|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Bo strach mnie ogarnia
![]() Dzieciak coraz większy i nic się nie dzieje, a wiem już jak smakuje wywoływanie. Nie chodzi mi o wagę dziecka, to nie ma większego znaczenia, tylko o rozmiar główki. Wkurza mnie to bo zawsze lekarze straszą mnie wcześniakiem, a później trzeba wyganiać bączka. Chcę jutro przytulić syneczka, najpóźniej w sobotę, choć jutrzejsza data bardziej mi odpowiada. Wogóle to wszystko mnie ostatnio denerwuje, sama nie wiem co ze sobą zrobić, sprzątam, piorę, biegam po sklepach, a tak naprawdę ciągle mam wrażenie że czegoś jeszcze nie zrobiłam. Mąż wszystko olewa, mi się ryczeć chce, telefony dzwonią z pytaniem czy już, a mnie to wkurza, przeciez damy znać jak urodzę... A do tego wszystkiego jak pomyślę że niedługo w moim brzuchu już nikt nie będzie kopał, to też mi jest smutno i nie chcę jeszcze rodzić. I weź tu zrozum ciężarną.... |
|
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, jakich kremow uzywacie do pielegnacji buzki maluszkow? cos nawilzajacego?
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Spadam coś ze sobą zrobić, pewnie znów umyję podłogi i może dopakuję torbę, to coś ruszy, no i pączusia trzeba wyszykować do porodu
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
_agata piszą, ze mineralne dopiero u półrocznego dziecka a chemiczne u 3 -latka.
Pytała któraś swoją polożną może o tę kwestię? |
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mianeralne też na pewno przenikają w głąb skóry ![]() Jutro przyjdzie do mnie położna, to o to zapytam Ale mi się dzisiaj nic nie chce
|
|
|
|
|
#2977 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby przy tym półrocznym dziecku jest napisane, że mineralne nie wnikają wgłąb skóry a jedynie tworzą na jej powierzchni barierę nieprzepuszczalną dla promieni słońca. trochę tego nie rozumiem, bo po tym tekście jest dolączona do gazety probka kremu ochronnego na słońce Perfecta od 1 dnia życia... |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też każdy wypytuje i wypytuje, czy to już, czy coś czuję jakieś bóle, dzwonią w kółko czy nie urodziłam przypadkiem, na fb " za moimi plecami" mnie obgadują, że tak powiem, a co ja im poradzę, że jeszcze dziecko chce siedzieć w brzuchu... jak urodzę to wszyscy się dowiedzą przecież teściowa mi gada, jak mam postępować z dzieckiem, co muszę mieć, dopytuje czy to mam, a czy tamto, sramto mam ile razy mogę mówić - mam wszystko mąż też cały czas pyta : kiedy urodzę, bo on chce na urlop iść ![]() co posprzątam w mieszkaniu - przez chwilę jest czyściutko a zaraz znowu syf i znowu sprzątać, żeby w razie czego był porządek jak urodzę, mężowi nie chce się sprzątać jak wieczorem przyjdzie z pracy a jak mu powiem, żeby coś zrobił to zaraz ma pretensje, że tylko chodzę za nim i narzekam, chyba po prostu powiem mu, że jak będę w szpitalu ma wysprzątać mieszkanie a jak nie to ![]() i czekam i czekam kiedy wreszcie nadejdzie TA chwila i nic... strasznie mi już ciężko, o spuchniętych stopach nie wspomnę bo aż boli mnie skóra, chciałabym już móc normalnie funkcjonować, ale właśnie z drugiej strony będę tęsknić za tym przepychaniem się dzidziusia w moim brzuszku... więc tak jak powiedziałaś : " i weź tu zrozum ciężarną..." ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- jeeeny jeszcze zebrało im się nagle na koszenie trawników a mnie coś już trafia od tego dźwięku, jakby mi w głowie dziurę wiercili, uciekam do drugiego pokoju... ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- nie no! z drugiej strony też koszą
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Co by nie było, ja dziecku ciało smaruję kremem z filtrem. Promienie słoneczne przenikają właściwie wszędzie, nie chcę narażać na nie delikatnej skóry syna.
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
![]() Dziś nie pojechałam do rodziców, chciałam mieszkanie posprzątać. A tu patrzę różowy śluz... Mam się bać czy jeszcze nie??? Mało go, może po kawałku wypada? Przyznaję, że miałam ciężką noc, bo byłam wściekła na męża za nieróbstwo i popłakałam sobie, potem miałam skurcze Takie nieregularne. Spać mi nie dawały. |
|
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja miałam w nocy śluz, od 14 skurcze a w nocy cc
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co robić... Brać się za to sprzątanie, czy co? Nic nie boli, mały się delikatnie porusza, nie napręża... Chyba jeszcze nic się nie dzieje?
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Tacca, nie no chyba narazie nie ma się co bać, może to czop odchodzi a jak wiadomo on może nawet 2 tyg przed porodem się pojawić.
Obserwuj czy coś się dzieje i jak coś Cię zaniepokoi to dopiero bym myślała o szpitalu. Swoją drogą nie strasz mnie, bo masz termin po mnie! |
|
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko czekać na skurcze
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to jeszcze nie to. Torbę chciałam dopiero w sobotę pakować... ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Siostra mi właśnie powiedziała, że u niej pojawił się śluz, poszłą się myć i odeszły wody. |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
To lepiej tacca się spakój na wszelki wypadek.
Ostatnio gafę popełniłam, bo w sklepie kupiłam taką kostkę barwiącą wodę, którą wrzuca się do spłuczki do wc. Dopiero jak ją wrzuciłam to doszłam do wniosku, że nawet byłaby tam jakaś krew czy coś to tego nie dojrzę, już nie mówiąc, że kupiłam pomarańczowy papier toaletowy, na którym wszystko wyglada podejrzanie. |
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zamiast sprzątać zacznę się prowizorycznie pakować... A reszta niech sobie będzie na głowie małża. Zawiódł mnie na całej linii, więc będzie pewnie miał za swoje... A jeszcze wczoraj mi mówił, żebym się nie spieszyła z porodem.
Zaraz pewnie będę miała wszystkie objawy możliwe. Póki co czuję dziwny napór na pęcherz. Młody się koncentruje w dole brzucha. Kawy bym się napiła, ale nie chcę przyspieszać... |
|
|
|
#2989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też kompletnie nie mam pojęcia, jak to faktycznie wygląda. Mam zamiar dziecię moje smarować filtrami.Jutro zapytam położnej. Cytat:
Trochę niepokojące są też te skurcze bolesne w nocy. Ja jeszcze takowych nie mam, a termin mam na tydzień przed Tobą. Ja skonsultowałabym ten stan rzeczy z lekarzem ![]() A tak w ogóle, to może Ty się bardziej oszczędzaj Kochana, co? Wzięłam się za pakowanie torby i nie jest tak kolorowo, jak myślałam. Pomijając fakt, że jeszcze kilku rzeczy mi brakuje, to jeszcze nie mieszczę się w te torby, które sobie zaplanowałam zabrać A to podkłady, podpachy, pampersy, chusteczki nawilżające itd. Nie wiem jak to logistycznie rozplanować teraz ![]() Miałam jechać gdzieś, ale chyba sobie dzisiaj odpuszczę. Muszę ogarnąć mieszkanie, bo jutro wizyta położnej, a brzuch mi dzisiaj bardziej twardnieje niż zwykle. |
||
|
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
U mnie 35 tygodni i 5 dni... Ciut wcześnie. Liczyłam, że mam ze dwa tygodnie jeszcze (obym miała). Siostra w 37 rodziła. |
||
|
|
|
#2991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Filip od pół roku przesypia nocki,czasami się obudzi na picie. dla Pandzi.Cytat:
i już znowu ma długie.
|
||
|
|
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za dużo masz emocji ostatnio. Tata w szpitalu, teraz Mąż dał ciała Pogadaj z Mężem, żeby trochę Cię oszczędził, szczególnie teraz, już pod koniec ciąży. Przecież dla Niego pewnie też jest najważniejsze zdrowie Waszego dziecka. Spróbuj się wyluzować i skonsultuj się z lekarzem, niech on Ci powie, czego możesz się teraz spodziewać i ewentualnie jak reagować. Sprzątaniem i innymi rzeczami teraz się nie przejmuj. Najważniejsze, żeby dziecko było bezpieczne |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym wolała, żeby jeszcze posiedział.
Póki co nic się nie dzieje. Otworzyłam listę i zaczynam pakowanie. Dobrze, że już niewiele rzeczy brakuje. Mąż może dokupić w każdym momencie. ![]() Szczerze mówiąc, to czuję się spokojna, choć wolałabym, żeby to jeszcze nie było teraz. |
|
|
|
#2994 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zarówno poprzednim razem, jak i teraz mówię wszystkim że mam termin tydzień później niż rzeczywiście (teraz wszyscy myślą że mam tp na początek czerwca), ale i tak już mi d..pę zawracają. Nikt nigdy nie zapytał czy trzeba mi coś w domu pomóc, czy mamy kasę na wyprawkę, jak wogóle poradzimy sobie z córką jak będę w szpitalu, wszyscy mają to gdzieś. Ale potem będa telefony w godzinach pracy z pytaniami jak się czujemy, bo przecież przed koleżankami trzeba poudawać zainteresowane babcie I muszę przyznać że jeszcze nie puchnę, pewnie znów dopiero po porodzie zatrzyma mi się woda w organiźmie Cytat:
(żart oczywiście) Uważaj na siebie
|
||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihi... Przez 2 tygodnie bym nie wytrzymała...
Mąż mi poprzekładał rzeczy i nie mogę znaleźć 2 koszul... Hm... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- E.. Godzina i spokój. ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Kot mi się do rożka ładuje...
|
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
kurcze Tacca nie mów, że Twój bocian już niedługo u Ciebie będzie...
masz jeszcze czas, co temu Twojemu dziecku tak spieszno na świat? lepiej niech jeszcze posiedzi w brzuszku chociaż z 2 tygodnie ![]() a mój bocian to chyba jeszcze z Afryki nie wyfrunął )
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem co to małe tak się spieszy... Do czego?
Mam nadzieję, że to tylko alarm.
|
|
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też twardnieje, ale tylko troszkę. Poza tym nic.
Żebyśmy obie wytrzymały...
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzis 38 tc
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

mianeralne też na pewno przenikają w głąb skóry 
skurczy nie mam żadnych i nic się nie dzieje
"
A niech "paczą" 

ile razy mogę mówić - mam wszystko 

dla Pandzi.
masz jeszcze czas, co temu Twojemu dziecku tak spieszno na świat? lepiej niech jeszcze posiedzi w brzuszku chociaż z 2 tygodnie