|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wszsytko dobrze się skończyło
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Luna
lepiej przeczekać, bo można jeszcze pogorszyć!Myslami jestem z Tobą Isia u ciebie też z tego co pamietam to wszytko oki, tylko nic nie wychodzi i jak piszesz masz bole jak ja - no to się dobrałyśmy , to koszmar, bo niby ok, a nic z tego i tak nie wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dziewczyny, kiedy najwczesniej jest sens aby pojść na betę i kiedy powinna podskoczyć temp.?
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięks kochana, ja nic nie przyjmuje z w/w. Fajnie, że mamy takie mądre i doświadczone oraz przede wszytkim życzliwe koleżanki na forum Zawsze mozna liczyć na odpowiedź
|
|
#2195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy mi się to nie zdarzało...więc chyba będę musiała się wybrać na taki monitoring
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Niteczka, może to ze stresu? Badałaś poziom prolaktyny? Ja od 5 lat się leczę, nadmiar prolaktyny powodował u mnie przesunięcia okresu i cykle bezowulacyjne...
|
|
|
|
#2197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja byłam 9 dni po stosunku na becie i nic mi nie wyszło Luna0 trzymaj się kochanie i bądź dobrej myśli ja mam takie brudzenie,a to krwawienie w 24 dc mogła to być ta implantacja. za1,5 tygodnia idę do gina oszczędzam się |
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u mnie po odstawieniu leków prolaktyna szybuje w górę, więc w celu utrzymania jej w ryzach jestem ciągle na lekach. Ale jeśli chcesz zaciążyć, to bierzesz leki do zajścia w ciążę, a później odstawiasz, więc się nie stresuj Ja dopiero pierwszy cykl się staram i czytam na różnych forach, że po lekach dziewczyny zachodzą w ciążę nawet w 1-2 cs. Jeśli nigdy nie badałaś prolaktyny, to warto zrobić badanie z obciążeniem.
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dziewczyny. Zbyt wysoka prolaktyna jest bardzo często odpowiedzialna za niemożność zajścia w ciąże. Ja też mam teraz w 2 dc zrobić prl z obciążeniem. Poza tym, to co kiedyś Kwitka robiła rezerwę jajników i coś jeszcze ale nie potrafię tego rozszyfrować.
Hmmm... pani doktor kazała mi też brać ,oprócz kwasu foliowego, jod. Stwierdziła, że dziecko potrzebuje też jodu. Chyba pierwszy raz słyszę, ale ok, wykupiłam i biorę. Czyli moja lista leków i suplementów wygląda tak.: Rano na czczo biorę lek na tarczycę. Potem osłonowe - lacidofil. Razem ze śniadaniem - antybiotyk na infekcję układu moczowego, kwas foliowy, jod, magnez + witB6. A wieczorem ziółka. I potem znowu osłonowe i antybiotyk. Moje życie zaczyna przypominać życie staruszki - od leków do leków. ![]() Ależ dziś było pięknie na dworze. U nas 33 st w cieniu. Wcale nie narzekam, bo uwielbiam ciepło, słońce, lato...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
Pszczoua, Isia dzięki dziewczyny za takie cenne wskazówki
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
bry wieczr, nadrobiam Was w koncu zostawic Was na 2 dni i prosze kilka stron Cytat:
Monitoring zaczyna sie najlepiej w zaleznosci od dlugosci cykli, aby jak najblizej owu (kilka dsni przed) i robi sie usg co kilka dni (co ile to akurat nie wim) Jednorazowy jest ok by sprawdzic, czy owu w danym cyklu bylo, ale jednorazowy ja rozumiem jako monitoring jednego cyklu a nie 1 usg. Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Na bete to nie wiem, ale tempka skacze po owu niezaleznie od ciazy, tutaj roznicy nie bedzie do terminu okresu. Moze byc w ciazy troiche wyzsza niz zwykle, ale jak sie nie obserwuje cykli toi i tak nic nie wiadomo.
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
ja temperatury wyższej nie mam
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
A skad wiesz? mierzylas caly cykl?
bo to u kazdej inaczej. Ja niskie mam od 36 do 36,3 a wysokie od 36,4 juz w sumie. Zalezy od cyklu.
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
masz racje,nie mierzyłam |
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dziewczynki.
Te ziółka to chyba jakieś nasenne są dodatkowo. Oczy mi się kleją. Miłych snów...pa,pa
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
musze sie z kims podzielic tym;Dhehe w euforii jestem takze uciekam na dwa tygodnie niedlugi czas ale pewnie w tym czasie przybedzie jakis nowy fasolek, tak wiec trzymam kciuki kochane!![]() i zycze owocnych przytulanek
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabierz i mnie na ten urlop ![]() I proszę ostro działać żeby po tym urlopie pojawiła sie nam nowa fasolinka
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a wy bierzecie kwas foliowy? czy jakieś inne witaminki?
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tej chwili nie biorę nic ani kwasu ani witamin. Wiem że kwas foliowy powinno się brać ale ja nie biorę.
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
i najpierw zrobie sobie badania
|
||
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki czy to nie za duży skok w ciągu 3 dni ?
mama ma bliżniaki oprócz mnie i powiedziała że szykuje mi się ciąża bliżniacza![]() miałam 73 a po 3 dniach 491 co myślicie??może pamiętacie jakie były u was skoki bety??? ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- ja brałam już 2 miesiące przed staraniami kwas foliowy, b-kompleks magnez potas i wapń ![]()
Nie kocham za coś... lecz pomimo wszystko ![]() Edytowane przez djmoniska Czas edycji: 2012-05-23 o 09:08 |
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj do wizyty i wtedy zobaczysz, czy bedą bliźniaki czy jedno dziecko
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, dziś już chyba padnę... strajk z rańca w stolicy, taksówkarze strajkują, więc musiałam wyjśc do pracy 2 h wcześniej, żeby potem nie stać w korku i nie rozpuscić się z duchoty
![]() Nie wiem jak ja dziś wytrzymam w pracy. Jeszcze te bóle, masakra! Życzę miłego dnia dziewczynki!
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Raczkowanie
|
a ja nie bardzo.. w ogóle chcieliśmy tylko jedno dziecko bo nie mamy warunków na dwójke
to bedzie jazda heeeemoja babcia też ma bliżniaczke i braci mam bliżniaków.. tak że szansa jest ![]() ten skok bety mnie zaniepokoił
Nie kocham za coś... lecz pomimo wszystko ![]() Edytowane przez djmoniska Czas edycji: 2012-05-23 o 09:44 |
|
|
|
#2217 |
|
Raczkowanie
|
No niestety
Ja muszę miec wyraźne kreski na teście,żeby coś było. @ nadal nie ma ale beta 0,1 czyli ni ma dzidzi Kurde, zmęczona już tym jestem, a teraz jeszcze to opóźnienie i już wielka nadzieja ![]() A co do kwasu foliowego ja biorę go już chyba od dwóch lat codziennie.
Edytowane przez dmoc4 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:39 |
|
|
|
#2218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ale przynajmniej wiem na czym stoję, i na szczęście po clo zawsze jestDjmoniska , kto wie Wszystko jest możliwe ) Czyli jak Ty masz rodzeństwo bliźniaków to dopiero Twoje dziecko - jak już zostanie rodzicem - może będzie miało bliźnięta![]() Monini, a ja z tymi bliźniakami to mam różnie ) Czasem sobie myślę, ze bym chciała tak za jednym zamachem a innym razem znowu myślę, że jak już będą starsze to będzie mi pewnie szkoda że naraz z domu wyfruną A poza tym to trochę sie boję czy bym sobie poradziła na początku Ale wiem że przy stymulowanych cyklach prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej jest większe
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Domciątko a ja wcinam już od pół roku kwas foliowy +nnkt na zmianę z kwasem foliowym+ żelazo
Edytowane przez NiteczkA696 Czas edycji: 2012-05-23 o 09:49 Powód: zła tresć |
|
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dmoc, a w którym dniu cyklu robiłaś betę?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

także dmoc raczej nie masz co czekać na @
powtórzona beta jak się okazała spadła o 1000 (3300 do 2200) a jeszcze nie słyszałam żeby to się skończyło dobrze...

lepiej przeczekać, bo można jeszcze pogorszyć!
- no to się dobrałyśmy
, to koszmar, bo niby ok, a nic z tego i tak nie wychodzi 
nigdy mi się to nie zdarzało...więc chyba będę musiała się wybrać na taki monitoring

i zycze owocnych przytulanek

Dmoc, a w którym dniu cyklu robiłaś betę?