|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
A jak podajesz nalesnika? kroisz? dajesz calego niech sam gryzie? Chcialabym, zeby Nadia uczyla sie gryzc, ale dzisiejszy obiad to porazka
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
![]() jutro mam w planie robić nalesniki na obiad to zobaczymy czy posmakuje musze też zaczą jej robić normalne śniadanka, kolacyjki, bo teraz to tylko podjada od nas to i tamto
|
|
|
|
|
#3303 |
|
kosmitka
|
Sharifa naleśnika kroję.
Weźcie ja tu wyglądam na jakiegoś wywrotowca. Myślałam, że wszystkie mamy już tak dają. Acelinka no daję, bo nie daję za dużo naszych podjadać, więc szykuję specjalnie dla niego. Tzn naleśniki czy placuszki z jabłkami też wsuwam.
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wole dawać nasze podjadać, bo jestem leń trzeba to zmienić, koniecznie
|
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobie - jestem bez szans
ale to super - jak za starych dobrych czasów piszecie ![]() Ale STO LAT dla Frania oczywiscie, niech nam żyje, niech żyje nam ![]() kochane muszę się pochwalić, no muszę moje dziecko ma swoje pierwsze świadome słowo-dźwięk. Nazywa kota normalnie rozpoznaje naszego sierściucha, kotka na zdjęciu, w książeczce, na klocku narysowanego i bezbłędnie tytułuje kota dźwiękiem KHI wiem, matka wariatka - ale chwale sie dopiero teraz jak jestem pewna że to nie przypadektroche żal że to nie mama albo chociaż tata - ale i tak jestem z niej dumna ![]() jak czytam co wy dajecie do jedzenia to stwierdzam, ze jesteśmy z niuńką daleko za murzynami bo my tylko zupki i kaszki, w dodatku głównie zupy słoikowe bo czas w deficycie wiec gotuje jej w sumie tylko w weekendy... musze chyba sie bardziej postarac
|
|
|
|
#3306 |
|
kosmitka
|
Danika brawa dla Olgi. Też bym dawała słoiczki, ale się wyuczył i nie chce ich jeść.
Franek na mój widok mówi "ma". Nie wiem, czy przypadkowo. Acelinko ja do gotowania dla nas jestem leń, a dla Frania nigdy .
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Danika no super z tym kotem
u nas w dalszym ciągu "nie" lub bardziej rozbudowana forma czyli "oj, nieeee"
|
|
|
|
#3308 |
|
kosmitka
|
Tak myślę, czy to zanikanie pokarmu nie z chudnięcia jest, bo przecież prawie 40 kg schudłam. I cycki też
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
anciaa a ja taki ogólny leń jestem, ale to fakt jak coś dla natalci to od razu bardziej się chce
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. wiecie, ja boje sie tego dorosłego jedzenia . znaczy ja wiem, ze robisz to specjalnie dla Frania. ale w tje kwestii to ja jestem strachliwa i przewrażliwiona. ale u mnie to wynika z jednej rzeczy - jak pokażę teściowej i babci już teraz że mała je dorosłe rzeczy to będą jej pchać. ostatnio babcia się prawie obraziła bo nie chciałam małej dać rosołu z wiejskiej kury . więc wolę na razie uważać bo wg nich jak zupka to najlepiej zagęszczany makąkapusniak i smażone kotlety
|
|
#3313 | ||||
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko odmawia całkowicie jedzenia i nawet picia
. Ale to chyba przez ząbka bo chyba wychodzi druga dwójka. Więc czekam cierpliwie Oby jak najszybciej, bo nie zamierzam wracać do karmienia tylko cyckiemNo to pomarudziłam i nieco nadrobię ![]() Cytat:
A mój to by pewnie tylko rozmemłał i tyle, ale może jak będize teściówka robiła to powiem, żeby odłożyła ze 2 na próbę, może mu jednak posmakuje ![]() To fajnie, że tz Ci pomaga w usypianiu, i że Staś się ładnie oduczyłl cycka. Ja w nocy to chyba do 18-stki będę karmić ![]() Cytat:
Ja u siebie dużo widzę dzieciaczków w tych koszach i nikt się nie oburzał z tego powodu. Ja na razie go nie wsadza, bo myślałam, że jeszcze za mały jest. Noszony jest jak król na rękach ![]() I ja się do życzeń dołączam. Sto lat dla najstarszego forumowicza ![]() Cytat:
Cytat:
, ale odpowiem. Ja bym dała, bez problemu. a z tym jogurtem to pierwszy raz słyszę taki przepis, ale może smaczne to wychodzi? Może kiedyś spróbuję![]() Musiałam wyjść na dłuższy spacer z domu , bo cały dzień koszą trawę pod blokiem i hałas nie do wytrzymania więc poszłam do pracy swojej odwiedzić i oczywiście po drodze Adasiowi się znudziło w wózku, więc włączył syrenę na pół miasta a mama prawie sprintem biegła no ale jakoś dał sie uspokoić zabawką i jakoś dotarliśmy. a w pracy wszystkich oczarował, wyrwałam od mamy kapelusik, dżokejkę i koszulę w krateczkę na kr rękaw, podciągnęłam prezent na dzień dzieckaLecę nadrobić dalej...
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
ehh...
miałam pozaznaczane cytaty, już odpisywałam, ale goście wpadli na 10minut ja na szybko zamknęłam lapka i tyle widzieli moje odpowiedzi... wszystko zniknęło na szybko tyle co pamiętam... ancia, ja już nie daję mm w nocy, bo się ostatnio nasłuchałam, że Miśko za duży już jest na mleko w nocy i że to nie głód tylko przyzwyczajenie go budzi ![]() (ale jak pił mleko to miałam termos z wodą na nocnej szafce, butlę i mm. wszystko zajmowało minutę aa2 ale Marcel przesłodko wygląda taki padnięty mój nigdy nie padł przy zabawie, przy jedzeniu też nie... jak już chce spać to się robi mega marudny wtedy zanoszę go do sypialki i tam w 3sekundy odpływa... archi załatwiliśmy, egzorcyzmy odprawiamy 30 maja w południe ![]() danika khi ![]() ![]() aaa i sto lat Franeczku nasz kochany! ![]() i też się pochwalę, że moje leniwe dziecko w końcu zrozumiało jak ma się poruszać do przodu
|
#3315 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z jedzeniem my tez za murzynami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3316 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teliah brawa dla Miśka za raczkowanie ![]() Moje dziecko czały czas marudzi, chyba oszaleje!!!! Już się nocki boję, bo od 2 dni nocki mam wyjęte z życia
|
|
#3317 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do rodzinki Tż to współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:wiesz co przeważnie się budzi na mleko o 5-5:30 i jeszcze zasypia, także jak go przebudzam to już nie jest głodny i nie płacze, wręcz przeciwnie uśmiecha się ładnie ![]() Cytat:
dla Franusia na 9 miesięcya co do jedzenia to w sumie przeczytałam w jakiś schematach że tak się daje i tak jakoś to przyjęłam do wiadomości i tak dajea nie wiem czy się chwaliłam że mamy pierwszego ząbka
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Ania padłam z wywrotowca
![]() jutro jajecznica! Mnie tu mąż hamuje że za wcześno, nad pierogiem też dumał, a teściowa to wogóle że za duże kawałki w zupce itpitd a to trzeba robić po swojemu ooo
|
|
#3319 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.A co się naczytałas w tych gazetkach? W sumie chyba dobrze, że ja nie czytam. Przychodzą do mnie, ale oddaję mamie, ona mi potem mówi co ważniejsze rzeczy - selekcję stosuje haha. Cytat:
|
|
|
#3320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu Franek najstarszy. Moja nie chce obiadkow, moze jakbym ladnie zblenderowala to by przeszlo ![]() Rany, ja w kolko o jedzeniu pisze
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
wow mamuśki ale szalejecie z jedzonkiem dla dzieciaczków
Zuzia jeszcze nic dorosłego nie dostała ja nie wiem jak mam jej dać rosół np albo jajecznicę ona ma tą skazę i nic jej jeszcze nie daję ehh a może to i błąd
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka padła znienacka bez kąpieli, bez kolacji. No zobaczymy co to będzie.
Martusia brawa za pierwszego zęba! Sharifa jak na moje oko to kawałki w sam raz. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Thelilah brawa za raczkowanie! Moja też niedawno załapała, że do przodu też się jednak da ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Minio trzymaj się tam! |
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem
dzieć śpi to mam chwile dla siebie co do opony z wózka nigdy nie myslalam ze to bedzie problem: maz od rana po wulkanizatorach naginał i lipa nie chcieli zrobic, potem po sklepach rowerowych , tam gdzie wiedzieliśmy ze sa i lipa hehe zamknięte albo nei mieli dentki w koncu pojechał do praktikera z nadzieja ze tam cos znajdzie i co? nico hehe , przyjechał do domu i ja zaczełam dzwonic po sklepach dzieciowych, w jednym dentki mieli ale nei dadza bo wózka u nich nie kupiłam(to nic ze kupuje tam inne rzeczy, chciałam tam kupic fotelik itd-teraz o nie juz nigdy tam nic nie kupie , stracili klienta) no i na szczescie w drugim pani powiedziała ze dentki maja i nawet obiecała pomoc magazynieraz w montowaniu![]() pojechałam, kup[iłam, ale pan magazynier własnei dostawe dostał wiec podziekowałam za pomoc , zabrałam zdobycz i przybyłam do domku, mąz własnei do pracy sie szykował wiec umówiliśmy sie ze wieczorem zrobi koło![]() ale jak poszedł sama sie do tego zabrałam z myślą o spacerku i taaaaaaaaaaadaaaaaaaaaaam mmm udało sie sama sobie to zamontowałam i szczesliwa do meza dzwonie a on do mnie:ale przecież wózek jest w aucie a auto stoi przed jego firma no ale co tam i tak nie umiem teraz tego koła napompowac bo pompuj epompuje a tam dalej za mało a ju zmnie łapki bolą hehe-pewnei sie usmieje ze dentke zmieniłam a pompowac nie potrafie no to sie rozpisałam
|
|
|
|
#3324 | ||||
|
Zadomowienie
|
Anciu, jak Franio będzie mieć 18 lat to wody to on na pewno pic nie będzie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wielki szacun dla Guni Cytat:
Cytat:
aha, a odnośnie kanapek dla maluszków jak nasze - w programie jakimś dla dzieci było, ze np można zrobić kanapeczkę z tym mięskiem ze słoiczka- to jakby pasztecik
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka, jaka Ty zaradna babka jesteś! Ja nie znoszę czekać i sama bym się też pewnie za to zabrała, bo ja to mogę liczyć tylko na brata, a on ma dla mnie czs raz na miesiąc
a teraz to już pewnie wcale. no i przynajmniej już wiesz, gdzie nie robić zakupów, patafiany no! |
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka ja tez daje nasze
dzis w ogóle poleciałam hehe bo nie zdążyłam nic ugotowac , a miałam nasz rosół to wziełam wyciągłam marchewe, pioetruszke, seler , dałam makaron, wlałam rosół lekko zblenderowałam i wcinał szczęśliwy![]() Ancia naleśnik powiadasz? jeszcze nie dawałam, muszę zrobić i nakarmie skrzata sasassasa ![]() Martusia brawo za ząbka ![]() Shafira a co tam w tych owockach zmieliłaś? kawałki wydają mi sie ok ale np u nas jak mały se taki kawałek jabłka odgryzł było krztuszenie i musiałam wyciągac, al ebanana se memła
|
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
http://www.tvn24.pl/-1,1745222,0,1,t...wiadomosc.html
czytałyście to ? ![]() ja miewam takie schizy, jak idę koło drzewa czy jakiś budynków, że coś spadnie, uderzy ta historia to jakaś masakra
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia pokaż pieroga tzn Stasia z pierogiem
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś jeszcze tez w Łodzi jakiś daszek przed klatka spadł i dwóch robotników zginęło. |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
lece po kabelek i zaraz będzie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

trzeba to zmienić, koniecznie 
moje dziecko ma swoje pierwsze świadome słowo-dźwięk. Nazywa kota 

nie wiem czy to ma związek, ale pewnie tak

. znaczy ja wiem, ze robisz to specjalnie dla Frania. ale w tje kwestii to ja jestem strachliwa i przewrażliwiona. ale u mnie to wynika z jednej rzeczy - jak pokażę teściowej i babci już teraz że mała je dorosłe rzeczy to będą jej pchać. ostatnio babcia się prawie obraziła bo nie chciałam małej dać rosołu z wiejskiej kury
. więc wolę na razie uważać bo wg nich jak zupka to najlepiej zagęszczany makąkapusniak i smażone kotlety
. Ale to chyba przez ząbka bo chyba wychodzi druga dwójka. Więc czekam cierpliwie
Oby jak najszybciej, bo nie zamierzam wracać do karmienia tylko cyckiem

. Nie wiem, kiedy się odzwyczai. 
klask i:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)