|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
no ja jestem innego zdania. nie zawsze to co drozsze musi byc to zleeee. poza tym wcale nie sa takie drogie. i nie wyciagnelam tego z powietrza, pytalam swoich lekarzy i czytalam na necie opinie mam ktore stosowały. bo jak pisałam, będę karmić mm wiec zależy mi na dobrej butelce. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-05-22 o 11:05 |
|
|
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
![]() Tamlin trzymam kciuki i ja no i ![]() Co do butelek, też kupię aventa
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no widzisz co lekarz to opinia. zawsze tak jest. wiadomo każda mama zrobi jak uważa ![]()
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34258846]
robie dzis mlode ziemniaczki z koperkeim i kefirkiem.nie bede sie wysilac.nie cierpie gotowac mam nadzieje ze jak mlody przyjdzie na swiat to troche bardziej sie wykaze w tym temacie bo na razie to wykazuje sie na tym polu tż i knajpki [/QUOTE]Haha, ja mam identycznie ![]() Żywimy się tylko na mieście i u rodziców/dziadków czasami... Tż też nie gotuje, ale chociaż przyrządza nam kanapeczki. A ja nie cierpię działań w kuchni i gotowania i do tej pory gotowałam tylko jak mi się zachciało (czyli... rzadko )Ale jak dzidziol się pojawi, to bardzo bym chciała, żeby w domu się siadało do wspólnego posiłku (ktoś go będzie musiał zrobić ), to bardzo ważne dla dziecka...
|
|
|
|
#636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podkłady BABYDREAM Bardzo dobre, bardzo tanie, ładne. Wymiary: 60x60cm Przydały się w szpitalu po porodzie pod własną pupę żeby nie zakrwawić prześcieradła ale przede wszystkim do przewijania dzidziusia szuka w ROSSMANNIE |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
A my od dzisiaj zaczynamy 20 tydzień
O 16 jadę na wizytę- ale jestem podekscytowana.... Trzymajcie kciuki, żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami i żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Kalpana trzymam mocno kciuki za wizytę
![]() Tamlin dzięki za opinię w sprawie tej Loveli w Biedronce bo też się zastanawiałam czy opłaca się kupić, ale chyba jednak kupię
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana trzymam kciuki za wizyte
Idę zmywać naczynia
|
#640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poczytałam, teraz poprasuję trochę. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Co to za mina??????? Uwielbiam myć naczynia Zmywarka mój wróg.
|
|||
|
|
|
#641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
będzie ok
|
|
#642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo półmetek gratulacje ja zbieram sie do sklepu, mam ochote na zupe grysikową jeszcze nigdy s nie robiłam, mam nadzieje, że wyjdzie ja też kiepska w kuchni jestem, tzn kuchnie grecka i włoska to jeszcze umiem sporo zrobic bo od tz sie nauczylam, on dobrze gotuje. ale np nawet naszego schabowego potrafie przypalić nie miałam nigdy potrzeby żeby sie nauczyć bo tz pracuje do późna i w firmie obiady jada. no ale chciałbym sie podszkolić, zeby jakies zupki maluchowi gotowac, nie tylko na sloiczkach jechac
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#644 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też mi sie marzy jak gdażeby za jakiś czas,jak już dzidzia bedzie siedziec w foteliku swoim do karmienia razem jadać posiłki i żeby to sie stało już takim rytułałem więc choćby nie wiem co to naucze sie gotowac
|
|
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
pediatra na sr mówiła ze te zupki ze słoików są bardzo zdrowe ale ja i tak nie zamierzam tych jałowych paskudnych zupek dziecku dawać uwielbiam gotowac i stwierdziałm ze garczek pysznej zupki dziecku moge ugotować w słoiczki po musztardzie popakowac popasteryzować i bedzie tez szybko i taniej napewno... blender dobry mam moge robić dziecku papeczki
moja mama wnusiowi gotowała zupeczki i jadłz e smakiem a słoikami go bratowa karmiła to biedny nie chciał jesc.... ale to tez co kto woli i jak kto uważa
|
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Witam i pytam :)))
Cześć Dziewczyny,
Kolejna mama październikowa dołącza się do wątku Pozdrawiam wszystkie Mamy. Równocześnie skorzystam z okazji i zapytam Was o doświadczenia- straszliwie mi buzię obsypało pryszczami... Mam tak od początku ciąży i nie widzę poprawy. Co stosujecie na takie zmiany? Maść cynkowa? Można/nie można/co można? Pls o rady- już mi się płakać chce jak siebie widzę w lustrze... i zazdroszczę wszystkim Mamom którym cera pięknieje, włosy i paznokcie rosną z prędkością światła i w ogóle wszystko pięknie Buziaki
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Mam 1 małego na cycku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam podobny problem, ktoś tu polecił wtedy płyn Acnosan T na wrastające włoski w okolicach bikini i go kupiłam, ale zaczęłam stosować na twarz I faktycznie działa! Kosztuje z 5 zł w aptece ![]() Maść cynkową można, ale mi nie pomogła zupełnie... |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić kawusię bo oki mi się kleją.
|
|
|
|
#650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzieki Wiem ze jeszcze specyfiki z olejkiem herbacianym można, zamówiłam cos z masłem shea i tym olejkiem, zobaczymy co bedzie (podobno tez nadaje sie po depilacji )
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny i oby dzidzie pokazały co mają między nóżkami
bo nie wszystkie jeszcze znacie płeć. Co do butelek to ja kupuję avent. Będzie może któraś z Was prała od początku w zwykłym proszku ? bo ja się w sumie zastanawiam, mama mówi że ona mi prała w normalnym i żadnego uczulenia nie miałam... kuzynka też małej od początku pierze w normalnym i Amelka nie miała żadnego uczulenia ... lepiej ponoć od razu w normalnym prać bo te przejścia z dziecięcego na normalny nie są wcale takie łatwe.
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pomogę bo może jakoś nie wypiekniałam ale cerę mam nieskazitelną ![]() Lucia ja też raczej będę gotować a w słoiczkach to deserki kupię, bo owoce to nie wiadomo jakie się kupi, a swoich w większości nie da się przechować jak jarzyn np.
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
O jeny to juz nowy watek i ma tyle postów
. Martwię się już coraz bardziej, ale pocieszam się, że to moje pierwsze dziecko do tego nie jestem drobnej budowy, dlatego jeszcze nie czuję. Wszystkie znajome i rodzina się pytają, czy czuje ruchy i dziwią się, że jeszcze nie, już mam tego dosyć, po co te pytania??
|
|
|
|
#654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mam kolezanke której corka ma 10 lat i ona dalej pierze jej ubrania w dzidziusiowym bo mówi że lubi ten zapach
|
|
|
|
|
#655 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej mamusie! ale mialam od rana obudzilam sie o 5 i czekalam do 5.30 az otworza mi piekarnie bo bylam taka glodna ze bym nie zasnela!! masakra! poszlam po 3 rogale , 2 zjadlam i poszlam spac dalej i tak do 10.30 pospalam. a u nas taki upal ze szok! az sie nic nie chce. a w planach mam dzisiaj pojechac do sklepu dzieciecego i sobie kupic cos pierwszego zeby mi sie mogla papa cieszyc. moze mnie moj kochany tz zawiezie.
[QUOTE=Iwoncia81;34257151]No kurde co za niezdecydowanie Które imie ładniejsze??? Alan czy Damian???[/QUOT jak masz dylemat to odsylam do ksiegi imion i zobacz jaki ci sie bardziej opic podoba. ja tylko tak wybieralam imie. bo moj i mojego tz sprawdza sie w 90% tak wiec cos w tym jest. nawet znajomych imiona sprawdzalam i sie sprawdzalo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a my dzisiaj 23 tc zaczynamy czyli tak jak tamlin 6 miesiac!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do rozstepow to ja jeszcze nie mam i oby tak zostalo. smaruje sie tylko raz dziennie. na cyce mam mustelle, na brzuch olejek bio-oil a na biodra-posladki Elancyl. a na rece i ladki zwykla balsam nawilzajacy. i robie peelingi na zmiane z masazem szczota. pytanie co do odzywiania: czy jak sie w ciazy pije duzo mleka to dziecko moze miec nietolerancje laktozy? kiedy trzeba odstawic mleko, przy karmieniu?
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
ja butelke kupie Tommee Tippee.
a olejku herbacianego z tego co wiem to nie mozna w ciazy .
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie masz sie co martwić niektóre kobiety podobno dopiero w 22 tc czują ruchy.
|
|
|
|
|
#660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

no i 

)
), to bardzo ważne dla dziecka...

jeszcze nigdy s nie robiłam, mam nadzieje, że wyjdzie