|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
ja sobie to wymyśliłam, że skoro mam te nóżki-blokady na przewijaku, to chyba poprostu nałożę go na ten stolik na zasadzie jak się nakłada na łóżeczko - ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy mi tak wejdzie... Chyba poprostu wezmę przewijak pod pachę do Ikei i na miejscu przyłożę
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
o tym nie pomyślałam- wymiary
![]() ja mam nakładkę na przewijak miękką, ale też o określonych wymiarach. Będę musiała to zweryfikować. |
|
|
|
#2283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to mam banana na twarzy z tego "ziajania" Coraz bardziej mnie ten poród ciekawi![]() Kobity co na obiad, bo ja znowu bez pomysłu, a zaczynam odczuwać głód. Jakiś pomysł z warzywami albo coś lekkiego? |
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No są dziurki gotowe, tylko trzeba je wymacać, ja ich nie umiałam wymacać pod tą folią, ale tż od razu je znalazł. Podejrzewam, że większość tu ma przewijaki tego samego producenta
|
|
#2285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
w sobotę robiliśmy hamburgery na grillu, i zostało nam i bułek i mięska, i dziś znowu będą hamburgery z tym że dziś z piekarnika
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w ogóle nie umiałam dyszeć - no śmiać mi się chciało - stać i sapać nooo a tż się wczuł i do mnie "źle dyszysz, to nie tak się robi" i sam mi pokazywał jak się dyszy
|
|
#2287 | ||||
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ I DZIECIACZKÓW!!!
Cytat:
ale to tylko czasami i niezbyt intensywneCytat:
![]() Cytat:
z tą operacją brzmi strasznie![]() Cytat:
Kism ale się super czyta taki optymistyczny wpis a Maksiu do kogo był podobny?Ej... zostawiłyście mnie samą na placu boju przeterminowanych:brzydal : ![]() to niesprawiedliwe ma któraś jakieś skurcze czy coś i chce oddać w dobre ręce? W ogóle to się obawiam, że ja teraz tak cwaniaczkuję, a przyjdzie co do czego to już nie będę taka odważna
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
Wychodzę, pa.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo jakaś mieszkanka warzywna na patelnię, do tego kawałki kurczaka i ryż?
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
noo z miękkim pewnie będzie łatwiej, jak mało będzie brakować to się materiał powinien łatwiej dopasować...
|
#2291 |
|
Wtajemniczenie
|
centipede (.....).................. .....................tp 16.05.2012 Dominika
loksa (Martyna, 24 l.)...................... .......tp 20.05.2012 Lena Marina niunia32 (Natalia, 25 l.)...................... ...tp 22.05.2012 Malwinka aga_bre (Aga, 27 l.)...................... .........tp 22.05.2012 niespodzianka benka99 (Bernadeta, 22 l.)...................tp 22.05.2012 Maksymilian\ Dziewczyny, czas na Was ![]() Nie opylać ![]() aga_bre dawno się nie odzywała. Coś przeoczyłam?
|
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamuski,u nas piekna pogoda zaraz idziemy na spacer z liwka,wróciłam od dentysty bo mnie nadal ten zab boli ,maqm zaczeata kanałowke i znowu czyscila mi te kanaly,i boli jeszczev bradziej chyba wyrwe tego zeba ilez mozna chodzic i ciagle boli
|
#2293 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja ci powiem jak to robią moje znajome : znajoma nr 1 : ta jest hardcorowcem i przewija... gdzie popadnie, nawet na podłodze. twierdzi ze tak jej najwygodniej. rozklada przewijak na podłodze, łozku, stole, ławie.... i sru. najczęściej przewija na lozku lub podłodze ze względu na bliskość ciuszków i kosmetyków - wszystko ma wówczas pod ręką. a nie ma miejsca ani na komodę z przewijakiem, ani na stojak na przewijak, stad takie kombinacje. znajoma nr 2: przewija na łozku na miękkim przewijaku pompowanym i twierdzi ze jej wygodnie. znajoma nr 3: przewija na sztywnym przewijaku na lozeczko. znajoma nr 4: przewijała na łózku, ale po tygodniu biegła po stojak na przewijak, ktory przestawia teraz z miejsca na miejsce (bo nie ma na niego miejsca), ale mowi ze po prostu tak się meczyla na tym lozku, że nie byla w stanie już wiecej, wiec woli przesuwać przewijak niż sie schylać na lozku. znajoma nr 5: oni mieli dla swojej Marysi oddzielny pokój, ale mała była przez pierwsze miesiące w kołysce, która miala kółeczka i była mobilna. Kolyska na noc wstawiana była do ich sypialni. W nocy koleżanka przewijała malą na łożku, a w dzien korzystała z przewijaka w jej pokoju. Mówi, że było to troszkę uciążliwe, bo musiała sobie w nocy przygotować rzeczy do przewijania, czasem o czymś zapomniała , niektóre miala podwójne, ale nie miala miejsca na przewijak w swojej sypialni... ja mysle , ze skoro masz w zanadrzu komode z prawdziwego zdarzenia , to okres gdzie Hania będzie spać w kołysce trzeba jakoś przeczekać i już. Dacie na pewno radę. A potem będzie full wypas. Cytat:
Cytat:
gdzie rodzilaś ? |
|||||
|
|
|
#2294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję wszystkim następnym rozpakowanym Mamusiom Dziękuję jeszcze raz Stokrotko za nr telefonu Wróciłam ze sklepu z językiem na brodzie... Wszędzie musiałam postać, zakupy ciężkie. Nikt nie pomoże, nie ustąpi... Najbardziej rozwaliły mnie Panie w aptece. Były dwie... Obsługiwała tylko jedna, przede mną dwa mohery wdawały się w dyskusje co kupić za ile, bla bla bla... Panie mgr co chwilę też coś paplały o złożeniu zamówienia. Poszły mohery i obie mgr poszły na zaplecze!! A ja stoję, no bo jak to, przeciez mi lekko - mogę sobie poczekać jeszcze... Po dłuższej chwili jedna przylazła z łaską mnie obsłużyć.... Kupiłam Ranigast Max (chyba mogę brać??) i No-spę w razie bóli
|
||
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to może masz inny wymiar łóżeczka, bo jak wbił mi te kołki w miejsca wyznaczone to nie ma opcji żeby były na zewnątrz łożeczka. Zresztą te przewijaki to też w rozmiarach chyba są, ja jak kupowałam to babka się pytała na jaki rozmiar łożeczka. |
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę przeszukać zamrażalnik i wyczarować coś szybkiego, bo do sklepu mi się nie chce turlać. |
|
|
|
|
#2298 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No niestety nie wszystkie porody przebiegają bezproblemowo. Jeszcze 2 miesiące temu byśmy nie przypuszczały ile z porodów zakończy się cc. Takie prawa porodu.
|
|
#2299 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no co ja poradzę, że nasza księżniczka taka uparta Aga jest w szpitalu prawda? Ciekawe jak tam się miewa, może już urodziła![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to znaczy mąż kupi w moim imieniu, bo ja pewnie będę w szpitalu
|
|
#2300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najbliżej mojej sytuacji (praktycznie taka sama) jest znajoma nr 5 My też mamy kołyskę z kółeczkami i też planuję w ciągu dnia przewijać w pokoju Hani (nie do końca urządzonym, ale przewijak jest). Najgorzej będzie w nocy. Teraz sobie tak myślę, że może faktycznie spróbujemy najpierw bez żadnych dodatkowych gratów. Zobaczę jak mi się będzie przewijało na łóżku, albo na tej mojej sypialnianej komodzie. Odsunąć jej nie ma szans, bo nie dojdzie się do łóżka Coś się wykombinuje.Dziękuję za zaangażowanie i porady |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisz coś więcej musimy w końcu mikser kupić, bo jeszcze nie mamy dlatego jak mnie nachodzi na naleśniki to gonię do biedronki czas to zmienić![]() Millena u nas będzie wariant przewijania nr 3
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2012-05-21 o 12:48 |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie mam mam prześcieradło i kocyki (jaki kto woli 1 z mikrofibry, jeden polarowy i jeden bawełniany - bo nie wiem który się najlepiej sprawdzi Czasem się zastanawiam czy nie za mało wielu rzeczy mam, ale w sumie jak braknie to się skoczy i kupi
|
|
#2303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech nie czeka na księcia na białym koniu, tylko wychodzi z brzuszka. Nie wiem, może Jej coś obiecaj? Jakiegoś kucyka, czy coś Powiedz Jej, że tu duuuużo cioć na Nią czeka Aga jest w szpitalu, ale coś się długo nie odzywa
|
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja do sklepu muszę iść, mam nadzieję, że nic mi nie wyleci po drodze
|
||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnym rozpakowanym Mamom
Onething zapytam po raz kolejny, może teraz mnie nie przeoczysz ![]() Czy wiesz już kto to mógł się włamać na naszą pocztę? Pisałaś, że masz jakieś podejrzenia.
|
#2306 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u nas okropna! ![]() co do dentysty ja właśnie się do niego wybieram, bo jak mi zrobił dwa zęby to mnie do dzisiaj bolą = a robił 9 maja...niestety coś spie.przył za przeproszeniem i znowu muszę ustawiać dzień pod dentysntę! |
||||||
|
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() - smażysz naleśniki - robisz farsz: ser biały+cukier puder+cynamon+trochę śmietany - nakładasz farsz na 1/4 naleśnika, zawijasz w rożek (trójkąt) - obtaczasz ten trójkąt z obu stron w jajku i bułce - kładziesz na rozgrzanym oleju - delikatnie przypiekasz, żeby bułka zrobiła się chrupiąca - posypujesz cukrem pudrem gotowe
|
|
|
|
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekkiego na obiad to albo jakaś sałatka z kurczakiem, albo warzywa na patelnię z kurczakiem i ryżem Cytat:
ale jest piękna pogoda. chyba się przejdę na spacer i na loda :P |
||
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszz a nie pomyślałabym że może sie jedno z drugim nie dograć skoro wymiarami niby dopasowane jest...
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
No cieszę się bardzo, że Was rozbawiłam tym ziajaniem
tylko jak to dłużej trwa, to naprawdę migdałki można wypluć i nie jest to za śmieszne![]() ale powiem Wam, że faktycznie jest to bardzo ważne, bo teraz, tak po pierwszym porodzie jak ćwiczę z balonikiem w tej chwili, to faktycznie widzę, że w czasie tego ziajania czy dyszenia on się bardzo łagodnie i płynnie wysuwa i przy tym takim szybkim ziajaniu bardzo się zwiększa że tak powiem objętość krocza - w sensie, ze można mocniej napompować i nie ma takiego dużego nacisku, jak się oddycha normalnie ja mam taką fajną książeczkę Michałka "Czekamy na dzidziusia" i tam jest napisane, że mama uczy się takiego specjalnego sposobu oddychania, a "tata mówi, że mama oddycha jak zmęczony piesek" ![]() matkooo...jak mnie boli gardło...ale jakoś mam wrażenie, że idzie na lepsze, bo chociaż katar mnie nie męczy,tylko trochę kaszlę... już pożarłam porosty islandzkie w ilościach hurtowych, żeby nawilżyć to gardło, przeze mnie stado reniferów na dalekiej północy padnie z głodu
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-21 o 12:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Przewijak mam na komodzie w pokoju obok, a Hania ma spać z nami w sypialni
Nie wiem jak to rozwiązać. Komoda do sypialni już się nie zmieści. Myślałam, żeby kupić taki najtańszy stojak do przewijania w IKEA (coś 79zł). Nie wiem, czy to dobry pomysł 

No to mam banana na twarzy z tego "ziajania"
w sobotę robiliśmy hamburgery na grillu, i zostało nam i bułek i mięska, i dziś znowu będą hamburgery z tym że dziś z piekarnika 
chociaż właściwie przecież nic nie robię...
w sumie nie płacze, ale albo wisi na cycku, albo na rękach. Teraz łaskawie zajmuje się nim K. a ja mam czas zjeść śniadanie. Ehh czy to baby blues mi się włączył??
wczoraj wyszła na przepustkę do czwartku, więc zdecydowała że musi wnuka zobaczyć, a z moją mamą już dawno ten termin był umówiony i tak się zbiegło.
z tą operacją brzmi strasznie
ma któraś jakieś skurcze czy coś i chce oddać w dobre ręce?

Złość mnie ogarnia, jak o tym myślę.
dlatego jak mnie nachodzi na naleśniki to gonię do biedronki
a właśnie wieczorem sporo kapustę trzymałam, a rano długi masaż pod prysznicem zrobiłam.