|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
. Tymon mi sie podoba , ale mi się kojarzy z małym dzieckiem, a nie z dorosłym, ale imię ogólnie fajne.Z tych co wymieniłaś dla dziewczynek podobają mi się: Lenka najbardziej, Tosia, Lilia. |
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
chociaż wstępnie lekarz powiedział, że raczej dziewczynka będzie 6 czerwca mam wizytę może wtedy bobas pokaże wyraźnie co tam ma między nóżkami może uda mi się Lenę przeforsowac
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
nie mam sily nadrabiac calosci wybaczcie, wyczytalam aby pobieznie ![]() ja jestem dzis padnieta.. pojechalam rano o 7 z Tz na ta glukoze, ponadto mialam jeszcze badanie na toxo.. i nie wiem jak interpretowac te wynuki gdyby ktoras chciala mi pomoc bylabym wdzieczna toxo IgG wyszlo mi 3,86 ujemny[<1.0] watpliwy[1.0-30.0] dodatni[>30.0] czyli dobrze rozumiem ze ja mam watpliwy ? i co to oznacza ![]() IgM mam chyba ujemne bo mam 0,173.. rany do pt chyba nie wytrzymam a wtedy mam wizyte ![]() glukoza odebrana tez i mam 92 po stezeniu 75g:P takze chyba tez dobrze ? a skad dokładnie? ![]() wyczytalam ze Tamlin dzis ma obrone -takze powodzenia kochana! i doczytalam ze jakies zmiany szykuja sie jednak apropo naszego maila - podzielam wasze zdanie jakby co ![]() rany zlazlam cale miasto za arbuzem kupilam i jakis taki nijaki jest
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra.... nadrobiłam wizaż, pozmywałam naczynia, wstawiłam pranie, idę teraz z mym psiurem na spacer, potem troszku ogródek popielę, przyjdę na jakieś jedzonko i może do Was wtedy zajrzę
![]() Miało dzisiaj padać..... i gdzie ten deszcz jak niebo bezchmurne.... zapowiada się, że znowu będę latała z "wariatem do podlewania trawy" przez dwie godziny.... |
|
|
|
#756 | ||
|
Rozeznanie
|
Obiadek naszykowany, czekam aż mężuś da znak, że jedzie do mnie i zaczynam grzać kotleciki. Jakoś się tak przyzwyczaiłam, że jadam obiado-kolacje. Wole zaczekać na mężula niż jeść sama. Lubie rodzinne obiady, tak mnie w domciu nauczyli.
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34263737]ja sobie nie wyobrazam myc tam czyms innym niz płynem do higieny intymnej.ja używam tak jak przed ciąza lactacyd femina.czasem jak sie wkurze ze szybko idzie to kupuje duży płyn ziaji do higieny intymnej[/QUOTE] Miałam teraz kupić białego jelenia, podobno dobry jest Cytat:
![]() angel Te białe spodnie super, ciuszki dla maluszka też ładniusie
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
juz po zakupkach.wybor byl sredni tak wiec nastawiam sie jedynie na zakupy w pl.
nie moglam sie zdecydowac na smoczek chycialam w sumie tej samej firmy co butelka ale on nie ma tego na brodke a podobno jak dzidzi ma wystaja to mu te zabudowane na dole przeszkadzaja. to wzielam taki z wycieciem.
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
a ten kroliczek to z pozytywka. na brzuch sie powinno klasc.
|
#760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Zmotywowałyście mnie tym pedicurem i właśnie siedzę i moczę swoje stópki
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coli, chipsów, mc donalds'a też się nie powinno, ale jak zjesz raz na jakiś czas to też się nic stanie. "Stałym składnikiem diety w okresie ciąży powinna być wątróbka. NIEPRAWDA. Kiedyś wierzono, że wątróbka ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego korzystnie wpływa na rozwijający się organizm. Dziś raczej się ją odradza, gdyż zawiera też bardzo dużo witaminy A, jej przedawkowanie zaś może powodować wady płodu. Jeśli ktoś lubi wątróbkę, od czasu do czasu może sobie na nią pozwolić. Na pewno natomiast nie ma sensu objadać się nią „dla dobra dziecka"." Wklejam z artykułu, żeby Cie uspokoić. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-22 o 18:38 |
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
marta1986222, Hatti, kraven, I_K dzięki za gratulacje!
Cytat:
ale ważne żeby było zdrowe, no nie?Angel fajne spodenki ja nienawidzę wątróbki, nigdy jej nie jadłam....a teraz w ciąży bardzo mi smakuje! i nie martw się nie zaszkodzi Ci, o ile nie przesadzisz z ilością
|
|
#765 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie zmotywowałyście do pedicure. Właśnie mocze nóżki w wodzie
![]() Dziewczyny czy Wy cały czas odczuwacie swędzenie skóry? Bo mnie już od 3 dni skóra na rękach swędzi ale tylko okresowo.
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie Ciężarówki
znów długo mnie nie było . nawet nie miałam czasu podczytywać, więc zupełnie nie wiem, co się u Was dzieje, która poznała płeć Maleństwa. Mam tylko nadzieję, że u wszystkich wszystko w jak najlepszym porządku.Moja dzidzia nadal nie chce się ujawnić (może na usg 4.06 wreszcie się uda?)... i gdyby nie skurcze, które zaczęły się pojawiać i mocno twardniejący brzuszek wszystko byłoby super. Kilka dni temu nawet był sporo obniżony przez co zaczynałam się nieco martwić, ale całe szczęście wrócił do normy. Bąbel coraz mocniej kopie, ugniata i się rozpycha. czasami aż nie do wytrzymania, szczególnie jak w jakieś narządy wewnętrzne mnie kopie. czasami aż nie mogę chodzić z tego bólu troszkę wróciłam do pracy (tak zdalnie - ach jak dobrze robi kontakt z ludźmi; spotkania z klientami w mocno ograniczonym zakresie, ale jednak to sama przyjemność), zaczęliśmy chodzić na zajęcia ze szkoły rodzenia - już 3 spotkania za nami zastanawiam się co znaczy ten znak zapytania przy ptp na pierwszej stronie.... na dzień dzisiejszy nic się nie zmieniło i dzieciaczka oczekujemy właśnie 31.08 . na razie trwamy w przedostatnim tygodniu II trymestru
|
|
#768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Z Doriankiem jak będziemy mieli jakiś wyjazd to jakies sloiczki kupie ale w domku jadl ich czesto nie bedzie. A co do owocow to Gracjan tez ich nie chcial ze sloiczka. Ale moj maly to w ogole wwybredny jest hehe![]() Cytat:
,ale maly mial nie caly rok . Uwazam,że dzieciece ubranka powinno sie prac w proszlu dla dzieci bo jest delikatniejszy i teraz tez mam zamiar kupic lovelle uzywalam przy synku i zadowolona bylam .ale kazdy robi jak uwaza .gratuluje poznania plci kochane i wizyt ![]() co raz wiecej dziewczynek Nam sie pojawia ![]() co do imion to ja bym wybrala Tymka Tadek jakoš do mnie nie przemawia . Ale moze dlatego,że ja nie przepadam za takimi polskimi imionami . Co innego jesli chodzi o drugie imie![]() aale to Wasza decyzja .mój pierwszy synek ma imiona Gracjan Czesław a drugi będzie Dorian ale nie wiem jak na drugie nie myslelismy o tym .Konczi tak sie martwilas a tym czasem musisz sie szykowac na zdawanie . Super .Tamlin trzymam kciuki za obrone na pewno pojdzie wzorowowitam nową mamusie na wątku
|
|||
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i mi sutki nie sterczą a w tamtym stały.Teraz mam 75C ten miękki i jest pełny biust,aż w szoku jestem ![]() Idę nadrobić
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-22 o 19:50 |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni raz robiłam pedicure w ciąży
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, ja wpadłam tylko zameldować, że żyjemy. Nie mam sił nadrabiać Was.
Jestem po prostu nieżywa. Praca mnie niesamowicie męczy. Zaczął się sezon na dbanie o stopy, a mnie pedicure ostatnio wykańcza. Co raz częściej myślę o tym, aby od lipca iść na L4, choć wstępnie planowałam przepracować jeszcze całe wakacje. Jednak chyba nie podołam temu Wieczorami kręgosłup mi dokucza nie do wytrzymania.Przepraszam, że wpadłam do Was i od razu marudzę. Wybaczcie. ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i obiecuję, że jak tylko czas pozwoli to posiedzę z Wami tutaj dłużej. Gratuluję wszystkich wizyt oraz poznanych płci! Pewnie skończy się na tym, że ja poznam płeć mojego maleństwa jako ostatnia na wątku. Mocnych ruchów również jeszcze nie czuję, jedynie lekkie bulgotanie, co do którego nie mam pewności, że to dzidziul. ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Oooo, a my o tym samym piszemy
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale swędzi Cię na dłoniach? Mocno? I kiedy przeważnie? Nie chcę straszyć, ale moja przyjaciółka tak miała i swędzenie narastało szczególnie nocą, aż w końcu jak powiedziała lekarzowi, skierował ją do szpitala i okazało się, że ma cholestazę... A z tym nie ma żartów! Także obserwuj to swędzenie! (Podobno swędzą dłonie i stopy najbardziej) |
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki!
Nie wiem czy mnie tu ktoś jeszcze pamięta, ale zamierzam znów zacząć udzielać się i liczę że w takim stopniu że jeszcze wszystkie będzie miały mnie dosyć ![]() U mnie za dużo się nie pozmieniało... Wróciłam z włoskiej majówki i powoli wracam do rzeczywistości ![]() badanie połówkowe mam w piątek więc już teraz proszę o kciuki
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w końcu jesteś,myślałyśmy o Tobie ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Też tak robiłam ale brzuszek jednak przeszkadza.
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczynki ...
byłam w kościółku na mszy za mamcie moją i myślałam, że nie wysiedzę ... zapach kadzidła masakrejszyn !!! Cytat:
ooo jest zguba jedna i druga - filusia maggie dobrze Was widzieć nie mam dzisiaj na nic siły - za ciepło mi
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętamy,pamiętamy,nawet ostatnio wspominałyśmy,że zaginęłaś. Dobrze,że już jesteś.Ja też idę na połówkowe w piątek na 17. Odliczamy dni.... Idę puścić lotka,dziś 12mln
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
żegnam się .. idę spać .. od rana zakuwanie ...
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Gda cholestazy nie mam bo robiłam ostatnio badania, a poza tym myślę, że to bardziej jakieś podrażnienie bo zauważyłam ,że kosmetyki, które nigdy nic mi nie robiły teraz nagle powodują podrażnienie. Ale będę czujna.
Właśnie zasiadam do oglądania meczu Polaków. Ciekawe czy damy radę Łotwie.
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem co czujesz ja robiłam kilka dni temu i nie wiem jak mialabym to zrobić teraz . Nawet o tym nie myśle .Filusia witamy ponownie Dearlie jak ta praca Cię tak męczy to nie zastanawiaj się tylko idź na zwolnienie ![]() Maggie witaj .u Nas popoludniu byla lekka burza . Pogrzmialo troche,popadalo i po burzy hehe . Ale powietrze cudowne .ja dzisiaj na obiad mialam w koncu swoje cudne pierogi z truskawkami a chlopcy mieli ruskie ale sie objadlam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Ja mam sentyment do tego imienia, bo tak nazywał się mój sp tato. Zmarł gdy miałam 12 lat. Jednk to trochę przestarzałe imię i znajomi śmieją się, gdy mężus mówi, że będzie Tadzio:/ a Wy co sądzicie kochane?
. Tymon mi sie podoba
6 czerwca mam wizytę może wtedy bobas pokaże wyraźnie co tam ma między nóżkami

Na pewno wszystko będzie ok jeżeli tylko 2 razy jadłaś tą wątróbke.
ale ważne żeby było zdrowe, no nie?

jeszcze nigdy s nie robiłam, mam nadzieje, że wyjdzie 
Jestem po prostu nieżywa. Praca mnie niesamowicie męczy.