Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 17:30   #1021
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Byłam na usg dzisiaj

Pani ginekolog powiedziała, że wszystko jest ok tylko, że dzidzia trochę za mała pomiędzy terminem porodu z om a z usg jest 14 dni różnicy wcześniej jak miałam usg wszystko było w porządku i te terminy prawie całkowicie się pokrywały i trochę się martwię dlaczego tak jest
A no i przewidywana waga to 350 g w porównaniu do Waszych to malutko
nie martw sie.wszystko sie wyrówna.najważniejsze że z dzidkiem jest ok

swoja droga,moja tesciowa jest wychowawczynia w przedszkolu i opowiadała ostatnio że ma w grupie dziewczynke która urodziła sie w 6 miesiacu ciąży
przeraziłam sie troche
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:34   #1022
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Byłam na usg dzisiaj

Pani ginekolog powiedziała, że wszystko jest ok tylko, że dzidzia trochę za mała pomiędzy terminem porodu z om a z usg jest 14 dni różnicy wcześniej jak miałam usg wszystko było w porządku i te terminy prawie całkowicie się pokrywały i trochę się martwię dlaczego tak jest
A no i przewidywana waga to 350 g w porównaniu do Waszych to malutko
Oj nie martw się, na następnej wizycie już na pewno będzie w normie każde dziecko rośnie w innym tempie więc spokojnie

Ale mnie mały ostatnio kopie coś pięknego

A ja gofry robię
Stary 2012-05-23, 17:35   #1023
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Czy Wam też zaczyna się ciężko oddychać? Siedzę i ledwo zipię
Mi bardzo. Co z babcią rozmawiam przez telefon to mówi że mi się oddech skrócił
idę Was nadrabiać bo dopiero na 17 stronie jestem, a nie bylo mnie raptem 2 dni przystopujcie trochę
Stary 2012-05-23, 17:41   #1024
lukrecja_25
Wtajemniczenie

chce gofraaa

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:43   #1025
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a kurcze ... jak trzeba to trzeba .. to tylko 4 dni ... jejku ja tez mam cukier przekroczony ale moja ginka twierdzi że w ciązy normy sa inne od tych które w laboratorium podają ... mam się bać ? po 2h miałam 116 chyba
u mnie zupełnie na odwrót
na badaniu okazało się, że mam nawet za niski poziom cukru (mimo tej glukozy 75g)

właśnie przygotowałam listę wyprawkową. teraz trzeba tylko odznaczyć co już jest i zacząć kompletowanie reszty

WYPRAWKA

UBRANKA
1. body z długim rękawem rozm. 56-62 szt.6
2. body z krótkim rękawem szt.6
3. śpioszki rozm. 56-62 szt. 6
4. koszulki szt. 4
5. kaftaniki rozm. 62 szt. 6
6. pajacyki rozpinane w kroku rozm. 56-62 szt. 3-4
7. czapeczki bawełniane cienkie szt. 2
8. czapeczka welurowa
9. skarpetki 6 par
10. rękawiczki bawełniane (niedrapki) szt. 2
11. śliniak szt. 2
12. sweterek lub bluza 2 szt
13. pajac welurowy / polarowy rozm. 62 szt. 2
14. kombinezon ciepły na zimę
15. czapeczka, rękawiczki itp. na zimę

PIELUCHY, POŚCIEL
1. 20 pieluch tetrowych
2. Pampersy
3. Prześcieradło z membraną 2-3 szt (lub 2-3 ceratki i 3 prześcieradła z gumką)
4. Kocyki (2 cieńsze, 1 grubszy)
5. Rożek
6. Pościel do łóżeczka 2 szt
7. Pieluchy flanelowe 6 szt
8. Śpiworek na zimę

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
1. Wanienka
2. Ręczniki z kapturkiem 2 szt
3. Myjka
4. Mydło dziecięce (bambino)
5. Linomag / sudocream
6. Bephanten / maltan – do brodawek, na podrażnienia skóry u dziecka
7. Chusteczki nawilżające
8. Szczotka do włosów z miękkim włosiem
9. Nożyczki do paznokci zaokrąglone
10. Proszek (jelp, lowella)
11. 2 butelki (canpol, avent, tomme tippee)
12. Szczotka do mycia butelek
13. Smoczek 2 szt
14. Gaza do przemywania pępka

MEBLE
1. Łóżeczko - jest
2. Materac
3. Przewijak
4. Wózek (parasolka, osłona przeciwdeszczowa, moskitiera)
5. Fotelik samochodowy
6. Termos na butelkę na spacery

APTECZKA
1. Gaziki jałowe
2. Sól fizjologiczna
3. Woda morska
4. Gruszka / Frida
5. Apap w czopkach
6. Termometr
7. Herbatka koperkowa
8. Rumianek
9. Maść nagietkowa
10. spirytus

DLA MAMY
1. Biustonosze do karmienia min. 2 szt
2. Wkładki laktacyjne
3. Podpaski / podkłady poporodowe
4. Majtki jednorazowe 6 szt
5. Koszula do szpitala (1 na straty)
6. Szlafrok cienki bawełniany do szpitala
7. Koszula nocna do karmienia min. 2 szt
8. Laktator (Medele Swing)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 17:54   #1026
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

a ja znowu tyle stron do tyłu biorę się za nadrabianie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 18:00   #1027
Katee27
Zadomowienie

elena ja kupiłam ten biustonosz w zwyczajnym sklepie z bielizną,bo na allegro też są różne,ale ja wolę przymierzyć,bo miseczka nieraz powinna być dobra a jest za mała .Nie wiem jak w tych na all,ale ja w pudełeczku miałam gratis niedrapki,jedne w kropeczki a drugie białe z czerwonym kwiatuszkiem(chyba bardziej dla dziewczynki)

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wsapniałe takie słowa dziecka. Mój Pauluś kilkanaście razy dziennie przychodzi i mówi że kocha. Już nie raz to mam dość. Bo tylko:
-mamo?
-co?
-kocham Cię
-ja Ciebie też
mijają 2-3- minuty
-mamo
-co?
-kocham Cię i lubię Cię
I tak cały dzień. Nieraz potrafi przez sen gadać że kocha nas, albo w nocy przychodzi to powiedzieć. Ale to niby taki wiek.
U nas dokładnie to samow końcu Paula jest tylko 2dni starsza od Jureczka.On mówi ostatnio do mnie:kocham cię mamusiu,a do dzidziusia mówi:kocham i lubię cię dzidziusiusłodkie to...
I zawsze na pożegnanie w przedszkolu pyta:chce mama/tata zobaczyć jak będę tęsknił? I ściska z całych siłkoch any mój

Lucia za wizytę.Wstawisz fotkę tej cudnej buźki syneczka i siusiaka jak widać

Ale naskrobałyście,idę nadrabiać.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 18:01   #1028
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
chce gofraaa
Dobra już nie będę taka i się podzielę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,9 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-05-23, 18:01   #1029
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Ja sobie poleżę... w szpitalu.
Lekarka po obejrzeniu wyników powiedziała, że koniecznie trzeba zrobić dodatkowe specjalistyczne badania. I są dwie możliwości. Położę się na 4 dni do szpitala gdzie ona pracuje i tak ona zleci wszystkie konieczne badania lub pójdę do lekarza rodzinnego, wezmę skierowanie do przychodni diabetologicznej i tam zapiszę się na wizytę oni pokierują na badania i ewentualnie leczenie.

Zgadnijcie co wybrałam...

Po konsultacji z mamą okazało się że wybrałam dobrze, bo u nas w Płocku na wizytę w jedynej przychodni diabetologicznej w całym mieście czeka się PÓŁ ROKU!

Tak więc, od jutra do poniedziałku będę niedostępna przez net.

Morfologia ok. Pozostałe badania też bardzo dobrze. Szybkie USG, serduszko bije prawidłowo, maleńka nadal siedzi sobie depcząc po moim pęcherzu. Ale lekarka mówi, że jeszcze wiele razy może się obracać i nie ma co się martwić.
Badanie ginekologiczne wyszło dobrze. Nic się nie dzieje. Szyjka zamknięta. Wszystko jak najbardziej prawidłowo.
W szpitalu mają zmi zrobić dokładne badania w kierunku ewentualnej cukrzycy ciążowej. Poleżę od jutra do poniedziałku. Nie martwię się tym. Poleżę sobie spokojnie.
cztery dni to nie tragedia... będzie dobrze

Ja po wizycie. Rewelacji z moją szyjką nie ma. Nadal się skróciła. Obecnie ma 26mm, czyli na granicy 25mm i nie zapowiada się na poprawe jeśli nie będę leżała. Dostałam luteine dopochwowo, jakieś wapno. Skierowanie na posiew moczu. Czas na leżenie mam do 6 czerwca. Później wizyta i ewentualny pobyt w szpitalu zaraz po Bożym Ciele no i gratis szycie lub ten krążek.
Mężuś jak wróci to będziemy myśłeć co robimy i raczej do mamy się wyprowadzę. Tak będzie zdecydowanie lepiej.

Mój chłopczyk zdrowy jest. W brzuszku bardzo mu dobrze, odpoczywa sobie, bawił się czymś bardzo delikanie. Waży już ponad 700g, a ja według wagi doktorka przytyłam 30 deko, czyli tyle co moje słoneczko.
Stary 2012-05-23, 18:07   #1030
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
zabić ją to małoooooo

bloguję
Stary 2012-05-23, 18:14   #1031
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Ja po wizycie. Rewelacji z moją szyjką nie ma. Nadal się skróciła. Obecnie ma 26mm, czyli na granicy 25mm i nie zapowiada się na poprawe jeśli nie będę leżała. Dostałam luteine dopochwowo, jakieś wapno. Skierowanie na posiew moczu. Czas na leżenie mam do 6 czerwca. Później wizyta i ewentualny pobyt w szpitalu zaraz po Bożym Ciele no i gratis szycie lub ten krążek.
Mężuś jak wróci to będziemy myśłeć co robimy i raczej do mamy się wyprowadzę. Tak będzie zdecydowanie lepiej.

Mój chłopczyk zdrowy jest. W brzuszku bardzo mu dobrze, odpoczywa sobie, bawił się czymś bardzo delikanie. Waży już ponad 700g, a ja według wagi doktorka przytyłam 30 deko, czyli tyle co moje słoneczko.

kurcze to niedobrze że się skraca .. leż i odpoczywaj nie chodź ... wyprowadź się do mamy tam będziesz miała opiekę a jak trzeba niech szew zakładają byle do 37t donosić
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 18:19   #1032
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, dajcie hasło na maila, bo muszę Wam wysłać fotki bajeeeecznej kiecki jaką dziś przymierzałam

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Mąż chce odłączyć internet i nie będzie mnie ... przez moją głupotę .. nie uwierzycie co ja zrobiłam rano wstałam i mówię mam podpuchnięte nogi, mój mąż że ja tak w wakacje też miałam i że w ciąży mogą puchnąć ... weszłam na neta i wyczytałam, że na pewno mam zatrucie ciążowe ... poinformowałam go o tym ... no to on do naszej ginki zadzwonił ona do mnie skąd ja wytrysłam ten pomysł tym razem ... no i się przyznałam, że wyczytałam w necie .. ciśnienie mam 100/70 białka w moczu nie mam ale nogi spuchły ... no i w tym wszystkim moja ginka powiedziała, że jutro na wizycie porozmawiamy sobie o tym ale mam się nie stresować ... ale jak nie stresować się jak nikomu nie puchną? no i Mąż mój powiedział, że odłączy mi sieć jak będę czytać te pierdoły i stresować jego dziecię ehhh
Głuuupia!!!
Przecież ja też mam opuchnięte stopy! I też czytałam w internecie na ten temat, ale pisali, że to normalne, więc wyluzowałam

Cytat:

Super, że dzidzi zdrowe!
Jedź do mamusi i leż grzecznie i na pewno wszystko się dobrze skończy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 18:27   #1033
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
zabić ją to małoooooo
no popatrzeć chociaż Ci dałam

anusia
to faktycznie będzie lepiej jak pojedziesz do mamy, nie będziesz musiała tak latać, będziesz mogła spokojnie odpoczywać. Super, że z dzidzią wszystko w porządku 700g to już sporo
Stary 2012-05-23, 18:29   #1034
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Pytałam o tę glukozę z cytryną i faktycznie lekarz powiedział, że nie powinno się dodawać cytryny i że może zaburzać wynik.
no widzisz

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Angel ja wczoraj zaczęłam 20 tydzień

Katrin a na to usg poszłaś prywatnie, czy na nfz płaciłaś?

A powiedzcie mi dziewczyny, jak się zapiszę na usg do kogoś innego, to nie muszę mieć karty ciąży? Tzn. chodzi mi o to, czy on tam coś podbije, bo wolałabym żeby mój lekarz o tym nie wiedział, bo później może inaczej na mnie patrzeć....

W ogóle nawet mi zdjęcia dzidzi nie dał Tylko to na którym jest bicie serduszka, a z drugiej strony wypisane wymiary. Też nie wiem ile ogółem dziecko mierzy- nic nie mówił, a na zdjęciu nie pisze, a z poszczególnych części ciała nie wyliczę, bo on chyba wyliczał średnice (główka mu wyszła 16cm). Dzidziuś był położony główką w dół, ale pewnie do porodu zdąży z 1000 razy się poobracać. Macica przekroczyła linię pępka i nóżki były właśnie na jego wysokości. Chyba podczas usg była drzemka, bo dzidzia była wtedy bardzo spokojna, tylko delikatnie poruszała raz rączką raz nóżką. Najbardziej wzruszył mnie moment, jak widziałam serduszko ruszające się w klatce piersiowej.... Nie sam dźwięk, ale właśnie ten widok....

A tak poza tym szyjka ma ok. 1cm i na razie się nic nie dzieje, bo jest zamknięta, ale za jakieś 10 tygodni może nie wytrzymać ciężaru i wtedy szpital. Generalnie mam się oszczędzać, odpoczywać i dobrze że nie pracuję, bo praca fizyczna zabroniona.
To tak w skrócie o wczorajszej wizycie. Bardzo się cieszę, że maleństwo zdrowe, no ale nie będę ukrywać, że rozczarowało mnie to, że nie powiedział jaka jest płeć i nie dał zdjęcia....

I wydaje mi się, że od wczoraj rano czuję ruchy W nocy nie wiem, czy mi się śniło, czy faktycznie dyskoteka była, a dzisiaj cisza I tak się zastanawiam, czy sobie nie wmówiłam, że to ruchy, bo czułam tylko jak leżałam i musiałam się bardzo na tym skupić.
Nie musisz mieć katrty ciąży.Ja poszłam w 20tc na usg 2D i nie byłam zadowolona z jakości zdjęć,nawet nie jestem pewna czy to drugi syneczek.Płaciłam 100zł a jak zapytałam ile dzidziuś mierzy,to gin powiedział,że musiałby mieć dużą głowicę(na cały brzuch),by to ocenić.Mierzył główkę,kość udową i dokładnie oglądaliśmy serce,brzuszek i półkule mózgowe.Wtedy ważył 400g i ta nerka dla niego nie była tak ważna,bo nic nie napisał.
Mój gin kazał mi iść do innego lekarza na lepszy sprzęt i właśnie w piątek idętam kosztuje 200zł,ale podobno bada super,nawet siusiaka szwagierce mierzyłtzn.jej synkowi

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
A ile kosztują te prenatalne?
Nie wiem czy mówić o tym TŻtowi, bo pewnie stwierdzi, że głupia jestem, że do innego na usg chcę iść. Więc może to lepiej przemilczeć. Ale z drugiej strony jak się dowiem co będzie, to ciężko zachować to przed własnym facetem w tajemnicy....
Ja tż nie mówiłam,że poszłam,bo chciałam się dowiedzieć jaka płeć,ale zmartwiła mnie ta nerka i nie mogłam tego dusić w sobie.I tez chce byśmy lepiej zbadali dzidziusia,więc jeszcze 2dni...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-05-23 o 18:31
Stary 2012-05-23, 18:42   #1035
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze to nieciekawe jest, ale jak możesz to jedź do mamy ona Ci pomoże a Ty będziesz mogła spokojnie leżeć bez obaw.
Wszystko będzie dobrze na pewno
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 18:42   #1036
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ja mam PiPa, Netto, Stonkę.. Ale dałabym wiele za Lidla
To w mojej mieścinie są chyba wszystkie możliwe markety. Nawet wymieniac nie będę...

Cytat:
karuzelę z fishera tysz im kupiłam rain forest ale chyba juz komuś dali bo nigdzie nie zalega u mamy mojej....tysz była droga 3 lata temu 199 zł chyba a mata około 289 zł kosztowała wtedy
To Ty ale hojna ciotka jesteś.

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Jak masz na imię tak jak w niku to bardzo możliwe bo u mnie wszystkie Iwonki obchodza dziś a jakoś mam ich sporo w rodzinie
U mnie mama dzisiaj obchodzi.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:13   #1037
aga_ton
Wtajemniczenie

nadrobiłam szybko mi poszło bo czytałam po łebkach ale wszystko wiem

Cytat:

a i chciałam oznajmic że mój Natanek zostaje Natankiem Świnka z niego zasłonił buzie rączkami , nóżki skrzyżował wsadził se między nie pępowinę i za nic nie chciał pokazac jak wygkląda ze 20 minut męczyliśmy sie zeby mu zdjęcie zrobić buziuni w końcu się udało i jest śliczny i ma włosy wielkie na góowie doktor sie smiał ze ma prawie dredy serio i na sam koniec wreszcie pokazał sikawkę a i nie wiem ile ma długości bo pan dohtor tego chyba nie zmierzył bo nigdzie w opisie nie mogie tego odszuklać ale waży 476 g jest troszeczke większy niż średnio powinien buyć ale w normie sie mieści i położony głową w dół
gratuluję udanej wizyty a ja się może jutro dowiem czy mojej małej jajka urosły

Cytat:
Napisane przez Grosi0603 Pokaż wiadomość
aa i na jakie butelki bardziej stawiacie avent czy tomme tippe ? pozdrowienia
ja kupiłam Tommee Tippee zobaczymy czy się sprawdzi...

anusia, trudno, jak trzeba leżeć to trzeba masz rację, jedz do mamy, odpoczniesz sobie a mamcia pod nosek wszystko podstawi

przyszła dziś druga przesyłka z allegro, ekspresowo, w niedzielę wieczorem złożyłam zamówienie, w poniedziałek zrobiłam przelew a dziś przed południem był kurier

pomału kompletuję wyprawkę i mówiąc szczerze sporo rzeczy już mam
zamówiłam butelki, smoczki, pokrowce na przewijaki, prześcieradła, ręczniki z kapturkiem, pieluchy, grzebyki, nożyczki, gruszkę itp.

a sobie wzięłam wkładki laktacyjne (myślicie, że na początek 60 szt starczy? ), majtki jednorazowe i siateczkowe i podkłady do nich.

na początku czerwca znów zrobię zamówienie, później dokończę kompletować ubranka a na koniec zostawię łóżeczko i wózek bo z tym mam największy problem
Stary 2012-05-23, 19:19   #1038
lidka0308
Zadomowienie

Witam się poszkoleniowo!

Wróciłam niedawno, rozpakowałam się i mogłam zasiąść do rozrywki, czyli czytania was po dwóch długich dniach pełnych wysiłku umysłowego. Jestem zmęczona, ale muszę nadrobić, więc dzisiaj pewnie więcej już nie zdążę napisać, bo czytania mam masęciekawe, co tym razem na tapecie

Zaczynam nadrabianie!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:24   #1039
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Ja sobie poleżę... w szpitalu.
Lekarka po obejrzeniu wyników powiedziała, że koniecznie trzeba zrobić dodatkowe specjalistyczne badania. I są dwie możliwości. Położę się na 4 dni do szpitala gdzie ona pracuje i tak ona zleci wszystkie konieczne badania lub pójdę do lekarza rodzinnego, wezmę skierowanie do przychodni diabetologicznej i tam zapiszę się na wizytę oni pokierują na badania i ewentualnie leczenie.

Zgadnijcie co wybrałam...

Po konsultacji z mamą okazało się że wybrałam dobrze, bo u nas w Płocku na wizytę w jedynej przychodni diabetologicznej w całym mieście czeka się PÓŁ ROKU!

Tak więc, od jutra do poniedziałku będę niedostępna przez net.

Morfologia ok. Pozostałe badania też bardzo dobrze. Szybkie USG, serduszko bije prawidłowo, maleńka nadal siedzi sobie depcząc po moim pęcherzu. Ale lekarka mówi, że jeszcze wiele razy może się obracać i nie ma co się martwić.
Badanie ginekologiczne wyszło dobrze. Nic się nie dzieje. Szyjka zamknięta. Wszystko jak najbardziej prawidłowo.
W szpitalu mają zmi zrobić dokładne badania w kierunku ewentualnej cukrzycy ciążowej. Poleżę od jutra do poniedziałku. Nie martwię się tym. Poleżę sobie spokojnie.
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
mi jakoś jeszcze brzuszek za bardzo nie przeszkadza ani w malowaniu paznokci, ani w goleniu czegokolwiek. Mimo końcówki 26tc na razie nie jest jeszcze imponujących rozmiarów (ciekawe, czy w którymś momencie nagle wystartuje). nie mam też żadnych rzeczy ciążowych. Ostatnio szukałam spodni, ale dalej ciążowe na mnie wisiały więc po prostu kupiłam zwykłe jeansy z bardzo niskim stanem 2 rozmiary większe niż nosiłam do tej pory i są idealne a teraz w ogóle choruję na sukienki. W H&M i reserved mają takie piękne.... na razie zakupiłam 3 i czekam do kolejnej wypłaty, bo co za dużo na jeden miesiąc to niezdrowo
pokaż sukienki!!! ja też upatrzyłam sobie jedna w H&M, taką szersza, aż zaskoczona byłam, że coś znalazłam bo ostatnio mają tam same szmaty

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
:sli na:

maggie123 fajna lista !!ja też przed wczoraj przysiadłam i zrobiłam swoją

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:26   #1040
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, a co z naszym mailem? może niech każda, która podała swój nr tel skopuje sobie namiary innych (ja już tak zrobiłam) i podamy nowe hasło reszcie. pisząc "reszcie" mam na myśli dziewczyny, które są z nami od dłuższego czasu i piszą dosyć regularnie a nie tylko od wielkiego dzwonu.

ponaglam Was, bo sprawa zaczyna się trochę przeciągać i szkoda, że pozostałe dziewczyny nie mogą swobodnie korzystać ze skrzynki a przecież są tam ich prywatne zdjęcia.
Stary 2012-05-23, 19:27   #1041
martusia26
Rozeznanie

Jestem już na 22 stronie, cięzki wieczór przede mną, ale muszę Was dzisiaj nadrobić, bo jutro znów wybywam prawie na cały dzień.
Wkurzyłam się, bo jadłam sobie wisienki z kompociku, które sama drylowałam i w których nie powinno być pestek, ale zdarzyła się jedna i niestety prawie cały ząb mi się ukruszył i jak na złość znowu wizyta u dentysty
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację - nagle zaczęło mi tak walić serce szybko i mocno i nie mogłam złapać oddechu... Już tak miewałam kiedyś, ale po kilka sekund, a wczoraj trwało to 5 minut! No tętno to miałam jakieś nieludzko szybkie! Miała któraś z Was tak?
gda miałam w poniedziałek tętno jakies nieludzkie, serce waliło mi jak młot. Miałam tak ze 3 godziny, ale to dlatego że się zdenerwowałam.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
prosze mi dopisac imie naszej kruszynki bedzie oficjalnie LAURA. i nic mnie nie obchodzi komu sie podoba a komu nie ( pisze o mojej rodzinie, znajomych itp) bo kazdy dorzuca swoje 3grosze i juz zglupilam. a to przeciez moje dziecki i ja decyduje jak ma miec na imie! sory ze tak drastycznie ale ostatnio wszyscy wszystko krytykuja z mojego otoczenia i sie non stop wtracaja.
Laura to bardzo ładne imię, nie przejmuj się opiniami innych, ja już mam to w nosie i nikomu nie mówię jak dziecko będzie miało na imię.

Cytat:
dzień dobry

mam pomysł co do naszych kontaktów i maila w związku z tym, że nie wszystkie dziewczyny chcą dzielić się własnymi nr tel proponuję aby listę nr 25 dziewczyn przesłać im na pw, ze skrzynki usunąć ją i dostosować stare hasło, bądź aby dziewczyny które są na liście same ściągnęły listę kontaktów z maila - co Wy na to? wówczas unikniemy owej sytuacji
no ja nie mam dostępu do maila i wcale nie nalegam,chociaż podałam swój nr telefonu i jestem z Wami na bieżąco. w razie czego jak będę w szpitalu nie bede mogła sie z Wami skontaktować, chyba że którejś się o mnie przypomni i napisze.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No kurde co za niezdecydowanie
Które imie ładniejsze???
Alan czy Damian???
Oba imiona mi się podobają, więc niestety nie pomogę

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Skoro jesteśmy przy imionach, jakie Wam się podoba najbardziej: Monika, Paulina czy Liliana?
Agnes mój głos oddaje na Lilianę, bardzo mi się podoba to imię i znam bardzo fajną dziewczynę własnie o tym imieniu.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
O jeny to juz nowy watek i ma tyle postów . Coś ostatnio się zagapiłam, poza tym stresuje się trochę, bo u mnie już 18+5 a dziecko nie kopie ani nic, jutro idę do lekarza na wizytę, to się podpytam co i jak . Martwię się już coraz bardziej, ale pocieszam się, że to moje pierwsze dziecko do tego nie jestem drobnej budowy, dlatego jeszcze nie czuję. Wszystkie znajome i rodzina się pytają, czy czuje ruchy i dziwią się, że jeszcze nie, już mam tego dosyć, po co te pytania??
Lilka nie ma powodów do obaw. Masz jeszcze spokojnie kilka tygodnie zeby poczuć pierwsze ruchy. Znam mnóstwo dziewczyn, które własnie nie są drobnej budowy i ruchy czuły dopiero ok. 22-23 tygodnia

No to nadrabiam dalej
Stary 2012-05-23, 19:31   #1042
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
ja juz bobra nie widze od dłuuugiego czasu tylko w lustrze se widze w szafie wczoraj na usg facet mi gietry obsuwa i tak mam juz wrazenie ze mi bober wystaje no ale nie mogłąm zobaczyc bo brzuch mi na leżąco zasłaniał widok po wizycie sie TŻ ta pytałam czy mi łonersy wystawały bardzoi i czy bobrem swieciłam bo takie miałam wrażenie ale powiedział ze nie widac ja juz mam nie tylko problem z widzeniem bobra ale również z wyczuciem jego lokalizacji
łonersy:h ahaha:nie mogę:haha ha:

Stary 2012-05-23, 19:37   #1043
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
łonersy:h ahaha:nie mogę:haha ha:
no co???

bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-23, 19:38   #1044
aga_ton
Wtajemniczenie

dawno zdjęć nie było, więc chwalę się niektórymi nowymi zdobyczami

a za tydzień ruszam na podbój lumpków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (30,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (48,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (54,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (58,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (82,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (75,5 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-05-23, 19:43   #1045
tamlin111
Zakorzenienie

Ale się opiłam. Matko bebzon mi wywaliło jakby w 30 miesiącu była Ale tak mi się zimnej pepsi chciało A teraz mi ciężko.
Wieczór nadchodzi i mały zaczyna ataki na me flaki. I tak będzie przez kilka najbliższych godzin i jeszcze z dwie pobudki w nocy. Przeraża mnie to, bo boję się że mu ta nocna aktywność zostanie po urodzeniu.

Lista imion dla synka została zredukowana do: Emil, Jasiu i Mateusz
Stary 2012-05-23, 19:46   #1046
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

no ja nie mam dostępu do maila i wcale nie nalegam,chociaż podałam swój nr telefonu i jestem z Wami na bieżąco. w razie czego jak będę w szpitalu nie bede mogła sie z Wami skontaktować, chyba że którejś się o mnie przypomni i napisze.
martusia, sprawdziłam szybko na skrzynce i faktycznie jesteś na liście z kontaktami. nie wiem dlaczego do tej pory nie dostałaś hasła? zaraz Ci je wyślę
Stary 2012-05-23, 19:47   #1047
lukrecja_25
Wtajemniczenie

super zakupy ja musze kupić jeszcze właśnie flanelowe pieluszki i tetrowe z wanienką czekam na koniec bo nie mam gdzie trzymać w domu.

bloguję
Stary 2012-05-23, 19:48   #1048
kajaja
Zadomowienie

hej Laski od soboty byłam bez netu jak ja Was nadrobie

może jakieś streszczenie???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 19:49   #1049
Almariel
Zakorzenienie

Matko, a ja oprócz kilku ubranek nie mam nic. Może w przyszłym miesiącu weźmiemy się za jakieś zakupy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 20:01   #1050
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się opiłam. Matko bebzon mi wywaliło jakby w 30 miesiącu była Ale tak mi się zimnej pepsi chciało A teraz mi ciężko.
Wieczór nadchodzi i mały zaczyna ataki na me flaki. I tak będzie przez kilka najbliższych godzin i jeszcze z dwie pobudki w nocy. Przeraża mnie to, bo boję się że mu ta nocna aktywność zostanie po urodzeniu.

a ja od 2 dni jestem na "odwyku", tzn. zamieniłam coca colę na wodę musiałam odstawić czarnulkę bo przesadzałam z jej ilością, zaczynało się od małych łyczków a kończyło na litrze i to dzień w dzień

tak będzie zdrowiej i dla mnie i dla malucha chociaż przyznam, że picie wody idzie mi bardzo opornie, nie smakuje mi wcale w dodatku wczoraj bolał mnie cały dzień żołądek. widocznie muszę się przyzwyczaić, skoro do tej pory nigdy jej nie piłam nawet w małych ilościach

pocieszam się, że zaczyna się sezon na truskawki to przerzucę się na kompoty. ceny coraz niższe, w poniedziałek płaciłam po 16 zł za kilo a dziś były po 9. oby tak dalej

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:

a które z nich ma największe szanse?

Cytat:
super zakupy ja musze kupić jeszcze właśnie flanelowe pieluszki i tetrowe z wanienką czekam na koniec bo nie mam gdzie trzymać w domu.
a ja zaszalałam i kupiłam od razu 40 tetrowych wiem, że tyle się nie przyda ale resztę będę miała za ścierki bo bardzo dobrze mi się nimi wszystko czyści, najbardziej okna

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Matko, a ja oprócz kilku ubranek nie mam nic. Może w przyszłym miesiącu weźmiemy się za jakieś zakupy.
Almariel, ja do wczoraj też nic nie miałam wystarczyło jedno popołudnie na allegro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości