|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Thelilah myślałam że łazienkę mamy oswojoną już. Podziwiała już nie raz siebie w lustrze, przechodziła okres fascynacji wirująca pralka, ba, nawet mamusia pokazała, która to toaleta mamusi, a która kotka
Spróbuje dziś na "sucho" bez wody posiedzieć z nią w wannie, zobaczymy |
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
![]() ale slodziar!
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dobra lipa nie jest zła ja próbuję wszystkiego zanim dam małej. gdyby nie to mąż karmił by mi dziecko zkwaśniałą zupką ![]() Cytat:
a potem jak już była kąpiel to powoli trzeba wkładać do wanny, ja postawiłam małą na nóżkach i sobie tuptała najpierw potem powoli na pupe posadziłam żeby rączkami obadała sobie wodę wszystko powoli i z szerokim uśmiechem ale moja się nic nie boi nawet jak wode przy niej do wanny dolewam także ja miałam łatwo będzie dobrze ![]() a z tym karmieniem normalnym jedzeniem przy was dziwnie się czuje bo my od czasu do czasu tylko chlebek a tak to średniowiecze mleko z mlekiem :/ ale malucha dopiero 7 skończyła to jeszcze za szybko chyba
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinko trochę się boję, bo nie ma nikogo kto by nas asekurował przy wychodzeniu. No chyba że sąsiada poproszę
|
|
|
|
#3426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gdybym miala same zrosty to byloby super..Cytat:
to beda poganiacze wszystkich mozliwosciCytat:
Cytat:
|
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dacee rade, na pewno ja tez sama wychodziłam z natalcia bo tż był w pracy i jakoś poszło ![]() Cytat:
![]() nie ma już bo zjadłam wszystkie
|
||
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko usnęło przed 10.00 i obudził się standardowoo po 30 min, więc wyjęłam do wzięłam na rączki, maly się do ramienia przytulił i usnął, więc odłozyłam do łózka i śpi dalej
![]() O co cho? ![]() ![]() Powinnam umyc okna bo brudne jak nie wiem, ale tak mi sie nie chce, że szok
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dwa razy? co Ty dajesz?????
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tu nie zgodzić się z tezą, ze czytanie rozwija
. Zośka zobaczyła na horyzoncie książkę, a że miała do pokonania przeszkodę w postaci mamusi leżącej obok niej, to po prostu podpierając się mnie WSTAŁA byle by się tylko do niej dostać!
|
|
|
|
#3431 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
CZesc i sama tez nie siada. Co prawda siedzi posadzona, ale do wszelkich "cwiczen" jest leniwa Cytat:
Jogurtem moim zrobionym z bananem rozgniecionym widelcem wzgardzila dzisiaj rano A nawet poslodzilam troszke.Na obiad mamy ziemniaka gotowanego z kurkuma, potem do tego pol zotka, kulka miesa z indyka, maselko i koperek. Sprobowalam i sama bym wciagnela, mimo ze ziemniaki nie solone. Ciekawe czy ksiezniczce zasmakuje, bo grudki sa - rozgniotlam widelcem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brzusio tez bym mogla miec, ale takiego kurczaka malego wiotkiego co to placze i nie wiadomo dlaczego i miewa kolki to chyba niekoniecznie juz teraz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2012-05-22 o 12:33 |
||||||||
|
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mój dzieć nadal śpi od 9.40 szok!!!!
|
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Sharifa, nic na siłę, ale jednak konsekwentnie codziennie próbować, bo przyjdzie ten dzień kiedy zaskoczy. U nas nie jeden posiłek kończy się tym, że nie zje i dostaje w końcu cycek bo coś zjeść musi
byłam pewna, że ona butelki to nigdy do buzi nie weźmie bo z takim wstrętem się na początku wyginała i płakała jakbym jej krzywdę robiła, i tak tygodniami to trwało, aż w końcu zaskoczyła i już nawet 120 ml mleka wypija. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- a i Sharifa, nasze córki to prawie w tym samym czasie się urodziły, bo Zoska 24 o 7 rano! ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Oh, nawet nie wyobrażacie sobie jaka dumna jestem z mojej dziewczynki po wysiłku udała się na zasłużony odpoczynek, czyli jak zwykle prześpi do obiadu |
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zaraz wsciekne
szukam łóżeczka turystycznego babyono i do kazdego sklepu do ktorego dzwonie juz nie ma. nigdzie. no przeciez
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzalam, tyle ze szukam tu w mojej okolicy zeby mozna bylo po nie podjechac, zreszta tez pare dni temu byly przeboje z jedna babka z allegro, dzwonilam do niej w sprawie lozeczka ktore miala wystawione na all i sie okazalo ze w sumie to ona juz nie prowadzi sklepu itd wiec po co wystawia ja sie pytam
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.babyono.com/sklepy/sklepy-dzieciece
tu masz listę sklepów ze strony producenta, może pomoże |
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ryba, tam juz tez sprawdzalam i dzwonilam ![]()
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
a musi być konkretnie to? może poszukaj czegoś innego, albo zamów i poczekaj?
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh bo chcialam takie z moskitiera, z pałąkiem, z rozpinanym bokiem, przewijakiem i mnostwem innych rzeczy i wlasnie babyono takie ma, tzn mial bo one chyba bardzo szybko sie rozchodza
|
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nadia sie urodzila o 00:28, specjalnie czekala az zmieni sie data, bo dlugo dlugo nic, po 23 jeszcze male rozwarcie bylo, a potem postanowila przyjsc na swiat, az sie polozne zdziwily.
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kwestii łóżeczka turystycznego to zdałam się na mamę, bo lecimy do niej na wakacje i trudno byłoby jeszcze brać łóżko ze sobą, więc ona kupi na miejscu - ale raczej bez bajerów. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Sharifa, a może spróbuj nie dać soczku i poczekaj do obiadu? Bo one oszukują brzuszek dziecka i czuje się najedzone, zwłaszcza jak są słodkie. |
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sobie odmrażam pizze
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekowac ostatnio naprodukowalismy z tż cztery duze pizze i sobie pomrozilismy wiec mamy mnostwo szybkiego obiadku
|
|
#3447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() z rana tak z doskoku bo na 12 musiałam do Katowic na rozmowe jechać pojechałam z mezem , ja poleciałam na rozmowe a ten sie lansował z małym na rekach i jak wróciłam to mówi: chyba nie mozesz mnei tak z małym puszczeć bo wszytkie laski nas zaczepiały Cytat:
![]() oby tylko to Cytat:
![]() ja sie nei spiesze, a jak jem coś , mały patrzy to mu daje, wszytko w granicach rozsadku, nic na siłe, gotuje chyba to co trzeba i nigdzie nie pisałam ze dam schabowego przyjdzie pora to dostanie, na razie takiej okazji nei było i nie jadłja mam trójprzepływowy z aventu-super jest, mam jeszcze specjalny z aventu do kas zpo 6 miesiacu al ejescze go nie próbowałam to sie ciesz z eładnei sypia masz czas dla siebie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Lulla, mnie w zusie oglądali zza biurka, a i owszem zaszczyciłam ich dwa razy.
czemu
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przyjade to Ci zrobie świeża pizze![]() Cytat:
ale ze drugi raz to jestem zdziwiona, przeciez raz bylas i myslalam ze to im wystarczy---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- mialam dopisac- Asia ja nie wiem dlaczego faceci z dzieckiem sa takim apetycznym kąskiem i wabikiem na kobiety, sama kiedys to przyczilam, pojechalismy do Auchan, Mikul byl u Ł na rekach w nosidelku a ja latalam od regału do regału i w pewnym momencie widze jak podchodzi jakies dziewcze i sie tam zachwyca tymi moimi facetami i to nie raz
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a lekarz nawet nie chciał mnie badać, ja bym, się dała ale on nie chciał no
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

Spróbuje dziś na "sucho" bez wody posiedzieć z nią w wannie, zobaczymy 

w koncu pojechał do praktikera z nadzieja ze tam cos znajdzie i co? nico hehe , przyjechał do domu i ja zaczełam dzwonic po sklepach dzieciowych, w jednym dentki mieli ale nei dadza bo wózka u nich nie kupiłam(to nic ze kupuje tam inne rzeczy, chciałam tam kupic fotelik itd-teraz o nie juz nigdy tam nic nie kupie , stracili klienta) no i na szczescie w drugim pani powiedziała ze dentki maja i nawet obiecała pomoc magazynieraz w montowaniu

Niby je tylko raz w nocy, a i tak sie nie wysypiam
ja próbuję wszystkiego zanim dam małej. gdyby nie to mąż karmił by mi dziecko zkwaśniałą zupką 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klasi: dla mikulka 
Natalci jakoś truskawka nie podeszła, nawet z cukrem podejrzewam że konsystencja jej nie pasi, może koktajl zasmakuje 

i sama tez nie siada. Co prawda siedzi posadzona, ale do wszelkich "cwiczen" jest leniwa 

czemu