|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
izus, Ty to kiedyś podawałaś, może pamiętasz?A na tej masce nie ma składu? |
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
tylko po co wcisnęli tam PQ
![]() na dimenthicone bym przymkneła oko i pewnie się skusiła bo mi się Bingacz kończy ![]() to ja nie wiem o co chodzi przykro mi
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie szkoda że to PQ jest
![]() ale i tak skład jest nieporównywalnie bardziej wartosciowy niz jak patrzyłam kiedys, wtedy to np keratyna była na przedostatnim miejscu w składzie a tak to same silikon i pq ;p
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu znalazłam! https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, farbowałam, 2,5 roku temu miałam drugi i ostatni raz robione pasemka utleniaczem, a później przez 1,5 roku farbowałam castingami i tymi podobnymi do 28 myć. Ostatnie farbowanie miałam w styczniu zeszłego roku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie, przebogaty skład, ciekawe czy rzeczywiście tak obciąża cienkie włosy.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||
|
|
|
#517 | ||
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Cytat:
Mój paskudny brat mówi czasami że mam włosy powykrzywiane jak u Higienistki z Czesia
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chciałam dać do analizy tutaj
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
to ta z algami. z tego co widzę w necie to innej z algami nie produkują.
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie tą mgiełkę: http://anwena.blogspot.com/2011/12/u...en-mgieka.html
psiknęłam na włosy i nałożyłam jeszcze Sesę na noc
|
#522 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez tak miałam jak zrezygnowałam całkowicie z nich. No i kolejna sprawa, to odzywka Alterry, która ma alkohol w składzie i niektórych może wysuszać, na mnie właśnie tak działała ![]() Ta Alterrę używasz w dodatku na zmianę z odżywką Joanny Rzepa, która jest ziołowa i tez może działać wysuszająco, więc ja bym zmieniła na coś bardziej nawilżającego Cytat:
No to chyba jakiś znak ![]() Albo oznacza, że go masz kupić dla siebie, albo masz w drodze dzidziusia i masz kupić dla niego Cytat:
![]() Bardzo ładne włoski, błyszczące i zdrowe ![]() A te końcówki, to normalne skoro kiedyś farbowałaś i w końcu się ich pozbędziesz Cytat:
Cytat:
Mam tą Schaumę właśnie odbudowa i pielęgnacja Spisuje się u mnie lepiej niż czarny Gliss Kur, nie obciąża, włoski są mięciutkie i gładkie ![]() Co do ochrony, to póki co ciężko powiedzieć, bo zbyt krótko stosuję ![]() Cytat:
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tez sobie to zrobie
|
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat mam wszystkie półprodukty więc zabawiłam się w małego chemika
Edytowane przez sylvi300 Czas edycji: 2012-05-22 o 00:20 |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś umyłam BD, nałożyłam na jakieś 30-40 min Bingo wymieszane z sokiem z aloesu, mleczkiem pszczelim i mocznikiem i mam mega mięciutkie włosy
Błysk nie jest tak wyraźny, jak właśnie ta miękkość. Ostatnio zresztą przestały mi te przeklęte króciaki odstawać tak bardzo - ale zupełnie nie wiem dlaczego?
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj jutro znac czy widzisz jakas roznice w zastosowaniu psikadla. |
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie kupiłam nową Amlę i Vatikę kokosową
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Jak oglądam wątek o przedłużaniu włosów, to im zazdroszczę
Pare godzin, pare stówek (co to jest w porównaniu z naszymi choćby półrocznymi wydatkami na włosy? ) i upragniony efekt gotowy. A my się musimy męczyć latami i czasami i tak nie udaje się osiągnąć efektu, o który chodziło.
|
|
|
|
#530 | |
|
Konto usunięte
|
Kochane dziewuszki, ja z pytaniem tym razem (albo może znowu, nie pamiętam
). Ostatnio jakoś nie widuję, żeby ktokolwiek stosował wodę brzozową. No, a już na pewno nie tą Isany. Ja wcieram sobie 2 x w tygodniu i jakoś mniej więcej efektów nie zauważam. Czy to są dwa znaki, że coś się zmieniło i nie działa? Kurde, bo jak wy nie używacie, to mam wrażenie, że to złe ![]() Cytat:
Ale chyba jestem w stanie wydać na trochę odżywek i poolejować, niż wydać kilkaset złotych jednorazowo (tak to tylko na ubrania umiem potem głoduję ) Swoją drogą wydaje mi się to być niewygodne, jak widziałam jak podszarpują i tapirują włosy przy skalpie, żeby się te spinki trzymały, to olaboga mi się odechciało
Edytowane przez 201606242139 Czas edycji: 2012-05-22 o 06:44 |
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę np. na jednym paśmie pokazać, no nie chce mi się wszystkich włosów kręcić ![]() Myślę że starczy, bo one są różnej długości, dla dziewczyny z długimi włosami nie sprawdziły by się te krótki bo by sobie mogła co najwyżej końcówke włosów zakręcić, myślę że dwa opakowania najlepiej kupić, moja bratowa na allegro kupiła je za 5 zł, ja z dw tygodnie przed nią za 12 zł, tak czy siak się opłaca, bo jak położyłam się spać z nimi, to myślę że przez kilka dni w ogóle by się nie zniszczyły te loki :P
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga - będzie post o błędzie i to rozwyty
![]() Wpadłam na pomysł zrobienia sobie alternatywnej fryzury - duże pasmo włosów z jednej strony wraz z grzywką na blond a druga część - pozostawiona na brąz. Fryzura na zdjęciu wyglądała super. Poszłam do fryzjerki, która mnie dotąd poratowała z cięciem więc wyszłam z durnego założenia, że i ufarbuje mnie dobrze. Podejście 1 - położyła mi farbę na włosy, gdzie miałam odrosty oraz ślady farby z zeszłego roku na połowie włosów a na końcówkach - sprzed 2 lat (do tej pory oszczędzałam włosy farbując je raz do roku na naturalny kolor, celem pogłębienia). Jak potem przyszłam niemalże z płaczem czemu mam na każdym włosie inny kolor, który potrafi na 1 pasemku przybrać 3 odcienie, to kłóciłyśmy się z 10 minut na temat tego, czy mówiła mi czy nie mówiła, że tak będzie, aż przyszła właścicielka i kazała jej to poprawić. Podejście 2 - zrobiła mi dekoloryzacje. Po niej - nałożyła blond. W ciemniejszym pomieszczeniu wydawał mi sie ten blond dobry. Zaproponowano mi jeszcze jego ujednolicenie, bo wyszły pasma w różnych odcieniach blondu i rudego, ale stwierdziłam, że rękami i nogami podspisuje się pod tym, że teraz jest ok. Bo efekt był ok, poza faktem, że blond był za jasny w stosunku do brązu a ja po 2 godzinach już wiedziałam, ,że popełniłam błąd. Czułam się jak dziwoląg. Po prostu przesadziłam z alternatywą w moim odczuciu. Wyłam do wieczora, bo w sobotę mam wesele i nie chciałam iść w takich włosach a co na dobitkę - ja już teraz czułam się fatalnie i ani dnia nie chciałam ich nosić. Trzęsącym się paluchem wykręciłam nr do koleżanki, kupiłyśmy farbę w odcieniu ciemnego brązu. Oczywiście że tam pisało, żeby nie kłaść na włosy dekoloryzowane. oczywiście że wiedziałam, że zniszczę wychuchane i wycackane włosy i szlag mnie trafiał, nawet jeśli to tylko pasmo. Podejście 3 - nałożyłyśmy kolor na jedno pasemko. Tak jak przypuszczałyśmy - wyszło brązowo-rude z refleksami fioletu. Pal licho - położyłyśmy na całości pasma. Efekt jest taki - z jednej strony i z części drugiej mam brązowe, naturalne włosy z blond refleksami. Po części z drugiej jest multikolorowo-blond,brąz,rudy,blond - wszystko, ale dominuje na szczęście ciemny brąz. Trzeba się przyjrzeć z bliska żeby zobaczyć, jak fatalnie to wygląda. Tak to wygląda na refleksy. Jak już się wypisałam ,to teraz konkretne pytania: 1.Za ile czasu będę mogła położyć farbę na całe włosy w celu ujednolicenia koloru ? Chdozi mi o ciemny brąz, bo takie mam odrosty. I jak bardzo mogą się tamte pasma przebijać ? Znowu będę musiała robić dekoloryzacje ? Nie zajeździ ich to do końca ? 2.Nie chcę nawet myśleć jak te włosy po 4 farbowaniach w ciągu dnia będą wygląać, jak spłyną odzywki a farba się spłucze. Teraz nie rywróżniają się zbytnio od 2 strony, ale są szorstkawe w dotyku. Mam wrażenie, że to złudzenie i jak spłyną rzeczone, to będą sianowate. Jak mogę do czasu, ażzafarbuje na jednolity pielęgnować je, żeby nie padły zupełnie ? |
|
|
|
#533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko, że ja wcierałam codziennie, a nie dwa raazy w tygodniu
|
|
|
|
|
#534 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Zużyłam maskę Tołpy! Jak zmniejszę trochę zapasy to do niej wrócę, bo była super.
|
|
#535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zmyłam olej i nałożyłam odżywkę JMO ![]() Cytat:
zapuszczamy włosy, dbamy o nie. A te doczepiane może i ładnie wyglądają, ale chyba niszczą włosy w sumie szkoda by mi było i kasy i włosów na taki zabieg. Cytat:
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym na pewno ta część co była dekoloryzowana będzie się odróżniać i nie sądzę aby cokolwiek pomogło na wyrównanie jej koloru z kolorem reszty włosów... po prostu musisz to przecierpieć Ja bym minimum miesiąc poczekała z robieniem czegokolwiek na włosach, jak czytałam Twój opis to aż mnie cebulki bolały, musiałaś sobie nieźle wyniszczyć włosiska...
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Póki co są gładkie z rozwalonymi końcówkami, które wczoraj podcinałam a podciąć ich nie mogę, bo musiałabym analogicznie przyciąć z 2 strony i jeszcze charatnąć grzywkę, a wtedy rozwalę jeszcze i fryzurę.
Nie wiem, jak pisałam, jak będą wyglądać po zmyciu odżywek od fryzjera. ale póki co nie wyglądają źle. Widziałam włosy po ondulacji czy tlenieniu tudzież po wielu latach farbowania co miesiąc i moje przy nich są bardzo ładne... Ale kondycyjnie to na pewno zgroza. |
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Myślę że zdjęcia opiszą więcej niż 1000 słów.
Tylko błagam - odpuśćcie komentarze typu: "uuu...","oj, niedobrze..." itp. Tyle to i ja wiem, nie kopcie leżącego. Teraz konkretnie - czym odżywiać, kiedy farbować, na jaki, żeby kolor wyszedł w miarę, podkreślę - w miarę równy ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

izus, Ty to kiedyś podawałaś, może pamiętasz?

Mój paskudny brat mówi czasami że mam włosy powykrzywiane jak u Higienistki z Czesia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)