|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Nikita, co artykuł to inna opinia, ja znalazłam jeszcze coś takiego http://ciaza.mp.pl/aktualnosci/show.html?id=67948
Myślę, że problem mogą stanowić bardzo długie i meczące treningi albo wyczynowe uprawianie sportu. Ja póki co, nie przekraczam tych 5 godzin tygodniowo i będę się trzymać tego, że 30-40min sportu wychodzi na zdrowie ![]() Popytam przy okazji swojej ginki, co ona o tym myśli.
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zapomniałam napisać, że chyba z tydzień temu śniła mi się Strong, że byłyśmy w jakimś takim bardzo wysokim budynku i musiałyśmy skakać z okna na takie rozciągnięte w powietrzy szmaty, które potem okazały się być balonami i gdzieś latałyśmy w tych balonach
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka, jak plotkują to już nie taka cisza
Butter, tak, masz rację nie było to mądre co mu powiedziała. I w sumie nie pomyślałam o tym że ten co mu zabierają też się czegoś uczy, ale nie chciałabym swojemu dziecku pozwalać na takie zabranianie, wolałabym powiedzieć jakby mi przyniósł cudzą zabawkę, że możemy się pobawić z tamtą dziewczynką bo to jej zabawka, ale że on nie może jej zabrać. To chyba byłaby prawidłowa reakcja. a jeszcze co do kefiru, skoro dziecko nie podzieliło się z nią czipsami to chyba mama nie uczyła go się tymi czipsami dzielić... nazwałą go chamem a to ona go kształtuje, sama siebie obraziła. Butter, chodź poskakać na balonyyy
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-05-21 o 08:57 |
|
|
|
#2344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko leń ze mnie W dodatku coś ostatnio w ogóle energii nie mam i jak się po obiedzie kładę na kanapę, tak wstaję z niej idąc się kąpać. Prawdopodobnie brak ruchu robi swoje... Ale śliczne dziewczynki! Witaj Ja też ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dołączasz do klubu "Raz/dwa razy na cykl"? ![]() Jakaś drażliwa od wczoraj jestem. W dodatku jajnik się dziś ze mną szarpał i jakby tego było mało - chyba jakieś zaparcie się przyplątało. Boli mnie i jestem mocno wzdęta ![]() Swoją drogą zastanawiam się, jak ja mam kiedyś w ciążę zajść, skoro największą (i jedyną
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nio wiem,ale teraz to ja się nie przejmuję tymi plotkami ostatnio sąsiadki mama mnie zaczepiła : słyszałam że do pracy chce panie wrocić...a ja ni z gruszki ni z pietruszki mówię do niej tak: a co chce pani znowu komuś coś o mnie opowiedzieć? bo jak narazie to sa informacje nie prawdziwe i wyssane z palca.. i nie zamierzam tego tolerować... spojrzała się na mnie tak jakby miała mnie zaraz pogryźć ale nawet Przepraszam nie powiedziała... tak mnie ona wkurza bo wścibska jest jak cholera..
|
|
|
|
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami dziewczynki!
Onyks, no ja tez widze cien cienia, bardzo jasniutki ale cos tam jest. Moze poczekaj ze 2 dni i powtorz i duzo pij - min 3l aby sie bakterie wyplukiwaly. Tak wlasnie myslalam, ze twoja wczorajsza chcica na slodkie nie przejdzie bez echa. Cytat:
![]() Witaj Cytat:
![]() ![]() Gratulacje Kasiu ![]() Szkoda w sumie tego kuponu nie? Masz jakies wiesci od Madzi jak tam wynik tego badania, ktore robili Majce? uuuu jakto? i nie wymawiaj sie na brzucha bo pamietasz, ze Madzia niepokoila jeszcze sasiadow 2 dni przed porodem wiec dla chcacego... ![]() Cytat:
wkleilam linka do artykulu ale moze nie zauwazylas, wklejam zatem jeszcze raz: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._plodnosc.html |
|||
|
|
|
#2347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby dzis wyszly![]() A zołtaczka to sie raczej nie przejmowac, to fizjologiczne, prawie kazde dziecko ma ![]() Seba mial dlugo, okolo 6 tyg, jezdzilismy do szpitala co jakis czas...ale z czasem wszystko ladnie zeszlo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Onyks przykro mi pisac, ale ja nic nie widze...ale ja jestem slepa, wiec moim spostrzezeniem sie nie przejmuj...jak dziewczyny widza kreche to musi byc Dzien dobry ![]() Moj syn w zlobku A ja sie lenie![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, zapomniałam!
Kasia, jaki Ty masz śliczny brzuszek!
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter, boski sen z tymi balonami. ![]() Kasia, zapomnialam napisac - piekny brzuszek!!! Gucia, twoje coreczki sa przesliczne, i ta starasza jaka juz duza! Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-21 o 09:14 |
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
aaby widzę, że faktycznie podobne jesteśmy..bo ja widzę ostatnio, że podczas okresu też mam ochotę...ale jednak w czasie owulacji też...
A co do zajścia w ciąże, to jak staraliśmy się z mężem w październiku chyba przez chwilę...i tak co drugi dzień było...to musze przynać, że miałam dosyć... ![]() Mój TŻ z resztą się przyzwyczaił trochę do tego, bo sam się śmieję, że: "co? limit już wyczerpałem na ten miesiąc?" Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-05-21 o 09:13 |
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=Nikita...;34238031]Witam sie z Wami dziewczynki!
![]() [/QUOTE] nie będziesz sama jeszcze ja jestem, obyśmy szybko spadły na dolną listę Madzia trzymam kciuki za Majeczkę, już nie mogę się doczekać jak pokażesz nam jej zdjęcie i opowiesz o porodzie Kasia śliczny brzuszek Butter twój sen tez dobry
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- zrób ponownie za dwa dni |
||
|
|
|
#2357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak mi sie nie chce to TZ ma swoje triki aby mi sie zachcialo. Cytat:
![]() U mnie juz po owu, mialam sobote. Teraz zostaly jeszcze 4 dni wzglednej plodnosci, ktore mam zamiar tez wykorzystac a potem czekanko. A u ciebie jak? Onyks, wyslalas mi moze zaproszenie na FB???
Edytowane przez Nikita... Czas edycji: 2012-05-21 o 09:24 |
||
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla Ciebie za free
![]() No co...? ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() No dobra...mogę ci trochę oddać ![]() Potrafimy...czasem mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuje męża, no ale nic nie poradzę... A już jak jestem zła, to zapomnij! |
|
|
|
|
#2361 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super brzusio![]() Cytat:
ja też mam synka 2latka i 3 mce![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
a dziecko w tym wieku ma taki okres, że wsio jest jego głupie baby![]() Cytat:
ja też taką miałam jak robiłam w 25 dc (przy 28dniowych) i była taka aż do terminu @, później już wychodziła ciemna i gruba![]() toż my ślepe nie jesteśmy Ja przez weekend miałam mało czasu, non stop na dworze, wczoraj ja siedziałam a tż z małym na placu szalał prawie do 21.30 Kupiliśmy też wczoraj baterie do łazienki i syfony, niestety nie takie jak chciałam, bo te byłu cholernie drogie, prawie 300 zł za jedną
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nie powinnam, przecież się nie zmuszę... Ale jednak mam.
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się staram o dziecko ale tak naprawdę mam małe wiadomości odnośnie płodności, bo ja myślałam, że po owu jest tylko 24 h że możesz zajść w ciążę a ty piszesz, że 4 dni ![]() u mnie mąż wraca w czwartek, będzie to 23 dc, owulacji jeszcze nie miałam a jest dzisiaj 20 dc więc albo nie będzie jej w tym cyklu albo czeka po prostu aż mój mąż wróci a wicie co miałam na zajęciach w szkole z muzyki? masaż dzwiękiem takimi specjalnymi misami i pani kazała nam się zrelaksować i pomyśleć życzenie i teraz to juz na pewno moje o dzidziusiu się spełni
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-05-21 o 09:37 |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiecie może jak to jest ze wszystkimi przywilejami dla ciężarnej jak zachodzi się w ciążę na urlopie wychowawczym??? chodzi mi o macierzyński, itp.
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 to jeszcze...ale 4?
|
|
|
|
|
#2367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyobraź sobie mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oby to było to ![]() Cytat:
Cytat:
Na szczęście teraz mamy fajnych znajomych, 2 małżeństwa, ale był taki czas że jakoś z nikim nie ogliśmy się dobrać... m Cytat:
![]() Cytat:
Zaprosiłam Cię na fb , ale Ty laska jesteś, kochana!! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby, nie mów mi nawet o wzdęciach, ja tego tak nie lubię
współczuję.Martyna, dobrze, powiedziałaś tej sąsiadce. Bardzo dobrze ! Nikita, tak wiem.. dla chcącego nic trudnego ![]() jakie plany masz na dziś? ![]() Blonde, ale z Ciebie pocieszacz beznadziejny Bao, lepszy syfon tańszy niż wcale, nie chcesz mieć chyba syfu w łazience Maleństwo, Nikita, 2 dni przed owu, bo plemnik może przeżyć do owu, plus dwa dni po owu czyli plus minus 4 dni.
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki
Cytat:
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

śniło mi się, że byłam we Wrocławiu i ty tam mieszkałaś i chciałam cię koniecznie odwiedzić i szukałam cię gdzieś na jakimś blokowisku aż wreszcie znalazłam blok, patrzę a twój mąż nosi cię na barana po schodach i mówicie że to wasza taka zabawa
bałam się, ze mnie nie rozpoznasz a ty od razu mnie rozpoznałaś i siedzieliśmy u was w mieszkaniu i piliśmy kawkę

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

tak mnie ona wkurza bo wścibska jest jak cholera..
Tak wlasnie myslalam, ze twoja wczorajsza chcica na slodkie nie przejdzie bez echa.
Szkoda w sumie tego kuponu nie? 

i jakos nie mam weny żeby wziąść się w garść i zacząć cwiczyc...