy, ale nie chciałabym swojemu dziecku pozwalać na takie zabranianie, wolałabym powiedzieć jakby mi przyniósł cudzą zabawkę, że możemy się pobawić z tamtą dziewczynką bo to jej zabawka, ale że on nie może jej zabrać. To chyba byłaby prawidłowa reakcja.
a jeszcze co do kefiru, skoro dziecko nie podzieliło się z nią czipsami to chyba mama nie uczyła go się tymi czipsami dzielić... nazwałą go chamem a to ona go kształtuje, sama siebie obraziła.

Butter, chodź poskakać na balonyyy

Edytowane przez strongwomen
Czas edycji: 2012-05-21 o 08:57
strongwomen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:01   #2344
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Aaby, bo jak trzeba coś zrobić to tak się właśnie dzieje że wszystko jest lepsze od obowiązków weź kalendarz, zajrzyj co w jaki dzień prócz pracy masz do roboty i zorganizuj czas tak żebyś w tym tygodniu miała już cokolwiek napisane.
No właśnie najgorsze jest to, że tak naprawdę popołudnia mam wolne. I naprawdę mogłabym...
Tylko leń ze mnie
W dodatku coś ostatnio w ogóle energii nie mam i jak się po obiedzie kładę na kanapę, tak wstaję z niej idąc się kąpać. Prawdopodobnie brak ruchu robi swoje...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
mowisz - masz
Ale śliczne dziewczynki! A Rita jaka już duża, i jak się zmieniła!

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
Witajcie można się doWas przyłaczyć?? pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no ja juz nie pisze o moim libido bo chyba zapomnialam co to
Ja też

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaczynamy 30 Tydz.

Cytat:
wczoraj kolejna nieudana próba, przytulanek

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Powiem wam, że ja jestem trochę chyba inna, a nie silna...mnie to tak naprawdę nie jest potrzebne... Owszem jak mnie najdzie ochota...to ok...ale to nie jest 5 razy w tyg...z czego ubolewa mój TŻ
Cytat:
Pieszczochem to i ja jestem...ale takim co by się przytulało non stop..ale nic więcej
I buzi ...
W końcu trafiłam na kogoś takiego, jak ja!
Dołączasz do klubu "Raz/dwa razy na cykl"?

Jakaś drażliwa od wczoraj jestem. W dodatku jajnik się dziś ze mną szarpał i jakby tego było mało - chyba jakieś zaparcie się przyplątało. Boli mnie i jestem mocno wzdęta
Swoją drogą zastanawiam się, jak ja mam kiedyś w ciążę zajść, skoro największą (i jedyną ) ochotę mam w trakcie okresu, a jak się zbliża owulacja, to chodzę i burczę na męża pod nosem...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:01   #2345
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:

Butter, tak, masz rację nie było to mądre co mu powiedziała. I w sumie nie pomyślałam o tym że ten co mu zabierają też się czegoś uczy, ale nie chciałabym swojemu dziecku pozwalać na takie zabranianie, wolałabym powiedzieć jakby mi przyniósł cudzą zabawkę, że możemy się pobawić z tamtą dziewczynką bo to jej zabawka, ale że on nie może jej zabrać. To chyba byłaby prawidłowa reakcja.
a jeszcze co do kefiru, skoro dziecko nie podzieliło się z nią czipsami to chyba mama nie uczyła go się tymi czipsami dzielić... nazwałą go chamem a to ona go kształtuje, sama siebie obraziła.

nio wiem,ale teraz to ja się nie przejmuję tymi plotkami ostatnio sąsiadki mama mnie zaczepiła : słyszałam że do pracy chce panie wrocić...a ja ni z gruszki ni z pietruszki mówię do niej tak: a co chce pani znowu komuś coś o mnie opowiedzieć? bo jak narazie to sa informacje nie prawdziwe i wyssane z palca.. i nie zamierzam tego tolerować... spojrzała się na mnie tak jakby miała mnie zaraz pogryźć ale nawet Przepraszam nie powiedziała...tak mnie ona wkurza bo wścibska jest jak cholera..
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:04   #2346
Nikita...
Zakorzenienie

Witam sie z Wami dziewczynki!

Onyks,
no ja tez widze cien cienia, bardzo jasniutki ale cos tam jest. Moze poczekaj ze 2 dni i powtorz i duzo pij - min 3l aby sie bakterie wyplukiwaly.

Cytat:
Nikta, u mnie się bez lodów i hitów kokosowych nie obeszło.
Tak wlasnie myslalam, ze twoja wczorajsza chcica na slodkie nie przejdzie bez echa.

Cytat:

mysle, ze przede wszystkim to powinnas trzymac sie z daleka od takich artykulow, zeby sie negatywnie nie nakrecac... ... takze rob tak jak robisz... bedzie ci latwiej przejsc przez ciaze i wrocic do formy po
Ech no moze i racja, ale na pewno postaram sie ograniczyc troche, a ja jeszcze do tego i mleko sojowe pije a to ponoc tez obnize poziom estrogenow. Matko to jest wszystko tak skomplikowane i powiazane, ze sie dziwie, ze ludzie w ciaze zachodza

Cytat:
Witajcie można się doWas przyłaczyć?? pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no ja juz nie pisze o moim libido bo chyba zapomnialam co to

mam jeszcze kawaleczek ciasta rzucac?
U mnie po jakichkolwiek tabletkach libido kwiczalo. Dla mnie to tabletki dzialaly na 100% a nie na 99% bo nigdy nie mialam ochoty na sex.

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
A i dziewczyny dziś biorę ostatnią tabletkę
Kolejna starajaca sie bo robi sie nas malawo!!! Jeszcze teraz Onyks na cien cienia i za chwile bede sama czekajaca na bociana na naszej liscie.

Cytat:
Gratulacje Kasiu

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Strong jednak coś kupiłam - sandałki, ale dla siebie
Szkoda w sumie tego kuponu nie?
Masz jakies wiesci od Madzi jak tam wynik tego badania, ktore robili Majce?

Cytat:
wczoraj kolejna nieudana próba, przytulanek
uuuu jakto? i nie wymawiaj sie na brzucha bo pamietasz, ze Madzia niepokoila jeszcze sasiadow 2 dni przed porodem wiec dla chcacego...

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Nikita, gdzie czytałaś o tym bieganiu i trudnościach w zajściu? Kurcze, wystraszyłam się, bo ja też jestem z tych aktywnych i nie chciałabym żeby to miało jakiś negatywny wpływ
Hej,
wkleilam linka do artykulu ale moze nie zauwazylas, wklejam zatem jeszcze raz:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._plodnosc.html

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:08   #2347
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Magdy ( na zonkach 09) - " generalnie jest dobrze crp spadło czyli było podwyższone przez ciężki poród dla małej.tylko dostała mi małej żółtaczki i do jutra musi być naświetlana. na szczęście obok mojego łóżka.tylko przez to mi non stop płacze,ale aby do jutra i jak będzie wszystko ok to wychodzimy."
superTrzymam kciuki zeby dzis wyszly
A zołtaczka to sie raczej nie przejmowac, to fizjologiczne, prawie kazde dziecko ma
Seba mial dlugo, okolo 6 tyg, jezdzilismy do szpitala co jakis czas...ale z czasem wszystko ladnie zeszlo

Cytat:
Tynkusia, Martynka, znów chyba stres, no i brzuszek ale trudno... chyba jest mi dane do sierpnia pożyć w celibacie
A nie troszke dłuzej?Wiesz jeszcze pológ

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Pamiętam sytuację, którą widziałam ostatnio przed sklepem. Szłam mama z dzieckiem, ok. 3,5 roku...dziecko mówi 'mamo, daj mi kefir' (mama niosła butelke kefiru), a ona mu na to 'nic Ci nie dam, Ty się ze mną czipsami nie podzieliłeś, to ja też Ci nie dam, jesteś cham, jak się nauczysz dzielić, to wtedy Ci dam".... no genialny sposób, zeby nauczyć dziecko dzielenia się

Onyks przykro mi pisac, ale ja nic nie widze...ale ja jestem slepa, wiec moim spostrzezeniem sie nie przejmuj...jak dziewczyny widza kreche to musi byc

Dzien dobry

Moj syn w zlobkuA ja sie lenie

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Jakaś drażliwa od wczoraj jestem. W dodatku jajnik się dziś ze mną szarpał i jakby tego było mało - chyba jakieś zaparcie się przyplątało. Boli mnie i jestem mocno wzdęta
Swoją drogą zastanawiam się, jak ja mam kiedyś w ciążę zajść, skoro największą (i jedyną ) ochotę mam w trakcie okresu, a jak się zbliża owulacja, to chodzę i burczę na męża pod nosem...
Stary 2012-05-21, 09:08   #2348
aaby
Zakorzenienie

Aaa, zapomniałam!
Kasia, jaki Ty masz śliczny brzuszek! Kolejny chudzielec! Zaczynam się podłamywać...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-05-21, 09:08   #2349
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu trafiłam na kogoś takiego, jak ja!
Dołączasz do klubu "Raz/dwa razy na cykl"?
Po ile wpisowe?
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:09   #2350
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, zapomniałam!
Kasia, jaki Ty masz śliczny brzuszek! Kolejny chudzielec! Zaczynam się podłamywać...
Aaby a chcesz?
Stary 2012-05-21, 09:11   #2351
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita, co artykuł to inna opinia, ja znalazłam jeszcze coś takiego http://ciaza.mp.pl/aktualnosci/show.html?id=67948
Myślę, że problem mogą stanowić bardzo długie i meczące treningi albo wyczynowe uprawianie sportu. Ja póki co, nie przekraczam tych 5 godzin tygodniowo i będę się trzymać tego, że 30-40min sportu wychodzi na zdrowie
Popytam przy okazji swojej ginki, co ona o tym myśli.
No i komu tu potem wierzyc, problem w tym, ze wg BMI ja mam prawidlowa mase ciala wiec moze to miec negatywny wplyw na mnie. Ja tez bede sie nadal ruszac ale moze juz nie tak intensywnie, przerzuce sie na joge i pilates bo tez bardzo lubie. Zobaczymy jak bedzie.

Butter,
boski sen z tymi balonami.

Kasia,
zapomnialam napisac - piekny brzuszek!!!

Gucia,
twoje coreczki sa przesliczne, i ta starasza jaka juz duza!

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:14
Stary 2012-05-21, 09:11   #2352
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Aaa, zapomniałam!

niemartw się ja po ciąży nie moge zrzucić:/ fakt że mam ogólnie troszkę ciałka ale teraz to porażka i jakos nie mam weny żeby wziąść się w garść i zacząć cwiczyc...
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:12   #2353
Malensstfo
Zakorzenienie

aaby widzę, że faktycznie podobne jesteśmy..bo ja widzę ostatnio, że podczas okresu też mam ochotę...ale jednak w czasie owulacji też...

A co do zajścia w ciąże, to jak staraliśmy się z mężem w październiku chyba przez chwilę...i tak co drugi dzień było...to musze przynać, że miałam dosyć... Ale...coś za coś

Mój TŻ z resztą się przyzwyczaił trochę do tego, bo sam się śmieję, że: "co? limit już wyczerpałem na ten miesiąc?"

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:13
Stary 2012-05-21, 09:13   #2354
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Butter, chodź poskakać na balonyyy

Hania

Stary 2012-05-21, 09:13   #2355
stokrotka24
Zakorzenienie

QUOTE=Nikita...;34238031]Witam sie z Wami dziewczynki!

Kolejna starajaca sie bo robi sie nas malawo!!! Jeszcze teraz Onyks na cien cienia i za chwile bede sama czekajaca na bociana na naszej liscie.

[/QUOTE]
nie będziesz sama jeszcze ja jestem, obyśmy szybko spadły na dolną listę, a u ciebie już po owulacji?

Madzia trzymam kciuki za Majeczkę, już nie mogę się doczekać jak pokażesz nam jej zdjęcie i opowiesz o porodzie

Kasia śliczny brzuszek

Butter twój sen tez dobry:hah aha:

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:22   #2356
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Wiadomosc od Magdy ( na zonkach 09) - " generalnie jest dobrze crp spadło czyli było podwyższone przez ciężki poród dla małej.tylko dostała mi małej żółtaczki i do jutra musi być naświetlana. na szczęście obok mojego łóżka.tylko przez to mi non stop płacze,ale aby do jutra i jak będzie wszystko ok to wychodzimy."
na pewno będzie dobrze i jutro będą już w domu!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja dziś testowałam. Temp cały czas wysoka (a w poprzednim cyklu już opadła) więc spróbowałam.
Tak jak przedtem nie było nic,tak teraz wyszedł cień cienia.....

Patrzę na te zdjęcia i nic nie widzę, a na żywo jednak było...
na drugim zdjęciu widzę cień cienia !!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Aaa też widzisz??

........I już się nakręciłam
zrób ponownie za dwa dni na pewno będzie już wyraźna
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:22   #2357
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
aaby widzę, że faktycznie podobne jesteśmy..bo ja widzę ostatnio, że podczas okresu też mam ochotę...ale jednak w czasie owulacji też...

A co do zajścia w ciąże, to jak staraliśmy się z mężem w październiku chyba przez chwilę...i tak co drugi dzień było...to musze przynać, że miałam dosyć... Ale...coś za coś

Mój TŻ z resztą się przyzwyczaił trochę do tego, bo sam się śmieję, że: "co? limit już wyczerpałem na ten miesiąc?"
A mnie tam sie zawsze chce A jak mi sie nie chce to TZ ma swoje triki aby mi sie zachcialo.

Cytat:
QUOTE=Nikita...;34238031]Witam sie z Wami dziewczynki!

nie będziesz sama jeszcze ja jestem, obyśmy szybko spadły na dolną listę, a u ciebie już po owulacji?
no tak ale malutko nas zostalo
U mnie juz po owu, mialam sobote. Teraz zostaly jeszcze 4 dni wzglednej plodnosci, ktore mam zamiar tez wykorzystac a potem czekanko.
A u ciebie jak?

Onyks,
wyslalas mi moze zaproszenie na FB???

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:24
Stary 2012-05-21, 09:25   #2358
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Po ile wpisowe?
Dla Ciebie za free

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Aaby a chcesz?
No co...?

Cytat:

To oddaj trochę chęci, co?

Fajnie, że potraficie z tego żartować

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-05-21, 09:26   #2359
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

No co...?

no nie narzekaj juz, bo wiem,ze swietnie wygladasz
Stary 2012-05-21, 09:27   #2360
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Ciebie za free

No co...?

To oddaj trochę chęci, co?

Fajnie, że potraficie z tego żartować

Dzięki

No dobra...mogę ci trochę oddać

Potrafimy...czasem mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuje męża, no ale nic nie poradzę... A już jak jestem zła, to zapomnij!
Stary 2012-05-21, 09:29   #2361
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Dziewczyny, a Wy robicie betę w szpitalu czy w przychodni? Bo w tej mojej pipidówce jest tak jak pisałam, wynik najprędzej w czwartek. Patrzyłam nawet na stronę centrum medycznego w mieście obok mnie i czeka się 3 dni zakładając, że pojechałabym we wtorek, bo jutro mam dzień załadowany korkami, to wynik też w czwartek..

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

ja betę robiłam prywatnie i też czekałam...wysyłali do kielc i musiałam robić we wtorki, a odbiór był w czwartki

Cytat:

mowisz - masz

mysle, ze przede wszystkim to powinnas trzymac sie z daleka od takich artykulow, zeby sie negatywnie nie nakrecac... ... takze rob tak jak robisz... bedzie ci latwiej przejsc przez ciaze i wrocic do formy po

nonono ... ciezarnej rabarbaru zabraniam (moze doprowadzic do poronienia lub przedwczesnego porodu)
ale mała już duża i śliczna

Cytat:
super brzusio

Cytat:
jestem mama 2,5 letniego Rafałka..od września idzie do przedszkola.... cóż więcej pisać... szukam pracy...ale cięzko to idzie......
witaj ja też mam synka 2latka i 3 mce

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ostatnio tylko marudzę, ale padam na pysk dziś ze zmęczenia. Po szkole byłam jeszcze na rowerze...

Nadrobiłam Was, ale prawdę powiedziawszy już nie pamiętam, co przeczytałam

Strong, nie przejmuj się dziewczynami ze szkoły. No trudno...na pewno masz fajne koleżanki gdzie indziej

Onyks, współczuję problemów z pęcherzem. Może póki nie jesteś pewna co do ciąży, to pij jakieś ziółka na pęcherz, tylko ja się nie orientuję, które są dozwolone w ciąży.

Gucia, super dziewczynki masz Niech się zdrowo chowają

A z tym konikiem FP niezłe jaja, już wcześniej gdzieś słyszałam, że działa cuda...dziwne

martynka, witaj

meetka, co do zachowania obcej mamy w piasku - to bardzo dziwne. Akurat dziś czytałam o tym, że nie powinno sie zmuszać dzieci do dzielenia się swoimi rzeczami od razu, krytykować, jak nie chcą oddawać innym dzieciom swoich zabawek... ale żeby mama chowała i zabierała? kurcze, dziwni są ludzie czasem. Jak ja byłam jeszcze stałą bywalczynią placu zabaw z chrześnicą, to nigdy w takich sytuacjach nie mówiłam nic. Chyba, że jakieś dziecko stawało się zbyt natrętne, zabierało, uciekało, a mała się złościła, to dopiero wtedy interweniowałam - dziecko też się musi nauczyć zachowania w takiej sytuacji, ale ona zawsze wiedziała, że ja jestem i jakby coś, czuwam.

Kasiu, brzuszek cudny

Bika, gratuluję półmetku
bez sensu są takie sytuacje w piaskownicach...nas wiecznie coś tam spotka, a to dziecko które nie chce za chiny swojej łopatki małemu mojemu dać na moment, a to inne co rozgrabią mojego zabawki w sekundę i wrzask jest i matko patrzą jak to moje skąpe a dziecko w tym wieku ma taki okres, że wsio jest jego głupie baby
Cytat:
Dziewczyny, a ja dziś testowałam. Temp cały czas wysoka (a w poprzednim cyklu już opadła) więc spróbowałam.
Tak jak przedtem nie było nic,tak teraz wyszedł cień cienia.....

Patrzę na te zdjęcia i nic nie widzę, a na żywo jednak było...
kreska jak w mordę strzelił ja też taką miałam jak robiłam w 25 dc (przy 28dniowych) i była taka aż do terminu @, później już wychodziła ciemna i gruba
Cytat:
Aaa też widzisz??

........I już się nakręciłam
toż my ślepe nie jesteśmy

Ja przez weekend miałam mało czasu, non stop na dworze, wczoraj ja siedziałam a tż z małym na placu szalał prawie do 21.30 Kupiliśmy też wczoraj baterie do łazienki i syfony, niestety nie takie jak chciałam, bo te byłu cholernie drogie, prawie 300 zł za jedną no cóż, będę musiałą znieść te co kupiliśmy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:29   #2362
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Potrafimy...czasem mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuje męża, no ale nic nie poradzę... A już jak jestem zła, to zapomnij!
No ja niestety mam często wyrzuty sumienia Wiem, że nie powinnam, przecież się nie zmuszę... Ale jednak mam.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-05-21, 09:35   #2363
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
A mnie tam sie zawsze chce A jak mi sie nie chce to TZ ma swoje triki aby mi sie zachcialo.

no tak ale malutko nas zostalo
U mnie juz po owu, mialam sobote. Teraz zostaly jeszcze 4 dni wzglednej plodnosci, ktore mam zamiar tez wykorzystac a potem czekanko.
A u ciebie jak?

Onyks,
wyslalas mi moze zaproszenie na FB???
trzymam kciuki za twój cykl
ja się staram o dziecko ale tak naprawdę mam małe wiadomości odnośnie płodności, bo ja myślałam, że po owu jest tylko 24 h że możesz zajść w ciążę a ty piszesz, że 4 dni
u mnie mąż wraca w czwartek, będzie to 23 dc, owulacji jeszcze nie miałam a jest dzisiaj 20 dc więc albo nie będzie jej w tym cyklu albo czeka po prostu aż mój mąż wróci

a wicie co miałam na zajęciach w szkole z muzyki? masaż dzwiękiem takimi specjalnymi misami i pani kazała nam się zrelaksować i pomyśleć życzenie i teraz to juz na pewno moje o dzidziusiu się spełni a tak serio to super uczucie, takie fale przechodzą przez organizm, niestety krótko to trwało bo wszystkie chciały spróbować ale było świetnie.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-05-21 o 09:37
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:42   #2364
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za twój cykl
ja się staram o dziecko ale tak naprawdę mam małe wiadomości odnośnie płodności, bo ja myślałam, że po owu jest tylko 24 h że możesz zajść w ciążę a ty piszesz, że 4 dni
u mnie mąż wraca w czwartek, będzie to 23 dc, owulacji jeszcze nie miałam a jest dzisiaj 20 dc więc albo nie będzie jej w tym cyklu albo czeka po prostu aż mój mąż wróci
Po samej owulacji, jak jajeczko jest juz wypuszone to sa jeszcze ok 4 dni wzglednej plodnosci, kiedy szansa na zajscie w ciaze jest mala, ale jest. Mi w tym wszystkim pomaga oplokacja na smartphona o nazwie OvuView - sciagnelam ja za darmo na androida. Polecam bo bardzo pomoga przy pomiarach i pisze, kiedy spodziewac sie owu itd.

Stary 2012-05-21, 09:48   #2365
gochaa_p
Zakorzenienie

dziewczyny nie wiecie może jak to jest ze wszystkimi przywilejami dla ciężarnej jak zachodzi się w ciążę na urlopie wychowawczym??? chodzi mi o macierzyński, itp.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:51   #2366
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Po samej owulacji, jak jajeczko jest juz wypuszone to sa jeszcze ok 4 dni wzglednej plodnosci, kiedy szansa na zajscie w ciaze jest mala, ale jest. Mi w tym wszystkim pomaga oplokacja na smartphona o nazwie OvuView - sciagnelam ja za darmo na androida. Polecam bo bardzo pomoga przy pomiarach i pisze, kiedy spodziewac sie owu itd.
4 dni?? Nie bardzo mi się chce w to wierzyć... 2 to jeszcze...ale 4?
Stary 2012-05-21, 09:59   #2367
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee to w takim razie teścik całkiem wiarygodny! To po cichu gratuluję

I czekamy na powtórkę!
Obdzwoniłam laboratoria i jutro jak pojadę na pobranie krwi to mogę odebrać po południu wynik, tylko w mieście 19 km od mojego...ale co tam! Jadę!

Cytat:
Onyks, i tak siedzisz i się cieszysz do monitora ? super
Wyobraź sobie mnie

Cytat:
Witam się padnięta po weekendzie!

Onyks, ja też widzę cień
Oby to było to

Cytat:
Dzień dobry

Onyks jak tylko wstałam to myślałam o tobie czy robiłaś test a tu taka wiadomość ja też widzę dwie kreski, jak powtórzysz za 2 dni to pewnie lepiej będzie widać a to oznacza ze JESTEŚ W CIĄŻY
po cichu gratuluję i trzymam kciuki żeby za dwa dni pokazały się 2 grube kreski

[

Cytat:
Martynka, ja jak zamieszkałam z moim TŻtem to się odizolowałam od koleżanek, bo one prowadziły imprezowy styl życia (pijacki wręcz) a ja już chciałam jakieś stabilizacji, mieszkanie razem też mnie bardzo udorośliło, i mam z nimi kontakt ograniczony, czego wcale nie żałuję. Mam grono przyjaciółkek jeszcze z podstawówki ale ze względu na to że każda już mieszka gdzie indziej i do szkół chodzimy gdzie indziej to spotykamy się na "babskich posiadówkach" raz na jakiś czas, ale to są super spotkania ! Organizatorka przogotowuje jedzonko, siedzimy do późna i gadamy o wszystkim a tak na codzień żeby iść na kawę to sąsiadki mam co prawda 10 lat starsze ale są super i też bym ich nie zamieniła i co do tych z klasy co mnie teraz olały, to je mam tylko w szkole, w sumie życia prywatnego wspólnego nie mamy zbyt wybujanego.

a na temat plotkar wiesz ile u mnie na wsi ich jest? o matko ! pełno a jeszcze jak żyjesz bez ślubu z dzieckiem to z nagłówka nie schodzisz
Strong, doskonale wiem co to znaczy mieć takie koleżanki....u mnie też tak bylo
Na szczęście teraz mamy fajnych znajomych, 2 małżeństwa, ale był taki czas że jakoś z nikim nie ogliśmy się dobrać...
m
Cytat:
Cześć...

Ale piękna pogoda, całkiem inaczej się nawet do pracy wstaje, prawda?

Onyks, ja też widzę cień cienia. Zrób jutro kolejny test...ale na spokojnie
Mówisz, że jutro?

Cytat:
Witam sie z Wami dziewczynki!

Onyks,
no ja tez widze cien cienia, bardzo jasniutki ale cos tam jest. Moze poczekaj ze 2 dni i powtorz i duzo pij - min 3l aby sie bakterie wyplukiwaly.

Zaprosiłam Cię na fb , ale Ty laska jesteś, kochana!!

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Onyks przykro mi pisac, ale ja nic nie widze...ale ja jestem slepa, wiec moim spostrzezeniem sie nie przejmuj...jak dziewczyny widza kreche to musi byc

Dzi

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Zobaczymy jutro

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:59   #2368
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Aaby, nie mów mi nawet o wzdęciach, ja tego tak nie lubię współczuję.

Martyna, dobrze, powiedziałaś tej sąsiadce. Bardzo dobrze !

Nikita, tak wiem.. dla chcącego nic trudnego
jakie plany masz na dziś?

Blonde, ale z Ciebie pocieszacz beznadziejny no dobra trochę dłużej niż do sierpnia

Bao, lepszy syfon tańszy niż wcale, nie chcesz mieć chyba syfu w łazience

Maleństwo, Nikita, 2 dni przed owu, bo plemnik może przeżyć do owu, plus dwa dni po owu czyli plus minus 4 dni.
Stary 2012-05-21, 10:02   #2369
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Zobaczymy jutro
trzymam kciuki

Cytat:
[

Blonde, ale z Ciebie pocieszacz beznadziejny no dobra trochę dłużej niż do sierpnia

[
Stary 2012-05-21, 10:05   #2370
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Mówisz, że jutro?
No tak mi się wydaje, lepiej, z samego rana

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości