|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dzień dobry!
Ni jestem na bieżąco (ale muszę mocno klawiaturę naciskać żeby napisać, coś się podziało chyba) kobietki, bo teraz cały czas pochłania szkoła. Obrona 21 czerwca jest. 14 czerwca ( w roczek Igoriana ) ciężkawy egzamin, sama pamięciówka. WrrBrumku , a Igor to taki mały nerwusek w dalszym ciągu ale jest coraz bardziej komunikatywny, więc udaje nam się jakoś ( ) dojść do kompromisu.Ogólni teraz jest dużo bardziej znośniejszy niż za młodu. Ale i tak czasem daje mocno po kościach heh. Telik Jejju jestem zachwycona! prze prze prze pięknie. Jaś niczym wyjęty z żurnala dla dzieci, a Ty? Ja nie mam nawet 1/3 z tego ![]() patik gratki za egz. Już coraz bliżej celu jesteśmy nie? A coż powiedzieć na Sary uwielbienie co do teściowej... A wiem... PRZEJDZIE ![]() eve mi też się podobają kolczyki, ale jakoś tak mi się wydaje, że cierpią te małe uszka i j boli
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-21 o 08:37 |
|
|
|
#932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
hej
dziękuję dziewczyny za miłe slowa telik śliczne zdjęcia, Jaś az kwitnie, z reszta Ty też ![]() u nas juz lepiej, Nati z brzuszkiem lepiej, ale i tak dzisiaj idziemy do lekarza, ja czuję się jako tako, odprowadziłam Oliwkę do przedszkola i cała się spociłam, jakas osłabiona jestem, 100 lat dla solenizantów wczorajszych i dzisiejszych LiLi ![]() Kajool jak tam?? ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Marina trzymam kciuki za egzaminy
|
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Witam się na szybko przed pracą. Telik bossssko musiało być. Cudne zdjęcia Agadus zdrówka dla Was Patik serio musiałabyć zobaczyć reakcję Domka na mojego teścia. On się cały trzęsie ze szczęścia, woła go, pełznie do niego, przytula, liże i kto wie co jeszcze. Ubóstwia go. No ale spędza z nim najwięcej czasu, więc się nie dziwię. Mają świetny kontakt. I co ja mam zrobić? Jak wracam z pracy to albo wyciągnie do mnie ręce, albo nie. Zależy od humoru. Czuję się z tym średnio, ale co zrobić. Nawet nie mogę sobie tłumaczyć, że z nim siedzę, że ma mnie na co dzień, to się znudził. Za to jak się rano do mnie przytuli to
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
w końcu piękną pogodę mamy, choć jak znam siebie, będę pewnie narzekać, że mi za gorąco idę nadrobić!
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Wykasowało mi posta
![]() Telik piękni jesteście,zawsze śliczne zdjęcia. Też zwróciłam uwagę na Twoje UU, jak u nastolatki ![]() Bry. Mamad gdzie jesteś ? Dziubek?
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
(trzeci raz piszę ten post, wrrrrrrr
hej! dla wczorajszych solenizantów: Sary, Bruna, Karolinki, Juliana i Nataniela - gromkie STO LAT! ![]() A dla dzisiejszej Sary - nie mniej gromkie HIP HIP HURRRA! ![]() Telik, wspaniałe wakacje, słonecznie, z uśmiechem, wspaniale Marina, 14go pójdzie jak z płatka i resztę dnia będziesz świętować z Igorem sprzątam od rana, bo na dzień dobry spieprzono mi humor Jak Mały wstanie idziemy na spacerek
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Marina zaciskam kciuki za egzaminy
![]() Agadus zdrówka życzę! Natka biedny Domek strasznie cierpi, oby było choć troszkę lepiej ![]() Patik gratki za egzamin ; Paticzku nic i nikt nigdy nie zastąpi Sarce Ciebie Vaniliova zdrówka i dla Was! A d kupy, myślę, że możesz dołączyć ![]() Brumek spóźnione życzenia rocznicowe dla Was! Telik zdjęcia jak zwykle rewelacyjne! Jaś uroczy a Ty, jaka dżaga Baboniku szkoda, że Cię nie ma na W. ![]() Dla wszystkich zaległych i dzisiejszych solenizantów milion buziaków ode mnie! |
|
|
|
#938 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej babolki!!!
U nas remont trwa, wiec nie bardzo mam jak czytać(dobrze, że tyle nie piszecie). Większości czasu spędzam z D. na dworze, bo w domu to nie ma zbytnio warunków do buszowania na podłodze, i D. szybko się nudzi i protestuje, że nie może śmigać jak zawsze. teraz dorwałam laptopika, bo D. ma dłuższą drzemkę a TŻ po materiały jechał. Planujemy skonczyc do soboty, wiec jeszcze trochę takich zwariowanych dni przed nami. Ze spaniem nocnym od 3 dni jest ok. D. wstaje już gdzie popadnie. Brumku Ty kiedyś pytałaś się o to czy jak w nocy dzieciaczki się przebudzą a potrafia juz wstawać, to czy to ich nie rozbudza. U nas na szczęście w nocy D. nie wstaje, jedynie na czworakach nawołuje mnie, ale za to jak rano wypoczety, uśmiechniety się obudzi to od razu hyc na nóżki i sie cieszy i woła do nas nas "eee wstawać, juz jest dzień" i tak potrafi bardzo długo stać. Lubie ten widok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jejku jak ja ci zazdroszczę figury i te piersiJasiu pięknie siedzi i widzę, że wakacje mu się bardzo spodobały. Zdjęcie z krewetką super. No i za wstawanie.
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak piszecie o piersiach telika że weszłam na fb i obejrzałam wszystkie na spokojnie, i rzeczywiście, takie.... może zachowam to dla siebie bo bedzie podejrzenie że mam inna orientacje
|
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
długo nas nie było
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba cos w koncu sie wykluwa bo kinga wypluwa smoczka, jeczy, płacz, chce na rece, zle spi w dzien, znowu sie slini że cieknie po brodzie... moze przestanie byc bezzębna? nadrabiam weekend. wiecie ze na turnieju rycerskim strzelalam z łuku majac kinge (nieśpiącą!) w chuscie ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trochę ciągnie, ale to takie nieszkodliwe jest ![]() Cytat:
Gratulacje zdanych egzaminów ![]() Beatka teraz za Ciebie trzymam kciuki Telik-super fotki Brumciu zaległe WSZYSTKIEGO najlepszego z okazji rocznicy WITAM. Rano byłam na krwi....ale bolało!!!Po południu mam endo, więc pewnie ze 2h spędzę w kolejce Mam problem, bo od gdzieś 4 dni codziennie boli mnie głowa...wczoraj brałam dwa apapy. Mam nadzieję, że minie. |
|||
|
|
|
#943 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny poczochrane (wiem Ania się uczesała
)Cytat:
Cytat:
no wyjątkiem stanie się za kilka lat ktoś pokroju Johny Deep, Kurta Cobaina lub Jansona momoa![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kto nam zabroni
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia ale Dominik się zmienił, tak wydoroślał i jak wloski urosły
dziewczyny mam pytanie, planuje już prezent dla taty na dzien ojca, ale nie wiem co kupić, z majstyerkowania wszystko ma wszystkie narzędzia, jakieś pierdoły, więc odpada, maszynkę do golenia ma, a strzyże się u fryzjera, troche to taki komputerowiec, ale kamerkę ma, słuchawki też, sama nie wiem, ciężko mi, tata nie pije nie pali, więc nie wiem co kupić,jest kibicem ale nie na tyole żeby szalec na stadionie, więc jakieś gadżety piłkarskie tez odpadają, hmmm, widzicie jakie to trudne, dzień mamy w sobote i już mam prezent, tzn, pomyślane tylko iść i kupić ale z tata prpoblem
|
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Jaki mały-duży pewnie stojący mężczyzna
![]() Cytat:
![]() ![]() Agadus - z prezentem dla taty nie pomogę
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale jak mamie kupię to tacie tylko życzenia złożę?, troche nie pasuje |
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na niej są moje dane i mój nr NHS.Telik zdjęcia przeboskie Brumku spóźnione, ale szczere życzenia rocznicowe dla Ciebie i męża
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
jak bylam mała robiłam identycznie, chociaz nie wszystko mi u babci wolno było robić... (raz pasem od niej dostałam)
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na dzień ojca ani na dzień matki nic nie kupuję swoim rodzicom, bo sa za granicą, a teście to teście , za to planuje kupić w czwartek koszulkę męską w biedronce( będą z jakimiś obrazkami śmiesznymi) żeby Julcia wręczyła tacie na dzień ojca
|
|
|
|
|
#950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty? Jak gardło?Cytat:
Ale pięknie stoi! I jaki ma cudny uśmiech Cytat:
2. Ojoj Może to hormony? Ale lepiej powiedz lekarzowi...Ja nie pomogę, bo tego dnia nie świetuję. Tzn. w tym roku mężowi na pewno jakiś drobiażdżek z Tymciem przygotujemy, ale mojemu ojcu nie. Cytat:
A poza tym to dzień dobry ![]() A jeszcze poza tym, to sto lat dla pięknej Sary
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus jak majsterkowicz to kup bon do takiego sklepu. Mój tato też ma wszystkie narzędzia, to kupiłam mu bon do Castoramy bo uwielbia tam jeździć i na pewno coś sobie tam wybierze
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- telik - po komentarzach dziewczyn wrocilam do zdjec i obejrzałam twoje UU , bo rpzyznam bez bicia że nie otwieralam wsystkich...
|
|
|
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
zapamietam te słowa
![]() Madzia1k1 ale Twoj synek sie zmienil. Naprawde juz tak dorosly sie wydaje i pieknie stoi Sarenko
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Shira trafiłaś w mój mężczyzno gust w 100 %
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#956 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() jaaaakaś Ty piękna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jutro egzamin i w czwartek tez ![]() Cytat:
jak się zmienił a ja się wkurzyłam na siebie... wrrrr.... dostałam smska że wylosowali mnie w konkursie bobowity i wygrałam kocyk ale nie wiem gdzie posiałam paragon - miałam go w portfelu i chyba przypadkiem wyrzuciłam przy okazji wyrzucania innych i dooopa z kocyka.,... wrr....
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-21 o 14:10 |
|||||
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niedługo już kończę pracę, zajadę do szpitala po wyniki, potem do domku na obiadek-nakarmic Julcię, psa, wyjść z psem na spacer, posprzątać i do lekarza mam nadzieję, że się ze wszystkim wyrobię?
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję przepis na fajne przekąski na grilla
![]() zrobię koreczki pomidor koktajlowu kuleczka mozarelli i liśc bazyli albo kawałeczek kapusty lodowej papryka, ogórek pomidorek koktajlowy, ale myślałam jeszcze coś i nie wiem co i jakieś dobre surówki np. z kapusty pekińskiej
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Sara
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- no właśnie chyba nie znajdę, musiałam wyrzucić niechcący, albo mi wypadł bo miałam w przegródce na drobniaki w portfelu. Ale trudno, następnym razem może się uda coś wygrac ![]() czekam na wyniki konkursu na blogu gruopona z okazji Dnia mamy - można wygrac bukiet kwiatów dla mamy ufundowany przez pocztakwiatowa.pl - kiedyś tam udało mi się wygrać dzbanek Dafi http://blog.groupon.pl/2012/02/25/wo...-doda-konkurs/ ogólnie polecam śledzić bloga bo często mają fajne konkursy i łatwo coś wygrać u nich
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mój i moj ![]() Patik kochana moja kobieto. Musisz wyluzować. Ja bardzo nie lubię mojego teścia, działa mi na nerwy, typ co pozjadał wszystkie rozumy. Ale Agata go uwielbia, rano leci do niego, cieszy się, macha na jego widok. Tez mnie to wkurzało, najchętniej bym ją wyizolowała. Ale przemyślałam sprawę i uznałam, ze nie mam prawa ingerować w ich stosunki tylko dla mojego widzimisie, relacja dziadek/babcia wnuczka jest ważna dla dziecka. Nawet jeśli nie trzymają się moich wytycznych, jeśli pozwalają na zbyt wiele, trudno takie prawo dziadków, ze rodzice są od wychowania, oni swoje dzieci juz wychowali. Dorośnie to ich oceni, teraz niech poznaje z nimi świat z innej perspektywy. Jasne ze jestem troche zazdrosna, jak się wyrywa, wkurzam się jak ją zabierają, ale cieszę się, ze Agata im ufa, ze się śmieje z nimi. Ona dobrze wie, ze ja jestem jej mamą, przytula się. Zresztą im bardziej będziesz ją ograniczać, tym bardziej będzie się wyrywać, opatrzy się. Zresztą dziecko tak jak my jest istotą społeczną, w pewnym wieku schodzi z rąk matki i wyrusza poznawać innych ludzi, jest ciekawe świata, który znajduje się poza jego pokojem. Wyszedł elaborat ![]() Przytulam Cię mocno Paticzku mój. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

) ciężkawy egzamin, sama pamięciówka. Wrr
, a Igor to taki mały nerwusek w dalszym ciągu
ale jest coraz bardziej komunikatywny, więc udaje nam się jakoś (
Ja nie mam nawet 1/3 z tego 

strasznie cierpi, oby było choć troszkę lepiej 

Wyobrażacie sobie?! Modliłam się, żeby nic nie było, ale niestety... Jestem tak na nią wściekła, że nawet nie chce mi się z nią gadać...
7 zeta zapłaciłam + 2 płyty z bajkami czytanymi. Powiedziałam mamie ze jak spotka to zeby wzięła. No i tak patrze na zestawy na all no i drogie toto - 8 elementowe zestawy powyzej 25 zł. Patrze używki, ale same figurki chodzą po 5-6 zeta.
Na niej są moje dane i mój nr NHS.
Ale lepiej powiedz lekarzowi...
, bo rpzyznam bez bicia że nie otwieralam wsystkich...