|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
gratuluję !!![]() Cytat:
raczej niczym się nie zatrułam, może po prostu takie rzeczy jadłam, że teraz mi trochę wierci w jelitach albo coś w powietrzu wisi... od paru dni dosyć często chodzę na 2 dziękuję za odp w sprawie moich pytań i za troskę Cytat:
Będzie dobrze kochana trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
a mnie się śniło, że urodziłam ... tzn że pisałyście na wątku, że urodziłam ![]() acha moniczko1302 - bardzo fajnie czyta się Twój opis porodu jeszcze raz gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- acha jeszcze - nie pamiętam czy rinco miała wcześniej jakieś skurcze albo bóle przepowiadające poród ? bo mnie się wydaje, że tak nagle urodziła
|
|||||
|
|
|
#2252 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Przestraszyłam się że to już czerwcowa mama się rozpakowała. U mnie na razie brak objawów zbliżającego się porodu. Coraz gorzej mi się chodzi (mój chód jest coraz bardziej zbliżony do kaczego chodu) . Jakieś dziwne plamki mi się pojawiły na twarzy i kto mnie widzi to mówi że niedługo urodzę. ![]() Mam takie pytanie do Was: czy kupowałyście jakieś mleko modyfikowane "na zapas". Wolałabym mieć coś takiego w domu na wszelki wypadek. Bo co ja później w nocy zrobię jak Hania będzie płakała z głodu?
|
|
#2253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może, choć na stronie wojewódzkiego jest wykaz szpitali. ale tam nie ma Łubinowej. jest kliniczny i na raciborskiej (to jest ten kolejowy, tak?) ale masz rację dobrze wiedzieć, że przyjmują ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- ooo na raciborskiej to nie kolejowy, znalazłam
|
||
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za opisCytat:
|
||
|
|
|
#2255 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() GRATULUJĘ WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMOM ![]() ![]() Jak ja wam zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie wreszcie piękna pogoda, do nadrobienia mam ponad 10 stron ale dam radę.Nie wiem dokładnie o co chodzi z tą pocztą (mam nadzieję, że dam radę dzisiaj doczytać) ale może warto założyć klub.
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie kupowałam nic, w razie czego to mąż będzie gnał do tesco dobrze, że czynny 24h na dobę ![]() niunia a jak tam Ty się czujesz? zbliża się coś ? jutro termin tak ?
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przewijak mam na komodzie w pokoju obok, a Hania ma spać z nami w sypialni Nie wiem jak to rozwiązać. Komoda do sypialni już się nie zmieści. Myślałam, żeby kupić taki najtańszy stojak do przewijania w IKEA (coś 79zł). Nie wiem, czy to dobry pomysł ![]() rinco przerzucona ![]() Umówiłam się na jutro z położną Muszę jakąś listę pytań przygotować.Umyłam włosy i zakręciłam na grubej szczotce, ale się zmęczyłam Idę zjeść drugie śniadanie i może gdzieś mnie wywieje ![]() SzmaragdowyKotku, gdzie Ty jesteś? Może od czasu do czasu do nas zaglądasz, a ja mam do Ciebie pytanie. Kiedyś polecałaś dla nas lekki krem przeciwsłoneczny, jaki to był? |
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
nic sie nie dzieje..... wrrrr
|
|
|
|
#2259 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja nakarmiłam z rana jedno i drugie dziecko , posprzątałam kuchnię i mam chwilkę dla Was ![]() Powiem Wam, że taka jestem szczęśliwa w domu z moją 4-osobową rodzinką ![]() Poza tym ustały wszystkie bóle pachwin, trudności w poruszaniu się, itp. I nawet zmywarkę było mi wygodnie rozpakować Cudownie było mieć małego skarba w brzuchu, ale mieć go na zewnątrz jest dla mnie jeszcze lepsze Cytat:
W sumie to jeszcze wizyta patronażowa przede mną ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też właśnie raczej lekko masuję. To widzę, że Ty tą kapustę praktycznie cały czas miałaś przyłożoną Muszę ją więcej przykładać i więcej chyba pod prysznicem masować, bo dziś wydaje mi się, że troszkę mi sie to zmniejszyło a właśnie wieczorem sporo kapustę trzymałam, a rano długi masaż pod prysznicem zrobiłam.Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!!! To jestem teraz w miarę na bieżąco z Wami, może wieczorkiem uda mi się opisać poród
|
|||||
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy jak macie skurcze przepowiadające to idą one z kręgosłupa, wczoraj takie miałam i myślałam że to już a tu du.pa po prysznicu wszystko przeszło
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszy mnie to i fajnie się czyta takie słowa co do choróbska to dzisiaj stosuję domowe sposoby, jeśli jutro nic lepiej nie będzie to dłużej nie będę zwlekać i pójdę do lekarza, dziękuję ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- ja mam, ja mam
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Dla tych, które mają blisko Lidl i niedosyt ciążowych rzeczy
![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=27022 |
|
|
|
#2265 | ||
|
Zadomowienie
|
Ok, doszła paczka od Baby_raj.
Powiem tak... nie wystawię mu neutrala, chociaż trochę zasługuje... glównie poprzez kontakt. Nie można się było do niego dodzwonić, nie odpowiadał na maile. Gdybym nie zainterweniowała o przesyłkę pewnie do tej pory bym jej nie dostała, napisałam mu po prostu maila, z pytaniem, czy przesyłka została nadana, nawet nie odpierdnął za przeproszeniem. Wieczorem dostałam tylko maila, że towar jest już u kuriera. Wg tego co ma wpisane w aukcji powinnam dostać przesyłkę w zeszłą środę. Nie miałam jednak ani czasu ani nastroju żeby zajmować się tym w zeszłym tygodniu i nie wystawię mu neutrala tylko dlatego, że mi się po prostu nie chce chandryczyć, a poza tym zrobił mi ochraniacz na łożeczko bez zaokrąglonego wezgłowia i białą falbankę bez wzoru i to go uratowało. Generalnie rinco miała rację. Twardy materiał ( nie wiem co Ty sądzisz Gabi, bo też zamawiałaś od niego). W sumie to dobrze, że nie zamawiałam pościeli. Jak będę potrzebiwała, to kupie w sklepie, w IKEA są super wzorki. Muszę to jednak dotknąć, zmacać, sama lubię miękką pościel , więc dziecku nie zrobie tej krzywdy Zamawiałam u niego : falbankę, rożek, ochraniacz na łóżeczko, przewijak, prześcieradło w kolorze pościeli, wzór białe owce. Ochraniacz dość wysoki, ale wypełniony jakąś chamską gąbką, nie jest taki fajny , puszysto miękki... ale ....no trudno. Nie umiem też go chyba zalożyć... nie mieści mi się między łóżeczko i materac, a jak stawiam na materacyku to jest dużo za wysoki , więc jak coś to go zegnę w poł po prostu i jakoś dowiążę.... Falbanka .. no dobra.... niech będzie.., że się nie czepiam. Rożek usztywniany... hmm.. niestety usztywniony jest taką samą chamską pianką co ochraniacz. W opisie nazwano to wkładką usztywniającą, ja się nei spytałam, myślałam ze to kokos.... no trudno... ponoć i tak to się wyjmuje, więc luz... w sumie kosztował 27 zł to czego się tu było spodziewać. Bardzo chciałam, żeby był w te owieczki białe i dlatego go wziełam. Też jest z tej sztywnej bawełny, ale może dziecie nie będzie narzekać i nic się nie będzie działo ze skórką. Jak coś to mam w domu dwa beciki używane po innych dzieciach, tylko takie .. trochę brzydkawe, ale trudno.. matka zaoszczędziła na dziecku, to teraz dziecko będzie cierpieć ![]() Prześcieradełko też sztywne jak cholera. Ale.. w razie co mam frotte. Będę jeszcze prała i prasowała rożek z prześcieradełkiem, wiec może trochę zmiękną. Kupowałam też twardy przewijak, ale myślalam że uratują go (baby raja) kokardy, które dokupiłam .... i spoko.. piekne są.. ale miały być w barany... a są gładkie bez wzoru... ehhh.. chociaż tyle, że się nie rypnął i nie dał w jakimś innym wzorze zamawiałam jeszcze u innego sprzedawcy body kibica. I też się wsciekłam, bo powinnam dostać we wtorek przesyłkę ( zeszły) do dzisiaj jej nie mam. Piszę więc do gościa o co kaman, a on mi odpisuje, że czeka na dostawę body.... no ręce mi opadły. WYdaje mi się, że jak płacisz z góry, to wypada poinformować kupującego, że sorry, ale po prostu stało się tak i tak i mimo iz mam na aukcji napisane, ze czas realizacji to 3 dni , to jednak zabrakło towaru, przepraszam, wysyłam towar wtedy i wtedy... napisałam gościowi, czy nie uważa że warto było mnie o tym poinformować ? do tej pory się nie odezwał. Mąz twierdzi że mozemy zapomnieć już o body i że niepotrzebnie tak napisałam, że trzeba było napisać to po otrzymaniu przesyłki... a ja tak nie uważam. ja staram sie być zawsze fair i tego oczekuję również od sprzedawców. ale przejdzmy do milszych spraw Cytat:
Cytat:
wiesz co .. są takie wynalazki, np wanienka z przewijakiem na stojaku. Może coś takiego ?? dwa w jednym będziesz miała , jeśli nie kupiłaś jeszcze wanienki. a jak nie, to faktycznie, jak masz miejsce to też bym kupiła najtańszy w IKEA stojak z przewijakiem. A nie masz jakiejś komody u siebie w sypialni na której możnaby postawić nawet taki miękki pompowany przewijak ?? jaka robisz poszewkę ? |
||
|
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Patka GRATULACJE!!
kism cieszę się Twoim szczęściem ja też jestem mega szczęśliwa, że Filip już po drugiej stronie brzucha i jak czytam o dolegliwościach dziewczyn to wydaje mi się, że było to taaak dawno my wczoraj skończyliśmy 2 tyg, a ja już prawie nie krwawię... Ciągle czekam na wizytę położnej, miała dzisiaj dzwonić i się umówić ze mną. A małemu jeszcze nie odpadł kikut - zaczyna mnie to niepokoić - może coś źle robię chociaż właściwie przecież nic nie robię... W ogóle to czuję, że dziś będzie ciężki dzień, mały nie śpi chyba od 6 w sumie nie płacze, ale albo wisi na cycku, albo na rękach. Teraz łaskawie zajmuje się nim K. a ja mam czas zjeść śniadanie. Ehh czy to baby blues mi się włączył??
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Współczuję przeżyć z dostawcami, ja chcę zamówić mamie portfel na dzień matki, mam nadzieję że dojdzie
|
#2268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W grę wchodzi, albo przewijak wolnostojący http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/ albo właśnie nakładka na komodę. Ale komodę w sypialni mam długą, ale wąską. Nie wiem jak ta nakładka by się sprawdziła. A i problem by był z przechowaniem tych wszystkich rzeczy potrzebnych do przewijania. Kurcze Złość mnie ogarnia, jak o tym myślę.
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
millena, te nóżki od przewijaka mam od wewnętrznej strony łóżeczka, ale powiem Ci, że mój mąż w sobotę też się trochę z tym przewijakiem namęczył, bo zaczął wiercić dziury od spodu a potem się dopatrzył, że tam niby są jakoś wyznaczone miejsca gdzie trzeba wbić te kołki.
No ale stabilny jest, można poruszać nim tylko na boki. Ja też za bardzo miejsca na nic nie mam, chciałabym te pojemniki na łóżeczko, ale nikt ze znajomych się do ikei nie wybiera a na necie z przesyłką ponad 40zł a w sklepie 20, więc się nie opłaca. Gabi, można byłoby przewijać na takim przenośnym przewijaku na łóżku, ale mnie to też odstraszało, bo trzeba byłoby go ciągle wyjmować, chować a tak to leży i kiedy potrzeba to używasz. Chyba, że ktoś by Ci dorobił na tę wąską komodę nakładkę (chyba, ze w takim rozmiarze można to kupić), to chyba byłby najlepszy pomysł. |
|
|
|
#2271 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
![]() Wczoraj podczytywałam Was z komórki, ale nie pisze z niej bo nie zdążę napisać wiadomości i mi się wyłącza wizaz Cytat:
Cytat:
a opis łożyska zabójczy Cytat:
![]() Cytat:
a dziś podczas mega ciężkiego posiedzenia na tronie Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Dostanę dziś w Lidlu świeże warzywa czy raczej ochłapy po weekendzie ??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Niestety nie nadążam za Wami, sprawdzam tylko na pierwszej stronie kto się rozpakował ![]() Dzisiaj przyjeżdża moja mama, a jutro teście. Nie wiem jak się pomieścimy, ale tak wyszło bo teściowa w czwartek ma poważną operację której może nie przeżyć wczoraj wyszła na przepustkę do czwartku, więc zdecydowała że musi wnuka zobaczyć, a z moją mamą już dawno ten termin był umówiony i tak się zbiegło.Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-05-21 o 12:11 |
|
|
|
|
#2274 |
|
La Moderatoiure
|
Hej hej
![]() 14 maja urodziłam córę 3030g 53cm 10 pkt. Poród siłami natury niestety zakończony cesarką, po kilku godzinach prób własnymi siłami. Przeżycia: masakra. Leżałam 5 dni w szpitalu, dzisiaj ściągali mi szwy (7 dni po cc). Mała jest grzeczna, przez pierwszy tydzień straszny niejadek, mało przybierała na wadze, teraz za to na okrągło głodna (nadrabia ). Karmię mm i odciągam trochę pokarmu. Młoda nie je cyca, bo była karmiona tylko butlą i nie umie z piersi ciągnąć, nie widziałam jej poza tym 3 dni po porodzie, bo leżałam na intensywnej terapii, więc nie była przystawiana do piersi.Czuję się coraz lepiej. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie! |
|
|
|
#2275 | |
|
Rozeznanie
|
wstałam coś tam napisałam i po 8 położyłam się spać i spałam do 11:20,
listonosz mi przyniósł staniki do karmienia, naprawdę nie wyobrażam sobie w nich chodzić, no ale nie wolno masakrować piersi innymi stanikami, dobrze, że są trochę bardziej wycięte niż te poprzednie, tylko znów wydaje mi się, że miseczka mogłaby być większa a obwód mniejszy. Moje cycki są po prostu jakieś nie wymiarowe, musiałabym iść sobie uszyć taki stanik. Gorąco na dworze, aż w domu to odczuwam, dziś mam totalnego lenia kism jak pisałaś o tym, że na wdechu parłaś, to chodzi o to, że bierzesz wdech i tak jakby przesuwasz go później w stronę brzucha?taki niby wydech ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
NO TO PORÓD NIE NALEŻAŁ DO NAJLŻEJSZYCH NAJWAŻNIEJSZE, ŻE JUŻ PO |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że córcia jest już na świecie cała i zdrowa
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zbieram i jadę na miasto, choć przyznam że w taką pogodę chyba powinnam siedzieć w domu. A teść wczoraj mówił że dziś będzie chłodno, wilgotno i deszczowo
a tam jest 30st
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabbbi - przepraszam, że się nie odzywałam wczoraj, ale pochorowaliśmy się trochę z małym
muszę się jakoś pozbierać do kupy...Przeczytałam, jak ktoś się bawi naszą pocztą i normalnie szlag mnie trafia! jak urodzę, to chyba wyślę zdjęcie razem z smsem o porodzie, to wstawicie je za mnie jak oczywiście będzie gdzie...Dziewczyny świeżo rozpakowane i te już w domku - gratuluję Wam serdecznie! Któraś z Was pisała o Linomagu czerwonym do pupy - on ma kwas borny chyba i NIE WOLNO go używać u noworodków, niemowląt, a nawet dzieci!!!!!! Nawet u dorosłych nie może być stosowany dłużej, niż 5 czy 7 dni!!! Blueelektron - ja podczas porodu słuchałam położnej. Najważniejsze jest, że jak wychodzi główka i położna każe "ziajać" jak piesek, to trzeba to robić, bo wtedy ładnie się rozciąga krocze i główka sama wychodzi. Jak każe przeć, to przesz, jak nie to nie, bo jak główka wyjdzie za szybko, to popękasz. Myślałam, że mi gardło pęknie z suchości, bo nie ma się czasu napić, ale trzeba ziajać
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-21 o 12:21 |
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że już w domu jesteście i cieszę się, że coraz lepiej się czujesz ![]() myślałam dzisiaj o Tobie Cytat:
![]() trzymam kciuki za operacje teściowej wiecie co... tak piszecie o tym, że końcówka ciąży to masakra... ZGADZAM SIĘ Z WAMI... ja już mam dość.... ani się obrócić, ciężko i w ogóle.... wrrr |
||
|
|
|
#2280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że nie będzie wyjścia. Obawiam się, że za nakładkę na komodę zapłacę tyle, ile za ten stolik z IKEA. Muszę jeszcze o tym pomyśleć. Cytat:
![]() Widzę, że poród nie należał do najłatwiejszych Czekamy na opis.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-21 o 12:22 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

gratuluję !!

ale dam radę.
Nie wiem jak to rozwiązać. Komoda do sypialni już się nie zmieści. Myślałam, żeby kupić taki najtańszy stojak do przewijania w IKEA (coś 79zł). Nie wiem, czy to dobry pomysł 

a właśnie wieczorem sporo kapustę trzymałam, a rano długi masaż pod prysznicem zrobiłam.