Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 12:21   #2281
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam też problem z przewijakiem Przewijak mam na komodzie w pokoju obok, a Hania ma spać z nami w sypialni Nie wiem jak to rozwiązać. Komoda do sypialni już się nie zmieści. Myślałam, żeby kupić taki najtańszy stojak do przewijania w IKEA (coś 79zł). Nie wiem, czy to dobry pomysł
ja się przymierzam do tego najtańszego tylko jest jedno, ale... otóż przewijak sztywny który posiadam nie wejdzie do środka, zwróć uwagę że wymiary tego stolika są podane po krawędziach zewnetrznych, a tam jest ta barierka czy jak to nazwać, byłam w Ikei i mierzyłam wymiary wewnetrzne stolika no i brakuje mi jakiś 2cm
ja sobie to wymyśliłam, że skoro mam te nóżki-blokady na przewijaku, to chyba poprostu nałożę go na ten stolik na zasadzie jak się nakłada na łóżeczko - ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy mi tak wejdzie...
Chyba poprostu wezmę przewijak pod pachę do Ikei i na miejscu przyłożę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:24   #2282
Gaabbi
Wtajemniczenie

o tym nie pomyślałam- wymiary
ja mam nakładkę na przewijak miękką, ale też o określonych wymiarach. Będę musiała to zweryfikować.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:25   #2283
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

Blueelektron - ja podczas porodu słuchałam położnej. Najważniejsze jest, że jak wychodzi główka i położna każe "ziajać" jak piesek, to trzeba to robić, bo wtedy ładnie się rozciąga krocze i główka sama wychodzi. Jak każe przeć, to przesz, jak nie to nie, bo jak główka wyjdzie za szybko, to popękasz. Myślałam, że mi gardło pęknie z suchości, bo nie ma się czasu napić, ale trzeba ziajać
No to mam banana na twarzy z tego "ziajania" Coraz bardziej mnie ten poród ciekawi

Kobity co na obiad, bo ja znowu bez pomysłu, a zaczynam odczuwać głód. Jakiś pomysł z warzywami albo coś lekkiego?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:27   #2284
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
millena, te nóżki od przewijaka mam od wewnętrznej strony łóżeczka, ale powiem Ci, że mój mąż w sobotę też się trochę z tym przewijakiem namęczył, bo zaczął wiercić dziury od spodu a potem się dopatrzył, że tam niby są jakoś wyznaczone miejsca gdzie trzeba wbić te kołki.
No ale stabilny jest, można poruszać nim tylko na boki.
Mi wchodzą na zewnątrz, nic się nie buja w żadną stronę.
No są dziurki gotowe, tylko trzeba je wymacać, ja ich nie umiałam wymacać pod tą folią, ale tż od razu je znalazł.
Podejrzewam, że większość tu ma przewijaki tego samego producenta
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-21, 12:31   #2285
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja się przymierzam do tego najtańszego tylko jest jedno, ale... otóż przewijak sztywny który posiadam nie wejdzie do środka, zwróć uwagę że wymiary tego stolika są podane po krawędziach zewnetrznych, a tam jest ta barierka czy jak to nazwać, byłam w Ikei i mierzyłam wymiary wewnetrzne stolika no i brakuje mi jakiś 2cm
ja sobie to wymyśliłam, że skoro mam te nóżki-blokady na przewijaku, to chyba poprostu nałożę go na ten stolik na zasadzie jak się nakłada na łóżeczko - ale nie wiem czy to dobry pomysł i czy mi tak wejdzie...
Chyba poprostu wezmę przewijak pod pachę do Ikei i na miejscu przyłożę
Ja tak miałam z łóżeczkiem i materacem zabrakło mi 5cm na długości i 5cm na szerokości

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
No to mam banana na twarzy z tego "ziajania" Coraz bardziej mnie ten poród ciekawi

Kobity co na obiad, bo ja znowu bez pomysłu, a zaczynam odczuwać głód. Jakiś pomysł z warzywami albo coś lekkiego?
U mnie zdecydowanie nie będzie lekkiego obiadu w sobotę robiliśmy hamburgery na grillu, i zostało nam i bułek i mięska, i dziś znowu będą hamburgery z tym że dziś z piekarnika

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:31   #2286
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
na SR ćwiczyliśmy te "zajanie" - dla mnie to "dyszenie"
ja w ogóle nie umiałam dyszeć - no śmiać mi się chciało - stać i sapać nooo
a tż się wczuł i do mnie "źle dyszysz, to nie tak się robi" i sam mi pokazywał jak się dyszy powiedziałam mu że jak taki specjalista to niech sam rodzi
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-21, 12:32   #2287
centipede
Zadomowienie

GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ I DZIECIACZKÓW!!!
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy jak macie skurcze przepowiadające to idą one z kręgosłupa, wczoraj takie miałam i myślałam że to już a tu du.pa po prysznicu wszystko przeszło
ja póki co to mam czasem bóle własnie takie jakby do kręgosłupa, ale czy to skurcze to ja nie wiem ale to tylko czasami i niezbyt intensywne
Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Patka GRATULACJE!!
kism cieszę się Twoim szczęściem ja też jestem mega szczęśliwa, że Filip już po drugiej stronie brzucha i jak czytam o dolegliwościach dziewczyn to wydaje mi się, że było to taaak dawno my wczoraj skończyliśmy 2 tyg, a ja już prawie nie krwawię... Ciągle czekam na wizytę położnej, miała dzisiaj dzwonić i się umówić ze mną. A małemu jeszcze nie odpadł kikut - zaczyna mnie to niepokoić - może coś źle robię chociaż właściwie przecież nic nie robię...
W ogóle to czuję, że dziś będzie ciężki dzień, mały nie śpi chyba od 6 w sumie nie płacze, ale albo wisi na cycku, albo na rękach. Teraz łaskawie zajmuje się nim K. a ja mam czas zjeść śniadanie. Ehh czy to baby blues mi się włączył??
Trzymam kciuki, żeby baby blues szybko przeszedł a ogólnie jak tam samopoczucie?
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej

GRATULU JĘ ROZPAKOWANYM MAMUSIOM!!!

Niestety nie nadążam za Wami, sprawdzam tylko na pierwszej stronie kto się rozpakował

Dzisiaj przyjeżdża moja mama, a jutro teście
. Nie wiem jak się pomieścimy, ale tak wyszło bo teściowa w czwartek ma poważną operację której może nie przeżyć wczoraj wyszła na przepustkę do czwartku, więc zdecydowała że musi wnuka zobaczyć, a z moją mamą już dawno ten termin był umówiony i tak się zbiegło.

Zgadzam się w zupełności, lepiej mieć swojego szkraba po tej stronie brzuszka. Końcówka ciąży dla mnie to jakaś masakra. Już wolę wstawać w nocy i być zmęczona, ale przynajmniej w pełni sprawna
Dasti a na długo przyjeżdżają? Ale będziesz mieć rodzinnie teraz z tą operacją brzmi strasznie
Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Hej hej
14 maja urodziłam córę 3030g 53cm 10 pkt.
Poród siłami natury niestety zakończony cesarką, po kilku godzinach prób własnymi siłami. Przeżycia: masakra. Leżałam 5 dni w szpitalu, dzisiaj ściągali mi szwy (7 dni po cc).
Mała jest grzeczna, przez pierwszy tydzień straszny niejadek, mało przybierała na wadze, teraz za to na okrągło głodna (nadrabia ). Karmię mm i odciągam trochę pokarmu. Młoda nie je cyca, bo była karmiona tylko butlą i nie umie z piersi ciągnąć, nie widziałam jej poza tym 3 dni po porodzie, bo leżałam na intensywnej terapii, więc nie była przystawiana do piersi.
Czuję się coraz lepiej.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
Gratulacje Monika!!! jak samopoczucie?

Kism ale się super czyta taki optymistyczny wpis a Maksiu do kogo był podobny?

Ej... zostawiłyście mnie samą na placu boju przeterminowanych:brzydal : to niesprawiedliwe ma któraś jakieś skurcze czy coś i chce oddać w dobre ręce? W ogóle to się obawiam, że ja teraz tak cwaniaczkuję, a przyjdzie co do czego to już nie będę taka odważna
Stary 2012-05-21, 12:33   #2288
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wychodzę, pa.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:34   #2289
centipede
Zadomowienie

Cytat:

naleśniki z Biedronki za piątaka? albo jakaś mieszkanka warzywna na patelnię, do tego kawałki kurczaka i ryż?
Stary 2012-05-21, 12:35   #2290
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
o tym nie pomyślałam- wymiary
ja mam nakładkę na przewijak miękką, ale też o określonych wymiarach. Będę musiała to zweryfikować.
noo z miękkim pewnie będzie łatwiej, jak mało będzie brakować to się materiał powinien łatwiej dopasować...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-21, 12:35   #2291
Gaabbi
Wtajemniczenie

centipede (.....).................. .....................tp 16.05.2012 Dominika
loksa (Martyna, 24 l.)...................... .......tp 20.05.2012 Lena Marina
niunia32 (Natalia, 25 l.)...................... ...tp 22.05.2012 Malwinka
aga_bre (Aga, 27 l.)...................... .........tp 22.05.2012 niespodzianka
benka99 (Bernadeta, 22 l.)...................tp 22.05.2012 Maksymilian\

Dziewczyny, czas na Was
Nie opylać

aga_bre dawno się nie odzywała. Coś przeoczyłam?
Stary 2012-05-21, 12:36   #2292
rozowa1987
Zadomowienie

witam wszystkie mamuski,u nas piekna pogoda zaraz idziemy na spacer z liwka,wróciłam od dentysty bo mnie nadal ten zab boli ,maqm zaczeata kanałowke i znowu czyscila mi te kanaly,i boli jeszczev bradziej chyba wyrwe tego zeba ilez mozna chodzic i ciagle boli
Stary 2012-05-21, 12:36   #2293
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dziękuję

Współczuję przeżyć z dostawcami, ja chcę zamówić mamie portfel na dzień matki, mam nadzieję że dojdzie
no wlasnie, co kupujecie mamom na dzien mamy ??? ja chyba nie mam pomysłu kompletnie.... ona ma już wszystko, a na to czego nie ma, mnie nie stać

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Nie polecam tych wanienek z przewijakiem. Wanna jest tak beznadziejnie profilowana, że dziecku jest tam niewygodnie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Dla mnie był to nieudany zakup, niestety. A mam coś takiego: klik. A co do allegro to też bym się wkurzyła. Ja mam pościel z Feretti (prezent od cioci i babci) i jest fantastycznie miękka i milusia. Szkoda tylko, że nikt mnie nie słuchał jak mówiłam, że pościeli zaczniemy używać najwcześniej za pół roku
o tej feretti własnie myslalam i dlatego na razie nie kupowałam pościeli bo to na prawdę bez sensu wydatek, ale to moje zdanie. Nie mam też ani kołderki ani poduszki. Ja walsnie chcialam kupić taki wanienko przewijak, ale nie mialam miejsca w sypialni na stojacy przewijak, a w koncu wanienke też dostaniemy od mojej kolezanki razem z wysokim stelażem , ale myslalam sobie wtedy ze jakby miala osobny pokoj dla dziecka to głeboko bym sie zastanawiala nad takim rozwiązaniem, wiec dzięki za radę , juz mi nie żal

Cytat:
Właśnie wanienkę ze stelażem już mamy od mojej Kuzynki
W grę wchodzi, albo przewijak wolnostojący http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
albo właśnie nakładka na komodę. Ale komodę w sypialni mam długą, ale wąską. Nie wiem jak ta nakładka by się sprawdziła. A i problem by był z przechowaniem tych wszystkich rzeczy potrzebnych do przewijania. Kurcze Złość mnie ogarnia, jak o tym myślę.
Nie złość się. A nie możesz troszkę odsunąć tą komodę od ściany? I postawić na niej ten przewijak sztywny? zawsze nad komoda można zamontowac polke ścienna i trzymac gdzety w koszykach. ja tak będę robić.
ja ci powiem jak to robią moje znajome :
znajoma nr 1 : ta jest hardcorowcem i przewija... gdzie popadnie, nawet na podłodze. twierdzi ze tak jej najwygodniej. rozklada przewijak na podłodze, łozku, stole, ławie.... i sru. najczęściej przewija na lozku lub podłodze ze względu na bliskość ciuszków i kosmetyków - wszystko ma wówczas pod ręką. a nie ma miejsca ani na komodę z przewijakiem, ani na stojak na przewijak, stad takie kombinacje.
znajoma nr 2: przewija na łozku na miękkim przewijaku pompowanym i twierdzi ze jej wygodnie.
znajoma nr 3: przewija na sztywnym przewijaku na lozeczko.
znajoma nr 4: przewijała na łózku, ale po tygodniu biegła po stojak na przewijak, ktory przestawia teraz z miejsca na miejsce (bo nie ma na niego miejsca), ale mowi ze po prostu tak się meczyla na tym lozku, że nie byla w stanie już wiecej, wiec woli przesuwać przewijak niż sie schylać na lozku.
znajoma nr 5: oni mieli dla swojej Marysi oddzielny pokój, ale mała była przez pierwsze miesiące w kołysce, która miala kółeczka i była mobilna. Kolyska na noc wstawiana była do ich sypialni. W nocy koleżanka przewijała malą na łożku, a w dzien korzystała z przewijaka w jej pokoju. Mówi, że było to troszkę uciążliwe, bo musiała sobie w nocy przygotować rzeczy do przewijania, czasem o czymś zapomniała , niektóre miala podwójne, ale nie miala miejsca na przewijak w swojej sypialni...

ja mysle , ze skoro masz w zanadrzu komode z prawdziwego zdarzenia , to okres gdzie Hania będzie spać w kołysce trzeba jakoś przeczekać i już. Dacie na pewno radę. A potem będzie full wypas.

Cytat:
millena, te nóżki od przewijaka mam od wewnętrznej strony łóżeczka, ale powiem Ci, że mój mąż w sobotę też się trochę z tym przewijakiem namęczył, bo zaczął wiercić dziury od spodu a potem się dopatrzył, że tam niby są jakoś wyznaczone miejsca gdzie trzeba wbić te kołki.
No ale stabilny jest, można poruszać nim tylko na boki.
hmm musze go pokazać jeszcze mężowi, może coś wymyśli....

Cytat:
Hej hej
Poród siłami natury niestety zakończony cesarką, po kilku godzinach prób własnymi siłami. Przeżycia: masakra. Leżałam 5 dni w szpitalu, dzisiaj ściągali mi szwy (7 dni po cc).
Mała jest grzeczna, przez pierwszy tydzień straszny niejadek, mało przybierała na wadze, teraz za to na okrągło głodna (nadrabia ). Karmię mm i odciągam trochę pokarmu. Młoda nie je cyca, bo była karmiona tylko butlą i nie umie z piersi ciągnąć, nie widziałam jej poza tym 3 dni po porodzie, bo leżałam na intensywnej terapii, więc nie była przystawiana do piersi.
Czuję się coraz lepiej.
GRATULACJE !!!
gdzie rodzilaś ?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:37   #2294
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Najważniejsze jest, że jak wychodzi główka i położna każe "ziajać" jak piesek, to trzeba to robić, bo wtedy ładnie się rozciąga krocze i główka sama wychodzi. Jak każe przeć, to przesz, jak nie to nie, bo jak główka wyjdzie za szybko, to popękasz. Myślałam, że mi gardło pęknie z suchości, bo nie ma się czasu napić, ale trzeba ziajać
Cytat:
Ja też się uśmiałam z tego ziajania. Genialny opis

Gratuluję wszystkim następnym rozpakowanym Mamusiom

Dziękuję jeszcze raz Stokrotko za nr telefonu Do mnie też można śmiało pisać - przekażę

Wróciłam ze sklepu z językiem na brodzie... Wszędzie musiałam postać, zakupy ciężkie. Nikt nie pomoże, nie ustąpi...
Najbardziej rozwaliły mnie Panie w aptece. Były dwie... Obsługiwała tylko jedna, przede mną dwa mohery wdawały się w dyskusje co kupić za ile, bla bla bla...
Panie mgr co chwilę też coś paplały o złożeniu zamówienia.
Poszły mohery i obie mgr poszły na zaplecze!! A ja stoję, no bo jak to, przeciez mi lekko - mogę sobie poczekać jeszcze...
Po dłuższej chwili jedna przylazła z łaską mnie obsłużyć....

Kupiłam Ranigast Max (chyba mogę brać??) i No-spę w razie bóli
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:37   #2295
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
naleśniki z Biedronki za piątaka? albo jakaś mieszkanka warzywna na patelnię, do tego kawałki kurczaka i ryż?
Co Wy znowu z tą biedronką ?????
Przecież naleśniki to chwila roboty, można zrobić samemu.
Polecam naleśniki z serem białym, panierowane i smażone na oleju
Stary 2012-05-21, 12:39   #2296
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Na łóżku przewijania chciałabym uniknąć, bo szkoda mi mojego kręgosłupa Chyba, że nie będzie wyjścia.
Obawiam się, że za nakładkę na komodę zapłacę tyle, ile za ten stolik z IKEA.
Muszę jeszcze o tym pomyśleć.
Pewnie tak, jeśli masz miejsce to ten z ikei bym brała, myślałam, ze nie masz gdzie tego postawić.
Cytat:
Mi wchodzą na zewnątrz, nic się nie buja w żadną stronę.
No są dziurki gotowe, tylko trzeba je wymacać, ja ich nie umiałam wymacać pod tą folią, ale tż od razu je znalazł.
Podejrzewam, że większość tu ma przewijaki tego samego producenta
to może masz inny wymiar łóżeczka, bo jak wbił mi te kołki w miejsca wyznaczone to nie ma opcji żeby były na zewnątrz łożeczka. Zresztą te przewijaki to też w rozmiarach chyba są, ja jak kupowałam to babka się pytała na jaki rozmiar łożeczka.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:39   #2297
onething
Zadomowienie

Cytat:
a tż się wczuł i do mnie "źle dyszysz, to nie tak się robi" i sam mi pokazywał jak się dyszy powiedziałam mu że jak taki specjalista to niech sam rodzi
No mężczyźni czasami jak się w coś wkręcą to nic tylko boki zrywać

Idę przeszukać zamrażalnik i wyczarować coś szybkiego, bo do sklepu mi się nie chce turlać.
2013/2014
Stary 2012-05-21, 12:40   #2298
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej
Dzisiaj przyjeżdża moja mama, a jutro teście. Nie wiem jak się pomieścimy, ale tak wyszło bo teściowa w czwartek ma poważną operację której może nie przeżyć wczoraj wyszła na przepustkę do czwartku, więc zdecydowała że musi wnuka zobaczyć, a z moją mamą już dawno ten termin był umówiony i tak się zbiegło.
Dobrze że przyjedzie zobaczyć wnuka. Oby operacja zakończyła się szczęśliwie.
Cytat:
Hej hej
Czuję się coraz lepiej.
Gratulacje!!!

No niestety nie wszystkie porody przebiegają bezproblemowo. Jeszcze 2 miesiące temu byśmy nie przypuszczały ile z porodów zakończy się cc. Takie prawa porodu.
Stary 2012-05-21, 12:43   #2299
centipede
Zadomowienie

Cytat:
centipede (.....).................. .....................tp 16.05.2012 Dominika
loksa (Martyna, 24 l.)...................... .......tp 20.05.2012 Lena Marina
niunia32 (Natalia, 25 l.)...................... ...tp 22.05.2012 Malwinka
aga_bre (Aga, 27 l.)...................... .........tp 22.05.2012 niespodzianka
benka99 (Bernadeta, 22 l.)...................tp 22.05.2012 Maksymilian\

Dziewczyny, czas na Was
Nie opylać

aga_bre dawno się nie odzywała. Coś przeoczyłam?
Bardzo śmieszne no co ja poradzę, że nasza księżniczka taka uparta Aga jest w szpitalu prawda? Ciekawe jak tam się miewa, może już urodziła
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamuski,u nas piekna pogoda zaraz idziemy na spacer z liwka,wróciłam od dentysty bo mnie nadal ten zab boli ,maqm zaczeata kanałowke i znowu czyscila mi te kanaly,i boli jeszczev bradziej chyba wyrwe tego zeba ilez mozna chodzic i ciagle boli
oj a dentystka co mówi? długo jeszcze będzie go leczyć? szkoda byłoby wyrywać zęba
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
no wlasnie, co kupujecie mamom na dzien mamy ??? ja chyba nie mam pomysłu kompletnie.... ona ma już wszystko, a na to czego nie ma, mnie nie stać
ja chyba kwiatuszki i wino kupię to znaczy mąż kupi w moim imieniu, bo ja pewnie będę w szpitalu
Stary 2012-05-21, 12:46   #2300
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie złość się. A nie możesz troszkę odsunąć tą komodę od ściany? I postawić na niej ten przewijak sztywny? zawsze nad komoda można zamontowac polke ścienna i trzymac gdzety w koszykach. ja tak będę robić.
ja ci powiem jak to robią moje znajome :
znajoma nr 1 : ta jest hardcorowcem i przewija... gdzie popadnie, nawet na podłodze. twierdzi ze tak jej najwygodniej. rozklada przewijak na podłodze, łozku, stole, ławie.... i sru. najczęściej przewija na lozku lub podłodze ze względu na bliskość ciuszków i kosmetyków - wszystko ma wówczas pod ręką. a nie ma miejsca ani na komodę z przewijakiem, ani na stojak na przewijak, stad takie kombinacje.
znajoma nr 2: przewija na łozku na miękkim przewijaku pompowanym i twierdzi ze jej wygodnie.
znajoma nr 3: przewija na sztywnym przewijaku na lozeczko.
znajoma nr 4: przewijała na łózku, ale po tygodniu biegła po stojak na przewijak, ktory przestawia teraz z miejsca na miejsce (bo nie ma na niego miejsca), ale mowi ze po prostu tak się meczyla na tym lozku, że nie byla w stanie już wiecej, wiec woli przesuwać przewijak niż sie schylać na lozku.
znajoma nr 5: oni mieli dla swojej Marysi oddzielny pokój, ale mała była przez pierwsze miesiące w kołysce, która miala kółeczka i była mobilna. Kolyska na noc wstawiana była do ich sypialni. W nocy koleżanka przewijała malą na łożku, a w dzien korzystała z przewijaka w jej pokoju. Mówi, że było to troszkę uciążliwe, bo musiała sobie w nocy przygotować rzeczy do przewijania, czasem o czymś zapomniała , niektóre miala podwójne, ale nie miala miejsca na przewijak w swojej sypialni...

ja mysle , ze skoro masz w zanadrzu komode z prawdziwego zdarzenia , to okres gdzie Hania będzie spać w kołysce trzeba jakoś przeczekać i już. Dacie na pewno radę. A potem będzie full wypas.
Ależ masz tych doświadczonych znajomych
Najbliżej mojej sytuacji (praktycznie taka sama) jest znajoma nr 5 My też mamy kołyskę z kółeczkami i też planuję w ciągu dnia przewijać w pokoju Hani (nie do końca urządzonym, ale przewijak jest). Najgorzej będzie w nocy. Teraz sobie tak myślę, że może faktycznie spróbujemy najpierw bez żadnych dodatkowych gratów. Zobaczę jak mi się będzie przewijało na łóżku, albo na tej mojej sypialnianej komodzie. Odsunąć jej nie ma szans, bo nie dojdzie się do łóżka Coś się wykombinuje.
Dziękuję za zaangażowanie i porady
Stary 2012-05-21, 12:46   #2301
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Co Wy znowu z tą biedronką ?????
Przecież naleśniki to chwila roboty, można zrobić samemu.
Polecam naleśniki z serem białym, panierowane i smażone na oleju
panierowane??? zaintrygowałaś mnie napisz coś więcej
musimy w końcu mikser kupić, bo jeszcze nie mamy dlatego jak mnie nachodzi na naleśniki to gonię do biedronki czas to zmienić

Millena u nas będzie wariant przewijania nr 3

Edytowane przez centipede
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:48
centipede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:47   #2302
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

o tej feretti własnie myslalam i dlatego na razie nie kupowałam pościeli bo to na prawdę bez sensu wydatek, ale to moje zdanie. Nie mam też ani kołderki ani poduszki.
też nie mam
mam prześcieradło i kocyki (jaki kto woli 1 z mikrofibry, jeden polarowy i jeden bawełniany - bo nie wiem który się najlepiej sprawdzi ) no i rożek (z promocji za 19zł) też za kołderkę ew robić może.
Czasem się zastanawiam czy nie za mało wielu rzeczy mam, ale w sumie jak braknie to się skoczy i kupi
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-21, 12:49   #2303
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo śmieszne no co ja poradzę, że nasza księżniczka taka uparta Aga jest w szpitalu prawda? Ciekawe jak tam się miewa, może już urodziła
Kochana, najwyższy czas poważnie porozmawiać ze swoją Księżniczką Niech nie czeka na księcia na białym koniu, tylko wychodzi z brzuszka. Nie wiem, może Jej coś obiecaj? Jakiegoś kucyka, czy coś Powiedz Jej, że tu duuuużo cioć na Nią czeka

Aga jest w szpitalu, ale coś się długo nie odzywa
Stary 2012-05-21, 12:50   #2304
onething
Zadomowienie

Cytat:
I tak chyba będzie, warzywa z ryżem i kurakiem.

Cytat:
Albo kupię jej orchideę albo bluzkę, bo resztę ma, a nie ma sensu na siłę kupować.

Właśnie na wkładce ukazała mi się lekko brązowa maź a ja do sklepu muszę iść, mam nadzieję, że nic mi nie wyleci po drodze
2013/2014
Stary 2012-05-21, 12:52   #2305
andzya
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnym rozpakowanym Mamom

Onething
zapytam po raz kolejny, może teraz mnie nie przeoczysz
Czy wiesz już kto to mógł się włamać na naszą pocztę? Pisałaś, że masz jakieś podejrzenia.
Stary 2012-05-21, 12:52   #2306
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Mamusie rozpakowane - czy stosujecie jakas diete dla matek karmiacych?
ja wlasnie znalazlam cos takiego, moze sie komus przyda

http://www.dlarodzinki.pl/kuchnia/di...2.html?&page=6

jadlospis na kazdy dzien tygodnia
ja stosuję - wyelimonowałam już wszystko nawet nabiał ze względu na te beznadziejne kolki - zobaczymy. Idzie zwariować...ale nawet przy tak rygorystycznym jedzeniu nie schudłam jeszcze ani grama, dzisiaj pielęgniarka mi powiedziała że nie jestem jedyna, że niektóre kobiety tak mają, że karmiąc nie chudną a potem waga leci - załamka

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko będzie w porządku, innej opcji nie biorę pod uwagę. A szpital, no cóż na całą ginekologię jedna toaleta, drzwi sie nie zamykają, na porodówce, jedna toaleta, drzwi nie ma wogóle, na położnictwie - jedna toaleta, drzwi trzeba trzymać ręką a Wy piszecie o salach jednoosobowych, bądź że każda sala ma własną toaletę. Ja jak leżałam raz tydzień na patologii to ani razu nie byłam na 2, w zasadzie to zawsze tą sprawę przywożę do domu. Jeśli chodzi o opiekę w moim szpitalu, to zależy tylko od lekarza, który ma dyżur i od położnej, choć większość to totalna olewka. Najbardziej co mnie martwi to to że nie robią żadnych badań, ani matce, ani dziecku. Mi co prawda zrobili po porodzie morfologię, bo 2 razy leżałam na podłodze, ale i tak mi nic nie dali. Ale dam radę, najwyżej zamknę się w sali od śodka i nikogo nie będę wpuszczała

Trzymam kciuki, po 15 jak dobrze pamiętam?
jak to przeczytałam to przerażenie w moich oczach - bezcenne, nie wyobrażam sobie nawet takiego szpitala - u nas na każdej sali są dwie toalety i prysznic, wszystko się zamyka, sale są 4,2 i 1 osobowe czysto schludnie i jak w jakimś hotelu a nie szpitalu - trzymam za Ciebie kciukik, żeby poród był błyskawiczny i mogłabyś uciec do domu jak najszybciej

Cytat:
Ja właśnie mam też problem z przewijakiem Przewijak mam na komodzie w pokoju obok, a Hania ma spać z nami w sypialni Nie wiem jak to rozwiązać. Komoda do sypialni już się nie zmieści. Myślałam, żeby kupić taki najtańszy stojak do przewijania w IKEA (coś 79zł). Nie wiem, czy to dobry pomysł
?
nie wyobrażam sobie nie mieć przewijaka, kręgosłup by popękał w kilku miejscach pewnie - jeśli nie mieści Ci się komoda z przewijakiem <jesteś tego pewna że nie da się jej upchnąć> to ja polecam przewijak z ikei - zawsze może potem posłużyć jako półka na zabawki, a zdrowie to rzecz bezcenna

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziękuję!
Ja też właśnie raczej lekko masuję. To widzę, że Ty tą kapustę praktycznie cały czas miałaś przyłożoną Muszę ją więcej przykładać i więcej chyba pod prysznicem masować, bo dziś wydaje mi się, że troszkę mi sie to zmniejszyło a właśnie wieczorem sporo kapustę trzymałam, a rano długi masaż pod prysznicem zrobiłam.

super słyszeć że u Ciebie coraz lepiej - Kism co do kapusty, ja miałam ją przez te najgorsze bóle ciągle, wymieniałam tylko na zimną jak już się za ciepła zrobiła, potem ją wkładałam jak mi się przypomnialo - tak na wszelki wypadek i poszło - trzymam kciuki za powodzenie bo wiem jak to boli!

Cytat:
Właśnie wanienkę ze stelażem już mamy od mojej Kuzynki
W grę wchodzi, albo przewijak wolnostojący http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
albo właśnie nakładka na komodę. Ale komodę w sypialni mam długą, ale wąską. Nie wiem jak ta nakładka by się sprawdziła. A i problem by był z przechowaniem tych wszystkich rzeczy potrzebnych do przewijania. Kurcze Złość mnie ogarnia, jak o tym myślę.
ja mam najtańszy przewijak - i to luksus, wszystkie kosmetyki, pieluszki jest w jednym miejscu nigdzie nie muszę biegać

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość

a u nas okropna!
co do dentysty ja właśnie się do niego wybieram, bo jak mi zrobił dwa zęby to mnie do dzisiaj bolą = a robił 9 maja...niestety coś spie.przył za przeproszeniem i znowu muszę ustawiać dzień pod dentysntę!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:53   #2307
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
panierowane??? zaintrygowałaś mnie napisz coś więcej
musimy w końcu mikser kupić, bo jeszcze nie mamy dlatego jak mnie nachodzi na naleśniki to gonię do biedronki czas to zmienić

Millena u nas będzie wariant przewijania nr 3
Proszę
- smażysz naleśniki
- robisz farsz: ser biały+cukier puder+cynamon+trochę śmietany
- nakładasz farsz na 1/4 naleśnika, zawijasz w rożek (trójkąt)
- obtaczasz ten trójkąt z obu stron w jajku i bułce
- kładziesz na rozgrzanym oleju
- delikatnie przypiekasz, żeby bułka zrobiła się chrupiąca
- posypujesz cukrem pudrem
gotowe
Stary 2012-05-21, 12:54   #2308
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie dzisiaj resztki z Komunii (jakaś roladka i pieczeń, kluski i surówki)
a lekkiego na obiad to albo jakaś sałatka z kurczakiem, albo warzywa na patelnię z kurczakiem i ryżem

Cytat:
mi się te zajanie kojarzy tak: wystawić język jak pies po jakimś biegu czy coś. i oddychać

ale jest piękna pogoda. chyba się przejdę na spacer i na loda :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:54   #2309
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
to może masz inny wymiar łóżeczka, bo jak wbił mi te kołki w miejsca wyznaczone to nie ma opcji żeby były na zewnątrz łożeczka. Zresztą te przewijaki to też w rozmiarach chyba są, ja jak kupowałam to babka się pytała na jaki rozmiar łożeczka.
pewnie tak, podejrzewam że łózeczka niby w standardowych wymiarach 60x120 mają spore "wachnięcia" w zależności od firmy a pewnie nawet i od danej partii, a centymetr w jedną albo w drugą może spowodować, że przewijak już się z łóżeczkiem nie dogra.
No proszz a nie pomyślałabym że może sie jedno z drugim nie dograć skoro wymiarami niby dopasowane jest...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-05-21, 12:54   #2310
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

No cieszę się bardzo, że Was rozbawiłam tym ziajaniem tylko jak to dłużej trwa, to naprawdę migdałki można wypluć i nie jest to za śmieszne
ale powiem Wam, że faktycznie jest to bardzo ważne, bo teraz, tak po pierwszym porodzie jak ćwiczę z balonikiem w tej chwili, to faktycznie widzę, że w czasie tego ziajania czy dyszenia on się bardzo łagodnie i płynnie wysuwa i przy tym takim szybkim ziajaniu bardzo się zwiększa że tak powiem objętość krocza - w sensie, ze można mocniej napompować i nie ma takiego dużego nacisku, jak się oddycha normalnie
ja mam taką fajną książeczkę Michałka "Czekamy na dzidziusia" i tam jest napisane, że mama uczy się takiego specjalnego sposobu oddychania, a "tata mówi, że mama oddycha jak zmęczony piesek" i to ziajanie to dokładnie tak trzeba robić, jak pies w czasie upału
matkooo...jak mnie boli gardło...ale jakoś mam wrażenie, że idzie na lepsze, bo chociaż katar mnie nie męczy,tylko trochę kaszlę... już pożarłam porosty islandzkie w ilościach hurtowych, żeby nawilżyć to gardło, przeze mnie stado reniferów na dalekiej północy padnie z głodu

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-21 o 12:55
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości