|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
zresztą sama nie wiem, w zeszłym roku była herbaciana. Mój kocyk ten najmniejszy który myślę będzie ok do wózka ma 71x97cm. jakiś taki dziwny wymiar chyba. Co do róży, to jakoś specjalnie nie przywiązuję wagi do znaczenia ich kolorów. Ale jednak czerwona to się z miłością kojarzy, i takiej teściowej raczej nie dam ona jest pomocna, i w sumie ktoś mógłby ją za to kochać, ale swą dobrocią włazi w tyłek....---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Nie rozumiem tego stawiania się brzucha. To jest wtedy kiedy dziecko tak się układa na czubku brzucha? Stawianie się to jest te twardnienie?? Bo mnie dziś mała co chwilę siada tak na wysokości pępka i wyżej, a wcześniej miałam inne uczucie twardości brzucha. Ja już zgłupiałam
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-22 o 17:35 |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wymiar jakiś nietypowy chyba to tak jak moja |
|
|
|
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest kocyk z pepco, taki ze słonikiem, może się zbiegł w praniu?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
zamierzam karmić tak do 6 miesiąca,więc jeszcze 5 przede mną. To wyjdzie, że w listopadzie już będę mogła. Tylko co to wtedy za okazja, ani grila ani nic. Na narty jak pojadę to będzie przynajmniej przyjemność z wypicia grzańca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nic nie kupuje mamie męża od siebie, nie składam jej nawet życzeń, bo dalej jestem z nią na per pani i niech się wali.
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm a może nie jest taki nietypowy ... patrzyłam na all przed chwilą to tam do wózka sprzedają kocyki najczęściej 70cm x 100cm , a jeden czy 2 cm w jedną czy w drugą stronę to nieważne ![]() heh siedzę na youtube i cały czas oglądam filmiki o pielęgnacji niemowląt itp. i nigdzie nie pokażą jak noworodkiem się zajmować tylko pokazują na paromiesięcznym dziecku... |
|
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi odnośnie mleka modyfikowanego.
|
|
#2679 | ||
|
Raczkowanie
|
ale robicie smaka tym piwem
![]() niuniuniau dużo zdrówka gratulacje![]() Cytat:
bardzo wzruszającybędzie dobrze ![]() Cytat:
Ja będę rodzić sn, mam zamiar domagać się zzo bo ponoć bezpłatne tam jest tak samo jak porody rodzinne niby są bezpłatne a jak to w praktyce wygląda no cóż niedługo sama się dowiem![]() z tym cc to się nie orientuje, ani po ilu dniach wypuszczają Dzięki za kciuki Po wszystkim zdam relacje ![]() Co do mleka modyfikowanego to ja mam paczkę Bebiko w domu na wszelki wypadek Ale się beznadziejnie czuje dziś |
||
|
|
|
#2680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
" . także w zasadzie moj poprzedni wywód uważam za malo istotny. o te kupy pytałam dlatego, że byłam pewna, że złapię cie na woreczkach foliowych które nie są biodegradowalne ja kiedys pracowałam z takim znajomym, którego żona opatentowała to : http://boome.pl/aukcja,505,Qpaczka-n...t-GRATIS-.html i kupowałam to przez jakiś czas od nich w rozsądnej cenie producenta ale potem jakoś dziewczyny pozachodziły w ciąze i zajeły się dziecmi, ja odeszłam z pracy i juz potem nie widziałam tych qpaczek w sklepach. Ale fajne były - to tak na marginesie tylko. Cytat:
) i mam szczerą nadzieję, że już nigdy nie będę mieć na to ochoty. Kiedyś rzucałam, nie paliłam 3 miesiace, postanowiłam, że czasem zapalę sobie tylko dla towarzystwa , własnie na jakimś babskim spotkaniu, kawce, czy piwku ze znajomymi... ehh... zle sie to skonczylo. Powroty do nałogow , nawet tego typu, to nie taka prosta rzecz. Ja bardzo lubilam palic, a teraz wydaje mi sie to mega dziwne, jak można lubic coś po czym wali sie niemiłosiernie. Wiecie.. odkąd nie pale, rzeczy tż piorę zawsze oddzielnie i normalnie daję na najdłuższe z możliwych ekoprań bo mi jadą równo fajami ( a tak jak mówie, on dużo nie pali), od niego czuję , czasem jak sobie zapali w łazience, a ja po godzinie wejde np na siku tylko, wychodzę i czuję że mi się na włosach osiadl ten smród... i wtedy zrozumiałam, że ja moge śmierdzieć, ale nie chciałabym, żeby moje dziecię waliło popielniczką, a jesli ja będę ogniskiem tego smrodku to ono czy chce czy nie chce też będzie walić . Dlatego tż rozważa rzucenie dla synka, a ja bym chciała juz nigdy do tego nie wracać. Poza tym jakos mnie tak do zdrowych nawyków ostatnio ciągnie
|
||
|
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co pamiętam pokazywały, że pieluchy wielorazowe są bardziej eko dopiero jeśli używa się je przy drugim i trzecim dziecku. Ale mniejsza o to. Ja w każdym razie Wam kibicuję
zmykam , bo mój żarłok się budzi.
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chyba SzmaragdowyKotek pisała że można go jak coś potem od czasu do czasu podać z kaszką (chyba kaszką) i nic się nie stanie
|
|
|
|
|
#2684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie jestem mormonem Przyłapałaś mnie, bo do tego zbieraka wkładamy zużyte reklamówki jednorazowe I tak uważam, że lepsze to, niż zostawianie kupy na trawniku ![]() I tak jak pisałam, nie jestem 100% eco. Fajna nawet ta opcja z Qpaczkami Ale chyba też nasz zbierak jest wygodniejszy ![]() _millena ile Ty płacisz za położną? Dzisiaj jadę na rozmowę i chcę mieć jakieś porównanie. Czytałam na necie, że zeny dochodzą nawet do 1500zł Ale wieje, ja pierdzielę. Głowę urywa. |
||
|
|
|
#2685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde mol, a tak strasznie chciałam tego X. wszystko przez moich rodziców. no coż. .. nasz mały urodzi się pewnie w ciągu jakichś 2-3 tygodni. Nie wiem czy mogę czekać dłużej niż do 20 czerwca ... przecież to tez o mnie chodzi, bez wózka bedę uziemiona najwyżej będę wozić w foteliku i stelażu. ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
z moją położna to jest tak, że mi powiedziała, że jak urodze na jej dyżurze to nie chce nic ( i tu mam problem.... bo nie wiem ile jej wtedy zapłacić), a jak nie to 800-1000 zł. Nie wiem skąd ta różnica, ale chyba stąd, że ta moja bierze 800, a jeśli ona ni ebedzie mogła, to ma wysłać swoja koleżankę (też dobra babka) i ona bierze właśnie 1000 zł. więc w sumie sama nie wiem ile mnie to wyniesie, ale nastawiona jestem na tysiaka jak coś. |
||
|
|
|
#2686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W praktyce niestety nadal zdarza się, że niektóre szpitale bezprawnie wymuszają na rodzących opłatę za poród rodzinny ![]() Niby można nawet domagać się zwrotu od NFZ za to bo jest to bezprawne. Miałam wątpliwą przyjemność poczytać trochę opinii o tym szpitalu ( teraz już nie czytam ) no i między innymi pisało o wymuszaniu pieniędzy za poród rodzinnyTakże mówię, że wszystko wyjdzie w praniu
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc zwał jak zwał - na SR chodzić nie musisz ale rachunek musisz mieć |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od nowego roku nie płaci sie za poród rodzinny, bo zmienił sie ordynator. I żadnego zaswiadczenia nie trzeba ze sie uczestniczyło w sr
Ja spakowałam kosmetyczke do szpitala, tylko poźniej szczoteczke dorzucić. I dokumenty tez juz spakowałam w jedno miejsce, tylko dolożyc dowód i karte ciąży. Jutro pakowanie całej reszty. |
|
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zje..na,maraton do przedszkola na plac zabaw,na loda,do sklepu i do domu na trzy razy,wchodzę na klatkę a Filip kupe chce,więc poleciałam go wpuścić,zeszłam schować wózek,gondole pod pachę i do góry.Szymon mało śpi nie spał dwie godziny teraz usnął,pewnie zaraz się obudzi
Muszę wsadzić Filipa do kąpania póki młodzież drzemię.Jeszcze ten upał daję się we znaki.Już się obudził
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stress, no no ja się nie stress ![]() Kurcze, 1000 to trochę dużo Aż się boję ile ta moja powie. A właśnie, zastanawia mnie kwestia z dyżurem. Przecież jak trafi się akurat na dyżur tej położnej, to nie będzie mogła być przy mnie cały czas I wtedy cały plan bierze w łeb No nic, jak nam pozwoli dzisiaj przyjechać, to się wszystkiego dowiem. A płaci się po wszystkim, tak?Cytat:
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-05-22 o 18:56 |
||
|
|
|
#2693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie piję trochę dłużej ![]() Cytat:
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
Gabi u mnie 150 zł za poród rodzinny
|
|
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dziekuje za oklaski za opis porodu
![]() claudik - ja tez nie wiem co robic z tym kapaniem. staram sie nie karmic na min 30min przed kapiela ale Marta i tak nie cierpi sie myc. wrzeszczy na cale gardlo i tak samo jest prawie przy kazdej zmianie pieluszki. nienawidzi jak sie cos przy niej majstruje. nie wiem czy jestem w stanie to zmienic. jesli wykape ja totalnie glodną to pewnie będzie jeszcze gorzej, jeśli po jedzeniu to wszyscy mówią że to zła praktyka. no i co tu robić
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy odczekać jak piszesz 30min lub godzinę moja karola na początku przy kąpieli wrzeszczała teraz już lubi
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
karozka, jeszcze 2 pytanka: czy dla dziecka do szpitala na Kopernika nie bierzesz pampersów? i czy zostawia sie jakis upominek w szpitalu typu np ubranko czy właśnie pieluchy ?
|
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
mamuski mam pytanie odnosnie odciagania pokarmu. moje piersi sa mega duze i pelne mleka. nie wiem kiedy mam odciagac. sa w sumie obrzmiale i obolałe ale jeszcze da się to znieść. z drugiej strony to boję się żeby nie dopuścić do zapalenia i może powinnam ściągać. już nie wiem co robić. boję się że jak zaczne ściągać to będę więcej produkować i to się nigdy nie skończy. no i kiedy ta laktacja się ustabilizuje? tzn kiedy mój mózg będzie wiedział ile produkować? bo teraz mam naprawdę wielkie i bolące piersi... chyba nie będzie tak cały czas co??
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
element wózka i przed porodem N I E W O L N O .... jak skręcilismy lozeczko to ojciec opluwał go dookoła.. powaga ![]() tzn nie charchał śliną a co do położnej, to te moje dwie (tzn moja plus jej kolezanka) to jakieś szychy sa chyba w tym szpitalu. Ale wiesz, mnie polecił ją lekarz, więc stwierdziłam, ze no trudno.. poza tym nie znam innej położnej , a z tą się lubię, bo się widziałysmy już kilka razy przy okazji wizyt i fajna z niej babka. Ja to w ogóle mam taki szachrajski plan i chyba sie umówię i z położną i z lekarzem na termin po prostu. Bo ta moja położna to nie zawsze może dojechać do porodu, a w sumie to ja bym chciała rodzić na dyżurze u lekarza swojego, w razie jakby miala być cesarka to sobie nie wyobrażam żeby ktoś inny ją robił i czułabym się bezpieczna przy nim.... Ale muszę się jeszcze dopytać o szczegóły, we czwartek będę wiedzieć więcej. i wtedy podejmiemy decyzję. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

zresztą sama nie wiem, w zeszłym roku była herbaciana.
ona jest pomocna, i w sumie ktoś mógłby ją za to kochać, ale swą dobrocią włazi w tyłek....

zamierzam karmić tak do 6 miesiąca,więc jeszcze 5 przede mną. To wyjdzie, że w listopadzie już będę mogła. Tylko co to wtedy za okazja, ani grila ani nic. Na narty jak pojadę to będzie przynajmniej przyjemność z wypicia grzańca 
przy dziecku czas leci jakies 100 razy szybciej...

, stwierdziłam , że w razie "w" to tam znają się na rzeczy.Powiedz mi jeszcze czy rodzisz sn czy cc? I czy porody rodzinne są tam płatne i czy przy cc może być mąż?i po ilu dniach wypisują zwykle do domu?ja jeszcze nie wiem jak będę rodzić więc wole wiedzieć wcześniej

13.08.2011 

więc zwał jak zwał - na SR chodzić nie musisz ale rachunek musisz mieć