Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 10:36   #63601
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Obecnie wyglądam tak Szału ni ma, bo to na 3 dzień.
łaaaa świetny kolor

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 10:41   #63602
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dokładnie, nie wiem o co im chodzi czego chcą? Ciągle zaliczam wyprost/przyklap/suchość w różnych kombinacjach .
ja dokladnie tak samo. Wczoraj akurat byl przyklap totalny Przedwczoraj przesusz i siano

Kupilam sobie za to wczoraj nowy olej w lidlu, w skladzie olej ryzowy, sojowy, oliwa z oliwek itd.
Stary 2012-05-23, 10:45   #63603
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
łaaaa świetny kolor
Mój Ci on, full natural

Dziękuję
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 11:27   #63604
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Obecnie wyglądam tak Szału ni ma, bo to na 3 dzień.
3 dzień? Ja nawet pierwszego takich piękności nie mam
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:00   #63605
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a wiesz, że po hennie też rozczesałam? potem nosiłam związane

oj raczej poniechałabym, tego czesania
pokaż włoski jak umyjesz i ułożysz jak należy
A jakoś tak mnie podkusiło, bo miałam wrażenie że są jak takie proste, to można czesać - dopiero na zdjęciach zobaczyłam efekt
Pokażę, bo i rady będę potrzebowała...

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
6 bez mycia gratuluje! Wszystkie macie takie piękne loki Lubię jak wstawiacie foty, to mnie inspiruje do walki o swoje
Sama jestem zdziwiona Moje to raczej fale, a fale - przychodzą i odchodzą

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A dajesz na suche czy je przedtem moczysz/zwilzasz?
A jak się trafi: albo psikam jakąś samoróbną mgiełką, albo gotowcem (np eliksirem z Green Pharmacy), albo niczym, w samej odżywce też trochę wody jest.

Cytat:
Zrobilam wczoraj Choc troche zmodyfikowalam przepis, nie dodalam lecytyny, a dorzucilam od siebie pare kropli pantenolu, szczypte mocznika, 10 kropli keratyny (bo moje wlosy od 4 tyg byly na diecie bezbiałkowej ). Splukalam, nie mylam juz pozniej niczym. Wlosy rzeczywiscie nawilzone, zdefiniowane, troche mocniejsza fala wrocila, ale dalo sie zauwazyc lekkie obciazenie i przyklapik
Ja też wczoraj, i też zmodyfikowałam
Bingo shea, olej z nasion malin, żel hiaul., mleczan sodu, żel aloesowy Equilibra, SLP, OE lawendowy - na 20 min.
Tak krótko, bo o ile włosy lubią takie bogate mieszanki, to skóra głowy a właściwie cebulki, nie. Mam wrażenie , że im więcej składników, tym gorzej.
Jest na to sposób: włosy w kucyk, na kucyk maskę, a kucyk w worek Tylko że wtedy włosy ponad kucykiem musza się obejść smakiem.

Cytat:
Dziewczyny, to jak z tym peelingiem skalpu u Was?
Nie wiem, czy coś się blyszczy pod włosami (bo o to pytałaś?), omijam wzrokiem newralgiczne punkty, ale następnym razem popatrzę

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie da się - za gęste włosy :P
A spróbuj tak: przedziałki, jak do malowania odrostów, na calej głowie, w przedziałki peeling pedzelkiem, jak już będzie na całej głowie, trochę pomasować - to przyjemne jest, ale nie wiem, czy Ci tego trzeba
(tzn. nie wiem, czy Ci trzeba peelingu, bo przyjemności to nigdy dość )

Cytat:
Mój Ci on, full natural
świetny kolor, skręt
Poza tym wyglądają na bardzo gęste

---
Dziewczyny, proszę o radę - nie wiem, co zrobiłam moim włosom
Są takie nie-moje, jakby ktoś podmienił - gładkie, niemal lejące się (niemal, bo końce jednak sztywne trochę), sypkie, spinki się z nich wysuwają. Wcześniej było wszystko odwrotnie Nie, żebym narzekała, jestem bardzo z nich zadowolona, mniej się kręcą ale wyglądają ładnie, tylko - i tu właśnie jest mój problem: pasemkują się, tzn. oddzielają się małe wąskie pasemka, cokolwiek na nie nakładam, ten stan się utrwala.

19 maja była henna (Khadi ciemny brąz plus amla), wczoraj pierwsze mycie (Essential Care kubeczkowo z sokiem z owoców noni) - ta gładkość i miękkość pojawiła się właśnie po hennie, wcześniej były ,,zwyczajne", ale ta skłonność do pasemkowania się już była widoczna przed hennowaniem, więc to nie jest przyczyna.
Uzywałam włąściwie samych emolientowych odżywek/masek (Bingo shea, Alterra morelka, GAiK), olejuję (olej babassu, Alterra limonka) w niewielkich ilościach na odżywkę prawie codziennie, wieksze olejowanie raz na tydzień.

Na zdjęciach trochę widać, o co mi chodzi:
1 zdjęcie - dziś, czyli na drugi dzień po myciu - tylko niebieska Joaśka i Bielenda Grafiiti mały orzeszek (tu się przyznaję, że zaraz po myciu i tej masce nawilżającej, którą opisałam wyżej, jako bs nałożyłam na końce różową Artiste licząc na miejscowe wypłukanie henny... potem olej babassu, żel bielenda przeźroczysty, ciut mrożącego i spać - obudziłam sie z cienkimi pasmami nie do odgniecenia, spłukałam je wodą, i nałożyłam trochę niebieskiej Joaśki i ciut bielendy przeźroczystej, a ostateczny efekt - na zdjęciu)

2 zdjęcie - naprawdę denerwowały mnie te pasemka, więc w desperacji rozczesałam je TT - i psiknęłam trochę pianką Pat and Rub (ona ma glicerynę - gliceryna wszystkich puszy, a mnie trochę skleja - dlaczego? ale tym razem nie skleiła jakoś bardzo) - włosy były prawie proste, delikatnie pofalowane, ale pasemka - widać je przy twarzy - i tak się pojawiają - co może być przyczyną?

A, i to nie żel powoduje, czy cokolwiek co na nie nakładam stylizacyjnego; że się pasemkują ,,samoistnie" - widać już bezpośrednio po umyciu. Może sprawa cięcia? Ale wcześniej tak nie było, a nic nie zmieniałam.

Edit: po godzinie od czesania, włosy wróciły na z góry upatrzone pozycje, to jest do stanu ze zdjęcia 1. Może falki sa bardziej uporządkowane. Ale i tak pasemkowanie występuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg henna Joaska niebieska.jpg (46,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg henna TT P@R.jpg (45,5 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-05-23 o 15:49
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:17   #63606
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
A spróbuj tak: przedziałki, jak do malowania odrostów, na calej głowie, w przedziałki peeling pedzelkiem, jak już będzie na całej głowie, trochę pomasować - to przyjemne jest, ale nie wiem, czy Ci tego trzeba
(tzn. nie wiem, czy Ci trzeba peelingu, bo przyjemności to nigdy dość )
Przekonałaś mnie
Cytat:
Są takie nie-moje, jakby ktoś podmienił - gładkie, niemal lejące się (niemal, bo końce jednak sztywne trochę), sypkie, spinki się z nich wysuwają. Wcześniej było wszystko odwrotnie Nie, żebym narzekała, jestem bardzo z nich zadowolona, mniej się kręcą ale wyglądają ładnie, tylko - i tu właśnie jest mój problem: pasemkują się, tzn. oddzielają się małe wąskie pasemka, cokolwiek na nie nakładam, ten stan się utrwala.
U mnie tak wygląda błaganie o SLS i dietę minimum przez kilka dni, tzn jak dla mnie bez protein
Cytat:
(ona ma glicerynę - gliceryna wszystkich puszy, a mnie trochę skleja - dlaczego? ale tym razem nie skleiła jakoś bardzo)
mnie nie :P
Wymieniasz bardzo dużo kosmetyków. Serio, dieta minimum, np SLS, płukanka lniana i Joaśka na końce
Wyglądają zdrowo więc raz nic im nie będzie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:51   #63607
aleksandra987x
Rozeznanie

Ja wczoraj dałam Romantic + olej słonecznikowy na 1,5h, potem umyłam skalp joanną z zieloną herbatą (szamponem) kubeczkowo, dałam silikonową odzywkę z Avonu na 10 minut ( fajnie działa, zmiękcza, wygładza, ale użyta raz na jakiś czas), żel lniany na ociekające, Ziaję b/s z jedwabiem i spać w plukingu. Rano miałam jakieś pogniecione, bo koszulka się zsunela, miekkie, błyszczące, a po godzinie susz i siano... Ze względu na to pogniecenie zrobiłam koka na czubku, lekko je tylko rozczesałam... Teraz siedzę z maska nawilzajacą, bo takiego suszu nie miałam daaawno... Obwiniam Ziaję

Odkryłam dlaczego maska stapiza mi pasowala---> moje włosy uwielbiają olej słonecznikowy, a on tam był

Mam pytanie: chcę sobie kupić na próbę takie małe opakowanie jak do samolotu szamponu Babydream, albo jakiegoś myjadła z tej serii, ale boję się podrażnienia skalpu. Co z serii baydream będzie najlepsze dla skalpu, tzn nie podrażniło was? Właściwie mój skalp nie narzeka na podrażnienia, ale szampon Joanny wysusza, bo jest do przetluszczających i szukam czegoś delikatnego

Edytowane przez aleksandra987x
Czas edycji: 2012-05-23 o 15:53
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:54   #63608
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
---
Cytat:
U mnie tak wygląda błaganie o SLS i dietę minimum przez kilka dni
u mnie tak samo. Do tego jak przesadzam z olejami wnikajacymi to mam taki efekt.

Ja chce juz dlugie wlosy znalazlam stacjonarny sklep zielarski, w ktorym maja henne w proszku Jak tylko doedukuje sie na watku hennowym to sobie ja zrobie, najprawdopodobniej w weekend.
Stary 2012-05-23, 15:59   #63609
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Mam pytanie: chcę sobie kupić na próbę takie małe opakowanie jak do samolotu szamponu Babydream, albo jakiegoś myjadła z tej serii, ale boję się podrażnienia skalpu. Co z serii baydream będzie najlepsze dla skalpu, tzn nie podrażniło was? Właściwie mój skalp nie narzeka na podrażnienia, ale szampon Joanny wysusza, bo jest do przetluszczających i szukam czegoś delikatnego
Mnie wszystkie BD uczulają i podrażniają tak samo

Stary 2012-05-23, 16:23   #63610
ania0506
Raczkowanie

Czy któraś z Was używała szamponu dla dzieci 'zakręcony kokos/arbuz' z avonu? bo niestety nigdzie nie mogę znaleźć ich składu a w ciemno nie chcę kupować..
Stary 2012-05-23, 16:27   #63611
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
też tak mam, ale nie pomogę Ci, bo sama nie wiem dlaczego tak jest
Ehh... A tak fajnie byloby klasc beztrosko na wlosy cala mase roznych "smakolykow"... Na poczatku CG moglam tak robic i nic sie nie dzialo
Cytat:
Q i PQ tworzą film raz - kwestia ładunku elektrostat.
reszta - dokleja się i dokleja
Czyli wychodzi na to, ze z tych wszystkich rzeczy q i pq to najmniejsze zlo Szkoda ze ta zmywalnosc taka watpliwa...
Cytat:
chemicznie nie wymaga SLS, to raczej trudność techniczna - czyli malenkie ilosci, uwodniona wersja itp
Masz na mysli to, ze z nia jak z ciezkimi olejami - jak sie da ich za duzo to trudno domyc, choc zmywaja sie lagodnymi detergentami?
Cytat:
kwestia gustu mnie jak coś nie podrażnia to biorę
No tak, u Ciebie dochodza jeszcze inne wzgledy
Cytat:
Nie kłaść na skalp ani pod folię, nałożone po prostu jako maska też zadziała, może nawet lepiej że nie tak głęboko - mniej dociąży
U mnie tyle cackania żeby łuskę pancerną ruszyć
Na skalp nie klade, a z ta folia, a raczej jej brakiem, to dobry pomysl - skoro jestem raczej wysokoporowata niz nisko to moze ta temperatura faktycznie nie jest taka konieczna?
Cytat:
Nie da się - za gęste włosy :P
Mierzylas ile masz cm? Tak z ciekawosci

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
bo i nigdy swoich włosów nie wrzucałam, jak odkryję jakiś magiczny sposób na pozbycie się gniazda na środku głowy to pewnie coś wrzucę
A moze jakies podpinanie wloskow po myciu przy skalpie? Tak zeby schly ukladajac sie w taki sposob, by zaslonic wicherek?

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Również doradzam nie nakładać na skalp, ale na samą długość.
Nie nakladam masek na skalp A mimo to problem wystepuje. Moze ta maska sama sie jakos przemieszcza troche na skore glowy gdy wpakuje ja pod czepek i stad sie bierze problem... Z 2 str nie moge pozbyc sie wrazenia, ze te maski w jakis sposob po prostu plączą mi te wlosy, badz tez dodatek polproduktow czy dlugie trzymanie na glowie (skutkiem czego nie sa juz potem ociekajace woda tylko wilgotne) powoduje trudnosci z rozczesywaniem. Ale w sumie staram sie czesac tak, zeby w ogole nie ciagnac cebulek, sama juz nie wiem co o tym myslec

Cytat:
Nigdy nie próbowałam... jakoś mnie to przeraża
Nie jest to nic strasznego Fajnie oczyszcza i teoretycznie powoduje lepsze przenikanie wcierek itd. Cukier szybko sie rozpuszcza wiec nie jest to jakies dlugie, agresywne tarcie skory niczym papierem sciernym

Cytat:
No cóż, mycie SCSem z Alterry mi służy - oklapu brak, objętość very good, skręt beautiful I nic nie swędzi
Ale musi być w tym jakis haczyk. No musi
Super Jak Ci sluzy to bym sie go trzymala, no matter what Tez go mam ale czeka sobie wraz z SebaMedem na zuzycie BD i Alterry bezzapachowej. Jechalam tez na nim na poczatku CG bedac swiecie przekonana ze to lagodny szamponik
SCS jest tak samo mocnym detergentem co SLS i SLES czy mimo wszystko lagodnieszym? A jak ma sie sprawa z ALS czy tam ALES?

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
PS. I jeszcze cudna Tilda - nie dość, że pokręcona, to jeszcze rdzawa
Mi sie bardziej podoba w wersji czornej Wyglada na 20 lat mniej! No, oczywiscie wiem ze to w duzej mierze zasluga obrobki komputerowej, ale wrazenie robi ogromne

Cytat:
PS 2. Chciałam Wam tez podlinkować artykuł - wywiad z Wysokich Obcasów z chemikiem kosmetycznym X, ale nie ma w wersji elektronicznej
W sumie nic w nim nowego, czego byśmy nie wiedziały, ale są też ciekawostki z zakresu marketingu i psychologii zakupów kosmetycznych, czyli co kupujemy z szamponem
Najbardziej podoba mnie się ten fragment: "Naprawianie DNA" to, niestety, skutek przepuszczenia badań laboratoryjnych przez dział marketingu
Źródło: Co drzemie w kremie, Wysokie Obcasy nr 20 (675), s. 28
Czyli - która oglądała INCI kremu L'Oreala, ta wie
My moze o tym wszystkim wiemy, ale przydaloby sie podsunac ten artykul wszystkim niedowiarkom z naszego otoczenia A przynajmniej na pewno mojej rodzinie, ktora niezmiennie uwaza, ze wydziwiam z tymi specjalnymi kosmetykami i miksturami i wierzy w magie marketingu
Ostatnio w Multikinie dostalam probke "2-minutowej gleboko regenerujacej maski" Pantene, sklad do zapachu wyglada nastepujaco: aqua, stearyl alc., bis-aminopropyl dimethicone, behetrimonium methosulfate, cetyl alc. Dalej zapach, a zaraz po zapachu IPA, gdzies tam dalej widze jedynie pantenol, zapewne w znikomych ilosciach, a tak to... NIC! I co tu ma regenerowac? Straszny kit wciskaja ludziom...

Cytat:
A jak się trafi: albo psikam jakąś samoróbną mgiełką, albo gotowcem (np eliksirem z Green Pharmacy), albo niczym, w samej odżywce też trochę wody jest.
Wczoraj przed pojsciem spac zwilzylam je nieco kranówą i przeciagnelam po nich Joaską makową, a na to olejem ze slodkich migdalow, oczywiscie wszystko w niewielkiej ilosci. Do rana rzeczywiscie prawie nie bylo sladu po tym zabiegu, zmoczylam je troche i zreanimowalam zelem lnianym, odgniotlam i sa mniej suche niz zwykle

Cytat:
Ja też wczoraj, i też zmodyfikowałam
Bingo shea, olej z nasion malin, żel hiaul., mleczan sodu, żel aloesowy Equilibra, SLP, OE lawendowy - na 20 min.
Tak krótko, bo o ile włosy lubią takie bogate mieszanki, to skóra głowy a właściwie cebulki, nie. Mam wrażenie , że im więcej składników, tym gorzej.
Jest na to sposób: włosy w kucyk, na kucyk maskę, a kucyk w worek Tylko że wtedy włosy ponad kucykiem musza się obejść smakiem.
Ojjj jak ja znam ten bol... Worek to tez jakis sposob, choc chyba w tym calym trzymaniu pod folia chodzi glownie o to, by cieplo skory glowy ogrzewalo wlosy z maska. Ale pewnie lepsze to niz nic, przynajmniej maska na wlosach nie wyschnie

Cytat:
Nie wiem, czy coś się blyszczy pod włosami (bo o to pytałaś?), omijam wzrokiem newralgiczne punkty, ale następnym razem popatrzę
Tak, o to. Ja nie omijam bo musze kontrolowac czy nie mam jakiejs lysiny I wlasnie to mnie uderzylo ostatnio - ze widac, jak sie skora swieci, tam gdzie przedzialek, teraz nie wiem, czy to normalka po tym peelingu czy po prostu jestem taka lysa i mam tam tak malo wlosow Bylabym wdzieczna za jakiekolwiek obserwacje

Dzis musze umyc wlosy ale nie mam totalnie ochoty znowu lapac depresji nad tym grzebieniem... Moze jakos przetrzymam je do jutra, zobacze.

Z fryzjerskich anegdotek: Moja siostra byla wczoraj u naszej fryzjerki. Pomine kwestie farbowania, ktora jest dla mnie jakims niewypalem, ale moja siora podobnie jak ja zapuszcza grzywke i fryzjerka tak jej ją obciela, ze moze nosic normalnie przedzialek na srodku a te pozostalosci grzywki po bokach i dalej zapuszczac. Z tym, ze aby sie to jakos ukladalo, zalecila mojej siostrze codzienne wywijanie tego przodu na prostownicy rozgrzanej do najwyzszej mozliwej temperatury. Takze zycze powodzenia przy zapuszczaniu... Jak sie jej to wszystko nie wykruszy to sie zdziwie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 16:29   #63612
Tyna7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Ajrisz masz bardzo podobny skręt do mojegomoze nawet taki sam
I podobna dlugosc, moje jednak troszeczke dluzsze.

Niech mnie ktos kopnie... wyprostowalam wczoraj wlosy
Bardzo zalezy mi na dlugosci wlosow i przynajmniej raz na miesiac zawsze prostuje wlosy zeby sprawdzic jak teraz wygladaja No i wiadomo pozniej tego zaluje jak nie wiem. Ale i tak to robie ehh to jest silniejsze ode mnie...
ja też wyprostowałam pierwszy raz od kilku miesięcy
widać, że urosły ale miałam wrażenie, ze je całkiem popaliłam i takie suche były więc pewnie zrezygnuję na kolejne kilka miesięcy, aż mnie znowu coś podkusi
Stary 2012-05-23, 16:44   #63613
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Szamponu chyba nie ma takiego malego, przynajmniej w Rossmannach w ktorych bylam, ale jest zel do mycia wszystkiego Kopf-bis-Fuss, uzywalam go na wakacjach i sprawdzal sie, zreszta jak sobie spojrzysz to maja baardzo podobne sklady Wlosy nawet jakby troche mniej mi po nim wypadaly niz po szamponie, ale moze cos innego akurat sie czasowo nalozylo (np. sam fakt bycia na wakacjach i relaks ). Mnie ani szampon, ani zel nie podraznil.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:10   #63614
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Mnie wszystkie BD uczulają i podrażniają tak samo
Ja zaryzykuję, mój skalp przezył mycie byle czym z mnóstwem silnych detergentów, head&shoudersem, to moze i BD go nie podrazni

Cytat:
Szamponu chyba nie ma takiego malego, przynajmniej w Rossmannach w ktorych bylam, ale jest zel do mycia wszystkiego Kopf-bis-Fuss, uzywalam go na wakacjach i sprawdzal sie, zreszta jak sobie spojrzysz to maja baardzo podobne sklady Wlosy nawet jakby troche mniej mi po nim wypadaly niz po szamponie, ale moze cos innego akurat sie czasowo nalozylo (np. sam fakt bycia na wakacjach i relaks ). Mnie ani szampon, ani zel nie podraznil.
Dziękować Własnie widziałam tam serie BD, ale nie przyglądałam się dokładnie co mają, bo spieszyłam się na autobus. Jutro obejrzę i coś kupię

Własnie bawię się w "wysusz włosy w dwie godziny bez wyprostu"Zapomni ałam o wyjściu wieczornym, olśniło mnie jak nakładałam glucika. I efekty po masce nawilzajacej zeżre powietrze z suszarki...
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 18:38   #63615
natalcia250
sentimental animal

dodałam zdjęcia do codziennika

szkoda, że nie mogę myć włosów rano, bo wieczorem tuż po myciu są takie fajne, a potem rano to już nie to samo

jakie są jeszcze dobre do włosów olejki z alterry oprócz brzozy&pomarańczy i granat& awokado?
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:03   #63616
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
dodałam zdjęcia do codziennika

szkoda, że nie mogę myć włosów rano, bo wieczorem tuż po myciu są takie fajne, a potem rano to już nie to samo
Mam tak samo. Jak idę spać są genialne i piękne, a rano - szkoda gadać
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:36   #63617
201801220933
Konto usunięte

Witam wszystkich.
Nie mam zwyczaju prosić kogoś na forum o pomoc, podczas gdy wszystkie informacje są wyszczególnione, ale....
Pomocy. Niedawno dowiedziałam się (na tym forum zresztą) jak należy pielęgnować falowane włosy. Mój typ to Wavy Swawy (?).
Jako dziecko miałam cienkie proste blond włoski... ale potem..
Zawsze miałam problem z moimi włosami, były ciemne, grube i gęste, platały się niemiłosiernie, robił się z nich bezkształtny puch, pod wpływem wilgoci robiła się szopa,więc zawsze je związywałam. Próbowałam je prostowac, ale pod dojściu do szkoły znowu robiła się szopa. Potem przez kilka lat traciłam włosy - przy zachowaniu swojej struktury ilośc zmniejszyła się o połowę, więc efekt opłakany. Teraz pobudzam je do wzrostu i to przynosi efekty, ale...
Przeczytałam dokładenie wszystkie przylepione na górze wątki. Od kilku tygodni próbuję postępować zgodnie z zaleceniami, ale efekty są makabryczne. Włosy po "stylizacji" z bezkształtnego puchu zamieniają się w obrzydliwe oklapnięte sztywne kluski, dzielą się na takie małe pasemka(pozwolę sobie porównać ten efekt, z tym na zdjęciu u koleżanki wyżej, tylko.. bardziej )i są wtedy mniej błyszczące. W efekcie zawsze je związuję.
Wygląda to tak: rozczesuję i olejuje włosy (to już do dawna), zmywam szamponem bez sles, spryskuje odżywką, przeczesuje palcami, upięte włosy wysychają naturalnie podczas snu, rano stosuję znów troche odzywki ( z silikonami) i zabezpieczam końcówki, potem nakładam żel bielenda z czarną rzepą i ugniatam. Włosy wyglądają obrzydliwie, jakby były totalnie zaniedbane, suche, bez życia.
Czy wszystko robię dobrze? Co robię źle.
Czytałam o odzywkach reanimacyjnych z żelem aloesowym, żelu lnianym, ale boję się dalej eksperymentować, aby nie pogorszyć sprawy.
Marzy mi się opadajaca na plecy tafla falowanych włosów, a wiem ze mam do tego predyspozycje, ale totalnie się zgubiłam.
Bardzo proszę o jakieś porady.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:06
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:36   #63618
seduction
Zakorzenienie

Od przyszłego tygodnia startuję z badaniami Kumpel będzie testował szampony do włosów i ich właściwości fizykochemiczne względem daty ważności.

I jutro dzwonię o praktyki bezpłatne (nieuczelniane) do laboratorium, więc proszę trzymać kciuki

Oczywiście włosy sumiennie pielęgnuję, to wkrótce rok

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:04   #63619
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Wygląda to tak: rozczesuję i olejuje włosy (to już do dawna), zmywam szamponem bez sles, spryskuje odżywką, przeczesuje palcami, upięte włosy wysychają naturalnie podczas snu, rano stosuję znów troche odzywki ( z silikonami) i zabezpieczam końcówki, potem nakładam żel bielenda z czarną rzepą i ugniatam. Włosy wyglądają obrzydliwie, jakby były totalnie zaniedbane, suche, bez życia.
Nie używasz odżywki b/s?Jeśli są suche to musisz je nawilżać. Może stosuj jakąś maskę. Z tego co rozumiem, to nakładasz żel jak już są suche? Spróbuj na mokre. Może zabezpiecz je jakoś na noc. Ja jak muszę iść spać w mokrych to stosuję plopping z długiej koszulki, inaczej obudziłabym się z sianem...
Kręcone potrzebują dużo nawilżenia. Może tutaj tkwi problem?

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-05-23 o 20:06
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:13   #63620
201801220933
Konto usunięte

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Stosuje tylko olejki. Próbowałam z odżywkami po zmyciu ale efekt sypkich prostych (bo takie wtedy były) włosów i wygładzenia (jaki daje większośc odżywek) na rzadkich włosach nie prezentuję się zbyt dobrze. Kiedy się falują mają dużo większą objętość. Więc jestem w kropce...
Stosuję odzywkę b/s Gliss Kur z płynna keratyną (dopuszczam silikony dla zabezpieczenia, dla mnie są w tej roli najlepsze). Na noc spinam skręcone włosy na czubku głowy.
Co do suchości, to w słońcu i sztucznym świetle niby się błyszczą, ale ..i tak wyglądają na suche, nie mówiąc już o makabrycznym efekcie suchości po rozczesaniu.
Tak, żel nakładam na suche. Próbowałam dzisiaj zmoczyć i potem żel, ale efekt opłakany.
Spróbuję z zawijaniem ich, ale musze skombinowac jakąś koszulke

Czas edycji: 2012-05-23 o 20:17
Stary 2012-05-23, 21:01   #63621
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Tak, o to. Ja nie omijam bo musze kontrolowac czy nie mam jakiejs lysiny I wlasnie to mnie uderzylo ostatnio - ze widac, jak sie skora swieci, tam gdzie przedzialek, teraz nie wiem, czy to normalka po tym peelingu czy po prostu jestem taka lysa i mam tam tak malo wlosow Bylabym wdzieczna za jakiekolwiek obserwacje
Specjalnie wczoraj wieczorkiem strzeliłam sobie peeling i błyszczącego się skalpu nie zauważyłam . Zaznaczam że nie mam jakiś bardzo gęstych włosów, mam prześwity na skroniach i zakola, ale nic się nie lśniło.

Nie mogę dogadać się z włosami . Dzisiaj dostaną tylko SLS i joaśkę b/s za karę, zobaczymy..
Stary 2012-05-23, 21:45   #63622
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Stosuje tylko olejki. Próbowałam z odżywkami po zmyciu ale efekt sypkich prostych (bo takie wtedy były) włosów i wygładzenia (jaki daje większośc odżywek) na rzadkich włosach nie prezentuję się zbyt dobrze. Kiedy się falują mają dużo większą objętość. Więc jestem w kropce...
Stosuję odzywkę b/s Gliss Kur z płynna keratyną (dopuszczam silikony dla zabezpieczenia, dla mnie są w tej roli najlepsze). Na noc spinam skręcone włosy na czubku głowy.
Co do suchości, to w słońcu i sztucznym świetle niby się błyszczą, ale ..i tak wyglądają na suche, nie mówiąc już o makabrycznym efekcie suchości po rozczesaniu.
Tak, żel nakładam na suche. Próbowałam dzisiaj zmoczyć i potem żel, ale efekt opłakany.
Spróbuję z zawijaniem ich, ale musze skombinowac jakąś koszulke
Hej
Co ja bym zrobiła...odrzuciła silikony, umyła włosy prostym szamponem i postawiła na odżywki d/s (Alterra morelowa, Garnier AiK) czy maski (Bingo Shea)...masz jakiekolwiek prócz tego Glisskura, gdzie pewnie tej płynnej keratyny w ogóle nie ma? Stylizacją się teraz nie zajmuj - to jest wisienka na torcie najważniejsze jest poprawienie ich stanu (pielęgnacja!)
Odżywki, maski możesz dać na godzinę przed myciem, potem jakieś myjadło dzieciowe i odżywka b/s. Oleje w porządku, ale to będzie trwało strasznie długo :/ zainwestuj w jakąś polecaną przez nas odżywkę...
Nie martw się, będzie dobrze, tylko potrzebna cierpliwość i systematyczność
Aaaa, wyrzuć grzebień za czesanie na sucho masz ode mnie

Stary 2012-05-23, 21:56   #63623
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tyna7 Pokaż wiadomość
ja też wyprostowałam pierwszy raz od kilku miesięcy
widać, że urosły ale miałam wrażenie, ze je całkiem popaliłam i takie suche były więc pewnie zrezygnuję na kolejne kilka miesięcy, aż mnie znowu coś podkusi
Hu, jak ja sie ciesze, ze moge z duma powiedziec - moje wlosy NIGDY nie posmakowaly prostownicy. W zyciu. Uchowalam sie jakos.
Ide jeszcze ugotowac sobie gluta lnianego na jutro.
Buszowalam po naturally curly i wypatrzylam nareszcie moj typ skretu a przynajmniej najblizszy: 2C ''Wavy Whirly''.
Sounds good.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:36   #63624
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Ja zaryzykuję, mój skalp przezył mycie byle czym z mnóstwem silnych detergentów, head&shoudersem, to moze i BD go nie podrazni
Zanim przeszłam na CG też katowałam skalp silnymi detergentami i nic mi nie było. Teraz nie akceptuje żadnych sulfatów i mam po nich swędzący przesusz. Dziecięcy BD też mnie podrażnił po czasie. Obecnie najlepiej służy mi balsam BD fur mama (na początku olej i substancja nawilżająca, potem detergent), ale będę kombinować z płynami do higieny i Hippem w poszukiwaniu ideału.

Byłam na 3-dniowej wycieczce nad jeziorem. Włosy umyłam w niedzielę wieczorem i spłukałam rano maskę. Przez cały pobyt ich nie myłam. Było gorąco, więc skóra głowy na pewno się jakoś się pociła. Nosiłam też przez większość czasu turban na głowie. I co? Po 3 dniach w takich warunkach wyglądają DOBRZE. Jestem w szoku.

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 23:29   #63625
affbe
Raczkowanie

Dziewczyny powiedzcie mi co sadzicie o doczepionych wlosach metodą clip in??
Raczej nie ma to zlego wplywu na naturalne wloski? Np gdybym doczepila sobie raz na tydzien na pare godzin powiedzmy, nie zaszkodzi to moim wlosom? To jest cos takiego jak bym spinkami podpinała sobie wlosy, tyle ze z przyczepionymi do nich pasemkami wlosow

W sumie pomyslalam tez sobie, ze troche nawet takie doczepianie moglo by ochronic moje krecioly przed wiatrem albo sloncem, bo to przypina sie warstwami i niektóre moje wlosy bylyby tak choćby ukryte pod tymi pasemkami i wiatr i slonce ciezki miałyby dostęp, wiecie o co mi chodzi?

zastanawiam sie nad ta metoda dlatego bo mam wesele za tydzien i chce dobrze wygladac, a te krotkie i ostatnimi czasy oklapniete wlosy jakos nie specjalnie dodaja mi uroku... :/:/

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-05-24 o 10:23
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 00:01   #63626
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Masz na mysli to, ze z nia jak z ciezkimi olejami - jak sie da ich za duzo to trudno domyc, choc zmywaja sie lagodnymi detergentami?
Tak myślę
Cytat:
Na skalp nie klade, a z ta folia, a raczej jej brakiem, to dobry pomysl - skoro jestem raczej wysokoporowata niz nisko to moze ta temperatura faktycznie nie jest taka konieczna?
No dokładnie
Cytat:
Mierzylas ile masz cm? Tak z ciekawosci
10cm. grzywka nie wchodzi. głowa mała to są ciasno
jak dla mnie i tak ich za dużo, za ciepłe to :P

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Od przyszłego tygodnia startuję z badaniami Kumpel będzie testował szampony do włosów i ich właściwości fizykochemiczne względem daty ważności.

I jutro dzwonię o praktyki bezpłatne (nieuczelniane) do laboratorium, więc proszę trzymać kciuki

Stary 2012-05-24, 00:43   #63627
szsz
Raczkowanie

Cytat:

U mnie tak wygląda błaganie o SLS i dietę minimum przez kilka dni, tzn jak dla mnie bez protein
(...)
Wymieniasz bardzo dużo kosmetyków. Serio, dieta minimum, np SLS, płukanka lniana i Joaśka na końce
Wyglądają zdrowo więc raz nic im nie będzie
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
u mnie tak samo. Do tego jak przesadzam z olejami wnikajacymi to mam taki efekt.
Dzieki, Ajrisz i Stasiek, ale to chyba nie brak SLS - bo ostatnio akurat umyłam SLSem dwa razy pod rząd (nie było to celowe - zapomniałam, że w planach hennowanie i tak wyszło).
Wymieniłam dużo różnych rzeczy, żeby nie zostać oskarżoną o brak naolejowania i naemolientowania, nie nakładam wszystkiego na raz
Ale rzeczywiście - macie rację, to moga być i proteiny, i oleje wnikające. Nie mam ich w ,,planie pielęgnacji", jakoś nie czułam takiej potrzeby, ale nakładałam je nadprogamowo w celu, ekhm, odbarwienia końcówek (nie tyle końcówek, co sporej dolnej części włosów). To może być to, bo te drobne posiekane pasemka są właśnie na takiej wysokości, jak nakładam te moje ,,rozjaśniacze". Dobrze się skłąda, wyjeżdzam na kilka dni, więc będę i tak zmuszona do pielęgnacji minimum, i nic nie będzie mnie kusiło

Cytat:

Wczoraj przed pojsciem spac zwilzylam je nieco kranówą i przeciagnelam po nich Joaską makową, a na to olejem ze slodkich migdalow, oczywiscie wszystko w niewielkiej ilosci. Do rana rzeczywiscie prawie nie bylo sladu po tym zabiegu, zmoczylam je troche i zreanimowalam zelem lnianym, odgniotlam i sa mniej suche niz zwykle
Ciekawe, gdzie to wszystko się podziewa, nie nie?

Cytat:
Ojjj jak ja znam ten bol... Worek to tez jakis sposob, choc chyba w tym calym trzymaniu pod folia chodzi glownie o to, by cieplo skory glowy ogrzewalo wlosy z maska. Ale pewnie lepsze to niz nic, przynajmniej maska na wlosach nie wyschnie
Kucyk i worek tak naprawdę spróbowalam raz - przy tym eksperymencie z sodą. To niewygodne jest, ale jest sposób i na ciepło - ten worek z kucykiem można rozlożyć tak na głowie, jak duży kok, i wtedy owinąć ręcznikiem, szczelny worek owinięty gumką, nic nie powinno się wylać, a ciepło będzie, no i nie będzie się z tyłu kiwał szeleszcząc (strasznie głupie rzeczy robi się dla włosów )
Ale dla dobra nauki się poświęcę, zrobię dwa razy maskę z takich samych skłądników, i nałożę ją raz ,,metodą tradycyjną, a raz ,,workową" - i policzę efekt

Cytat:
Tak, o to. Ja nie omijam bo musze kontrolowac czy nie mam jakiejs lysiny I wlasnie to mnie uderzylo ostatnio - ze widac, jak sie skora swieci, tam gdzie przedzialek, teraz nie wiem, czy to normalka po tym peelingu czy po prostu jestem taka lysa i mam tam tak malo wlosow
Ja omijam, bo od patrzenia jest mi gorzej Ale liczę, prawie zawsze liczę, co uważam za bardziej zobiektywizowaną metodę, niż ocenę wzrokową
Popatrzę następnym razem, ale tak przewidując, może się błyszczeć, skóra na twarzy też się błyszczy po peelingu.

Cytat:
On kosztuje tak niewiele, że zawsze się do czegoś zużyje - do mycia ciała, pędzli, naczyń, wanny ...

Cytat:
Witam wszystkich.
Nie mam zwyczaju prosić kogoś na forum o pomoc, podczas gdy wszystkie informacje są wyszczególnione, ale....
Pomocy. Niedawno dowiedziałam się (na tym forum zresztą) jak należy pielęgnować falowane włosy. Mój typ to Wavy Swawy (?).
Jako dziecko miałam cienkie proste blond włoski... ale potem..
Zawsze miałam problem z moimi włosami, były ciemne, grube i gęste, platały się niemiłosiernie, robił się z nich bezkształtny puch, pod wpływem wilgoci robiła się szopa,więc zawsze je związywałam. Próbowałam je prostowac, ale pod dojściu do szkoły znowu robiła się szopa. Potem przez kilka lat traciłam włosy - przy zachowaniu swojej struktury ilośc zmniejszyła się o połowę, więc efekt opłakany. Teraz pobudzam je do wzrostu i to przynosi efekty, ale...
Przeczytałam dokładenie wszystkie przylepione na górze wątki. Od kilku tygodni próbuję postępować zgodnie z zaleceniami, ale efekty są makabryczne. Włosy po "stylizacji" z bezkształtnego puchu zamieniają się w obrzydliwe oklapnięte sztywne kluski, dzielą się na takie małe pasemka(pozwolę sobie porównać ten efekt, z tym na zdjęciu u koleżanki wyżej, tylko.. bardziej )i są wtedy mniej błyszczące. W efekcie zawsze je związuję.
Czy wszystko robię dobrze? Co robię źle.
Czytałam o odzywkach reanimacyjnych z żelem aloesowym, żelu lnianym, ale boję się dalej eksperymentować, aby nie pogorszyć sprawy.
Marzy mi się opadajaca na plecy tafla falowanych włosów, a wiem ze mam do tego predyspozycje, ale totalnie się zgubiłam.
Bardzo proszę o jakieś porady.
Ja bardzo chętnie służę negatywnym przykłądem (na zdjęciach nie widać efektu pasemkowania w całej okazałości), ale może pokaż zdjęcia własnych włosów? Zdjęcie to jednak coś innego, niż opis, tu jest dużo mądrych głów, popatrzą, ocenią, doradzą Może nie jest tak źle, jak Ci się wydaje?
Moje włosy też długo wyglądały ,,totalnie zaniedbane, suche, bez życia", teraz są nawilżone (co i mnie, i włosy dziwi niepomiernie - to nasz pierwszy raz z nawilżeniem i nie jesteśmy pewne, czy to nam odpowiada), u mnie Dziewczyny chyba zidentyfikowały problem, ale u Ciebie może być inna przyczyna.
Nie bałabym sie eksperymentów, zaszalej kiedyś w weekend, kiedy nie musisz wychodzić, póki sama się nie przekonasz, nie dowiesz się

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-05-24 o 00:53
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 10:40   #63628
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hej
Co ja bym zrobiła...odrzuciła silikony, umyła włosy prostym szamponem i postawiła na odżywki d/s (Alterra morelowa, Garnier AiK) czy maski (Bingo Shea)...masz jakiekolwiek prócz tego Glisskura, gdzie pewnie tej płynnej keratyny w ogóle nie ma? Stylizacją się teraz nie zajmuj - to jest wisienka na torcie najważniejsze jest poprawienie ich stanu (pielęgnacja!)
Odżywki, maski możesz dać na godzinę przed myciem, potem jakieś myjadło dzieciowe i odżywka b/s. Oleje w porządku, ale to będzie trwało strasznie długo :/ zainwestuj w jakąś polecaną przez nas odżywkę...
Nie martw się, będzie dobrze, tylko potrzebna cierpliwość i systematyczność
Aaaa, wyrzuć grzebień za czesanie na sucho masz ode mnie
Przepraszam, literówka. Glisskur z keratyną mam w wersji bez spłukiwania Dziwi mnie suchośc moich włosów, bo olejki stosuje regularnie od wielu już miesięcy (amla, rycyna, alterra, czasem nafta). Tak samo regularnie je zabezpieczam i w tej roli sprawdzają się tylko silikony. Po olejkach nałożonych np na końcówki włosy wyglądają po cały dniu na jeszcze bardziej suche, są szorstkie w dotyku. Myje włosy szamponem babydream i jestem z niego zadowolona.
Ponadto stosuje Jantar (trzecia seria) - wyrasta mi mnóstwo nowych włosów i rosną szybciej. Ogólny stan też się poprawił, ale to jeszcze nie jest ten efekt. Do tego biorę merzspecial i zaczęłam pić skrzyp ( w postaci naparu)
Masz racje spróbuje znowu "poszaleć" z maskami i odzywkami d/s.
Mam w planie kupić Alterre z granatem i aloesem i Ziaje Intensywna odbudowa. Myślę, ze to dobry wybór, bo nie mają silikonów. Marzy mi się maska organique. Poczytam w kwc o tych, które zaproponowałaś.
Ogólnie rzecz biorąc pielęgnuje włosy od dłuższego czasu i miałam je pod pewną kontrolą przez pewien czas, ale zaczełam "kombinowac"...
Dzieki podniosłaś mnie na duchu

PS. Garnier AiK? Chodzi i tą z Awokado i masłem Karite? ;]

Cytat:
Ja bardzo chętnie służę negatywnym przykłądem (na zdjęciach nie widać efektu pasemkowania w całej okazałości), ale może pokaż zdjęcia własnych włosów? Zdjęcie to jednak coś innego, niż opis, tu jest dużo mądrych głów, popatrzą, ocenią, doradzą Może nie jest tak źle, jak Ci się wydaje?
Moje włosy też długo wyglądały ,,totalnie zaniedbane, suche, bez życia", teraz są nawilżone (co i mnie, i włosy dziwi niepomiernie - to nasz pierwszy raz z nawilżeniem i nie jesteśmy pewne, czy to nam odpowiada), u mnie Dziewczyny chyba zidentyfikowały problem, ale u Ciebie może być inna przyczyna.
Nie bałabym sie eksperymentów, zaszalej kiedyś w weekend, kiedy nie musisz wychodzić, póki sama się nie przekonasz, nie dowiesz się
Niestety nie mam możliwości wstawienia zdjęcia.

Macie racje muszę skupić się na odżywieniu i zacząć stosować maski i odżywki d/s.

Czas edycji: 2012-05-24 o 10:53
Stary 2012-05-24, 12:16   #63629
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, literówka. Glisskur z keratyną mam w wersji bez spłukiwania Dziwi mnie suchośc moich włosów, bo olejki stosuje regularnie od wielu już miesięcy (amla, rycyna, alterra, czasem nafta). Tak samo regularnie je zabezpieczam i w tej roli sprawdzają się tylko silikony. Po olejkach nałożonych np na końcówki włosy wyglądają po cały dniu na jeszcze bardziej suche, są szorstkie w dotyku. Myje włosy szamponem babydream i jestem z niego zadowolona.
Ponadto stosuje Jantar (trzecia seria) - wyrasta mi mnóstwo nowych włosów i rosną szybciej. Ogólny stan też się poprawił, ale to jeszcze nie jest ten efekt. Do tego biorę merzspecial i zaczęłam pić skrzyp ( w postaci naparu)
Mam w planie kupić Alterre z granatem i aloesem i Ziaje Intensywna odbudowa. Myślę, ze to dobry wybór, bo nie mają silikonów. Marzy mi się maska organique. Poczytam w kwc o tych, które zaproponowałaś.
Ogólnie rzecz biorąc pielęgnuje włosy od dłuższego czasu i miałam je pod pewną kontrolą przez pewien czas, ale zaczełam "kombinowac"...
Dzieki podniosłaś mnie na duchu

Niestety nie mam możliwości wstawienia zdjęcia.

Macie racje muszę skupić się na odżywieniu i zacząć stosować maski i odżywki d/s.
Zmienić oleje - rycyna wysusza, amla jest na parafinie i ziołach = też może wysuszać, nafta idento. Oliwy z oliwek nie masz ze spożywczaka? Albo winogronowego?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 12:20   #63630
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Kup jedną na początek, nie szalej tylko używaj systematycznie...

Cytat:
Dokładnie ta

Cytat:
Bez tego nie wyobrażam sobie odpowiedniej pielęgnacji

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości