|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Moje dziecko opanowało nowe umiejętności i teraz nijak nie chce spać. I to już kolejny wieczór z rzędu
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
laseczki jak będzie komplet to pokażę
tylko mówię, szału tutaj nie ma, serio... byliśmy w takim typowo chrzestno-komunijnym sklepie to jak zobaczyłam te ich "gajerki" to myśłałam, że padnę... a byście widziały minę mojego tż'ta na te kosmiczne uniformy trochę żałuję, że wcześniej nie pomyślałam, bo bym z Polski coś fajnego ściągnęła... a tak trzeba sobie radzić z tym co jest ![]() Lula Miki nawet rozmazany prezentuje się rewelacyjnie i nie dziwię się, ze już się panny za nim oglądają ![]() dobra kobitki, zmykam do wanny i do wyra... miłego wieczoru, nie piszcie za dużo żebym dała radę nadrobić jutro
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja już też mykam..słodkich i kolorowych maminki |
||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
ale gdyby tylko była gimnastyka to ok, ale ona przy tym od wczoraj mega marudzi, chyba ze zmęczenia po prostu. Na razie snu brak, wczoraj męczyłyśmy się prawie do północy, dziś zapowiada się powtórka.
|
|
|
|
#3516 |
|
kosmitka
|
Nie nadrobię was never. Dobranoc.
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.... prosze nie bijcie ale nie nadrobie Was.... tyle stron
![]() U mnie jest mama wiec nie mam czasu na neta .Przelecialam tylko co u Was Z tego co wyczailam Irmith pytalas sie co mnie wkurzylo na chrzcinach no wiec tak: Przygotowalam obiad na 17 osob , dwie salatki, ciasto i zimna plyta.... w czasie obiadu pomagala mi mama, siostra i dwie najblizsze mi kolezanki. Nikt z rodziny TZ-a nie zaproponowal pomocy , ba nawet nikt nie ruszyl dupy zeby odniesc talerza. A siostra tz-a to przegiela na maxa.... siedzac tylem do kuchni nawet sie nie odwracajac krzyknela czy moze dostac herbate Wszystko mi opadlo..... Nawet mama tz-a nie zapytala mojej mamy czy sie z nia zamienic....wszyscy siedzieli i zarli..... tak tak .... zarli...... ja nawet nie moglam usiasc spokojnie zeby zjesc.... No jestem taka zla.... A tesciowa wisiala nademna i patrzyla jak karmie Olivke i ja usypiam. Oczywiscie mala nie zasnela .... Tescie to tylko trzymaliby Olivke na rekach i tysiac razy mowilam zeby byla na dywanie bo jest juz raczkujaca .... Prosilam tez Tz-a zeby powiedzial zeby nie kupowali zadnych lancuszkow bo to nam sie nie przyda .... i co..... Olivka dostala dwa zlote lancuszki.... ktore zalozy chyba na komunie.... A dom skonczylam sprzatac 3 godziny temu.... ![]() Jestem wsciekla.... To byla pierwsza i ostatnia taka impreza u mnie w domu Dobrze , ze moja mama zostaje do soboty .... troche sobie odpoczne. Olivka zaczela z nasza pomoca stawiac pierwsze kroczki wiec mam teraz przechlapane.... Obiecuje od teraz nadrobic.....
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Monia,
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez byla dzisiaj jajecznica... zjadla pare lyzeczek i tyle.... a jak robilas??ja na maselku Cytat:
Hejjjjj Lulus ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Mamo Zosi u nas tez byl ryk podczas kapieli jak mala skonczyla 3 msce .... i to w malej wanience.Potem sie kapalysmy razem.... wiec moze sprobujcie wspolnej kapieli
|
|
#3520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej ale ten pelzak to rewelka jest sama bym sie pobawila![]() Cytat:
ale powoli powoli i damy rade a ja, a ja?????? wezcie mnie ze soba![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3521 |
|
kosmitka
|
Widzę chlebek dzisiaj królował
. Dziewczyny to ja tak poczytałam, chyba Acelinka to pisała, że nie daję parówek, tylko cielaczki, to chyba kiełbaska cielęca jest . Zresztą nie wiem, ale chyba tak. Co za niefrasobliwość.I ktoś pisał, że nie wolno smażonego - po 9 mcu dają w słoiczkach naleśniki itp, toż one smażone. Więc jajeczniczka, naleśnik - smażone - chyba można? Przepraszam, że nie pocytuję, ale nie mam siły. Fajnie jednak, że piszecie .
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no chyba spróbujemy razem, bo dziś wróciłam z nią do sypialni i znowu zachlapane wszystko Monia, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, bo tak wypaliłam z tymi "burakami". Przepraszam jeśli poczułaś się urażona. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ancia, chlebek to nasz nowy hit jedzeniowy. Ta mina jej podczas jedzenia była bezcenna. |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamo Zo .... Moj TZ jest Polakiem wiec oni tez PL....
Nawet on sam stwierdzil ze sie brzydko zachowali i glupio mu bylo za nich .... Najlepsze jest to, ze my kupowalismy im wszystkim bilety a tu taka wdziecznosc
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podejrzewam ze nastepnej okazji nie bedzie.... A to byla tylko najblizsza rodzina.... brat TZ-a z zona i corka, siostra i rodzice echhh..... pewnie i tak mi d. obgadali
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie i obgadali, ale dzielą Was na szczęście tysiące kilometrów i nie przejmuj się tym wcale. Pomyśl sobie o tym, jak długo ich nie zobaczysz i od razu zrobi Ci się lepiej
|
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Czyżbym była pierwsza? Nadrobiłam, wpadnę popołudniu to pocytuję, bo teraz czas mnie już goni. Miłego dnia wszystkim
|
#3532 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam pojęcia jak z tym jedzeniem czy można samemu przynosić pewnie każdy klub ma swoje wytyczne, ale mysle że jeżeli to tak mocna alergia i tyle rzeczy jeśc nie możę to nie powinno być problemów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rodzinka ![]() Cytat:
A nalesnik natalci nie podszedł, może dżem nie ten, następnym razem kupie jagodowy Moje dziecko ma zdecydowanie za długie rączki, własnie przed chwilą sięgnęła na wyższą półke za serwetke i zrzuciła dwie szklane ramki całe szczęście że poleciały obok a nie jej na główke. Matko nie wierze że ona już tak wysoko sięga
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-05-23 o 07:49 |
||||||||
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się w tym momencie że jestem minimalistką i mam mało bibelotów na komodach ![]() najgorzej boje się łazienki, mam dużo kosmetyków .. kiedyś koleżanki dziecko zjadło kostkę z wc... nic sie nie stało, ale mówiła że to był moment.
|
|
|
#3534 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwszym zakrztuszeniu jest koniec jedzenia u nas, nie da sobie nic wcisnac. Dam papke na obiad i na podwieczorek slodkie w kawalkach, moze tak pojdzie lepiej. Planuje zrobic ryz z jablkiem i morelami. Albo raczej odwrotnie - jablko z morelami i ryzem ![]() Cytat:
Cytat:
bo jakos nie umiem sobie tego wyobrazic, moja chwyta chlebek obiema lapkami, pionowo tzn mam oblozyc cale dziecie i okolice tetra i czekac na zniszczenia ? ![]() To wczoraj zaznaczone cytaty, a dzisiaj doczytane polece tak na szybko: MoniaZ - bylo minelo tylko niesmak pozostal, dobrze, ze juz po i juz nie musisz ich znosic Acelinko - Natalka chyba przoduje w rozwoju, dobrze ze nic sie nie stalo. Chyba bedziesz nam tu mowic na co trzeba uwazac Podejrzewam, ze jak Nadia zacznie stawac to bede musiala zliwidowac serwete ze stolu, bo juz teraz uwielbia za nia ciagac, nawet jak wszystko widzi. MalgosiaM8 - kostka z wc w moment chyba zrobie runde z dzieckiem jak juz zacznie chodzic i bede zabierac wszystko czym sie zainteresuje Ciekawe jak kompa uchronie, bo on musi byc do kabelka podpiety ciagle.
|
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A niejadkiem nie jest![]() Ja ten artykuł też czytałam i też nic ciekawego się nie dowiedziałam ![]() A tak w ogóle Dzień Dobry Poczytałam co naskrobałyście, ale nie pocytuje, za dużo postów ![]() MoniaZ przeczytałąm o chrzcinach i naprawdę okropnie się zachowali , szkoda słówWiecie co może i ja zrobię jajeczniczkę? A wy robicie z całych jajek czy tylko z żółtka? Bo nie wiem czy wolno całe już dawać? I wy smażycie czy na parze? ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Jednak nie daam rady poodpisywać
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko mi wczoraj padło, lapek sie wyłączyl, pożarłam sie masakrycznie z tż, Mikul w nocy plakał i sie budzil srednio co godzine wiec czuje sie jakbym miala beton na oczach
a w ogole dzien dobry wszystkim!
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy środowo albo raczej przed czwartkowo
![]() Monia to miałaś wesoło nie ma co, ale kochana zapomnij szybko bo już jesteś PO ![]() Szarifa Ty masz takie cyrki z jedzeniem obiadków jak ja to Ci powiem że moja mama odkryła sposób że mała zjada cały obiadek aż sama dzióbek otwiera ale metoda - klękajcie narody normalnie.. mama karmi ją na stojąco tzn. stoi trzyma małą na jednej ręce i drugą karmi wczoraj jak mała jadła obiadek to obie byłyśmy upaprane w zupce, zachlapana podłoga i mała cała ufunfrana ale najedzona tylko ja musze coś na serce brać bo zawału dostaje jak mi zupa po nogach leci Padam na pyszczek, spałam jakieś 3 godziny bo mała balet urządziła w sumie nie wiadomo o co :/ Dziewczyny są jakieś uniwersalne pałąki do wózków?? Mam parasolke tylko z pasami ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|
#3538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
począwszy od kantów (polecm piankowa taśme ) potem zrezygnowałam z obrusu na stole na rzecz bieżnika, potem już tylko miałam taką mate filcową na stole a obecie to najlepiej jak nic tam nie ma ![]() oczwiście pościągałam większość pierdółek z półek do których sięga, jeszcze telewizor musimy przestawić głębiej komody albo powiesić na ścianie jesteśmy na etapie rozważania ![]() no i oczywiście szuflady i szafki, wiecznie się do nich dobiera cwaniara, próbujemy mówić ze nie wolno i ją przenosimy do zabawek ale póki co średnio działa ![]() no i do kwiatków sie dobiera wiec też ciągle biegamy "nie wolno nie wolno" Cytat:
![]() u nas na szczęście półki w łazience wysoko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
irmith ja uciekam bo teśćiówka przyjechała, nati spi to trza z nią kawe wypić a potem babcie z natalką się bawią a ja do roboty
|
||||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Bry, bo nie dzień dobry,
poszłam spać o 4.30, na nogach jestem od 9. Zośka zasnęła dopiero po 23, budziła się z płaczem co pół godziny i nim zdążyłam się położyć, to ona obudziła się już dokumentne z rykiem w dodatku krztusząc się śliną. I do 4 jak już się uspokoiła szalała po mnie na łóżku. A od rana znowu szaleństwa, nauczyła się siadać, to teraz nic innego nie robi plus trenuje wstawanie na wszelkie możliwe sposoby najlepiej trzymając się włosów mamy (ała). ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Sharifa wzięłam mała kromeczkę chleba, obcięłam skórki, posmarowałam masłem i dałam dziecku, O dziwo sama sobie powolutku memlała i zjadła. Acelinka, ja mam już wszystko pochowane co jest w zasięgu ręki Zo, bo to się czasem nie da upilnować, gdyż wszystko rozgrywa się mam wrażenie w ułamkach sekund. Lulka ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Irmith, Archi znalazła na all jakiś uniwersalny pałąk i kiedyś tu linka wklejała, także są. My nie mamy pałąka, ale na razie nie odczuwam jego braku. |
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie, to sa sekundy - sekunda i lezy, sekunda i coś na ziemi, sekunda i kawa wylana, sekunda i gryze kółko z wózka ![]() ja bez pałąka sobie nie wyobrażam bo Natalka słabo toleruje pasy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

) bo waliły niemiłosiernie- ta muzyka jest wystarczająco głośna
A Marcel gania za nią?? Bo mój to średnio- początkowo bał sie jej bardzo
i nie dziwię się, ze już się panny za nim oglądają 

dla naszych dzieciaczków za nowe umiejętności
, żeby było wszystko dobrze

o raju nie fajnie, nie fajnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)