|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
No widzisz jak ładnie spada tylko pogratulowaćOby tak dalej. Powiedz mi tylko co to jest te centrum materna?
|
|
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze P:
I. Owsianka na mleku z serkiem wiejskim i jabłkiem duszonym z cynamonem, rodzynkami, pestkami słonecznika, miodem; kawa z mlekiem, pasek czekolady z całymi migdałami. II. Omlet (dwa jaja, dwie łyżki mąki razowej) z bazylią, pomidorem i mozzarellą; szklanka świeżego soku z marchwi; miseczka truskawek ze śmietaną i cukrem. III. Zupa pieczarkowa z makaronem; kurczak curry z ananasem, woreczek brązowego ryżu, surówka z kapusty. IV. Serek waniliowy z bananem, masłem orzechowym migdałami i daktylami; cappuccino, spory kawałek ciasta drożdżowego. V. Duża grahamka przekrojona na trzy części: - dwie z masłem, polędwicą, serem pleśniowym, pomidorem i szczypiorkiem - jedna z łososiem wędzonym, jajkiem i zielonym ogorkiem + sałatka (rukola, pomidorki koktajlowe, trochę mozarelli) z oliwą z oliwek i ziołami. kubek kakao na mleku i kolejny kawałek ciasta drożdżowego posmarowany konfiturą wiśniową.
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko przepyszne wręcz idealnie pasuje w moje kubki smakowe, jeśli tyjesz to już w ogóle super!! A jak tam waga i samopoczucie? |
|
|
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
U.
12h w pracy 1.nugatowe poduszki z mlekiem 3,2% 2.grahamka z masłem,wędliną i warzywami 3.lód włoski 4.shorama z kurczaka (mięso,ryż,kurczak,surówk a, jakies sosy) 5.jabłko,2wafle ryżowe o smaku kwasnej smietany z cebulą 6.2kromki żytnie z masłem,wędliną i warzywami
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2012-05-21 o 11:25 |
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
silne witaminki dla kobiet planujących zajść w ciążę. a ja tak sobie planuję za 4 miesiące zacząć starania, więc je łykam.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 i 3 też takie skromne. Nie wiem, dla mnie mało, ale jeśli Ty się najadasz i trzymasz wagę no to ok.
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Dzemik z LIDLA, taki pak: 4 sloiczki mini dzemow, w tym z fig i kakao, z platkow roz, czekoladoy i chutney (do tej pory probowalam chutneya i byl pyszny, np, do steka, ale ten figowy mi nie zasmakowal....)
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U pt. 1szy dzień okresu + nauka, bo jutro i popojutrze egzaminy
Menu rozplanowane, bo i tak wiem, że to co miałam pozałatwiać na mieście to załatwiłam i już nigdzie dziś nie wyjdę, a wiem co mam w lodówce i spiżarni, i na co mam smaka![]() Śniadanie (czyli mam ochotę na dwie rzeczy i nie wiem co wybrać, dlatego... jem te dwie rzeczy , tylko w mniej wypasionej formie )* 4 wieloziarniste wafle ryżowe slim z sałatą, szynką, żółtym serem i pomidorem * banan pokrojony w plasterki z łyżką naturalnego serka homogenizowanego, kakao naturalnym, konfiturą z żurawiny, orzechami włoskimi i zbożowymi cynamonowymi poduszeczkami z nadzieniem orzechowym II śniadanie * 250 ml lodów Chokablock The Chocolate Extremist ![]() ![]() Obiad: * gulasz z kawałków schabu, czarnych oliwek i czerwonej cebuli; 60 g kaszy jęczmiennej perłowej i sałatka z czerwonej kapusty Kolacja: * jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem i tymiankiem * wieloziarniste wafle ryżowe slim z sałatą, śmietankowym serkiem chrzanowym i rzodkiewkami (w ilości zależnej od apetytu) Proszę o ocenę
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-05-21 o 17:43 |
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
u:
1. croissant z twarogiem i konfitura wiśniową, sok pomarańczowy 2. gorący kubek pomidorowa z makaronem ![]() 3. zupa cebulowa z bagietka zapiekana z serem 4. pierś z grilla, sałatka grecka 3 reddsy żurawinowe
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
ęku
Cytat:
![]() Tyję, miałam zastój ale waga ruszyła i regularnie idzie w górę Samopoczucie zmienne, czasem mam wszystkiego dość ale wiem o jaką stawkę toczy się ta walka i dzielnie brnę do przodu
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
malutko..
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie
1. owsianka z serkiem wiejskim (połowa opakowania), winogronami i rodzynkami. kawa z mlekiem. 2. kanapka z dwóch kromek chleba pszenno-żytniego z masłem, szynką drobiową, rzodkiewkami i sałatą. kawa znowu ![]() 3. udko z kurczaka & 2 ziemniaki w ziołach - pieczone, surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów, kukrydzy, papryki itp. 4. omlet francuski z dwóch jaj z pomidorem, czarnymi oliwkami, serem brie, bazylią i oregano. /jakieś delikatne cwiczenia pewnie wpadną robię sobie odwyk od śmieciowego żarcia, z którym ostatnio przesadziłam
Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-05-21 o 18:12 |
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
w stronę U (i coraz bardziej jak U wygladajace):
I: tortilla wieloziarnista z mixem salat, pomidorem, ogorkiem, kawalkiem grillowanego kurczaka i ketchupem - czyli wstalam bardzo pozno i strasznie glodna wiec zjadlam niesniadaniowe sniadanie ![]() Big Milk II: razowa ciabatta (80g) z grillowanym kurczakiem, plasterkiem zoltego sera, pomidorem - na cieplo z opiekacza; kilka pomidorkow koktajlowych i rzodkiewek. III: Bakoma 7zboz Men brzoskwinia-gruszka; jablko. IV: chyba salatka z mixu salat, pomidorkow, ogorka, cebuli, kukurydzy, tunczyka i jajka na twardo z sosem na jogurcie. 2x35 min szybkiego marszu; spacer; wieczorem pobiegam. Mnostwo wody i ziiiimna puszka coli zero od szefa ![]() Moze byc?
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nugatowych poduszek tak dośc konkretnie sypałam,ze 3pełne garście,grahamka ma 150g, loda przyniosła szefowa a obiad zamówili nam w pracy.
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że my tutaj oceniając nie widzimy ile czego było itd.
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
Grzeszne U
![]() śniadanie : micha płatków : kukurydzianych, owsianych, musli z jogurtem owocowym, jabłko, 5 takich malutkich wafeleczków z firmy Katy z Kauflandu ( są w opakowaniach po 500g - nie moge nigdzie znalesć w necie, ale są pyszne ), kubek cappucinoII śniadanie : 2 grube kromki razowca z serkiem kanapkowym i ogórkiem, garść młodych rzodkiewek III śniadanie : jabłko, duży jogurt pitny śliwkowy - 400g, , big fruit Obiad : micha lekkiej zupki z duża ilością przeróżnych warzyw i odrobiną mięska, micha ciemnego makaronu z białym serem Słodkie szaleństwo : pasek gorzkiej czekolady, 6 herbatników, 5 wafeleczków takich jak do śniadania ![]() Potem : zjem pewnie jakieś jabłko i marchewę , bo nie jestem głodna ( mega obiad i jeszcze na dodatek zasłodziłam się słodyczami )Ruch : rowerem do szkoły - po 3 km w każdą stronę , 1h spaceru z psem, 1h hula hop chociaż jak przeczytałam co zjadłam to wcale takie grzeszne nie jest ;p no może jest trochę za dużo słodkości , ale cóż zdaża się
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-05-21 o 17:37 |
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dzisiejsze U. 1.grahamka z masłem,serkiem wiejskim(200g),plasterkie m wędliny wieprzowej,pomidorem,szcz ypiorkiem 2.kołacz z serem, jabłko 1h rekreacyjnie rower z TŻ w terenie 3.ryż(woreczek białego) z jabłkami i cukrem(2łyżeczki) 4.jabłko,4wafle ryżowe o smaku kwaśnej śmietany z cebulą ![]() 5.2kromki żytniego z masłem,wędliną i warzywami/ albo grahamka z almette i pomidorem / jajecznica- zobaczy sie jeszcze
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2012-05-21 o 17:44 |
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak czy siak jakąś kolacje pasowałoby zjeść
|
|
#262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
no tak to moze serek wiejski i do tego wafel ryżowy....
Marchewka to lekka przesada. jeszcze nie ma 18
|
#264 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć. Moja R
I: 2 kromki chleba wieloziarnistego z tostera z grubą warstwą naturalnego bielucha, wędliną drobiową i kawałkami awokado, do tego jajo na miękko II: solidna porcja orzechów laskowych, potem jogurt naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu III: filet z indyka smażony bez tłuszczu z pieczarkami, 1/2 woreczka kaszy gryczanej, surówka z sałaty lodowej, papryki, rzodkiewki i ogórka IV: duży normalny wiejski 200g z pomidorem i listkami bazylii & woda, czerwona herbata, kawa (w tym 1 ze słodzikiem - wiem, że jest beznadziejny, ale miałam ochotę na słodką bez zbędnych kalorii) Będę wdzięczna za komentarz. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
fajne R/U
|
||
|
|
|
#265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I dziękuję za ocenę mojego
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
blissful, mi też się jadłospis podoba, choć dodałabym jeszcze jakiś owoc do drugiego śniadania
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest!! białko, nnkt,wegle złożone, warzywka owocka bym wrzucila do 2 sniadania a tak ideał ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#268 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A o owocu już nie pomyślałam... |
|||
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I pasta z wędzonego dorsza, ajwaru i tabasco + 2 grzanki z ciężkiego chleba z ziarnami (jedna sama, druga z masłem orzechowym) + pomidor II lody - śmietankowe i malinowe, jabłko III drobiowe kebapcze na pikantnie, ziemniaki pieczone, mieszanka warzyw (brokuł, papryka, marchewka) inka karmelowa IV sałatka z wędzonym kurczakiem, warzywami i sosem jogurtowo - koperkowym, babcine podpłomyki ![]() beda orzeszki bo uzupełniłam zapas
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
R/U
I: 2 tosty z twarożkiem, szynką i pomidorem, kawałek brownie, kawa II: jabłko i pół dużego opakowania maslanki III: polędwiczki smażone na masełku, sałatka grecka, kilka młodych ziemniaczków z koperkiem IV: szklanka soku ananasowego, homo z garscią orzechów V: wiesniak z koperkiem, solą i pieprzem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

tylko pogratulować

Menu rozplanowane, bo i tak wiem, że to co miałam pozałatwiać na mieście to załatwiłam i już nigdzie dziś nie wyjdę, a wiem co mam w lodówce i spiżarni, i na co mam smaka
, tylko w mniej wypasionej formie