|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
no oby oby szybko odrosly
![]() dzieki dziewczyny za slowa otuchy hehe ![]() Ale nie moge teraz patrzec w lustro ,dziwnie wygladamz takimi krotkimi wlosami ![]() Ogolnie zauwazylam ze wlosy jakos mi dziwnie schną. Tak z 3 godz, albo nawet i wiecej. Przez pierwszą godzinę schniecia sa prawie ze proste! (lekko falowane) i takie cienkie, zbite na glowie ,wydają się takie nijakie... Dopiero gdy sa w 80% wyschnięte, zaczynają opadać, krecic i bardziej falowac,nabieraja gestosci ![]() czy to oznacza niska porowatosc? jaka dziewczyny polecacie maske nawilzającą do wlosow cienkich, zeby nie obciążała ?Ciekawią mnie te z bingo, ktoraa by sie nadawała?
|
|
|
|
#63572 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm dziwne, miałam zaznaczoną opcję "zarejestrowani użytkownicy", teraz zmieniłam na "każdy" - mam nadzieję, że teraz będzie dobrze.
|
|
|
|
#63573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpatrz triki Kascysko. Ja też mam niską ale włosy grubaśne a samorobiona taka
|
|
|
|
|
#63574 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en-na-noc.html
Nadałoby się to na włosy? Ma wysoko w składzie olej makadamia i lanolinę |
|
|
|
#63575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63576 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj znowu SLS+ maska Ajrisz
![]() Wczoraj myłam odżywką i mam dzisiaj koszmarek, ja już nie wiem czego te włosy ode mnie oczekują
|
#63577 |
|
Konto usunięte
|
Cześć wszystkim! Dawno mnie tu nie było z powodu matury, ale teraz mam cztery miesiące wolnego, więc będę udzielać się częściej. Włosów oczywiście starałam się nie zaniedbywać (dziś zrobiłam nawilżającą maseczkę made by Eloe zamieszczoną na blogu Ajrisz), ale mam wrażenie, że coś jest nie tak. Skręt jak na mnie satysfakcjonujący, ale wyglądają jakby były niedomyte i obciążone. Nie mogę tego zlikwidować mimo kilkukrotnego mycia SLSem i zmiany odżywki. Macie jakieś pomysły?
Doszłam przy okazji do wniosku, że powinnam pójść na włosowy odwyk - po podliczeniu olejów, wcierek, masek i odżywek wyszło mi ich 18, a obawiam się, że to trochę za dużo ;/ |
|
|
|
#63578 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja sobie Was regularnie podczytuję ale nie udzielam się od dłuższego czasu. Jakoś brak mi go kompletnie ostatnio. Moje włosy też są ostatnio tragiczne. Ewidentnie brakuje im fryzjera,ale obiecałam sobie że choć by nie wiem co zapuszczę tym razem te kudły. W konsekwencji góra i warstwy wewnętrzne są ciężkie i skręt już nie ten co kiedyś Nie wiem co gorsze...Jedynie ratuje się dyfuzorem, bo on trochę je podnosi. Jak same schną to jest tragedia. Ostatnio widziałam to na fotkach więc postanowiłam sama pocieniować trochę górę i efekt lepszy ale to nie to co fryzjer. Jedynie czym mogę się w kwestii włosów poszczycić to, że trochę urosły. Profesjonalnie ściąć planuję dopiero w październiku...ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Obecny wygląd dodaję w fotaczach
|
|
|
|
#63579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam go, a skóry suchej nie mam. Używam czasami do twarzy, ale mam wiele innych kremów, więc mogę poświęcić chociażby na końcówki jak ma pomóc. Orientujecie się co to jest? stearyl alcohol (and) steareth-(and) steareth-10 dobre, złe? |
|
|
|
|
#63580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje generalnie lubią szampony. tylko ze względu na skórę ciężko mi cokolwiek znaleźć ;] Cytat:
)Cytat:
mówiłaś coś? :P i to było ile temu? ![]() Dobrze się mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#63581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do tego obciążenia włosów to występowało jeszcze przed tą maską, nie mam pojęcia czym to może być spowodowane - wykluczyłam wszystkie oleje i maski, a mam wrażenie, że to niezależne od odżywki jakiej używam. W dodatku na czubku zbijają mi się w kolonie, chyba postraszę je fryzjerem
|
|
|
|
|
#63582 |
|
sentimental animal
|
jestem z siebie bardzo dumna
po pół roku (za 4 dni będzie) CG moje włosy bez stylizacji nadają się do ludzi
|
#63583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#63584 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W takim razie do ktorej z tych kategorii naleza silikony, parafina, hydroxypropyl guar blablabla , PVP? I czy wiesz moze czy lanolina nalezy do trudnozmywalnych skladnikow?Jak tak czytalam kiedys pigulke badz FAQ to pamietam cos ze zmywalnosc PQ i Q nie do konca jest jednoznacznie okreslona i to mnie jakos odrzuca... Cytat:
Choc troche zmodyfikowalam przepis, nie dodalam lecytyny, a dorzucilam od siebie pare kropli pantenolu, szczypte mocznika, 10 kropli keratyny (bo moje wlosy od 4 tyg byly na diecie bezbiałkowej ). Splukalam, nie mylam juz pozniej niczym. Wlosy rzeczywiscie nawilzone, zdefiniowane, troche mocniejsza fala wrocila, ale dalo sie zauwazyc lekkie obciazenie i przyklapik, ktore jednak zniknelo po wmasowaniu w skalp Jantaru (uwielbiam ta objetosc ktora dostaje po uzyciu tej wcierki ) i po nocy. Chcialabym czesciej robic takie maski, ale po 45 min. pod czepkiem gdy je rozczesalam to na grzebieniu zostala cala masa wlosow, duzo mniej ich zostaje gdy naloze tylko zwykla odzywke ds na <15 min. i po takim krotkim czasie rozczesze, zadnych czepkow itd. Nie wiem czemu tak sie dzieje ani co w takiej sytuacji zrobic Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A data waznosci u mnie to chyba lipiec 2012 wiec tez musze sie sprężac I L-cysteine tez mam... Zrobie niedlugo plukanke Cytat:
![]() Dziewczyny, to jak z tym peelingiem skalpu u Was?
|
|
|
#63585 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#63586 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#63587 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() dekoloryzator kliknięty na Allegro
|
|
#63588 |
|
Zakorzenienie
|
Raporcik
.Wlosy schly troszke dluzej niz zazwyczaj - czyzby objaw nawilzenia? . Najwiecej zyskaly te od nasady - sa jakby ciezsze, gladkie, wygladaja na szczesliwe. Niestety, im blizej koncowek tym wieksza susza. Obawiam sie, ze moje wlosy sa TRAGICZNIE przesuszone Nie zniszczone, ani troche, ale suche jak pieprz. Ajrisz, da sie te maske klasc przy kazdym myciu? Nie przedobrze z nia? Bo mam wrazenie, ze wlosy bede pic i pic. I jeszcze jedno pytanie - jaka role gra w niej lecytyna, i czy bez niej maski tez beda dzialaly. Humektantow mam mnostwo -aloes, mleczko pszczele, hydromanil nawet. Przecier bananowy tez stoi w lodowce. Tu offtop - zdaje mi sie, ze moja skora nie toleruje gliceryny. Kladlam na twarz hydromanil wczoraj - chcialam sie nawilzyc. Po 30 sekundach naczynia zaprotestowaly - zaczely mnie piec policzki i dostalam wscieklego rumienia. Musialam sie zmyc chlodna woda i nasmarowac Dirosealem. Taka sama reakcja na mleczko pszczele, a ono tez jest na glicerynie. Mozliwe, zeby naczynka nie tolerowaly? takiego niewinnego skladnika. Chyba ze nie lubia innych skladnikow. |
|
|
|
#63589 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
reszta - dokleja się i dokleja Cytat:
Cytat:
mnie jak coś nie podrażnia to biorę ![]() Cytat:
U mnie tyle cackania żeby łuskę pancerną ruszyć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W pewnym momencie włosom będzie dość - zacznie się przyklap. Wystarczy obserwować i bawić się składem ja dziś dołożyłam olej kokosowy ![]() Cytat:
Będzie działać. Ale bardzo lubię ten składnik ![]() Cytat:
No wrzucam się. "moja" maska po raz nie wiem który
|
||||||||||||
|
|
|
#63590 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#63591 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to od włosów zależy?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kolor
|
|
|
#63592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.One im dłuższe, tym bardziej mi sie podobają
|
|
#63593 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, mycie SCSem z Alterry mi służy - oklapu brak, objętość very good, skręt beautiful
![]() Ale musi być w tym jakis haczyk. No musi
|
#63594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi to lotto :P |
|
|
|
|
#63595 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Na dzień dobry klik A ja popatrzę, co tam dziś u Was słychać ![]() PS. I jeszcze cudna Tilda - nie dość, że pokręcona, to jeszcze rdzawa PS 2. Chciałam Wam tez podlinkować artykuł - wywiad z Wysokich Obcasów z chemikiem kosmetycznym X, ale nie ma w wersji elektronicznej W sumie nic w nim nowego, czego byśmy nie wiedziały, ale są też ciekawostki z zakresu marketingu i psychologii zakupów kosmetycznych, czyli co kupujemy z szamponem ![]() Najbardziej podoba mnie się ten fragment: "Naprawianie DNA" to, niestety, skutek przepuszczenia badań laboratoryjnych przez dział marketingu Źródło: Co drzemie w kremie, Wysokie Obcasy nr 20 (675), s. 28 Czyli - która oglądała INCI kremu L'Oreala, ta wie
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:24 |
|
|
|
|
#63596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką mam objętośćCóż, chyba mało kto ma tak kręcone i tak niskoporowate włosy jak ja, i do tego cienkie - specjalne wymagania to i specjalne środki
|
|
#63597 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz masz bardzo podobny skręt do mojego
moze nawet taki sam ![]() I podobna dlugosc, moje jednak troszeczke dluzsze. Niech mnie ktos kopnie... wyprostowalam wczoraj wlosy Bardzo zalezy mi na dlugosci wlosow i przynajmniej raz na miesiac zawsze prostuje wlosy zeby sprawdzic jak teraz wygladaja No i wiadomo pozniej tego zaluje jak nie wiem. Ale i tak to robie ehh to jest silniejsze ode mnie...
|
|
|
|
#63598 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() kascysko, pokazuj kudły!
|
|
|
|
|
#63599 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie wyglądam tak
Szału ni ma, bo to na 3 dzień.
|
#63600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fal też niewiele :Pśmiać mi się chce że to by się bardziej kręciło gryby łuska na to pozwoliła Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała jest szał ![]() Ja na 3ci to powinnam worek na głowie nosić, a tu sama radość
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

, PVP? I czy wiesz moze czy lanolina nalezy do trudnozmywalnych skladnikow?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no proszę! U mnie sporo do odgniatania po KCCC. Podobnie jak po żelu aloesowym czy lnianym...
.