|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Lulowski poczwarko Ty nasza
witaj wreszcie ![]() Asia jak po rozmowie? Bedzie co z tego? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że jak dam Stefkowi zjeść coś z naszego obiadu to mu się krzywda nie stanie. Tylko co innego dać spróbować, a co innego traktować to jako odzielny posilek. Bo teraz mu nic nie będzie, ale "kilka lat" takiego jedzenia może mu na przyszlość zaszkodzić. Na choroby pracuje się latami. I nie mówię absolutnie, że schabowy bleee, sosy bleee, kluski bleee. Tylko wszystko umiejętnie skomponowane, połączone z większą ilością surówek jest okej. Chyba odezwaly się we mnie zajęcia z technologii żywienia A poza tym, to mnie serce boli jak widzę dzieciaki otyłe z goframi w rękach albo lodami...i obok zadowoleni rodzice o takim samym wyglądzie. Kurcze, to jest mega obciążenie dla takich dzieci. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
No ja mojego nie puszcze na plac zabaw Żarcik
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Mama Zosi jak dojdzie do formy w końcu to będzie postrachem dla innych mam na placach zabaw
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam inna teorie i już a im się przegadać nie da - ostatnio nawet lekarka powiedziała, że mateusz ma nadwage i to fakt - tyle że on nie jest typowym pulchnym dzieckiem, ale jest tak bardzo "ubity" i ma brzuszek - wyczytałam ostatnio gdzies że to tzw. "otyłość brzuszna", a bratowa lekarke wyśmiała po prostu i dalej mu daje jeśc jak jadł nikt nie każe go odchudzać, ale gdyby chociaż zastosowali się do tego co lekarka powiedziała - zamiast słodkich bułek ciemny chleb, próbować dawać warzywa i ograniczyć słodycze - to byłoby ok. Ale oni sa madrzejsi od lekarzy, c'nie? ![]() to sie wygadałam
|
||
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
norma czyli, ale po chwili dalszej rozmowy ona mówi do mnei czy ja bym wzieła ta prace, to mówie ze tak a ona ok to ja pani ajak najszybciejk umówie z moim szefem na rozmowe bo mi sie pani podoba cos sie ruszyło z tematami co do ostaniego o placu zabaw to |
|
|
|
|
#3455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaak, postrzegany jako ten samotnie wychowujacy, biedny, dobrze usytuowany przystojny mlody tatus ja mojego tez nigdzie nie puszcze zarcik dobryCytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodakowska daje radę? Cytat:
Czas pokaże. Cytat:
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzymam kciuki a co to w ogóle za praca, cos w Twojej branży? ![]() no żarcik dobry ![]() Cytat:
no, chyba że mnie wkurzy |
||
|
|
|
#3458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taaaak aż się chce takiego przygarnąć Czemuuu oceanarium?
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, Chodakowska zrobi ze mnie niedługo super laskę
![]() Zośka zjadła właśnie ze smakiem zupkę pomidorową w moim wykonaniu. I nawet kilka listków bazylii z własnej uprawy udało mi się do niej przemycić
|
|
|
|
#3460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale powoli się przekonuje że jednak robie inaczej i inaczej też można, np. w kestii spania ![]() Kochana i Ty Asiu to w piątek będziecie ok. 12? ![]() gdzie się umawiamy w tej kawiarence od razu czy na rynku czy jak? ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
żartuje oczywiście, ale by było gdyby przeczytał aaa, przypomniało mi sie - ja w sobote wróciłam z tego panieńskiego, wiadomo troszke podpita no i zmęczono, poszłam spać i tyle. A w niedziele od rana tz jakiś foch na mnie, tzn. niyb ok ale widze że coś nie tak - to pytam ... najpierw nie chciał powiedzieć a potem się okazało
|
|||
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak mi sie skojarzylo, wiesz jeden malutki żuczek we szkle w postaci samotniszczego tatuska a wokol miego pelne skupisko krążących jak nad padlina sępow w postaci kobiet. nie wiem dlaczego oceanarium przyszlo mi do glowy ale mysl miala byc wlasnie taka, a raczej jej przeslanie taaa przygarnac, ja im poprzygarniam ![]()
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-05-22 o 14:58 |
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Lula o taki ci chodzi łóżeczko ? Bo właśnie o tego sprzedawcy zamawiam i skojarzyło mi się z tobą
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie takie!
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis tez pomidorowa i chyba to ulubione danie mojego szkraba, wcinał az miło , a bazylie tez daje ale suszona
|
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
A u nas kolejna porazka obiadowa. Ale chyba winowajca sa grudki. Po poludniu zamiast owocow dostala znowu obiad, zmiksowany i cos tam zjadla. Moze bedziemy sie uczyc gryzc na owocach... sama juz nie wiem.
Wiem tylko, ze moje dziecko drugi dzien prawie nic nie je, bo jak obiadu nie chce to mleka i owocow tez nie daje w zamian. Jutro sprobuje obiad zblenderowac, a owoce w wiekszych kawalkach. Niech w ogole je troche warzyw i miesa.
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje3 dziecko spało do 13.00, dla mnie szok!!! i teraz też kima Lullka wyślij mi troche pizzy co? ![]() a chyba dzieć wrócił do normalności bo zjadł obiadek, teraz owocki ufffff. A już miałam czarne wizje, ze będę musiała wrócić do karmienia samym cyckiem ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Asia trzymam w takim razie kciuki za pracę ![]() Acelinka to musiałaś byc bardzo zmęczona, żeby nie pamiętać "takich" słów ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Danika nie nadrabiaj tylko pisz cvo to u Was? Jak Gunia?
|
|
#3468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() niunia drzemie to coś Was podczytam potem jak wstanie to na zakupy uderzamy bo w lodówce światło ![]() Lulek kochana oj niedobrze z tym Twoim zdrówkiem ale mam nadzieje, ze sie uda szybko wykurować ![]() a na Mikula przyjdzie czas Cytat:
warunki jakies dobre dają chociaż?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Adasko poprostu miał ochote sie do cycorków poprzytulać
|
|||||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Aleś mnie Minio wykukała
|
|
|
|
#3471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tylko martwiłam się bo nawet picia nie chciał, a upały straszne a i pierwszy raz tak miał, ale chyba jednak ten ząbek idzie, bo jakaś gulka się zaczęła bojawiac na dole![]() Cytat:
Dzieć mi sie przebudził, wićęc wziełam na rączki a on znów główka na ramię i przysypia, odłożyłam do łóżka i śpi, mam nadzieję, że nie te 3 godz jak rano bo potem będzie szaleństwo do 24.00 ![]() Dziewczyny u Was też tak wieje? U mnie to dziś to bardzo ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Bo ja podglączka trochę jestem ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- A MałgosiaM8 mnie tych pierogiem natchnęła i dałam do rączki dziś małemu ruskiego, takiego tez bez przypraw i wiecie co zrobił? najpierw wielkie oczy, potem chwilkę się popatrzył a potem minka w podkuwkę i ryk!!!! , aż musiałam go parę min uspokajać. Chyba nie dorósł jeszcze do dorosłego jedzenia![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- A jak chodzicie do Biedronki to jest promocja ma pieluchy, kaszki, owocki i parę innych rzeczy dla dzieci. Nawet się opłaca
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
My sobie wspólną godzinną drzemkę ucięłyśmy, a teraz Zośka wróciła do treningów. Odkąd opanowała samodzielne siedzenie to nawet pięciu minut w innej pozycji nie chce. I dalej trenowała wstawanie na mnie, ale tak mnie przy tym poobijała, że w końcu skapitulowałam i teraz trenuje beze mnie
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Minio, dzięki za info jutro zobaczę co tam w Biedrze dają. |
|
|
|
#3473 | ||
|
Zadomowienie
|
dobra natchnęłyście mnie - dałam dziecku kanapkę na podwieczorek - świeżutki chlebek z domowej, osobistej, roboty pasztecikiem z piersi indyka. wcinała jakby to jadała już od nie wiem kiedy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też właśnie zjedzona ze smakiem pierwsza kromeczka z masełkiem
edit: zjadła drugą kromeczkę, bo jak zobaczyła jak chowam chlebek to zaczęła tak cmokać i ciamkać, że nie miałam serca jej odmówić. Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-22 o 19:09 |
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Przyszedł dziś mój wózek Quinny- jutro testy Ignaś do perfekcji opanował nową sztukę- chodzi po całym mieszkaniu trzymając się mebli i ścian- czasem mam wrażenie że kręgosłup od schylania mi eksploduje ![]() Trójprzepływowy z aventu. Jestem bardzo zadowolona Cytat:
![]() Ja małego od razu bez przygotowania wsadziłam do dużej wanny jak miał 4 miesiące Z raz w tyg kąpiemy się razem i też bardzo to lubi
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2012-05-22 o 19:13 |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Kaileight czekamy jutro na relację z testów.
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Hihi.. na razie tylko po domu próbowałam. Super się prowadzi, leciutki, łatwo się składa. Szkoda że mój Dzieć już śpi bo jeszcze bym go na spacer wyciągnęła
Zainspirowałyście mnie tymi kanapkami dla dzieciaczków. Jak tylko dorwę mąkę bezglutenową to też coś upiekę Tylko nie wiem z czym Ignaś by mógł zjeść- masełko odpada. No nic, może sam spróbujemy
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Zośka totalnie mnie zaskoczyła, w takim skupieniu to zajadała, widać ze jej smakowało. A byłam pewna, że spróbuje i plucie będzie jak poranną jajecznicą
![]() jak nie masło, to co możecie mu dawać?! jejku jakie to skomplikowane się robi jak się takie alergie przytrafiają |
|
|
|
#3479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

witaj wreszcie 

dobrze że bratowa ma mame pielęgniarke i się orientuje, bo oni mają kawałek do szpitala a tak mama była na dyżurze dała lekarke do telefonu i mówiła co mają robić. I babka w aptece dala im lek chociaż nie mieli recepty i Anka sama robiła zastrzyk, no ja bym zjechała, mówie Wam.
Ja wiem, że jak dam Stefkowi zjeść coś z naszego obiadu to mu się krzywda nie stanie. Tylko co innego dać spróbować, a co innego traktować to jako odzielny posilek. Bo teraz mu nic nie będzie, ale "kilka lat" takiego jedzenia może mu na przyszlość zaszkodzić. Na choroby pracuje się latami. I nie mówię absolutnie, że schabowy bleee, sosy bleee, kluski bleee. Tylko wszystko umiejętnie skomponowane, połączone z większą ilością surówek jest okej. Chyba odezwaly się we mnie zajęcia z technologii żywienia