Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 11:11   #3421
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Thelilah myślałam że łazienkę mamy oswojoną już. Podziwiała już nie raz siebie w lustrze, przechodziła okres fascynacji wirująca pralka, ba, nawet mamusia pokazała, która to toaleta mamusi, a która kotka Spróbuje dziś na "sucho" bez wody posiedzieć z nią w wannie, zobaczymy
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:12   #3422
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no jestem
dzieć śpi to mam chwile dla siebie
co do opony z wózka nigdy nie myslalam ze to bedzie problem: maz od rana po wulkanizatorach naginał i lipa nie chcieli zrobic, potem po sklepach rowerowych , tam gdzie wiedzieliśmy ze sa i lipa hehe zamknięte albo nei mieli dentki w koncu pojechał do praktikera z nadzieja ze tam cos znajdzie i co? nico hehe , przyjechał do domu i ja zaczełam dzwonic po sklepach dzieciowych, w jednym dentki mieli ale nei dadza bo wózka u nich nie kupiłam(to nic ze kupuje tam inne rzeczy, chciałam tam kupic fotelik itd-teraz o nie juz nigdy tam nic nie kupie , stracili klienta) no i na szczescie w drugim pani powiedziała ze dentki maja i nawet obiecała pomoc magazynieraz w montowaniu
pojechałam, kup[iłam, ale pan magazynier własnei dostawe dostał wiec podziekowałam za pomoc , zabrałam zdobycz i przybyłam do domku, mąz własnei do pracy sie szykował wiec umówiliśmy sie ze wieczorem zrobi koło
ale jak poszedł sama sie do tego zabrałam z myślą o spacerku i taaaaaaaaaaadaaaaaaaaaaam mmm udało sie sama sobie to zamontowałam i szczesliwa do meza dzwonie a on do mnie:
ale przecież wózek jest w aucie a auto stoi przed jego firma
no ale co tam i tak nie umiem teraz tego koła napompowac bo pompuj epompuje a tam dalej za mało a ju zmnie łapki bolą hehe-pewnei sie usmieje ze dentke zmieniłam a pompowac nie potrafie

no to sie rozpisałam
Aaaaaaaaaaaaaa uwielbiam Cieeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Tadam
ale slodziar!
Stary 2012-05-22, 11:12   #3423
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Thelilah myślałam że łazienkę mamy oswojoną już. Podziwiała już nie raz siebie w lustrze, przechodziła okres fascynacji wirująca pralka, ba, nawet mamusia pokazała, która to toaleta mamusi, a która kotka Spróbuje dziś na "sucho" bez wody posiedzieć z nią w wannie, zobaczymy
a może wykąp się z nią?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:14   #3424
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Jak klade ja spac to sie budzi gdzies co pol godziny, sprawdza czy mama przyjdzie, potem jak juz sie klade spac to spi i budzi sie na mleko gdzies kolo 24, a potem jeszcze kweknie ze dwa razy na smoka, potem kwekanie przybiera na sile i biore ja do lozka, budzi sie gdzies kolo 5:30 i tylko dam smoka i nie reaguje to z reguly jeszcze z pol godziny do 45minut pospimy, a potem to juz mnie oklada po twarzy Niby je tylko raz w nocy, a i tak sie nie wysypiam

Ale chyba nie wszystkie kaszki sa slodkie? Ja mam ta zdrowy brzuszek z Nestle, z lipa (to chyba kaszka na dobranoc) i ona nie ma cukru bialego, a w smaku wg mnie jest mniej slodka niz mm (oczywiscie musialam sprobowac )
Oo to chyba zakupie jak skończymy bananową i sinlac a dobra lipa nie jest zła ja próbuję wszystkiego zanim dam małej. gdyby nie to mąż karmił by mi dziecko zkwaśniałą zupką

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
tak na szybko tylko odpiszę mamie zosi, jak się uda nadrobię resztę wieczorem, bo to już 1o.oo u mnie i obowiązki wzywają...

apropo kąpania w dużej wannie... może trzeba Zosię do łazienki przyzwyczaić?
bo my najpierw braliśmy Miśka na ręce i robiliśmy pielgrzymkę do łazienki, tam oglądaliśmy co tam mama ma na półeczkach poustawiane, gdzie ręczniki wiszą, robiliśmy minki do lusterka (a mam bardzo duże i baaaaardzo mu się podobało), pokazywaliśmy wannę, jego kaczuszki poustawialiśmy na niej i tak go oswajaliśmy... i powiem szczerze, że nie było żadnych problemów z kąpielą... może tez tak spróbuj?

poza tym dzień dobry
i miłego wtorku
Oswajanie jest konieczne mój mąż przychodził z maluchą pokazywać jak mama się pindrzy a potem jak już była kąpiel to powoli trzeba wkładać do wanny, ja postawiłam małą na nóżkach i sobie tuptała najpierw potem powoli na pupe posadziłam żeby rączkami obadała sobie wodę wszystko powoli i z szerokim uśmiechem ale moja się nic nie boi nawet jak wode przy niej do wanny dolewam także ja miałam łatwo będzie dobrze

a z tym karmieniem normalnym jedzeniem przy was dziwnie się czuje bo my od czasu do czasu tylko chlebek a tak to średniowiecze mleko z mlekiem :/ ale malucha dopiero 7 skończyła to jeszcze za szybko chyba

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:14   #3425
mama zosi
Zakorzenienie

Acelinko trochę się boję, bo nie ma nikogo kto by nas asekurował przy wychodzeniu. No chyba że sąsiada poproszę
Stary 2012-05-22, 11:19   #3426
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Lullka fajnie, że jesteś

Ancia ja tez uwielbiam parówki. Zawsze jakieś opakowanie musi leżeć w lodówce, ale jakoś boję się dać dziecku, tzn dałąm kiedyś kawałek Adanioi i wypluł, więc tym bardziej sie wstrzymam, ale jak Franio lubi i dostaje 1 na parę dni, to ja bym też nie rezygnowała z tego

Dokładnie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Indygo to ja się tylko przypomnę, żeby nie uciekło.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Lulka Franek też bardzo późno zaczął siadać, sam nie siada, nie raczkuje, będzie dobrze .
Jejku co ci się narobiło po cc? jakieś zrosty? Laparo to na szczęście nic strasznego, ale rozumiem, że to będzie diagnostyczne laparo, a nie operacyjne?
Moja ginka narazie mowila o diagnostyce bo chce sprawdzic na ile co tam jest duze i na ile co tam wyroslo gdybym miala same zrosty to byloby super..

Cytat:
Te obrzydliwie zdolne dziewczyniska z wątku prześcigują naszych małych menścizn na głowę . Ja nie wiem, kiedy nasi faceci ich pogonią i pokażą, kto tu rządzi

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Minio a próbowałas dać skórkę od chleba? nie jestem zwolennikiem, trzeba bardzo uważać i pilnować, ale może by zaczął ciamkać. I napisz proszę ile ząbków ma Adaś, bo wybacz nie pamiętam
Bo nasi faceci to wiesz, powolutku powolutku i nagle pryk to beda poganiacze wszystkich mozliwosci

Cytat:
hej ja tylko na chwile bo bede po tem
do Anci
kochan robisz jak najbardziej ok jak dla mnei, ja tez daje duzo i powoli wprowadzam wiecej, może masz wrazenie ze u ciebie wiecej bo Franio jest najstarszy, ja mojemu tez tak zamierzałam i zamierzam dawać i parówki cielęce tez juz wcinał): smakowało jak nei wiem
teraz moda na zdrowe , bez cukru najlepiej bez niczego.....każdy robi jak uważa, moje dziecko za nioedługo pewnei pójdzie do żłobka w najlepszym wypadku do przedszkola, ja wole teraz przyzwyczaić go do jedzenia różności bo potem pójdzie dostanie cos co ja mu nei daje i bedzie chory, a w przedszkolach maja w dup....ci to co my chcemy , daja co jest a swojego raczej przynosic nei mozna bo czesto taki wymóg sanepidu

LU huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa witaj

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

moim zdaniem robisz very dobrze i
jestem w mniejszości z Tobą, fajnie bo Cie lubie

oj tam, chyba wystarczy wybierać takie lepsze parówki no i wiadomo że jakby je dziecko jadło codziennie to można się martwić, ale co kilka dni why not

natalcia też uwielbia, i jeszcze sa takie kiełbaski cielaczki to nie są typowe parówki, musze ściągać z nich skóre ale pyszniutkie są

klasi: dla mikulka

a co do rehabilitacji to też sądze że Miki ma czas, ale przecież chyba takie ćwiczenia nie zaszkodzą, niech sobie Mikuś poćwiczy

oni zawsze się doczepią tych którzy sumiennie pracują, a tych co lewe L4 ciągną to oczywiście nie
zdrówka kochana

księgi tajemne

po ślubie

U mnie dziś skwar jak nie wiem Natalcia oddelegowana na spacer z babcią i potem u babci zostaje a ja się biore za co się mam brać mam czas do 16 bo potem musze jakos ogarnąć i obiadek na szybko zrobić bo po 17 wpadną koleżanki

haha i mam truskawki Natalci jakoś truskawka nie podeszła, nawet z cukrem podejrzewam że konsystencja jej nie pasi, może koktajl zasmakuje
Dz i pozycz pare truskawek
Stary 2012-05-22, 11:22   #3427
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinko trochę się boję, bo nie ma nikogo kto by nas asekurował przy wychodzeniu. No chyba że sąsiada poproszę
a fajny ten sąsiad?

dacee rade, na pewno ja tez sama wychodziłam z natalcia bo tż był w pracy i jakoś poszło
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Moja ginka narazie mowila o diagnostyce bo chce sprawdzic na ile co tam jest duze i na ile co tam wyroslo gdybym miala same zrosty to byloby super..

Dz i pozycz pare truskawek
ojejć ale Ci się porobiło dobrze że masz dobrą i fajną ginke

nie ma już bo zjadłam wszystkie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:23   #3428
minio1984
Zadomowienie

moje dziecko usnęło przed 10.00 i obudził się standardowoo po 30 min, więc wyjęłam do wzięłam na rączki, maly się do ramienia przytulił i usnął, więc odłozyłam do łózka i śpi dalej
O co cho?

Powinnam umyc okna bo brudne jak nie wiem, ale tak mi sie nie chce, że szok

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:35   #3429
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
tak

Anciu to chyba gerber ma takie sloiczki z smaym mięsem - indyk, królik, cielęcinka, kurczak. to ma konsystencję paszteciku i ponoć to można dwać na chlebek. no ale w składzie 55% mięsa, woda, skrobia.

http://www.gerber.pl/produkty/posilk...uctid/338.aspx

no dlatego ja mówię, ze mam to poglądowo - chodzi o sam rodzaj dania, bo np kisiel, budyń sama już robiłam i Mała wcinała

Lulla, to Ciebie ktoś w zusie zbadał..... fajnie a tak BTW jaq już dwa razy u nich byłam
Nom a dlaczego takie zdziwienie? jak dwa razy? co Ty dajesz?????
Stary 2012-05-22, 12:15   #3430
mama zosi
Zakorzenienie

I jak tu nie zgodzić się z tezą, ze czytanie rozwija . Zośka zobaczyła na horyzoncie książkę, a że miała do pokonania przeszkodę w postaci mamusi leżącej obok niej, to po prostu podpierając się mnie WSTAŁA byle by się tylko do niej dostać!
Stary 2012-05-22, 12:31   #3431
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry wszystkim chcialam napisac wczesniej, pozniej stwierdzilam ze moze lepiej nie a teraz cos mnie tknelo i postanowilam ze napisze, a co najpierw napisze bez nadrabiania co u nas a pozniej przelece was wzdluz i wszerz i postaram sie nadrobic chociaz 1/50 tego co naprodukowalyscie:brzydal : Mikul skonczyl 8 mc dwa dni temu i zaczal raczkowac dokladnie w swoje urodziny nie siada sam, posadzony siedzi chwile ale po jakims czasie sie wywraca co wg pediatry jest czyms "nienormalnym" bo dziecko w tym wieku powinno siadac samo odkad skonczy 6-7 mc no i powiedziala ze Mikul powinien byc rehabilitowany. Szkoda opowiadac i sie nad tym rozkminiac bo nam jak to slyszymy otwiera sie nóż w kieszeni. Ogolnie wagowo u nas jest narazie 8900, i az sie zdziwilam bo mikul tak wciąga obiadki i owoce ze myslalam ze waga bedzie o wiele wieksza ja wczoraj wrocilam z kontroli zus wiedzialam ze to w koncu nastapi będąc na L4, ale jakos mialam nadzieje ze skoro jestem naprawde chora a nigdy nie bylam na dlugim zwolnieniu to mi daruje, ale nie. ogolnie stan mojego zdrowia jest niefajny, troche sie boje tego wszystkiego ale mysle sobie ze jakos dam rade, najwazniejsze ze moje chlopaki sa zdrowe i ze wszystko w domu jest w porzadku. Zaczelam "mini" gotowac wiec brokuly i kalafiory sa u nas w bardzo duzej czestotliwosci a bomby smyka po takim jedzeniu sa, hmm same wiecie jakie moga byc okis, postaram sie zaraz was nadrobic, dosyc juz o nas

CZesc Duzo zdrowka zyczymy Nadia jutro konczy 8 mcy i sama tez nie siada. Co prawda siedzi posadzona, ale do wszelkich "cwiczen" jest leniwa

Cytat:
Minio z tymi kawałkami to wydaje mi się, ze musisz cierpliwie próbować. Nie koniecznie od razu na głęboką wodę jak Ancia, ale powolutku Adaś musi nauczyć się, że jedzenie to nie tylko kaszki. Podobno im później się zaczyna, tym trudniej dziecko przestawić. Ale to moje zdanie (poparte podpowiedziami cioci), i nic na siłę.
Probowac, ale jak? Jak sie konczy posilek placzem, to zrezygnowac, sprobowac pozniej to samo ? Tez nie przejdzie i co wtedy - mam dalej trzymac glodne czy ulec i dac cos do zjedzenia innego? W naszym przypadku przejdzie albo mleko lub mleko z czyms albo owoce.

Jogurtem moim zrobionym z bananem rozgniecionym widelcem wzgardzila dzisiaj rano A nawet poslodzilam troszke.

Na obiad mamy ziemniaka gotowanego z kurkuma, potem do tego pol zotka, kulka miesa z indyka, maselko i koperek. Sprobowalam i sama bym wciagnela, mimo ze ziemniaki nie solone. Ciekawe czy ksiezniczce zasmakuje, bo grudki sa - rozgniotlam widelcem.

Cytat:
Może dlatego, że najstarszy jest? No nie wiem, sama się cykałam, ale pytałam sis, mi się bardzo podoba jej podejście, ma fajne i zdrowe dziecko, więc jej się słucham.
No to Ty sie dziel z nami wiedza!

Cytat:
Te obrzydliwie zdolne dziewczyniska z wątku prześcigują naszych małych menścizn na głowę . Ja nie wiem, kiedy nasi faceci ich pogonią i pokażą, kto tu rządzi

Moje dziewczynisko jest do tylu razem z chlopakami

Cytat:
No wiec jajecznica Zosi nie smakuje, ale za to świetnie się tym pluje. Idę umyć włosy bo całe w jajku
Hmmmm, moze jutro na drugie sniadanie tez sprobuje

Cytat:
a w lidlu sa ubrania ciążowe ja chcem brzusio
Brzusio tez bym mogla miec, ale takiego kurczaka malego wiotkiego co to placze i nie wiadomo dlaczego i miewa kolki to chyba niekoniecznie juz teraz.

Cytat:
o alergiach jeżeli są duże i absolutnie dziecko tego jeśc nie może to oczywiście się informuje i panie muszą tego pilnować
np. chrześniaczka tż jest uczulona na orzechy i nie może ich, 2 tygodnie temu się o tym dowiedzieli bo zjadła lody w których były orzechy i zaczęła się im dusić dobrze że bratowa ma mame pielęgniarke i się orientuje, bo oni mają kawałek do szpitala a tak mama była na dyżurze dała lekarke do telefonu i mówiła co mają robić. I babka w aptece dala im lek chociaż nie mieli recepty i Anka sama robiła zastrzyk, no ja bym zjechała, mówie Wam.

oj zpaitala ten czas niesamowicie
O matko, ja bym nie dala rady

Cytat:
Pewnie by sie ucieszyl

Cytat:
I jak tu nie zgodzić się z tezą, ze czytanie rozwija . Zośka zobaczyła na horyzoncie książkę, a że miała do pokonania przeszkodę w postaci mamusi leżącej obok niej, to po prostu podpierając się mnie WSTAŁA byle by się tylko do niej dostać!

Edytowane przez Sharifa
Czas edycji: 2012-05-22 o 12:33
Sharifa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:32   #3432
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Brawa dla Zosi

A mój dzieć nadal śpi od 9.40 szok!!!!

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:34   #3433
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

aaaaaaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
CZesc Duzo zdrowka zyczymy Nadia jutro konczy 8 mcy i sama tez nie siada. Co prawda siedzi posadzona, ale do wszelkich "cwiczen" jest leniwa
O dzieki Ci dobra kobieto
Stary 2012-05-22, 12:39   #3434
mama zosi
Zakorzenienie

Sharifa, nic na siłę, ale jednak konsekwentnie codziennie próbować, bo przyjdzie ten dzień kiedy zaskoczy. U nas nie jeden posiłek kończy się tym, że nie zje i dostaje w końcu cycek bo coś zjeść musi

byłam pewna, że ona butelki to nigdy do buzi nie weźmie bo z takim wstrętem się na początku wyginała i płakała jakbym jej krzywdę robiła, i tak tygodniami to trwało, aż w końcu zaskoczyła i już nawet 120 ml mleka wypija.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

a i Sharifa, nasze córki to prawie w tym samym czasie się urodziły, bo Zoska 24 o 7 rano!

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Oh, nawet nie wyobrażacie sobie jaka dumna jestem z mojej dziewczynki

po wysiłku udała się na zasłużony odpoczynek, czyli jak zwykle prześpi do obiadu
Stary 2012-05-22, 12:44   #3435
lullaby_ml
Zakorzenienie

A ja sie zaraz wsciekne szukam łóżeczka turystycznego babyono i do kazdego sklepu do ktorego dzwonie juz nie ma. nigdzie. no przeciez
Stary 2012-05-22, 12:45   #3436
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie zaraz wsciekne szukam łóżeczka turystycznego babyono i do kazdego sklepu do ktorego dzwonie juz nie ma. nigdzie. no przeciez
nie lubię takich sytuacji. allegro też pewnie sprawdziłaś, co?
Stary 2012-05-22, 12:48   #3437
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
nie lubię takich sytuacji. allegro też pewnie sprawdziłaś, co?

Sprawdzalam, tyle ze szukam tu w mojej okolicy zeby mozna bylo po nie podjechac, zreszta tez pare dni temu byly przeboje z jedna babka z allegro, dzwonilam do niej w sprawie lozeczka ktore miala wystawione na all i sie okazalo ze w sumie to ona juz nie prowadzi sklepu itd wiec po co wystawia ja sie pytam
Stary 2012-05-22, 12:48   #3438
mama zosi
Zakorzenienie

http://www.babyono.com/sklepy/sklepy-dzieciece

tu masz listę sklepów ze strony producenta, może pomoże
Stary 2012-05-22, 12:51   #3439
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.babyono.com/sklepy/sklepy-dzieciece

tu masz listę sklepów ze strony producenta, może pomoże

Dzieki ryba, tam juz tez sprawdzalam i dzwonilam
Stary 2012-05-22, 12:53   #3440
mama zosi
Zakorzenienie

a musi być konkretnie to? może poszukaj czegoś innego, albo zamów i poczekaj?
Stary 2012-05-22, 12:55   #3441
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a musi być konkretnie to? może poszukaj czegoś innego, albo zamów i poczekaj?

ehh bo chcialam takie z moskitiera, z pałąkiem, z rozpinanym bokiem, przewijakiem i mnostwem innych rzeczy i wlasnie babyono takie ma, tzn mial bo one chyba bardzo szybko sie rozchodza
Stary 2012-05-22, 12:57   #3442
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Sharifa, nic na siłę, ale jednak konsekwentnie codziennie próbować, bo przyjdzie ten dzień kiedy zaskoczy. U nas nie jeden posiłek kończy się tym, że nie zje i dostaje w końcu cycek bo coś zjeść musi

byłam pewna, że ona butelki to nigdy do buzi nie weźmie bo z takim wstrętem się na początku wyginała i płakała jakbym jej krzywdę robiła, i tak tygodniami to trwało, aż w końcu zaskoczyła i już nawet 120 ml mleka wypija.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

a i Sharifa, nasze córki to prawie w tym samym czasie się urodziły, bo Zoska 24 o 7 rano!

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Oh, nawet nie wyobrażacie sobie jaka dumna jestem z mojej dziewczynki

po wysiłku udała się na zasłużony odpoczynek, czyli jak zwykle prześpi do obiadu
Czyli jednak cos tam innego dac do zjedzenia. No nic, sprobujemy z obiadem. Na razie spi, na drugie sniadanie zjadla odrobine jogurtu z butelki i nie wiem czy jej dac cos teraz, chyba juz poczekam do obiadu. Moze tylko soczek do picia.

Nadia sie urodzila o 00:28, specjalnie czekala az zmieni sie data, bo dlugo dlugo nic, po 23 jeszcze male rozwarcie bylo, a potem postanowila przyjsc na swiat, az sie polozne zdziwily.
Stary 2012-05-22, 13:00   #3443
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
ehh bo chcialam takie z moskitiera, z pałąkiem, z rozpinanym bokiem, przewijakiem i mnostwem innych rzeczy i wlasnie babyono takie ma, tzn mial bo one chyba bardzo szybko sie rozchodza
oglądałam je kiedyś na all i rzeczywiście fajne są, w sumie z powodzeniem mogą zastąpić normalne łóżeczko.

w kwestii łóżeczka turystycznego to zdałam się na mamę, bo lecimy do niej na wakacje i trudno byłoby jeszcze brać łóżko ze sobą, więc ona kupi na miejscu - ale raczej bez bajerów.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Sharifa, a może spróbuj nie dać soczku i poczekaj do obiadu? Bo one oszukują brzuszek dziecka i czuje się najedzone, zwłaszcza jak są słodkie.
Stary 2012-05-22, 13:15   #3444
lullaby_ml
Zakorzenienie

wlasnie sobie odmrażam pizze
Stary 2012-05-22, 13:16   #3445
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie sobie odmrażam pizze
to w takim razie smacznego!
Stary 2012-05-22, 13:31   #3446
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
to w takim razie smacznego!

Dziekowac ostatnio naprodukowalismy z tż cztery duze pizze i sobie pomrozilismy wiec mamy mnostwo szybkiego obiadku
Stary 2012-05-22, 13:53   #3447
aa2
Zakorzenienie

jestem
z rana tak z doskoku bo na 12 musiałam do Katowic na rozmowe jechać
pojechałam z mezem , ja poleciałam na rozmowe a ten sie lansował z małym na rekach i jak wróciłam to mówi: chyba nie mozesz mnei tak z małym puszczeć bo wszytkie laski nas zaczepiały a ja was? a on no dobra mały wszytkich czarował

Cytat:
Indygo to ja się tylko przypomnę, żeby nie uciekło.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Lulka Franek też bardzo późno zaczął siadać, sam nie siada, nie raczkuje, będzie dobrze .
Jejku co ci się narobiło po cc? jakieś zrosty? Laparo to na szczęście nic strasznego, ale rozumiem, że to będzie diagnostyczne laparo, a nie operacyjne?
no mój tez sam nie siada, jak posadze to chwile siedzi, tzn do siedzenia sie wyrywa al enie umie równowago długo trzymać, ma czas, głowe tez pózno zaczoł dzwigac wiec daje mu szanse

Cytat:
w przedszkolu będą im zabawki zabierać i zawarkocze ciągnąć
oby tylko to

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
aa2 spokojnie zdążysz ze wszystkim widzę że niecierpliwa jesteś w tych nowościach Poza tym mimo wszystko dziecku podobno nie powinno się jeszcze dawać smażonego i niektórych rzeczy

Nie mogę się napatrzeć na tego mojego chłopaczka. Jak się zmienił Czas zapitala jednak.

Mój też sam nie siada. Potrafi się już prawie podnieść, tak jakby dobrego brzuszka robił w trakcie ćwiczeń, ale bez podpórki albo kogoś za czyje fraki można pociągnąć to nie da rady. Coś powoli kombinuje z raczkowaniem, ale bez szału
Bardziej kręci go wstawanie. I już sam coś kombinuje. Najlepiej za moje włosy się podciąga
ale z czym jestem niecierpliwa?napisałam tylko z eja daje małemu różności i że dawać bede, podobnie do Anci
ja sie nei spiesze, a jak jem coś , mały patrzy to mu daje, wszytko w granicach rozsadku, nic na siłe, gotuje chyba to co trzeba
i nigdzie nie pisałam ze dam schabowego przyjdzie pora to dostanie, na razie takiej okazji nei było i nie jadł

Cytat:
Jaki macie smoczek do butelki do kleików?
ja mam trójprzepływowy z aventu-super jest, mam jeszcze specjalny z aventu do kas zpo 6 miesiacu al ejescze go nie próbowałam

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Brawa dla Zosi

A mój dzieć nadal śpi od 9.40 szok!!!!
to sie ciesz z eładnei sypia masz czas dla siebie

Cytat:
te łożeczko oczywiście po to żeby do mnei przyjechać, mam nadzieje?

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Dziekowac ostatnio naprodukowalismy z tż cztery duze pizze i sobie pomrozilismy wiec mamy mnostwo szybkiego obiadku
podzieliłabyś sie a nei smaka robisz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:55   #3448
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Lulla, mnie w zusie oglądali zza biurka, a i owszem zaszczyciłam ich dwa razy. czemu

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:05   #3449
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
jestem
z rana tak z doskoku bo na 12 musiałam do Katowic na rozmowe jechać
pojechałam z mezem , ja poleciałam na rozmowe a ten sie lansował z małym na rekach i jak wróciłam to mówi: chyba nie mozesz mnei tak z małym puszczeć bo wszytkie laski nas zaczepiały a ja was? a on no dobra mały wszytkich czarował

no mój tez sam nie siada, jak posadze to chwile siedzi, tzn do siedzenia sie wyrywa al enie umie równowago długo trzymać, ma czas, głowe tez pózno zaczoł dzwigac wiec daje mu szanse

oby tylko to

ale z czym jestem niecierpliwa?napisałam tylko z eja daje małemu różności i że dawać bede, podobnie do Anci
ja sie nei spiesze, a jak jem coś , mały patrzy to mu daje, wszytko w granicach rozsadku, nic na siłe, gotuje chyba to co trzeba
i nigdzie nie pisałam ze dam schabowego przyjdzie pora to dostanie, na razie takiej okazji nei było i nie jadł

ja mam trójprzepływowy z aventu-super jest, mam jeszcze specjalny z aventu do kas zpo 6 miesiacu al ejescze go nie próbowałam

to sie ciesz z eładnei sypia masz czas dla siebie

te łożeczko oczywiście po to żeby do mnei przyjechać, mam nadzieje?

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

podzieliłabyś sie a nei smaka robisz
Ofcourse ze tak jak przyjade to Ci zrobie świeża pizze

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Lulla, mnie w zusie oglądali zza biurka, a i owszem zaszczyciłam ich dwa razy. czemu
Co Ty? no zobacz, a mnie badala babeczka, moja gin tez mi mowila ze mam dac sie zbadac zeby potwierdzic moja chorobe. Tam w ogole bylo strasznie, jest budynek zusu a obok jakby "doklejony" drugi gdzie sa sami lekarze orzecznicy, kazdy ma swoj gabinet, pelno korytarzy, dziwnie tam bylo i strachliwie ale ze drugi raz to jestem zdziwiona, przeciez raz bylas i myslalam ze to im wystarczy

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

mialam dopisac- Asia ja nie wiem dlaczego faceci z dzieckiem sa takim apetycznym kąskiem i wabikiem na kobiety, sama kiedys to przyczilam, pojechalismy do Auchan, Mikul byl u Ł na rekach w nosidelku a ja latalam od regału do regału i w pewnym momencie widze jak podchodzi jakies dziewcze i sie tam zachwyca tymi moimi facetami i to nie raz
Stary 2012-05-22, 14:10   #3450
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

Co Ty? no zobacz, a mnie badala babeczka, moja gin tez mi mowila ze mam dac sie zbadac zeby potwierdzic moja chorobe. Tam w ogole bylo strasznie, jest budynek zusu a obok jakby "doklejony" drugi gdzie sa sami lekarze orzecznicy, kazdy ma swoj gabinet, pelno korytarzy, dziwnie tam bylo i strachliwie ale ze drugi raz to jestem zdziwiona, przeciez raz bylas i myslalam ze to im wystarczy
u nas to samo. w każdym pokoju lekarz, a na korytarzach kolejki - a w nich ludzie bez nóg, połamani, w perukach a lekarz nawet nie chciał mnie badać, ja bym, się dała ale on nie chciał no

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości