Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 14:39   #2191
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
IzaG Ty to potrafisz poprawić humor
a i owszem miałam kreske co prawda prawie niewidoczną i cienkutką ale była zresztą pozniej coraz wyraźniejsza także dmoc raczej nie masz co czekać na @

U mnie niestety nic dobrego powtórzona beta jak się okazała spadła o 1000 (3300 do 2200) a jeszcze nie słyszałam żeby to się skończyło dobrze...
Moja rodzina dalej uchachana bo nie wierzą w żadne badania i dla nich dzidziuś jest i będzie.. mówie o mamie i siostrze które mają przejscia i schizy ciążowe za sobą
Byłam rano w szpitalu bo wtedy w poradni przyjmuje moj gin, powiedział że to źle że maleje i wziął mnie na USG. Stwierdził że pęcherzyk od zeszłego tygodnia urósł ale zarodek jest zamazany wiec nie widzi. Jednak powiedział że napewno nie przekreśla tej ciąży (którą ja przekreśliłam już wczoraj) i mam przyjsc za tydzien. Jeszcze powiedział że to bardzo źle że myśle negatywnie (co dla mnie jest oczywiste w tej sytuacji).
Teraz staram się myśleć pozytywnie, chociaz nie widze szans na dobre rozwiązanie. Wczoraj przepłakałam z TŻ cały dzień bo byłam pewna że dziś to już łyżeczkowanie bedzie.. a tu dalej nadzieja
Nie plamie, nic mnie nie boli.
Za to z tych dołów wypiłam wczoraj całe piwo i mowie TŻ że teraz sie okaze że jest wszystko wporządku bo zrobiłam coś złego, bo jak sie człowiek stara i wie że dzidziuś nie mógł lepiej trafić to nie moze byc dobrze Jeszcze w niedziele mowie TŻ ze sa matki ktore uwazaja ale nie do przesady i tez jest dobrze, a ja uwazam z przesada i napewno moje dziecko na tym nie straci. No i co
Lunao, wiem że to trudno, ale postaraj się aż tak nie stresować. A może dla spokoju pójdziesz jeszcze na betę? Jeśli przyrasta, to może wtedy jakieś chilowe zachwianie było
Trzymam kciuki, żeby wszsytko dobrze się skończyło
Stary 2012-05-22, 14:50   #2192
Kejthx
Zadomowienie

Luna bądź dobrej myśli, a napewno, nie załamuj się i z dala od bro lepiej przeczekać, bo można jeszcze pogorszyć!
Myslami jestem z Tobą

Isia u ciebie też z tego co pamietam to wszytko oki, tylko nic nie wychodzi i jak piszesz masz bole jak ja - no to się dobrałyśmy , to koszmar, bo niby ok, a nic z tego i tak nie wychodzi

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Dziewczyny, kiedy najwczesniej jest sens aby pojść na betę i kiedy powinna podskoczyć temp.?
Stary 2012-05-22, 15:13   #2193
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Luna bądź dobrej myśli, a napewno, nie załamuj się i z dala od bro lepiej przeczekać, bo można jeszcze pogorszyć!
Myslami jestem z Tobą

Isia u ciebie też z tego co pamietam to wszytko oki, tylko nic nie wychodzi i jak piszesz masz bole jak ja - no to się dobrałyśmy , to koszmar, bo niby ok, a nic z tego i tak nie wychodzi

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Dziewczyny, kiedy najwczesniej jest sens aby pojść na betę i kiedy powinna podskoczyć temp.?
Kejthx, myślę że nie wcześniej niż 10 dni po owulacji. A jeśli w czasie cyklu podawany był np. ovitrelle albo pregnyl, to myślę że najwcześniej w okolicach spodziewanej @
Stary 2012-05-22, 15:21   #2194
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Kejthx, myślę że nie wcześniej niż 10 dni po owulacji. A jeśli w czasie cyklu podawany był np. ovitrelle albo pregnyl, to myślę że najwcześniej w okolicach spodziewanej @

Dzięks kochana, ja nic nie przyjmuje z w/w.

Fajnie, że mamy takie mądre i doświadczone oraz przede wszytkim życzliwe koleżanki na forum
Zawsze mozna liczyć na odpowiedź
Stary 2012-05-22, 15:47   #2195
NiteczkA696
Raczkowanie

Cytat:
Niteczka, jeśli u Ciebie wszsytko ok, tzn. masz regularne cykle i gin nigdy nie stwierdził niczego niepokojącego, to myślę że jednorazowy monitoring u Ciebie będzie pomocny dla samego upewnienia czy wszsytko gra, ile pęcherzyków rośnie i dojrzewa no i czy pękają. To, od kiedy zaczniesz monitorować cykl zależy przede wszsytkim od tego jakie masz długie cykle - jeśli 28 dniowe to owulacja teoretycznie pwinna być koło 14 dc, a więc ja bym zalecała zacząć sobie chodzić na monitoring np. od 9 dc co dwa dni - wtedy będziesz widziała jak pęcherzyki rosną i kiedy pękną (i przy jakim mniej więcej rozmiarze pękają). Dzięki temu tez się dowiesz kiedy faktycznie u Ciebie występuje owulacja
Mokka bardzo dziękuję Ci za taką wyczerpującą informacje właśnie o to chodzi że nie mam regularnych cyklów tzn zawsze miałam ale odkąd staram się zajść w ciąże to mam podobnie jak Kejthx , jakieś dziwne rzeczy się dzieją,i okres zaczął mi się przesuwać od tamtej pory co miesiąc o jakieś 10 dni aż nigdy mi się to nie zdarzało...więc chyba będę musiała się wybrać na taki monitoring
NiteczkA696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 16:10   #2196
pszczoua
Zakorzenienie

Niteczka, może to ze stresu? Badałaś poziom prolaktyny? Ja od 5 lat się leczę, nadmiar prolaktyny powodował u mnie przesunięcia okresu i cykle bezowulacyjne...
Stary 2012-05-22, 18:07   #2197
NiteczkA696
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Niteczka, może to ze stresu? Badałaś poziom prolaktyny? Ja od 5 lat się leczę, nadmiar prolaktyny powodował u mnie przesunięcia okresu i cykle bezowulacyjne...
kurcze może faktycznie bo zestresowałam się całkiem nieżle po pierwszej takiej sytuacji ,a prolaktyny nie badałam będę musiała to zrobić to leczenie tego aż tak długo trwa?
Stary 2012-05-22, 18:29   #2198
anna2007
Raczkowanie

hej

ja byłam 9 dni po stosunku na becie i nic mi nie wyszło

Luna0 trzymaj się kochanie i bądź dobrej myśli
ja mam takie brudzenie,a to krwawienie w 24 dc mogła to być ta implantacja.

za1,5 tygodnia idę do gina

oszczędzam się
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 19:33   #2199
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiteczkA696 Pokaż wiadomość
kurcze może faktycznie bo zestresowałam się całkiem nieżle po pierwszej takiej sytuacji ,a prolaktyny nie badałam będę musiała to zrobić to leczenie tego aż tak długo trwa?
Nie, spokojnie Tylko u mnie po odstawieniu leków prolaktyna szybuje w górę, więc w celu utrzymania jej w ryzach jestem ciągle na lekach. Ale jeśli chcesz zaciążyć, to bierzesz leki do zajścia w ciążę, a później odstawiasz, więc się nie stresuj Ja dopiero pierwszy cykl się staram i czytam na różnych forach, że po lekach dziewczyny zachodzą w ciążę nawet w 1-2 cs. Jeśli nigdy nie badałaś prolaktyny, to warto zrobić badanie z obciążeniem.
Stary 2012-05-22, 20:11   #2200
IsiaG
Zadomowienie

Właśnie dziewczyny. Zbyt wysoka prolaktyna jest bardzo często odpowiedzialna za niemożność zajścia w ciąże. Ja też mam teraz w 2 dc zrobić prl z obciążeniem. Poza tym, to co kiedyś Kwitka robiła rezerwę jajników i coś jeszcze ale nie potrafię tego rozszyfrować.
Hmmm... pani doktor kazała mi też brać ,oprócz kwasu foliowego, jod. Stwierdziła, że dziecko potrzebuje też jodu. Chyba pierwszy raz słyszę, ale ok, wykupiłam i biorę. Czyli moja lista leków i suplementów wygląda tak.:
Rano na czczo biorę lek na tarczycę. Potem osłonowe - lacidofil. Razem ze śniadaniem - antybiotyk na infekcję układu moczowego, kwas foliowy, jod, magnez + witB6. A wieczorem ziółka. I potem znowu osłonowe i antybiotyk. Moje życie zaczyna przypominać życie staruszki - od leków do leków.

Ależ dziś było pięknie na dworze. U nas 33 st w cieniu. Wcale nie narzekam, bo uwielbiam ciepło, słońce, lato...

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:14   #2201
NiteczkA696
Raczkowanie

Pszczoua, Isia dzięki dziewczyny za takie cenne wskazówki tak więc nie ma o czym debatować prolaktyna do marsz do badania!
Stary 2012-05-22, 22:06   #2202
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

bry wieczr, nadrobiam Was w koncu zostawic Was na 2 dni i prosze kilka stron

Cytat:
Mokka83 zwracam się do Ciebie bo widzę że doradzasz monitoring cykli czy taki jednorazowy monitoring tez jest wiarygodny i w którym momencie cyklu w ogóle się go wykonuje ?
Wtrace sie
Monitoring zaczyna sie najlepiej w zaleznosci od dlugosci cykli, aby jak najblizej owu (kilka dsni przed) i robi sie usg co kilka dni (co ile to akurat nie wim)
Jednorazowy jest ok by sprawdzic, czy owu w danym cyklu bylo, ale jednorazowy ja rozumiem jako monitoring jednego cyklu a nie 1 usg.

Cytat:
Agnieszka, to może być tak jak piszesz PCOS, ale są różne nasilenia tej choroby. Może u Ciebie jeszcze nic takiego się nie dzieje, co wymagałoby leczenia. Ale żeby to stwierdzić to najlepszy byłby monitoring cykli przez minimum 3 m-ce. Dzięki temu się dowiesz czy pojawiają się pęcherzyki, czy rosną i czy pękają. No i dowiesz się też kiedy masz zazwyczaj owulację, itp
moze byc pcos ale nie musi, ja mam pecherzyki ale innych objawow pcos nie. Nie wiem do tej pory skad one sa, ale sa. Aby postawic diagnoze lekarz musi widziec conajmniej iles tam objawow, np stosunek LH do FSH wi€kszy niz 1 (robione w odp dniu cyklu oczywiscie) albo nadmierne owlosienie, tradzik, nadwaga i kilka innych. u mnie nic takiego niet wiec pecherzykami sie na razie gin kaze nie przejmowac.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość

Na bete to nie wiem, ale tempka skacze po owu niezaleznie od ciazy, tutaj roznicy nie bedzie do terminu okresu. Moze byc w ciazy troiche wyzsza niz zwykle, ale jak sie nie obserwuje cykli toi i tak nic nie wiadomo.
Stary 2012-05-22, 22:12   #2203
anna2007
Raczkowanie

ja temperatury wyższej nie mam
Stary 2012-05-22, 22:31   #2204
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
ja temperatury wyższej nie mam
A skad wiesz? mierzylas caly cykl? bo to u kazdej inaczej. Ja niskie mam od 36 do 36,3 a wysokie od 36,4 juz w sumie. Zalezy od cyklu.
Stary 2012-05-22, 22:46   #2205
anna2007
Raczkowanie

masz racje,nie mierzyłam
Stary 2012-05-22, 23:16   #2206
IsiaG
Zadomowienie

Dobranoc dziewczynki.

Te ziółka to chyba jakieś nasenne są dodatkowo. Oczy mi się kleją.
Miłych snów...pa,pa

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:29   #2207
magdaammm
Raczkowanie

Hej Dziewczyny musze sie z kims podzielic tym;Dhehe w euforii jestem zaczynam urlopik wreszcie takze uciekam na dwa tygodnie niedlugi czas ale pewnie w tym czasie przybedzie jakis nowy fasolek, tak wiec trzymam kciuki kochane! i zycze owocnych przytulanek
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:18   #2208
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny musze sie z kims podzielic tym;Dhehe w euforii jestem zaczynam urlopik wreszcie takze uciekam na dwa tygodnie niedlugi czas ale pewnie w tym czasie przybedzie jakis nowy fasolek, tak wiec trzymam kciuki kochane! i zycze owocnych przytulanek
Ale Ci zazdraszczam ale poytywnie zabierz i mnie na ten urlop
I proszę ostro działać żeby po tym urlopie pojawiła sie nam nowa fasolinka
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:59   #2209
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny a wy bierzecie kwas foliowy? czy jakieś inne witaminki?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:39   #2210
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Ja w tej chwili nie biorę nic ani kwasu ani witamin. Wiem że kwas foliowy powinno się brać ale ja nie biorę.
Stary 2012-05-23, 08:40   #2211
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
udanego urlopu życzę

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Ja w tej chwili nie biorę nic ani kwasu ani witamin. Wiem że kwas foliowy powinno się brać ale ja nie biorę.
ja też nic nie biorę. 8go czerwca idę do lekarza i się wypytam co i jak i najpierw zrobie sobie badania
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:59   #2212
djmoniska
Raczkowanie

hej kobietki czy to nie za duży skok w ciągu 3 dni ? mama ma bliżniaki oprócz mnie i powiedziała że szykuje mi się ciąża bliżniacza

miałam 73 a po 3 dniach 491 co myślicie??może pamiętacie jakie były u was skoki bety???

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

ja brałam już 2 miesiące przed staraniami kwas foliowy, b-kompleks magnez potas i wapń

Edytowane przez djmoniska
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:08
djmoniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:03   #2213
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djmoniska Pokaż wiadomość
hej kobietki czy to nie za duży skok w ciągu 3 dni ? mama ma bliżniaków oprócz mnie i powiedziała że szykuje mi się ciąża bliżniacza

miałam 73 a po 3 dniach 491 co myślicie???

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

ja brałam już 2 miesiące przed staraniami kwas foliowy, b-kompleks magnez potas i wapń
niestety nie jestem specjalistą, więc Ci nie powiem poczekaj do wizyty i wtedy zobaczysz, czy bedą bliźniaki czy jedno dziecko
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:09   #2214
Kejthx
Zadomowienie

Hej dziewczyny, dziś już chyba padnę... strajk z rańca w stolicy, taksówkarze strajkują, więc musiałam wyjśc do pracy 2 h wcześniej, żeby potem nie stać w korku i nie rozpuscić się z duchoty
Nie wiem jak ja dziś wytrzymam w pracy.
Jeszcze te bóle, masakra!
Życzę miłego dnia dziewczynki!
Stary 2012-05-23, 09:20   #2215
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobietki czy to nie za duży skok w ciągu 3 dni ? mama ma bliżniaki oprócz mnie i powiedziała że szykuje mi się ciąża bliżniacza

miałam 73 a po 3 dniach 491 co myślicie??może pamiętacie jakie były u was skoki bety???

Monia też nie wiem nie znam się ale by było jakby były bliźniaki ja bym np chciała dwoje za jednym zamachem i spokój
Stary 2012-05-23, 09:33   #2216
djmoniska
Raczkowanie

a ja nie bardzo.. w ogóle chcieliśmy tylko jedno dziecko bo nie mamy warunków na dwójke ale jak bedzie... to bedzie jazda heeee

moja babcia też ma bliżniaczke i braci mam bliżniaków.. tak że szansa jest
ten skok bety mnie zaniepokoił

Edytowane przez djmoniska
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:44
djmoniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:35   #2217
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

No niestety Ja muszę miec wyraźne kreski na teście,żeby coś było. @ nadal nie ma ale beta 0,1 czyli ni ma dzidzi

Kurde, zmęczona już tym jestem, a teraz jeszcze to opóźnienie i już wielka nadzieja

A co do kwasu foliowego ja biorę go już chyba od dwóch lat codziennie.

Edytowane przez dmoc4
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:39
dmoc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:43   #2218
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Monia też nie wiem nie znam się ale by było jakby były bliźniaki ja bym np chciała dwoje za jednym zamachem i spokój
Cytat:
Mokka bardzo dziękuję Ci za taką wyczerpującą informacje właśnie o to chodzi że nie mam regularnych cyklów tzn zawsze miałam ale odkąd staram się zajść w ciąże to mam podobnie jak Kejthx , jakieś dziwne rzeczy się dzieją,i okres zaczął mi się przesuwać od tamtej pory co miesiąc o jakieś 10 dni aż nigdy mi się to nie zdarzało...więc chyba będę musiała się wybrać na taki monitoring
Cytat:

Niteczko, to w Twoim przypadku, tak jak wspominałam wcześniej - dobrze by było poobserwować kilka cykli, bo na podstawie jednego to raczej za wiele się nie dowiesz. Ja na podstawie takiej obserwacji (a obserwowałam chyba z 5 cykli) dowiedziaąłm, się że bez wspomagania u mnie raczej uwulacji nie ma. Ale przynajmniej wiem na czym stoję, i na szczęście po clo zawsze jest

Djmoniska , kto wie Wszystko jest możliwe Choć podobno z ciążami bliźniaczymi to jest tak, że co drugie pokolenie występują) Czyli jak Ty masz rodzeństwo bliźniaków to dopiero Twoje dziecko - jak już zostanie rodzicem - może będzie miało bliźnięta

Monini, a ja z tymi bliźniakami to mam różnie) Czasem sobie myślę, ze bym chciała tak za jednym zamachem a innym razem znowu myślę, że jak już będą starsze to będzie mi pewnie szkoda że naraz z domu wyfruną A poza tym to trochę sie boję czy bym sobie poradziła na początku Ale wiem że przy stymulowanych cyklach prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej jest większe
Stary 2012-05-23, 09:48   #2219
NiteczkA696
Raczkowanie

Domciątko a ja wcinam już od pół roku kwas foliowy +nnkt na zmianę z kwasem foliowym+ żelazo

Edytowane przez NiteczkA696
Czas edycji: 2012-05-23 o 09:49 Powód: zła tresć
Stary 2012-05-23, 09:53   #2220
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
No niestety Ja muszę miec wyraźne kreski na teście,żeby coś było. @ nadal nie ma ale beta 0,1 czyli ni ma dzidzi

Kurde, zmęczona już tym jestem, a teraz jeszcze to opóźnienie i już wielka nadzieja

A co do kwasu foliowego ja biorę go już chyba od dwóch lat codziennie.
Dmoc, a w którym dniu cyklu robiłaś betę?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości