Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 19:25   #1351
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

II trymestr z tego, co pamiętam to jest 13tc+1 dzień
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:31   #1352
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Madzia ja mam za tydzien usg i tez juz musi byc serduszko
trzymam mocno za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Mamusie, jak ubieracie swoje maluszki w taka pogodę 27-30 stopni.
Wczoraj na szczepieniu 2 panie były w szoku, że moja Daria była tak lekko ubrana. Miała body z krótkim rękawem, geterki i skarpetki, rano było 25 stopni.
A inne dzieci w poczekalni, 9 miesięcy chłopiec i dziewczynka roczna miała długie rękawy i spodnie a chłopiec pod spodniami nawet rajtuzy.
Czy ja przesadzam z ubiorem Darii? Jest zawsze cieplutka w takim stroju bo ją sprawdzam. Dziś to chyba tylko w body wyjdzie bo u nas ma być 30 stopni, teraz jest 27.
u mnie jest zimny chów ;p bodziaki, bez czapeczki, a cienki kocyk służy do ochrony przed słoneczkiem

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba oszalałyście, chwile mnie nie było a tyle nadrabiania.

Nadrobię później, bo Tobiasz jakiś marudny po szczepieniu. Był dzielny, trochę zapłakał ale tylko przy wkłuciu za to teraz bardziej marudny.
Pytałam czy dawać mu już coś do jedzenia oprócz (.)(.)
- dostałam odpowiedź, że tak walczyłam żeby karmić piersią i mam mu nic nie dawać dopóki nie skończy 6 miesięcy.
No i bym Wam zapomniała napisać, Tobiasz waży 6,5 kg.

Na jutro jestem umówiona z fryzjerką na farbowanie i obcięcie, ciekawe jak będę wyglądała w krótkich włosach
czekam na efekty wizyty
Tobiaszek to duży chłopak już
Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dzięki Kochana za rady spacer zaliczony i to nawet długi bo zeszło nam 1,5 godz. mam nadzieje ze malemu nic nie będzie. w sumie w domu mamy przez te upały 25 stopni, a na dworze niewiele wiecej wiec chyba jest przyzwyczajony. dałam mu bodziaka z długim rękawem i lekki kocyk. miał rumieńce na buźce ale wiał lekki wiaterek więc chyba się nie przegrzał. zresztą jak go rozebrałam to nie był ani trochę spocony, rączki i karczek cieplutki więc zmarznąć też nie zmarzł... uffff miałam stresa przed tym spacerem ale daliśmy radę... z tego wszystkiego zapomniałam małemu buźkę kremem nasmarować, miał tylko oliwkę z rana ale budę zakrywałam pieluszką więc mam nadzieję że to też nie zaszkodziło... aż zmęczona jestem tym stresem
pierwsze koty za płoty
za niedługo będziesz wszystko robić automatycznie i nie będziesz się zastanawiać długo co ubrać

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
u nas nazywa się to bogracz- i jedliśmy go wczoraj

na kolację serwuje kanapki albo grzaną kiłabachę itp.
Swoimi chłopami się nie przejmuję bo i oni się sobą przejmować nie pozwalają tyle, że razem z Tatą i Bratem jest też znajomy Taty i głupio tak trochę aby pracowali 12 godzin bez jakiegoś ciepłego dania...
w dodatku są tez hydraulicy- którzy od początku mówili, że obiadów nie chcą a jednak bardzo im moje obiady zasmakowały
Teściowa chciała na dzisiaj robić obiad, wymyśliła, ze wyciągnie kurczaki i zrobimy je w południe. Ja od razu dostałam ciśnienia i mówię wczoraj, że wołałabym coś w domu ugotować przywieź i odgrzać jak zawsze.
Ona sobie ubzdurała, że ja jej jedzeniem gardzę i boję się go podawać. A ja poprostu nie potrafię z nią współpracować, przygotowywać wspólnie posiłków, nie dość, że zawsze w tej kuchni gospodarczej czuję się zagubiona to teraz jest tam mega bałagan, gruz, pył, co chwile nie ma wody....
Wolę przygotować u siebie w domu i tam tylko odgrzać niż przygotowywać coś w takich warunkach. Najgorsze, że Tz ma zepsute auto i praktycznie jak tam jadę to musze tam siedzieć cały dzień bo razem wracamy.
A że miejsca nie mam to siedzę przed domem na schodach- a obok mnie lata 80 srających kur, które też swojego miejsca nie mają...i nikogo to nie wzrusza tylko mnie! No taka jestem panicka z miasta co sie oburza jak kury do domu wchodzą...
Wracam do domu Rodziców, siadam na huśtawkę i nie mogę się nadziwić, że u mnie przed domem trawa soczyście zielona, niczym nie skażona a kury mojej Mamy biegaja za domem w swoim wyznaczonym miejscu...
Po takim maratonie sprawy normalne zaczynają być dla człowieka niezwykłe!

heh własnie Tz zadzwonił abym przyjechała pod wieczór na "plac budowy"
też jestem anty kurowa ;p boję się tych zwierzaków
Mikołaj w szkole był strasznie grzeczny wszyscy na chwalić się nie mogli

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:34   #1353
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
PO WIZYCIE zdecydowaliśmy że w tym cyklu wstrzymujemy się z CLO, zresztą już był 7dc a Clo bierze się od 5 do 10dc, nie przejęłam się tym bardzo bo teraz wypada krótszy cykl (mam nadzieję), mam jednak koniecznie przychodzić na usg, pierwsze za tydzień w poniedziałek i tak do owu, po owu też mam iść zobaczyć czy pęcherzyk pęka, jak pęcherzyk będzie miał 20mm to jakoś skłonię doktorka żeby mi dał zastrzyk na pęknięcie, kazał mi też iść mierzyć prolaktynę, TŻ ma badać nasienie, najlepsze jest to że na nasienie trzeba się umawiać i jechać 70 km do Lublina;/

tak poza tym to trzymam kciuki za wszystkie mamusie i serduszka!!!!
Alonka a w którym dniu cyklu będziesz w poniedziałek? Bo ja jutro idę na usg i będzie 11 dc w sumie nie wiem po co tak wcześnie(bo cykle mam długie) a i tak jak napisałaś wcześniej na CLO jest już za późno i pewnie będzie kazał też zjawić się w przyszłym tygodniu. Chodzisz do prywatnego czy na kasę?
Trzymam za owu i pękający pęcherzyk.

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:39   #1354
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie nastraszyłaś.

- kurcze, właśnie matki same rozebrane chodzą a dzieci tak grubo ubierają
A ja kogo nie spotkam i zagląda do wózka to ciągle mi morałyprawi o uszach ... bo ja nie zakrywam Darii całkiem uszu jak jest ciepło.
Czytałam, że właśnie jak się ucho spoci to prędzej dziecko zachoruje na zapalenie ucha i jak nie jest wietrznie to nie zakładam wiązanych czapek ani kapelusików

- super, taka zmiana ! Tobiaszek drobniutki jest i taki dzielny.

- wiesz, to może dobrze świadczy o tym chlebie, tzn, że miał mało konserwantów i polepszaczy dlatego szybko się zepsuł. Chleb z marketu to tydzień stoi i nie pleśnieje

-
heheh, te panie u mnie w przychodni do mnie mówiły "4 miesiące i tak lekko ubrane?"
A to one są nienormalne a nie ja

Czarnula - mały-duży skarb - gratuluję.

Zeberko
- mi trudno na diecie wytrzymać, strasznie lubię jeść. Boski ten zestaw do pływania

agusia - super, że spacerek udany, dzielna mamusia z Ciebie, poradziłaś sobie z ubraniem małego szkraba. Ubrałabym tak samo.
u mnie Miki rzadko w takie ciepła w czapce chodzi bo ma ją całą spoconą jak ma czapeczkę

Cytat:
PO WIZYCIE zdecydowaliśmy że w tym cyklu wstrzymujemy się z CLO, zresztą już był 7dc a Clo bierze się od 5 do 10dc, nie przejęłam się tym bardzo bo teraz wypada krótszy cykl (mam nadzieję), mam jednak koniecznie przychodzić na usg, pierwsze za tydzień w poniedziałek i tak do owu, po owu też mam iść zobaczyć czy pęcherzyk pęka, jak pęcherzyk będzie miał 20mm to jakoś skłonię doktorka żeby mi dał zastrzyk na pęknięcie, kazał mi też iść mierzyć prolaktynę, TŻ ma badać nasienie, najlepsze jest to że na nasienie trzeba się umawiać i jechać 70 km do Lublina;/

są konkrety, trzymam mocno za pęcherzyk i owu

a u mnie już koło 38 dc ? i okresu nie ma

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-05-22, 19:49   #1355
Lucy1111
Zakorzenienie

Kundzia, no chciałam niespodziankę zrobić, cholerka może odeślą do mnie z powrotem, to wtedy pośle jeszcze raz na właściwy adres

Agusia, pierwszy spacer zaliczony, brawo zobaczysz, z każdym dniem będzie łatwiej

Basia, czekamy na zdjęcie nowej fryzury!! chcesz się zupełnie na krótko ściąć? Pokaż Tobiego i Kamilka

Fioluśku, dasz sobie ze wszystkim radę, zobaczysz Teraz masz obawy - to normalne, ale gdy zostaniesz z dzieckiem sam na sam, nie będziesz miała czasu myśleć "yyy, jak ja mam chwycić to dziecko ", tylko będziesz robiła to instynktownie

Natalia, pokaż Mikiego, dawno go nie pokazywałaś

Czarnulko, Małe WIELKIE Szczęście

Zeberko, urlopuj ile wlezie! odpoczywaj
Skąd masz taki świetny strój kąpielowy dla Katarzyny?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:55   #1356
fiolusiek
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34269202]II trymestr z tego, co pamiętam to jest 13tc+1 dzień[/QUOTE]
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...aza_36671.html

Jedna książka twierdzi, że tak, druga, że tak. I bądź tu człowieku mądry
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:56   #1357
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Alonka a w którym dniu cyklu będziesz w poniedziałek? Bo ja jutro idę na usg i będzie 11 dc w sumie nie wiem po co tak wcześnie(bo cykle mam długie) a i tak jak napisałaś wcześniej na CLO jest już za późno i pewnie będzie kazał też zjawić się w przyszłym tygodniu. Chodzisz do prywatnego czy na kasę?
Trzymam za owu i pękający pęcherzyk.
w poniedziałek będę w 12dc, dopiero zaczaiłam że powiedziałam mu że dziś jest 7dc a jest 6dc w ogóle w czwartek robię prolaktynę, wieczorem będą wyniki i jak coś będzie nie tak to od razu idę w czwartek po receptę na bromek, i jak pójdę do niego to przesunę to usg chyba na 14dc, chodzę na NFZ, na monitoring w sumie umawiam się prywatnie ale też mój lekarz przyjmuje w czwartki prywatnie (wtedy ni trzeba zapisywać się), nie bierze dużo 50-60zł także luz, na badania nie chce za bardzo dawać skierowań ale nie ma problemu żeby udzielił rad co do badań

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

a jest taka możliwość żebyś była w ciąży??

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:08   #1358
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie to dobrze, że powyrzucałaś osoby co już dawno się nie odzywały. Jak się odezwą to zawsze można je znowu wpisać na listę.
wyjęłaś mi to z ust. ciekawa jestem twojej nowej fryzurki oglądałaś jjż to mieszkano które chcecie kupić? będziecie je odnawiać? na ile lat macie zamiar brać kredyt.
Cytat:
może coś innego jest?
Stary 2012-05-22, 20:12   #1359
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Natalia, jest???

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 20:14   #1360
BERBIE
Zakorzenienie

tak sobie pomyślałam, że na wakacje jedziemy do rodziny w okolice żywca/bielsko-białej... może by się udało zorganizować jakieś spotanko żebym poznała Sylwię, Mikiego i Kasię osobiście
Stary 2012-05-22, 20:18   #1361
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
tak sobie pomyślałam, że na wakacje jedziemy do rodziny w okolice żywca/bielsko-białej... może by się udało zorganizować jakieś spotanko żebym poznała Sylwię, Mikiego i Kasię osobiście
ale fajnie by było
Stary 2012-05-22, 20:23   #1362
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ale fajnie by było
niooo
Stary 2012-05-22, 20:25   #1363
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
niooo
my jedziemy na Śląsk pod koniec czerwca, ale tylko na parę dni
Stary 2012-05-22, 20:25   #1364
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
niooo
Aż wam zazdroszczę takiego spotkania
Stary 2012-05-22, 20:26   #1365
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Aż wam zazdroszczę takiego spotkania
ba razie to tylko moje marzenia, nie wiem co dziewczyny na to
Stary 2012-05-22, 20:28   #1366
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ba razie to tylko moje marzenia, nie wiem co dziewczyny na to
Pewnie się zgodzą, tylko żeby miały czas
Stary 2012-05-22, 20:36   #1367
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
w poniedziałek będę w 12dc, dopiero zaczaiłam że powiedziałam mu że dziś jest 7dc a jest 6dc w ogóle w czwartek robię prolaktynę, wieczorem będą wyniki i jak coś będzie nie tak to od razu idę w czwartek po receptę na bromek, i jak pójdę do niego to przesunę to usg chyba na 14dc, chodzę na NFZ, na monitoring w sumie umawiam się prywatnie ale też mój lekarz przyjmuje w czwartki prywatnie (wtedy ni trzeba zapisywać się), nie bierze dużo 50-60zł także luz, na badania nie chce za bardzo dawać skierowań ale nie ma problemu żeby udzielił rad co do badań

Tak właśnie sobie pomyślałam że może i ja napomnę mojemu ginowi o badaniu prolaktyny a Ty teraz coś bierzesz na tą prolaktynę?
Mi ostatnio przepisał lek dla cukrzyków że niby na tą prolaktynę, wcześniej brałam bromek i się udało a teraz to już zgłupiałam bo przy bromku nie miałam wycieków z (.) jak go brałam więc wnioskowałam że działa i obniżył poziom a teraz łykam ten zamiennik i wycieki są muszę jutro to zgłosić no i mam nadzieję że tym razem owulka będzie.

Natalia podbijam pytanie, jest taka opcja

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:00   #1368
Nita6
Zakorzenienie

Melduję się

pracuję , ciężko , w domu też dużo roboty wiec nie zaglądam nawet , teraz wpadłam na chwilę
Sylwia śpi , w żłobku lepiej , mniej kaszle już ,
Nicola miała pierwszy występ taneczny przed publicznością. - dobrze poszło

BERBIE _ TAK TAK < ja mam urlop w lipcu !!!!
spotkanie koniecznie !!!!!!!!
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:04   #1369
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
a dokładnie od którego tyg.zaczyna się II trymestr??bo raz czytałam ,że 12 tc ,i znalazłam też ,że niby od 14tc??
Ja tez się w tym połapac nie moge!

Cytat:

ALONKA! duzo konkretów mimo wszystko na tej wizycie. Monitoring pewnie duzo Ci powie- moze nie będzie trzeba zastrzyku na pęknięcie. trzymam kciuku!!!!!!!!!!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34269202]II trymestr z tego, co pamiętam to jest 13tc+1 dzień[/QUOTE]
Czyli wg tego od wczoraj jestesmy w II trymestrze
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...aza_36671.html

Jedna książka twierdzi, że tak, druga, że tak. I bądź tu człowieku mądry
no własnie bądz tu mądrym!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:08   #1370
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
super by było do białej ma od cioci 30 m a do żywca 15 więc odległość nie będzie miała znaczenia. urlop mam w lipcu, ale nie wiem kiedy będę na pewno w waszych okolicach. jeździmy tam co roku, więc mam nadzieję, że i w tym roku nie będzie inaczej.
Stary 2012-05-22, 21:14   #1371
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Tak właśnie sobie pomyślałam że może i ja napomnę mojemu ginowi o badaniu prolaktyny a Ty teraz coś bierzesz na tą prolaktynę?
Mi ostatnio przepisał lek dla cukrzyków że niby na tą prolaktynę, wcześniej brałam bromek i się udało a teraz to już zgłupiałam bo przy bromku nie miałam wycieków z (.) jak go brałam więc wnioskowałam że działa i obniżył poziom a teraz łykam ten zamiennik i wycieki są muszę jutro to zgłosić no i mam nadzieję że tym razem owulka będzie.

Natalia podbijam pytanie, jest taka opcja
często tak jest że niektóre leki na co innego pomagają w zajściu, obecnie nic nie biorę, przed poprzednimi staraniami nie badałam progesteronu i zaszłam bez niego, miesiąc po # zrobiłam badanie i miałam na poziomie 33, brałam bromek, przez niego cykl mi się wydłużył w lutym no i są problemy;/ cyrk na kółkach hehe, zobaczymy co wyjdzie ale jak będzie w górnych granicach to troszkę skłamię i poproszę o bromek wiem że pomaga w zajściu bo obniża prolaktynę, oczywiście są i minusy bo po nim jak naćpana chodziłam ale jakoś przebolałabym to

Cytat:
Melduję się

pracuję , ciężko , w domu też dużo roboty wiec nie zaglądam nawet , teraz wpadłam na chwilę
dasz radę silna baba z ciebie

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Ja tez się w tym połapac nie moge!

ALONKA! duzo konkretów mimo wszystko na tej wizycie. Monitoring pewnie duzo Ci powie- moze nie będzie trzeba zastrzyku na pęknięcie. trzymam kciuku!!!!!!!!!!!!!
tiaa bardzo dużo mi powiedział w dwóch poprzednich cyklach ten monitoring pęcherzyki są tylko z niewiadomych przyczyn @ przychodzi co miesiąc, dlatego będę od razu krzyczała o coś na pęknięcie, bo chyba zapłaczę się tam jak przyjdę po owu a tam pęcherzyk nie pęknięty, wolałabym teraz coś dostać i nie faszerować się clo

1.07.2013
Stary 2012-05-22, 21:24   #1372
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie jest zimny chów ;p bodziaki, bez czapeczki, a cienki kocyk służy do ochrony przed słoneczkiem
- a jakiego kocyka używasz, tzn, z czego?

Cytat:

- ale Ty jeszcze karmisz? to chyba normalne że @ może być nieregularnie.

Cytat:
Melduję się

- jaaa, aż się boję jak to będzie jak ja wrócę skoro Ty - silna i perfekcyjna pani domu - mówisz, że ciężko
Pokaż dziewczyny, bo dawno się nie chwaliłaś swoimi Królkewnami. Brawa dla Nicoli za występ a dla Sylwi że radzi sobie w żłobku.

alonka, anusia - powodzenia na tych monitoringach, jej jakie to skomplikowane wszystko dla mnie.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-05-22 o 21:25
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:14   #1373
maksikola
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34259390] Ja miałam zamiar zjeść chlebek kupiony w sobotę (bardzo go lubię). Patrzę, a nim pleśń Sobota, niedziela, poniedziałek i już by się zepsuł?[/QUOTE]
w upalne dni chleb szybciej się psuję.
Cytat:
A inne dzieci w poczekalni, 9 miesięcy chłopiec i dziewczynka roczna miała długie rękawy i spodnie a chłopiec pod spodniami nawet rajtuzy.
Czy ja przesadzam z ubiorem Darii? Jest zawsze cieplutka w takim stroju bo ją sprawdzam. Dziś to chyba tylko w body wyjdzie bo u nas ma być 30 stopni, teraz jest 27.

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
AMILCIA! moja mama była z tych przegrzewających w 30 stopniowy upał poszła dolekarza w sukieneczce na ramiączkach a mnie wyubierała w podkoszulek, rajstopki, cienka czapeczke i na to tzw czeski kompecik- cały. Poszła do lekarza bo byłam niespokojna i miałam jakieś krosty. lekarak kazał się mamie tak ubrac jak mnie ubrała i być pogodną i bez potówek!
mądrze lekarz wytłumaczył.
Cytat:
Na jutro jestem umówiona z fryzjerką na farbowanie i obcięcie, ciekawe jak będę wyglądała w krótkich włosach
koniecznie pokaż zdjęcie
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
na kolację serwuje kanapki albo grzaną kiłabachę itp.
Swoimi chłopami się nie przejmuję bo i oni się sobą przejmować nie pozwalają tyle, że razem z Tatą i Bratem jest też znajomy Taty i głupio tak trochę aby pracowali 12 godzin bez jakiegoś ciepłego dania...
w dodatku są tez hydraulicy- którzy od początku mówili, że obiadów nie chcą a jednak bardzo im moje obiady zasmakowały
Teściowa chciała na dzisiaj robić obiad, wymyśliła, ze wyciągnie kurczaki i zrobimy je w południe. Ja od razu dostałam ciśnienia i mówię wczoraj, że wołałabym coś w domu ugotować przywieź i odgrzać jak zawsze.
Ona sobie ubzdurała, że ja jej jedzeniem gardzę i boję się go podawać. A ja poprostu nie potrafię z nią współpracować, przygotowywać wspólnie posiłków, nie dość, że zawsze w tej kuchni gospodarczej czuję się zagubiona to teraz jest tam mega bałagan, gruz, pył, co chwile nie ma wody....
Wolę przygotować u siebie w domu i tam tylko odgrzać niż przygotowywać coś w takich warunkach. Najgorsze, że Tz ma zepsute auto i praktycznie jak tam jadę to musze tam siedzieć cały dzień bo razem wracamy.
A że miejsca nie mam to siedzę przed domem na schodach- a obok mnie lata 80 srających kur, które też swojego miejsca nie mają...i nikogo to nie wzrusza tylko mnie! No taka jestem panicka z miasta co sie oburza jak kury do domu wchodzą...
Wracam do domu Rodziców, siadam na huśtawkę i nie mogę się nadziwić, że u mnie przed domem trawa soczyście zielona, niczym nie skażona a kury mojej Mamy biegaja za domem w swoim wyznaczonym miejscu...
Po takim maratonie sprawy normalne zaczynają być dla człowieka niezwykłe!
ej... brzuch mnie rozbolał jak przeczytałam co tam przechodzisz. Ciężkie życie z teściową, kurami, remontami... eh
Kochana dużo siły Ci życzę.
Cytat:
- kurcze, właśnie matki same rozebrane chodzą a dzieci tak grubo ubierają
A ja kogo nie spotkam i zagląda do wózka to ciągle mi morałyprawi o uszach ... bo ja nie zakrywam Darii całkiem uszu jak jest ciepło.
Czytałam, że właśnie jak się ucho spoci to prędzej dziecko zachoruje na zapalenie ucha i jak nie jest wietrznie to nie zakładam wiązanych czapek ani kapelusików
dzisiaj prababcia moich chłopców wyleciała z domu i mówi, że dziadek się martwi - chłopcy się rozchorują bo mają gołe nogi i ręce
Kacperkowi w słoneczne dni zakładam cieniutką chustkę na głowę chroniącą przed słoneczkiem, w cieniu ściągam

Cytat:
działacie?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:39   #1374
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
z ciuchów oczywiście całość 10 zł

Cytat:
jestem za
ale byłoby super!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:42   #1375
delilahinsomnia
Zadomowienie

ehh dzis humor znikl, nici chyba z II kresek.. dobranoc ;( wole zasnac i zapomniec
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:53   #1376
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Deli a co tam się dzieje?? nie martw się jakoś to się ułoży
ja obiecałam że będę molestować TŻ co drugi dzień, tak jak przed zajściem a tu spiekł dziś takiego rana na plecach, klacie i brzuchu że poparzenia dostał i jęczy z bólu jak się przekręca, zrobiłam mu okład chłodny i śpi a w czwartek prolaktyna więc jutro dalej nie poprzytulamy się;/ no nic, przeżyję to jakoś

1.07.2013
Stary 2012-05-22, 22:58   #1377
zebrawpaski
Zakorzenienie

Natalia- jak to nie ma @? Sofcia też pisała, że na drugą @ po porodzie długo czekała

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Nitka- zerkaj jak tylko masz czas abyś była w kontakcie z nami

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:20   #1378
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Kundzia, no chciałam niespodziankę zrobić, cholerka może odeślą do mnie z powrotem, to wtedy pośle jeszcze raz na właściwy adres

Agusia, pierwszy spacer zaliczony, brawo zobaczysz, z każdym dniem będzie łatwiej

Basia, czekamy na zdjęcie nowej fryzury!! chcesz się zupełnie na krótko ściąć? Pokaż Tobiego i Kamilka

Fioluśku, dasz sobie ze wszystkim radę, zobaczysz Teraz masz obawy - to normalne, ale gdy zostaniesz z dzieckiem sam na sam, nie będziesz miała czasu myśleć "yyy, jak ja mam chwycić to dziecko ", tylko będziesz robiła to instynktownie

Natalia, pokaż Mikiego, dawno go nie pokazywałaś

Czarnulko, Małe WIELKIE Szczęście

Zeberko, urlopuj ile wlezie! odpoczywaj
Mikiego pokażę tylko jako s czasu mało na necik, postaram się cos wrzucić

Cytat:

Cytat:
w
może coś innego jest?
raczej nie bo przytulanek w tym cyklu była tylko 1 zaniżamy statystyki w Polsce
policzyłam mam 37 dc i wydawało mi się, że jakieś 5 dni temu była owu

Cytat:
byłoby fantastycznie !!!!!!

Cytat:
my jedziemy na Śląsk pod koniec czerwca, ale tylko na parę dni
oj szkoda, że tylko na parę dni
Cytat:
Melduję się

całusy dla was

Cytat:
- a jakiego kocyka używasz, tzn, z czego?

- ale Ty jeszcze karmisz? to chyba normalne że @ może być nieregularnie.

- jaaa, aż się boję jak to będzie jak ja wrócę skoro Ty - silna i perfekcyjna pani domu - mówisz, że ciężko
Pokaż dziewczyny, bo dawno się nie chwaliłaś swoimi Królkewnami. Brawa dla Nicoli za występ a dla Sylwi że radzi sobie w żłobku.

alonka, anusia - powodzenia na tych monitoringach, jej jakie to skomplikowane wszystko dla mnie.
kocyk bawełniany, bardzo cienki

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
ehh dzis humor znikl, nici chyba z II kresek.. dobranoc ;( wole zasnac i zapomniec
tule mocno

dobrej nocki wszystkim

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-05-23, 07:16   #1379
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

czarnula pieknie dzidzia rosnie

Zeberko kiedy planujecie,ze remont sie zakonczy i zamieszkacie tam?? jejku podziwiam Cie,ze zdecydowalas sie zamieszkac z tesciowa i to jak czytam Twoje posty widze,ze nie jest latwe, duzo Cie to kosztuje juz teraz....
Ja tez nie moglabym nic gotowac z mama Tz....chyba nozami rzucalybysmy sie....

Ja odprawilam Tz do pracy, zagladam szybciutko tutaj i ogarniam szybko w domku,bo po 9 kuzynka przyjedzie na kawke
Milego dnia

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

A!!! Fiolusku ja rowniez czasami mam takie mysli.....ale sama sobie tlumacze,ze to moje dziecko i zapewne wyczuje co i jak jak juz bedzie i bede robila wszystko tak aby jemu bylo dobrze i abym ja nie byla zestresowana

Moja mama przed wczoraj pytala czy ma sobie zostawic kilka dni urlopu jak urodze i zebym sama nie zostala od razy z dzidzia w domu ucieszylam sie,bo z Tz myslimy,ze jak urodze to on wezmie urlop( jesli z laska mu dadza) zebysmy w trojke pobyli razem,a pozniej mama ze mna zostanie zebym nie byla szybko samazawsze to razniej a nie wiadomo tez jak moj kregoslup bedzie pod koniec ciazy i i porodzie,wiec juz teraz mnie taka swiadomosc uspokaja

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:35   #1380
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Moja mama przed wczoraj pytala czy ma sobie zostawic kilka dni urlopu jak urodze i zebym sama nie zostala od razy z dzidzia w domu ucieszylam sie,bo z Tz myslimy,ze jak urodze to on wezmie urlop( jesli z laska mu dadza) zebysmy w trojke pobyli razem,a pozniej mama ze mna zostanie zebym nie byla szybko samazawsze to razniej a nie wiadomo tez jak moj kregoslup bedzie pod koniec ciazy i i porodzie,wiec juz teraz mnie taka swiadomosc uspokaja
Moja mama też chciała brać urlop w czerwcu. Cieszyłam się i następnym razem również będę. Ja na pewno będę zmęczona i spanikowana, a z mamą dogaduję się dobrze. Gorzej z teściową, ją to bym chyba wygoniła po 5 minutach...

TŻ wyprawiony, a ja zaraz muszę się zabrać za sprzątanie, bo wczoraj mi się wprosiła mama z babcią... Po 16 przyjdą, no bosko
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości