Szampony do włosów

Barwa Naturalna, Szampon piwny dodający blasku z kompleksem witamin

Barwa Naturalna
Barwa Naturalna Piwny Szampon do włosów 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 89 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 grudnia 2024 o 13:55
    Rozczarowanie
    Szampon piwny od Barwy kupiłam spontanicznie, zwłaszcza, że miałam już inną wersję z tej marki i dobrze się u mnie sprawdziła. Niestety tym razem jestem rozczarowana. Szampon bardzo słabo się pieni, co utrudnia skuteczne i dokładne umycie włosów. Mam wrażenie, że włosy są niedomyte i szybko tracą na świeżości. Nie zauważyłam, żeby szampon dodawał też blasku. Zapach przyjemny, konsystencja żelowa. Przez to, że szampon ciężko rozpienić zauważyłam, że jego wydajność jest znacznie słabsza. Zdecydowanie nie polecam i raczej nie przetestuję już pozostałych szamponów z tej serii. ZALETY Żelowa konsystencja Zapach Niska cena WADY Słabo się pieni Słabo oczyszcza Nie dodaje włosom blasku Niska wydajność
    Miroku
    2 kwietnia 2024 o 21:59
    Trochę za słaby do włosów przetłuszczających się
    Moje włosy-długie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Pierwsze co zwróciło moją uwagę w tym szamponie to kiepskie pienienie się. I nie chodzi tylko o małą ilość piany, ale też uczucie, że ta piana jest tępa i w ogóle nie wnika we włosowe zanieczyszczenia. Ma to swoje odzwierciedlenie we właściwościach myjących także-włosy po wysuszeniu nie są tak puszyste i lekkie jakbym tego chciała, nie czuję tej świeżości oraz dokładnego oczyszczenia. Włosy w ciągu dnia szybciej klapną, zaczynają się strączkować oraz wyglądać nieświeżo, zaś wieczorem są już nieco tłuste u nasady(myję włosy codziennie). Nawet przy dwukrotnym myciu nie osiągam zadowalającego efektu, włosy są płaskie oraz nijakie. Szampon nie wysusza skóry głowy oraz jej nie podrażnia, ale przez słabe właściwości oczyszczające na dłuższą metę mógłby pogorszyć problemy z przetłuszczaniem oraz wypadaniem włosów(na wskutek zanieczyszczonych mieszków włosowych). Zauważyłam, że gdy mieszkałam na wsi to przy miękkiej wodzie sprawdzał się lepiej jeśli chodzi o domywanie oraz ogólny wygląd włosów podczas jego stosowania. Jednak obecnie mam twardą wodą i widać, że przy niej ten szampon...wymięka ;) Zapach ma przeciętny-taki typowo szamponowy. Jest dosyć rzadki oraz lejący co też wpływa na średnią wydajność, produktu ubywa szybko.
  • 29 lutego 2024 o 11:09
    Mało wydajny
    Mam bardzo dlugie i cienkie włosy, włosy muszę myć codziennie. Niestety szampon dość słabo się pieni jak to wszystkie tej firmy, także mało wydajny. Cena bardzo niska, zapachu prawie w ogóle nie ma. Włosy są dość dobrze domyte, ale ani blasku ani większej miękkości nie ma. Włosy być może nieco mniej puszyły się. Nie zwiększył przetłuszczania, ale i nie ograniczył. Szampon bardzo przeciętny, mycie nim było trochę męczące przez te słabe pienienie się. Jest lepszy od jajecznego z tej firmy, ale nadal nie znalazłam nic ciekawego w szamponach Barwy.
  • 7 czerwca 2023 o 22:02
    Przeciętniak
    Szampon zamknięty w plastikowej, przezroczystej butelce o pojemności 300 ml, zamykanej nakrętką typu "klik". Szampon zawiera wyciąg z drożdży piwnych, a także pantenol. Jako że jest produktem perfumowanym, to charakterystyczny zapach drożdży nie jest wyczuwalny. Przynajmniej dla mnie. Szampon pachnie słodko, mi ten zapach jak najbardziej odpowiadał. Szampon ma rzadszą konsystencję, charakterystyczną raczej dla szamponów naturalnych. Podobnie z pianą, jak dla mnie stopień jego pienienia nie był wystarczający, czasami musiałam dołożyć jeszcze trochę kosmetyku, aby osiągnąć pożądany efekt. Szampon kupiłam, ponieważ dedykowany jest włosom cienkim i matowym, a jego główne zadanie wg producenta to przywrócenie włosom blasku. Moje włosy to włosy długie, średnioporowate w kierunku wysokoporowatych, przetłuszczające się u nasady, przesuszone na pozostałej długości włosa. Są też cienkie, a z uwagi na przesuszenie, straciły też trochę na blasku. Postanowiłam sprawdzić, czy ten szampon rzeczywiście da radę ten blask im przywrócić. Szamponu używałam średnio co drugi dzień, bo z taką częstotliwością myję włosy. Zdarzało się, że aby poczuć zadowalającą czystość u nasady włosów, musiałam myć głowę dwukrotnie, co nie jest najlepszym wynikiem. Po zużyciu całego opakowania stwierdzam, że szampon nie zachwyca. Nie zauważyłam zwiększenia blasku włosów, czyli nie spełnił swojego głównego zadania. Ale także jednocześnie nie zrobił moim włosom żadnej krzywdy, nie podrażnił skóry głowy, nie spowodował jej szybszego przetłuszczania, ani nie wysuszył włosów i nie spowodował ich zwiększonego plątania. Ot, po prostu przeciętny szampon, jakich wiele na rynku. Raczej nie skuszę się na jego ponowny zakup. Wolę dalej szukać swojego ideału.
    Zalety:
    • nie podrażnił skóry głowy, ani nie przyspieszył jej przetłuszczania
    • nie wysuszył włosów, włosy nie plączą się bardziej
    Wady:
    • nie dodał włosom blasku
    • mógłby się nieco mocniej pienić
    • przy włosach przetłuszczających się czasami konieczne było dwukrotnie mycie
  • 21 maja 2023 o 12:30
    Łupież :(
    Od kiedy zaczęłam myć głowę tym szamponem, pojawił mi się łupież. Moja skóra głowy jest przesuszona. Może dlatego, że to jest dość mocny szampon. Nie zauważyłam też aby ten szampon dodawał blasku moim włosom, które są bardzo matowe i niefarbowane. Myć myje ale nie toleruję przesuszenia skóry głowy. Dodam też, że nie myję głowy zbyt często tym szamponem z racji tego że to tzw. rypacz. Teraz muszę jakoś pozbyć się mojego problemu.
    Zalety:
    Wady:
    • Przesusza skórę głowy
    • Może powodować łupież