Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 18:37   #2401
asiula_n
Rozeznanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja też
W sumie ja chyba też Czy jej nick zaczynał sie na literę M
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:37   #2402
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Witam

Na wstępie dziękuję za trzymanie kciuków oraz za gratulacje od Was

Serdecznie gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusią

My dziś wyszłyśmy do domu Nie ma to jak w domku

Rodziłam naturalnie troszkę ciężko było ale jakoś się udało.

Po krotce mój opis porodu
A więc jak już pisałam całą noc miałam skurcze więc rano z Tż pojechaliśmy na IP. wysiedziałam się tam z 2 h bo było dość sporo kobiet do przyjęcie na ginekologie.
Po badaniu miałam rozwarcie na palce i skurcze dalej co 7 min. Zostawili mnie na patologi ciąży. ok 13-14 sama już nie wiem zaczeły się bole krzyżowe, bolało trochę ale póxniej sie rozkreciły. Położna kazała wziąśc prysznic i czekać. Po 17 to już nie wiedziałam jaką pozycję przybrac tak krzyże bolały.... Poszlam do położnej zbadała mnie i miałam rozwarcie na 5 cm pakowanie się i na porodówkę. szybki telefon do Tż żeby przyjeżdżał. Tam trafiłam o 17.45 właśnie miała by zmiana położnych. Wypełnianie papierków i badała mnie już nowa położna, trafiłam na bardzo fajną Nie mogę narzekać młoda babka. Zbadał mnie było już 6 cm więc szybko szło Ale niestety bóle krzyzowe się nasilały piłka i tens nie pomagał bolało jak chol...... Badając mnie położna odeszły mi wody była cała mokra nie spodziewała się tego. No i zaczęła się druga faza porodu.... Trwała 1,15 min. Mężowi wykręcałam ręce z bólu. Parłam w rożnych pozycjach na kuchcąc na boku na klęcząc cały czas zmieniając pozycje. Główka się cofała cały czas ciężko było. Jeszcze mąz powiedział mi że zrobią mi CC jak się okazało dziś że tylko mnie postraszył, ale ja wzięłam to sobie do serce i parłam z całych sił. O 20.45 podłączyli na oxytocyne. byłam nacinana dwa razy gdyz mała wychodziła z rączką na główce wszyscy byli w szoku jak to zobaczyli. Troszkę jeszcze popękała. Szwów mam mnóstwo trudno zliczyć. Boli strasznie.... Nawet nie wiedziałam w którym momencie mała wyszła w szoku byłam że to już to. Dostała 10 ptk. Ważyła 3740g 55cm. Bo zbadaniu mała mąż dostał ją na ręce i tak cały czas przesiedzieli a mnie zszywali troszkę to trwało. Po porodzie nie czułam już żadnego bólu krzyżowego przeszedł do reki. Po 2 h przewieźli mnie na położnictwo małą wzięli do kapania okąpali i później mi ją przywieźli i całą noc przespałyśmy razem Cały czas spr czy oddycha. O 2 w noc już wstałam z łózka troszkę ciężko było ale nawet się rozruszałam.
Co do karmienia jest ciężko bo mam sutki wklęsłe i mała nie może sobie poradzić kapturki nie pomagają ja się denerwuje ona tez dokarmiamy się butlą. Dziś zaczynamy odciągać pokarm więc będzie miała mój ale podawany z butli. zobaczymy jak pojdzie. Mała jest spokojna jak zje to śpi nic jej nie przeszkadza. Na następne jedzenie muszę ją wybudzać a ciężko ją wybudzić spanie ma po tatusiu. W szpitalu cały czas ubywała na wadze dzis wkoncu troszkę przybrała. Dlatego wyszłyśmy do domu bo jak by nie przybrała, to musiały byśmy zostać. Dostała jeszcze rumienia na ciałku, więc kąpieli w oilatum.

To by była po krotce z mojego porodu

onething lekko odstaje. ale przynajmniej nie zgniecie piersi
Stary 2012-05-21, 18:38   #2403
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Mam tą książeczkę i mój Rafał zawsze jak czytamy to pyta, dlaczego mamusia oddycha jak piesek, dlaczego nie może normalnie
Biedne dziecko ma zament w głowie ale książeczka ogólnie super, nie żadne bujdy o bocianach, ale informacje idealne dla dzieci

Mam prosty i szybki przepis, jeśli nadal masz ochotę na ciasto to daj znać
Tak, książeczka jest rzeczywiście rewelacyjna naprawdę tak fajnie wszystko podane maluchowi, nawet to, że są dzieci, które mogą na początku nie lubić swojego braciszka/siostrzyczki moim zdaniem rozprasza wszystkie lęki dziecka dotyczące i szpitala i tego, jak to będzie i jak rośnie i powstaje dzidziuś
A ciachem to podziel się z nami wszystkimi!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:42   #2404
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie ja chyba też Czy jej nick zaczynał sie na literę M

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Podupada moja statystka na forum

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:44   #2405
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie nadrobić tego co piszecie
Maraton dzisiaj odwaliłam,pojechałam po akt urodzenia a tam zepsuł się samochód,dobrze że byłam z mamą,gorąco jak ch...ra,Szymon w aucieStałysmy tam ze dwie godziny,po mnie przyjechał kolega mamy bo ja musiałam Filipa odebrać do 15 a mamie pomogli to zrobić panowie było ich 5 i też ruszyła i przyjechała.Biegiem wleciałam do domu,nakarmić Szymona,dupę przebrać i po Filipa,już miałam wychodzić kiedy szymon walnął kolejnego kupalaPrzebrałam poleciałam po Filipa,do biedronki,na plac zabaw i do domu.po drodze dwa razy karmiłam głodomora.Do domu wejść kolejny maraton,Filip siedział na dole na klatce z Szymonem ja zaniosłam zakupy,schowałam wózek do piwnicy i z gondolką dygałam do góry dysząc jak lokomotywa sciągnęłam cycki i jestem u was Chwilowo pewnie bo Szymon zaraz się obudzi,bo się kręci cały czas.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

A i Szymon wali kupale na potęgę,średnio co karmienie kupal,to będzie jakieś 15 razy na dobęDziś w nocy moje dziecię bedzie miało tydzień
Dzisiaj go dokarmie na noc bo ja śpię po 4 godziny na dobe co jest ciężkie dla śpioszka.I jeść mi się w ogóle nie chce,jem bo muszę a na jedzenie nie mogę patrzeć,kg po ciążowych mam może ze 2 bo brzucha praktycznie nie mam.
Ale masz przeboje ale nie jedna z nas chciałaby żeby i u niej już tak było...no albo trochę lżej

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Tak, książeczka jest rzeczywiście rewelacyjna naprawdę tak fajnie wszystko podane maluchowi, nawet to, że są dzieci, które mogą na początku nie lubić swojego braciszka/siostrzyczki moim zdaniem rozprasza wszystkie lęki dziecka dotyczące i szpitala i tego, jak to będzie i jak rośnie i powstaje dzidziuś
A co to za książeczka ??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:52   #2406
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

A co to za książeczka ??

To ta: http://www.empik.com/czekamy-na-dzid...0036,ksiazka-p

Naprawdę gorąco polecam!!! lepszej nie spotkałam a w ogóle to polecam całą serię! Mamy chyba wszystkie, jakie wyszły, Michaś je uwielbia! od początku, do porodu opowiada dziecku, jak to jest, że np. mamie jest niedobrze albo chce się siusiu, bo dzidziuś ją kopnie, że mama unika papierosów i alkoholu, że nie można kłaść się mamie na brzuch, że mama bywa zmęczona i musi odpocząć, że chodzi do lekarza, żeby wszystko było dobrze, że dzieci czują się zaniepokojone, jak mama wychodzi do szpitala, ale zaraz przyjdą do mamy, nawet poród jest fajnie pokazany - własnie, że dziecko się rodzi, przytula do mamy, a potem musi troszkę pobyć w szpitalu, bo pani doktor musi się upewnić, ze wszystko jest w porządku, no i że można być zazdrosnym o młodsze rodzeństwo i to nic złego generalnie mało tekstu, dużo obrazków takich przyjaznych dziecku i przedstawiony dzidziuś miesiąc po miesiącu w brzuszku i reakcja starszych dzieci - Huberta i Weroniki na młodszego braciszka dużo naszukałam się tego typu książeczek będąc w ciąży, ta jest moim zdaniem genialna w swojej prostocie

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-21 o 18:58
Stary 2012-05-21, 18:56   #2407
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
No to proszę bardzo

1,5 szkl mąki
100 gr masła (albo margaryny)
1 szkl cukru (ja dodaje troche mniej)
3 jajka
0,5 szkl mleka
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mikser do ręki i do dzieła:
masło + cukier
dodajemy jajka (pojedyńczo)
+ mąka z proszkiem
+ mleko
+kakao
+rodzynki, żurawina, czy co tam lubicie

Do pieca na ok 40 min w temp. 150 st.

Ogólnie przygotowanie ciasta zajmuje kilka minut, można polać polewą czekoladową
Smacznego

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:

Naprawdę gorąco polecam!!! lepszej nie spotkałam a w ogóle to polecam całą serię! Mamy chyba wszystkie, jakie wyszły, Michaś je uwielbia!
Potwierdzam Mój Rafal też uwielbia tą serię. Są naprawdę świetne!

Szczególnie ta o dzidziusiu, jest godna polecenia dla starszego rodzenstwa
Najlepszy jest fragment jak mamusia jest zmęczona i dzieci podają jej kolację do łożka, którą przygotował tatuś żyć nie umierać

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2012-05-21 o 19:01
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:56   #2408
niunia32
Zakorzenienie

Asiula bardzo proszę o przepis

Gatta : oklaski: za opis

Ja pamiętam, ze byla nie ciekawa sytuacja z jedna d dziewczyna ale nicku jej nie zakodowalam.

Ogladam wlasnie "Bylo sobie życie"

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:00   #2409
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
No to proszę bardzo

1,5 szkl mąki
100 gr masła (albo margaryny)
1 szkl cukru (ja dodaje troche mniej)
3 jajka
0,5 szkl mleka
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mikser do ręki i do dzieła:
masło + cukier
dodajemy jajka (pojedyńczo)
+ mąka z proszkiem
+ mleko
+kakao
+rodzynki, żurawina, czy co tam lubicie

Do pieca na ok 40 min w temp. 150 st.

Ogólnie przygotowanie ciasta zajmuje kilka minut, można polać polewą czekoladową
Smacznego

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Potwierdzam Mój Rafal też uwielbia tą serię. Są naprawdę świetne!

Szczególnie ta o dzidziusiu, jest godna polecenia dla starszego rodzenstwa

Mniam, mniam dziękujemy
Stary 2012-05-21, 19:00   #2410
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Naprawdę gorąco polecam!!! lepszej nie spotkałam a w ogóle to polecam całą serię! Mamy chyba wszystkie, jakie wyszły, Michaś je uwielbia! od początku, do porodu opowiada dziecku, jak to jest, że np. mamie jest niedobrze albo chce się siusiu, bo dzidziuś ją kopnie, że mama unika papierosów i alkoholu, że nie można kłaść się mamie na brzuch, że mama bywa zmęczona i musi odpocząć, że chodzi do lekarza, żeby wszystko było dobrze, że dzieci czują się zaniepokojone, jak mama wychodzi do szpitala, ale zaraz przyjdą do mamy, nawet poród jest fajnie pokazany - własnie, że dziecko się rodzi, przytula do mamy, a potem musi troszkę pobyć w szpitalu, bo pani doktor musi się upewnić, ze wszystko jest w porządku, no i że można być zazdrosnym o młodsze rodzeństwo i to nic złego generalnie mało tekstu, dużo obrazków takich przyjaznych dziecku i przedstawiony dzidziuś miesiąc po miesiącu w brzuszku i reakcja starszych dzieci - Huberta i Weroniki na młodszego braciszka dużo naszukałam się tego typu książeczek będąc w ciąży, ta jest moim zdaniem genialna w swojej prostocie
Aha, czyli trzeba mieć drugie dziecko

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-21, 19:01   #2411
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz czasem też z nami pisze?? Czy ucichła?
na pewno nie pod tym samym nickiem

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kapukat, tylko ona była na tyle złościwa żeby bawić się w takie rzeczy. Agata juz wcześniej miała z nią problemy dlatego wstawiła jej głupie zdjęcie. Nikt jej na forum nie lubił to sie mści
przez tą osobę klub padł, wnioskowałyśmy że ma dwa różne nicki

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Witam

Na wstępie dziękuję za trzymanie kciuków oraz za gratulacje od Was

Serdecznie gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusią

My dziś wyszłyśmy do domu Nie ma to jak w domku

Rodziłam naturalnie troszkę ciężko było ale jakoś się udało.

Po krotce mój opis porodu
A więc jak już pisałam całą noc miałam skurcze więc rano z Tż pojechaliśmy na IP. wysiedziałam się tam z 2 h bo było dość sporo kobiet do przyjęcie na ginekologie.
Po badaniu miałam rozwarcie na palce i skurcze dalej co 7 min. Zostawili mnie na patologi ciąży. ok 13-14 sama już nie wiem zaczeły się bole krzyżowe, bolało trochę ale póxniej sie rozkreciły. Położna kazała wziąśc prysznic i czekać. Po 17 to już nie wiedziałam jaką pozycję przybrac tak krzyże bolały.... Poszlam do położnej zbadała mnie i miałam rozwarcie na 5 cm pakowanie się i na porodówkę. szybki telefon do Tż żeby przyjeżdżał. Tam trafiłam o 17.45 właśnie miała by zmiana położnych. Wypełnianie papierków i badała mnie już nowa położna, trafiłam na bardzo fajną Nie mogę narzekać młoda babka. Zbadał mnie było już 6 cm więc szybko szło Ale niestety bóle krzyzowe się nasilały piłka i tens nie pomagał bolało jak chol...... Badając mnie położna odeszły mi wody była cała mokra nie spodziewała się tego. No i zaczęła się druga faza porodu.... Trwała 1,15 min. Mężowi wykręcałam ręce z bólu. Parłam w rożnych pozycjach na kuchcąc na boku na klęcząc cały czas zmieniając pozycje. Główka się cofała cały czas ciężko było. Jeszcze mąz powiedział mi że zrobią mi CC jak się okazało dziś że tylko mnie postraszył, ale ja wzięłam to sobie do serce i parłam z całych sił. O 20.45 podłączyli na oxytocyne. byłam nacinana dwa razy gdyz mała wychodziła z rączką na główce wszyscy byli w szoku jak to zobaczyli. Troszkę jeszcze popękała. Szwów mam mnóstwo trudno zliczyć. Boli strasznie.... Nawet nie wiedziałam w którym momencie mała wyszła w szoku byłam że to już to. Dostała 10 ptk. Ważyła 3740g 55cm. Bo zbadaniu mała mąż dostał ją na ręce i tak cały czas przesiedzieli a mnie zszywali troszkę to trwało. Po porodzie nie czułam już żadnego bólu krzyżowego przeszedł do reki. Po 2 h przewieźli mnie na położnictwo małą wzięli do kapania okąpali i później mi ją przywieźli i całą noc przespałyśmy razem Cały czas spr czy oddycha. O 2 w noc już wstałam z łózka troszkę ciężko było ale nawet się rozruszałam.
Co do karmienia jest ciężko bo mam sutki wklęsłe i mała nie może sobie poradzić kapturki nie pomagają ja się denerwuje ona tez dokarmiamy się butlą. Dziś zaczynamy odciągać pokarm więc będzie miała mój ale podawany z butli. zobaczymy jak pojdzie. Mała jest spokojna jak zje to śpi nic jej nie przeszkadza. Na następne jedzenie muszę ją wybudzać a ciężko ją wybudzić spanie ma po tatusiu. W szpitalu cały czas ubywała na wadze dzis wkoncu troszkę przybrała. Dlatego wyszłyśmy do domu bo jak by nie przybrała, to musiały byśmy zostać. Dostała jeszcze rumienia na ciałku, więc kąpieli w oilatum.

To by była po krotce z mojego porodu
jestem pod wrażeniem
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:02   #2412
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, czyli trzeba mieć drugie dziecko
W każdym razie, jak będziesz się szykowac na drugie, to koniecznie spraw starszakowi tę książeczkę Ale i bez rodzeństwa się obejdzie, jeżeli ktoś nie planuje, jako po prostu książeczka edukacyjna

Czas edycji: 2012-05-21 o 19:04
Stary 2012-05-21, 19:04   #2413
moniczka1302
Wtajemniczenie

ja tylko na chwilke - mam pytanie do mamus karmiacych piersią

jaka metoda dostawiacie dzieciatka do cycusia? My mamy problem Hania drze sie wnieboglosy, probuje z lewym i prawym cycem na przemian ale nie chce zassac, wczesniej az tak zle nie bylo...
a mi wlasnie pokarm sam leci z cyca ...

najlepiej dziala u Was na przedramieniu?
Stary 2012-05-21, 19:06   #2414
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

przez tą osobę klub padł, wnioskowałyśmy że ma dwa różne nicki

Powiem Wam, że troszkę mnie przechodzą ciarki, jak sobie pomyślę, że ta osoba może sobie tak z nami pisać jakby nigdy nic, a za plecami robić takie świństwa... no niefajne uczucie... zastanawiam się tylko po co???? nie ma ciekawszych zajęć, czy jak?.... nikomu normalnemu chyba by się po prostu nie chciało...
Stary 2012-05-21, 19:10   #2415
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
W każdym razie, jak będziesz się szykowac na drugie, to koniecznie spraw starszakowi tę książeczkę Ale i bez rodzeństwa się obejdzie, jeżeli ktoś nie planuje, jako po prostu książeczka edukacyjna
Czy to jest ta seria ? http://www.empik.com/szukaj/produkt?...thalie&start=1

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-21, 19:11   #2416
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

jaka metoda dostawiacie dzieciatka do cycusia? My mamy problem Hania drze sie wnieboglosy, probuje z lewym i prawym cycem na przemian ale nie chce zassac, wczesniej az tak zle nie bylo...

spróbuj palcem naprowadzić sutek do buzi
musisz pamiętać dziecko do piersi nie pierś do dziecka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:12   #2417
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

ja karmię na "rugbistę" czyli pod pachę i idzie - jak nic innego nie skutkowało ta technika okazała sie fantastyczna na początku

Stokroteczka - masz tylko przewracać z jednej strony na drugą w trakcie pieczenia i będzie ok
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:14   #2418
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Stokroteczka - masz tylko przewracać z jednej strony na drugą w trakcie pieczenia i będzie ok

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-21, 19:14   #2419
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuski, które juz urodziły... Czy Wy tez jesteście tak w kółko głodne jak ja??? Ciągle myslę o jedzeniu i ciagle musze coś jesc!!! Miałam szybko schudnąć, a tu waga ani dgrnie!!!

Missmalezji, czuje sie po CC dobrze, nic mnie nie boli, krwawienie słabe...Myslisz, że mogłabym już zacząć chodzic na basen??? Jestem 2 tyg po cc.
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
nie ma mowy! rana musi się całkowicie zagoić. a jeszcze woda basenowa, wszystkie zarazki,chlor, bakterie.. nie, nie, nie. minimum 6tygodni,po porodzie na wizycie u ginka skonsultowac to z nim.

Rinco, Patka, Gatta, moniczka, gratuluje i życzę dużo zdrówka
no mi też mówili żadnego moczenia, żadnych kąpieli ani basenu
szczerze dopóki szwy się nie rozpuszczą nie wyobrażam sobie aktywności fizycznej, raz w deszczu biegłam myślałam że się nie napisze co

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:20   #2420
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, ta seria wygląda tak: http://www.empik.com/czekamy-na-dzid...0036,ksiazka-p
właśnie nazwa jest podobna, ale to zupełnie co innego wchodzą w skład tej serii książeczki niżej: "Góry"i "Życie w mieście" z tej pierwszej strony. Tamte wyżej i niżej to zupełnie inna seria, chociaz się tak samo nazywa. Jak kupisz jedną książeczkę z serii, to z tyłu na okładce są podane wszystkie pozostałe

Czas edycji: 2012-05-21 o 19:23
Stary 2012-05-21, 19:32   #2421
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Nie, ta seria wygląda tak: http://www.empik.com/czekamy-na-dzid...0036,ksiazka-p
właśnie nazwa jest podobna, ale to zupełnie co innego wchodzą w skład tej serii książeczki niżej: "Góry"i "Życie w mieście" z tej pierwszej strony. Tamte wyżej i niżej to zupełnie inna seria, chociaz się tak samo nazywa. Jak kupisz jedną książeczkę z serii, to z tyłu na okładce są podane wszystkie pozostałe
No i jest tego cała seria, to pokaż mi te inne bo nie znajdę z moimi zdolnościami

Aha już wiem...każda ma ten sam styl okładki tak?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-05-21 o 19:35
Stary 2012-05-21, 19:49   #2422
Timii
Rozeznanie

dziewczyny chciałam was nadrobić ale nie wyrabiam, przy dziecku jest naprawdę o wiele mniej czasu... będę jeszcze walczyć żeby was doczytać

chciałam wysłać zdj mojego maluszka na poczte ale nie mogę sie zalogować. o co kaman??? przed szpitalem nie miałam żadnego problemu z pocztą

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Timi, Kism, gratulacje!!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Hej mamusie. 14.05.2012 przyszła na świat moja córcia Lenka 3720 i 56 cm. Rodziłam naturalnie. Jestem już domku jak tylko trochę ochłonę napisze więcej. A i poród trwał 4,5 h Pozdrawiam
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Timii, super, że już jesteście w domu. Cudownie opisałaś swoje odczucia co do ciąży i porodu

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczny! I ja wczoraj zostałam podwójną mamą

Nasz synus urodził się wczoraj o 23:45, 3450 wagi i 54cm.

gratulację

łatwo się pogubić kto już rozpakowany a kto jeszcze czeka

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Hej hej
14 maja urodziłam córę 3030g 53cm 10 pkt.
Poród siłami natury niestety zakończony cesarką, po kilku godzinach prób własnymi siłami. Przeżycia: masakra. Leżałam 5 dni w szpitalu, dzisiaj ściągali mi szwy (7 dni po cc).
Mała jest grzeczna, przez pierwszy tydzień straszny niejadek, mało przybierała na wadze, teraz za to na okrągło głodna (nadrabia ). Karmię mm i odciągam trochę pokarmu. Młoda nie je cyca, bo była karmiona tylko butlą i nie umie z piersi ciągnąć, nie widziałam jej poza tym 3 dni po porodzie, bo leżałam na intensywnej terapii, więc nie była przystawiana do piersi.
Czuję się coraz lepiej.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

gratulację
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:51   #2423
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie ja cały czas zakręcona i mało zorganizowana, już nie pamiętam czy pisałam, ale w piątek wylądowałam na IP, ponieważ rana po cc nie chce się goić i zaczęła nieprzyjemnie pachnieć, jestem na antybiotyku i muszę ranę wietrzyć, niżej zdjęcie mojej Malwiny w 2 dobie życia.

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6300424-crop.jpg (24,9 KB, 78 załadowań)
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:53   #2424
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
chciałam wysłać zdj mojego maluszka na poczte ale nie mogę sie zalogować. o co kaman??? przed szpitalem nie miałam żadnego problemu z pocztą
Nasza poczta umarła

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie ja cały czas zakręcona i mało zorganizowana, już nie pamiętam czy pisałam, ale w piątek wylądowałam na IP, ponieważ rana po cc nie chce się goić i zaczęła nieprzyjemnie pachnieć, jestem na antybiotyku i muszę ranę wietrzyć, niżej zdjęcie mojej Malwiny w 2 dobie życia.

Ojej, jaka słodka, i jak pięknie śpi A napisz czy te spodenki są na body ?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-21, 19:54   #2425
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Nasza poczta umarła

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Ojej, jaka słodka, i jak pięknie śpi A napisz czy te spodenki są na body ?
tak założone są na body
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:56   #2426
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

SzmaragdowyKotek przepraszam że Cię męczę, ale proszę napisz jeszcze czy one mają wszystkie te takie kartonowe kartki? i od jakiego wieku są te książeczki, bo jestem ciemna masa

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-21, 19:58   #2427
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
kaszle się przy rodzeniu łożyska po urodzeniu główki się oddycha,żeby barki mogły się zrotowac.
mi kazano kaszleć po tym jak urodziła się główka

Cytat:
O rany!!! Co Ty robisz, że masz tyle mleka??? Ja jak ściągne 80ml to się cieszę, a karmie juz prawie 2 tygodnie!!!
jej,ja jednorazowo ściągnę z jednej ze 100 ml jak to jest możliwe

Cytat:
to samo pytanie chodzi mi po głowie tym bardziej że komu szkodziło to że się poznajemy i pokazujemy conieco? tacy ludzie powinni dostawać jakieś bany, albo od razu zostawać namierzeni, szkoda że nie ma jeszcze aż tak dobrej technologii
no właśnie, ale spoko - dojdę do tego kto to internet nie jest aż tak anonimowy jak się wydaje

Cytat:
bez owijania w bawełnę. Chodzi Wam o Martite (albo jakoś tak), tak?

Cytat:

ja różnie. Na ramieniu, a w nocy karmię najczęściej na leżąco .

Pochwalę się Wam Byliśmy dzisiaj u pediatry i Antoś waży już 3,4 kg ślicznie przybiera i jest zdrowym chłopcem, z którym wszystko jest w porządku Nawet nie wiecie jak mnie to cieszy
Stary 2012-05-21, 20:02   #2428
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

słodka

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam Byliśmy dzisiaj u pediatry i Antoś waży już 3,4 kg ślicznie przybiera i jest zdrowym chłopcem, z którym wszystko jest w porządku Nawet nie wiecie jak mnie to cieszy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:03   #2429
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

no śliczna GRATULACJE RAZ JESZCZE

BUuuu
alegria mi powróciła, kicham i smaram, boziuu zlituj się!!!!
Stary 2012-05-21, 20:03   #2430
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie najlepiej karmi się albo na leżąco, albo w pozycji krzyżowej https://www.google.pl/search?hl=pl&c...AqXf4QSG3f3wCQ
I mogę przy okazji książkę trzymać, albo z laptopa korzystać jak się Maciek dobrze ułoży

Cytat:

Urocza dziewczynka

Jeszcze co do poczty... ta osoba, którą macie na myśli nie miała przeze mnie udostępnionego hasła. Myślę, że przez Gaabbi nowego też nie miała, bo nie udziela się w wątku od dłuższego czasu.
Mnie się już w to bawić nie chce...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości