|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
dziś go sfotografuje z pierogiem ![]() u nas spanie obywa się bez cyca w dzień, trwało to 3 dni i mały załapał o co kaman, ba nawet udaje mi się żeby sam zasypiał w łóżeczku. Mąż mi w tym pomaga, bo kilka razy uspiał małego tak żeby cycka nie chciał do snu, albo karmił butelką a w nocy hm, mam jeszcze dużo pokarmu, sama mu daję, ale chyba czas odciągaczką podziałać, tak żeby młodego odzywczaić jedzenia w nocy. Albo spróbować butle a tego się boje, czy bedzie ryczał. Dziś wkońcu spróbuje oczywiście zaznaczyłam ful cyctatów a jeden wszedł a poszłam sobie tylko obiad zrobić
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Ancia Franek dziś 9 miesięcy kończy?! Sto lat !
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Odniosę się jeszcze do tego co pisała AA2 na temat zabierania ze sobą dzieci.
Ja zabieram gdzie się da. Ludzie patrzą na mnie jak na oszołoma bo dziecko wziełam do tego koszyczka w wózku w hipermarkecie.Żeby Stasiek ryczał, a ten się cały czas chichra i jeszcze na głos się śmieje. A ludzie się oglądają na nas jak idziemy , a młody się chichra, kilka osób juz mnie zaczepiło i pytało się czy się tak nie boję młodego brać, albo wręcz odwrotnie gratulowali takiego wesołka.
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zabieram bo w sumie nie mam innego wyjścia. I krzywo nikt na mnie jeszcze nie spojrzał. Tamten watek to chyba tworzą jakieś nastolatki. Jest też inny, pt. nie chcę mieć dzieci i jak czytam te ich wywody, że nigdy w życiu, za nic, jak to się świat kończy jak pojawia się dziecko to się tylko pod nosem uśmiecham
|
|
|
|
#3275 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my się cyckujemy jeszcze troszke w nocy głównie, a w dzień do zasypiania ![]() Cytat:
![]() bo jak dla mnie to możemy się spotkac i z rana a może Małgoś ma samochód w piątek?ucięło mi posta Małgosi, ale mnie piątek pasuje do 16 jestem wolna jak ptak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też chodze wszędzie do slepu, na poczte, do banku, do sklepów ciuchowych Cytat:
![]() Cytat:
natalka chodiz ze mną na zakuy od początku i jakoś nic jej nie było, a w kolejce do kasy zawsze ludzi czaruje ![]() Cytat:
![]() no właśnie! sto lat! sto lat! ![]() Cytat:
![]() nie chce mi się jak cholercia, ale musze iść posprzątać i obiad jakiś zrobić
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-05-21 o 13:45 |
|||||||||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka ja też mam lenia. Zośka śpi więc mogłabym w domu ogarnąć i co? I siedzę i czytam co się w świecie dzieje
|
|
|
|
#3277 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dotarliśmy do dziadka na obiad i co? Zamiast obiadu jest drzemka
I czekam aż się obudzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz, że z ciekawości zapytam Ona ma te swoje teorie o lizaniu czoła, urokach, przelaniem wosku itp. ale to chyba w ramach zapicia, popicia co? A jak u niego z herbatkami i sokami? Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcie z PIRÓGIEM Buziaki dla Franka ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja musze bo mama po pracy wpadnie bo idzie sąsiadce fryz robić dziewczyny, moge na solarke iśc jak karmie? Bo tak na mój rozum to nie widze przeciwskazań, ale może jakies są ![]() Małgoś, Asia - to widzimy się w piątek? Aguś1978 Tobie piątek pasuje?
|
|
|
|
|
#3279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Aleście naprodukowały
![]() aż miło- nie powiem Ale chyba nei zdaże nadrobić ![]() ach ten bobowizaż ![]() Cytat:
I co ustaliliście- kiedy wyganiacie diabełka?? My w tym temacie w czarnej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Od wielkiego dzwonu szarpnie 90 ml- standard to 30 ml ![]() Cytat:
Ja tez tak kceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-05-21 o 14:01 |
||||||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu daleko to nie jest, chyba autostradą to godzinka ledwie. Jak już ustalicie konkretny termin to się określę, ale pomysł godny realizacji. Na dniach ma być mój tato i trochę spraw mamy do załatwienia wspólnie, więc jakby nie kolidowało to czemu nie.
Mamy mały kryzys rodzinny ze strony taty dotyczący nierozwiązanych do dziś spraw spadkowych, a że w grę wchodzą spore pieniądze i nieruchomości to obiecałam mu pomóc, bo to nie może się ciągnąc 10 lat ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Archi, no bo ja biorę pod uwagę jeszcze fakt, że mam kota zbója i to musi być coś solidnego, żeby on szybko tego nie zepsuł wisząc na tym Poszukam jakiś firm od okien i się zorientuje. Liczę, że tato pomoże mi to ogarnąć, choć mama nie lubi jak on coś u nas w domu robi (rodzice są po rozwodzie) i trudno zrobić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
|
|
|
|
#3281 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Lece po łebkach
![]() Cytat:
![]() Męża nie chwalę ![]() U mnie pokarmu tez jakby mniej- w dzień to i 6h potrafię nie karmić ![]() Takze w dzień mały je pierś 3x- po obudzeniu, do drugiej drzemki i po kąpieli na dobranoc- w nocy różnie- zależy jak czesto hrabia sie budzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś dałam jeść małemu inną łyżeczką i ładie dzioba otwierał ciekawe czy to tylko jednorazowy wybryk ![]() Cytat:
![]() pogryze z zazdrości!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! Cytat:
???
|
||||||
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pulpeciki mnie jeszcze ciekawią, może z ryzem i marchewką hmmm
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do cycka to przy butli tez nacia zasypia, no ale skoro mam jeszcze coś w tych cyśkach to jej daje ![]() natalcia juz pospała a ja oczywiście nic nie zrobione |
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
mój śpi teraz, zamiast robić coś to siedze tu
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Przez 40 minut wannę szorowałam, bo dziś Zośka w niej debiutuje
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam gotujących. Chce ugotować dziś pomidorówkę dla Zośki i zastanawiam się, czy po ugotowaniu wywaru z jarzyn mogę dodać cielęcinkę, ale ze słoika? Bo nie mam w domu nic innego, a zakupy to u nas cała wyprawa. I jeszcze pytanie czy dodawałyście jogurt naturalny na koniec? Bo znalazłam taki przepis w sieci, ale się waham jak to zwykle ja
|
|
|
|
#3289 | |||||||
|
kosmitka
|
Franek dzisiaj faktycznie kończy 9 miesięcy
. Nie wiem, kiedy to zleciało, jeszcze niedawno był małym groszkiem w brzuszku. Na urodziny zafundował sobie pozycję do raczkowania.Cytat:
My w nocy nie obędziemy się bez mleka, nawet 150 wciągnie . Nie wiem, kiedy się odzwyczai. Cytat:
Co do mikrofali to nie używam, nie mam przekonania, chociaż wszędzie czytam, że mamy podgrzewają. Cytat:
Jak to w nocy woda? mineralna czy przegotowana?? z cukrem czy bez?? U nas pewnie nie przejdzie, teściowa mi każe dawać herbatkę, a mama mleko i bądż tu mądry. Cytat:
Cytat:
Może za wcześnie i lepiej dawać kaszę?? Cytat:
.Franek na początku też tak mało wypijał, ale rozkręca się i nawet 150 wypije. Cytat:
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie zabielam zupek natalciowych, ale pewnie odrobinka by nie zaszkodziła ![]() a z czego robisz pomidorówke, z przecieru?
|
|
|
|
|
#3291 |
|
kosmitka
|
Chyba nie podziękowałam za życzenia, ale to ze zmęczenia. Od tygodnia czas spędzam za kółkiem, już z 1500km nakręciłam, a to nie koniec.
I za wszystkie podpowiedzi z menu dziękuję , muszę to podobnie poukładać. Aha i pytanie do mam mm - czy w nocy mogę podać mleko z kleikiem? Może wtedy wystarczyłoby mu 1 karmienie. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- MamoZo ja dawałam jogurt naturalny do szczawiowej, nic Franiowi nie było. Pomidorówkę robiłam z przecieru. Szykuję się teraz do coś w rodzaju spagetti - mielone mięsko z pomidorami z puszki i makaronem, do tego dam oregano. Dzisiaj u nas na obiad polędwiczka wieprzowa z majerankiem . Niespecjalnie zachwyciła Frania.
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka no z przecieru niestety, ale babcia obiecała mi zrobić w tym roku własne przeciery.
Ancia no jestem pod wrażeniem tych śniadań. A jajeczniczka na maśle? |
|
|
|
#3293 |
|
kosmitka
|
Tak, na masełku, uwielbia jajecznicę. Placki i naleśniki nie bardzo. Lubi też chlebek i cielaczki, tzn parówki cielęce. Muszę też jakąś dobrą wędlinkę gotowaną mu kupic.
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą jajecznica muszę spróbować, bo u nas śniadania to koszmar jakiś. Wszystko źle.
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cielaczki mniam mniam lubimy
|
|
|
|
|
#3297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. woda jest przegotowana, wczesniej filtrowana w Bricie, bez cukru. złopie jak najęta i w dzień i w nocy żadne cukier, żadne herbatki. a Agatka nie je w nocy od czasu jak w dzień je treściwiej. cieszę się, ze oduczyła się nocnego jedzenia przed pojawieniem ząbków![]() Cytat:
gęste łyżeczką.
|
|
#3298 |
|
kosmitka
|
Acelinka wiesz nie pomyślałam i robiłam na krowim
.Indygo zazdroszczę, że pije tylko wodę w nocy, ja się chyba tego nie doczekam. No może mi syn zrobi prezent na 18tkę.
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mysle w sumie że przecierz ile takiego nalesnika nacia zje, a np. budyń na krowin mleku tez od nas podjada i nic się nie dzieje ![]() indygo ale nocki
|
|
|
|
|
#3300 |
|
kosmitka
|
Naleśnika nie chciał zbyt jeść, jeszcze samego, to tak, ale chciałam dać mu z babcinymi malinkami, to dopiero się krzywił.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

a poszłam sobie tylko obiad zrobić 

ręką włancza kubusia, druga grającego motyla, a nogami kopie po kuli ruszajacej i garnuszku i wszytko na raz gra
dla mnie to tez już przegięcie

ale to chyba w ramach zapicia, popicia co?

9 miesięcy
. Nie wiem, kiedy się odzwyczai.
. Niespecjalnie zachwyciła Frania.

gęste łyżeczką.