|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
jeszcze niegdy nie kupiłam sobie ciucha na all
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chmielinka, no krój fajny, tylko ciekawe co to za materiał ![]() my mamy wesele 14 lipca i tak się zastanawiam, iść czy nie iść pożyjemy zobaczymy, pewnie będzie zależało, jak się będę czuła
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
ja za 2h mam wizyte a czuje juz jak mi sere wali, pipijam meliskę, oby pomogła
|
|
|
|
#2884 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() O Boże
|
|||||
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
No to się właśnie trochę przeraziłam. Dowiedziałam się, że moja znajoma urodziła w tamtym tyg, to był 36 tydzień ciąży, nawet fenka nie zdążyła odstawić
Urodziła cholernie szybko, same parte trwały 15 minut
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2887 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wizytę
Cytat:
![]() Cytat:
Super że praca złożona, kciuki za obronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sukienka fajna, bierz Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba wjedziemy po drodze do IKEA po jakąś komodę bo jak zebralismy całą wyprawkę zaczyna brakowac miejsca w sypialni
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba masz rację, wezmę ją... w końcu 37 zł to nie majątek
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao
za wizytę
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Mamusie
odrazu pożalę sie że miałam koszmarną noc,mały się wiercił tak że nie mogłam zasnąć ale to już standard a ok 24 zaczął boleć mnie ząb a w domu jak na złość żadnej tabletki przeciwbólowej mąż musiał jechać do apteki,naszczęście po tabletce przeszło ale muszę iść do dentysty,dzisiaj mam wizytę i wymazy ![]() Phdwao i Balbinka trzymam kciuki za Wasze udane wizyty ![]() Nadalka trzymaj się dzielnie Agunia jak ja bym chciała tak szybko urodzić tylko w 38 t.c
|
|
|
|
#2893 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie odpuszczę. Faktem jest że nic teraz nie kupuję - ja tak mam że zakupy na koniec zostawiam. Wyprawki jeszcze nie mam, dla siebie na zaś też nic nie kupuję, bo wiem ze rzeczy szybko mi się nudzą. Chyba ze te szpilki są naprawdę wyjątkowe, jeśli nie to odpusc sobie, zaszalejesz z zakupami po porodzie - ja mam zamiar wydać większą sumkę bez wyrzutów sumienia ![]() Cytat:
Cytat:
będę prała w dzidzusiowym proszku w 40 lub 30 stopniach; pieluchy w 60 - ja będę używać wielorazowych a prasowania jak najmniej - piluchy trzeba, ciuszki tylko wybrane mam nadzieję że Mała nie bedzie jakimś wrazliwcem no a teraz to na pranie jest dla mnie stanowczo za wcześnie, ja zrobie to na początku lipca - no chyba że lekarz będzie mówił że grozi mi coś wcześniej ![]() W razie jeśli nie będę miała siły, to jest przecież jeszcze TŻ. ehh niedobrze... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja koleżanka ma już rozwarcie a to jej 35 tc. Bierze feno. Ale z kolei moja kuzynka urodziła w terminie w 40 tc. i ponoć od 35 miała juz jakieś rozwarcie ... ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Tak w ogóle to miałam dzis pójść do fryzjera ale przełożyłam na jutro To będzie mój pierwszy raz w ciąży.
|
||||||
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
chmielinka
sukienkę bierz, szkoda kasy by teraz inwestować w nie wiadomo co, a ta jest OK. |
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy miała dobrze czy źle określony termin. Na pierwszym USG miała tydzień rozbieżności między terminem z OM a terminem z USG (wg OM ciąża o tydzień starsza), więc może i trzeba założyć, że urodziła w terminie bo ona chyba określała sobie termin wg tego 1 USG
|
|
#2897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi sie chcialo paprykarzu ze musialam sobie zobic chlebka
dobrze z emiałam co robicie dzis na obiad? ja chyba zupe pomidorową
|
#2899 |
|
Rozeznanie
|
|
#2900 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! My już na nogach od 6...bo poszedł prąd w jednym z budynków i mąż łatwił agregat
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-05-21 o 10:19 |
|||||
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Podobało, ale nigdy tak, żeby tak nazwać syna
Z dziewczynką nie miałabym problemu ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie do doświadczonych mamuś :tak się zastanawiam, że ja zazwyczaj jak źle prześpię choćby jedną czy dwie noce to czuję się fatalnie, boli mnie głowa, mam zawroty, jestem podenerwowana, nie do życia. A jak przyjdzie nie spać lub słabo spać przez kilka miesięcy przez płaczącego maluszka to jak wtedy funkcjonować, czy odsypiać w dzień ![]() chyba, że wtedy uwalniają się jakiś ukryte pokłady energii ![]() Może to głupie pytanie, ale mnie dręczy...
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-05-21 o 10:21 |
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję dziewczyny za opinie o sukience
Cytat:
![]() no ale chyba nie mam wyjścia bo wszystkie bardziej eleganckie mają też "eleganckie" ceny (nawet na all) może jak dobiorę odpowiednie dodatki to będzi wyglądac trochę lepiej Cytat:
ciężko mi było się spiąć, ale myśl że mam się bronić w październiku spędzała mi sen z powiek i wolałam zacisnąc zęby żeby obrona była w czerwcu. Tym bardziej że miałam materiały tylko musiałam siąść i spisać do kupy ostatni rozdział. Ale teraz mam za to taki luz psychiczny
|
||
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Druga nocka w plecy-wczoraj niby trochę odespałam, ale to nie to samo co spanie w nocy. Dziś spałam chyba do 2, potem czuwanie póki Dorotka nie zasnęła. A od 5 jestem na nogach bo już za nic nie mogłam zasnąć ![]() Właśnie piję kawę-bezkofeinową, więc bardziej na smak niż żeby mnie pobudziła ![]() I tak-uruchamiają się nowe pokłady energii Można pospać w dzień-wtedy kiedy dziecko. Ale mnie wtedy szkoda spać, wolę coś w domu przez ten czas zrobić. Przez te dwa lata z dzieckiem mało na szczęście mieliśmy takich nieprzespanych nocy. Bo trafił nam się fajny egzemplarz: niechorujący, niekolkowy, w nocy karmiłam ją na śpiocha prawie Także tak naprawdę to zależy od dziecka-jakie będzie. I na zapas nie ma co się nastawiać ani w tę, ani w drugą stronę, bo życie i tak to zweryfikuje
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was "z rana" po ciezkiej nocy
![]() Michal postanowil buszowac pol nocy. Pol dnia chodzilismy po miescie, bylam zmeczona, a on na chwile kladl sie spokojnie i zaraz nas wolal, a jak mu tlumaczylismy ze pora spac - zaczynal straszliwie plakac Cale szczescie TZ postanowil, ze mi pomoze, nie dosc ze go wczesniej wykapal, to pozniej w nocy z nim siedzial (Michal jeszcze prawie do polnocy narzekal). Jak TZ wrocil, padl na lozko i zasnal ![]() Coraz bardziej sie zastanawiam co to bedzie z dwojka dzieci Oszaleje!Ide czytac co u Was
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
ide do netto po zakupki, i po aspargin bo od wczoraj nie biore, skonczyl mi sie i w nocy tak mnie skurcze łapały ze cos okropnego(w nogach) i moze dlatego tez mam twardy brzuch. Choc teraz mniej.
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta... ja już wróciłam ze szpitala... byłam tylko w sumie 5 dni a spadło mi 6 kg... myślę że większość to woda, nie będę się cieszyć na zapas.. ale jestem tak zmęczona że idę zaraz spać... do później..
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja juz nie spie od 7 bo czekam na kuriera ![]() Nocke tez mialam z dupy mala sie tak wiercila ze myslalam ze mi bokiem wyjdzie nie umialam przez to spac. U nas pogoda piekna i sloneczna az przyjemnie!Szkoda tylko ze musze isc do pracy :/ Co do prania to ja tez jeszcze nie robie, bede prala w dzieciecym (Fairy) bo moj tz ma uczulenie i pierze sie tylko w tym proszku dzieciecym, bede prala na ostatnia chwile w sumie jak wszystko bo jak odejde na macierzynski :P Co do imienia to raczej mamy wybrane choc jeszcze wszystko sie moze wydarzyc, Co do obcasow - mowie im na razie good bye
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Anna - no widocznie można tak śmigac z małym rozwarciem
No może bardziej leżeć. Przecież Agusia 1234 też miała chyba rozwarcie już, to myślę, ze ono sie nie cofa Chyba...
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
AAA Hania moj tz tez mial wczoraj wieczorem goraczke i byl strasznie marudny :/ czulam sie jakbym miala przedszkolne dziecko w domu, moze jakis wirus jest?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

jeszcze niegdy nie kupiłam sobie ciucha na all 

od piątku idę na L4 więc będę na wizazu częściej

Wczoraj wysypało córkę koleżanki, z którą Dorotka w zeszłym tyg miała kontakt. Nie wiadomo czy to ospa, ale póki co tak wygląda...

później już poszło lepiej i wynik przed obciążeniem miałam 93 a po 109