Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-10, 14:03   #1981
frida26
Rozeznanie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Taka to jest właśnie "sprawiedliwość". Natura daje nieszczęście nieodpowiedzialnym ludziom a mogłoby to być szczęście dla ludzi pragnących je mieć
Niestety tak już jest Czasem wolę wogóle o tym nie myśleć, bo to bardzo smutne ,a najgorsze to jest to ,że nie mamy na to wpływu.
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 14:06   #1982
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frida26 Pokaż wiadomość
Przynajmniej wiesz ,że było jajeczkowanie A co do @ to ja wczoraj w trakcie przytulanka zaczęłam lekko krwawić ale dzisiaj nic nie mam. Kiedyś też tak miałam i zazwyczaj na drugi ,trzeci dzień przychodziła@ Też Wam się tak czasem zdarza?
Mnie sie tak jeszcze nie zdarzylo ,wiec nie wiem co ci powiedziec
Stary 2007-01-10, 14:15   #1983
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Przynajmniej wiesz ,że było jajeczkowanie A co do @ to ja wczoraj w trakcie przytulanka zaczęłam lekko krwawić ale dzisiaj nic nie mam. Kiedyś też tak miałam i zazwyczaj na drugi ,trzeci dzień przychodziła@ Też Wam się tak czasem zdarza?
Ja też tak mam ostatnio. Dostaje plamień myśląc ze to @ a potem dwa-trzy dni nie ma nic. Po tej przerwie @ przychodzi naprawdę i już nie ma plamień tylko normalne krwawienie.
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 14:18   #1984
jolineczka
Wtajemniczenie

A macie już imiona dla dzieciaczków, które wkrótce urodzicie?
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 14:24   #1985
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Witam, jakoś ostatnio sobie was czytam tylko. Ja mam imionka dla dzieci dla córki Julka mąż chce Agnieszke, a synek Kuba i tu raczej jednogłośni jestesmy mamy juz synka Michałka. Ja czekam na badania TSH i Progesteronu potem 16.01. dostane diagnoze od mojej gin.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 14:44   #1986
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam o kolejnym noworodku znalezionym w reklamówce. Wypłakałam się, ale wcale mi nie ulżyło. Jestem po prostu wściekła jak słyszę takie rzeczy I ciągle narasta we mnie poczucie niesprawiedliwości
no koment bo

schmetterling dobrze, ze jajeczowanie było. natępnym razem się uda

ja kupię sobie testy owu i sprawdze co tam się dzieje
Stary 2007-01-10, 15:02   #1987
sonia1981
Raczkowanie

Cool Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Cytat:
Niestety tak już jest Czasem wolę wogóle o tym nie myśleć, bo to bardzo smutne ,a najgorsze to jest to ,że nie mamy na to wpływu.
Masz rację Frida lepiej o tym nie myśleć, bo człowieka może poprosto szlag trafić (przepraszam za wyrażenie, ale tak własnie czuję).

Mnie się własnie kończy okres, a potem zaczynamy przytulanko i mam nadzieję, ze się uda. Będę się starała nie myśleć o tym tylko poprtu cieszyć się z przytulanka!!
Mam do Was pytanie!! Czy Wasi faceci tez się wkurzają, jak mówicie im, dzisiaj jest tenn dzień i musimy się kochać. Mój TZ okropnie się denerwuje o to i nieraz sie z nim o to posprzeczam!!
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:06   #1988
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
Masz rację Frida lepiej o tym nie myśleć, bo człowieka może poprosto szlag trafić (przepraszam za wyrażenie, ale tak własnie czuję).

Mnie się własnie kończy okres, a potem zaczynamy przytulanko i mam nadzieję, ze się uda. Będę się starała nie myśleć o tym tylko poprtu cieszyć się z przytulanka!!
Mam do Was pytanie!! Czy Wasi faceci tez się wkurzają, jak mówicie im, dzisiaj jest tenn dzień i musimy się kochać. Mój TZ okropnie się denerwuje o to i nieraz sie z nim o to posprzeczam!!
Ja myśle że lepiej facetą nic nie mówić o tych dnich.
Stary 2007-01-10, 15:23   #1989
sonia1981
Raczkowanie

Cool Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Tak wiem masz rację, ale mój mąz czasami bardzo długo pracuje i wraca do domu padnięty i nie w głowie mu wtedy przytulanko, a mi wtedy bardzo zalezy dlatego mu powiedziałam!!

Zakręciałm strasznie , ale wiecie o co mi chodzi!!
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 15:27   #1990
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wiem masz rację, ale mój mąz czasami bardzo długo pracuje i wraca do domu padnięty i nie w głowie mu wtedy przytulanko, a mi wtedy bardzo zalezy dlatego mu powiedziałam!!

Zakręciałm strasznie , ale wiecie o co mi chodzi!!
wiem co masz na myśli ja tez tak robiłam , a wtedy nic nam nie wychodziło on sie spinał i nici z tego były.
Stary 2007-01-10, 16:07   #1991
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:

ja swojemu mówiłam i tak ja pisze Nikita on się spinał. w końcu przestałam mówić i on teraz sam sobie wylicza (tak mi się wydaje), bo jak te dni są przychodzi i szeptem erotycznym mówi: hey robimy dzidziusia
i to jest cudwne, bo ja czuję, że jemu też na tym zależy. i to przytulanko jest takie wyjątkowe.

hmm... ale się rozmarzyłam
Stary 2007-01-10, 16:39   #1992
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Hej hej kochaniukie
Agabil i M@dzia
wlasnie dzis dostalam zamowione testy owu tylko mam pyt o kazdej porze dnia moge robic
Ja takze mam imionke dla malenstw Aleksander lub Anotnina,Łucja lub Emilia szkoda ze TZ sie zadne nie podoba

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 16:44   #1993
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Hej hej kochaniukie
Agabil i M@dzia
wlasnie dzis dostalam zamowione testy owu tylko mam pyt o kazdej porze dnia moge robic
Ja takze mam imionke dla malenstw Aleksander lub Anotnina,Łucja lub Emilia szkoda ze TZ sie zadne nie podoba
ja słyszałam ze nie wskazane jest robie testów owu z rana. i najlepiej je robic 2 godz po wypiciu jakiegos płynu nie wiem co to ma za znaczenie.
Stary 2007-01-10, 17:13   #1994
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Wiecie to ja się wygryzę nie mam imion dla dzieci ponieważ ja muszę zobaczyć żeby wiedziec jakie imię będzie pasowac, tak więc czekam na ciąże a potem na dzidzie i imię samo przyjdzie A tak poza tym to ja nigdy nie mówię TZ ze dziś jest ten dzień nie chcę żeby za dużo myślał wystarczy że ja się martwię. Agatko a jak Ty się czujesz?masz jeszcze mdłości?ja się pochwale i napisze że od 5 dni nie wymiotowałam i dobrze się czuję chyba przyzwyczajam się wreszcie do leków i to mnie cieszy bo przez 3 tygodnie ponad czułam się paskudnie ale teraz jestcałkiem git!
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 18:15   #1995
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Co do przytulanek. Fakt, lepiej nie mówić TZ-owi, że dziś trzeba. mój też się burzył, że nie potrafi na zawołanie...Ale są takie sytuacje, że akurat w ten czy inny dzień trzeba, a jakoś z sytuacji nic nie wynika i trzeba zagadać i poprosić. Może trochę pomarudzą, ale rozumieją powagę sytuacji. Przez takie jedno "nie chce mi się" może szansa koło nosa przejść. Ale jak nie trzeba, to lepiej nie mówić.

Imiona?
Dla dziewczynki Matylda (faworyt TZ-a), Paulina, Gabrysia
Dla chłopca - problem, ale ostatnio coś tam przeszło nam przez myśl, wstępnie Patryk, Bartek...
Może nam się jeszcze odmieni, kto wie. Choć TZ na Maytlde jest w 100 % zdecydowany. To ja powiedziałam, że ok, on wybiera dla dziewczynki, ja dla chłopca

Chcę wam kogoś przedstawić
To jest mój siostrzeniec - Adaś. Przekochane dziecko, ulubieniec ciotki. Ma już 1,5 misiąca
A ja odliczam dni do pierwszego testu owu, już niedługo, a czuję, że "fabryczka" pracuje i wiesiołek działa...
Testy chyba najlepiej robić z drugiego moczu - I jest zbyt stęzony i może być wynik sfałszowany. I lepiej dużo nie pić przed samym testem.
Zyczę wszystkim nowym nabywczyniom testów II kresek i owocnych starań.

Pozdrawiam cieplutko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Adaś - 1,5 miesiąca.jpg (16,3 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez AMILAMIJA
Czas edycji: 2007-01-10 o 19:35
AMILAMIJA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 18:22   #1996
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Wiecie to ja się wygryzę nie mam imion dla dzieci ponieważ ja muszę zobaczyć żeby wiedziec jakie imię będzie pasowac, tak więc czekam na ciąże a potem na dzidzie i imię samo przyjdzie !
Ja tez nie mam imionek,rezerwuje to na pozniejszy czas.
Co do mowienia faceto o tym dniu,ze dzisiaj planujemy,nie powiem ,nie jest latwo,bo podobnie jak Sonja,mam problem z tym,ze moj TZ b.pozno przychodzi z pracy i jest poprostu czesto skonany,usypia na stjaco,wiec zawsze na dwa dni wczesniej mowie,mu,zeby sie postaral troche wczesniej wrocic. Nieraz to nie klapnie,wiec musze sie troche wiecej starac,choc bylo pare razy sie o to posprzeczalismy
Stary 2007-01-10, 18:30   #1997
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
mój nowy drogowskaz
27/10.01/19-26.01/po 5.02

czy ten bocian nasz nie jest przypadkiem analfabetą
jak tu zachowac siłę i wiarę?

Cytat:
Właśnie przeczytałam o kolejnym noworodku znalezionym w reklamówce. Wypłakałam się, ale wcale mi nie ulżyło. Jestem po prostu wściekła jak słyszę takie rzeczy I ciągle narasta we mnie poczucie niesprawiedliwości
biedne maleństwo

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 19:09   #1998
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe ... wlasnie TZ powiedzial mi ze jego kuzynka jest w ciazy oczywiscie "wpadla" zycze jej wszytkoego dobrego ale ... poplakalam sie wkurza mnie juz to wszytko

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 20:04   #1999
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cytat:
Napisane przez emurulez77 Pokaż wiadomość
to ja tu najstarsza jestem czy jak??? 30 mi stuknie
Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
Nie masz sie co martwic,mnie w lipcu stuknie 32 ,a jak zaczelam w tamtym roku planowac,to sie ludzilam,ze jak urodze to bede miala wlasnie 32
A ja 31 stycznia skończe 32 lata. Czy jest tu ktoś starszy ode mnie? A miałam plan urodzić dziecko zanim skończę 30 lat

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Dzisiaj ostatni dzień działania zastrzyku od jutra już jestem "czysta" dziś byłam na badaniach krwi i toksoplazmozy itp jutro mam wyniki. Dzięki dziewczyny za dobre słowa niestety sytuacja mojego męża nadal jest niewyjaśniona tzn, ma skierowanie do szpitala na oddział chirurgiczny ale dziś byliśmy w dwóch szpitalach i są bardzo długie terminy żeby się wogole dostać, jutro jedziemy dalej będziemy dotąd jeździć, aż w końcu trafi do szpitala i zrobią z tym porządek A mi 17 stycznia stukną 23 lata
Gratuluję, szkoda tylko że inne wydarzenia nie pozwalają Wam się cieszyć tak jak pewnie byście chcieli.
A jeśli chodzi o przyjęcie do szptala, to czy próbowaliście pójść prywatnie do jakiegoś lekarza (może nawet profesora)? Dziwnym trafem dla prywatnych pacjentów miejsca w szpitalach szybciej się znajdują

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem, że dzień miałam dzisiaj taki sobie. Mialam kolokwium z Lit. Amer. (studiuję Anglistykę) i w sumie to już nie wiem, jak mi poszło. Poza tym zbieram się do obejrzenia filmu na jutrzejsze zajęcia, ale ten Tom Cruise w roli głównej mnie odstrasza (lubicie Tom'a Cruise'a? może mnie to Niego przkonacie ?). Jutro "Obywatel Kane".
Nie lubię Toma Cruisa. Kiedyś go nawet lubiłam (choć teraz nie wiem dlaczego ) a po ostatnich wydarzeniach z jego udziałem straciłam resztki sympatii do niego.
A jaki film musiałaś obejrzeć?

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
mój nowy drogowskaz
28/10.01/20-29.01/po 7.02

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
mój nowy drogowskaz
27/10.01/19-26.01/po 5.02
czy ten bocian nasz nie jest przypadkiem analfabetą

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 21:57   #2000
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego tak musi byc własnie widziałam o tym dzidziusiu w wiadomosciach i ryczec mi sie chcialo - bo ktos tak bardzo oczekuje dzidzie i niestety nie moze sie doczekac a taka urodzi i wyrzuci na smietnik-poprostu koszmar nie potrafie tego zrozumiec -dlaczego??????? i jeszcze ten chlopczyk co sie poparzyl a matka nawalona siedziala i chlała wodke - straszne rzeczy sie dzieja ! biedne te dzieciaczki
Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Ja myśle że lepiej facetą nic nie mówić o tych dnich.
A u mnie z tym nie ma problemow ,bo moj TZ sam sie pyta kiedy najlepiej sie kochac zeby zaskoczylo- nawed dzis rozmawialismy o tym tzn; pytal sie kiedy koncze tabletki bo o dzidzie trzeba sie starac na calego -kochany jest...
Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Agatko a jak Ty się czujesz?masz jeszcze mdłości?ja się pochwale i napisze że od 5 dni nie wymiotowałam i dobrze się czuję chyba przyzwyczajam się wreszcie do leków i to mnie cieszy bo przez 3 tygodnie ponad czułam się paskudnie ale teraz jestcałkiem git!
Czesc Aniu, powiem tak moze mdlosci nie sa juz tak silne i nie trwaja od rana do nocy,ale i nie przeszly do konca caly dzien mam spokuj a jak tylko przychodzi godz. 21:00 mdlosci same nachodza jak w zegarku, dziwne zaczynam podejrzewac ze to od yasminu -chyba... bo o tej godzinie go pije. Nareszcie dzis wypilam ostatnia tabletke -teraz mam 7 dni odpoczynku(mam nadzieje) i kolejna paczka
  • .
A ja znalazlam sobie zajecie hahah TZ kupil wczoraj puzzle 1500 i siedze nad nimi i główkuje hihihi. spoko ciekawe do ktorej dzis bede siedziec TZ w pracy na noc to najpierw na wizazu posiedze a pozniej poukladam troche puzelki i pojde spac Agabilku m@dziu -------->
Stary 2007-01-10, 22:06   #2001
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Witajcie nie było mnie 1,5 dnia a już tyle postów siadł nam komputer i oddalismy go do naprawy a dla mnie 1,5 dnia bez wizazu to horror jestem uzalezniona także cieszę sie że juz jestem

dzisiaj mam 27d.c i owu nadal nie ma jestem juz prawie pewna ze to jest moją przyczyna przez którą nam sie nie udaje miec bobasa.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 22:11   #2002
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
Witajcie nie było mnie 1,5 dnia a już tyle postów siadł nam komputer i oddalismy go do naprawy a dla mnie 1,5 dnia bez wizazu to horror jestem uzalezniona także cieszę sie że juz jestem

dzisiaj mam 27d.c i owu nadal nie ma jestem juz prawie pewna ze to jest moją przyczyna przez którą nam sie nie udaje miec bobasa.
madziu nie zamartwiaj się na zapas a owu jak nie bylo to juz chyba nie będzie bo przeciez okresu niedlugo dostaniesz -tak? to najlepiej bedzie jak umowisz sie do gina i zapytasz co jest grane ,moze jakies badania ci kaze zrobic albo co... moze przepisze ci jakies tabletki na wywolanie jajeczkowania , bieze sie je od 5-9 d.c najlepiej by bylo isc teraz zeby nie tracic znowu miesiaca.
Stary 2007-01-10, 22:12   #2003
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasikB Pokaż wiadomość
A ja 31 stycznia skończe 32 lata. Czy jest tu ktoś starszy ode mnie? A miałam plan urodzić dziecko zanim skończę 30 lat
No proszę, ja mam 30 imieniny .

Cytat:
Nie lubię Toma Cruisa. Kiedyś go nawet lubiłam (choć teraz nie wiem dlaczego ) a po ostatnich wydarzeniach z jego udziałem straciłam resztki sympatii do niego.
A jaki film musiałaś obejrzeć?
"Raport mniejszości" takie tam bzdury si - fi . Nie bardzo mi się podobała, ale jakoś poszło. "Obywatel" mnie dzisja ominął, więc siedzę i oglądam "Orły Temidy" , a w międzyczasie podczytuję o masakrze w szkole Columbine, bo mam prezentację z filmu dokumentalnego na ten temat. Same przyjemności.

dla Was wszystkich. I dobrej nocy.

P.S. Dziewczyny, mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że wtrącam się w Wasz wątek...
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 23:19   #2004
Katarzynka77
Rozeznanie

Witam wszystkie "staraczki". Postanowiłam do Was dołączyć, bo też zamierzam próbować do skutku (!!!) I choć próbuję już od roku to nie zamierzam się poddawać

Podobnie, jak niektóre z Was, zaplanowałam sobie ciążę przed 30-stką. Ta magiczna cyferka stuknie mi już jesienią tego roku. Czasu jest już niewiele, więc proszę trzymajcie za mnie kciuki, a ja zrewanżuję się tym samym
Katarzynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-10, 23:31   #2005
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarzynka77 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie "staraczki". Postanowiłam do Was dołączyć, bo też zamierzam próbować do skutku (!!!) I choć próbuję już od roku to nie zamierzam się poddawać

Podobnie, jak niektóre z Was, zaplanowałam sobie ciążę przed 30-stką. Ta magiczna cyferka stuknie mi już jesienią tego roku. Czasu jest już niewiele, więc proszę trzymajcie za mnie kciuki, a ja zrewanżuję się tym samym
witamy
a kciuki trzymamy zawsze to podstawa Masz racje nie ma co sie poddawac -trzeba walczyc i wierzyc ze wkoncu sie uda
buziaczki -napisz cos o sobie
Stary 2007-01-11, 01:15   #2006
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Witam nową staraczkę, prosimy o dane do drogowskazu i trzymamy kcikasy!

Madziorka, nie powinnaś sie podłamywać. Od którego dnia cyklu robisz testy? Może być kilka możliwiści takiego ich wyniku:
- owulacja wystąpiła dużo wcześniej (zanim zaczęłaś testy),
- w tym cyklu nie było owulacji, co absolutnie nie oznacza, że w żadnyym cyklu jej nie ma; nawet u zdrowych kobiet zdarzają się cykle bezowulacyjne (im kobieta ma więcej lat, tym takich cykli może byc więcej)
Nawet jeśli test owulacyjny pokazał dwie kreski, to nie zawsze oznacza to, że owulacja w 100 % wystąpiła (czy wystąpi). Testy wychwytują pik LH, ale może sie zdarzać tak, że poziom hormonu wzrasta, a jajeczko nie pęknie. Więc na to też trzeba brać poprawkę. Jeśli ma sie wątpliwości najlepszy jest monitoring owulacji, lekarz wie, czy była i czy jajeczko pękło.

Musze doczytać, czy gdy jajeczko nie pęknie, to występuje wzrost temperatury (cz podnosi sie poziom progesteronu, a co za tym idzie - następuję ostatnia faza cyklu)...

Z tą owulacją to skomplikowana dosyć sprawa. Testy mogą nam cos podopwiadać i ułatwiać (choćby uściślać okres intensywniejszych prób), ale ja mimo wszystko zachowuję odrobinę dystansu. Sam test, to nie wszystko. Ja jednak lepiej się z nim czuję
Bądźcie dobrej myśli - to podstawa sukcesu!!!

Podczytuję wątek mamuś styczniowych, jest tam smutna historia. Maleńka Wiktoria zmaga się z ciężką chorobą podłączona do litrów antybiotyków i kroplówek. Kto może trzyma kciuki za malutką i jej mamę, modli się...Im więcej nas się wstawi tam na górze (choćby dobrą myślą), tym bardziej wysłuchają...Trzymajcie kciuki!

Miłej nocki
Stary 2007-01-11, 01:31   #2007
adatka
Zakorzenienie

Własnie czytalam styczniowe i smutno mi sie zrobilo -trzymam kciuki za zdrówko Wiktorii
  • .
  • .
Trzeba isc spac bo juz pozno ups juz 1:30 a ja puzzle ukladam
Stary 2007-01-11, 08:28   #2008
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
A ja znalazlam sobie zajecie hahah TZ kupil wczoraj puzzle 1500 i siedze nad nimi i główkuje hihihi. spoko ciekawe do ktorej dzis bede siedziec TZ w pracy na noc to najpierw na wizazu posiedze a pozniej poukladam troche puzelki i pojde spac
Adatko, ja też uwielbiam ukladać puzzle, kiedyś nawet maniaczką ale odkąd mamy królika to nici z tego, podczas mojej nieobecności albo by je rozwalił albo pożarł

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość

może wybierz się na monitoring cyklu??

Cytat:

Witam
doskonale Cię rozumiem, my zaplanowaliśmy dzidzię zanim skonczę 28 lat, a skoncze jedosłownie za kilka dni a dzidz jak nie było tak nie ma
ale nie poddaję sie i trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Podczytuję wątek mamuś styczniowych, jest tam smutna historia. Maleńka Wiktoria zmaga się z ciężką chorobą podłączona do litrów antybiotyków i kroplówek. Kto może trzyma kciuki za malutką i jej mamę, modli się...Im więcej nas się wstawi tam na górze (choćby dobrą myślą), tym bardziej wysłuchają...Trzymajcie kciuki
Cytat:
Własnie czytalam styczniowe i smutno mi sie zrobilo -trzymam kciuki za zdrówko Wiktorii
Trzymam mocno kciuki za Wiktorię
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 10:43   #2009
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

Snilo mi sie dzisiaj , ze w ciazy jestem... durna psychika.. Dzis niestety zamiast wysnionych objawow ciazowy zaszedl mnie z nienacka kriomocz. Juz mam serdecznie dosc... na przelomie 2005-2006 mialam osiem razy zapalenie pecherza.. Ciagle tylko przeprzydle antybiotyki przeciez to niemozliwe zeby miec dziecko, zeby miec je zdrowie przy takich dawkach tego swinstwa..! Zalamka totalna.... ryczec mi sie chce od samego rana.. ja tez planowalam przed 30 i co z tego? Czasami nachodza mnie mysli, ze nigdy nie bede mama, ze jakos mi to dane nie jest... Dzis mam termin do urologa, pewnie znowu splucze sie z kasy... . niech robia co chca, ja juz nie chce tego swinstwa brac!! 30.1 ide do ginki na hormony i monitoring owulacji-znowu dziura w portfelu,..... chyba sie pochlastam.... ;(

Edytowane przez emurulez77
Czas edycji: 2007-01-11 o 13:05
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-11, 11:08   #2010
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
madziu nie zamartwiaj się na zapas a owu jak nie bylo to juz chyba nie będzie bo przeciez okresu niedlugo dostaniesz -tak? to najlepiej bedzie jak umowisz sie do gina i zapytasz co jest grane ,moze jakies badania ci kaze zrobic albo co... moze przepisze ci jakies tabletki na wywolanie jajeczkowania , bieze sie je od 5-9 d.c najlepiej by bylo isc teraz zeby nie tracic znowu miesiaca.
dzięki adatko do lekarza zaraz się zapisze, szkoda marnować czas.

Cytat:

Witamy cie serdecznie, cieszymy sie ze do nas dołączasz

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Witam nową staraczkę, prosimy o dane do drogowskazu i trzymamy kcikasy!

Madziorka, nie powinnaś sie podłamywać. Od którego dnia cyklu robisz testy? Może być kilka możliwiści takiego ich wyniku:
- owulacja wystąpiła dużo wcześniej (zanim zaczęłaś testy),
- w tym cyklu nie było owulacji, co absolutnie nie oznacza, że w żadnyym cyklu jej nie ma; nawet u zdrowych kobiet zdarzają się cykle bezowulacyjne (im kobieta ma więcej lat, tym takich cykli może byc więcej)
Nawet jeśli test owulacyjny pokazał dwie kreski, to nie zawsze oznacza to, że owulacja w 100 % wystąpiła (czy wystąpi). Testy wychwytują pik LH, ale może sie zdarzać tak, że poziom hormonu wzrasta, a jajeczko nie pęknie. Więc na to też trzeba brać poprawkę. Jeśli ma sie wątpliwości najlepszy jest monitoring owulacji, lekarz wie, czy była i czy jajeczko pękło.

Musze doczytać, czy gdy jajeczko nie pęknie, to występuje wzrost temperatury (cz podnosi sie poziom progesteronu, a co za tym idzie - następuję ostatnia faza cyklu)...

Z tą owulacją to skomplikowana dosyć sprawa. Testy mogą nam cos podopwiadać i ułatwiać (choćby uściślać okres intensywniejszych prób), ale ja mimo wszystko zachowuję odrobinę dystansu. Sam test, to nie wszystko. Ja jednak lepiej się z nim czuję
Bądźcie dobrej myśli - to podstawa sukcesu!!!

Podczytuję wątek mamuś styczniowych, jest tam smutna historia. Maleńka Wiktoria zmaga się z ciężką chorobą podłączona do litrów antybiotyków i kroplówek. Kto może trzyma kciuki za malutką i jej mamę, modli się...Im więcej nas się wstawi tam na górze (choćby dobrą myślą), tym bardziej wysłuchają...Trzymajcie kciuki!

Miłej nocki

testy robie praktycznie od razu po skończeniu @, Amilamija dzieki za cenne uwagi odrazu zrobiło mi się lepiej , co do monitoringu to dobry pomysł, od którego d.c obserwuje się jajeczko?, ojejku jeszcze nie czytałam o Wiktorii zaraz tam zerkne i podczytam.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości