Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 10:51   #2911
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Witam Was Kochane po weekendzienadrobiła m Was od wczoraj....miałam super miły weekendzik-wczoraj wybraliśmy się z Małżem zjeść na miasto-zjadłam pizzę, ale na cienkim cieście i zjadłam jedną gałkę lodów od wtorku nie jem słodyczy i staram się jeść nieco mniej, a bardziej zdrowo-zobaczymy jaki efekt to przyniesie....
ale zaraz wybiorę się po arbuzika

Depioson dziękuję za cynk o tym proszku, akurat w piątek byłam w Rossmanie, odebrałam ten pakiet dla ciężarnych i tam była gazetka w w niej reklama tego proszkuale ja wszystko na razie wyprałam w płynie, proszek pójdzie w ruch przy jakichś ubrudzonych ciuszkach
wózeczek bardzo fajny-prosty, elegancki, bez zbędnych upiększeń

aha i w sobotę zaczęłyśmy 30 tydzień
a w sobotę jadę ostatni raz przed porodem do Polski....nie mogę się doczekać....

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witajcie kochane,

ja dzisiaj jakos niemialam ochoty isc do pracy, wiec wyslalam smsa do szefa ze pracuje w domu ciekawe co on na to....lepiej praca z domu niz chora

ja dzis mam 30tyd +3 d jak to leciiiiii....

jutro wizyta u ginki wiec podejrzemy malenstwo ... trzymam kciuki za wasze wizyty i gratki za rozpoczete tygdonie
Kochana a na kiedy masz termin- i ile na wadze do przodu, bo widzę, że idziemy łeb w łeb
Stary 2012-05-21, 10:52   #2912
Linka25
Zakorzenienie

Nadalka
dobrze ze juz w domku
szpital to nie jest najlepsze środowisko
zadziwiający jest ten spadek kg u Ciebie ....
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:53   #2913
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
no własnie przed zakupem jeszcze mnie powstrzymuje czy ten materiał będzie dobry... żeby to nie była jakaś szmatka. Bo u mnie w sklepie z odzieza ciążową sukienki są od 130 zł
no te ceny są powalające

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta... ja już wróciłam ze szpitala... byłam tylko w sumie 5 dni a spadło mi 6 kg... myślę że większość to woda, nie będę się cieszyć na zapas.. ale jestem tak zmęczona że idę zaraz spać... do później..
dobrze, że wróciłaś i że jest wszystko dobrze
odpoczywaj
Stary 2012-05-21, 10:53   #2914
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Kochane po tygodniowej przerwie

myślałyście chociaż troszkę o mnie?

tak mi ciężko było się powstrzymać żeby tu nie zaglądać ale się udało i pracę mgr już złożyłam. Teraz czekam na obronę 27/28.06

mam do nadrobienia az 69 str i postaram się to zrobić (ciekawe kiedy mi się uda )

mam nadzieję że wszystko u was w porządku
Myslalysmy Powodzenia, zaciskam kciuki

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Prince, wstydziłaby się, to fakt :P Ja byłam na pikniku w weekend i stałam w kolejce do grilla, zapłaciłam za jedzenie, nigdzie się nie pchałam. No i przede mną była babka. Ja dostałam wcześniej jedzenie, dosłownie 30 sekund wcześniej, to wiesz jaką aferę zrobiła, że ona tu czeka, że czemu ja dostałam wcześniej itd. Więc ja się odezwałam i mówię: dobrze, proszę sobie wziąć tę kiełbaskę, ja poczekam.... I no problem, to taka była zbulwersowana tym moim tekstem, że prawie mnie zabiła wzrokiem. Wydała o sobie świadectwo nie powiem

Kurcze, ja też nie mam tych siateczkowych galotów, bo kupiłam jednorazowe, a one są beznadziejne i muszę dokupić. W ogóle początkiem czerwca spakuję już torbę do szpitala, nie ma żartów
Co za bezczelna baba Dobrze jej powiedzialas
Mogla chociaz na brzuch spojrzec, co nie zmienia faktu, ze pokazala jaka jest plytka.

Cytat:
a i muszę wam powiedzieć że w czwartek robiła glukozę. Co za świństwo. Przez godzinę po wypiciu cały czas sie powstrzymywałam żeby nie później już poszło lepiej i wynik przed obciążeniem miałam 93 a po 109

gorzej jest z moją morfologią bo już mam krwinki czerwone, hemoglobinę, hematokryt poniżej normy. Rozmawiałam z lekarzem przez tel. i mówił, że nie są złe te wyniki ale nie mogą takie być i za tydzien jak do niego przyjdę to coś mi tam da.

a i jeszcze robiłam Coombsa i na razie nie ma u mnie przeciwciał

w ogóle udało mi się namówić męża na wyjazd do przyjaciółki na ślub 9.06 teraz muszę sobie kupić jakąś sukienkę, ale nie chcę wydawać majątku. Znalazłam na all taką:
http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-b...351973356.html
co o niej myślicie?
za wyniki. Z morfologia tez sobie poradzisz.

A sukienka bardzo ladna, mi sie podoba.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Cieszcie się, że macie jeszcze maluszki w brzuszkach, bo jak się urodzą to dopiero się zacznie...
O 10.30 idziemy do lekarza i zobaczymy co powie... zmierzyliśmy Dorotce temperaturę przez sen-z 37,9 skoczyło do 38,0 Niby od 4h śpi, ale do tej 4 było marudzenie, a ja nie śpię od 2 chyba

Boję się że jeśli będzie mieć teraz tę ospę to i mnie zaszkodzi... mimo że ja chorowałam jako dziecko...
Z tym sie zgadzam, przy dziecku nigdy nie wiadomo co sie stanie.
Trzymam kciuki zeby to nie byla ospa

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:54   #2915
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość

Ja tez wole kombinezon. Rach ciach wsadzasz malucha i nie przejmujesz sie tym czy przypadkiem kurtka nie odstaje od brzucha jak lezy
No i dodatkowy koc jest zbedny, a to tez wygoda - mniej do noszenia.
My dopiero na wiosne kupilismy kurtke. A teraz to wiadomo ze u starszego kurtka wygodniejsza bedzie, u mlodszego kombinezon ile mnie wydatkow czeka na zime sobie tez trzeba nowa kurtke kupic, stara juz do niczego...
Kombinezon, zwłaszcza na zimę jest lepszym wyjściem, moim zdaniem. Nie trzeba marwtić się, że coś gdzieś się zawinie, coś podwiewa.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
myślę, że dużo zależny od wielkości nacięcia - ilości szwów, ja nie mam pojęcia jakie było u mnie, nawet nie wiem jak długo byłam zszywana, odleciałam a jak się ocknęłam to byłam "naprawiona", później też tam nie zaglądałam pewnie dużo też zależy od wprawy zszywającego, mi się trafił dobry ginekolog
To miałaś dobrze, ja niestety trochę czułam szycie. Miałam i rozpuszczalne i zwykłe szwy. Blizny jakoś specjalnie nie wyczuwam i nie przeszkadza mi.
Cytat:

Jezu, nie mamy jeszcze imienia ;(
My też nie mamy. Mąż uważa, że jest jeszcze czas. Ja mam jedno upatrzone od dłuższego czasu. Pewnie ono zostanie, no chyba, że spodoba nam się całkiem inne imię.

Cytat:
Prince, wstydziłaby się, to fakt :P Ja byłam na pikniku w weekend i stałam w kolejce do grilla, zapłaciłam za jedzenie, nigdzie się nie pchałam. No i przede mną była babka. Ja dostałam wcześniej jedzenie, dosłownie 30 sekund wcześniej, to wiesz jaką aferę zrobiła, że ona tu czeka, że czemu ja dostałam wcześniej itd. Więc ja się odezwałam i mówię: dobrze, proszę sobie wziąć tę kiełbaskę, ja poczekam.... I no problem, to taka była zbulwersowana tym moim tekstem, że prawie mnie zabiła wzrokiem. Wydała o sobie świadectwo nie powiem
Co za babsztyl...

Nadalka trzymaj się w szpitalu.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:56   #2916
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczęta... Ja już wróciłam ze szpitala... Byłam tylko w sumie 5 dni a spadło mi 6 kg...
6kg???????
Stary 2012-05-21, 10:56   #2917
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć mamusie

Witam po chwilowej nieobecności , weekend spędziłam na dwóch uroczystościach( chrzest mojego chrześniaka i przyjęcie chrześniaczki )Od tego obżarstwa dzisiaj od rana miałam ostre skurcze w podbrzuszu przestraszyłam się , ze to może skurcze porodowe się zaczęły, ale wzięłam nospę i zjadłam śliwki i moment mnie przeczyściło , więc to jelita , nigdy wcześniej nie miałam takich bolesnych bóli . Mała zaczęła od razu kopać i szaleć w brzuszku, chyba tez sie przestraszyła

A z przyjemnych wiadomości to zaczęłyśmy 35 tydzień , a za tydzień pierwsze Ktg i wizyta u gina.

Gratki dziewczyny za rozpoczęte tygodnie i powodzonka na wizytach , lecę Was nadrabiać
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:00   #2918
buena
Wtajemniczenie

O Nadalka, już jesteś w domku. To dobrze. Masz jakieś zalecenia?
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:01   #2919
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Mam pytanie do doświadczonych mamuś :
tak się zastanawiam, że ja zazwyczaj jak źle prześpię choćby jedną czy dwie noce to czuję się fatalnie, boli mnie głowa, mam zawroty, jestem podenerwowana, nie do życia. A jak przyjdzie nie spać lub słabo spać przez kilka miesięcy przez płaczącego maluszka to jak wtedy funkcjonować, czy odsypiać w dzień
chyba, że wtedy uwalniają się jakiś ukryte pokłady energii
Może to głupie pytanie, ale mnie dręczy...
Tak, uwalniaja sie ukryte poklady energii
Chociaz bywaly az tak kiepskie dni (bylam sama z dzieckiem, teraz mam przynajmniej pomoc TZ), ze nie spalam w ogole iles dni pod rzad. Dziecko mi ciagle plakalo, nie chcialo jesc, nie chcialo spac... I wtedy faktycznie moje samopoczucie bylo okropne. Oczy mi sie zamykaly na stojaco, a po domu chodzilam zygzakiem.
Na cale szczescie wszystko da sie przetrwac. Dla dziecka

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-21, 11:03   #2920
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja będę prała w 50 stopniach w Loveli jak ja już kupię, razem z płynem, raczej kupie tylko do kolorów, i pierwszy raz przeprasuje, potem wątpię że będę mieć czas, i tak mam dużo prasowania naszych codziennych ubrań, najwięcej brudzi młody a jego do szkoły w niewyprasowanym nie wypuszczę depoison zazdroszczę umiejętności wieszania wyprasowanego prania
Przed praniem sprawdzaj metki, bo na większości jest zalecenie prania w 30-40 stopniach. Po 50 mogłoby Ci przybyć ciuszków w romiarze 56!
Cytat:
My po prostu o imieniu nie rozmawiamy - gdzieś tam się przewija jedno ciągle w rozmowie, ale żadne inne. Ale wiem, że musimy siąść i w końcu zdecydować, wybrać kilka i zrobić selekcję. Nie jest to jakaś piląca sprawa, ale pytania od znajomych i rodziny mnie już tak wkurzają, że mam ochotę zabić, jak tylko słyszę: a jak będzie miała na imię? Jak to, jeszcze nie wiecie?? eee, niemożliwe, na pewno jakieś z kosmosu, skoro tak długo ukrywacie i nie chcecie zdradzić......
agresja.
Nie przejmuj się takiem gadaniem.
My o imieniu jeszcze nie rozmawialiśmy, ale nawet, jak już coś ustalimy, to i tak nie zamierzam zdradzać go nikomu przed narodzinami. Po prostu nie chcę słuchać głupich rad i komentarzy.
Cytat:
wynik przed obciążeniem miałam 93 a po 109

gorzej jest z moją morfologią bo już mam krwinki czerwone, hemoglobinę, hematokryt poniżej normy. Rozmawiałam z lekarzem przez tel. i mówił, że nie są złe te wyniki ale nie mogą takie być i za tydzien jak do niego przyjdę to coś mi tam da.

a i jeszcze robiłam Coombsa i na razie nie ma u mnie przeciwciał

w ogóle udało mi się namówić męża na wyjazd do przyjaciółki na ślub 9.06 teraz muszę sobie kupić jakąś sukienkę, ale nie chcę wydawać majątku. Znalazłam na all taką:
http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-bombka-dekolt-wiosna-2012-5900-i2351973356.html
co o niej myślicie?
Jeśli wyniki spadły tylko trochę, to się nie przejmuj. Najwyżej dostaniesz żelazo. Ważne, że z glukozą wszystko w porządku.

O takich sukienkach już tu pisałyśmy i sas zamówiła taką lub podobną. Ja ostatecznie nie, bo obawiam się, że w biuscie byłaby zbyt obcisła, a tego nie lubię.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-05-21 o 11:33
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:04   #2921
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaz bywaly az tak kiepskie dni (bylam sama z dzieckiem, teraz mam przynajmniej pomoc TZ), ze nie spalam w ogole iles dni pod rzad. Dziecko mi ciagle plakalo, nie chcialo jesc, nie chcialo spac... I wtedy faktycznie moje samopoczucie bylo okropne. Oczy mi sie zamykaly na stojaco, a po domu chodzilam zygzakiem.
Paula a jak dałaś radę w szpitalu? Po porodzie?
Stary 2012-05-21, 11:04   #2922
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ciężaróweczki

Zepsuła mi się myszka do lapka i beznadziejnie mi się teraz korzysta
Muszę jakoś wytrzymać do środy, bo wtedy będę w Kraku
Ale to jest takie wkurzające, jak się człowiek do czegoś przyzwyczaił, a tu nagle to nie działa
Mi też dzisiaj zepsuła się myszka. Działa tylko rolka

Balbinka, Phdwao za wizytę
Pumasa Ty gdzie wyjeżdżasz?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:05   #2923
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nadalka
dobrze ze juz w domku
szpital to nie jest najlepsze środowisko
zadziwiający jest ten spadek kg u Ciebie ....
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
6kg???????
bo ja ogólnie z tych większych i tak jak szybko przybieram tak i szybko gubię , nie miałam w ogóle swojego jedzenia a na tym szpitalnym.. to szkoda gadać...

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
O Nadalka, już jesteś w domku. To dobrze. Masz jakieś zalecenia?
leżeć, odpoczywać, zero seksu, asmag, nospa i luteina.
Stary 2012-05-21, 11:06   #2924
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przed praniem sprawdzaj metki, bo na większości jest zalecenie prania w 30-40 stopniach. Po 50 mogłoby Ci przybyć ciuszków w romiarze 56!
haha albo i w mniejszym rozmiarze
oj tam, najwyzej będą ubranka dla lalek
Stary 2012-05-21, 11:07   #2925
ajka89
Zadomowienie

Ale jestem głodna. Idę szamać śniadanie, bo już pół godziny po tabsie minęło
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:07   #2926
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mi też dzisiaj zepsuła się myszka. Działa tylko rolka
a ja nie mam myszki przy laptopie, w pracy też nie miałam i jestem tak przyzwyczajona
Stary 2012-05-21, 11:16   #2927
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Paula a jak dałaś radę w szpitalu? Po porodzie?
Zwyczajnie Bylo ciezko pod tym wzgledem, ze nie moglam spac. I przed, i po porodzie. Chyba ze chodzi Ci o to ze bylam po CC - nie widzialam roznicy miedzy mna a kobietami po SN.
Rana bolala glownie przy wstawaniu, ale to bylo calkowicie do zniesienia. Zreszta jak tylko dziecko mi zaplakalo to zapominalam o jakimkolwiek bolu i wyskakiwalam z lozka z predkoscia swiatla

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-21, 11:28   #2928
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Witam po chwilowej nieobecności , weekend spędziłam na dwóch uroczystościach( chrzest mojego chrześniaka i przyjęcie chrześniaczki )Od tego obżarstwa dzisiaj od rana miałam ostre skurcze w podbrzuszu przestraszyłam się , ze to może skurcze porodowe się zaczęły, ale wzięłam nospę i zjadłam śliwki i moment mnie przeczyściło , więc to jelita , nigdy wcześniej nie miałam takich bolesnych bóli . Mała zaczęła od razu kopać i szaleć w brzuszku, chyba tez sie przestraszyła

A z przyjemnych wiadomości to zaczęłyśmy 35 tydzień , a za tydzień pierwsze Ktg i wizyta u gina.

Gratki dziewczyny za rozpoczęte tygodnie i powodzonka na wizytach , lecę Was nadrabiać
gratulacje 35 tygodnia -)
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:28   #2929
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
no te ceny są powalające
no niestety... zamiast tyle kasy wydaćć na sukienkę którą założę może 2 razy to wolę mojej małej coś kupić

Cytat:
Myslalysmy Powodzenia, zaciskam kciuki

za wyniki. Z morfologia tez sobie poradzisz.

A sukienka bardzo ladna, mi sie podoba.
dziękuję teraz was pilnie nadrabiam jeszcze mi zostało 50 str

a sukienkę właśnie zamówiłam.. jak przyjdzie to strzelę fotkę i wam pokażę

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
O takich sukienkach już tu pisałyśmy i sas zamówiła coś taką lub podobną. Ja ostatecznie nie, bo obawiam się, że w biuscie byłaby zbyt obcisła, a tego nie lubię.
tak wiem, pamiętam że kilka dziewczyn chyba kupowało i dlatego spytałam czy warto
ale za tę cenę myślę że nie mam co wymyślać... też wolałabym luźniejszą ale są niestety drogie. Może nie będzie zła

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:31   #2930
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Cieszcie się, że macie jeszcze maluszki w brzuszkach, bo jak się urodzą to dopiero się zacznie...
O 10.30 idziemy do lekarza i zobaczymy co powie... zmierzyliśmy Dorotce temperaturę przez sen-z 37,9 skoczyło do 38,0 Niby od 4h śpi, ale do tej 4 było marudzenie, a ja nie śpię od 2 chyba

Boję się że jeśli będzie mieć teraz tę ospę to i mnie zaszkodzi... mimo że ja chorowałam jako dziecko...
Ad 1 Zgadzam sie
Ad 2 Skoro już chorowałaś to jestes bezpieczna a strach doskonale rozumię- jak zosia złapała szkarlatyne to miąłam niezlego stracha że coś sie maleństwu w brzuszku podzieje

Cytat:
Cześć witam po weekendzie nie miałam niestety czasu zaglądać od piątku idę na L4 więc będę na wizazu częściej to będzie już prawie 33 tc więc chyba długo popracowałam? Pracowałabym dłużej gdyby nie to, że strasznie mi brzuch często twardnieje dziś zobaczymy Mikiego na Usg wizyta o 14:30 - trzymajcie proszę kciuki
No długo
Ja jestem na L4 od środy tj 30 tc i tez głównie z powodu twardniejącego brzuszka

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Podobało, ale nigdy tak, żeby tak nazwać syna
Z dziewczynką nie miałabym problemu

Biedna kciuki za wizytę, oby nic poważnego nie wynikło z tym zębem

Mam pytanie do doświadczonych mamuś :
tak się zastanawiam, że ja zazwyczaj jak źle prześpię choćby jedną czy dwie noce to czuję się fatalnie, boli mnie głowa, mam zawroty, jestem podenerwowana, nie do życia. A jak przyjdzie nie spać lub słabo spać przez kilka miesięcy przez płaczącego maluszka to jak wtedy funkcjonować, czy odsypiać w dzień
chyba, że wtedy uwalniają się jakiś ukryte pokłady energii
Może to głupie pytanie, ale mnie dręczy...
Troche chyba sie uwalniają nowe pokłady energii
Zosia na początku budziła sie w nocy co 3 h i wtedy karmienie plus jeszcze odciąganie(miąłam na początku problemy z karmieniem) takze spałam tak 1h/3, a w dzień jakoś nawet nie czułam potrezby
Za to teraz jak cos małej odbije i obudzi sie w nocy żeby poszaleć to masakra- jestem całkiem nietomna

Co do prasowania to my prasujemy wszystkie nasze rzeczy i dzidzi też napewno bede- tj Tz bedzie bo to jego działka

Witam po weekendzie
3 rok doktoranckich uważam za zamknietyPołowa wpisów załatwiona a połowe załatwi mi kolega za miesiac
Wracajac z Gliwic wstąpilismy do Ikei i kupiliśmy meble do salonu z duża komodą
Strasznie mi sie podobaja Tż skrecał do 2 w nocy i tak nie skonczył dopiero dzisiaj bedzie konczył
Zosia dalej kaszle i ja chyba złapałam od niej - gardło mnie strasnie boli
Idziemy dzis do lekarki-oby obyło sie bez antybiotyku
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:37   #2931
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mam takiego nerwa ze cisnienie mam 130/70 a jak na mnie to duuuuuuuuzo!
i sie oblałam herbata gorącą
W piątek wieczorem miałam 128/85 i tętno 78. Zmierzyłam, bo źle się czułam.
A normalnie mam 100-110/60-70 i tętno 90-105.
Cytat:
Cześć dziewczęta... ja już wróciłam ze szpitala... byłam tylko w sumie 5 dni a spadło mi 6 kg... myślę że większość to woda, nie będę się cieszyć na zapas.. ale jestem tak zmęczona że idę zaraz spać... do później..
Witaj, ale nie przemęczaj się przynajmniej przez tygodnie.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
3 rok doktoranckich uważam za zamknietyPołowa wpisów załatwiona a połowe załatwi mi kolega za miesiac
Gratuluję!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:46   #2932
ewka5891
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

ale przed chwila miałam sytuację... dzwoni do mnie mama i mowi, ze w domu jest policjant, który chce mnie przesłuchać, w związku z oszustwem na allegro, ktorego padłam ofiarą 2 lata temu
wiec rozmawiam z tym gościem i pytam sie czemu dopiero teraz sie tym zainteresowali, to powiedzial, ze zlapali 2 podejrzanych, ktorzy mieli ponad 20 fikcyjnych kont i oszukali ponad 1000 osob i na podstawie historii ich kont teraz szukają powiązań...

ja tego nie zgłosiłam wtedy na policję, bo to było 'tylko 27 zł' i jakos wtedy nie mialam czasu. Złożyłam tylko skarge na allegro, ale oni jak zwykle olali sprawe, ale po ilosciach komentarzy widzialam, ze takich jak ja było znacznie wiecej....

policjant pyta sie mnie kiedy bede w polsce, aby mogli mnie przesluchac, a ja ze nie szybko... wiec podalam moj adres i telefon, niech robia dalej co chcą...

jestem w szoku, ze dopiero teraz ich znalezli, ale z drugiej strony mam nadzieje, ze zostaną ukarani za to, ze tyle osob oszukali....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:52   #2933
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
super z ejestes

wrocilam z miasta,chodze juz jak slimak

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:53   #2934
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość

już po północy, więc pochwale się, że zaczęłam 8 miesiąc
super, gratulacje

Cytat:
Kolejna bezsenna noc
Nie wiem czy Dorotka nie będzie mieć ospy Wczoraj wysypało córkę koleżanki, z którą Dorotka w zeszłym tyg miała kontakt. Nie wiadomo czy to ospa, ale póki co tak wygląda...
W nocy nasza mała miała gorączkę i wymiotowała W końcu zasnęła o 4.
Tż zadzwonił do pracy po dzień wolny. Pójdziemy z nią do GP, a po południu mamy wizytę u immunologa...
oj biedna, oby to nie było nic powaznego. Zyczę zdrówka dla Dorotki

Cytat:
Wczoraj pierwsza czerwcówka urodziła
u nas tez zbliza to sie wielkimi krokami
juz sie nie moge doczekac, ale wiem ze na poczatku bede przerażona

Cytat:

Jezu, nie mamy jeszcze imienia ;(
my tez nie mamy, bo zadne nie jest wow dla TZta
mamy to jedno zapasowe w razie czego,ale to wszystko

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja zapomnialam napsiac ze znowu dałam sie zrobic w trombe!

wczoraj zajechalismy z tztem do maka jak wracalismy od tesciow
i zamowilam jedzonko i mnie oszukustka znowu oszukała o jednego kurczakburgera
o kurcze znow??
musisz byc teraz bardziej czujna

Synek

Stary 2012-05-21, 11:56   #2935
linzey
Rozeznanie

nadalka super że juz jesteś w domku 6 kg schudlaś w 5 dni??
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

ale przed chwila miałam sytuację... dzwoni do mnie mama i mowi, ze w domu jest policjant, który chce mnie przesłuchać, w związku z oszustwem na allegro, ktorego padłam ofiarą 2 lata temu
wiec rozmawiam z tym gościem i pytam sie czemu dopiero teraz sie tym zainteresowali, to powiedzial, ze zlapali 2 podejrzanych, ktorzy mieli ponad 20 fikcyjnych kont i oszukali ponad 1000 osob i na podstawie historii ich kont teraz szukają powiązań...

ja tego nie zgłosiłam wtedy na policję, bo to było 'tylko 27 zł' i jakos wtedy nie mialam czasu. Złożyłam tylko skarge na allegro, ale oni jak zwykle olali sprawe, ale po ilosciach komentarzy widzialam, ze takich jak ja było znacznie wiecej....

policjant pyta sie mnie kiedy bede w polsce, aby mogli mnie przesluchac, a ja ze nie szybko... wiec podalam moj adres i telefon, niech robia dalej co chcą...

jestem w szoku, ze dopiero teraz ich znalezli, ale z drugiej strony mam nadzieje, ze zostaną ukarani za to, ze tyle osob oszukali....
Maja refleks ale dobrze niech takich ścigają
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:03   #2936
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze znow??
musisz byc teraz bardziej czujna
ja jestem jakas zacofana w tej ciązy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:04   #2937
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
O, to akurat odpowiem Ci bo jestem w temacie
Druga nocka w plecy-wczoraj niby trochę odespałam, ale to nie to samo co spanie w nocy.
Dziś spałam chyba do 2, potem czuwanie póki Dorotka nie zasnęła. A od 5 jestem na nogach bo już za nic nie mogłam zasnąć
Właśnie piję kawę-bezkofeinową, więc bardziej na smak niż żeby mnie pobudziła

I tak-uruchamiają się nowe pokłady energii
Można pospać w dzień-wtedy kiedy dziecko. Ale mnie wtedy szkoda spać, wolę coś w domu przez ten czas zrobić.
Przez te dwa lata z dzieckiem mało na szczęście mieliśmy takich nieprzespanych nocy. Bo trafił nam się fajny egzemplarz: niechorujący, niekolkowy, w nocy karmiłam ją na śpiocha prawie
Także tak naprawdę to zależy od dziecka-jakie będzie. I na zapas nie ma co się nastawiać ani w tę, ani w drugą stronę, bo życie i tak to zweryfikuje
Dzięki za odpowiedź
Mam taką nadzieję, że nasz też taki bezproblemowy będzie
Ja ponoć byłam bardzo spokojna, ale moja siostra dała rodzicom do wiwatu
Cytat:
Dobrze, że wróciłaś
Te kg pewnie ze stresu, odpoczywaj kochana
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
aha i w sobotę zaczęłyśmy 30 tydzień
a w sobotę jadę ostatni raz przed porodem do Polski....nie mogę się doczekać....
Gratulacje, przyjemnej podróży
Cytat:
Gratuluję
Cytat:
Dzięki za odpowiedź Mam nadzieję, że mi się te siły uwolnią bo wizja kilku tygodni bez snu to mnie lekko przeraża.
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mi też dzisiaj zepsuła się myszka. Działa tylko rolki
Używam tylko touchpada, nie lubie myszek
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Troche chyba sie uwalniają nowe pokłady energii
Zosia na początku budziła sie w nocy co 3 h i wtedy karmienie plus jeszcze odciąganie(miąłam na początku problemy z karmieniem) takze spałam tak 1h/3, a w dzień jakoś nawet nie czułam potrezby
Za to teraz jak cos małej odbije i obudzi sie w nocy żeby poszaleć to masakra- jestem całkiem nietomna

Idziemy dzis do lekarki-oby obyło sie bez antybiotyku
Dzięki za odpowiedź
Za wizytę Zosi
Super, że zaliczyłaś wszystko na studiach
Cytat:
Czesc dziewczyny

Nieźle, że tyle im zajęło namierzenie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:07   #2938
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

oby to nie była ospa

Cytat:
Cześć witam po weekendzie nie miałam niestety czasu zaglądać od piątku idę na L4 więc będę na wizazu częściej to będzie już prawie 33 tc więc chyba długo popracowałam? Pracowałabym dłużej gdyby nie to, że strasznie mi brzuch często twardnieje dziś zobaczymy Mikiego na Usg wizyta o 14:30 - trzymajcie proszę kciuki

Cytat:
dobrze, ze juz jestes w domku. Najedz sie teraz domowego jedzenia

Cytat:

Synek

Stary 2012-05-21, 12:08   #2939
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny wiesci mam piekne: maly ok,wazy 1600,rosnie wzorowo,lezy glowka do dolu, szyjka dluga 3,9 cm,pani doktor wogole nie miala pretensji ze nie bralam relanium takze wizyta za miesiac

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:12
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:08   #2940
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym sie zgadzam, przy dziecku nigdy nie wiadomo co sie stanie.
Trzymam kciuki zeby to nie byla ospa
Już sama nie wiem... może lepiej jakby to odchorowała teraz zanim się młode urodzi...
Koleżanka w lutym urodziła syna i w tym samym czasie jej dwie starsze córki złapały ospę. A maluch się nie zaraził-ale jest karmiony piersią.

My już po wizycie. Temperatura trochę wzrosła Ale płuca czyste, uszy i gardło też. Marud się włączył, ale to mnie akurat nie dziwi. Może być albo wirus, albo rzeczywiście początki ospy, choć jeszcze jej nie wysypało...
Jedziemy jednak do szpitala na wizytę-w końcu mamy spotkanie z immunologiem, który ma sprawdzać jej odporność po infekcji.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości