Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 09:56   #541
green elf
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Kochane dziewuszki, ja z pytaniem tym razem (albo może znowu, nie pamiętam ).
Ostatnio jakoś nie widuję, żeby ktokolwiek stosował wodę brzozową. No, a już na pewno nie tą Isany. Ja wcieram sobie 2 x w tygodniu i jakoś mniej więcej efektów nie zauważam.
Czy to są dwa znaki, że coś się zmieniło i nie działa?
Kurde, bo jak wy nie używacie, to mam wrażenie, że to złe

ja używam stuningowałam olejkami eterycznymi, ale zapominam codziennie wcierać i wychodzi tak ze 3-4 razy w tygodniu, jak na razie efektów nie odnotowałam

siedzę od rana z isaną z babassu z dodatkami przeróżnymi, jak zmyję i wyschną to się obfocę pewnie
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:34   #542
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
A ja sobie kupiłam nową Amlę i Vatikę kokosową

Cytat:
Jak oglądam wątek o przedłużaniu włosów, to im zazdroszczę Pare godzin, pare stówek (co to jest w porównaniu z naszymi choćby półrocznymi wydatkami na włosy?) i upragniony efekt gotowy. A my się musimy męczyć latami i czasami i tak nie udaje się osiągnąć efektu, o który chodziło.
taaa
potem ktoś im powiem komplement "ale masz ładne włosy" a one na to"ah dziękuję ale to doczepiane"
wole "ciasne" ale wlasne

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Zużyłam maskę Tołpy! Jak zmniejszę trochę zapasy to do niej wrócę, bo była super.
ja czekam aż będzie w promocji znow

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Myślę że zdjęcia opiszą więcej niż 1000 słów.

Tylko błagam - odpuśćcie komentarze typu: "uuu...","oj, niedobrze..." itp. Tyle to i ja wiem, nie kopcie leżącego. Teraz konkretnie - czym odżywiać, kiedy farbować, na jaki, żeby kolor wyszedł w miarę, podkreślę - w miarę równy ?
nie jest tak źle
ja tylko mam jedno pytanie może troche chamskie ale nie umiem się powstrzymac kto idzie na poprawke do fryzjera który zrąbał farbowanie?!? idziesz po zwrot kasy albo tylko poto zeby babe zjechac a poprawke robisz w innym zakladzie to tak na przyszlość
Nie farbowac jak narazie i najwazniejsze nawilżać oleje, oleje i jeszcze raz oleje, maska Garnier AiK z miodem i żółtkiem możesz dodac gliceryny. Sama nie wiem co Ci mam napisać cały watek jest o pielęgnacji więc poczytaj i wybierz coś dla siebie. Z tego co kojarze to sa wątki dla włosów zniszczonych i suchych może tam Ci poradzą coś "lepszego"
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:53   #543
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ojej przecież młodziutka jesteś a już was męczą?:
Jesteśmy następni w kolejce do ślubu, więc już marudzą
Gadać do sobie mogą i tak zrobimy, jak będziemy chcieli

Cytat:

Tylko błagam - odpuśćcie komentarze typu: "uuu...","oj, niedobrze..." itp. Tyle to i ja wiem, nie kopcie leżącego. Teraz konkretnie - czym odżywiać, kiedy farbować, na jaki, żeby kolor wyszedł w miarę, podkreślę - w miarę równy ?
Myślałam, że jest gorzej Oleje, mocno odżywiające/nawilżające maski. Nie bój się też silikonów, na pewno pomogą Ci przetrwać najcięższe sytuacje Staraj się przeczytać przynajmniej pigułki najważniejszych wątków, rozjaśni Ci to nieco sytuację

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.

Edytowane przez Narek
Czas edycji: 2012-05-22 o 10:55
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:55   #544
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:22   #545
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
To fakt bałam się silikonów strasznie, ale teraz jakoś wiem już na co mogę sobie pozwolić, no i w sumie troszkę wydłużyłam świeżość włosków, więc silikony mi nie są takie strasznie, ale tylko w celu ochrony

Moim zdaniem, to niekoniecznie musi być szampon. Może chodzi o brak zabezpieczania włosków np. silikonami
Tez tak miałam jak zrezygnowałam całkowicie z nich.
No i kolejna sprawa, to odzywka Alterry, która ma alkohol w składzie i niektórych może wysuszać, na mnie właśnie tak działała
Ta Alterrę używasz w dodatku na zmianę z odżywką Joanny Rzepa, która jest ziołowa i tez może działać wysuszająco, więc ja bym zmieniła na coś bardziej nawilżającego

Ja byłam w jednym i od razu dostałam, ale w sumie nie jesteś pierwszą osobą, u której go nie ma, więc warto poszukać w innym Rossmannie

No to chyba jakiś znak
Albo oznacza, że go masz kupić dla siebie, albo masz w drodze dzidziusia i masz kupić dla niego

Oj tam, jesteś zbyt krytyczna
Bardzo ładne włoski, błyszczące i zdrowe
A te końcówki, to normalne skoro kiedyś farbowałaś i w końcu się ich pozbędziesz

Mam tą Schaumę właśnie odbudowa i pielęgnacja
Spisuje się u mnie lepiej niż czarny Gliss Kur, nie obciąża, włoski są mięciutkie i gładkie
Co do ochrony, to póki co ciężko powiedzieć, bo zbyt krótko stosuję

Już jak nadrabiałam zaległości, to miałam zaznaczony Twój post z pytaniem o ten link, ale zdążyłaś znaleźć
Chyba będę musiała zacząć znów używać odżywki z silikonem Kiedy po farbowaniu nałożyłam odżywkę dołączoną do opakowania (zapewne napakowaną silikonami) miałam tak cudowne miękkie włosy że cały czas je dotykałam Ale czytałam dobre opinie o Alterrze, szkoda że w moim przypadku się nie sprawdza
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:26   #546
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

jak odzywiać? są już na forum odpowiedzi na to pytanie, wystarczy przejrzeć wątki.... kosmetyków jest mnóstwo, każdemu służy co innego... przede wszystkim nawilżaj, nie prostuj, nie susz suszarką, a jeśli musisz to używaj termoochrony.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:40   #547
nafiyqa
Zakorzenienie

Ilta, po Twoim opisie myslalam, ze rzeczywiscie bedzie tragicznie, ale jak dodalas zdjecia to stwierdzam, ze gdybys wczesniej nie pisala o tych wszystkich zabiegach u fryzjera, to nie zauwazylabym, ze cos jest nie tak z Twoimi wlosami.

Dziewczyny wszystko Ci juz napisaly. Olejuj, odzywiaj, nawilzaj.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:13   #548
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

A w jakiej kolejności nakładacie wszystkie odżywki, wcierki itp?

Edytowane przez ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Czas edycji: 2012-05-22 o 12:14
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:21   #549
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio jakoś nie widuję, żeby ktokolwiek stosował wodę brzozową. No, a już na pewno nie tą Isany. Ja wcieram sobie 2 x w tygodniu i jakoś mniej więcej efektów nie zauważam.
Ja używam od czasu do czasu wody brzozowej - nie regularnie, bo mi się nie chce. Nienawidzę wcierać
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Fubizko nie myśl mi tutaj o przedłużaniu zapuszczamy włosy, dbamy o nie. A te doczepiane może i ładnie wyglądają, ale chyba niszczą włosy w sumie szkoda by mi było i kasy i włosów na taki zabieg.
No wiem, wiem... Ale ja chcę mieć gęste, długie włosy a one znowu się jakieś liche robią przy końcach, nie wiem czemu, bo nie są połamane
Cytat:

Nie jest źle Zniszczeń praktycznie w ogóle nie widać, ale zapewne włosy są zmęczone po takim maratonie, więc olejuj koniecznie, odradzałbym używanie ziołowych kosmetyków, odżywiaj i nie bój się silikonów, bo one pomogą tym włosom się nie uszkodzić, na co teraz mogą być podatne. I nie farbuj na razie. Ja bym odczekała dłuższy czas. I absolutnie nie prostuj! Uważaj też na spinki, wsuwki, gumki, żeby nie połamać włosów.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:24   #550
blackmarta
Raczkowanie

Cytat:

Co racja to racja. I ja mam chwile słabości i przeglądam gotowe pasemka w sklepach internetowych...
Ale chyba jestem w stanie wydać na trochę odżywek i poolejować, niż wydać kilkaset złotych jednorazowo (tak to tylko na ubrania umiem potem głoduję ) Swoją drogą wydaje mi się to być niewygodne, jak widziałam jak podszarpują i tapirują włosy przy skalpie, żeby się te spinki trzymały, to olaboga mi się odechciało
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iges-haar.html cały czas mówicie o tej wodzie brzozowej? a ten isopropyl alkohol i alcohol denat. nie podrażniają wam skóry głowy? bo ja mam wieczny problem ze skórą głowy ;/

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:28   #551
visionAM
Zakorzenienie

mi woda brzozowa strasznie podrażniła skalp, prawie tydzień doprowadzałam go do porządku
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:28   #552
WarOfWorlds
Zadomowienie

O tej. Ja jej nie lubię, nic nie robi z włosami. Te polskie to przynajmniej wydłużają świeżość włosów i je wzmacniają, a ta ma więcej dodatków niż tej brzozy, mam wrażenie, że obciąża i jeszcze dziwacznie pachnie...

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:29   #553
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iges-haar.html cały czas mówicie o tej wodzie brzozowej? a ten isopropyl alkohol i alcohol denat. nie podrażniają wam skóry głowy? bo ja mam wieczny problem ze skórą głowy ;/
Ja mam taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-brzozowa.html
Nie podrażnia mnie, ale ja nie miewam problemów ze skalpem (odpukać!). Za to mocno śmierdzi wódką - nie alkoholem, tylko właśnie wódą. Po imprezie to jest stanowczy minus
Stary 2012-05-22, 13:33   #554
blackmarta
Raczkowanie

Cytat:

Twoje włosy i tak wyglądają super ;o jak ja scodziłam z czarnych i rozjaśniałam 3 razy pod rząd bo mi się blondu zachciało (w rezultacie i tak uzyskałam tylko ciepły blond więc zafarbowałam na rudo czego efekty widzę do dziś) to dopiero miałam katastrofę.
Najlepszym sposobem na wlosy okazalo sie odstawienie farb drogeryjnych na rzecz ELD (kosmetyka naturalna) i Khadi. Włosy nareszcie nie wypadają, rosną i są zdecydowanie w lepszej kondycji.

dbam o włosy.
Moje włosy
Stary 2012-05-22, 13:34   #555
WarOfWorlds
Zadomowienie

FubizkaTeż tą miałam i lubię

ZUZKA
Stary 2012-05-22, 13:35   #556
blackmarta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mi woda brzozowa strasznie podrażniła skalp, prawie tydzień doprowadzałam go do porządku
No właśnie o to się boję, więc może jednak nie będę ryzykować... dzięki

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Ja mam taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-brzozowa.html
Nie podrażnia mnie, ale ja nie miewam problemów ze skalpem (odpukać!). Za to mocno śmierdzi wódką - nie alkoholem, tylko właśnie wódą. Po imprezie to jest stanowczy minus
hahaha, już tą wódkę bym przeżyła, ale już widzę, że moja skóra głowy nie

dbam o włosy.
Moje włosy
Stary 2012-05-22, 14:01   #557
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Oj tam, jesteś zbyt krytyczna
Bardzo ładne włoski, błyszczące i zdrowe
A te końcówki, to normalne skoro kiedyś farbowałaś i w końcu się ich pozbędziesz

Mam tą Schaumę właśnie odbudowa i pielęgnacja
Spisuje się u mnie lepiej niż czarny Gliss Kur, nie obciąża, włoski są mięciutkie i gładkie
Co do ochrony, to póki co ciężko powiedzieć, bo zbyt krótko stosuję
Oj dziękuję. I kajam się za marudzenie, ale każda kobieta musi się wymarudzić na swój wygląd
Te zaznaczone na zdjęciu końcówki zabezpieczam jedwabiem Biovax, ale mimo tego łamią się i rozdwajają. Nie dziwię im się, skoro w tym miejscu chyba akurat dwukrotnie trafił się chamsko silnie stężony utleniacz (z farbą?), także czekam aż tego badziewia się pozbędę

Rozważam jakąś ochronę na lato, dlatego tak mi ta Schauma po Twoim poście utknęła w pamięci. Mam jeszcze 70-80 ml Jantara, który w końcu nie posłużył na skalp, więc rozmyślam, czy czasem nie zrobić z niego mgiełki ochronnej. Zbieram pomysły na ochronę włosów

A wczorajsze olejowanie na psikadło było chyba dotychczas najlepsze. Piszę chyba, bo pierwszy raz tak zrobiłam i muszę zobaczyć czy następnym razem też się sprawdzi

Zastanawiam się nad zminimalizowaniem plątania się włosów na wietrze. Czemu to tak jest, że jak idę gdzieś z koleżanką, to ona po 30 min. nadal ma taflę włosów, a ja już strąki? Chyba jednak nie trafiłam jeszcze na idealną odżywkę.

Pisząc tego posta zdążyłam zjeść loda...chcę jeszcze
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:11   #558
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad zminimalizowaniem plątania się włosów na wietrze. Czemu to tak jest, że jak idę gdzieś z koleżanką, to ona po 30 min. nadal ma taflę włosów, a ja już strąki? Chyba jednak nie trafiłam jeszcze na idealną odżywkę.
Jak naprawdę wieje, to ja zwyczajnie związuję. To, jak się zachowują na wietrze w dużej mierze zależy od struktury i stanu, na pewno proste nawilżone włosy wolniej się będą kołtunić niż falowane przesuszone
Stary 2012-05-22, 16:01   #559
riendo
Rozeznanie

Dziewczyny, dalej nie mogę się nacieszyć moimi włosami, dodanie do maski miodu to było chyba najlepsze, co dla nich zrobiłam! Mam nadzieję, że następnym razem efekt będzie taki sam, albo i jeszcze lepszy. No i odkąd zaczęłam o nie jeszcze bardziej dbać, to zaczęły się fajnie układać i w końcu nie rozdwaja mi się grzywka (mam taką na bok). Warto trochę się pomęczyć (choć w sumie dbanie o włosy to relaks!) dla takich fajnych włosów, w końcu je doceniam, a nigdy nie lubiłam, to dla mnie ogromny postęp.
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:09   #560
Fubizka
Zakorzenienie

A ja sobie mega przesuszyłam ostatnie ok 10cm włosów prostownicą, dziś jak wrócę do domu, to topię je w nawilżaczach
Stary 2012-05-22, 17:10   #561
pink_pocket
Rozeznanie

hej dziewczyny i ja się dołączam do was jeśli można moim największym problemem są rozdwajające się i łamliwe końcówki przez co trzeba je ciągle podcinać i za nic nie mogę zapuścić włosów
pink_pocket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:13   #562
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pink_pocket Pokaż wiadomość
hej dziewczyny i ja się dołączam do was jeśli można moim największym problemem są rozdwajające się i łamliwe końcówki przez co trzeba je ciągle podcinać i za nic nie mogę zapuścić włosów

Zabezpieczasz końcówki?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:17   #563
pink_pocket
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość

Zabezpieczasz końcówki?
zabezpieczam kiedyś używałam fluidu na końcówki gliss kura i widziałam poprawę ale chyba włosy się do niego przyzwyczaiły i już na mnie nie działa tak dobrze, aktualnie używam kropelki kokosa i jedwabiu Lbiotica ale i tak ciągle się rozdwajają z prędkością światła
pink_pocket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:20   #564
ewcia1807
Zakorzenienie

pink_pocket a może odrobinka oleju i odrobinka jedwabiu? Np. CHI (nie zawiera alkoholu)

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:21   #565
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
zabezpieczam kiedyś używałam fluidu na końcówki gliss kura i widziałam poprawę ale chyba włosy się do niego przyzwyczaiły i już na mnie nie działa tak dobrze, aktualnie używam kropelki kokosa i jedwabiu Lbiotica ale i tak ciągle się rozdwajają z prędkością światła
to może obcinane były za mało ostrymi nożyczkami?

A swoją drogą to cześć wszystkim dawno mnie tu nie było z powodu matury - nawet nie próbuję nadrabiać, ale od teraz postaram się pisać regularnie
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:27   #566
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to był powód tego, że włosy były słabe bardzo. Podcięłam końce, kilka miesięcy olejowałam prawie codziennie i podcięłam i co? Teraz mija już ponad 3 miesiąc od podcięcia i są ok tfu tfu nie chcę zapeszyć, bo muszę je takie przetrzymać conajmniej do września

ZUZKA
Stary 2012-05-22, 19:16   #567
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
Mi nie podrażnia, ale fajnie działa, gdy używam jej 1-2 razy w tygodniu jako odkażenie, skalp mam taki czystszy.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Kurcze, to może przestanę ją stosować.. Chociaż narazie efektów ubocznych nie mam

Widzę, że zdania raczej negatywne, więc z niej rezyagnuję. Faktycznie zastanawiał mnie ten alkohol od początku ale na odkaziciela jest ok. Chociaż nie w nadmiarze. Decyzja podjęta - wylewam. Czas wrócić do Jantarka
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:20   #568
nafiyqa
Zakorzenienie

Zgrzeszylam dzis

Pol roku szukalam Glorii stacjonarnie.
W koncu ja dorwalam, czytam sklad i... zastanawiam sie skad tyle pozytywnych opinii
Oczywiscie mimo wszystko nie moglam jej odlozyc na polke i tym sposobem stalam sie posiadaczką 10tej maski.

Oprocz tego dorwalam jeszcze jedwab CHI - moj pierwszy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:33   #569
green elf
Raczkowanie

zgodnie z przyrzeczeniem, włosy po cięciu. Nie podobają mi się, bo wyglądają na straszne suchelce a wcale nie są
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maj2012dzienne po ścięciu.jpg (121,0 KB, 93 załadowań)
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:37   #570
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
zgodnie z przyrzeczeniem, włosy po cięciu. Nie podobają mi się, bo wyglądają na straszne suchelce a wcale nie są
Ładne są! Nie bój się, ja właśnie wstawiam moje na Pochwalmy się... i też zauważyłam, że wychodzą na zdjęciach jak suche strąki, a są porządnie nawilżone Chociaż Twoje nie wyglądają na suche
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości