Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 15:28   #63571
affbe
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

no oby oby szybko odrosly
dzieki dziewczyny za slowa otuchy hehe

Ale nie moge teraz patrzec w lustro ,dziwnie wygladamz takimi krotkimi wlosami

Ogolnie zauwazylam ze wlosy jakos mi dziwnie schną.
Tak z 3 godz, albo nawet i wiecej. Przez pierwszą godzinę schniecia sa prawie ze proste! (lekko falowane) i takie cienkie, zbite na glowie ,wydają się takie nijakie... Dopiero gdy sa w 80% wyschnięte, zaczynają opadać, krecic i bardziej falowac,nabieraja gestosci

czy to oznacza niska porowatosc?
jaka dziewczyny polecacie maske nawilzającą do wlosow cienkich, zeby nie obciążała ?Ciekawią mnie te z bingo, ktoraa by sie nadawała?
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:31   #63572
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nadal nie widzę
Hmmm dziwne, miałam zaznaczoną opcję "zarejestrowani użytkownicy", teraz zmieniłam na "każdy" - mam nadzieję, że teraz będzie dobrze.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:44   #63573
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Ogolnie zauwazylam ze wlosy jakos mi dziwnie schną.
Tak z 3 godz, albo nawet i wiecej. Przez pierwszą godzinę schniecia sa prawie ze proste! (lekko falowane) i takie cienkie, zbite na glowie ,wydają się takie nijakie... Dopiero gdy sa w 80% wyschnięte, zaczynają opadać, krecic i bardziej falowac,nabieraja gestosci

czy to oznacza niska porowatosc?
jaka dziewczyny polecacie maske nawilzającą do wlosow cienkich, zeby nie obciążała ?Ciekawią mnie te z bingo, ktoraa by sie nadawała?
Pewnie niska, moje podobnie się zachowują
Podpatrz triki Kascysko. Ja też mam niską ale włosy grubaśne
a samorobiona taka

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:02   #63574
Karen15
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en-na-noc.html

Nadałoby się to na włosy? Ma wysoko w składzie olej makadamia i lanolinę
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:06   #63575
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en-na-noc.html

Nadałoby się to na włosy? Ma wysoko w składzie olej makadamia i lanolinę
Krzywdy nie zrobi a nawet zadziała, tylko czy jest sens bo to nie jest najtańszy krem ;]

Stary 2012-05-22, 17:09   #63576
Cjuban
Raczkowanie

Dzisiaj znowu SLS+ maska Ajrisz
Wczoraj myłam odżywką i mam dzisiaj koszmarek, ja już nie wiem czego te włosy ode mnie oczekują
24 25 26 27 28 29 30
włosy 27 cm, fale-typ 2a/2b, porowatość ekstremalnie niska.Szukam ENCANTO!
Cjuban jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:16   #63577
201605170931
Konto usunięte

Cześć wszystkim! Dawno mnie tu nie było z powodu matury, ale teraz mam cztery miesiące wolnego, więc będę udzielać się częściej. Włosów oczywiście starałam się nie zaniedbywać (dziś zrobiłam nawilżającą maseczkę made by Eloe zamieszczoną na blogu Ajrisz), ale mam wrażenie, że coś jest nie tak. Skręt jak na mnie satysfakcjonujący, ale wyglądają jakby były niedomyte i obciążone. Nie mogę tego zlikwidować mimo kilkukrotnego mycia SLSem i zmiany odżywki. Macie jakieś pomysły?

Doszłam przy okazji do wniosku, że powinnam pójść na włosowy odwyk - po podliczeniu olejów, wcierek, masek i odżywek wyszło mi ich 18, a obawiam się, że to trochę za dużo ;/
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:28   #63578
iwonsia01
Zadomowienie

Hej ja sobie Was regularnie podczytuję ale nie udzielam się od dłuższego czasu. Jakoś brak mi go kompletnie ostatnio. Moje włosy też są ostatnio tragiczne. Ewidentnie brakuje im fryzjera,ale obiecałam sobie że choć by nie wiem co zapuszczę tym razem te kudły. W konsekwencji góra i warstwy wewnętrzne są ciężkie i skręt już nie ten co kiedyś Nie wiem co gorsze...Jedynie ratuje się dyfuzorem, bo on trochę je podnosi. Jak same schną to jest tragedia. Ostatnio widziałam to na fotkach więc postanowiłam sama pocieniować trochę górę i efekt lepszy ale to nie to co fryzjer. Jedynie czym mogę się w kwestii włosów poszczycić to, że trochę urosły. Profesjonalnie ściąć planuję dopiero w październiku...ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Obecny wygląd dodaję w fotaczach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1417.jpg (41,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1439.jpg (37,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1456.jpg (38,9 KB, 45 załadowań)
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 17:32   #63579
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Krzywdy nie zrobi a nawet zadziała, tylko czy jest sens bo to nie jest najtańszy krem ;]

Dostałam go, a skóry suchej nie mam. Używam czasami do twarzy, ale mam wiele innych kremów, więc mogę poświęcić chociażby na końcówki jak ma pomóc.

Orientujecie się co to jest?
stearyl alcohol (and) steareth-(and) steareth-10
dobre, złe?
Stary 2012-05-22, 18:33   #63580
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cjuban Pokaż wiadomość
Wczoraj myłam odżywką i mam dzisiaj koszmarek, ja już nie wiem czego te włosy ode mnie oczekują
może nie lubią mycia odżywką albo ta konkretna odżywką?
moje generalnie lubią szampony. tylko ze względu na skórę ciężko mi cokolwiek znaleźć ;]
Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim! Dawno mnie tu nie było z powodu matury, ale teraz mam cztery miesiące wolnego, więc będę udzielać się częściej. Włosów oczywiście starałam się nie zaniedbywać (dziś zrobiłam nawilżającą maseczkę made by Eloe zamieszczoną na blogu Ajrisz), ale mam wrażenie, że coś jest nie tak. Skręt jak na mnie satysfakcjonujący, ale wyglądają jakby były niedomyte i obciążone. Nie mogę tego zlikwidować mimo kilkukrotnego mycia SLSem i zmiany odżywki. Macie jakieś pomysły?
Nie ten olej, może nie lubią miodu? Ten przepis nie musi odpowiadać każdemu (zwłaszcza że bardzo odpowiada mi a ja jestem mocno niestatystyczna )
Cytat:
Doszłam przy okazji do wniosku, że powinnam pójść na włosowy odwyk - po podliczeniu olejów, wcierek, masek i odżywek wyszło mi ich 18, a obawiam się, że to trochę za dużo ;/
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=35
mówiłaś coś? :P i to było ile temu?
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Obecny wygląd dodaję w fotaczach
Dobrze się mają
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Dostałam go, a skóry suchej nie mam. Używam czasami do twarzy, ale mam wiele innych kremów, więc mogę poświęcić chociażby na końcówki jak ma pomóc.
Powinien działać
Cytat:
Orientujecie się co to jest?
stearyl alcohol (and) steareth-(and) steareth-10
dobre, złe?
Emulgatory / emolienty. Jeśli w składzie nie ma detergentu to są bardzo cacy

Stary 2012-05-22, 18:41   #63581
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Nie ten olej, może nie lubią miodu? Ten przepis nie musi odpowiadać każdemu (zwłaszcza że bardzo odpowiada mi a ja jestem mocno niestatystyczna )

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=35
mówiłaś coś? :P i to było ile temu?
Dobrze się mają
Powinien działać
No i czuje się rozgrzeszona z moich zbiorów kosmetycznych

A co do tego obciążenia włosów to występowało jeszcze przed tą maską, nie mam pojęcia czym to może być spowodowane - wykluczyłam wszystkie oleje i maski, a mam wrażenie, że to niezależne od odżywki jakiej używam. W dodatku na czubku zbijają mi się w kolonie, chyba postraszę je fryzjerem
Stary 2012-05-22, 19:01   #63582
natalcia250
sentimental animal

jestem z siebie bardzo dumna po pół roku (za 4 dni będzie) CG moje włosy bez stylizacji nadają się do ludzi wiadomo, skręt nie ten sam, ale jakieś tam loczki są, ważne, że błyszczące i szopy nie ma
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:07   #63583
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

Emulgatory / emolienty. Jeśli w składzie nie ma detergentu to są bardzo cacy
Dziękuję za odpowiedź.
Stary 2012-05-22, 19:08   #63584
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Na jakąkolwiek, która mi wpadnie w ręce Najpierw dawałam Joaśkę bs, ale potem się odważyłam i daję cięższe - GAiK, Bingo Shea - im dalej od mycia, tym więcej wchłaniają - dziwię się, gdzie one to podziewają?
Najlepiej mi pasuje tak olejować na noc, przez noc się ładnie wchłania (i fale się przy okazji utrwalają )
A dajesz na suche czy je przedtem moczysz/zwilzasz?

Cytat:
Mnie akurat pq nie odrzucają - tworzą film ale nie nadbudowują się czyli nie obciążą włosów
Nie wiedzialam ze tworzenie filmu i nabudowywanie sie to dwie rozne sprawy W takim razie do ktorej z tych kategorii naleza silikony, parafina, hydroxypropyl guar blablabla, PVP? I czy wiesz moze czy lanolina nalezy do trudnozmywalnych skladnikow?
Jak tak czytalam kiedys pigulke badz FAQ to pamietam cos ze zmywalnosc PQ i Q nie do konca jest jednoznacznie okreslona i to mnie jakos odrzuca...

Cytat:
Bedzie OK, ktoś mi w komentarzach napisał, że też się dobrze zmyła
Przygotuj odżywkę myjącą czy łagodny szampon ale tylko na wszelki wypadek
Zrobilam wczoraj Choc troche zmodyfikowalam przepis, nie dodalam lecytyny, a dorzucilam od siebie pare kropli pantenolu, szczypte mocznika, 10 kropli keratyny (bo moje wlosy od 4 tyg byly na diecie bezbiałkowej ). Splukalam, nie mylam juz pozniej niczym. Wlosy rzeczywiscie nawilzone, zdefiniowane, troche mocniejsza fala wrocila, ale dalo sie zauwazyc lekkie obciazenie i przyklapik, ktore jednak zniknelo po wmasowaniu w skalp Jantaru (uwielbiam ta objetosc ktora dostaje po uzyciu tej wcierki ) i po nocy. Chcialabym czesciej robic takie maski, ale po 45 min. pod czepkiem gdy je rozczesalam to na grzebieniu zostala cala masa wlosow, duzo mniej ich zostaje gdy naloze tylko zwykla odzywke ds na <15 min. i po takim krotkim czasie rozczesze, zadnych czepkow itd. Nie wiem czemu tak sie dzieje ani co w takiej sytuacji zrobic

Cytat:
W masce wax robi gumę, sam jest raczej obojętny, trochę wygładza i prostuje
Hmm, to chyba sobie odpuszcze, wygladzenie i wyprostowanie to najmniej pozadany przeze mnie efekt

Cytat:
Wodę. same kwasy tłuszczowe i witaminy też robią swoje ;>
Wystarczy nie domywać włosów do skrzypienia
No w sumie racja

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Jesteś na medycynie?

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
A na jak dlugo odstawilas proteiny?
Bo rozumiem ze na czas donawilzania proteiny won. Inna sprawa, ze moje wlosy nie widzialy sie z proteinami od paru tygodni. Za to probowalam je doemolientowac, z mizernym zreszta skutkiem.
Jak tak dalej pojdzie, to mi sie keratyna przeterminuje a mam spora buteleczke, nabyta w entuzjazmie jeszcze na jesieni. I L-cysteina lezy i czeka.
Zmywam sie po pierwszej. Alez jestem ciekawa.
Ide sobie jeszcze na Twoim blogu pobuszowac, Martus.
Moje wlosy tez mialy przerwe od protein - po 2 tygodniach bez polozylam farbe i bylam zmuszona odczekac kolejne 2 tygodnie dla dobra koloru A data waznosci u mnie to chyba lipiec 2012 wiec tez musze sie sprężac I L-cysteine tez mam... Zrobie niedlugo plukanke

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej ja sobie Was regularnie podczytuję ale nie udzielam się od dłuższego czasu. Jakoś brak mi go kompletnie ostatnio. Moje włosy też są ostatnio tragiczne. Ewidentnie brakuje im fryzjera,ale obiecałam sobie że choć by nie wiem co zapuszczę tym razem te kudły. W konsekwencji góra i warstwy wewnętrzne są ciężkie i skręt już nie ten co kiedyś Nie wiem co gorsze...Jedynie ratuje się dyfuzorem, bo on trochę je podnosi. Jak same schną to jest tragedia. Ostatnio widziałam to na fotkach więc postanowiłam sama pocieniować trochę górę i efekt lepszy ale to nie to co fryzjer. Jedynie czym mogę się w kwestii włosów poszczycić to, że trochę urosły. Profesjonalnie ściąć planuję dopiero w październiku...ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Obecny wygląd dodaję w fotaczach
Twoje "tragiczne" wlosy to moje marzenie

Dziewczyny, to jak z tym peelingiem skalpu u Was?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:18   #63585
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A dajesz na suche czy je przedtem moczysz/zwilzasz?

Nie wiedzialam ze tworzenie filmu i nabudowywanie sie to dwie rozne sprawy W takim razie do ktorej z tych kategorii naleza silikony, parafina, hydroxypropyl guar blablabla, PVP? I czy wiesz moze czy lanolina nalezy do trudnozmywalnych skladnikow?
Jak tak czytalam kiedys pigulke badz FAQ to pamietam cos ze zmywalnosc PQ i Q nie do konca jest jednoznacznie okreslona i to mnie jakos odrzuca...

Zrobilam wczoraj Choc troche zmodyfikowalam przepis, nie dodalam lecytyny, a dorzucilam od siebie pare kropli pantenolu, szczypte mocznika, 10 kropli keratyny (bo moje wlosy od 4 tyg byly na diecie bezbiałkowej ). Splukalam, nie mylam juz pozniej niczym. Wlosy rzeczywiscie nawilzone, zdefiniowane, troche mocniejsza fala wrocila, ale dalo sie zauwazyc lekkie obciazenie i przyklapik, ktore jednak zniknelo po wmasowaniu w skalp Jantaru (uwielbiam ta objetosc ktora dostaje po uzyciu tej wcierki ) i po nocy. Chcialabym czesciej robic takie maski, ale po 45 min. pod czepkiem gdy je rozczesalam to na grzebieniu zostala cala masa wlosow, duzo mniej ich zostaje gdy naloze tylko zwykla odzywke ds na <15 min. i po takim krotkim czasie rozczesze, zadnych czepkow itd. Nie wiem czemu tak sie dzieje ani co w takiej sytuacji zrobic

Hmm, to chyba sobie odpuszcze, wygladzenie i wyprostowanie to najmniej pozadany przeze mnie efekt

No w sumie racja

Moje wlosy tez mialy przerwe od protein - po 2 tygodniach bez polozylam farbe i bylam zmuszona odczekac kolejne 2 tygodnie dla dobra koloru A data waznosci u mnie to chyba lipiec 2012 wiec tez musze sie sprężac I L-cysteine tez mam... Zrobie niedlugo plukanke

Twoje "tragiczne" wlosy to moje marzenie

też tak mam, ale nie pomogę Ci, bo sama nie wiem dlaczego tak jest
Stary 2012-05-22, 19:32   #63586
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
jestem z siebie bardzo dumna po pół roku (za 4 dni będzie) CG moje włosy bez stylizacji nadają się do ludzi wiadomo, skręt nie ten sam, ale jakieś tam loczki są, ważne, że błyszczące i szopy nie ma
gratuluję, ja o swoje dbam mniej więcej od października a nie mam nawet w połowie tak pięknych włosów jak Ty
Stary 2012-05-22, 19:41   #63587
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
gratuluję, ja o swoje dbam mniej więcej od października a nie mam nawet w połowie tak pięknych włosów jak Ty
dzięki szczerze mówiąc to nie kojarzę twoich włosów, masz może zamieszczone jakieś zdjęcia?

dekoloryzator kliknięty na Allegro
Stary 2012-05-22, 20:12   #63588
paulownia
Zakorzenienie

Raporcik.
Wlosy schly troszke dluzej niz zazwyczaj - czyzby objaw nawilzenia?. Najwiecej zyskaly te od nasady - sa jakby ciezsze, gladkie, wygladaja na szczesliwe. Niestety, im blizej koncowek tym wieksza susza.
Obawiam sie, ze moje wlosy sa TRAGICZNIE przesuszone.
Nie zniszczone, ani troche, ale suche jak pieprz.
Ajrisz, da sie te maske klasc przy kazdym myciu? Nie przedobrze z nia? Bo mam wrazenie, ze wlosy bede pic i pic.
I jeszcze jedno pytanie - jaka role gra w niej lecytyna, i czy bez niej maski tez beda dzialaly. Humektantow mam mnostwo -aloes, mleczko pszczele, hydromanil nawet. Przecier bananowy tez stoi w lodowce.

Tu offtop - zdaje mi sie, ze moja skora nie toleruje gliceryny. Kladlam na twarz hydromanil wczoraj - chcialam sie nawilzyc. Po 30 sekundach naczynia zaprotestowaly - zaczely mnie piec policzki i dostalam wscieklego rumienia. Musialam sie zmyc chlodna woda i nasmarowac Dirosealem. Taka sama reakcja na mleczko pszczele, a ono tez jest na glicerynie. Mozliwe, zeby naczynka nie tolerowaly? takiego niewinnego skladnika.
Chyba ze nie lubia innych skladnikow.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:50   #63589
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Nie wiedzialam ze tworzenie filmu i nabudowywanie sie to dwie rozne sprawy W takim razie do ktorej z tych kategorii naleza silikony, parafina, hydroxypropyl guar blablabla, PVP?
Q i PQ tworzą film raz - kwestia ładunku elektrostat.
reszta - dokleja się i dokleja
Cytat:
I czy wiesz moze czy lanolina nalezy do trudnozmywalnych skladnikow?
chemicznie nie wymaga SLS, to raczej trudność techniczna - czyli malenkie ilosci, uwodniona wersja itp
Cytat:
kwestia gustu mnie jak coś nie podrażnia to biorę
Cytat:
Chcialabym czesciej robic takie maski, ale po 45 min. pod czepkiem gdy je rozczesalam to na grzebieniu zostala cala masa wlosow, duzo mniej ich zostaje gdy naloze tylko zwykla odzywke ds na <15 min. i po takim krotkim czasie rozczesze, zadnych czepkow itd. Nie wiem czemu tak sie dzieje ani co w takiej sytuacji zrobic
Nie kłaść na skalp ani pod folię, nałożone po prostu jako maska też zadziała, może nawet lepiej że nie tak głęboko - mniej dociąży
U mnie tyle cackania żeby łuskę pancerną ruszyć
Cytat:
*u mnie. Nie mam pojęci jak u innych
Cytat:
Nie da się - za gęste włosy :P
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Raporcik.
Wlosy schly troszke dluzej niz zazwyczaj - czyzby objaw nawilzenia?. Najwiecej zyskaly te od nasady - sa jakby ciezsze, gladkie, wygladaja na szczesliwe. Niestety, im blizej koncowek tym wieksza susza.

Cytat:
Obawiam sie, ze moje wlosy sa TRAGICZNIE przesuszone
Nie zniszczone, ani troche, ale suche jak pieprz.
Dodatkowy olej na końce
Cytat:
Ajrisz, da sie te maske klasc przy kazdym myciu? Nie przedobrze z nia? Bo mam wrazenie, ze wlosy bede pic i pic.
2 tyg jadę prawie co mycie i nie ma protestu
W pewnym momencie włosom będzie dość - zacznie się przyklap. Wystarczy obserwować i bawić się składem ja dziś dołożyłam olej kokosowy
Cytat:
I jeszcze jedno pytanie - jaka role gra w niej lecytyna, i czy bez niej maski tez beda dzialaly. Humektantow mam mnostwo -aloes, mleczko pszczele, hydromanil nawet. Przecier bananowy tez stoi w lodowce.
Lecytyna - emulgator, antystatyk, wygładzacz, zmiękczacz, ceramidy - uszczelniacz
Będzie działać. Ale bardzo lubię ten składnik
Cytat:
Mozliwe, zeby naczynka nie tolerowaly? takiego niewinnego skladnika.
Chyba ze nie lubia innych skladnikow.
Możliwe. Jedna zakręcona miała uczulenie (nie pamiętam nicku, takie piękne rude rulony)

No wrzucam się. "moja" maska po raz nie wiem który
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaa.jpg (62,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bbbb.jpg (53,0 KB, 20 załadowań)

Stary 2012-05-22, 20:51   #63590
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
dzięki szczerze mówiąc to nie kojarzę twoich włosów, masz może zamieszczone jakieś zdjęcia?

dekoloryzator kliknięty na Allegro
bo i nigdy swoich włosów nie wrzucałam, jak odkryję jakiś magiczny sposób na pozbycie się gniazda na środku głowy to pewnie coś wrzucę
Stary 2012-05-22, 21:54   #63591
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

no proszę! U mnie sporo do odgniatania po KCCC. Podobnie jak po żelu aloesowym czy lnianym...
Ciekawe Może to od włosów zależy?

Cytat:
Chcialabym czesciej robic takie maski, ale po 45 min. pod czepkiem gdy je rozczesalam to na grzebieniu zostala cala masa wlosow, duzo mniej ich zostaje gdy naloze tylko zwykla odzywke ds na <15 min. i po takim krotkim czasie rozczesze, zadnych czepkow itd. Nie wiem czemu tak sie dzieje ani co w takiej sytuacji zrobic
Również doradzam nie nakładać na skalp, ale na samą długość.
Cytat:

Nigdy nie próbowałam... jakoś mnie to przeraża

Cytat:
Kolor Przepięknie
Stary 2012-05-22, 22:00   #63592
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze. Jak się umówiłam na ścięcie do fryzjera /czwartek/ to od razu zaczęły lepiej wyglądać...
Na wasze też tak działa groźba terroru?
Mój ty Panie

Cytat:
Napisane przez Cjuban Pokaż wiadomość
Dokładnie, nie wiem o co im chodzi czego chcą? Ciągle zaliczam wyprost/przyklap/suchość w różnych kombinacjach .

Cytat:
One im dłuższe, tym bardziej mi sie podobają
Stary 2012-05-22, 23:59   #63593
kascysko
Zakorzenienie

No cóż, mycie SCSem z Alterry mi służy - oklapu brak, objętość very good, skręt beautiful I nic nie swędzi
Ale musi być w tym jakis haczyk. No musi
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:33   #63594
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
No cóż, mycie SCSem z Alterry mi służy - oklapu brak, objętość very good, skręt beautiful I nic nie swędzi
Ale musi być w tym jakis haczyk. No musi
No jest haczyk :P używasz SLS - niezgodnie z pierwszym i podstawowym założeniem CG ;]
też mi to lotto :P

Stary 2012-05-23, 08:57   #63595
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
No jest haczyk :P używasz SLS - niezgodnie z pierwszym i podstawowym założeniem CG ;]
fajne

Na dzień dobry klik

A ja popatrzę, co tam dziś u Was słychać

PS. I jeszcze cudna Tilda - nie dość, że pokręcona, to jeszcze rdzawa

PS 2. Chciałam Wam tez podlinkować artykuł - wywiad z Wysokich Obcasów z chemikiem kosmetycznym X, ale nie ma w wersji elektronicznej
W sumie nic w nim nowego, czego byśmy nie wiedziały, ale są też ciekawostki z zakresu marketingu i psychologii zakupów kosmetycznych, czyli co kupujemy z szamponem
Najbardziej podoba mnie się ten fragment: "Naprawianie DNA" to, niestety, skutek przepuszczenia badań laboratoryjnych przez dział marketingu
Źródło: Co drzemie w kremie, Wysokie Obcasy nr 20 (675), s. 28
Czyli - która oglądała INCI kremu L'Oreala, ta wie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:24
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:04   #63596
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to mi akurat lotto, dopóki włosy nie złożą protestu w postaci jakiegoś przesuszu A jaką mam objętość
Cóż, chyba mało kto ma tak kręcone i tak niskoporowate włosy jak ja, i do tego cienkie - specjalne wymagania to i specjalne środki
Stary 2012-05-23, 10:14   #63597
affbe
Raczkowanie

Ajrisz masz bardzo podobny skręt do mojegomoze nawet taki sam
I podobna dlugosc, moje jednak troszeczke dluzsze.

Niech mnie ktos kopnie... wyprostowalam wczoraj wlosy
Bardzo zalezy mi na dlugosci wlosow i przynajmniej raz na miesiac zawsze prostuje wlosy zeby sprawdzic jak teraz wygladaja No i wiadomo pozniej tego zaluje jak nie wiem. Ale i tak to robie ehh to jest silniejsze ode mnie...
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:25   #63598
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Bardzo zalezy mi na dlugosci wlosow i przynajmniej raz na miesiac zawsze prostuje wlosy zeby sprawdzic jak teraz wygladaja No i wiadomo pozniej tego zaluje jak nie wiem. Ale i tak to robie ehh to jest silniejsze ode mnie...
Schowaj prostownicę albo komuś oddaj...ewentualnie poproś o przechowanie

kascysko, pokazuj kudły!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:28   #63599
kascysko
Zakorzenienie

Obecnie wyglądam tak Szału ni ma, bo to na 3 dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-04-19 10.24.28.jpg (131,3 KB, 94 załadowań)
Stary 2012-05-23, 10:33   #63600
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to mi akurat lotto, dopóki włosy nie złożą protestu w postaci jakiegoś przesuszu A jaką mam objętość
Cóż, chyba mało kto ma tak kręcone i tak niskoporowate włosy jak ja, i do tego cienkie - specjalne wymagania to i specjalne środki
No Fal też niewiele :P
śmiać mi się chce że to by się bardziej kręciło gryby łuska na to pozwoliła
Cytat:
Ajrisz masz bardzo podobny skręt do mojegomoze nawet taki sam
I podobna dlugosc, moje jednak troszeczke dluzsze.
Niech nas będzie jak najwięcej
Cytat:
Niech mnie ktos kopnie... wyprostowalam wczoraj wlosy
Hm jak to jest u Ciebie - moje pofalowane wyglądają na dłuższe niż jak się nie pofalują
Cytat:
Obecnie wyglądam tak Szału ni ma, bo to na 3 dzień.
Mała jest szał
Ja na 3ci to powinnam worek na głowie nosić, a tu sama radość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości