|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Tez powinnam rzucić palenie ![]() Ciekawy sposób na uzyskanie pieknych loków ![]() http://www.youtube.com/watch?v=1D8WNsXL_IA
Cel włosy do pasa ![]() drożdże, pokrzywa, skrzyp, vitapil, wit z grupy B, wit A+E od 27.04 pielęgnacja zgodna z CG od 01.03 Edytowane przez yuna6666 Czas edycji: 2012-05-24 o 15:44 |
||
|
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się spodobały
dzięki temu czasem mogę iść spać w wilgotnych, to ułatwia życie. Ale po nich nie ma takich cudnych spiralek![]() ForbiddenFruit nakładaj olej raz na tydzień, to odżywia włoski, a z resztą jak Ci nie pasuje możesz dać sobie spokój. Ja z półproduktów używam tylko keratyny i jest dobrze ![]() Używała któraś z was Barwy rumiankowej i Joanny b/s z miodem i cytryną i zauważyła rozjaśnienie włosów? Używam tego w tym celu i albo mi się zdaje albo mam refleksy, albo to placebo Mam duże odrosty po daaawnym rozjaśnianiu i nie podobają mi się aż tak naturalne, chcę je rozświetlić trochę.
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-05-24 o 15:46 |
|
|
|
#693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po za tym co to znaczy ze nie lubią i że sa okropne? I jakich olejów używałaś? Ja w ogóle dziś kupiłam sobie olej z orzechów wloskich i dzisiaj będę testować Spadam na siłke więc nie spamujcie za dużo |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję, że trzymałyście za mnie kciuki, ale wymiękłam i zapaliłam
![]() Byłoby mi łatwiej i pewnie nie poddałabym się, gdyby mój mąż nie uległ pokusie ![]() Cytat:
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio widziałam szampon piwny z barwy. O taki... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-witamin.html
![]() Używała może któraś z Was, bo szczerze mówiąc zainteresował mnie
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Też go ostatnio widziałam
Ale mam na razie rumiankowy.
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
No i maska Glorii jest moja
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś się wahałam czy ją wziąć, bo podobno najlepsza z półproduktami, a ja ich nie posiadam za bardzo. Rozumiem, że dzisiaj solo?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w sumie półprodukty raczej dodaję do masek, niż do odżywek (z Bingo dobrze mi idzie ). Jak spróbuję solo, to potem też pokombinuję z półproduktami.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomnialo mi sie, ze ponoc olej sezamowy jest naturalnym filtrem. Cytat:
![]() Uleglas
|
||
|
|
|
#703 |
|
seriously? no.
|
Dziewczyny robię właśnie listę zakupów na zsk. jako że to mój pierwszy raz
nie wiem czy produkty które chcę zamówic będą dobre na początek. nie rozróżniam też nawilżaczy od protein a chciałabym spróbować tego i tegomoja lista 75% D-pantenol Wyciąg z aloesu zatężony 10-krotnie Kompozycja Witaminowa All-in-one Hydrolizat keratyny Hydrolat z nasion słodkich migdałów Potrójny kwas hialuronowy 1.5% Mleczko pszczele |
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne proteiny, jakie mozesz zamowic to np.: jedwab, elastyna, kolagen, l-cysteina. |
|
|
|
|
#705 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie używałam kokosowego, sezamowego, arachidowego i lnianego. No i nie wiem czy próbować dalej z innymi?? No właśnie to jest ciężko stwierdzić.. Robiłam już różne kombinacje i przy każdej to samo.. |
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwazaj tylko na l-cysteine - chociaz pewnie juz slyszalas, ze okropnie smierdzi
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do oleji to możę zwykła oliwa z oliwek bedzie dla Ciebie dobra zawsze jak Ci nie podpasi to i tak zużyjesz a może się okazać że Twoje wlosy lubią minimalizn i najprostsze rozwiązania ![]() Cytat:
kupiłam sobie maske Bingo kolagen i coś tam Ma nadzieje że będzie tak dobra ja ta z shea
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Ewy wstawiam zdjęcia włosow
dzień po obcięciu Niedługo wstawie lepsze fotki na "pochwalmy się" ale musiałam ci pokazać wcześniej bo wiem ze czekasz Dużo zmian nie widać... taki urok włosów
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wróciłam ledwo żywa ale mam tą maskę z Mariona Kocham tą Sosnowiecką drogerię
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
ewalucja kocham Twoje rulony
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
ja mam wrażenie, że pasemka mam jak ciemniejsza platyna A jak Ci rzewień rozjaśnił włosy i cynamon? Bo miód próbowałam raz na całą noc i nigdy więcej
|
|
#713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No właśnie cały czas zabieram się za tą oliwę ale jakoś nigdy mi nie wychodzi, muszę spróbować |
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
no i z mojego planu bycia na bieżąco w tej części wyszło tyle, że mam 20 stron do nadrobienia
chyba jednak nie dam rady oczywiście jak bede miała czas to będę tu zaglądać ale nadrabiać będę najwyżej ze 2 strony bo więcej nie dam rady |
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie spotkałam się nigdy z takimi długimi rulonikami, są magiczne.Znowu włosowy problem mam: nadal mi wypadają i to już tak 3 tydzień. Dodatkowo stres teraz dochodzi, bo sesja, a opadnie dopiero za 2 tygodnie. Pewnie muszę to przeczekać, ale i tak mam z natury cienkie i rzadkie włosy Jak tak dalej pójdzie to nie będę już miała o co dbać
|
|
|
|
#716 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() pierwszy raz udzielam się konkretnie na tym forum (mój debiucik :p) przyznam otwarcie, że pozazdrościłam Wam włosów, no i się zaczęło - forum, blogi, sklepy, itd itd.. ![]() z pielęgnacją ruszyłam od niedawna (7 dni), więc efekty nie są spektakularne, ale to przecież dopiero początek, a zapał tylko rośnie ; ) 1 zdjęcie: 15 maja przed pielęgnacją (słońce zachodziło i stąd taki kolor włosów) 2 zdjęcie: 23 maja tak więc na razie minął pierwszy tydzień, brnę w to dalej ;D co myślicie? Edytowane przez chomiG Czas edycji: 2012-05-24 o 22:57 |
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale którą maskę bo jakos nie kojarze rozmowy na ten temat ![]() w ogóle duży wybór kosmetyków Mariona tam jest? Cytat:
wiadomo że po tygodniu efektów super nie będzie ale widze że Tobie się włosy falują
|
||
|
|
|
#719 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Czym zagęścić stuningowaną maskę do włosów? Nie mam skrobi ziemniaczanej
![]() Kupiłam na próbę mleko kokosowe, jutro zdam relację. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

Tez powinnam rzucić palenie 

cel: do dooopy

a chciałabym spróbować tego i tego

Jak tak dalej pójdzie to nie będę już miała o co dbać