Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 08:04   #1171
amilcia
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Hej.

Perse - zdrówka.

Zeberko
- to czekam kochana na Ciebie. A o czym myślisz, tzn o jakiejś konkretnej diecie?
Bo ja myślałam o zapisaniu się na siłownię

Fiol - oby tydzień Ci szybko zleciał.

Zaraz budzę Darię i zmykamy do lekarza...

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:12   #1172
black secret
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

dzien dobry

Agusia, Ania GRATULUJE maluszkow jak fajnie,ze macie juz swoje malenstwa na swiecie

Iza witaj przykro mi,ze Ciebie rowniez to spotkalo,ale mam nadzieje,ze tutaj z kazdym dniem nabierzesz wiecej optymizmu, wiary w lepsze dni I zobaczysz,ze Twoj Aniolek czuwa na Toba i niedlugo bedziesz miala swoje malenstwo

Fiolusiek tez nie lubie sie klocic z Tz....zawsze to ja ostro sie trzymam i nie chce odpuscic-a on przychodzi....tuli, caluje....i jak to sie dlugo fochowac??
Mam nadzieje,ze szybko zleci ten tydzien.....

Natalia jak ten czas leci.....Mikolaj juz ma pol roku......buziaki dla niego

Amilcia jak tam w domku?? przewietrzone juz? wymylas, wypralas wszystko? jest lepiej??

Nita zdrowka dla Sylwusi

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:32   #1173
Maga83
Zakorzenienie

dzień dobry

Cieszyłam się, że nie mam żadnych dolegliwości, a w week mnie dopadła zgaga, ból żołądka i niesamowita senność. Ciekawe jak dzisiaj będzie w pracy.

Fiol
Zeberko szalona zdecydowanie za dużo pracy na siebie bierzesz

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 09:23   #1174
iza243
Zakorzenienie

Cześć
Ide dziś pierszwy dzień po L4 dopracy.Przygotowuje się już psychicznie na te współczujące spojrzenia i komentarze.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:36   #1175
BERBIE
Zakorzenienie

fiolusiek podobno jak się coś złego przyśni tzreba spojrzeć zaraz po wstaniu w okno i wtedy się nic nie pamięta. następnym razem spróbuj zastosować. ja tak robię. teraz staraj się nie myśleć, przytulam
Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Fiolusiek tez nie lubie sie klocic z Tz....zawsze to ja ostro sie trzymam i nie chce odpuscic-a on przychodzi....tuli, caluje....i jak to sie dlugo fochowac??
to masz dobrze, my jesteśmy dwoje tak samo uparci i zawzięci żadne nie chce odpuścić. a poza tym w większości kłótnia jest z jego winy więc czemu ja mam pierwsza wyciagać rękę i tak w kółko
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Cześć
Ide dziś pierszwy dzień po L4 dopracy.Przygotowuje się już psychicznie na te współczujące spojrzenia i komentarze.
gdzie pracujesz? mówiłaś w pracy o ciaży? ja nikomu nie mówiłam, ale jak wylądowałam w szpitalu to zadzwoniłam do najbliższej współpracownicy. i do chwili obecnej tylko ona wie. płakała razem ze mną.
Stary 2012-05-21, 10:41   #1176
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
fiolusiek podobno jak się coś złego przyśni tzreba spojrzeć zaraz po wstaniu w okno i wtedy się nic nie pamięta. następnym razem spróbuj zastosować. ja tak robię. teraz staraj się nie myśleć, przytulam

to masz dobrze, my jesteśmy dwoje tak samo uparci i zawzięci żadne nie chce odpuścić. a poza tym w większości kłótnia jest z jego winy więc czemu ja mam pierwsza wyciagać rękę i tak w kółko

gdzie pracujesz? mówiłaś w pracy o ciaży? ja nikomu nie mówiłam, ale jak wylądowałam w szpitalu to zadzwoniłam do najbliższej współpracownicy. i do chwili obecnej tylko ona wie. płakała razem ze mną.
Tak,wiedzieli bo od początku byłam na zwolnieniuWięc wszyscy niestety wiedzą.Eh ciężki dzień mnie dziś czeka te pytania,to wszystko...Ale dam rade,musze.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:44   #1177
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Będzie dobrze, choć na początku pewnie będzie dobrze
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:50   #1178
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:

my tez jestesmy uparci obije,ale ja jestem zawzieta bardziej. Zreszta u nas rowniez wiekszosc zwar jest wina Tz,wiec niech on stara sie zeby to naprawic
Tyle,ze on potrafi przyjsc jakos mnie tak urobic, przytulic, pocalowac, nie lubi widze jak nie odzywam sie do niego,albo co gorsze jestem wkurzona na maxa i nie zamierzam sama sie przelamac....

Stary 2012-05-21, 11:00   #1179
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wczoraj w pracy tak mnie głowa bolała, że myślałam, że nie wytrzymam do końca. Postanowiłam zmienić ibuprom na apap, ale chyba nie działa na mnie wcale.. Kiedyś, dawno temu właśnie z tego względu zmieniłam apap na ibuprom. Wróciłam z pracy i chciałam od razu iść spać, ale nie mogłam zasnąć wcale A dzisiaj jakaś nieprzytomna jestem, ale trzeba się ogarnąć i zbierać do pracy..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:24   #1180
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
my tez jestesmy uparci obije,ale ja jestem zawzieta bardziej. Zreszta u nas rowniez wiekszosc zwar jest wina Tz,wiec niech on stara sie zeby to naprawic
Tyle,ze on potrafi przyjsc jakos mnie tak urobic, przytulic, pocalowac, nie lubi widze jak nie odzywam sie do niego,albo co gorsze jestem wkurzona na maxa i nie zamierzam sama sie przelamac....
My też jesteśmy oboje zawzięci, ale żadne z nas długo nie wytrzymuje i zawsze pierwsze wyciąga rękę.
Teraz uczę się przy TŻcie pierwsza wyciagać rękę, bo za bardzo mi zależy na nim i naszym małżeństwie żeby coś się między nami popsuło
Stary 2012-05-21, 11:34   #1181
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny,
a mnie caly czas muli i to przez caly dzien, jedynie jak leze to jest ok, juz nawet myslalam ze moze to jest od zbyt dlugiego lezenia i nie wychodzenia z domu, dzis trzeba zrobic krotki spacer - choc jest taaaak goraco u mnie :/
Madzia to dobre objawy, mnie dodatkowo wyszly zyly na miednicy nie wiem o co chodzi....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:37   #1182
eseska
Zakorzenienie

Dzień dobry!!!!
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
a potem nie wiem...przerwa na poród chyba
no przydała by się

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A mój lekarz jest przeciwnikiem witamin jeśli nie ma takiej potrzeby
Mnie nic nie każe brać oprócz kwasu foliowego
A lekarz mojej siostry przepisuje jej witaminy za około 100 zł Więc kto ma rację
Mi też karze brąc więc ja biore - nie dyskutuje.

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem moja szwagierka wczoraj urodziła synka może uznacie mnie za bezduszną małpę ale ja nie potrafię się z tego cieszyć nawet nie mam chęci jej pogratulować i bardzo boję się spotkania z nią... wiem że jak wyjdzie ze szpitala to muszę iść zobaczyć dzidziusia ale nie mam na to ochoty... wstyd mi że taka jestem
ANUSIA! tu nie ma się co wstydzić. Nie jest nam łatwo cieszyc się w takiej sytuacji i nie wyrzucaj sobie ze sie nie cieszysz. To spotkanie pewnie będzie boleć.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Dziś miałam drugie popołudnie z rzędu z 16miesięczną córeczką znajomych. Strasznie to trudne. jeszcze, niestety, dzieci mnie lubią .
kochana Ty jestes super dzielna kobietka!!!!

Cytat:
chciałam napisać "Dajcie mi znać jak się któraś rozpakuje" ale się kapłam że przecież ja jestem teraz na kolejce....
mamy nadizje ze Ty nam napiszesz ze rodzisz!!!!!
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Cieszyłam się, że nie mam żadnych dolegliwości, a w week mnie dopadła zgaga, ból żołądka i niesamowita senność. Ciekawe jak dzisiaj będzie w pracy.
MAGA! mnie tam takie dolegliwości uspokajały!
Cytat:
Cześć
IZA! powodzenia! pierwsze dni nie sa łatwe, ale dasz rade!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:38   #1183
delilahinsomnia
Zadomowienie

Hejo, ale dziś mamy piękną pogodę

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wczoraj w pracy tak mnie głowa bolała, że myślałam, że nie wytrzymam do końca. Postanowiłam zmienić ibuprom na apap, ale chyba nie działa na mnie wcale.. Kiedyś, dawno temu właśnie z tego względu zmieniłam apap na ibuprom. Wróciłam z pracy i chciałam od razu iść spać, ale nie mogłam zasnąć wcale A dzisiaj jakaś nieprzytomna jestem, ale trzeba się ogarnąć i zbierać do pracy..
Mnie już głowa pobolewa od dobrego tygodnia ale biore ibuprofen i jakoś przeżywam. Nie chce sie za bardzo faszerować tabletkami..

Cytat:
Alfa- ja myślalam, że mimo mojej postury Kasia nie będzie miała dużej wagi- ja urodziłam się z donoszonej ciąży z wagą 2800...
przez ostatnie dwie wizyty przybywała ok 300 gram więc szok, ze teraz za 3 tygodnie 900...
ale co tam - niech rośnie....

dostałam już skierowanie do szpitala
do porodu
....rajku...
na wszelki wypadek, abym była spokojniejsza
tak faktycznie ...spokojniejsza

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

iza243 - nie zdążyłam się przywitać
ogarniam Cię ciepłymi myślami, zostan z nami, pytaj i żal się
razem łatwiej- pamietaj, że każda z nas zmierzyła się z tym dramatem
Ale szybko, już skierowanie.. ten czas szybko leci Powodzenia
Zgadzam sie z tym że dużo dzieci rodzi się teraz z większą wagą niż potomstwo wcześniejsze

Cytat:
A mój lekarz jest przeciwnikiem witamin jeśli nie ma takiej potrzeby
Mnie nic nie każe brać oprócz kwasu foliowego
A lekarz mojej siostry przepisuje jej witaminy za około 100 zł Więc kto ma rację
Teoria co za dużo to nie zdrowo wiec po co przesadzac. Wiadomo, każdy ma inne zapotrzebowanie na witaminki ale od tego są lekarze żeby coś zalecili. Ja mam pytanie: czy któraś z Was zażywa Pharmaton Maturelle czy jakoś tak? Słyszalam ze jest bardzo dobre, mozna brac przy starankach tylko ze dosyc drogie..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34232833]Ja mam dzisiaj raczej zły dzień, wszystko wraca ze zdwojoną siłą, zwłaszcza, jak patrzę na takie słodkie maluszki w wózkach... Mój malutki też tak przebierał nóżkami, we mnie....

Na dodatek zaczyna mi się katar, to jest oczywista oczywistość, że jak na dworze jest 25 stopni, to ja łapię katar, czekam już tylko na anginę, bo to kolejna norma....[/QUOTE]

Perse, i jak dzis sie czujesz?
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 11:42   #1184
fiolusiek
Zakorzenienie

EskoJak się czujecie Dobrze znosisz takie upały
Bo ja zauważyłam, że jak jest zmiana pogody to ciśnienie mam wysokie, a jak jest w miarę to mam nawet 120/60
Który to tydzień u was leci
Ja jutro kończę 16tc, coś w nocy czułam, że jajniki mnie kłują, ale nie wiem czy to jawa czy sen

A zapomniałam się pochwalić
Kupiłam na allegro spodnie ciążowe Za 20 zł
Dziś dzwoniłam i pan obiecał, że dziś wyślę.
Stwierdziłam, że za taką kwotę wart ryzykować

delilahinsomnia mojej siostry lekarz zalecił jej te witaminy. masz jakieś niedobory albo anemię, że chcesz brać?
jak wiadomo to są sztuczne witaminy i nie są tak dobrze przyswajalne jak te naturalne z owoców.
ja bym wolała dać 80 zł za owoce i nimi się objadać niż tabletkami.
w sumie nie widze sensu zeby je brać przy staraniach.

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2012-05-21 o 11:45
Stary 2012-05-21, 11:54   #1185
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!
no przydała by się

Mi też karze brąc więc ja biore - nie dyskutuje.

MAGA! mnie tam takie dolegliwości uspokajały!
mnie tez Esia dolegliwosci uspakajaja a dokucza Ci cos jeszcze czy mdlosci/bol piersi przeszedl?

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość

Teoria co za dużo to nie zdrowo wiec po co przesadzac. Wiadomo, każdy ma inne zapotrzebowanie na witaminki ale od tego są lekarze żeby coś zalecili. Ja mam pytanie: czy któraś z Was zażywa Pharmaton Maturelle czy jakoś tak? Słyszalam ze jest bardzo dobre, mozna brac przy starankach tylko ze dosyc drogie..
ja zamierzam je kupic jak mi sie falvit mama skonczy, wyczailam ze w Ziko aptece jest najtanszy

Cytat:
Esko

pokaz spodenki

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Paniczka jestes naprawde dzielna i kochana kobitka, trzymam za Ciebie mocno kciuki

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-21, 12:06   #1186
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem moja szwagierka wczoraj urodziła synka może uznacie mnie za bezduszną małpę ale ja nie potrafię się z tego cieszyć
Anusia, nie ma się czego wstydzić. Ja mam podobne odczucia, mimo, że często spotykam się ze swoją szwagierką (ostatnio kilka dni pod rząd). Dzisiaj pomagałam nawet wybierać szpital, doradzałam, namawiałam na szkołę rodzenia. To pomaga. Zadzwoniła też do mnie teściowa wieczorem, powiedziała, że chce mi podziękować za to, że tak dobrze się trzymam i jeszcze staram się uczestniczyć w ciąży szwagierki. Ale to swego rodzaju terapia, bo zauważyłam, że im dłużej z nią jestem, tym łatwiej mi się z tym pogodzić. Na początku nie jest łatwo, ale z czasem człowiek się przyzwyczaja. Trzeba się przełamać - u mnie to działa, mam nadzieję, że jak spotkasz się ze swoją, to ból z dnia na dzień będzie coraz mniejszy

Cytat:
w uszach brzmią mi cały czas słowa mojej przyjaciółki sprzed 5 lat: "Niektóre kobiety są stworzone po to by być ciociami"....
paniczko, zapomnij o tych słowach. Ja wierzę, że wszystkie tutaj jesteśmy stworzone do bycia mamami. Życie nas tak doświadczyło, że docenimy to bardziej niż niejedna mama, która nie nosi pod sercem Aniołka.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34237166] A mi głowa pęka, z nosa kapie, w nocy miałam chyba gorączkę. Szpital normalnie...[/QUOTE]
Perse, zdrówka życzę!

Cytat:
Tak,wiedzieli bo od początku byłam na zwolnieniuWięc wszyscy niestety wiedzą.Eh ciężki dzień mnie dziś czeka te pytania,to wszystko...Ale dam rade,musze.
Powodzenia iza, daj znać jak poszło, ja trzymam kciuki, żeby było lekko

fiolusiek, pokaż gacie! 20 zł to super cena!

monika, u mnie też ten dzień jakiś nie-ten-tego :/

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:08   #1187
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
ja je łykam, lakarz wymieniając przykłady witamin trochę jakby mi te zasugerował więc kupiłam
drogie no troche kosztują, ale są i tak sporo tańsze niż te innych firm - choćby Centrum (mi lekarz kazał kupowac takie z kwasami DHA).
Tylko akurat u mnie nie w każdej aptece są czasem musze się nachodzić, ja kupuję opakowanie 60 tabletek lepiej się opłaca.
Dość duże kapsułki są i taką pseudoczekoladą zapodają w 1 trym średnio mi podchodziły ale jak zapijałam dużą ilością wody to były ok, ponoc są babki co ich właśnie wtedy w ogóle nie trawią.
Jak dla mnie jedne z lepszych na rynku jeśli chodzi o skład i cenę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:11   #1188
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
EskoJak się czujecie Dobrze znosisz takie upały
Bo ja zauważyłam, że jak jest zmiana pogody to ciśnienie mam wysokie, a jak jest w miarę to mam nawet 120/60
Który to tydzień u was leci
Ja jutro kończę 16tc, coś w nocy czułam, że jajniki mnie kłują, ale nie wiem czy to jawa czy sen

FIOLUSIEK! dziekuje ze pytasz. ja sie boje ze czuje się z adobrze. a upały- nie rozstaje się z butelka wody, w najwikesze słonce nie wychodze jak nie muszę. Ogolnie to sie strasznie rozleniwiłam! wg pierwszcyh ustaleń wg usg 13tc - choć w miniony wtorek dziec mial dlugośc dokładnie na 13tc0d - czyli idealnie jak wg OM a owu na pewno miałam pózniej, moze na tych witaminach tak urósł
A juz spodnie ciązowe- pokaz, pokaz!!!! Ja jeszcze w normalne ciuchy wchodze ale juz coraz mi ciasniej! choc jeszcze nie mam takiego brzucha typowo ciązowego!
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
mnie tez Esia dolegliwosci uspakajaja a dokucza Ci cos jeszcze czy mdlosci/bol piersi przeszedl?
KUNDZIA! powoli mi zanikają objawy ale lekarz mówil ze tak ma byc! ostatni pawik był w czwartek!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:14   #1189
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

,,,wczoraj mialam ciezki wieczor, z myslami takimi ze za dokladnie miesiac mialabym na rekach mojego malucha Tz mnie pocieszal ze teraz musimu myslec zeby z Kropka bylo wszystko dobrze... oczywiscie bez lez sie nie obeszlo....natomiast w sobote tak mnie glowa bolala ze masakra wzielam Apapa, z tego co wiem to mozna w ciazy??!!

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-05-21, 12:20   #1190
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Paniczka jestes naprawde dzielna i kochana kobitka, trzymam za Ciebie mocno kciuki

Kochana musi być dobrze!!!!

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
paniczko, zapomnij o tych słowach. Ja wierzę, że wszystkie tutaj jesteśmy stworzone do bycia mamami.
heh... przez długie starania nie jest to dla mnie takie oczywiste... a żyć trza.
Dziękuję

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:28   #1191
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
,,,wczoraj mialam ciezki wieczor, z myslami takimi ze za dokladnie miesiac mialabym na rekach mojego malucha Tz mnie pocieszal ze teraz musimu myslec zeby z Kropka bylo wszystko dobrze... oczywiscie bez lez sie nie obeszlo....natomiast w sobote tak mnie glowa bolala ze masakra wzielam Apapa, z tego co wiem to mozna w ciazy??!!
teraz napewno bedzie wszystko dobrze,a Wasz Aniołek czuwa nad Wami i Waszym Malenstwiem
Tak-apap mozna brac w ciazy
Mi sie juz zdarzylo niestety wziac 3 tabletki chyba....jak nie bol glowy to plecow nie dawal mi funkcjonowac i musialam....mialam mega wyrzuty,ale stwierdzilam,ze jak ja sie mecze to i dzidzia,wiec wybralam mniejsze zlo....

Stary 2012-05-21, 12:29   #1192
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
,,,wczoraj mialam ciezki wieczor, z myslami takimi ze za dokladnie miesiac mialabym na rekach mojego malucha
kundzia, słuchaj męża i nie zamartwiaj się. Na pewno nic nie zastąpi Twojego pierwszego dzidziusia, ale pod serduszkiem rośnie drugi, tak samo ważny Zanim się obejrzysz, będzie już z Wami!
Cytat:
heh... przez długie starania nie jest to dla mnie takie oczywiste... a żyć trza.
Dziękuję
Żyć trza, a ja i tak wiem jak będzie. Bo będzie dobrze!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:04   #1193
fiolusiek
Zakorzenienie

Jeszcze spodni nie mam, ale jak przyjdą to pokażę
W sumie kupiłam trochę większe z myślą o wrześniu i październiku, że mi się przydadzą, bo teraz tylko w legginsach chodzę A na większe wyjścia mam eleganckie spodnie rozciągliwe, więc wydaje mi się, że mi jeszcze długo posłużą

kunegunda.bis czasem lepiej wziąść tabletkę niż się męczyć bo wiadomo, że dziecko wszystko czuje
a co do apapu to mozna brać, ale lepszy i tańszy jest zwykły paracetamol, a cena niższa i skład taki sam
Stary 2012-05-21, 13:05   #1194
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

Amilcia jak tam w domku?? przewietrzone juz? wymylas, wypralas wszystko? jest lepiej??
- blacik, dzieki za pamięć Ech, wstepnie umyłam wszystko ale dziś dopiero będę prać zasłony, pościel poprana, najbardziej sie martwie, bo tapeta w przedpokoju strasznie wchłonęła ten zapach. Śmierdzi mniej ale nadal. Za 2 tyg. dopiero będziemy mogli uprać dywany, może wtedy będzie jeszcze lepiej

Cytat:
Cześć
trzymaj się kochana

Cytat:
można, ale staraj się brać jak najrzadziej

Byłam z Darią u pediatry, nie ma oznak infekji, lek. stwierdziła, że takie pokasływanie może być ze źle połkniętej śliny, mała strasznie się ślini i pcha ręce do buzi aż do odruchu wymiotnego. Tak, że była szczepiona i troszke popłakała. Waży 5800
Ciesze się, że to nie infekcja

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-05-21, 13:10   #1195
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- blacik, dzieki za pamięć Ech, wstepnie umyłam wszystko ale dziś dopiero będę prać zasłony, pościel poprana, najbardziej sie martwie, bo tapeta w przedpokoju strasznie wchłonęła ten zapach. Śmierdzi mniej ale nadal. Za 2 tyg. dopiero będziemy mogli uprać dywany, może wtedy będzie jeszcze lepiej
to nieźle się u ciebie nadymiło. ja aż tak mocno nigdy nie miałam. wietrzenie zazwyczaj wystarczało.
dla Darii, duża dziewczyna.
Stary 2012-05-21, 13:13   #1196
amilcia
Wtajemniczenie

Dziewczynki ciężaróweczki, od czwartku w Lidlu mają być ciuszki ciążowe, leginsy, tuniki z tego co widziałam nawet fajne i niedrogie.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
to nieźle się u ciebie nadymiło. ja aż tak mocno nigdy nie miałam. wietrzenie zazwyczaj wystarczało.
dla Darii, duża dziewczyna.
biało było w domu jak wstałam, zapach taki metaliczny bo to gar z zeptera się schajcował

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-05-21, 13:15   #1197
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
biało było w domu jak wstałam, zapach taki metaliczny bo to gar z zeptera się schajcował
i co spalił się? podobno są dożytwonie
Stary 2012-05-21, 13:25   #1198
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
i co spalił się? podobno są dożytwonie
- z zewnątrz nie był spalony a do środka to nawet nie zagladałam, był troche przykryty pokrywnką, domknęłam i wyniosłam na balkon, na drugi dzień wyrzuciliśmy garnek ze spalenizną do śmietnika.
Ale kiedyś w domu rodzinnym przypaliłam tłuszcz na patelni zeptera i sie uratowała.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

TŻ ma teraz uraz do gotowania, mówi, że to był jakiś znak aby on nie gotował. Najpierw nieudany gulasz, potem stek a teraz ten rosół
Teraz ja gotuje w domu - do odwołania

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-05-21, 13:27   #1199
fiolusiek
Zakorzenienie

Amilicia fajne te ciuszki z lidla tylko szkoda, że mam tak daleko, a tż będzie w domu dopiero w sb, więc pewnie nic juz nie zostanie
Stary 2012-05-21, 13:27   #1200
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze spodni nie mam, ale jak przyjdą to pokażę
W sumie kupiłam trochę większe z myślą o wrześniu i październiku, że mi się przydadzą, bo teraz tylko w legginsach chodzę A na większe wyjścia mam eleganckie spodnie rozciągliwe, więc wydaje mi się, że mi jeszcze długo posłużą
ja tez nie mam spodni ani nic ciazowego. chodze w tunikach jakie mialam do tej pory i leginsach to co kupilam odkad jestem w ciazy to poprostu luzniejsze i juz

Cytat:

Byłam z Darią u pediatry, nie ma oznak infekji, lek. stwierdziła, że takie pokasływanie może być ze źle połkniętej śliny, mała strasznie się ślini i pcha ręce do buzi aż do odruchu wymiotnego. Tak, że była szczepiona i troszke popłakała. Waży 5800
Ciesze się, że to nie infekcja
kiedys kupowalam taki psik-psik lenora ktory usuwal zapachy wlasnie fajek, smazonych i przypalonych potraw- pamietam,ze pomagal nawet-ladnie, swiezo pachnial. Nie wiem czy nadal jest dostepny,bo dawno go nie kupowalam,ale moze zobacz w jakims markecie(ja w tesco) kupowalam. Moze gdyby lekko spryskac takim cudem tapete.... ja psikalam wszystko co musialam i nawet tapicerke w aucie zeby nie czuc fajek

Dobrze,ze u Darii to nie infekcjaJaka juz duza dziewczynka z Darii A zeby nie pchala tak tych raczek do buzi nie mozna juz dac jej jakiegos gryzaczka delikatnego??

Wlasnie pochlonelam miseczke kapusniaku i nalalam sobie druga-czekam az lekko ostygnie,bo goracy jeszcze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości