|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
swoja droga,moja tesciowa jest wychowawczynia w przedszkolu i opowiadała ostatnio że ma w grupie dziewczynke która urodziła sie w 6 miesiacu ciąży ![]() przeraziłam sie troche |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() ![]() Ale mnie mały ostatnio kopie ![]() ![]() A ja gofry robię ![]() ![]()
![]() |
#1023 |
Rozeznanie
|
Mi bardzo. Co z babcią rozmawiam przez telefon to mówi że mi się oddech skrócił
![]() idę Was nadrabiać bo dopiero na 17 stronie jestem, a nie bylo mnie raptem 2 dni ![]()
#1024 |
Wtajemniczenie
|
chce gofraaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na badaniu okazało się, że mam nawet za niski poziom cukru (mimo tej glukozy 75g) właśnie przygotowałam listę wyprawkową. teraz trzeba tylko odznaczyć co już jest i zacząć kompletowanie reszty WYPRAWKA UBRANKA 1. body z długim rękawem rozm. 56-62 szt.6 2. body z krótkim rękawem szt.6 3. śpioszki rozm. 56-62 szt. 6 4. koszulki szt. 4 5. kaftaniki rozm. 62 szt. 6 6. pajacyki rozpinane w kroku rozm. 56-62 szt. 3-4 7. czapeczki bawełniane cienkie szt. 2 8. czapeczka welurowa 9. skarpetki 6 par 10. rękawiczki bawełniane (niedrapki) szt. 2 11. śliniak szt. 2 12. sweterek lub bluza 2 szt 13. pajac welurowy / polarowy rozm. 62 szt. 2 14. kombinezon ciepły na zimę 15. czapeczka, rękawiczki itp. na zimę PIELUCHY, POŚCIEL 1. 20 pieluch tetrowych 2. Pampersy 3. Prześcieradło z membraną 2-3 szt (lub 2-3 ceratki i 3 prześcieradła z gumką) 4. Kocyki (2 cieńsze, 1 grubszy) 5. Rożek 6. Pościel do łóżeczka 2 szt 7. Pieluchy flanelowe 6 szt 8. Śpiworek na zimę KĄPIEL I PIELĘGNACJA 1. Wanienka 2. Ręczniki z kapturkiem 2 szt 3. Myjka 4. Mydło dziecięce (bambino) 5. Linomag / sudocream 6. Bephanten / maltan – do brodawek, na podrażnienia skóry u dziecka 7. Chusteczki nawilżające 8. Szczotka do włosów z miękkim włosiem 9. Nożyczki do paznokci zaokrąglone 10. Proszek (jelp, lowella) 11. 2 butelki (canpol, avent, tomme tippee) 12. Szczotka do mycia butelek 13. Smoczek 2 szt 14. Gaza do przemywania pępka MEBLE 1. Łóżeczko - jest 2. Materac 3. Przewijak 4. Wózek (parasolka, osłona przeciwdeszczowa, moskitiera) 5. Fotelik samochodowy 6. Termos na butelkę na spacery APTECZKA 1. Gaziki jałowe 2. Sól fizjologiczna 3. Woda morska 4. Gruszka / Frida 5. Apap w czopkach 6. Termometr 7. Herbatka koperkowa 8. Rumianek 9. Maść nagietkowa 10. spirytus DLA MAMY 1. Biustonosze do karmienia min. 2 szt 2. Wkładki laktacyjne 3. Podpaski / podkłady poporodowe 4. Majtki jednorazowe 6 szt 5. Koszula do szpitala (1 na straty) 6. Szlafrok cienki bawełniany do szpitala 7. Koszula nocna do karmienia min. 2 szt 8. Laktator (Medele Swing)
![]() |
#1026 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() a ja znowu tyle stron do tyłu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
elena ja kupiłam ten biustonosz w zwyczajnym sklepie z bielizną,bo na allegro też są różne,ale ja wolę przymierzyć,bo miseczka nieraz powinna być dobra a jest za mała .Nie wiem jak w tych na all,ale ja w pudełeczku miałam gratis niedrapki,jedne w kropeczki a drugie białe z czerwonym kwiatuszkiem(chyba bardziej dla dziewczynki)
Cytat:
![]() ![]() I zawsze na pożegnanie w przedszkolu pyta:chce mama/tata zobaczyć jak będę tęsknił? I ściska z całych sił ![]() ![]() ![]() Lucia ![]() ![]() Ale naskrobałyście,idę nadrabiać.
![]() |
#1029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie. Rewelacji z moją szyjką nie ma. Nadal się skróciła. Obecnie ma 26mm, czyli na granicy 25mm i nie zapowiada się na poprawe jeśli nie będę leżała. Dostałam luteine dopochwowo, jakieś wapno. Skierowanie na posiew moczu. Czas na leżenie mam do 6 czerwca. Później wizyta i ewentualny pobyt w szpitalu zaraz po Bożym Ciele no i gratis szycie lub ten krążek. Mężuś jak wróci to będziemy myśłeć co robimy i raczej do mamy się wyprowadzę. Tak będzie zdecydowanie lepiej. Mój chłopczyk zdrowy jest. W brzuszku bardzo mu dobrze, odpoczywa sobie, bawił się czymś bardzo delikanie. Waży już ponad 700g, a ja według wagi doktorka przytyłam 30 deko, czyli tyle co moje słoneczko.
![]() |
#1030 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze to niedobrze że się skraca .. leż i odpoczywaj nie chodź ... wyprowadź się do mamy tam będziesz miała opiekę a jak trzeba niech szew zakładają ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | ||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dajcie hasło na maila, bo muszę Wam wysłać fotki bajeeeecznej kiecki jaką dziś przymierzałam
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() Przecież ja też mam opuchnięte stopy! ![]() ![]() Cytat:
Jedź do mamusi i leż grzecznie i na pewno wszystko się dobrze skończy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() anusia to faktycznie będzie lepiej jak pojedziesz do mamy, nie będziesz musiała tak latać, będziesz mogła spokojnie odpoczywać. Super, że z dzidzią wszystko w porządku ![]() ![]()
#1034 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój gin kazał mi iść do innego lekarza na lepszy sprzęt i właśnie w piątek idę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-23 o 18:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | ||
Zakorzenienie
|
To w mojej mieścinie są chyba wszystkie możliwe markety. Nawet wymieniac nie będę...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | ||
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() anusia, trudno, jak trzeba leżeć to trzeba ![]() ![]() przyszła dziś druga przesyłka z allegro, ekspresowo, w niedzielę wieczorem złożyłam zamówienie, w poniedziałek zrobiłam przelew a dziś przed południem był kurier ![]() pomału kompletuję wyprawkę i mówiąc szczerze sporo rzeczy już mam ![]() zamówiłam butelki, smoczki, pokrowce na przewijaki, prześcieradła, ręczniki z kapturkiem, pieluchy, grzebyki, nożyczki, gruszkę itp. a sobie wzięłam wkładki laktacyjne (myślicie, że na początek 60 szt starczy? ), majtki jednorazowe i siateczkowe i podkłady do nich. na początku czerwca znów zrobię zamówienie, później dokończę kompletować ubranka a na koniec zostawię łóżeczko i wózek bo z tym mam największy problem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
Witam się poszkoleniowo!
Wróciłam niedawno, rozpakowałam się i mogłam zasiąść do rozrywki, czyli czytania was po dwóch długich dniach pełnych wysiłku umysłowego. Jestem zmęczona, ale muszę nadrobić, więc dzisiaj pewnie więcej już nie zdążę napisać, bo czytania mam masę ![]() Zaczynam nadrabianie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maggie123 fajna lista !!ja też przed wczoraj przysiadłam i zrobiłam swoją ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a co z naszym mailem? może niech każda, która podała swój nr tel skopuje sobie namiary innych (ja już tak zrobiłam) i podamy nowe hasło reszcie. pisząc "reszcie" mam na myśli dziewczyny, które są z nami od dłuższego czasu i piszą dosyć regularnie a nie tylko od wielkiego dzwonu.
ponaglam Was, bo sprawa zaczyna się trochę przeciągać i szkoda, że pozostałe dziewczyny nie mogą swobodnie korzystać ze skrzynki a przecież są tam ich prywatne zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||||||
Rozeznanie
|
Jestem już na 22 stronie
![]() Wkurzyłam się, bo jadłam sobie wisienki z kompociku, które sama drylowałam i w których nie powinno być pestek, ale zdarzyła się jedna i niestety prawie cały ząb mi się ukruszył ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to nadrabiam dalej ![]()
![]() |
#1042 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1043 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Wtajemniczenie
|
dawno zdjęć nie było, więc chwalę się niektórymi nowymi zdobyczami
![]() a za tydzień ruszam na podbój lumpków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Ale się opiłam. Matko bebzon mi wywaliło jakby w 30 miesiącu była
![]() ![]() Wieczór nadchodzi i mały zaczyna ataki na me flaki. I tak będzie przez kilka najbliższych godzin i jeszcze z dwie pobudki w nocy. Przeraża mnie to, bo boję się że mu ta nocna aktywność zostanie po urodzeniu. Lista imion dla synka została zredukowana do: Emil, Jasiu i Mateusz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Wtajemniczenie
|
super zakupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zadomowienie
|
hej Laski od soboty byłam bez netu jak ja Was nadrobie
![]() może jakieś streszczenie??? ![]()
#1049 |
Zakorzenienie
|
Matko, a ja oprócz kilku ubranek nie mam nic.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak będzie zdrowiej i dla mnie i dla malucha ![]() ![]() pocieszam się, że zaczyna się sezon na truskawki to przerzucę się na kompoty. ceny coraz niższe, w poniedziałek płaciłam po 16 zł za kilo a dziś były po 9. oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- a które z nich ma największe szanse? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.