|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
![]() Cytat:
znaczy sie lewa reke bede miala jak Pudzian ), a jak nie zadziala to bede probowac na stojaco, a co, wszystkie sposoby dobre, zeby dziecko zjadlo ![]() Cytat:
![]() Jak Zoska pojdzie na drzemke to Ty idz razem z nia odespac troche.
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Sharifa, jak znam swoje szczęście to ona dziś spać nie będzie chciała w dzień. Odkąd opanowała nowe umiejętności to jest jak w amoku, już ledwo na oczy patrzy, ale dalej się gimnastykuje...
|
|
|
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ide pomyslec nad drugim sniadaniem, mialam zrobic jajecznice, ale nie mam masla, a oliwy z oliwek takiej prawdziej Nadia nie lubi, za mocny smak.
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ten czas leci ![]() Drugie sniadanko nie smakowalo, bo mama myslala, ze przechytrzy dziecko podajac jogurt zmiksowany z brzoskwinia i ciasteczkiem, nie przeszlo nawet w butli. Tzn wypila odrobine, sprobuje dac jeszcze raz za chwile.
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam coś podobną noc jak Mama Zosi, młody dał mi popalić dziś, budził się dosłownie co pół godziny z krzykiem, a od 4-30 otworzył oczy i heja
wzielismy go do siebie, po środku sobie chodził a my spaliśmy do 6-30 , w tym czasie chyba kimnął trochę, ale nie wiem ile
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam ze spaceru i myslalam ze sie roztopie
jest masakra na dworze!
|
|
#3548 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a low ju mi jeszcze? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i teraz cały wizaż na stojąco będzie karmił ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
Irmith, MamoZo, Małgosia, Lullka wzpółczuję nocek
U nas tez po jednej super nocki wróciło do normy. Chyba z 5 pobudek było, ale na szczęście obyło się bez płaczu. A dzień zaczął o 6.30, jak tatuś pracę ![]() Śpi teraz, to mogę chwilke odsapnąc, bo dziś nawet 5 min sam nie chce się pobawić więc latam z nim po mieszkaniu ![]() Irmith każdy sposób jest dobry żeby dziecko zjadło. Jakbym mu pokazała że tam można jeść to bym się wykończyła, bo waży już dychę z hakiem, i trzymanie do na jednej ręce przez co najmniej 15 min by mnie wykończyło. Póki co udaje mi się wcisnąć jedzonko w krzesełku lub bujaczku Acelinko dzięki za odp nt jajecznicy. Muszę kupić masełko i na dniach machnę dziecku na próbę. Sto lat dla Nadii za 8 m Lulka u nas też masakra na dworze . Miałam wyjść z małym na spacer, ale wyjdziemy dopiero po południu, jak ten największy skwar minie. Ale za to na całe popołudnie do znajomych na działkę i grilla
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
A ta jajecznica to z całych jajek??
|
|
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Padam. Od rana biegam za Stefkiem. Wszędzie włazi, wszystko otwiera I pytanko. Czy pozwalacie swoim berbeciom raczkować po kaflach? Stefek w body na krótki, z gołymi nóżkami dzisiaj cały poranek spędził ze mną w kuchni i nie wiem bo się trochę boje czy się nie zaziębi Zanim zapomnę Mamo Zo gdzie kupilaś tą maxi spodnicę i czy byly czarne? Bo masz chyba granatową? Kurde szukam i jedyna jaka mi się podobała to taka a'la plisowana, lekka w promodzie...tylko biała była. Reszta to kolorowe, w kwiaty itp. Potwierdzam piątkowe spotkanie w R. na 12. Tylko gdzie nam najlepiej będzie dojechać i zaparkować? Kupiłam parówki. Stefkowi smakowało i ładnie gryzł. Dałam narazie troszkę zeby zobaczyć, czy mu się przyjmie ![]() Kupiłam takie w paczce Sokoliki z mięsa drobiowo-cielecego nie oddzielane mechanicznie. Dałam mu takie kawalki a potem pomyslałam że chyba mialam to najpierw ugotować Ancia wystacza Frankowi jedna parowka i kanapeczka na śniadanie? Po jakim czasie jest głodny?---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak szybko tylko napisze w przerwie pomiędzy jednym podpunktem pracy mgr a drugim
![]() ja też nie raz natalcie musze zabawiać w czasie jedzenia, a to smaolocik, a to autko jedzie, czasami nawet jakąś zabawke jej daje. Bajki póki co nie działają ![]() jajecznice z całego jajka dla NAdii za 8 miesiączków minio dziękujemy ![]() nie moge uwierzyć że moja dziewuszka jest tak duża! wracam do pisania, jak tak dalej pójdzie to się dorobie odcisków na palcach |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Pospałam z Zośka dwie godzinki i już mi lepiej bo rano myślałam ze nie przeżyję tego dnia.
U mnie dziecko zabawiała Świnka Peppa, ale coraz częściej jemy chętnie bez "pomocników", także ta teoria jest jakaś lewa Małgosiu kupiłam ją w Tesco, były granatowe i brązowe - ale widziałam też coś podobnego w Zarze (była biała i czarna). no i dla Natalki naszej przodowniczki sto lat sto lat ! ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Archi, ja zrobiłam z całego jednego jajka. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- co do sposobów na karmienie, to zauważyłam, że moje dziecię zjada ładnie jak jesteśmy w gościach i z racji braków sprzętów odpowiednich ktoś ja musi trzymać na kolanach u siebie, a mamusia karmi siedząc obok - może to dobry sposób dla mam, które z racji "wagi ciężkiej" swoich pociech nie dadzą rady na stojąco ( bo my to ciągle "waga piórkowa" )
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
grrrrr---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Dla Nadii i dla Talki ![]()
|
|
|
#3555 | |
|
Rozeznanie
|
dziekujemy
Cytat:
Obiadek wszedl calkiem niezle, z odrobina przypraw i zmiksowany niestety Po poludniu deserek w kawalkach, ciekawe czy zje cos.---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Dziekujemy
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
czuje sie dzisiaj jak skrzyżowanie koopy z jeżem
![]() jedyną moja terazniejsza radoscia jest obserwowanie jak smyk pochlania chrupka czasami wszystko jest do bani. Jaaaa ale wprowadzam atmosfere, wybaczcie
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Nadii za 8 miesięcy
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia o długiej spódnicy na lato
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Sharifa, dobrze że zjadła obiad. Może na większe kawałki w jedzeniu Nadia potrzebuje jeszcze czas, ale próbuj. W końcu zaskoczy! |
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ale mam dzis leeenia ![]() o tak najlepszego dla naszych dziewczynek
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
heja doczłapalismy do domku, upał nieziemski ale jak ja to kochammmmmmmmm
![]() wszytko piękni eładnei tylko targanie dziecia i wózka na 4 pietro mnie umeczyło NATALKA, NADIA lecą od was duże całusy ode mnie i mokre od Marcelitka, stwierdził ze takei fajne laseczki ze może je soczyście ucałowac - mamusie przekażecie?![]() Lu bidulko przytulam mocno ze hej Małgoś gratki z aparówe-mniamusna musiała byc a co do zaparkowania w R t oja , ja , ja wiem gdzie, co prawda płatny ale zawsze tam jest miejsce i nie duzo sie płaci wiec luzik a jesli chodzi o dojechanie o wezme nawia w ogól ejak schiz dziś jechałam do mamy przed 13 i o 12 :20 zmieniłam młodemu pampka, byłysmy z mama najpierw w domu bo ona myslała ze coś jej sie popsuło w kompie |
|
|
|
#3562 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wieczór
![]() niunia udała się na drzemkę w ogródku...bedzie potem wojować do 22 Cytat:
ale juz od jakiegoś czasu tak się czołga po tych płytkach i nic jej nie jest wiec chyba bezpieczne niby ma wielką narzutę rozłożoną ale nią gardzi ![]() Cytat:
![]() o tak jakie juz duże z nich panny
|
||
|
|
|
#3563 | |||
|
Rozeznanie
|
dziekujemy
Cytat:
![]() dziekujemy Cytat:
Ale bedziemy probowac uczyc sie gryzc na slodkim w takim razie ![]() Cytat:
![]() Tez mam takie schizy jak pieluszka za sucha po dlugim czasie i jeszcze od razu picie daje, bo sie schizuje, ze to przez to ze za malo dalam
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tej pory wypił ok 230-250 |
|
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
czyli Marcel dziś ćwiartkę obalił
moje dziecko raczkuje przez sen nie śpiąc tylko pełza
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-05-23 o 19:08 |
|
|
|
#3566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marczelitek chcial Ci zaoszczedzic na pampkach a Ty schizujesz u nas dzisiaj wszystko zasikane, Mikul wypil po spacerku 200 ml herbatki, po obiadku jakies 150 ml a niedawno ok 260 nie wiem gdzie on to miesci
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie ona ma wloski czaderskie ![]() u nas jest tak:
|
|
|
#3568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo dziecie takie pozory lubią stwarzać przy "obcych" ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() matka wariatka ![]() a z całusem się wstrzymam i w piątek sam jej da, ok? ona też daje mokre i z języczkiem ![]() Umawiamy się od razu w tej kawiarence? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
o tak, włosków nam nie brakuje
o widzę, że i Miki w klubie raczkujących "na śnie"
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaak, jeszcze czasami jakos tak zawinie nóżke ze stópka mu tak slodko dynda pomiedzy szczebelkami
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

a w ogole dzien dobry wszystkim!

wczoraj jak mała jadła obiadek to obie byłyśmy upaprane w zupce, zachlapana podłoga i mała cała ufunfrana ale najedzona
tylko ja musze coś na serce brać bo zawału dostaje jak mi zupa po nogach leci 
znaczy sie lewa reke bede miala jak Pudzian

jedyną moja terazniejsza radoscia jest obserwowanie jak smyk pochlania chrupka