|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Hej dziewczyny, możecie rzucić okiem?
Odchudzam się od 3 dni , ale pewnie wszystko źle ![]() R I (7:00) jogurt naturalny z otrębami, migdałami i rodzynkami II (10:30)Grahamka z sałatą, pomidorem i ogórkiem III (14:30Spaghetti IV (18:00)Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem |
|
|
|
#332 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym miała możliwość robienia w domu ciast, pewnie miałabym podobnie jak Ty z ich wcinaniem Tyle, że raczej odbiło by się to na mojej figurze... A może by się nie odbiło? Może to jakaś głupia blokada? Tak czy owak, dobrze, że jesteś w tym wątku A uwaga dotycząca niećwiczenia nie miała być pod żadnym pozorem prztyczkiem - raczej to wśród innych dziewczyn przeraża mnie to, z jakim zapałem opisują ile to dzisiaj ćwiczyły... Czasem rzeczywiście wygląda to tak, jakby bardzo bardzo chciały od razu spalić to, co rzeczonego dnia zjadły. A niestety znam to uczucie![]() aniolbezskrzydel89, miło wiedzieć U mnie właściwie nikt nigdy ED nie stwierdził, ale coraz częściej dochodzę do wniosku, że jednak było ze mną bardzo nie w porządku... A tak do końca dobrze to nadal nie jest.
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
i jak dzisiaj? |
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.grahamka z masłem,serkiem wiejskim(200g),polędwicą sopocką,pomidorem,szczypi orkiem,suszem warzywnym, pomarańcza. 2.grillowana pierś kurczaka,ziemniaki z koperkiem,buraczki,marche wka tarta 3.jogurt śliwkowy z ziarnami zbóz,jabłko 4.lód włoski 5. 2kromki żytnie z masłem,almette,wędliną i warzywami gdzieś tam jakieś jabłko jeszcze wpadło.
|
#337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardziej glista albo tasiemiec<a brzuch Cie boli??> ale przygoda z dieta byla... dobrze ze w pore stop powiedzialas ![]() ps. dzwonilas do drZ? Cytat:
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
u
1. jajko gotowane z ketchupem, słupki ogórka świeżego 2 kromeczki chleba żytniego z kawałkami żurawn, z masłem i serkiem włoskim kawa 2. knoppers, jogurt pitny Danone, ,lód swiderek (taki śmietankowo-wodny) - to wszystko w czasie rozlozone 3. rosół z makaronem i marchewą 4. kawałki bagietki wieloziarnistej ciemnej, z jogurtem greckim, wędzonym łososiem, pomidorem, papryką 5. kakao naturalne z chudym mlekiem, słodzikiem, kostkami lodu,; pestki sloneczniki do podskubania w ciągu dnia rower, sporo łażenia
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś:2 razowe chlebki z margaryną i dżemem; wieśniak; kawa z mlekiem IIŚ: kanapka jw. z serem; zielone big jabłko O:makaron pełnoziarnisty, udko duszone z warzywami K: sałatka z jajkiem i warzywami skropione olejem lnianym
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jeszcze dodam od siebie, że też nigdy nie miałam nic wspólnego z ED. Jem to na co mam ochotę, codziennie jem słodkie, nie zawsze zdrowo i nieraz więcej niż powinnam, a wagę trzymam. Więc można
![]() Ćwiczenia też są mi obce.
|
#343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po prostu nigdy ze względów zdrowotnych nie ćwiczyłam na w-f (od IV klasy) i nigdy nie lubiłam siłowych ćwiczeń. Poza tym nie są mi one wskazane a wręcz zabronione. Mogę sobie pograć w siatkę, pojeździć rowerem, pograć w tenisa itp. Taki lekki sport a taki akurat lubię Jednak w takie upały nawet tego sie nie chce ![]() Twoją wypowiedź odebrałam tak jakbyś była załamana tym że jem "tyle" tylko dlatego ze mam pasożyta i tylko dlatego trzymam wagę, a potem (po pozbyciu sie robali) będę jeść mniej z obawy przed przytyciem i do tego chorowałam na ED. Spokojnie i bez obaw tamto to już przeszłosć nie mam zamiaru sobie wydzielać, ograniczać sie itp. Słucham i będę słuchac swojego organizmu. Będę mieć ochotę na czekoladę to zjem czekoladę i nie potraktuje jej jako np. podwieczorek tylko dodatek. Będę miała ochotę zjeść pół blachy ciasta to zjem pół blachy ciasta Jedzenie ma sprawiać przyjemność. Będę jesć to na co mam ochotę i kiedy chcę Nawet jak zgłodnieje o północy to zejdę do kuchni i coś wpałaszuję....
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Blissful smaczne homo mają w carrefourze
ja mam aktualnie z Lidla, też dobry, ale ma mniej białka niż carrefourowski.Dzisiejsze Upalne U: jakoś niezbyt mi się podoba ![]() I: owsianka z 5 łyżek płatków na wodzie, z serkiem homo, łyżeczką pestek dyni, łyżeczką masła orzechowego, kilkoma nerkowcami i małym bananem. II: porcja (60g) makaronu żytniego z łyżeczką zielonego pesto (nie smakowało mi za bardzo). lód Twister z Algidy III: grahamka z 4 plastrami filetu z indyka, plasterkiem żółtego sera, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem i odrobiną ketchupu; kilka pomidorków koktatjlowych i rzodkiewek. jabłko IV: chyba zjem wiejski z orzechami i pestkami. I pewnie coś słodkiego wpadnie z okazji rocznicy ![]() Standardowo spacer, 2x35 min szybkiego marszu, mnóstwo wody. Dziś niestety nie mam czasu na ćwiczenia
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy na takim jadłospisie nie tyjesz? jak długo jesteś na utrzymaniu ?ja sobie od czasu do czasu pozwolę na coś więcej to waga od razu w górę....
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owsianka jest super, zresztą ja też zjadłam dziś swoją z bananem i masłem orzechowym. II posiłek taki sobie, szkoda, że nie dodałaś czegoś innego do tego makaronu. Taki lód nie miał za wiele kalorii, w sumie to sam cukier i woda, ale co tam. Grahamka była na obiad, tak? W sumie, jeśli nie miałaś innej możliwości to ok. IV posiłek jak najbardziej. Jesteś na U możesz świętować na słodko do woli. ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- omg, co za komentarz. nie stresuj się tak... poza tym sama sobie zaprzeczasz. Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-23 o 14:48 |
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
U.
I. Bułka ziołowa z masłem, szynką drobiową, żółtym serem, rzodkiewkami, pomidorami, pieprzem & solą. Kawa z mlekiem. podjadłam trochę farszu przy robieniu obiadu kolejna kawaII. Duży naleśnik z farszem 'po grecku' (ser feta, oliwki, pomidor, bazylia, pierś z kurczaka) i tzatziki. III. Domowe lody bananowo-kokosowe (mrożony banan zblendowany z mlekiem kokosowym i wiórkami kokosowymi). IV. Dwa tosty z razowca z serkiem wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem. |
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Jajecznica z dwóch dużych jaj (miały podwójne żółtka ) z pomidorem i cebulką,dwie kromki razowca z masłem; wysoka szklanka koktajlu truskawkowego. II. Placuszki owsiane z bananem, daktylami i rodzynkami polane jogurtem naturalnym i oprószone cynamonem; kawa z mlekiem. III. Botwinka z ziemniakami; makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym, szklanka soku marchwiowego. IV. Domowy budyń na mleku z pokruszoną, gorzką czekoladą i garścią orzechów włoskich, kromka razowca z masłem orzechowym, cappuccino. V. Kilka kawałków bagietki zapieczonej z masłem czosnkowym + kopiasta porcja sałatki tuńczykowej z ryżem, kukurydzą i majonezem; kubek kakao na mleku, paczka sezamków.
|
#350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tygodniu typowo obiadowe posiłki jem najczęściej przed południem w domu (pracuję od 13), nie chce mi się targać ze sobą pojemników i odgrzewać ![]() Dziewczyny, mam pytanie. Czy na U również w każdym posiłku musi być białko, czy można już lekko wyluzować i czasem sobie zrobić bezbiałkowy posiłek? |
|
|
|
|
#351 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No cudownie ![]() Moje U I jogurt naturlany z wiśniami z kompotu, kwadracikami czekoladowymi,poduszeczka mi owsianymi, płatkami zdrowy błonnik II duża podłużna bułka do zapiekanek z ziarnami na pół: 1/2 z masłem orzechowym crunchy domowej roboty, wiśniami z kompotu posypana orzechami włoskimi 1/2 z tym samym masłem, serem białym i orzechami III Enchilada z warzywami z sosem pieczarkowym ( wiem ze to samo ale zostało i nie chciałam wyrzucić) IV sałatka owocowa (giga zielone jabłko, 2 kiwi, brzoskwinia) z kostką milki triolade, kwadracikami czekoladowymi) V chyba duży paluch ziarnisty na pół obie z serem białym, świeżym szpinakiem, łososiem wędzonym jajkiem gotowanym, ogórkiem zielonym
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj dogadzam podniebienu od rańca bo do egzaminów się uczyć trzeba, a jak pewnie same wiecie wszystko jest lepsze od tego to i czas na pichcenie się znalazł;d
R/U 7:00 ś: omlet z 2 jaj, mąki zytniej, połowy banana, łycha twarogu chudego mielonego, marchewka do pochrupania kawa z mlekiem 11:00 IIś: owsianka (ok. 50g otrębów owsianych) gotowana na herbacie truskawkowo-waniliowej, z białkiem jaja, suszonymi owocami goji i małą jogobella light truskawka 40min aeroby, 10min streching 15:00 o: tagliatelle z czosnkiem, pokrzywą i brukselkami i udko z kuraka duszone bez skóry w sosie własnym i cebuli /właśnie skończyłam/ 18:00 p: sałatka z kolorowych warzywek z tunczykiem + olej lniany / budyń czoko z błonnikiem kakaowym co wybrać;p? 21:00 k: 200g twarogu (pewnie tłusty albo półtłusty bo z mleczka od krówki przez babcię robiony dołożyłabym węgle ale o 22:30 zapewne będę już spać smacznie. więc chyba może być? |
|
|
|
#354 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wolałabym mniej deserowe a bardziej wartościowe śniadanie, ale poza tym naprawdę mega U! ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
No i nie jesteś sama z tym dogadzaniem przed egzaminami...
|
||
|
|
|
#355 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Cytat:
jak zwykle Cytat:
najadłaś się otrębami? I wybrałabym sałatkę
|
||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Od razu masz + za 5 posiłków. Sama piekłaś chleb? Śniadanie w porządku. II to praktycznie same węgle i ponadto niezbyt wartościowe, ale przeciez jesteś na U i możesz sobie na takie przekąski pozwolić.
Szkoda, że nie było II dania, albo chociaz jakiegoś białka, jeśli chodzi o obiad. IV posiłek jest bardzo smaczny. V posiłek to tylko sam koktajl i słonecznik, brakuje mi przede wszystkim jakiegoś dobrego źródła białka i węgli złożonych.
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-23 o 16:05 |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam, że przed kakao wpadła jeszcze mała drożdzowa bułeczka z masłem
dziekuje za komentarz
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale generalnie fajne, luźne U.
Edytowane przez blissful Czas edycji: 2012-05-23 o 16:25 |
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do śniadania to chciałam wypróbować te czekoladowe kwadraciki z Granexu I wcale nie było one słodkie. Bo wiśnie były lekko kwaskowate i fajne komponowały sie ze słodyczą kwadracików. A pozotsałe płatki bezsmakowe Po poduszki są bez nadzienia. Głównie przeważał błonnik i poduszki i wiśnie. Kwadracików było juz mniej bo sie nie mieściły w misce
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Odchudzam się od 3 dni
, ale pewnie wszystko źle 

Może to jakaś głupia blokada? Tak czy owak, dobrze, że jesteś w tym wątku
, duża inka z mlekiem
Fakt- jem koło 3000kcal dziennie (a moje zapotrzebowanie plasuje się na poziomie 2100 przy codziennych ćwiczeniach) i nie ćwiczę wcale, ale nie sądziłam, że tak szybko będą mi "przybywać" dodatkowe dekagramy...
wsianka(6 łyżek,szklanka mleka,pieczone jabło,gruszka,łyżka nutelli) kawa z mlekiem

II posiłek taki sobie, szkoda, że nie dodałaś czegoś innego do tego makaronu. Taki lód nie miał za wiele kalorii, w sumie to sam cukier i woda, ale co tam. Grahamka była na obiad, tak? W sumie, jeśli nie miałaś innej możliwości to ok. IV posiłek jak najbardziej. Jesteś na U możesz świętować na słodko do woli.
No cudownie