Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 21:04   #331
Pani Barokowa
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Hej dziewczyny, możecie rzucić okiem? Odchudzam się od 3 dni , ale pewnie wszystko źle
R
I (7:00) jogurt naturalny z otrębami, migdałami i rodzynkami
II (10:30)Grahamka z sałatą, pomidorem i ogórkiem
III (14:30Spaghetti
IV (18:00)Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Pani Barokowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:22   #332
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Masz przepyszne jadlospisy

Dzieki
Ervisha Również

edit:
własnie jem jeszcze kawałek ciasta a'la biszkoptowe przełożonego masą jabłkowo-rbarbarowo - galeretkową

kurcze, ostatnio coraz częściej sie łapie na słodkim, a dawniej tak nie bylo : /
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:25   #333
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
A i właśnie - Ervisha... Jak nie daj Boże się okaże, że rzeczywiście masz jakieś pasożyty, to się załamię... Bo póki co, to jesteś dowodem na to, że można jeść dużo, pełnowartościowo, smacznie i trzymać przy tym wagę nie ukatrupiając się bez przerwy ćwiczeniami. Choć jesteś po ED, no to jednak... No a właśnie... Czy w tym wątku udziela się KTOKOLWIEK, co nie miał NIC wspólnego z ED?

Nowhere, cieszę się, że jestem zapamiętywana I dzięki
A przepis na pudding fajny! Teraz się zorientowałam, że chyba nigdy nie jadłam prawdziwego masła orzechowego! To karygodne dla takiej maniaczki orzechów, jaką jestem
Jeśli pytasz, to tak- ja nigdy nie miałam ED.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:35   #334
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Wiesz z badań rzadko co wychodzi. Jak na razie odrobaczam sie naturlanymi sposobami (zielarka, przyjaciółka rodziny poleciła) i zobaczymy jak skończe kurację co będzie. Możliwe ze mój metabolizm to nie metabolizm tylko lokatorzy którzy zagnieździli się w moim żołądku lub jelitach Albo to takie zachcianki i już... Tak czy siak nie żałuje zjedzonego ciasta nwet jeśli było jego tak dużo. w końcu to biszkopt a to lekkie ciasto, więc da się dużo zjeść. Zwłaszcza kiedy smakował i bardzo dawno jadło sie podobne ciasto, tylko ze śliwkami i to maluteńki kawałek (bo rodzinka zjadła ;D )

Co do ćwiczeń to nie ćwicze bo mi sie nie chce. troszke rowerem jeżdże i chodze na spacery. ale w taki upał to tylko lezec A apetyt mam nie powiem pomimo gorąca

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

A przeszkadza Ci że kiedyś chorowałam na ED? Tamto to już przeszłość. A pasożytów nie musze mieć. Moze po protu to taki okres???? Zobaczymy
Ervisha Nie przeszkadza mi to, a wręcz pomaga Gdybym miała możliwość robienia w domu ciast, pewnie miałabym podobnie jak Ty z ich wcinaniem Tyle, że raczej odbiło by się to na mojej figurze... A może by się nie odbiło? Może to jakaś głupia blokada? Tak czy owak, dobrze, że jesteś w tym wątku A uwaga dotycząca niećwiczenia nie miała być pod żadnym pozorem prztyczkiem - raczej to wśród innych dziewczyn przeraża mnie to, z jakim zapałem opisują ile to dzisiaj ćwiczyły... Czasem rzeczywiście wygląda to tak, jakby bardzo bardzo chciały od razu spalić to, co rzeczonego dnia zjadły. A niestety znam to uczucie

aniolbezskrzydel89, miło wiedzieć U mnie właściwie nikt nigdy ED nie stwierdził, ale coraz częściej dochodzę do wniosku, że jednak było ze mną bardzo nie w porządku... A tak do końca dobrze to nadal nie jest.

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 21:49   #335
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • szklanka płatków kukurydzianych z jogurtem truskawkowym, kiwi, bananem, czekoladą gorzką (4 kostki) + 2 szklanki mleka
  • kiełbasa biała z chrzanem, sałatka: pomidor + cebula, jogurt naturalny, grahamka z masłem i szynką
  • krewetki (6) w cieście z sosem czosnkowym, 1/2 brokuła na parze
  • łosoś wędzony- brzuszek-OGROMNA porcja, 2 ogórki konserwowe
  • 2 jaja na miękko, pomidor z bazylią

i jak dzisiaj?
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:05   #336
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

1.grahamka z masłem,serkiem wiejskim(200g),polędwicą sopocką,pomidorem,szczypi orkiem,suszem warzywnym, pomarańcza.

2.grillowana pierś kurczaka,ziemniaki z koperkiem,buraczki,marche wka tarta

3.jogurt śliwkowy z ziarnami zbóz,jabłko

4.lód włoski

5. 2kromki żytnie z masłem,almette,wędliną i warzywami

gdzieś tam jakieś jabłko jeszcze wpadło.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:21   #337
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Wczorajsze P /II i III na uczelni/
I Pełnoziarniste orkiszowe naleśniki (3 duże sztuki); 1 z twarożkiem i cukrem, 2 z twarożkiem ze startą czekoladą, 3 z twarożkiem tiramisu (kakao, rozpuszczalna inka, aromat rumowy, cukier) z jogurtem naturalnym, gorącym musem truskawkowym i prażonymi płatkami migdałów , duża inka z mlekiem

II
Podwójna kanapka z chleba razowego, z masłem, goudą, polędwicą sopocką, papryką, pomidorem i oliwkami, posypana ziołami; jabłko

III
Sałatka farfalle: makaron, szynka krojona w kostkę, groszek, majonez, jogurt (duży pojemnik )

IV
Muesli: domowa granola miodowa, żurawina, płatki kukurydziane, prażone pestki dyni i słonecznika, fistaszki, jogurt nat., jabłko i 1/2 dużej pomarańczy

V
2 kromki razowca: 1 z masłem i swojską szynką wędzoną , 2 z tym samym + ketchup, duży kubek gęstej zupy pomidorowej zabielanej śmietaną z garścią pełnoziarnistych farfalline; marchewki do chrupania

i dzisiejsze:
I Owsianka (płatki, otręby, siemię) na mleku z dużym bananem, orzechami nerkowca, jogurtem naturalnym, czekoladkami z nadzieniem miętowym i gorącym musem truskawkowym*

II
2 kromki razowca z masłem, szynką, papryką i pomidorem, duże jabłko

III
Sałatka z brązowego ryżu (~3/4 woreczka), czerwonej fasoli i kukurydzy (po 1/2 puszki) z kurkumą i przyprawami, kurczak curry

Duże lody amerykańskie z przyjaciółką

IV
4 tosty z pszennego chleba (z tą pyszną swojską szynką, roladą ustrzycką i ketchupem); marchewki do chrupania; inka z mlekiem

V
Będzie albo zupa mleczna z lanymi kluseczkami i masełkiem albo grahamka z masłem i jajecznicą z 2 jaj; + miseczka sałatki ze świeżych warzyw z miodowo-musztardowym dressingiem

*te truskawki co drugi dzień to stąd, że mam jeszcze jedną pełną torebkę w zamrażalniku i sukcesywnie ją opróżniam.

Czy to możliwe, żebym w 10 dni przytyła 1,5kg? Fakt- jem koło 3000kcal dziennie (a moje zapotrzebowanie plasuje się na poziomie 2100 przy codziennych ćwiczeniach) i nie ćwiczę wcale, ale nie sądziłam, że tak szybko będą mi "przybywać" dodatkowe dekagramy...
Cytat:
Napisane przez flame5 Pokaż wiadomość
upalne U

Śniadaniewsianka(6 łyżek,szklanka mleka,pieczone jabło,gruszka,łyżka nutelli) kawa z mlekiem

2 Śniadanie:2 kromki razowca,z seram żółtym,pomidorem,kalarepk ą
rurka z bitą śmietaną

Obiad:3 duże krokiety ze szpinakiem i surówka

podweiczorek(po szkole spadek cukru we krwi):gofr z lodami truskawkowo-waniliowymi i truskawkami
1/3 dużego słoika nutelli

kolacja(będzie) omlet z 2 jaj ze szczypiorkiem,sałatka z pomidora,papryki ogórka,kromka razowca z masłem

potem do tv gorzka czekolada lub orzech,,ale pewnie to drugie bo czekolady to mam chyba dość na dzisiaj

i jak?

Ervisha jak zwykle pyszny jadłospis,a mnie też ostatnio do ciast ciągnie,tylko upiec nie mam kiedy,ale w weekend zroibie sernik malinowy-piankowy
super wszystko ale komentowanie tego to istna katorga przez te twoje czcionki;p

Cytat:
Dziekuję Ja już jem czwarty dzień chyba Obawiam się że to mogą być pasożyty bo oprócz tego mam inne objawy. Jeśli to lamblie to z kału nic nie wyjdzie

D
lamblie tyle nie jedzą, więc je wykluczam<mialam prawie rok,nie mialam objawow wagowych>
bardziej glista albo tasiemiec<a brzuch Cie boli??>
Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Jeśli pytasz, to tak- ja nigdy nie miałam ED.
ale przygoda z dieta byla...
dobrze ze w pore stop powiedzialas

ps. dzwonilas do drZ?
Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  • szklanka płatków kukurydzianych z jogurtem truskawkowym, kiwi, bananem, czekoladą gorzką (4 kostki) + 2 szklanki mleka
  • kiełbasa biała z chrzanem, sałatka: pomidor + cebula, jogurt naturalny, grahamka z masłem i szynką
  • krewetki (6) w cieście z sosem czosnkowym, 1/2 brokuła na parze
  • łosoś wędzony- brzuszek-OGROMNA porcja, 2 ogórki konserwowe
  • 2 jaja na miękko, pomidor z bazylią

i jak dzisiaj?
cos rzadko ost jestes a takie fajne maz papu
Stary 2012-05-22, 22:49   #338
Annie1441
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

1.grahamka z masłem,serkiem wiejskim(200g),polędwicą sopocką,pomidorem,szczypi orkiem,suszem warzywnym, pomarańcza.

2.grillowana pierś kurczaka,ziemniaki z koperkiem,buraczki,marche wka tarta

3.jogurt śliwkowy z ziarnami zbóz,jabłko

4.lód włoski

5. 2kromki żytnie z masłem,almette,wędliną i warzywami

gdzieś tam jakieś jabłko jeszcze wpadło.
super normalne U
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 23:18   #339
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Super, swoje najlepsze

Trzymam Ogólnie fajnie, tylko dwa razy wiejski to trochę monotonnie, może homo zamiast jednego? A sernik potraktuj jako 10%

Mój dzisiejszy w stronę UuuU:

I: owsianka z 4 łyżek płatków na wodzie, z serkiem homo nat, małym bananem, łyżeczką masła orzechowego, łyżeczką pestek dyni i kilkoma nerkowcami (moja ulubiona ostatnio ).
II: około 3/4 op. warzyw na patelnię z ziemniakami, grillowany filet z kurczaka, 3 ogórki konserwowe.
III: większa grahamka z tuńczykiem, pomidorem, sałatą, łyżeczką kukurydzy i sosem jogurtowo-keczupowym.
jabłko
IV: sałatka z tuńczykiem i jajkiem (powtórka z wczoraj) lub twarożek domowy z masłem orzechowym, się zobaczy

Tradycyjnie długi spacer, 2x35 min szybkiego marszu, i wieczorem planuję pobiegać. Będę wdzięczna za oceny
dzięki za komentarz i kciuki. muszę kupić jakieś homo w najbliższym czasie. poza tym Twoje U bezbłędne.
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 00:30   #340
Phynn
Zakorzenienie

u
1. jajko gotowane z ketchupem, słupki ogórka świeżego
2 kromeczki chleba żytniego z kawałkami żurawn, z masłem i serkiem włoskim
kawa
2. knoppers, jogurt pitny Danone, ,lód swiderek (taki śmietankowo-wodny) - to wszystko w czasie rozlozone
3. rosół z makaronem i marchewą
4. kawałki bagietki wieloziarnistej ciemnej, z jogurtem greckim, wędzonym łososiem, pomidorem, papryką
5. kakao naturalne z chudym mlekiem, słodzikiem, kostkami lodu,; pestki sloneczniki do podskubania

w ciągu dnia rower, sporo łażenia

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 07:52   #341
mpati86
Zadomowienie

R:
Ś:2 razowe chlebki z margaryną i dżemem; wieśniak; kawa z mlekiem
IIŚ: kanapka jw. z serem; zielone big jabłko
O:makaron pełnoziarnisty, udko duszone z warzywami
K: sałatka z jajkiem i warzywami skropione olejem lnianym
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:03   #342
fioleciasto
Zakorzenienie

To ja jeszcze dodam od siebie, że też nigdy nie miałam nic wspólnego z ED. Jem to na co mam ochotę, codziennie jem słodkie, nie zawsze zdrowo i nieraz więcej niż powinnam, a wagę trzymam. Więc można
Ćwiczenia też są mi obce.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 08:43   #343
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzieki
Ervisha Również

edit:
własnie jem jeszcze kawałek ciasta a'la biszkoptowe przełożonego masą jabłkowo-rbarbarowo - galeretkową

kurcze, ostatnio coraz częściej sie łapie na słodkim, a dawniej tak nie bylo : /
Mam tak samo... Już czwarty dzień..... Jak na razie dzisiaj spokój, ale dzień dopiero się zaczął.... Nie wiem co to moze być.... Tylko ja mam ochote na domowe wypieki

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

lamblie tyle nie jedzą, więc je wykluczam<mialam prawie rok,nie mialam objawow wagowych>
bardziej glista albo tasiemiec<a brzuch Cie boli??>
Czasami mam takie kujące bóle z lewej strony. Wtedy aż mnie skręca z bólu

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Ervisha Nie przeszkadza mi to, a wręcz pomaga Gdybym miała możliwość robienia w domu ciast, pewnie miałabym podobnie jak Ty z ich wcinaniem Tyle, że raczej odbiło by się to na mojej figurze... A może by się nie odbiło? Może to jakaś głupia blokada? Tak czy owak, dobrze, że jesteś w tym wątku A uwaga dotycząca niećwiczenia nie miała być pod żadnym pozorem prztyczkiem - raczej to wśród innych dziewczyn przeraża mnie to, z jakim zapałem opisują ile to dzisiaj ćwiczyły... Czasem rzeczywiście wygląda to tak, jakby bardzo bardzo chciały od razu spalić to, co rzeczonego dnia zjadły. A niestety znam to uczucie

aniolbezskrzydel89, miło wiedzieć U mnie właściwie nikt nigdy ED nie stwierdził, ale coraz częściej dochodzę do wniosku, że jednak było ze mną bardzo nie w porządku... A tak do końca dobrze to nadal nie jest.
Wiesz wcale nie potraktowałam uwagi o ćwiczeniu jako jakiejsć uwagi Po prostu nigdy ze względów zdrowotnych nie ćwiczyłam na w-f (od IV klasy) i nigdy nie lubiłam siłowych ćwiczeń. Poza tym nie są mi one wskazane a wręcz zabronione. Mogę sobie pograć w siatkę, pojeździć rowerem, pograć w tenisa itp. Taki lekki sport a taki akurat lubię Jednak w takie upały nawet tego sie nie chce

Twoją wypowiedź odebrałam tak jakbyś była załamana tym że jem "tyle" tylko dlatego ze mam pasożyta i tylko dlatego trzymam wagę, a potem (po pozbyciu sie robali) będę jeść mniej z obawy przed przytyciem i do tego chorowałam na ED. Spokojnie i bez obaw tamto to już przeszłosć nie mam zamiaru sobie wydzielać, ograniczać sie itp. Słucham i będę słuchac swojego organizmu. Będę mieć ochotę na czekoladę to zjem czekoladę i nie potraktuje jej jako np. podwieczorek tylko dodatek. Będę miała ochotę zjeść pół blachy ciasta to zjem pół blachy ciasta Jedzenie ma sprawiać przyjemność. Będę jesć to na co mam ochotę i kiedy chcę Nawet jak zgłodnieje o północy to zejdę do kuchni i coś wpałaszuję....

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 14:23   #344
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Blissful smaczne homo mają w carrefourze ja mam aktualnie z Lidla, też dobry, ale ma mniej białka niż carrefourowski.

Dzisiejsze Upalne U:
jakoś niezbyt mi się podoba

I: owsianka z 5 łyżek płatków na wodzie, z serkiem homo, łyżeczką pestek dyni, łyżeczką masła orzechowego, kilkoma nerkowcami i małym bananem.
II: porcja (60g) makaronu żytniego z łyżeczką zielonego pesto (nie smakowało mi za bardzo).
lód Twister z Algidy
III: grahamka z 4 plastrami filetu z indyka, plasterkiem żółtego sera, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i odrobiną ketchupu; kilka pomidorków koktatjlowych i rzodkiewek.
jabłko
IV: chyba zjem wiejski z orzechami i pestkami. I pewnie coś słodkiego wpadnie z okazji rocznicy

Standardowo spacer, 2x35 min szybkiego marszu, mnóstwo wody. Dziś niestety nie mam czasu na ćwiczenia
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 14:31   #345
Anette210
Raczkowanie

Cytat:
Moje U (grzeszne) Chociaz nie wiem czy nie wyszło mi P a i nie obraziłabym się

I jogurt naturalny (200ml) z płatkami zdrowy błonnik,poduszeczkami owsianymi, kwadracikami czekoladowymi, 2 kruszonymi waflami ryżowymi i dużym zielonym jabłkiem

II Na mieście:
drożdżówka z serem, sok pysio limonka

W domu:
III paluch ziarnisty na pół obie z sałatą, twarożkiem, ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorem

III Enchilada warzywna ze szpinakiem (ok. 250 g mrożonych warzyw/ brukselka,por,kalafior, marchewka + dodatkowo świeży szpinak z ogródka) z sosem czosnkowym z pieczarkami

IV troche ponad 1/2 kakaowego biszkopta z wiśniami i polewą czekoladą
(piekłam w dużym prodiżu z 5 swojskich jaj i wiem ze przesadziłam z zjedzoną ilością ale bardzo mi posmakował Balam sie też że będzie zakalec ale wyszło rewelacyjne. coś jak murzynek tylko lzejsze, delikatniejsze. ostatnio też mam ciągłą ochotę na słodkie i praktycznie codziennie coś piekę Wczoraj obeszło się bez bo rodzice przywiezli ciacha z komunii, które oczywiście kosztowałam )

V pewnie duża grahamka z osełką, sałatą, gotowanym jajkiem i ogórkiem
(chociaż zjadłam tyle ciasta to w końcu biszkopt i to delikatne ciasto i kolację wole pomimo tego zjeść)

Czy na takim jadłospisie nie tyjesz? jak długo jesteś na utrzymaniu ?ja sobie od czasu do czasu pozwolę na coś więcej to waga od razu w górę....
Stary 2012-05-23, 14:38   #346
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anette210 Pokaż wiadomość
Czy na takim jadłospisie nie tyjesz? jak długo jesteś na utrzymaniu ?ja sobie od czasu do czasu pozwolę na coś więcej to waga od razu w górę....
Ważysz się codziennie?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 14:44   #347
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Blissful smaczne homo mają w carrefourze ja mam aktualnie z Lidla, też dobry, ale ma mniej białka niż carrefourowski.

Dzisiejsze Upalne U:
jakoś niezbyt mi się podoba

I: owsianka z 5 łyżek płatków na wodzie, z serkiem homo, łyżeczką pestek dyni, łyżeczką masła orzechowego, kilkoma nerkowcami i małym bananem.
II: porcja (60g) makaronu żytniego z łyżeczką zielonego pesto (nie smakowało mi za bardzo).
lód Twister z Algidy
III: grahamka z 4 plastrami filetu z indyka, plasterkiem żółtego sera, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i odrobiną ketchupu; kilka pomidorków koktatjlowych i rzodkiewek.
jabłko
IV: chyba zjem wiejski z orzechami i pestkami. I pewnie coś słodkiego wpadnie z okazji rocznicy

Standardowo spacer, 2x35 min szybkiego marszu, mnóstwo wody. Dziś niestety nie mam czasu na ćwiczenia
Dlaczego Ci się nie podoba? Nie jest zły. Owsianka jest super, zresztą ja też zjadłam dziś swoją z bananem i masłem orzechowym. II posiłek taki sobie, szkoda, że nie dodałaś czegoś innego do tego makaronu. Taki lód nie miał za wiele kalorii, w sumie to sam cukier i woda, ale co tam. Grahamka była na obiad, tak? W sumie, jeśli nie miałaś innej możliwości to ok. IV posiłek jak najbardziej. Jesteś na U możesz świętować na słodko do woli.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
omg, co za komentarz. nie stresuj się tak... poza tym sama sobie zaprzeczasz.

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-23 o 14:48
Stary 2012-05-23, 14:57   #348
poppy seed
Zakorzenienie

U.

I. Bułka ziołowa z masłem, szynką drobiową, żółtym serem, rzodkiewkami, pomidorami, pieprzem & solą. Kawa z mlekiem.
podjadłam trochę farszu przy robieniu obiadu kolejna kawa

II. Duży naleśnik z farszem 'po grecku' (ser feta, oliwki, pomidor, bazylia, pierś z kurczaka) i tzatziki.
III. Domowe lody bananowo-kokosowe (mrożony banan zblendowany z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosowymi).
IV. Dwa tosty z razowca z serkiem wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:02   #349
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Jajecznica z dwóch dużych jaj (miały podwójne żółtka ) z pomidorem i cebulką,
dwie kromki razowca z masłem;
wysoka szklanka koktajlu truskawkowego.

II. Placuszki owsiane z bananem, daktylami i rodzynkami polane jogurtem naturalnym i oprószone cynamonem; kawa z mlekiem.

III. Botwinka z ziemniakami;
makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym, szklanka soku
marchwiowego.

IV. Domowy budyń na mleku z pokruszoną, gorzką czekoladą i garścią orzechów włoskich, kromka razowca z masłem orzechowym, cappuccino.

V. Kilka kawałków bagietki zapieczonej z masłem czosnkowym + kopiasta porcja sałatki tuńczykowej z ryżem, kukurydzą i majonezem;
kubek kakao na mleku, paczka sezamków.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:15   #350
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Dlaczego Ci się nie podoba? Nie jest zły. Owsianka jest super, zresztą ja też zjadłam dziś swoją z bananem i masłem orzechowym. II posiłek taki sobie, szkoda, że nie dodałaś czegoś innego do tego makaronu. Taki lód nie miał za wiele kalorii, w sumie to sam cukier i woda, ale co tam. Grahamka była na obiad, tak? W sumie, jeśli nie miałaś innej możliwości to ok. IV posiłek jak najbardziej. Jesteś na U możesz świętować na słodko do woli.
Właśnie przez obiad mi się nie podoba, brak w nim białka i jakoś w ogóle chyba za dużo węgli dzisiaj u mnie. Lodem się nie przejmuję, owsianką tym bardziej W tygodniu typowo obiadowe posiłki jem najczęściej przed południem w domu (pracuję od 13), nie chce mi się targać ze sobą pojemników i odgrzewać

Dziewczyny, mam pytanie. Czy na U również w każdym posiłku musi być białko, czy można już lekko wyluzować i czasem sobie zrobić bezbiałkowy posiłek?
Stary 2012-05-23, 15:23   #351
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie przez obiad mi się nie podoba, brak w nim białka i jakoś w ogóle chyba za dużo węgli dzisiaj u mnie. Lodem się nie przejmuję, owsianką tym bardziej W tygodniu typowo obiadowe posiłki jem najczęściej przed południem w domu (pracuję od 13), nie chce mi się targać ze sobą pojemników i odgrzewać

Dziewczyny, mam pytanie. Czy na U również w każdym posiłku musi być białko, czy można już lekko wyluzować i czasem sobie zrobić bezbiałkowy posiłek?
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej byłoby wyluzować...

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
U.

I. Bułka ziołowa z masłem, szynką drobiową, żółtym serem, rzodkiewkami, pomidorami, pieprzem & solą. Kawa z mlekiem.
podjadłam trochę farszu przy robieniu obiadu kolejna kawa
II. Duży naleśnik z farszem 'po grecku' (ser feta, oliwki, pomidor, bazylia, pierś z kurczaka) i tzatziki.
III. Domowe lody bananowo-kokosowe (mrożony banan zblendowany z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosowymi).
IV. Dwa tosty z razowca z serkiem wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem.
Świetne smaki. Zdecydowanie.
Stary 2012-05-23, 15:28   #352
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie tyje. na Utrzymaniu jestem jakies 4 miesiace a moze to i już 5 leci

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Jajecznica z dwóch dużych jaj (miały podwójne żółtka ) z pomidorem i cebulką,
dwie kromki razowca z masłem;
wysoka szklanka koktajlu truskawkowego.

II. Placuszki owsiane z bananem, daktylami i rodzynkami polane jogurtem naturalnym i oprószone cynamonem; kawa z mlekiem.

III. Botwinka z ziemniakami;
makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym, szklanka soku
marchwiowego.

IV. Domowy budyń na mleku z pokruszoną, gorzką czekoladą i garścią orzechów włoskich, kromka razowca z masłem orzechowym, cappuccino.

V. Kilka kawałków bagietki zapieczonej z masłem czosnkowym + kopiasta porcja sałatki tuńczykowej z ryżem, kukurydzą i majonezem;
kubek kakao na mleku, paczka sezamków.
No cudownie

Moje U

I jogurt naturlany z wiśniami z kompotu, kwadracikami czekoladowymi,poduszeczka mi owsianymi, płatkami zdrowy błonnik

II duża podłużna bułka do zapiekanek z ziarnami na pół:
1/2 z masłem orzechowym crunchy domowej roboty, wiśniami z kompotu posypana orzechami włoskimi
1/2 z tym samym masłem, serem białym i orzechami

III Enchilada z warzywami z sosem pieczarkowym ( wiem ze to samo ale zostało i nie chciałam wyrzucić)

IV sałatka owocowa (giga zielone jabłko, 2 kiwi, brzoskwinia) z kostką milki triolade, kwadracikami czekoladowymi)

V chyba duży paluch ziarnisty na pół obie z serem białym, świeżym szpinakiem, łososiem wędzonym jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym

Stary 2012-05-23, 15:31   #353
siostraelwa
Zadomowienie

dzisiaj dogadzam podniebienu od rańca bo do egzaminów się uczyć trzeba, a jak pewnie same wiecie wszystko jest lepsze od tego to i czas na pichcenie się znalazł;d

R/U

7:00 ś:
omlet z 2 jaj, mąki zytniej, połowy banana, łycha twarogu chudego mielonego, marchewka do pochrupania
kawa z mlekiem

11:00 IIś:
owsianka (ok. 50g otrębów owsianych) gotowana na herbacie truskawkowo-waniliowej, z białkiem jaja, suszonymi owocami goji i małą jogobella light truskawka anatol waniliowy z mlekiem

40min aeroby, 10min streching

15:00 o: tagliatelle z czosnkiem, pokrzywą i brukselkami
i udko z kuraka duszone bez skóry w sosie własnym i cebuli /właśnie skończyłam/

18:00 p: sałatka z kolorowych warzywek z tunczykiem + olej lniany / budyń czoko z błonnikiem kakaowym

co wybrać;p?

21:00 k: 200g twarogu (pewnie tłusty albo półtłusty bo z mleczka od krówki przez babcię robiony) z miodem i migdałami, zapewne inka albo anatol wpadnie

dołożyłabym węgle ale o 22:30 zapewne będę już spać smacznie. więc chyba może być?
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:44   #354
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Nie nie tyje. na Utrzymaniu jestem jakies 4 miesiace a moze to i już 5 leci

No cudownie

Moje U

I jogurt naturlany z wiśniami z kompotu, kwadracikami czekoladowymi,poduszeczka mi owsianymi, płatkami zdrowy błonnik

1/2 z masłem orzechowym crunchy domowej roboty, wiśniami z kompotu posypana orzechami włoskimi

III Enchilada z warzywami z sosem pieczarkowym ( wiem ze to samo ale zostało i nie chciałam wyrzucić)

IV sałatka owocowa (giga zielone jabłko, 2 kiwi, brzoskwinia) z kostką milki triolade, kwadracikami czekoladowymi)

V chyba duży paluch ziarnisty na pół obie z serem białym, świeżym szpinakiem, łososiem wędzonym jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym
Zrobiłaś masło! ja wolałabym mniej deserowe a bardziej wartościowe śniadanie, ale poza tym naprawdę mega U!

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość
dzisiaj dogadzam podniebienu od rańca bo do egzaminów się uczyć trzeba, a jak pewnie same wiecie wszystko jest lepsze od tego to i czas na pichcenie się znalazł;d

R/U

omlet z 2 jaj, mąki zytniej, połowy banana, łycha twarogu chudego mielonego, marchewka do pochrupania
kawa z mlekiem

owsianka (ok. 50g otrębów owsianych) gotowana na herbacie truskawkowo-waniliowej, z białkiem jaja, suszonymi owocami goji i małą jogobella light truskawka anatol waniliowy z mlekiem

18:00 p: sałatka z kolorowych warzywek z tunczykiem + olej lniany / budyń czoko z błonnikiem kakaowym

co wybrać;p?

21:00 k: 200g twarogu (pewnie tłusty albo półtłusty bo z mleczka od krówki przez babcię robiony) z miodem i migdałami, zapewne inka albo anatol wpadnie

dołożyłabym węgle ale o 22:30 zapewne będę już spać smacznie. więc chyba może być?
Podoba mi się. Zobaczysz na co będziesz miała ochotę, do 18 jeszcze sporo czasu.
No i nie jesteś sama z tym dogadzaniem przed egzaminami...
Stary 2012-05-23, 15:47   #355
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej byłoby wyluzować...
Dzięki

Cytat:
Moje U

Super jak zwykle

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość

R/U

kawa z mlekiem

co wybrać;p?

Fajny jadłospis, ale owsianka jak sama nazwa wskazuje powinna być z płatków najadłaś się otrębami? I wybrałabym sałatkę
Stary 2012-05-23, 15:53   #356
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
u
1. jajko gotowane z ketchupem, słupki ogórka świeżego
2 kromeczki chleba żytniego z kawałkami żurawn, z masłem i serkiem włoskim
kawa
2. knoppers, jogurt pitny Danone, ,lód swiderek (taki śmietankowo-wodny) - to wszystko w czasie rozlozone
3. rosół z makaronem i marchewą
4. kawałki bagietki wieloziarnistej ciemnej, z jogurtem greckim, wędzonym łososiem, pomidorem, papryką
5. kakao naturalne z chudym mlekiem, słodzikiem, kostkami lodu,; pestki sloneczniki do podskubania

w ciągu dnia rower, sporo łażenia
up

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Stary 2012-05-23, 16:01   #357
blissful
Raczkowanie

Cytat:
up
Od razu masz + za 5 posiłków. Sama piekłaś chleb? Śniadanie w porządku. II to praktycznie same węgle i ponadto niezbyt wartościowe, ale przeciez jesteś na U i możesz sobie na takie przekąski pozwolić. Szkoda, że nie było II dania, albo chociaz jakiegoś białka, jeśli chodzi o obiad. IV posiłek jest bardzo smaczny. V posiłek to tylko sam koktajl i słonecznik, brakuje mi przede wszystkim jakiegoś dobrego źródła białka i węgli złożonych.

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-23 o 16:05
Stary 2012-05-23, 16:20   #358
Phynn
Zakorzenienie

zapomnialam, że przed kakao wpadła jeszcze mała drożdzowa bułeczka z masłem
dziekuje za komentarz

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Stary 2012-05-23, 16:24   #359
blissful
Raczkowanie

Cytat:
zapomnialam, że przed kakao wpadła jeszcze mała drożdzowa bułeczka z masłem
dziekuje za komentarz
to wygląda na to, ze ta mała drożdżowa bułeczka uratowała kolację, chociaż ani to dobre białko ani też węgle złożone ale generalnie fajne, luźne U.

Edytowane przez blissful
Czas edycji: 2012-05-23 o 16:25
Stary 2012-05-23, 16:34   #360
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłaś masło! ja wolałabym mniej deserowe a bardziej wartościowe śniadanie, ale poza tym naprawdę mega U!

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Podoba mi się. Zobaczysz na co będziesz miała ochotę, do 18 jeszcze sporo czasu.
No i nie jesteś sama z tym dogadzaniem przed egzaminami...
A zrobiłam A co do śniadania to chciałam wypróbować te czekoladowe kwadraciki z Granexu I wcale nie było one słodkie. Bo wiśnie były lekko kwaskowate i fajne komponowały sie ze słodyczą kwadracików. A pozotsałe płatki bezsmakowe Po poduszki są bez nadzienia. Głównie przeważał błonnik i poduszki i wiśnie. Kwadracików było juz mniej bo sie nie mieściły w misce

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości